Maturzystki 2008 jednak nie balują na studiach cz. X - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-27, 10:32   #4411
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2008 jednak nie balują na studiach cz. X

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie zawsze No chyba że mówimy o sytuacji, gdzie dwie osoby - jedna z państwowej, druga z prywatnej, mają takie samo doświadczenie i umiejętności.
no tak - doswiadczenie i umiejetnosci
ale to tez sie wiaze.
o ile mi wiadomo duzo latwiej dostac dobre praktyki z uczelni panstwowych [tam tez jakas rekrutacja jest]
sa uczelnie gdzie praktyki w ogole nie sa obowiazkowe

a w ogole mi sie nie podoba to, ze zeby dostac pierwsza prace trzeba miec doswiadczenie, ktorego nie mozna miec jesli stara sie o pierwsza prace [nie mowie o stazach i praktykach ;p]

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 12:18   #4412
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Na doswiadczenie.
Z tytulem magistra bez doswiadczenia jest ciezej niz z tytulem i jakims doswiadczeniem i pasjami itp.
ale doswiadczenie to nie wszystko, bo pewnego doswiadczenia bez pewnych znajomosci sie nie osiagnie. owszem politolog moze zostac przyjety na stanowisko przeznaczone dla absolwenta administracji, ale pojawia sie ale.. jemu praca bedzie zajmowala, wiecej czasu. poslugiwanie sie przepisami prawnymi, pewnymi zahcowaniami itp. pracownik taki bedzie mniej wydajny. a ktos, to zatrudnia jak bedzie mial do wyboru pracownika, ktoremu wystarczy male doszkolenie, a pracownika ktory bedzie sie musial uczyc wszystkeigo od poczatku, ktory nie bedzie mial zadnych podstaw do pelnienia pewnych zawodow, to rpacodawca bedzie wolal zatrudnic pracownika, ktorego koszty doszkolenia beda mniejsze.

Cytat:
... Ale kto będzie chciał się uczyć - nauczy się wszędzie, z każdych studiów coś wyciągnie......

Tylko wydaje mi się, że Polska pójdzie w stronę 'Zachodu', przejmie pewne wzorce z Zachodniej Europy, a tam papierki mało kogo interesują. Liczy się jakim jesteś człowiekiem, co sobą reprezentujesz, co potrafisz.
owszem cos wyciagnie, ale czy w stopniu wystarczajacym? to, ze ktos ledwo ukonczy uj, ze jest lepszy do kogos kto byl najlepszy w szkole prywatnej. ale programy nauczania sie roznia. nie do wszystkiego mozna dojsc samemu..
a co do zachodu i papierkow, to sa takie papierki, ktore tam otwieraja drzwi i sa bardzo brane pod uwage..

Cytat:
Napisane przez tamia Pokaż wiadomość
podpisuje sie pod tym!!
i nie ważen czy to UJ czy UW.. czy też jakaś prywatna szkoła..
to dlaczego sa podawane rankingi uczelni? przeciez przewaznie brane pod uwage jest to ile absolwentow znalazlo prace w zawodzie. owszem, nie tyllko szkoly publiczne sa na tej liscie, bo i niektore szkoly prywatne sa na nich. ale te rankingi o czyms swiadcza.. nie wszystkie keirunki na uj sa swietne, nie wszystkie gwarantuja prace, tak samo jak nie po wszystkich kierunkach na uwm jest sie bezrobotnym. ale pracodawca przyjmujac do rpacy, ma juz pewne rozeznanie, ze ludzie konczacy studia na uczelni x dajmy rpzyklad maja duza wiedze i sa przyzwyczajeni do ciezkiej pracy, a ze studenciu z tego samego kierunku na uczelni y nie nadazaja z tempem pracy itp

Cytat:
Napisane przez Tesiaczek Pokaż wiadomość
O tym czy będziecie się nadawać do pracy będę decydować ja Każę wam narysować drzewko i stworzę wasz profil osobowościowy
wlasnie wczoraj z Tz rozmawialismy, ze takei testy powiunny byc obowiazkowe tak samo jak matura i powinny byc brane pod uwage przy rekrutacji na studia. bo to ze komus dobrze poszla matura nie swiadczy o tym, ze przykladowo nadaje sie na prawnika czy lekarza

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość

Widze malą dyskusje na temat szkół i podzielam opinie Vill, niestety tak jest, ptacodawca jeśli ma do wyboru na jakieś stanowisko osobe z uczelni państwowej, a prywatnej to wiadomo że wybierze z państwowej.
Dlatego tak dużo ludzi idzie na UW, UJ.
Moja koleżanka na SGH jest pewna że prace dostanie bo dzięki tej szkole łatwiej jest dostać dobrą prace.
Ale oczywiście zgodze też sie z tym, że potrzebne jest doświadczenie, ale doświadczenie bez papierka o ukończeniu szkoły staje się niczym w oczach pracodawcy.

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
no tak - doswiadczenie i umiejetnosci
ale to tez sie wiaze.
o ile mi wiadomo duzo latwiej dostac dobre praktyki z uczelni panstwowych [tam tez jakas rekrutacja jest]
sa uczelnie gdzie praktyki w ogole nie sa obowiazkowe

dostalam dzis wyniki z egzmainu, dostalam 3, jak wiekszosc roku. facet sie mnei pyta co tak slabo, ja mowie ze nie slabo bo zlaiczone. a on mi jako jedynej z 200 osob, ktore zaliczyly ten egzamin kazal rpzyjsc jeszcze raz i napisac na wyzsza ocene. tak czy siak mam 3, ale mam szanse na wyzej, bo on ma aspiracje abym miala wyzsza ocene.
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 12:37   #4413
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

a aj jestem już w Kielcach
komputer mi padł totalnie ale P. ma się wykazac jakim jest specjalistą i mi naprawi

dziewczyny krakowskie kiedy się spotykamy ?
bo ja chyba zostanę na przyszły weekend w Krakowie to może wtedy
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 12:39   #4414
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
a w ogole mi sie nie podoba to, ze zeby dostac pierwsza prace trzeba miec doswiadczenie, ktorego nie mozna miec jesli stara sie o pierwsza prace [nie mowie o stazach i praktykach ;p]
Ale po to są właśnie praktyki i staże Chyba jest tak, że jeżeli na praktykach będziesz aktywna, pokażesz się z jak najlepszej strony to będziesz miała szansę na dobrą pracę u tego pracodawcy, u którego będziesz miała praktyki. Albo on poleci Cię jakiemu swojemu koledze-pracodawcy itp.

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
ale doswiadczenie to nie wszystko, bo pewnego doswiadczenia bez pewnych znajomosci sie nie osiagnie. owszem politolog moze zostac przyjety na stanowisko przeznaczone dla absolwenta administracji, ale pojawia sie ale.. jemu praca bedzie zajmowala, wiecej czasu. poslugiwanie sie przepisami prawnymi, pewnymi zahcowaniami itp. pracownik taki bedzie mniej wydajny. a ktos, to zatrudnia jak bedzie mial do wyboru pracownika, ktoremu wystarczy male doszkolenie, a pracownika ktory bedzie sie musial uczyc wszystkeigo od poczatku, ktory nie bedzie mial zadnych podstaw do pelnienia pewnych zawodow, to rpacodawca bedzie wolal zatrudnic pracownika, ktorego koszty doszkolenia beda mniejsze.

owszem cos wyciagnie, ale czy w stopniu wystarczajacym? to, ze ktos ledwo ukonczy uj, ze jest lepszy do kogos kto byl najlepszy w szkole prywatnej. ale programy nauczania sie roznia. nie do wszystkiego mozna dojsc samemu..
a co do zachodu i papierkow, to sa takie papierki, ktore tam otwieraja drzwi i sa bardzo brane pod uwage..

to dlaczego sa podawane rankingi uczelni? przeciez przewaznie brane pod uwage jest to ile absolwentow znalazlo prace w zawodzie. owszem, nie tyllko szkoly publiczne sa na tej liscie, bo i niektore szkoly prywatne sa na nich. ale te rankingi o czyms swiadcza.. nie wszystkie keirunki na uj sa swietne, nie wszystkie gwarantuja prace, tak samo jak nie po wszystkich kierunkach na uwm jest sie bezrobotnym. ale pracodawca przyjmujac do rpacy, ma juz pewne rozeznanie, ze ludzie konczacy studia na uczelni x dajmy rpzyklad maja duza wiedze i sa przyzwyczajeni do ciezkiej pracy, a ze studenciu z tego samego kierunku na uczelni y nie nadazaja z tempem pracy itp
Jest też wiele prac biurowych, które nie wymagają żadnych szczególnych umiejętności, chociażby wysyłanie poczty, adresowanie kopert, pisanie pism wg wzoru. Np. ja na stażu musiałam nauczyć się obsługi programu komputerowego do aktualizowania danych podatników. Na stażu były dziewczyny z tytułem technika rachunkowości, prac biurowych, studentki kierunków ekonomicznych, ja po LO i każda z nas musiała uczyć się tego programu od podstaw - na studiach ani w technikum nikt obsługi tego programu nie uczył.

Jeśli chodzi o rankingi - moje LO znalazło się w ostatnim rankingu Perspektyw na 2. miejscu w województwie a nie powiem, żebym się jakoś specjalnie przemęczała. Owszem, do WOSu się naprawdę przykładałam - zależało mi, do historii szczególnie w II klasie też, no ale na tym się kończy, nie powiem żebym wyniosła z tej szkoły jakąś ogromną wiedzę ogólną. A moja mama też często mi mówiła, że co to za liceum jak ja się w ogóle nie uczę na żadne sprawdziany, że jak ona chodziła do szkoły to uczyła się czasem do nocy żeby dostać dobrą ocenę, a ja... No ale ranking był tworzony na podstawie olimpijcazyków.To nie jest żadna aluzja do UJ czy UW, bo nie studiuję tam i nie wiem jak tam jest - za to moja dobra koleżanka studiuje na UJ astronomię i mimo, że w LO należała do tych wybitnych musi się teraz sporo uczyć, żeby zaliczać - ale i tak jest zachwycona

Edytowane przez Nija_
Czas edycji: 2009-02-27 o 12:40
Nija_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 12:53   #4415
lele
Zakorzenienie

Cytat:

Jest też wiele prac biurowych, które nie wymagają żadnych szczególnych umiejętności, chociażby wysyłanie poczty, adresowanie kopert, pisanie pism wg wzoru. Np. ja na stażu musiałam nauczyć się obsługi programu komputerowego do aktualizowania danych podatników. Na stażu były dziewczyny z tytułem technika rachunkowości, prac biurowych, studentki kierunków ekonomicznych, ja po LO i każda z nas musiała uczyć się tego programu od podstaw - na studiach ani w technikum nikt obsługi tego programu nie uczył.
ale czy chcialabys wysylac tylko poczte cale zycie?
Stary 2009-02-27, 12:58   #4416
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
ale czy chcialabys wysylac tylko poczte cale zycie?
Jeżeli praca byłaby w miłej atmosferze, współpracownicy tacy jakich miałam na stażu i wypłata by mnie zadowalała to tak.

W ogóle nie mam jakiegoś parcia na robienie kariery, przechodzenie coraz to wyższych szczebelków żeby w końcu zająć miejsce dyrektora Moje ambicje poszły na spacer
Stary 2009-02-27, 14:23   #4417
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Ale po to są właśnie praktyki i staże Chyba jest tak, że jeżeli na praktykach będziesz aktywna, pokażesz się z jak najlepszej strony to będziesz miała szansę na dobrą pracę u tego pracodawcy, u którego będziesz miała praktyki. Albo on poleci Cię jakiemu swojemu koledze-pracodawcy itp.
to tylko tak teorytycznie wyglada
np teraz, podczas kryzysu, niewiele to da
bo staze i praktyki to zwykle przygladanie sie obowiazkom innym

oczywiscie ze to wazne, w okresie kiedy latwo znalezc prace to bardzo przydatne
ale w ciezszych czasach to
przeciez wlasciwie teraz wszyscy [wiekszosc] jest po jakichs praktykach i stazach.
ludzie z uczelni panstwowych sa ambitni [tak wiem zaraz bedzie ze znacie mnostwo nieambitnych ]
no wiec moze inaczej - ja studiujac teraz msg, gdzie byl dosc wysoki prog[najwyzszy na uczelni] a i tak ludzie w mojej grupie mieli ponad 150/200 [czasem grubo ponad 150 przelicznik 1xrosz, 0,4x podst wiec nikogo z niczym podst nie ma ] widze, ze naprawde im zalezy, sa bardzo ambitni, fakt, zyja normalnie, ale sa odpowiedzialni i mysla przyszlosciowo [w wiekszosci]

nie wiem jak jest gdzie indziej..
ale wiem ze oni wszyscy ciezko pracuja i trudno bedzie sie wybic ; )

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2009-02-27 o 14:25

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 14:54   #4418
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
no wiec moze inaczej - ja studiujac teraz msg, gdzie byl dosc wysoki prog[najwyzszy na uczelni] a i tak ludzie w mojej grupie mieli ponad 150/200 [czasem grubo ponad 150 przelicznik 1xrosz, 0,4x podst wiec nikogo z niczym podst nie ma ] widze, ze naprawde im zalezy, sa bardzo ambitni, fakt, zyja normalnie, ale sa odpowiedzialni i mysla przyszlosciowo [w wiekszosci]
Przelicznik, który mówi sam za siebie Z podstawą nie macie tu czego szukać

A Ty zdawałaś niemiecki bo chciałaś iść na SGH, a tam tego wymagali? A potem sama zrezygnowałaś z tej SGH? Bo już nie pamiętam

Zrobiłam sobie 16 minut rozgrzewki z takiej płyty z ćwiczeniami i Chwila odpoczynku i idę ćwiczyć dalej.
Stary 2009-02-27, 15:37   #4419
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:

A Ty zdawałaś niemiecki bo chciałaś iść na SGH, a tam tego wymagali? A potem sama zrezygnowałaś z tej SGH? Bo już nie pamiętam
no niestety przelicznik taki a nie inny

co do SGH, no tak tak, bardzo chcialam, bylam nastawiona na kariere
a potem zmienily mi sie priorytety
i nawet sie tam nie logowalam

dostalabym sie ledwo ledwo

nie zaluje na razie
ale rozwazam mozliwosc robienia tam magisterki, bo rekrutuja na podst egzaminu wstepnego, ale co z tego wyjdzie, zobacze

Stary 2009-02-27, 15:38   #4420
Olunia1989
Zadomowienie

Hulcia a ja na przyszly bym moze chciala wrocic ;p wiec moze w czw wstepnie?

Vill, marta, lele - zgadzam sie z Wami co do uczelni panstwowe kontra prywatne

ekhm..

.no !

Edytowane przez Olunia1989
Czas edycji: 2009-02-27 o 15:40
Olunia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 16:35   #4421
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli praca byłaby w miłej atmosferze, współpracownicy tacy jakich miałam na stażu i wypłata by mnie zadowalała to tak.
ale rpzeciez to byloby nuzace.. no i nie po to sie ksztalce, by pozniej kleic koperty... jak widac, mam inne piorytety. czesto takze placa wiaze sie z zakresem obowiazkow.. a ja chce bys wstanie utrzymac moje dzieci. na godnym poziomie.
Cytat:
Napisane przez Olunia1989 Pokaż wiadomość

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 16:57   #4422
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Hulcia a ja na przyszly bym moze chciala wrocic ;p wiec moze w czw wstepnie?
u mnie czwartek odpada bo mam zajęcia od 10 do 20 i to ćwiczenia więc muszę być cały dzień;/

ja teraz jeszcze nie wiem do końca czy zostanę czy wróce bo co chwila zmieniam plany

kupiłam sobie kolejne czarne rurki i... piękne boskie urocze oksfordy

Edytowane przez HulaGirl
Czas edycji: 2009-02-27 o 16:59
Stary 2009-02-27, 16:59   #4423
zetka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Wczoraj milo spędzałam wieczor w Sopocie
ooo
a gdzie byłaś

Leluś
gratuluję zaliczenia
a jak Michał?^^
dzisiaj będę się widziała z jego siostrą i z nim pewnie też

Cytat:
też się zgadzam, tak jak pisałam wczoraj

dopiero usiadłam po raz pierwszy dzisiejszego dnia ;P
byłam już u mnie w centrum, w bydgoszczy, toruniu
a teraz lecę do przyjaciółki

a nauka czeka i nie wiem kiedy do niej usiądę

zetka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 17:09   #4424
Olunia1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
u mnie czwartek odpada bo mam zajęcia od 10 do 20 i to ćwiczenia więc muszę być cały dzień;/

ja teraz jeszcze nie wiem do końca czy zostanę czy wróce bo co chwila zmieniam plany

kurcze a u mnie czwartek jedyny luzniejszy ;/
no to chyba ze w niedziele jakos wieczorkiem?;]

ja dzisiaj obeszlam cala galerie za spodniami ;/ i dupcia... zero!! a jak są to te przedarte i to za 160 zl, albo rozmiar 32.. paranoja. rurek szukalam wlasnie.

pokazesz zdj? w ck? :P

aaa jakbys zmienila plany to pociag mamy ten sam ;p takze moe tak sie dogadamy we dwie narazie :P ;]

ekhm..

.no !
Stary 2009-02-27, 17:14   #4425
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Koniecznie pokaz oksfordy i napisz w jakim sklepie i w jakiej cenie bo obecnie jestem na etapie poszukiwania jakis fajnych

Ja tez sie zgadzam z lele, marta, vill co do uczelni

Lele gratuluje ocenki

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 17:27   #4426
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
kurcze a u mnie czwartek jedyny luzniejszy ;/
no to chyba ze w niedziele jakos wieczorkiem?;]

ja dzisiaj obeszlam cala galerie za spodniami ;/ i dupcia... zero!! a jak są to te przedarte i to za 160 zl, albo rozmiar 32.. paranoja. rurek szukalam wlasnie.

pokazesz zdj? w ck? :P

aaa jakbys zmienila plany to pociag mamy ten sam ;p takze moe tak sie dogadamy we dwie narazie :P ;]
oo a o ktorej byś jechała? a w poniedziałki i wtorki jak masz zajęcia?

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Koniecznie pokaz oksfordy i napisz w jakim sklepie i w jakiej cenie bo obecnie jestem na etapie poszukiwania jakis fajnych
zapłaciłam 95zł podobno są skórzane
zdjęcia wrzucę jak tylko znajdę kabelek do aparatu
Stary 2009-02-27, 17:31   #4427
lele
Zakorzenienie

Cytat:
... piękne boskie urocze oksfordy
gdzie? jakie?

Cytat:
Napisane przez zetka89 Pokaż wiadomość

Leluś
gratuluję zaliczenia
a jak Michał?^^
dzisiaj będę się widziała z jego siostrą i z nim pewnie też

...

dopiero usiadłam po raz pierwszy dzisiejszego dnia ;P
byłam już u mnie w centrum, w bydgoszczy, toruniu
a teraz lecę do przyjaciółki
a nie wiem jak michal, wiem ze dzis pisal poprawke i ponoc im bardzo dowalil. bylas z nowu w toruniu i ze mna sie nie widzialas!!!!!!! a to zaliczenie to mi nie na reke, bo musze sie uczyc na poprawke z histy, a tu taka niespodzianka, a wiedzialam, ze zdam..
Cytat:
a patrzylas w trolu? ja na wyprzedazy niedawno kupilam swoje i sa super. nie sa to jakies szmaty, grubsze troszke, a dalam chyba 40 zl, przecenione ze 140 zl.
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość

Lele gratuluje ocenki
dziekuje
Stary 2009-02-27, 17:40   #4428
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
gdzie? jakie?

u mnie w mieście w takim jakby to nazwać centrum małym handlowych gdzie nie ma tych wszystkich sklepów firmowych tylko takie stoiska z ubraniami itd

pretty podaj mi na PW swój adres wiesz po co
Stary 2009-02-27, 17:44   #4429
Olunia1989
Zadomowienie

Cytat:
oo a o ktorej byś jechała? a w poniedziałki i wtorki jak masz zajęcia?

zapłaciłam 95zł podobno są skórzane
zdjęcia wrzucę jak tylko znajdę kabelek do aparatu
no to na zdj czekamy

a jechalabym w piatek najchetniej, jakos po 16, bo tak bym chyba dopiero mogla. czo Ty na to?:P

Cytat:
g

a patrzylas w trolu? ja na wyprzedazy niedawno kupilam swoje i sa super. nie sa to jakies szmaty, grubsze troszke, a dalam chyba 40 zl, przecenione ze 140 zl.

bylam w trolu wlasnie. myslal ze tam cos znajde, bo w ck zawsze z czyms z trola wyszlam. ale byly albo rozszerzane ( a na rurki sie uparlam) albo wlasnie za 140- 160 zl.. a teraz tyle nie chcialam dac za spodnie.. jedne fajne na manekinie byly, ale 34 ;| i ostatnie...
jeszcze jutro może TŻ gdzies wyciagne, on zna krk to może coś doradzi :P
niestety w krakowskiej czesto przebrane.. najlepiej isc po dostawie, ale ja sobie ubzduralam rurki wczoraj, jak zobaczylam co sie dzieje z jednymi z obecnych..

ekhm..

.no !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 17:47   #4430
tamia
Zadomowienie

Cytat:
mi chodziło tylko o to że na jakiejkolwiek uczelni byś nie była, jak chcesz się nauczyć- to się nauczysz
szczerze mowiąc nie mam rozeznania w prywatnych uczelniach bo sama chce isc na panstwowa

Cytat:
W ogóle nie mam jakiegoś parcia na robienie kariery, przechodzenie coraz to wyższych szczebelków żeby w końcu zająć miejsce dyrektora Moje ambicje poszły na spacer
why?
zerio progresu..?

ide do galerii jo
z dnia na dzien stwierdzam że jestem coraz mądrzejsza:rolley es:
a ja powalam was na pysk.. !
tamia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 17:47   #4431
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

em widzę Cię
kiedy możesz się z nami spotkac ?
Stary 2009-02-27, 17:56   #4432
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
pretty podaj mi na PW swój adres wiesz po co
Poszlo

No i czekam na zdjecia oxfordow

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 18:42   #4433
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
ale rpzeciez to byloby nuzace.. no i nie po to sie ksztalce, by pozniej kleic koperty... jak widac, mam inne piorytety. czesto takze placa wiaze sie z zakresem obowiazkow.. a ja chce bys wstanie utrzymac moje dzieci. na godnym poziomie.
Chyba tak

(Ja chyba nie nadaję się na matkę, nigdy realnie nie pomyślałam, że mogłabym mieć kiedyś, w dalekiej przyszłości dziecko, ale jeszcze wszystko przede mną )

Cytat:
why?
zerio progresu..?
Progresu w sensie rozwoju? Nie, dlaczego? Chcę iść na studia, jak najwięcej dowiedzieć się o dziedzinie, która mnie interesuje. Chcę się uczyć języków - nawet jeżeli nie wykorzystam ich w przyszłej pracy. Nigdy nie wiadomo co się zdarzy i co nam się przyda. Jakbym w ogóle nie chciała się rozwijać to po LO siedziałabym w domu, w końcu mam co jeść i gdzie spać Po coś poszłam na staż, do szkoły policealnej itd. A to że chwilowo się obijam i spędzam całe dnie przed kompem - tak czasem bywa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 18:46   #4434
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
ooo
a gdzie byłaś
Hmm najpierw w takim pubie ( na K jakoś się nazywał blisko skm-ki), a później w Soho bo niby wszystko przy barze -50% . Czy prawda to nie wiem bo za przepysznego drinka zapłaciłam tak czy siak 11 zł

Hula: Ja też czekam na zdjęcia

Podwyższyli mi stypendium o 100 zl i wkońcu uzbieram większą sumke i lece na zakupy bo coś ostatnio brakuje mi ciuchów ( tylko szafa się nie domyka jakoś, ale i tak nie mam w co się ubrać)

Chce mi się do domu, ale dopiero 20 jade... łeeee
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 18:56   #4435
ViLLeMkA
Zakorzenienie

a ja lece na urodziny piwnookiej

a Wy badczie grzeczne ;*

Stary 2009-02-27, 19:44   #4436
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tak

(Ja chyba nie nadaję się na matkę, nigdy realnie nie pomyślałam, że mogłabym mieć kiedyś, w dalekiej przyszłości dziecko, ale jeszcze wszystko przede mną )

a ja juz od jakiegos czasu chce miec dziecko, w sumie od dawna chcialam miec je w przyszlosci. od kad jestem z moim Tz pragne dzieciatka, ale na to potrzeba pieniedzy. a zeby byly pieniadze to potrzeba wyksztalcenia lub swietnego pomyslu na interes i kapitalu na rozkrecenie go
Cytat:
a ja lece na urodziny piwnookiej

a Wy badczie grzeczne ;*
zloz jej zyczenia od nas i baw sie dobrze!
Stary 2009-02-27, 20:35   #4437
wenedka
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja nie twierdze, ze wszystkie prywatne uczelnie sa dobre, ale na pewno sa takie, ktore dobrze inwestuja pieniadze, podnoszac standard nauki itp.
Np. z tego co pamietam, Mariolcia dostala sie na filologie angielska na UMCS, czyli jedna z najciezszych w kraju, co za tym idzie- absolwenci sa dobrze wyksztalceni. I poszla na WSL, bo to jest dobra szkola.
Uwierzcie mi, reputacja uniwersytetu bedzie jedna z ostatnich rzeczy, na jaka beda patrzec pracodawcy (nie mowie, ze to sie kompletnie nie liczy, ale to nie wszystko). Jak ktos sie do pracy nie nadaje, to i dyplom UJ mu nie pomoze.

A ja jade na Open'era z Tz, bo przyjezdzaja Arcitc Monkeys i mamy zamiar zrobic obciach wielka flaga Sheffield Wednesday, bo oni tez sa z Sheffield hehe
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 20:59   #4438
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
a on mi jako jedynej z 200 osob, ktore zaliczyly ten egzamin kazal rpzyjsc jeszcze raz i napisac na wyzsza ocene. tak czy siak mam 3, ale mam szanse na wyzej, bo on ma aspiracje abym miala wyzsza ocene.
gratuluję wyróżnienia

Cytat:

A moja mama też często mi mówiła, że co to za liceum jak ja się w ogóle nie uczę na żadne sprawdziany, że jak ona chodziła do szkoły to uczyła się czasem do nocy żeby dostać dobrą ocenę, a ja...
moja też mi to samo mówiła

Ja nigdy nie sugerowałam się żadnymi rankingami. Uważam, że jak ktoś jest zdolny i chce się uczyć to nawet w tej szkole z ostatniego miejsca tak się wyszkoli, że dorówna absolwentowi z tej renomowanej
A ranking rankingowi nie równy
Cytat:
mi chodziło tylko o to że na jakiejkolwiek uczelni byś nie była, jak chcesz się nauczyć- to się nauczysz
ooo wlasnie, popieram!

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 21:29   #4439
zetka89
Zakorzenienie

Cytat:
a nie wiem jak michal, wiem ze dzis pisal poprawke i ponoc im bardzo dowalil. bylas z nowu w toruniu i ze mna sie nie widzialas!!!!!!! a to zaliczenie to mi nie na reke, bo musze sie uczyc na poprawke z histy, a tu taka niespodzianka, a wiedzialam, ze zdam..
'Misiu jak tam na studiach? Aaaaaaa spokoooo, dzisiaj pisałem tu nazwa i spokoooooo'

no byłam byłam, ale tylko na chwilke! bo z bydg śmignęłam do toronto do galerii i do mieszkania na chwilę i szybko do domu
nawet myślałam o Tobie, ale wtedy stwierdziłam, że nawet nie mam numeru do Ciebie, żeby w razie czego szybko dzwonić!

Cytat:
Progresu w sensie rozwoju? Nie, dlaczego? Chcę iść na studia, jak najwięcej dowiedzieć się o dziedzinie, która mnie interesuje. Chcę się uczyć języków - nawet jeżeli nie wykorzystam ich w przyszłej pracy. Nigdy nie wiadomo co się zdarzy i co nam się przyda. Jakbym w ogóle nie chciała się rozwijać to po LO siedziałabym w domu, w końcu mam co jeść i gdzie spać Po coś poszłam na staż, do szkoły policealnej itd. A to że chwilowo się obijam i spędzam całe dnie przed kompem - tak czasem bywa
wydaje mi się, że Tamia miała na myśli nie to, że teraz siedzisz w domu (bo przecież wiemy, że nie robisz tego dlatego, że nie chciało Ci się teraz iść na studia ) ale o to, że nie myślisz o tym, żeby wspinać się po szczeblach kariery (;P). Chociaż może nie zrozumiałam
Ja osobiście nie chciałabym np adresować kopert czy coś w tym stylu. Chciałabym jeśli uda mi się skończyć studia móc pracować na stanowisku związanym z tym tematem. No i myślę, że jak przynajmniej połowa ludzi chciałabym w przyszłości zostać kimś ważniejszym niż pracownikiem na najniższym szczeblu (jak to zawsze jest zaraz po studiach). Nie tyle dla pieniędzy (choć też, bo nie wyobrażam sobie utrzymywać rodzinę przez całe życie za np 1500zł/m-c - a na początek przygody z pracą to wzięłabym takie wynagrodzenie z pocałowaniem ręki na pewno;P) ale też dla samej siebie. Np u mojej mamy jest wiele kobiet, które całe życie robią to samo, rutyna, ciągle to samo zajęcie, ciągle wpisują te same liczby, to samo podliczają itd. Chciałabym się rozwijać w tej mojej dziedzinie

Edytowane przez zetka89
Czas edycji: 2009-02-27 o 21:31
zetka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 21:36   #4440
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja nie twierdze, ze wszystkie prywatne uczelnie sa dobre, ale na pewno sa takie, ktore dobrze inwestuja pieniadze, podnoszac standard nauki itp.
Np. z tego co pamietam, Mariolcia dostala sie na filologie angielska na UMCS, czyli jedna z najciezszych w kraju, co za tym idzie- absolwenci sa dobrze wyksztalceni. I poszla na WSL, bo to jest dobra szkola.
Uwierzcie mi, reputacja uniwersytetu bedzie jedna z ostatnich rzeczy, na jaka beda patrzec pracodawcy (nie mowie, ze to sie kompletnie nie liczy, ale to nie wszystko). Jak ktos sie do pracy nie nadaje, to i dyplom UJ mu nie pomoze.
przeciez pisalam, ze sa tez szkoly prywatne z renoma, tak jak sama napisalas.. a dyplom uniwerystety pomaga chodziaz w peirwszym etapie uniwersytetu, znam osoby, ktore przyjmujac do pracy automatycznie odkladaly podania osob po studiach zaoczynych i niektorych uczelniach..

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
gratuluję wyróżnienia
dziekuje z tym, ze nie wiem czy to takie wyroznienie, bo teraz nie mam calego tygodnia na nauke histy, bo musze jednak cos tez zrobic na ten przedmiot, bo glupio isc i znow na 3 napisac..

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
'Misiu jak tam na studiach? Aaaaaaa spokoooo, dzisiaj pisałem tu nazwa i spokoooooo'
no widzisz, a ja dzis od 12 wolna bylam..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości