![]() |
#451 | |
skacze bryka i wiruje ...
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II
Cytat:
![]()
![]() |
#452 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź.
![]() No to teraz mam problem - skoro Golden Light jest dla mnie odrobinę za ciemny i chyba lekko za żółty - co wziąć? Perfect? Linen? Light Neutral? :mysli: Jak te odcienie się mają do siebie? Hmm.... |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#454 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a może już skończymy wyliczać kto ile czeka, czekał i będzie czekać? Wątek powoli przestaje dotyczyć minerałów EDM, a staje się wątkiem oczekujących na paczki z EDM.
![]() Więc proponuję, byśmy zostały przy opcji - czekamy do 25 dni roboczych na przesyłkę. Jak nie przyjdzie, to piszemy do EDM. I już. Nie wałkujmy w kółko tego samego. ![]()
Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-26 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekam na nowa promocję i chyba kończe odwyk ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Konto usunięte
|
Wrzucam w końcu zdjęcie.
Lepiej niż Ivory/Fair Neutral? |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1117711 0]Wrzucam w końcu zdjęcie.
Lepiej niż Ivory/Fair Neutral?[/quote] Zdecydowanie lepiej. ![]()
#459 |
Organizatorka
|
Sunprince, świetnie, ładnie z natury i z minerałów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tym bardziej się cieszę, bo mam naprawdę sporo do ukrycia, a nawet na żywo makijaż wygląda naturalnie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1117777 2]Dziękuję
![]() Tym bardziej się cieszę, bo mam naprawdę sporo do ukrycia, a nawet na żywo makijaż wygląda naturalnie. ![]() mi też się podoba i nie widzę gdzie ukrywałaś ![]() widziałabym Cię chętnie w ciut cieplejszym odcieniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Rozeznanie
|
No to przyszła kolejna paczka - teraz czas na testowanie. Dla porównania wrzuciłam "starego" linen w wersji intensive. "Na oko" wersja matte jest bardziej żółta.. ale zobaczymy jak będzie na buzi. Fairly light będzie chyba dla mnie za ciemny i za pomarańczowy - dostrzegam tu podobieństwo do sunkissed fair, który też mi nie pasuje. Wstępnie (bo bez testów naocznych) rozczarował mnie cień postcards.. spodziewałam się ciemnej zieleni, a to raczej ciemno-szaro-bury kolor.
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Konto usunięte
|
nie planowałam tego robić, bo rzadko, kto mnie widzi bez makijażu, ale żeby nie było, że ściemniam
![]() strasznie mnie ostatnio wysypało, aktualnie jest tak jak na zdjęciu muszę przetestować jeszcze Sunkissed Fair Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-02-26 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1117817 1]nie planowałam tego robić, bo rzadko, kto mnie widzi bez makijażu, ale żeby nie było, że ściemniam ![]() strasznie mnie ostatnio wysypało, aktualnie jest tak jak ja na zdjęciu muszę przetestować jeszcze Sunkissed Fair[/quote] szacunek ![]() jak to zrobiłaś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Rozeznanie
|
Różem machnęłam na razie tylko po ręce, dziś rano przed pracą zabrakło mi czasu
![]() Jestem ciekawa jak się spisze linen w formule matte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie ten linen matte oraz intensive sprawują się najlepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Konto usunięte
|
dzięki
![]() Eraser w proszku korektor Fair Intensive podkład Fairly Summer i jeszcze odrobina Fair Intensive w niektóre miejsca ![]() i dużo tu zdziałał też eraser, zdecydowanie lepiej mi się nakładało na niego podkład i uzyskałam właśnie taki efekt; jak nakładałam bez primera to miałam pudrowe wykończenie, co mi się nie podobało aa i wykorzystałam sposób Pastereczki na nakładanie korektora (że pędzlem do podkładu) - o wiele lepiej się dzięki temu rozprowadzał i krył przepraszam za OT, już kończę ![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-02-26 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1117841 8]dzięki
![]() Eraser w proszku korektor Fair Intensive podkład Fairly Summer i jeszcze odrobina Fair Intensive w niektóre miejsca ![]() i dużo tu zdziałał też eraser, zdecydowanie lepiej mi się nakładało na niego podkład i uzyskałam właśnie taki efekt; jak nakładałam bez primera to miałam pudrowe wykończenie, co mi się nie podobało aa i wykorzystałam sposób Pastereczki na nakładanie korektora - o wiele lepiej się dzięki temu rozprowadzał i krył przepraszam za OT, już kończę ![]() rewelacja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Raczkowanie
|
Na prośbę pranie wlepiam swatche porównawcze prasowańców i innych żółtawych i żółtawo-neutralnych sypańców, jakie mam w kolekcji. W świetle dziennym, choć w nieciekawych warunkach pogodowych. Ale myślę, że będzie łatwiej porównać przy tylu odcieniach.
Fair Yellow PP jest bliższy sypanemu Linen, niż Olive Fair PP- jest po prosty mniej żółty, bardziej neutralny. Olive Fair PP nalożone na twarz daje u mnie naprawdę blady efekt przez to, że bardziej kryje. Sypańce ładniej stapiają się ze skórą. Podkłady prasowane kryją zupełnie, nadają własny kolor, nie chcą tak ładnie współpracować. Nie jestem zadowolona z efektu, który PP dają na twarzy. Przyznam, że dziś nałóżyłam wyjatkowo treściwy krem i nie miałam czasu poczekać by wchłonął się całkowicie. Nie nałożylam primera. Same zaniedbania, które uchodzą mi płazem przy sypańcach. W efekcie zanim dotarłam do pracy podkład się zwarzył, cały dzień "jeździl" po twarzy, zbierał się w zalamaniach skóry, w zmarszczkach, zjechał z czubka nosa, natomiast na brodzie utworzył "uroczą" plamę. Dodał mi spokojnie z 10 lat ![]() Jutro przyłożę się bardziej, lekki krem, STF i zdecydowanie cieńsza warstwa podkładu. Mam nadzieję, ze będzie ok. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Wtajemniczenie
|
Sunprince, ale korekta! jestem pod wrazeniem
A jaki to sposob Pastereczki na korektor? ten jakby wacikiem w kierunku skroni? musze sprobowac Zachecona pieknymi zdjeciami Fruity sprobowalam dzisiaj sweet almond, byl troche za ciemny, wiec dolozylam na niego light neutral i jest swietnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Konto usunięte
|
Dzięki
![]() Chodzi mi akurat o samo nakładanie korektora płaskim pędzlem do podkładu, nie o konkretnie ten ruch. Próbowałam nakładać małym pędzelkiem do korektora i palcem, ale to zdecydowanie nie było to. A na pędzel do podkładu bym nie wpadła, więc znowu wszystko dzięki Pastereczce. ![]() ![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-02-26 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ja właśnie zawsze z korektorem mam największy problem - jak nałożę pod podkład to mi się ściera przy nakładaniu, jak na podkład - schodzi trochę w ciągu dnia.
Chciałabym się dowiedzieć kiedy wy go nakładacie aby się trzymał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Wtajemniczenie
|
Quesadila, dopiero zobaczylam Twoje swatche. Dzieki! Chyba na razie poskromie swe zapedy na prasowanca. Bedzie za jasny, szczegolnie na lato. Poczekam, moze wprowadza wreszcie wiekszy wybor kolorow.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() I dlatego właśnie pomyślalam sobie, ze jeżeli będę robić swatche, to wkleję swoją facjatę, żeby było porównanie mniej więcej Cytat:
![]() Sunprince - wow ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-02-26 o 19:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#477 |
Wtajemniczenie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1117817 1]nie planowałam tego robić, bo rzadko, kto mnie widzi bez makijażu, ale żeby nie było, że ściemniam
![]() strasznie mnie ostatnio wysypało, aktualnie jest tak jak na zdjęciu muszę przetestować jeszcze Sunkissed Fair[/quote] Dzięki Tobie zaczęłam mieć nadzieję, ze jak dojdą moje pierwsze próbki minerałów, to od razu trafię z kolorem i tez tak pięknie zacznę wyglądać!! A mam problem taki jak Ty, no moze ciut gorzej ![]() Mam do Ciebie takie pytanie: Czy leczysz się u dermatologa?? I jeśli tak, to co twój dermatolog mówi na minerały? Bo ja się pytałam mojej dermatolog czy mogę "się zakrywać" i powiedziała mi, ze jak tak to tylko korektorem, zebym nie uzywała podkładu.. Tyle, ze bylam u Niej 3 tyg temu i wówczas jeszcze nie wiedziałam o 100% minerałach.. Kolejną wizytę mam we wtorek i porozmawiam z lekarzem o podkładach mineralnych, ale jestem ciekawa co inni dermatolodzy na to.. EDIT: Czytałam wyzej, ze ktoś zasugerował podkład o ciut cieplejszej tonacji - ja tez tak uwazam. Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2009-02-26 o 20:05 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Organizatorka
|
Jak obiecałam tak zrobiłam - obcykałam swoje skarby
![]() Rozpiera mnie duma na widok Glass Bottom Boat ![]() Edytowane przez foxxxy Czas edycji: 2009-02-26 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Organizatorka
|
I róże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.