|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: American Girls po raz...IX
jezeli mieszkasz w bloku gdzie masz tego kota wypuścić nie którym nie uśmiecha się wypuszczać kota i po 1 dniowej szwendacce po (właśnie nie wiadomo gdzie był) przytulać kotka i głaskać go a patrzeć na twój punkt widzenia po cholerę przygarniać psy niech te się szwedaja i wylegują na wolności?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
to im powinnas wspolczuc. kazdy kot, ktory do mnie trafil, trafil z ulicy i byly w potwornie stanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zakorzenienie
|
orzeszek ,zmotywowałaś mnie tymi zdjęciami do ćwiczeń ,a tak mi się dupska nie chciało podnieść
![]()
Zapuszczam włosy - codzienna pielęgnacja. Wymarzona długość ? DO PASA ![]() walczę o marzenia Technik ochrony środowiska ? --- zrealizowane![]() Technik farmacji ? --- zrealizowane Lingwistyka stosowana j.angielski + j. hiszpański --- do realizacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Moze sie mylę, ale ja widzę dziesiątki kotów żyjacych w naturze w bardzo dobrym stanie i bym nie wzieła takiego z ulicy ![]() ![]() ![]() Choć z takim chorym, który nie jest w stanie znaleźc pożywienia jest oczywiscie inna sprawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Wtajemniczenie
|
Wiadomo jak wlosy są ważne, ale ja juz nie mam kasy zeby na nie wydawac eh, niestety rodzice mi nie dają sama nie mam jak zarobic..bidaa eh
![]() A te waxy na mnie nie działają...
#4057 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale koty mają cały rok ciepło - u mnie żyje mnóstwo kotów w piwnicy, a na wioskach żyją na działkach, koło mojego TŻ mają dla siebie niezamieszkała chatkę. Pożywienie znajdują same i nie widziałam jeszcze u mnie, czy u TŻ chudego kota, co do psów rzadko trafiają sie takie biegające luzem bez właściciela... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zadomowienie
|
Ja też miałam kota ,ale to raczej z przypadku - byłam na zakupach i wskoczył do samochodu
![]() Był strasznie duży jak na kota bo prawie po kolano. Po jakimś czasie nie wyobrażałam sobie snu bez niego na kolanach - do pewnego dnia w którym myłam naczynia a On bez powodu rzucił mi się na łydkę i podrapał/pogryzł tak ,że wylądowałam na pogotowiu i musieli mi to szyć. Koniec moich przygód z kotami. Mam teraz bernardynkę którą straaaasznie kocham pomimo tego ,że nieźle nerwy psuje ![]() Przynajmniej dba o moją linię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Raczkowanie
|
Ja jestem juz od paru lat wolontariuszką w schronisku,głownie zajmuje sie psami,ale Misia u nas koty takie z blokowisk nie sa do schroniska brane. Jedynie jeśli mieszkańcom uda sie takowe koty złapać to sa zabierane na sterylki/kastracje i wypuszczane spowrotem.
Takie koty nie miałyby żadnych szans na adopcje bo kot dziki,będzie dziki.Chociaz moze przyzwyczai sie do człowieka,będzie dostał jesc to jednak jest tyle kotów fajnych,milusich i duzo kociaków w schroniskach,że takie koty nie znalazły by domów. Vadi mam TW robić co drugi dzien czy lepiej robic przerwy 2 dni ?? bo robiłam przedwczoraj TW i chciałam robić dzis,ale jeszcze mnie troche pupa boli,to mam poczekac jeszcze dzien ?? Nadrabiam was codziennie po 2 godz ;/ grrr mam dość zakuwania ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | ||
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() poczytaj chociaż parę wątków na miau.pl i zobaczysz, jak wyglądają koty, wzięte z ulicy, 99,9999% z nich to potwornie chore (paktycznie każdy kot żyjący na ulicy ma mniej lub więcej groźnych chorób), zagłodzone zjawy. Cudowne, beztroskie życie na wolności to mżonka, a dodatkowo koty są często prześladowane przez niezrównoważonych ludzi. Skad one wszystkie mają brać jedzenie? i to naprawdę super, że w Twojej okolicy dba się o zwierzeta, ale taka sytuacja to ogromna rzadkość ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez vadi Czas edycji: 2009-03-03 o 14:47 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() My z TŻ chcemy kota, ale nie wiem jak psa do niego przyzwyczaić? No, bo co jeżeli przyniesiemy kota, a pies będzi chciał go zeżreć? próbowałam psa przyzwyczajac do takich dzikich kotów, ale jak podejdzie na parę metrów cały się jeży i warczy strasznie ![]() Vadi - ale koty naprawdę jedzą mysz, żaby i inne takie ![]() ![]() Edytowane przez Miśka84 Czas edycji: 2009-03-03 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Raczkowanie
|
aa ok dziekuje za porade niezawodna królowo fitnessatorko ;*
Vadi bardzo cie szanuje za to podejście do zwierząt ,najbardziej do kotów,chociaz ja do psów mam słabość ...ale mało jest takich ludzi jak ty,którzy traktują zwierzęta jak żywe stworzenie ,równe,a nie gorsze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |
Wtajemniczenie
|
a u mnie duzo pieskow bezdomnych chodzi.......
kiedys-jesien, bloto, deszcz, wiatrzysko idt id.....a u mnie pod blokiem caaaalutki dzien i calutka noc siedzial piesek (suka sasiada miala cieczke) i tak przez pare dni..... nie moglam nic w domu robic, tylko co chwile zerkalam czy jeszcze tam siedzi...nosilam jedzenie.... a koty to moze latem jaka ok....bo myszy np wtedy sa na polach, poleza na tym sloneczku.... a zima? jak znalezc jedzenie jak wszytsko przykrytye gora sniegu, zimnica na dworze.... w ogrodkach, na dzialkach domki, altanki pozaykane, w blokach wsedzie drzwi na domofon, nie wejda do klatki albo piwnicy....... ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
dlatego jak wzielam kota do domu to z tydzien siedzial tylko ze mna w moim pokoju... ![]() kiedys wyszla sama ukradkiem i ja patrze a ona stoi za psem..... a pies jej nie widzial... myslalam ze zawalu dostane ![]() a potem zaczela sie wykradac z pokoju,ja ja bralam na rece i podtykalam psyu pod nos i mowilam ze "zobacz kicie, to nasza kicia, nie wolno ruszyc" itd ![]() i pies sie nia w ogole nie interesowal ![]() jak czasem na poczatku chcial ja powachac itd a ja do niego " nie rusz kici, zostaw" i wydaje mi sie ze on jej nie traktuje jako "kota" tylko jako domownika ![]() bo na inne koty dalej jest ciety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |||
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() to mój ukochany wątek na miau, polecam wszystkim ![]() http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=31221&highlight= Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- ![]() wyobrażam sobie minę kici ![]() Edytowane przez vadi Czas edycji: 2009-03-03 o 14:57 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
Zapuszczam włosy - codzienna pielęgnacja. Wymarzona długość ? DO PASA ![]() walczę o marzenia Technik ochrony środowiska ? --- zrealizowane![]() Technik farmacji ? --- zrealizowane Lingwistyka stosowana j.angielski + j. hiszpański --- do realizacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez miałam kota i psa raZem sobie żyli i było fajnie....
Ale od kąd musiałam oddac kota bo miał taseimca albo to pretekst rodzicow zniechęciłam sie do kotów od wtedy... ![]()
#4068 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi szkoda bezdomnych zwierząt..wstyd przyznać..czasami bardziej niż ludzi, takie zwierze nie poradzi sobie samo (tym bardziej jeśli było cały czas w domu i nagle jest wyrzucone i to dla niego szok i nowe środowisko) nie chce o tym pisać bo mi się smutno robi ![]() vadi, działa na ciebie ta Kamiwaza bo ja ją mam ale na KWC były opinie,że to ściema.. i sama nie wiem czy warto używać. Seboradin miałam- chyba szampony,odżywki.. od siostry z apteki w próbkach i fajne były, muszę ją o więcej poprosić ![]() Jeszcze fajny jest balsam do włosów i szampon z naftą- Naphera. Jem właśnie ciastka z cukierni..uwielbiam te serniki i inne takie wypieki ![]() ale mam zakwasy...z tramwaju wysiadam wolniej niż te wszystkie babcie tak mnie uda bolą ![]()
31maj 2013 ![]() ![]() Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2009-03-03 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie na podrowku kiedys bylo pelno kotow.Tzn ja mieszkam wbloku,obok stoi 2 blok jest za nimi podworko i obok tego podrowka dom jednorodzinny i kolo tego domu postawili stodole a tam wszystkie te koty spaly ![]() ![]() Jak bylam mala sama mialam pelno kotow ![]() ![]() Ale i tak najbardziej kocham pieski.. acha zapomnialam sie zdolowac https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1236089072 ehhh Edytowane przez kiiiciiia Czas edycji: 2009-03-03 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
BAN stały
|
Ok, to mi wyjasniłyście
![]() ![]() ![]() Tak z innego tematu - właczcie sobie tvn - Jola Rutowicz jest w rozmowach w toku, można sie pośmiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | ||
*sportaddict*
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ja znow rycze
![]() Czemu on jak sie rozplacze nie powie "kotek czemu płaczesz co sie stało " tylko "znowu ryczysz " itp mam dosc nie odezwesie do niego juz dziś . Tylko musze wytrzymac ! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mała byłam.. wiedziałam..dzisiaj po 10 latach to wygrane rodzicom a co.. ![]() ![]() ![]() verzara mój też tak reaguje i co znowu bedziewsz ryczeć.. :/
Oh, foolish.. Harmless.. Foolish, harmless child.. Edytowane przez justusia16 Czas edycji: 2009-03-03 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#4076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Zakorzenienie
|
nie daj sie mu...nie odzywaj do niego..
Edytowane przez kiiiciiia Czas edycji: 2009-03-03 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.