|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() nie wiem jak sobie poradzisz z niełączeniem na II fazie, gdzie wręcz zalecane jest połączenie węglowodanów lub owoców z białkiem ![]() Cytat:
no więc wyobraź sobie, że pomimo jedzenia do syta a właściwie dzięki nie głodzeniu się jednak chudniemy Cytat:
czy są jakieś inne powody? zastanów się dobrze |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
dziendobry
dawno nie bylam na wizazu. no coiz ferie i na nic czasu nie ma diety tez nie dalo sie trzymac u ciotki jednak. hehe stwierdzila ze razem zaczniemy sie odchudzac w poscie haha ja na sb a ona "normalnie" dzis juz ladnie jest. na sniadanie wiesniak z ogorkiem a na obiad piers z kury smazona z cebulka. bede silna ![]() pozdrawiam ![]()
#2883 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie o to chodzi, że owoce powinno się jeść "samodzielnie", bo w połączeniu np z białkiem po prostu fermentują w naszym organizmie i gniją!!! a przykładowy jadłospis na II fazie SB w połaćzeniu diety niełączenia wygląda tak: 1. jajecznica na wędlinie + warzywa (ogórek, pomidor, papryka) 2. jabłko/suszone owoce 3. filet z kurczaka + brokuły 4. wieśniak z ogórkiem i pomidorem 5. sałatka z feta = salata lodowa, pomidory, papryka, ogorki ser feta, ziola. ... a dziś "porcje głodowe" były tylko na śnaidanie - bo, jak już pisałam, po prostu miałam do wybrou: większe śniadanie lub problemy z dojazdem na studia! ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Czy działa SB??? jest wiele na to przykładów, że tak ![]() Należy tylko wytrwać w podstawowych założeniach, a wiele osób mówi, że to nie jest trudne. Ja stosuję SB i dietę niełączenia jednocześnie czyli SB + nie będę łączyć w tym samym posiłku makaronu czy ziemniaków z mięsem. (II faza)
Nie rezygnuj ze swojego celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie zajmie ci duzo czasu. Czas i tak upłynie. ![]() Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-03-01 o 15:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co prawda A.A. twierdzi ze wegle wprowadza po to do diety zeby byla ona zblizona jak najbardziej do "normalnego" sposobu odzywiania. Czyli w sumie jak nie chcesz zjesc ryzu czy kaszy do obiadu to wydaje mi sie ze krzywdy sobie tym nie zrobisz. Tylko problem pojawia sie wowczas jak chcesz zjesc weglowodanowy posilek. np makaron. Doktór zaleca by wtedy łaczyć wegle z blonnikiem, bo wtedy nie maja az tak tragicznego wplywu na nasz organizm i metabolizm. Musisz pamietac ze nie do konca wolno Ci na tej diecie zjesc same wegle bez "wspomagaczy" - w jednym posilku. EDIT Poza tym... ten jadlospis to wcale nie jest dwojkowy ![]()
Edytowane przez dzonksik Czas edycji: 2009-03-01 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Rozeznanie
|
witam!
w koncu sie obrobilam z moja mala szarancza, porzadkami i gotowaniem ![]() powoli wracam do siebie psychicznie i moje menu tez coraz lepsze - staram sie ![]() dzisiaj: S: 2 kromki chleba pelnoziarnistego z plasterkami szynki drobiowej, serka hochland fit, papryki, pomidora, rzodkiewki i wiesniak (nie za duzo???) P: podjadanie podczas robienia obiadu ![]() O: 1 nalesnik (duuuzy!!! ![]() pyszota!!!! ![]() P: mandarynka bo wiecej nie dam rady po tym nalesniku K: pewnie jajka z warzywami druga przekaska i kolacja jeszcze przede mna ale co sadzicie? troszke lepiej? ![]() ja juz sie doczekac nie moge, bo we wtorek moze w srode przyjdzie mi ksiazka ![]() hehe pewnie caly tydzien bede czytac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak, zgadzam się ![]() ale, ale... ![]() "Doktór zaleca by wtedy łaczyć wegle z blonnikiem" - np. makaron z warzywami, albo ziemniaki z warzywami, bo właśnie błonnika jest najwięcej w warzywach i niektórych owocach. inny przykład łączenia SB (II f.) z dietą niełączenia : ciemny chlebek z pomidorkiem, papryką czy ogórasem ![]() mi chodzi jedynie o to, że jak ziemniaki, to nie mięso, jak makaron to nie tłusty sos. o! ![]()
Nie rezygnuj ze swojego celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie zajmie ci duzo czasu. Czas i tak upłynie. ![]() Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-03-01 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
no wiec zaczynam moja spowiedz...
1-wiesniak z ogorkiem 2-piers z kury podsmazana z cebulka 3-ok 12 orzeszkow ziemnych[wlasnie jak wy je liczycie?bo czasami w jednej lupince sa 2 orzeszki a czasem 1 wiec liczyc cale lupinki czy pojedyncze orzeszki?] 4-pol wiesniaka light ze szczypiorkiem wydaje sie malo.ale nie mialam zaz duzo czasu zeby cos zjesc bo jak nie bylam poza domem to mialam gosci i tak jakos wyszlo.ale tragicznie chyba nie jest? na jutrzejszy obiad zrobilam wlasnie zupe z zoltej soczewicy.ale co z tego wyszlo i czy bedzie zjadliwe to ja nie wiem ![]()
#2888 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dołączam się... ![]() Dziś mój pierwszy dzień Śn: jajecznica z 2 jaj, 3 plastrów wędliny + szczypiorek Ob: 200g fasolki szparagowej + feta + oliwki czarne Podw: zawijasy (sałata, wędlina, jeden z musztardą drugi z czarną oliwką) Kol: planuję 100g serka wiejskiego + pomidor + szczypiorek Co o tym myślicie? Dziewczyny co Wy bierzecie na I fazie na IIśn do szkoły? ![]()
![]() |
#2889 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
upiekłam sobie znów chlebek maślankowy, mniam, pyszności, muszę walczyć ze sobą żeby nie pożreć za dużo ![]() Dzisiejszego jadłospisu nie wkleję, bo sie wstydzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja bralam i bede brala orzeszki ziemne laskowe wloskie i wszystkie inne chociaz dziewczyny polecaja jakies salatki wiesniaki zawijasy...to ja bym tego do szkoly raczej nie wziela ![]()
![]() |
#2891 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś już podawałam adres stronki - wrzucę jeszcze raz- może przyda się początkującym domowym piekarzom ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A mój dzisiejszy jadłospis: 1. Mix płatków jęczmiennych i otrębów owsianych na słono, pół na pół z wodą i mlekiem 2. 1/2 mozzarelli light, kilka orzechów włoskich 3. zupa-krem z zielonej soczewicy i różnych innych warzyw z plastrem s. żółtego light i rzeżuchą 4. Jabłko 5. Serek wiejski light |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Raczkowanie
|
Lisek no dobra, niech Ci bedzie
![]() ![]() Dzisiaj mialam dzien fasolowy ![]() S: bułeczka orkiszowa z pastą serową z ziołami i szczypiorkiem, pomidor, ogórek P: jajko na twardo, kawałek ogórka O: farsz burito zawinięty w sałate - 3 szt. P: jabłko K: fasolka po bretońsku SB P: planuje zjesc ptasie mleczko trójkolorowe, ktore robilam wg przepisu mamyoli ![]() ![]() Mama dzisiaj byla u mnie. Nie widziala mnie miesiac i sie zalamala moimi rekami haha wiedzialam ze tak bedzie. Bo jak pisalam wczesniej , mam jakos dziwnie chude rece. Kazala mi zrobic sobie badania ![]() ![]() ![]()
#2893 |
Raczkowanie
|
Witamy na plazy sweet.girl generalnie zjadamy 5 posiłków dziennie
![]() - na sniadanie dorzuciłabym więcej warzyw - dodałabym przekąskę lub II śniadanie i tu różnie / zawijaski, pestki, orzeszki, cynamon z jogurtem naturalnym , sałatka/ - do obiadu dodałabym kawałek mięska lub rybki- w tym przypadku pasowalby filet z kurczaka - podwieczorek trafiony ![]() - kolacja - może być więcej tego białego serka i warzywek Generalnie -bez obrazy zielonamorelka, akurat nie jest osobą godną naśladowania ![]() ![]() Życzę powodzenia w dietkowaniu i trzymam kciuki ![]()
#2894 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzien dobry wszystkim ![]() Tak mnie nastrajacie z pieczeniem chleba i buleczek, ze chyba zaraz po powrocie do Polski bede stawiac pierwsze kroki. effo nie mialas problemu z przygotowaniem zakwasu? Ilony nie pytam bo to "weteranka" w dziedzinie chleba i nie tylko ![]() ![]() Milego wieczoru ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2896 |
Zadomowienie
|
tak. chciałabym schudnąć jeszcze 1 kg przed rozpoczęciem 2 fazy.
dziewczyny, jecie jakieś suplementy?
#2897 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sweet nic nie wspominałam o jogurcie homogenizowanym naturalnym- nic dziwnego, ze o czymś takim nie słyszałaś- mówiłam o jogurcie naturalnym lub o serku homogenizowanym naturalnym ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja widziałam tylko waniliowe a naturalnego na oczy nie widziałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, że im dalej tym będzie lepiej ![]() Cytat:
![]() bo dla mnie obserwacja jest rzeczą oczywistą to tylko schemat, który można rozciągnąć w czasie dostosowując do swoich potrzeb i predyspozycji Cytat:
wczoraj upiekłam bułeczki graham a dziś graham orkiszowy na miodzie mójmąż stwierdził ostatnio, że wcale mu nie brakuje pieczywa ze sklepu, woli moje wypieki ![]() ![]() ale też faktem jest, że jest otwarty na eksperymenty, zresztą oboje jesteśmy i oboje lubimy dobrze zjeść - "dobrze" wcale nie znaczy "dużo i tłusto" Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-03-01 o 19:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | ||||||
Zadomowienie
|
Musialam przetrawic wczorajsza pogawedke weglowa
![]() ![]() U mnie zbieralam plon za kiepski obiad... wiec podjadalam po poludniu, na szczescie SB... I zdjec dzis nie ma, bo w weekendowym rozgardiaszu jednak ciezko. Zwlaszcza, ze u nas sniadania niedzielen iscie "wloskie", czyli wszystko posutawiane na stole i kazdy lacznie ze starszakiem komponuje sobie sniadanie z tego, co lubi najbardziej. Siedzimy, jemy, rozmawiamy, tak godzine potrawimy ![]() Papraczku dziekuje bardzo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aha i ten chlebek wysmienity tak po 24 godz. BOMBA na sniadanie dzis byla, caly zjedzony ![]() Dzieki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ilona, a wiesz, ze wczoraj ten przepis bulkowy sobie zaznaczylam ![]() No i nie wiem, co z tym chlebem, bo w sumie pieklam go o polowe krocej niz w przepisie, polalam go jeszcze woda, niech wsiaknie troche... Fakt, ze pachnie nieziemsko... O starszak mi zasnal... ![]() Ogarne kuchnie i zrobie tortille razowa, bo musze powyjadac lodowke i jest okazja w koncu sprobowac tego cuda na obiad ![]() Spowiedz, choc moge o czyms zapomniec...: sn: poltorej kromki chleba z twarozkiem z warzywami, z serem, szyneczka, rukola, papryka, ogorkiem, pomidorem, serkiem topionym p: dwie muffiny na pol z synami + serek topiony fit o: kapusta pekinska zalana rosolem + poltora mielonego, pol marchewki ![]() p: kiwi, jablko z twarogiem, jog. nat., jakies 20 fistaszkow, pol plastra szynki, kalarepa - na przestrzeni poltorek godziny... k: pasta z 1/3 makreli ze szczypiorkiem, serem, majonezem i pasta pomidorowa + pomidor, plaster szynki Kurcze chleb az tak zle nie wyglada... nie wyrosl, ale zapowiada sie smacznie. Mialo byc bez zdjec, ale fote chlebka wrzuce...
![]() |
#2903 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
ja również jestem otwarty na eksperymenty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
effa, no jak nie wyrósł jak wyrósł - wyraźnie widać granicę tzn. ile było ciasta a ile wyrósł
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Eh....jak pachnie chlebuś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Popytaj w marketach ![]()
![]() |
#2907 |
Rozeznanie
|
uff, ale dzisiaj miałam męczący dzień - porządki i przemeblowanie pokoju i wszystko sama. ale dumna jestem z siebie
![]() ![]() ![]() ![]() mamooli tak naprawdę zobaczę jak się będę czuła, bo już robiłam drugie podejście do I fazy, to w szkole się bardzo słabo czułam (ale chyba za mało jadłam) i przerwałam. teraz bym poprawiła błędy z pierwszego i drugiego podejścia, to może by mi się udało w końcu schudnąć i potem powstrzymywać od węgli... nie wiem, póki co, muszę zaopatrzyć lodówkę.
#2908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mysle, ze troche niesprawiedliwie oceniasz moje menu co do warzyw - jak przesledzisz zdjecia to zobaczysz, ze jadamy ich duzo kazdego dnia. Moj maz pracuje fizycznie i je tyle co ja wiec nie wiem w czym tkwi problem? Skoro on nie chodzi glodny to czemu niby mam jesc wiecej? Chyba nie mozna przeginac w druga strone i jesc na sile? Myslisz, ze jak bede jesc jak wczesniej czyli na wielkim talerzu obiad az sie zapcham i nie bede mogla 3 dni sie zalatwic to bedzie to dla mnie lepsze rozwiazanie? ![]() ![]() A chleb wyglada cudnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aha zakwas trzymam sobie w lodowce teraz. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dobra ide robic tortille ![]()
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie ze sie nauczylam.
dlatego dzisiejszy jadlospis mi sie nie podoba zabardzo[chociaz to cyba lepsze niz te ostatnie objadanie sie slodyczami ![]() ale jutro planuje jajecznice potem orzechy pozniej zupa nastepnie jakies zawijasy i na kolacje wiesniak z warzywami ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.