Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-25, 11:51   #811
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3

boszenka - córcia śliczna.. pościel też, pasują do siebie

Kathi - super sesja... bardzo fajnie z Maxim wyglądacie

Esti - cóż za figura Ślicznie

A ja dzisiaj byłam w sklepie, kupiłam smoczek, pojemnik na smoczek, torbę termoizolacyjną, podkład pod prześcieradło i łańcuszek do smoczka. Oglądaliśmy tez X-landera XA, bo są aktualnie na promocji i w cenie Jedo Bartatiny i chyba się na niego zdecydujemy.... Myślicie że to lepszy wybór?
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 11:58   #812
boszenka69
Zakorzenienie

Esti ślicznotko Jak Ty to robisz, że tak pięknie wyglądasz w ciąży? Podziel się tym sekretem, bo ja coś sobie nie radzę
Pakusia ale macie fajnie kolejne zaoszczędzone pieniążki No i widzę, że Tobie też się sprawdza, że brak bananów=skurcze...Coś w tym musi byc
Gosik nie mów, że drugiego dziecka na pewno miec nie będziesz, bo niezbadane są wyroki boskie A ja znam takich facetów, którzy całe życie tylko za mamusią, więc nigdy nic nie wiadomo
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 12:05   #813
poiglot91
Zakorzenienie

hey kochane

zdjecia lozeczka wkleje jak juz bede mogla i miala wiecej czasu jak narazie to nic mi sie nie chce
bylismy ogladac to mieszkanie.. malutkie jest..(kawalerka) ale przytulna czysta i naprawde ladna
tylko troche ciasna .. blisko sklepy..
itp..
W pokoju byla szafa duza komoda . lozko, stolik i dwa krzeselka...
lazienka -prysznic i kibelek..
kuchnia.. malusienka.. ale to dlatego ze to studio flat a ws tudiach zazwyczaj kuchnie sa razem z pokojem,.. tu jedz oddzielna.. kuchnia w przejsciu ale ciupka ale mi to nie przeszkadza...
tz troche tak ...
ale jestem ciekawa gdzie on znajdzie cos wiekszego... i w miare rozsadnej cenie..
znalezlismy jeszcze jedno mieszkanko rtroche wieksze.. mozna powiedziec ze i nawet ladniejsze.. tansze..
ale nie chca tam dzieci..
tu zazwyczaj nie chca dzieci w domach...
dlatego wydaje mi sie ze to dobra okazja.. no ale nic zobaczymy.. Moj tz ma sie z ta klientka dzis dogadac..i mamy podjac decyzje... no ciekawe..

Bylam wczoraj u GP swojego lekarza.. wiecie co..? swinia z niego straszna..
nie podal mi wynikow badan..(mam taki wielki notes ciazowy.. w polsce ma sie karte ciazy ja mam tu wielki notes.. no i musze zapisywac i liczyc ruchy.. tzn jak wstane poruszy sie 10 razy mam zapisac o ktorej godzinie)--on w nie nawet nie zajrzal...
jedynie co zrobil to zmierzyl mi cisnienie zapytal sie czy nie puchne.. aaa no i posluchalismy bicia serca.. trwalo to moze 5 sekund.. najwidoczniej chcial poprostu uslyszec czy wogole serce bije...;]no ale nic .. moj tz sie pyta czy moglby mu cos PORADZIC..(tylko poradzic.. bo ma bolw plecach)on powiedzial zeby umowil sie z nim na wizyte......
i moj tz obolaly musial dzis juz isc do pracy...
ten moj lekarz jest poprostu swietny.. niesamowity...

Kathi musze ci powiedziec ze slicznie wygladasz .. do twarzy ci wtych wloskach itp.. o wiele lepiej niz w tym blondzie naprawde ciaza ci sluzy.. pieknie

esterko sliczne zdjecia.. brzuszki mamy podobnej wielkosci dokogoniasz chudzielcu hehe

a co u pakusi?jak z mieszkankem?wybaczcie.. ale tyle napisalyscie zwe tylko przejrzalam niektore posty... wiekszosci nieczytalam... i z braku czasu i ofgolnie z rozmyslania nad tym mieszkankiem itp
Stary 2009-02-25, 12:18   #814
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Kobieto masz jeszcze tyyyle czasu i synek tez zeby sie przekrecic moja mala w 29 byla glowka w dol a teraz znow w poprzeg plywa ale sie nie martwie bo w ostatnim dniu jeszcze moze fiknac koziolka
Jak maly bedzie w poprzeg a ci wody odejda to zadzwonisz po karetke i nigdzie nie bedziesz sie ruszac wtedy napewno pepowina ci nei wypadnie a jesli juz to przeba ja ladnie w gaze owinac i czekac
A moje dziecko wlasnie odwróciło się głową w dół, jestem happy bo czuję ruchy intensywnie a z drugiej strony już się nastawiłam na CC i mi smutno;[

boszenka69 śliczna pyza

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 12:19   #815
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Esti sliczny brzuszek masz i Ty taka szczuplutka normalnie

pakusia to Ty moze sie w moim synu podkochujesz co??? HIhihihi

Dziewczeta dziekuje za komplemenciki
Zamierzam jeszcze tacie ochoty narobic i jak cieplej bedzie gdzies w plener go zabrac
a pewnie ze sie podkochuje juz kiedys pisalam ze mi sie snilo ze sie twoim Maxiem opiekowalam bo ty cos tam robilas
hihihi .... nie ma co ukrywac ze twoj synus to piekny jest (po mamusi oczywiscie), ma ten urok osobisty w sobie ...

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Esti ślicznotko Jak Ty to robisz, że tak pięknie wyglądasz w ciąży? Podziel się tym sekretem, bo ja coś sobie nie radzę
Pakusia ale macie fajnie kolejne zaoszczędzone pieniążki No i widzę, że Tobie też się sprawdza, że brak bananów=skurcze...Coś w tym musi byc
Gosik nie mów, że drugiego dziecka na pewno miec nie będziesz, bo niezbadane są wyroki boskie A ja znam takich facetów, którzy całe życie tylko za mamusią, więc nigdy nic nie wiadomo
dolaczam sie Esti slicznie wygladasz.... brzuszek rosnie z tygodnia na tydzien ale jaki zgrabniutki ... hohoho

wlasnie zjadlam 2 banany i zobaczymy czy ten straszny skurcz minie.... bo juz nie wytrzymuje... jak bralam prysznic to musialam tz wolac zeby mi zel podal bo nie moglam sie odwrocic :/

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
bylismy ogladac to mieszkanie.. malutkie jest..(kawalerka) ale przytulna czysta i naprawde ladna
tylko troche ciasna .. blisko sklepy..

a co u pakusi?jak z mieszkankem?wybaczcie.. ale tyle napisalyscie zwe tylko przejrzalam niektore posty... wiekszosci nieczytalam... i z braku czasu i ofgolnie z rozmyslania nad tym mieszkankiem itp
to trzymam kciuki zeby cos sie wiekszego znalazlo....
u mnie podobnie... bylismy przedwczoraj ogladac mieszkanie i mowilam ze nawet spoko.... tylko ze babka kasting robila bo byla to wlascicielka a nie z agencji.... wiec niby wszystko okej, mila i wogole (bylam tylko ja i tz) .... a wczoraj o 19 wyslala sms ze to mieszkanie nie jest dla 4 osob
no fakt bedzie nas 4 niedlugo (ja, tz, synus i tesc)
tylko nie wiem co ona sobie mysli ze wynajmie dwa duze dwuosobowe pokoje tylko 2 osobom??? dziwne troszke... a pokoje bylu bardzo duze.... wielkie duze lozka... i ona chce 2 osoba wynajac?? dziwna.... kij jej w oko

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 12:21   #816
Aguśkaa83
Zakorzenienie

poiglot witaj kochanamilo Cie widziec
z tym mieszkaniem to super ze cos znalezliscie, nie wazna wielkosc, wazne zeby miec swoj kacik Ale zdziwilas mnie podejsciem ze z dziecmi nie chca...
Co do lekarza, to nie rozumiem ich podejscia do ciezarnych
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 12:30   #817
poiglot91
Zakorzenienie

pakusia..
nie wiem czy sie znajdzie cos wiekszego za taka cene..
my przeciez wynajmujemy to sami..
a mieszkania w Lodnynie sa baaaardzo drogie.. za londynem duzo tansze.. ale wiadomo Londyn ... sama nazwa mowi za siebie
jak jest cos wiekszego to np. wlasnie wilgoc.. albo daleko sklepy... albo niezaciekwa dzielnica... albo nie chca dzieci...

oni tu nie chca dzieci.. bo sie boja...
bo nie wiem czy wiesz.. ale tu jest tak ze np. para wynajmujaca mieszkanie ktora ma dziecko/dzieci.. np nie placi to ich z domu wywalic nie mozna..
..
pomieszkane te prawa... tutaj... a najbardziej rozwalaja mnie te dwa...
-Jesli kobieta zamieszkuje z partnerem w jego domu.. mieszkaja ze soba 3 lata..to kiedy sie rozstaja.. jej nalezy sie polowa jego majatku i mieszkanie..
(pomimo tego ze byli bez slubu,zareczyn itp.. poportsu typowa zwykla para..) niezle co??

agusia ciebie tez witam..
tez tak mysle ze co do wielkosci to nie ma co sie przejmowac.. za rok przeciez mozemy juz zjechac do pl.. a jesli nawet nie.. to za rok dwa ja pojde do pracy iu bedzie nas stac na wieksze mieszkanko;0 jakos to bedzie
trzeba tylko przedyskutowac wszystko z tz

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-02-25 o 12:31
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 12:31   #818
gosikk_s
Zakorzenienie

Kathi, nie no wiem że Junior może się jeszcze kilka razy obrócić ale w sumie wolałabym żeby został w poprzek, miałabym cc A jak owijać pępowinę w gazę? Miałabym ją wyjąć??? Lekarz wczoraj mówił że na sali porodowej nie ma problemu bo oni radzą sobie z takim problemem ale w domu oznacza to śmierć dziecka Więc co miałabym zrobić? Bo że leżeć z tyłkiem do góry i dzwonić po karetkę to na pewno ale jak samej sobie poradzić żeby w razie czego dojechać do szpitala? Śliczna sesja A przy okazji, u brata mojego TŻ mały ma 9 miesięcy i nie obcinane włoski. Oni tam twierdzą że obcina się je po skończeniu roczku. Czy faktycznie trzeba tyle czekać czy to zabobon? Bo on na razie taki łysawy raczej ale te bidne włosięta które rosną to już całkiem długie są. Nie lepiej byłoby już obciąć? Są jakieś wskazania, bo nie wiem...

Boszenka, też mam tą glizdę do spania 190 cm Może i jest trochę wygodniej ale lewy bok i tak mnie napiernicza Zawsze wstaję obolała...

Esti, super kostium i ekstra brzucholek A nie boisz się kłaść córcię na brzuchu? To na pewno bezpieczne?

Małgosia, nie widziałam na żywo Jedo ale sama zamierzam kupić X-landera XA więc dla mnie to super wybór A jak jest w promocji to tym bardziej...

Poiglot, ten Twój lekarz to też udany ale tak niestety bywa...Oni tam takie podejście mają i cóż, samej się trzeba pilnować...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 12:38   #819
poiglot91
Zakorzenienie

dokladnie.. co do lekarzy tutaj.. ja postanowilam sie juz nie przejmowac..
i nie panikowac..
juz nawet spie jak mi sie podoba.. i na pleckach i na prawym i na lewym boku...
(na prawym zadlugo nie moge i na brzuszku bo dzidzius dostaje czkawki.. ale wtedy rzerwacam sie na lewy bok i przechodzi)...
nie panikuje.. wiem ze dzidzius ma sie dobrze.. ruchliwy jest na cale szczescie.. i poprostu czuje ze wszystko jest okej!

czasem mi sie wydaje ze to juz chyba niedlugo nie wiem jak wy ale ja juz odczowam ze to sie wszystko zbliza... tzn porod
dosc ciezko mi sie chodzi.. drepcze troche jak kaczuszka hehe
:roll eyes:
albo jakbym miala pilke pomiedzy nogami.. jak ide zaszybko to kolka dalej mi isc nie pozwoli..
zadko czuje kopniaczki.. predzej rozpychanie sie.. wyciaganie..wiercenie sie dzidziusia...
jemu tez juz chyba coraz gorzej.. w tym brzusiu
Stary 2009-02-25, 12:41   #820
esti1984
Wtajemniczenie

Dziękuję za komplementy

pakusia superrrrr i wózek dostaniecie a dziadek niech da kasę i możecie wpłacić dla synka

Aguśka TŻ jeszcze zdjęć nie widział ale obawiam się że nie puści bo On właśnie z takich że najlepiej by chciał żebym zabudowana poszła, chyba w worku na ziemniaki hehe

gosik to przynajmniej wiesz od czego te duszności. A mnie tylko bóle głowy w ciąży męczą...tylko albo aż

Małgosiu myślę że lepszy x-lander

boszenka no co Ty....wszystkie ślicznie wyglądacie pokazuj foty bo dawno nic nie było

poiglot to namawiaj faceta na to mieszkanko w końcu Ty najwięcej czasu będziesz w nim spędzać z dzieckiem więc musi Tobie odpowiadać ale dziwne że w wielu mieszkaniach nie chcą dzieci jestem w szoku

a ten lekarz to też dziwny bardzo

kochana a no doganiam..... mówiłam że tak będzie tym co najpierw wyskoczyły teraz będą wolniej rosnąć a te co były dłużej płaskie na brzuszku muszą dogonić mam już w brzuszku 85 cm
heheh niech rośnie

maugoszatka ciesz się kochana teraz nastaw się na poród SN i będzie ok

gosik Julka tak delikatnie się kładzie żeby Nikoli nie zgnieść (nie całym ciężarem) tylko pozuje tak do zdjęć

poiglot ale dziwnie tam jest z tym prawem
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 12:46   #821
Wtajemniczenie

gosik s - no wózek kusi i kosztuje w sklepie tylko 1244... A promocja jest do 15 marca lub wyczerpania zapasów... t w sumie taniej niż na allegro I mój TŻ się napalił i chce kupić już teraz, na tej promocji.. A ja się zastanawiam czy to nie za wcześnie... no ja mam jeszcze 3 i pól miesiąca do porodu.
Stary 2009-02-25, 12:46   #822
poiglot91
Zakorzenienie

ja mam w brzuszku 93 cm hihi
dla mnie to ten moj brzuszek malyyy ciagle..nie wiem jaki bym miec chciala hehe
ale mniej wiecej pewno taki jak beczka

jak stanelam na wage to niby na plusie mam juz z 8 kg..
a lasuch ze mne straszny wiec sadze ze jeszcze z 8 przybedzie...
Ogolnie mi sie przytylo..
dupska dostalamale fajniechcialabym ze taki tyleczek zostal mmmmjeszcze niech troche urosnie!
Stary 2009-02-25, 12:47   #823
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Ja już oczywiście się obudziłam, juz dawno nie spałam dłużej niż do 7 rano. Wczoraj wieczorkiem miałam taki ubaw z mojego synka, bo jak leżałam to pierwszy raz poczułam z Tż jak miał czkawkę, ale śmieszne uczucie hehe, i tak się wypinał że Tż takie oczy robił i pytał czy mnie to nie boli, bo synuś wypatrzył sobie tylko prawą stronę i tam naciąga skórę. Dzisiaj maszeruję na miasto, może coś kupię dla małego jak mi się cosik spodoba.

Aguśkaa83 - czyli zaczyna się robić dzidziusiowa atmosferka w domku . I co tu dużo mówić mieszkanko ten Twój synuś ma superrr .

pakusia86 - no i takie podejście mi się podoba, odpicujesz się, zatrzepoczesz rzęskami i będzie dobrze . Dobrze że Tż też zauważył że ten postrach wam nie pomaga (tzn. Marylica ). A to koleżanka z pobliskiego terminu co nasza gabi ,a jej Tż to jakiś wariat, jak może sie nie przejmować że jego syn na świat się szykuje . A jak sprawa łóżeczka, bierzecie je?

Bercia2000 - no to jest przykrw fakt, ale mój synek też swoją babcię (tzn,. moją teściową) będzie widywał może z 2 razy w roku, więc nie zdąży popsuć krwi mojemu maluchowi. Na miejscu jest jedna babcia, co prawda bardzo chora ale cieszy się że będzie miałą wnuka a dziadek czyli mój tata to już nie mówie, jaki szczęliwy, mam nadzieję że czasem mi pomoże.

Fionka21 - no witaj odzywaj się częściej, jak dzidzia, wariuje? Nie smutaj sie słoneczko ,musi być dobrze,i tego wam życzę. O rany ale przerażające, no brak słów. Ja podziwniam te niedoszłe mamusie które potrafiły się podnieść po takim ciosie serio, bo mnie to by chyba u czubków musieli podleczyć. Oj biedactwo ta Twoja znajoma, alekarz do wystrzelenia w kosmos się kwalifukuje i to w trybie natychmiastowym.

malutka_24 - piękne zdobycze , cudo.

gabriellao0 - alesię rozpisałaś , ale aż ja sobie wziełam Twój wykład do serduszka, i zgadzam sie w 100% z Tobą . Ja też już myślę tylko o swoim małym skarbeczku który czeka żeby wyjść do nas z tego brzuszka, a ze skutkami ubocznymi poradzimy sobie później.

esti1984 - no Ty to teraz jak gwiazda filmowa, brzuszek masz mniejszy niż przy Julce, to dobrze że chociaż Ty się mieścisz, ja mam problem tego typu że mój brzuszek zaczyna sie bardzo wysoko i ogólnie jest spory,ale do końca zimy wysmigam w swoim płaszczyku. Uwierz że pewnie gdybym mieszkała w pobliżu to już byś miała po koktajlu .

Rozaliontka - no zawzięci jesteście, a Tż niech Cię nie wkurza bo dostanie od nas wszystkich porządne tak Cie denerwować , co za łotr.
eleeri - hehe to mamy podobnie ja juz na tel. widze że moja teściowa dzwoni do Tż to już przewracam oczami i jak ją usłyszę w tle to strzelam głupie miny . Ale ze mnie synowa heh.
On te loty to powinien dostawac.. codziennie....Nadal ani mnie a ni jemu nie przeszlo...

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość

to trzymam kciuki zeby cos sie wiekszego znalazlo....
u mnie podobnie... bylismy przedwczoraj ogladac mieszkanie i mowilam ze nawet spoko.... tylko ze babka kasting robila bo byla to wlascicielka a nie z agencji.... wiec niby wszystko okej, mila i wogole (bylam tylko ja i tz) .... a wczoraj o 19 wyslala sms ze to mieszkanie nie jest dla 4 osob
no fakt bedzie nas 4 niedlugo (ja, tz, synus i tesc)
tylko nie wiem co ona sobie mysli ze wynajmie dwa duze dwuosobowe pokoje tylko 2 osobom??? dziwne troszke... a pokoje bylu bardzo duze.... wielkie duze lozka... i ona chce 2 osoba wynajac?? dziwna.... kij jej w oko
no niezla pani co kastingi robi sobie na lokatorow... heheh

A u mnie nadal sie zloszcze na TZ ale to norma juz mi sie nawet neicche denerwowac...wogole to dzis czuje sie do dupy..wszytko mnie boli cche mi sie wymiotowac,twardy brzuch jak kamien mam...placze co chwile....EHHHH

Ps: Sa na naszym forum jakies mamusie z Krakowa??
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 12:48   #824
Aguśkaa83
Zakorzenienie

poiglot wrocila i zaraz zapelnia sie 3 strony forum
Aha prosze tu nie straszyc porodem

esti no wiesz ja mu sie nie dziwie, tez bym Cie w worek zapakowala
SZYMONEK

Stary 2009-02-25, 12:49   #825
gosikk_s
Zakorzenienie

Maugoszatka, na cc lepiej się nie nastawiać za bardzo bo dziecko zawsze może się przekręcić. Junior na razie jest poprzecznie ale też nie wiem jak długo więc co prawda marzę o cesarce ale chodzę do szkoły rodzenia i nastawiam psychicznie na naturalny poród... Nie wychodzi mi to najlepiej Po wczorajszych zajęciach wiem że najbezpieczniej dla dziecka jednak leżeć główką w dół więc z tego powodu to bardzo dobrze

Poiglot, ooo to nie miałam pojęcia że u Was tam takie prawo To że w ogóle parom z dziećmi wynajmują mieszkania...nie dziwię się że się boją. A ten podział majątku też dobry małżeństwo czy konkubinat traktują tak samo, i bardzo dobrze Mój Junior też się raczej wierci i przekręca, kopie raz na jakiś czas. Coraz mniej mają nasze dzieci miejsca...

Stary 2009-02-25, 12:50   #826
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Rozaliontka moze zadzwon kochana do lekarza i powiedz o brzuszku?
SZYMONEK

Stary 2009-02-25, 12:58   #827
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
A przy okazji, u brata mojego TŻ mały ma 9 miesięcy i nie obcinane włoski. Oni tam twierdzą że obcina się je po skończeniu roczku. Czy faktycznie trzeba tyle czekać czy to zabobon? Bo on na razie taki łysawy raczej ale te bidne włosięta które rosną to już całkiem długie są. Nie lepiej byłoby już obciąć? Są jakieś wskazania, bo nie wiem...
...
To sa tylko i wylacznie przesady ze niby do roku sie nie scina bo mowa bedzie ciezka hihihi
Ja nie scianalam Maxiowi przez dwa lata, ewentualnie grzywke bo misie jego loki podobaly

Cytat:
Napisane przez Rozaliontka Pokaż wiadomość

A u mnie nadal sie zloszcze na TZ ale to norma juz mi sie nawet neicche denerwowac...wogole to dzis czuje sie do dupy..wszytko mnie boli cche mi sie wymiotowac,twardy brzuch jak kamien mam...placze co chwile....EHHHH
Ja jak sie pochwalilam mezowi ze sama sobei roze kupilam to wczoraj ze slodkosciami przyszedl hihihi ale i tak focham sie nie ma tak lekko

Slonko nie placz walnij sie do wanny i odprez przy muzyczce i olej caly swat , mysl o sobie bo jesli ty nie bedziesz myslala to i reszta swiata tez ni epomysli
Nosek do gory

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 12:58   #828
poiglot91
Zakorzenienie

o takie prawo..
czy ja wiem czy tak dobrze.. z jednej strony dobrze z drugiej niedobrze..
Jestem kobieta wiec twierdze ze...DOBRZE
Gdybym byla facetem.. zapewnomyslala bym inaczejhehe

agusia a zebys wiedziala hehe

rozaliontka
a moze wlasnie dlatego ze sie tak denerwujesz itp tak sie dzieje???
bo ja mialam raz taka sytuacje wlasnie ze pobolewal mnie brzuch i twardnial.. ze zmeczenia..
potem zdenerwowala mnie pewna dziewczyna..
wiec skurcze zaczely byc bardziej bolesne czestsze itp..
to ja jeszcze bardziej w nerwy i placz wpadlam..
przeszlo po paru godzinach.. jak wrocilam do domku.. zrelaksowalam sie i polozylam do lozeczka
Stary 2009-02-25, 12:59   #829
Wtajemniczenie

Rozaliontka - ja jestem z Krakowa

Wklejam fotki moich dzisiejszych zakupów:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nowe 001.jpg (149,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nowe 002.jpg (163,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nowe 003.jpg (156,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nowe 004.jpg (156,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nowe 007.jpg (158,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nowe 008.jpg (152,5 KB, 10 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 13:07   #830
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Rozaliontka poiglot ma racje, w stresie brzuszek twardnieje najlepiej jakbys sie teraz zrelaksowala...

Małgosiu bardzo fajne praktyczne rzeczy kupilas Dobry pomysl z tymi ceratkami i podkladami na materac
SZYMONEK

Stary 2009-02-25, 13:09   #831
poiglot91
Zakorzenienie

a to ja mam w takim razie kilka pytan..
to podklad pod materac potrzebny jest?
a kolderke kupujecie czy jakis kocyk? bo slyszalam ze kolderka niepotrzebna jest dla dzidzisuia.. jak to z tym jest..
Stary 2009-02-25, 13:11   #832
Aguśkaa83
Zakorzenienie

poiglot dzieki a majtki kochana to juz wszystkie mi sie wbijaja w tylek i brzuch aha co do tyleczka to moge Ci troszke plastelinki dac

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

ja kupilam kolderke, ale taka leciutka nie puchowa Za 45 zl komplet ktory mozna wyprac.

wlasnie 10 minut skladalam maszynke do mielenia miesa rany co za ofiara ze mnie a miele ziemniaczki bo bede z nich placuszki smazyc a nie mam praski wiec musialam zlozyc ta cholerna maszynke;p
SZYMONEK

Stary 2009-02-25, 13:15   #833
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
poiglot dzieki a majtki kochana to juz wszystkie mi sie wbijaja w tylek i brzuch aha co do tyleczka to moge Ci troszke plastelinki dac

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

ja kupilam kolderke, ale taka leciutka nie puchowa Za 45 zl komplet ktory mozna wyprac.

wlasnie 10 minut skladalam maszynke do mielenia miesa rany co za ofiara ze mnie a miele ziemniaczki bo bede z nich placuszki smazyc a nie mam praski wiec musialam zlozyc ta cholerna maszynke;p

a to kolderka i podusia w komplecie? a jaka to musi byc podusia jakys zwykly jasiek czy co.. nie znam sie choelra jasna
Stary 2009-02-25, 13:16   #834
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
gosik s - no wózek kusi i kosztuje w sklepie tylko 1244... A promocja jest do 15 marca lub wyczerpania zapasów... t w sumie taniej niż na allegro I mój TŻ się napalił i chce kupić już teraz, na tej promocji.. A ja się zastanawiam czy to nie za wcześnie... no ja mam jeszcze 3 i pól miesiąca do porodu.
kochana nie przejmuj się tym że masz tyle do porodu...kupuj....
Co to zmieni...będziesz już miała i będziesz się nim cieszyć i tak jak superzabula będziesz jeździć po pokoju to wielka radocha mieć już tyle rzeczy dla dziecka

Cytat:
ja mam w brzuszku 93 cm hihi
dla mnie to ten moj brzuszek malyyy ciagle..nie wiem jaki bym miec chciala hehe
ale mniej wiecej pewno taki jak beczka

jak stanelam na wage to niby na plusie mam juz z 8 kg..
a lasuch ze mne straszny wiec sadze ze jeszcze z 8 przybedzie...
Ogolnie mi sie przytylo..
dupska dostalamale fajniechcialabym ze taki tyleczek zostal mmmmjeszcze niech troche urosnie!
ja się dowiem 9 marca ile mam na +
a brzuszek to też widzę że rośnie ale cały czas dla mnie jest malutki
no ale cóż

Cytat:
On te loty to powinien dostawac.. codziennie....Nadal ani mnie a ni jemu nie przeszlo...

no niezla pani co kastingi robi sobie na lokatorow... heheh

kochana odpręż się i już nie myśl o tym przynajmniej na jakiś czas....albo wyjdź na zakupy i kup coś dla dzidzi i będzie Ci lepiej

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
poiglot wrocila i zaraz zapelnia sie 3 strony forum
Aha prosze tu nie straszyc porodem

esti no wiesz ja mu sie nie dziwie, tez bym Cie w worek zapakowala
hehehe

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Rozaliontka - ja jestem z Krakowa

Wklejam fotki moich dzisiejszych zakupów:
super zakupy, lubię takie drobiazgi ja Julce też wykładam ceratkę pod prześcieradło chociaż jeszcze się nie zmoczyła mimo że bez pieluchy śpi
Stary 2009-02-25, 13:23   #835
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
a kolderke kupujecie czy jakis kocyk? bo slyszalam ze kolderka niepotrzebna jest dla dzidzisuia.. jak to z tym jest..
może być kołderka na początek ale nie musi... nasze dzieciaczki urodzą się jak będzie ciepło więc spokojnie można kupić kołderkę na jesień
a dla noworodka albo płaska poduszka albo bez .... bo dziecko na początku często na brzuszku leży i nie potrafi przekręcić albo poprawić główki żeby mu wygodnie było a poduszka zwłaszcza jakaś puszysta może zakrywać nosek i dziecko ma problem z oddychaniem
Stary 2009-02-25, 13:23   #836
Wtajemniczenie

Poiglot - są specjalne komplety pościeli dla maluszków, dostosowane do wielkości łóżeczka. A Łóżeczka sa w rozmiarach 60x120 lub 70x140.

Pokaże linka z allegro:
http://www.allegro.pl/28125_wypelnie...r=t&view=gtext

kupjesz takie wypełnienia i do tego poszewki...

a sa takie sklepy gdzie masz już poszewki z wypełnieniami w komplecie. Taka cieniutka podusia i kołderka.

Ja kupuję, przecież kiedyś będzie spać pod kołderką...

Esti - no więc może się zdecydujemy. Fajnie by był - największy wydatek z głowy

A kupiłam te podkłady i ceratkę tak na wszelki wypadek. Ten podkład pod prześcieradło jest taki bawełniany, a raczej bawełna podgumowana. I jest to moim zdaniem super, bo nawet jak sie dziecku uleje czy posiusia, to nie wsiąknie w materac...

I widziałam dzisiaj płyn do kąpieli Hipp... przeraziła mnie cena- 25,99

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2009-02-25 o 13:25
Stary 2009-02-25, 13:25   #837
Aguśkaa83
Zakorzenienie

poiglot ja mam cos takiego:
i pisze ze to jest 100% naturalnej bawelny i mozna uprac w temp 40 stopni i prasowac i ze wklad jest antyalergiczny
Uwazam ze nie duzo zaplacilam a naprawde jest fajna i praktyczna ta posciel
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2250113.jpg (35,2 KB, 16 załadowań)
SZYMONEK

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 13:26   #838
poiglot91
Zakorzenienie

ja mam wodoodoporny materac wiec juz chyba takie podklady mi niepotrzebne
agusia no swieetna naprawde..
ja moze sie wybiore do ikea.. musze pochodzic i poszukac tanich rzeczy
Stary 2009-02-25, 13:30   #839
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
pakusia..
nie wiem czy sie znajdzie cos wiekszego za taka cene..
my przeciez wynajmujemy to sami..
a mieszkania w Lodnynie sa baaaardzo drogie.. za londynem duzo tansze.. ale wiadomo Londyn ... sama nazwa mowi za siebie
jak jest cos wiekszego to np. wlasnie wilgoc.. albo daleko sklepy... albo niezaciekwa dzielnica... albo nie chca dzieci...

oni tu nie chca dzieci.. bo sie boja...
bo nie wiem czy wiesz.. ale tu jest tak ze np. para wynajmujaca mieszkanie ktora ma dziecko/dzieci.. np nie placi to ich z domu wywalic nie mozna..
..
pomieszkane te prawa... tutaj... a najbardziej rozwalaja mnie te dwa...
-Jesli kobieta zamieszkuje z partnerem w jego domu.. mieszkaja ze soba 3 lata..to kiedy sie rozstaja.. jej nalezy sie polowa jego majatku i mieszkanie..
(pomimo tego ze byli bez slubu,zareczyn itp.. poportsu typowa zwykla para..) niezle co??
no tak masz racje.... to teraz tylko tz przekonaj i bierzcie....
jestescie we trojeczke wiec jak wam tylko cenowo pasuje, nie ma wilgoci i zadbane mieszkanko to nie ma co myslec...
ja sie teraz boje ze moze nie beda nam chcieli nic wynajac bo ja w ciazy jestem :/
kurcze nie wiem jak to u nas jest ale moze byc tak samo....

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość

pakusia superrrrr i wózek dostaniecie a dziadek niech da kasę i możecie wpłacić dla synka
nie bede nic mu mowic, bo on ma wiekszosc kasy odlozonej na nasz wspolny dom...
my w sumie nie mamy nic odlozone tylko on wiec jak cos da malemu to da jak nie to zostanie na dom mi takie rozwiazanie pasi bo jakby nawet dal kase dla malego to i tak bysmy ja przeznaczyli na dom wiec jeden pieron hehehe

Cytat:

nie zlosc sie kochana bo to ci tylko szkodzi... sporoboj sie zrelaksowac i odprezyc... tz pojdzie po rozum do glowy, zobaczysz

Cytat:
wiesz ja kupuje napewno kolderke... nie jakas gruba ... ale kolderke bo u nas troszke zimniej niz w pl... wiadmo ze bedzie lato ale ile tego lata na wyspach jest? kilka dni... kocyk tez bede miec ale wole miec kolderke na wszelki wypadek jakby bylo zminiej to sie nie bede martwic czy mi maly zmarznnie

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 13:31   #840
gosikk_s
Zakorzenienie

Esti, a no to jak tylko pozuje do fotek to ok bo już myślałam że skacze po siostrzyczce

Małgosia, to tani wózio Rozumiem że za tą cenę jest gondola i spacerówka a fotelik osobno? Skoro TŻ się napalił to ja bym brała teraz, u mnie gorzej bo mój najchętniej kupiłby wózek po porodzie... Ale zamówimy z mamą wcześniej i najwyżej przetrzymają nam w hurtowni

Poiglot, nie spiesz się tak z brzuszkiem im większy tym większe prawdopodobieństwo rozstępów a pewnie byś ich nie chciała. Noo oczywiście prawo jest dobre dla kobiet i słusznie, bo to my przeważnie jesteśmy pokrzywdzone po rozstaniu.

Rozaliontka, a może Twój TŻ ma taki charakter jak mój, jak się obrażę i nie odzywam to on też nie. I czeka aż mi przejdzie i nie wytrzymam Ja jestem z Kielc, to całkiem niedaleko od Krakowa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości