|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 jednak nie balują na studiach cz. X
kurcze mam pamięć skopaną w kompie;/ przynajmniej taka jest diagnoza P. no i trzeba ją wymienić;/ ale komp jest na gwarancji więc mam nadzieję, że problemu nei będzie tylko kwestia ile czasu to zajmie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
mi w tym tygodniu też komputer nie chodził poprawnie.
zła byłam, że znowu jakiegoś robaka złapałam. wszystko chodziło baaaaardzo wolno, niektóre pliki nie chciały w ogóle działać. ale dałam chłopcom i coś chyba zrobili i jak na razie jest lepiej (odpukać.) ![]()
#4443 |
Zakorzenienie
|
Pojawiam się i znikam
![]() Dobranoc ![]()
#4444 |
Zakorzenienie
|
Co do szkół prywatnych, to wg mnie odpadają na wstępie szkoły dla dorosłych( w sumie każdy na studiach jest dorosły, ale wiecie, o co mi chodzi, dla takich 40 latków, żeby pracy nie stracili czy coś;P) i części nie chce się nic robić i też tm idzie.
Moja ciotka w takiej była, przychodziła do mnie z angielskim, żebym jej dobrze napisała w książce, bo ona miała Iz szi najs? ![]() ![]() Miałam dzisiaj pilates. Totalna porażka ![]() ![]() i też byłam dzisiaj na zakupach. Miałam kupić sobie rurki, bo takie fajne były z różowymi szwami ![]() ![]() ![]() ![]() I byłam w bibliotece, a nawet 2 i 15 książek udało mi się znaleźć ![]() ![]()
#4445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie to mialam na myśli ![]() a ja sobie kupilam spodnie w Bershce, za 19 zł ![]() ![]() jutro mam szkole na 8 ale znając zycie pojde na 10;p dobranoc ;d
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurczę... też muszę wybrać się na jakieś wiosenne zakupy. Bo wiosna tuż tuż! ![]() ![]() ale tanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie pokaz jak wrocisz ze szkoly
![]() ![]() Ja wczoraj chodzilam po Galerii, kupilam tylko kamizelke czarną, mialam w planach jeszcze koszule taka dlugą ale niestety jakos dziwnie w niej wygladalam, szkoda ze takie szerokie sa na dole, bo wyglada sie jak w ciazy ![]() Ale za to w przyszlym tygodniu ide kupic sobie eko skórkę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
ja ja uwielbiam moje łóżko w domu
![]() nigdzie się tak dobrze nie wyśpię jak tutaj! w związku z ograniczonym dostępem do komputera to chyba coś zrobię dzisiaj pożytecznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
a co do rurek- wlasnie wybralam sie wygrzac na solarium, bo i brak mi bylo ciepla jak i opaleniza letnia mi zeszla, no i obok jets lumpek. weszlam i kupilam idealnie na mnie lezace ( no moze ze 2 cm za dlugie) chabrowe rurki, doslownie za kilka zlotych! takich szukalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jakiś mam dzisiaj średni humor ![]() może wizja tego, że jutro jadę do sopotu i wrócę do domu dopiero za miesiąc... poza tym przytłacza mnie już nauka. 2 tygodnie dopiero minęły a ja mam już ogrooomne zaległości. powinnam siedzieć i się uczyć a nie mam sił. od czwartku jedynie trochę czasu poświęciłam na rachunkowość a na poniedziałek muszę umieć kolejne działy z makro itd itd itd ![]()
#4451 |
Zakorzenienie
|
A ja chyba sama będę musiała zwęzić sobie spódniczkę, bo znowu była przemowa, że tyla mam ciuchów, więc lepiej, żeby mama na razie jej nie widziała
![]() Ale kurcze spodni potrzebuję bardzo, bo wszystkie prawie mi się porozciągały i brzydko na tyłku wiszą ![]()
![]() |
#4452 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poszlam na prywatna,, choc moglam isc na UMCS, z tego wzgledu, ze kierunek typowo tlumaczeniowy z tego,co wiem jest w 3 miejscac W czestochowie na 2 uczelniach prywatnych i na jeszcze jednej tez prywatnej. A lingwistyka tez na nie wielu i nie azdy me od razu zdawac mature rozs z 2 je zykow. Poza tym szkoly prywatne maja pieniadze by inwestowac. u mnie sa 2 laboratoria jezykowe z tego co wiem jedyne w Polsce. I sa organizowane wymiany Erasmusy itd. Owszem po zwyklej filolofii mozna zrobic kurs na tlumacza i miec uprawnienia, ale chyba lepiej uczyc sie tego przez 5 lat niz na jednym kursie? wybaczcie, ale cisnienie mi sie podnioslo.
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2009-02-28 o 11:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
Mariolciu ale tak jak pisalam sa i lepsze i gorsze szkoly prwatne i panstwowe. chodzi o ukonczenie kierunki renomowanego, dobrego na danej uczleni. przykladowo jesli pracodawca do wyboru bedzie mial przyjac kogos z prawa dziennego na umk, a zaocznego to raczej wybierze tego dziennego..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
Wiem lele i masz racje, ze sa lepsze i gorsze, tak samo jak i panstwowe. Chodzi mi po prostu o ta glupote, ze : placisz i masz
#4455 |
Zakorzenienie
|
no ale tak jest na duzej czesci prywatnych szkol.. nie na wszystkich, tak samo jak nie wszystkie panstwowe sa dobre- nigdy bym nie poszla na olsztynskie prawo.. tam ida ludzie tatusia i mamusi prawnikow, ktorzy maja wszystko gdzies, bo i tak musza miec jedynie papierek ukonczenia prawa.. no chyba, ze ktos sobie zalatwi wyjazd do wloch, to wtedy moze cos osiagnac..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi chodzilo o to ze ludzie z uczelni panstwowych tez robia duzo praktyk i stazy ![]() i nawet mowilam o mojej sytuacji, ze mi sie bedzie trudno przebic ![]() wiec w tym przypadku reputacja uczelni bedzie wazna. a Twoja sytuacja to cos zupelnie innego, nie poszlas na prywatna, bo nie dostalas sie na panstwowa, tylko po prostu przez to, ze masz tu lepsze warunku ![]() a ja zawsze tez uwazalam, ze nawet glupi prog ma znaczenie. wysoki prog powoduje, ze trafiaja ludzie inteligentni, systematyczni lub kombinatorzy. wszyscy sobie poradza kiedys ![]() chodzilam do lo z wysokim progiem, teraz na uczelni tez ludzie mieli duzo punktow i raczej nikogo z przypadku nie ma. i nie mowie, ze bez progu ludzie sa nieinteligentni ![]() sa po prostu wymieszani, rozni. a wg mnie najlepiej uczyc sie w grupach o wyrownanym poziomie ![]() EDIT a w ogole ja docenilam moja uczelnie jak mi zrobili problemy z historia, ktorej rzeczywiscie nie umialam;p i wg mnie ten egzamin moglam zaliczyc w pierwszym terminie, ale fakt chyba bylo widac ze moja wiedza jest bardzo plytka ![]() a teraz umiem historie i stosunkow, i gospodarcza ![]() i o wojnach opiumowych, paktach, wojnach, kryzysach gospodarczych i reformach rolnych xD i jestem bardzo wdzieczna panom profesorom, bo zawsze chcialam cos tam z his umiec, a nigdy nie mialam odpowiednio dobrego systemu motywacyjnego ![]() ![]()
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2009-02-28 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
Tak samo Opole jest bardzo słabe. U mnie ludzie nie dostali się na śląski, a do Opola tak i stwierdzili, że jeśli i tak mają płacić za mieszkanie w Opolu, to wolą zostać i płacić za wieczorowe. I dla przykładu koleżanka , która była 100 u mnie w Opolu była 10.
Chociaż wiem, że Uś też może nie jest jakiś mega, ale nie mając możliwości wyjazdu i tak się cieszę, że właśnie na Opolski czy rzeszowski nie trafiłam. Mariolciu to jest tak, że większości studia na uczelniach prywatnych kojarzą się z brakiem rekrutacji i płaceniem za wszystko. I jak już wcześniej pisałam są te studia "dla dorosłych". Moja ciotka skończyła tak 3 kierunki robiąc referaty ściągnięte na żywca z internetu. Ale tak samo na niektórych kierunkach na dziennych. Od wielu osób słyszałam, że jak chce się mieć wyższe, żeby po prostu mieć to się idzie na pedagogikę lub zarządzanie
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie będę się czuła mniej ambitna przez to, że nie będę studiować na uczelni państwowej. Bo nie będę ![]() Byłam na chwilę w CH (po szkole) i ![]() ![]() ![]() Głowa mi pęka ![]()
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
w prywatnych szkołach to jest najgorsze, że ktoś może być naprawdę inteligenty, starać się, mieć super oceny, wiedzę itd a jeśli opinia o szkole nie będzie zbyt dobra to na samym początku szukania pracy pewnie niewiele to da, że ktoś naprawdę dałby sobie radę
![]() Ale to nie tylko chodzi o szkoły prywatne bo np na moim przypadku - jeśli pracodawca miałby do wyboru studentów zaraz po studiach z mojego kierunku na UG, SGH czy UE w Poznaniu to raczej byłabym na ostatnim miejscu ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Nija ale jak to widać na co wydaje pieniądze? przecież uniwersytety nie zabierają wszystkich pieniędzy dla siebie. Np u mnie, mamy nowoczesne aule, specjalne pracownie itd. a co do tego, że ponad 1/3 osób odpadła to z jednej strony jest straszne, ale tak jak nam to tłumaczyli i ja nawet zrozumiałam o co im chodzi - przyjęli 300 osób i np odpadło sporo osób z pierwszej 50tki listy. Ja byłam dalej i gdyby przyjmowali właśnie 50 osób to bym się nie dostała, a dzięki temu, że przyjęli więcej to jestem tu i jak na razie sobie radzę. Ci którzy byli na końcu i faktycznie sobie nie poradzili - to odpadli. Ale jest też sporo osób, którym nie poszło na maturze i byli gdzieś tam w końcówce a tutaj mają dobre wyniki. Czyli jest selekcja i zostają ci którzy mogą dać radę na tym kierunku. No chyba mniej więcej wytłumaczyłam o co mi chodzi ![]() ![]()
#4460 |
Zakorzenienie
|
Aaaa najważniejszego Wam nie napisałam - dostałam 6 z WORDa
![]() ![]() ![]() ![]() Tabelki i takie tam zrobiłam w parę minut. Dostałam zadanie dodatkowe, na 6. Namęczyłam się ![]() I nie umiałam wpaść na to jak się wstawia znak wodny, w ostatniej chwili mi się udało ![]() Nie wiem jak inni sobie poradzili, bo robiłam to na początku zajęć, a inni na końcu - chciałam się zwolnić wcześniej.
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zarzadzanie moze byc calkiem ciekawe z fajnymi specjalnosciami np zarzadzanie ryzykiem czy finansami ![]() ciekawa sprawa ![]()
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
Odnosnie dyskusji PRYWATNE vs. PAŃSTWOWE:
Uwazam, ze lepsze sa panstwowe. Jesli chodzi o dostanie sie na studia to konkurencja jest duza, a tym samym gwarantuje to wysoki poziom nauczania. Chociaz dotyczy to chyba tylko tych renomowanych uczelni. Czasem jednak na uczelniach prywatnych sa lepsze kierunki, bardziej wyspecjalizowane, szczegolowe. Lepiej studiwac fotografie czy kosmetologie na prywatnych uczelniach, bo panstwowych nie stac na zajecia praktyczne, dostarczenie sprzetu itd, a na prywatnej placi sie i sie ma. Podsumowujac: jesli prawo to panstwowa, jesli projektowanie ubioru i stylizacja to na prywatnej. Wiecie co... Shiru dzisiaj przyniosla sobie do domu okulary. Czuje sie jak debil na razie. Umieram przez GossipGirl. Wrocilam wczoraj z imprezy i nie moglam sie powstrzymac, zeby nad ranem nie obejrzec jeszcze dwoch odcinkow :P
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówię, że na wszystkich uczelniach państwowych są okropne warunki, ale są takie miejsca i takie wydziały, gdzie strach wchodzić ![]() Rozumiem to tłumaczenie, rozumiem o co chodzi ![]() BTW Moja koleżanka studiuje zarządzanie (na państwowej uczelni) i wcale tak łatwo nie jest. Co jest postrachem całego roku? Tak, zgadłyście, matematyka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a teraz muszę czekać do 16marca na kolejny odcinek ![]() Nija gratulacje ![]()
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
Zetka, czekam z Toba na kolejny odcinek
![]() jako ze mi sie nuudzi i w ogole to chyba poucze sie mikro i matmy na wtorek ;p w ogole to nie mam ksiazki do gospodarki przestrzennej jeszcze u buba:|
#4466 |
Zakorzenienie
|
![]() A w Faktach mówili (wczoraj był materiał o tym, że ekonomiści uczą księży jak sobie radzić z wydatkami w czasie kryzysu), że na UŚ są studia podyplomowe z zarządzania parafią ![]()
#4467 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
Z tym zarządzaniem nie wiem jak jest dokładnie, piszę tylko to, co inni mi mówili ( z tych, co to studiowały). Znam po prostu kilka osób, które chciały wyższe po prostu, żeby było, a miały już zawód jak hydraulik, doradca czy przedstawiciel handlowy, więc nie potrzebowały niczego konkretnego.
Jeden taki chłopak najpierw poszedł na prawo, po semestrze zrezygnował, poszedł na ekonomię i też zrezygnował. Na końcu poszedł na zarządzanie i skończył.
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korekcyjne. Wczoraj zaliczylam wizyte u okulisty i juz dzisiaj mam okularki. -0,25
![]() |
#4470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaka musisz miec ksiazke do gospodarki przestrzennej? Pytam tam z ciekawosci ![]() I dziewczyny ktore mialy juz statystyk: jakie ksiazki do statystyki polecacie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.