Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-11, 22:06   #2911
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

Cytat:
Napisane przez zorza83 Pokaż wiadomość
Ja czekam na cleo i mam nadzieję,że się nie rozczaruję i będą wyglądać podobnie jak na zdjęciach .
ja na cleo i CK (licze że CK z tej nowej serii będzie mieć ceny podobne do tych co już są na rynku :/)
a z maskaradkami to teraz cenowo już wogóle przesadzili w takich momentach zazdroszcze osobą o mniej standardowym rozmiarze, bo mogą coś upolować na wyprzedażach a 30FF/30G rozchodzi się jak świeże bułeczki
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 22:10   #2912
kukimonster
BAN stały

Myślę, że CK też teraz będą droższe... na karoline np. jest princess za 110zł, ze względu na kurs funta... Tak i maskaradki podskoczyły.... Oby do jesieni kurs poszedł w dół, bo jesienna kolekcja
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 22:34   #2913
zorza83
Raczkowanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;11402210]ja na cleo i CK (licze że CK z tej nowej serii będzie mieć ceny podobne do tych co już są na rynku :/)
a z maskaradkami to teraz cenowo już wogóle przesadzili w takich momentach zazdroszcze osobą o mniej standardowym rozmiarze, bo mogą coś upolować na wyprzedażach a 30FF/30G rozchodzi się jak świeże bułeczki [/quote]

Cytat:
Napisane przez kukimonster Pokaż wiadomość
Myślę, że CK też teraz będą droższe... na karoline np. jest princess za 110zł, ze względu na kurs funta... Tak i maskaradki podskoczyły.... Oby do jesieni kurs poszedł w dół, bo jesienna kolekcja
CK? to oni też produkują mniejsze obwody?, nawet nie wiedziałam muszę się rozejrzeć, ja się zastanawiam nad La senzą, ponoć ich 65 są ściśliwe, a i z wyglądu delikatniejsze;

ceny maskaradek zabójcze, więc tym bardziej się cieszę,że kolekcja wiosenna mnie nie powaliła na kolana, jesienna zapowiada się ciekawiej i nawet obwód 28 wprowadzą do Polski w 2 modelach;

na razie mam 2 staniki biały i czarny,więc marzy mi się coś kolorowego,zresztą harmony po niecałych 2 miesiącach tak mocno się rozciągnął,że spokojnie mogę włożyć nie jedną a 2 pięści- tak a propos wcześniejszych postów dot. ścisłego obwodu, więc chyba powinnam go wywalić, nic już nie podtrzymuje

Edytowane przez zorza83
Czas edycji: 2009-03-11 o 22:35
zorza83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 22:42   #2914
Anusia111
Raczkowanie

zaczynam zauważać tu jakąś nienormalną sytuację. Kupujemy staniki za górę kasy po to by nam idealnie pasowały a one po 2 miesiącach mają być do wyrzucenia??? Zaczynam się zastanawiać czy warto.

http://podroze-ani-i-tomka.blogspot.com/
Anusia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 22:45   #2915
e_myszka
Zakorzenienie

Dziewczyny prosze o radę
Dzięki Wam postanowiłam również w końcu zaopatrzeć się w dobry stanik bo szystkie te które mam są niewygodne bo wszystkie są za duże bądź za małe - ze względu na obwód.
W biuście mam 81,5-82cm
Pod 67-68 cm

Z wszelkich kalkulatorów wychodzi mi 30C czyli 65 C.
Znalazłam na allegro stanik La Senzy. Myślicie,że będzie pasował? Wg tabeli rozmiarów to mój rozmiar ale nie wiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dsc5854.jpg (43,6 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez e_myszka
Czas edycji: 2009-03-11 o 22:46
e_myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 22:50   #2916
zorza83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anusia111 Pokaż wiadomość
zaczynam zauważać tu jakąś nienormalną sytuację. Kupujemy staniki za górę kasy po to by nam idealnie pasowały a one po 2 miesiącach mają być do wyrzucenia??? Zaczynam się zastanawiać czy warto.
no właśnie ja też jestem zła, niestety ja mam 66, a jak ścisnę mocniej to i 64 pod biustem i niestety kiepską sytuacje bo w obwodzie 55 nie robią, więc tylko ścisłe staniki muszę brać pod uwagę, też się zastanawiam jaki to ma sens w moim przypadku, tyle kasy i co stanik właściwie do wyrzucenia, dziewczyny z większym obwodem pod biustem mają łatwiej , z tym , że potem muszą brać większą miskę i stanik zabudowany pod szyję i tak źle i tak nie dobrze

Stary 2009-03-11, 22:53   #2917
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_myszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze o radę
Dzięki Wam postanowiłam również w końcu zaopatrzeć się w dobry stanik bo szystkie te które mam są niewygodne bo wszystkie są za duże bądź za małe - ze względu na obwód.
W biuście mam 81,5-82cm
Pod 67-68 cm

Z wszelkich kalkulatorów wychodzi mi 30C czyli 65 C.
Znalazłam na allegro stanik La Senzy. Myślicie,że będzie pasował? Wg tabeli rozmiarów to mój rozmiar ale nie wiem
na Twoim miejscu próbowałabym raczej 60E

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 22:58   #2918
e_myszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
na Twoim miejscu próbowałabym raczej 60E
ojej ale z każdej tabeli rozmiarów mi wychodzi C... zupełnie się w tym gubię
Stary 2009-03-11, 22:58   #2919
Madaaa
Zakorzenienie

Na Lasenze uwazaj bo maja mniejsza rozmiarowke. Stronę wczesniej wstawialam swoje zdjęcia w 30B, gdzie nosic powinnam 65A. Stanik za maly..

A ja mam takie pytanie...bo niektórzy podają rownież głębkość miseczki. Jesli np. 18 cm, okazala sie za duzą to czy w innym staniku, ale np. przy innych wymiarach fiszbin czy innym obwodzie 18 tez bedzie za duża? Czy ta glebokosc ma jakies znaczenie. Slyszlam, tez opinie o stanikach, ktore sa glebsze plytsze a sa tych samych rozmiarow. Oco w tym chodzi?

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2009-03-11 o 23:01
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 23:00   #2920
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
ojej ale z każdej tabeli rozmiarów mi wychodzi C... zupełnie się w tym gubię
naprawdę staniki rozciągające się ok.5cm to legenda
mam około 68cm pod i noszę 60, 65 jest od początku za luźne

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Stary 2009-03-11, 23:08   #2921
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zorza83 Pokaż wiadomość
ceny maskaradek zabójcze, więc tym bardziej się cieszę,że kolekcja wiosenna mnie nie powaliła na kolana, jesienna zapowiada się ciekawiej i nawet obwód 28 wprowadzą do Polski w 2 modelach;
ooo a jakież to 2 modele będą od 28 ???

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 23:09   #2922
e_myszka
Zakorzenienie

Dziewczyny to czym się kierować jak nie tabelą rozmiarów? w różnych firmach rozmiarówka jest inna z tego co mi się wydaje.
A co myślicie o stanikach kostar? chciałam na początek coś niedrogiego to może w takim razie ta bardotka... tylko teraz już nie mam pojęcia jaki zamówić rozmiar, co radzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kostar.jpg (41,7 KB, 33 załadowań)
Stary 2009-03-11, 23:15   #2923
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
naprawdę staniki rozciągające się ok.5cm to legenda
mam około 68cm pod i noszę 60, 65 jest od początku za luźne
Ale są osoby, które przy 68 cm mogą z powodzeniem nosić bardziej ścisłe 65-tki Oczywiście niektóre będą za luźne, ale nie wszystkie. Poza tym zdarza się, że stanik z bardzo zaniżonym obwodem kiepsko się układa. Wszystko, niestety lub stety, trzeba dobierać bardzo indywidualnie. Ale jednak punktem wyjścia powinno być zaniżenie o co najmniej 5 cm. Można to później ewentualnie korygować w górę lub w dół

Edytowane przez agta85
Czas edycji: 2009-03-11 o 23:17
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 23:18   #2924
zorza83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
ooo a jakież to 2 modele będą od 28 ???
georgina i annalise, w notce na Stanikomanii taka inf.się znajduję

Stary 2009-03-11, 23:20   #2925
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny to czym się kierować jak nie tabelą rozmiarów? w różnych firmach rozmiarówka jest inna z tego co mi się wydaje.
A co myślicie o stanikach kostar? chciałam na początek coś niedrogiego to może w takim razie ta bardotka... tylko teraz już nie mam pojęcia jaki zamówić rozmiar, co radzicie?
bardzo nie polecam Kostara! nowe sześćdziesiątki ciągną się do 75-80cm!!!
lepiej zacznij od mileny, jest dość bezpieczna. albo coś z allegro, zawsze możesz puścić dalej

"Ale są osoby, które przy 68 cm mogą z powodzeniem nosić bardziej ścisłe 65-tki Oczywiście niektóre będą za luźne, ale nie wszystkie. Poza tym zdarza się, że stanik z bardzo zaniżonym obwodem kiepsko się układa. Wszystko, niestety lub stety, trzeba dobierać bardzo indywidualnie. Ale jednak punktem wyjścia powinno być zaniżenie o co najmniej 5 cm. Można to później ewentualnie korygować w górę lub w dół "

owszem, zgadzam się, osobiście nie trafiłam na coś tak ściśliwego, żeby mi zaraz 65 nie odstawało i nie jeździło po plecach:/ z resztą, to też zależy od indywidualnej ściśliwości. jednak ja bym zaczęła od 60

Edytowane przez nelyen
Czas edycji: 2009-03-11 o 23:22
Stary 2009-03-11, 23:25   #2926
e_myszka
Zakorzenienie

Dziekuję bardzo za rady
Chyba jednak postaram się znaleźć u mnie w mieście sklep z tego typu bielizną choć łatwo nie będzie bo czuję,ze przez internet sobie nie poradzę
Stary 2009-03-11, 23:32   #2927
ineczka7
Zadomowienie

Hm, ja zaczęłam od 70 przy obwodzie pod biustem 78, teraz mam bardzo ciasno mierzone 76 i duuużo lepiej niż w 70 czuję się w 65, obwód się prawie nie rusza więc i nic mnie nie obciera

Ale to jest też tak, że u mnie sporo z tego wymiaru to tłuszcz, a tłuszczyk trzeba ścisnąć. I żeby było zabawniej - o ile przy 70 robiły mi się jeszcze małe fałdki na plecach od stanika, o tyle przy 65 wszystko się dość ładnie trzyma bez fałdkowania (ale są to też dość szerokie modele, więc jest kawał materiału).

Wkurza mnie, że Masquerade nie ma powyżej miseczki G :/ Moja Coquette na dniach będzie sprzedana, bo miseczki ma już zdecydowanie za małe, a chciałabym mieć ten stanik w wersji pasującej, czyli z mniejszym obwodem i większą miseczką. A jak patrzę na nowe modele to jestem chora :/
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 23:34   #2928
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuję bardzo za rady
Chyba jednak postaram się znaleźć u mnie w mieście sklep z tego typu bielizną choć łatwo nie będzie bo czuję,ze przez internet sobie nie poradzę
w Łodzi raczej są porządne sklepy, tu wątek, poszukaj, coś się koło Ciebie pewnie znajdzie http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...w=27220992&s=0

Stary 2009-03-11, 23:41   #2929
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
w Łodzi raczej są porządne sklepy, tu wątek, poszukaj, coś się koło Ciebie pewnie znajdzie http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...w=27220992&s=0
jest mercado na rokicińskiej

jest comexim, który jest o tyle fajny, że z panią od nich można się umówić telefonicznie i ona Ci przyniesie parę staników i sobie powybierasz, a nawet szyją nowe rozmiary staników które sobie wybierzesz

jest milena, ale nie mają sklepu stacjonarnego chyba ;/

jest taki sklepik Trzy Gracje na placu dąbrowskiego, dobre opinie o nim słyszałam, pani sprowadza dodatkowe rozmiary (koleżanka robiła tam zakupy i zapytała się dla mnie o największe rozmiary z polskiej rozmiarówki i pani stwierdziła, że nie będzie problemu), ale nie wiem jak u nich z małymi obwodami

Ale miałam przyjemność robić zakupy u Yoshi w Poznaniu ostatnio...no i przepraszam, ale poziom sklepików u nas, a poziom tego co jest tam..poczułam się znowu jak na wsi (z której notabene pochodzę) [znaczy u Yoshi byłam zachwycona...]
Stary 2009-03-11, 23:49   #2930
nimfawodna83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
Kwestia przyzwyczajenia.
no i zawsze można kupić przedłużkę
co to jest przedluzka?
nimfawodna83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 00:19   #2931
e_myszka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
jest mercado na rokicińskiej

jest comexim, który jest o tyle fajny, że z panią od nich można się umówić telefonicznie i ona Ci przyniesie parę staników i sobie powybierasz, a nawet szyją nowe rozmiary staników które sobie wybierzesz

jest milena, ale nie mają sklepu stacjonarnego chyba ;/

jest taki sklepik Trzy Gracje na placu dąbrowskiego, dobre opinie o nim słyszałam, pani sprowadza dodatkowe rozmiary (koleżanka robiła tam zakupy i zapytała się dla mnie o największe rozmiary z polskiej rozmiarówki i pani stwierdziła, że nie będzie problemu), ale nie wiem jak u nich z małymi obwodami

Ale miałam przyjemność robić zakupy u Yoshi w Poznaniu ostatnio...no i przepraszam, ale poziom sklepików u nas, a poziom tego co jest tam..poczułam się znowu jak na wsi (z której notabene pochodzę) [znaczy u Yoshi byłam zachwycona...]
Super ! dziękuję! Mam blisko do Rokicińskiej więc tam skoczę niedługo a ten sklepik pryz placu dąbrowksiego odwiedzę jutro wracając z uczelni !
Myślałam,że w Łodzi nie ma żadnych porządnych sklepów i miejmy nadzieję,że dorównają tym o których piszesz ineczka
Stary 2009-03-12, 07:25   #2932
małaPaulina
Wtajemniczenie

a jakie są tam ceny w tym sklepie na rokcińskiej??
muszę się po wypłacie przejechac do Łodzi... a właśnie a w jakiej dzielnicy Łodzi jest ten sklep?

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 08:15   #2933
Maith
Raczkowanie

Anusia - w rozciągliwcach natomiast powinno Ci pasować 60DD.
La senzy nie znam, więc się nie wypowiem.
Maith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 08:54   #2934
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Ja w sumie ze swojego Toffino nie jestem zadowolona, praktycznie nie trzyma biustu, nawet jak podszyłam obwód. 65tka rozciąga się spokojnie do 72cm.
A flamenco miałam czerwone - 65tka była ścisła jak standardowa 60tka i miało ciut mniejsze miseczki od toffino. Też czytałam, że bakłażanowe jest bardziej rozciągliwe i że ma odrobinę większe miski od czerwonego, ale nie miałam, więc nie potwierdzę tej opinii..
I teraz nie wiem... Brać toffino, czy sobie darować? I jeśli brać, to przeliczać normalnie? Jak w kalkulatorze wychodzi 70G, to 65I?

Kurcze, jestem lekko confused
Stary 2009-03-12, 09:02   #2935
Maith
Raczkowanie

Co do zmiany cen funta, to mnie osobiście wkurza polityka brytyjskich firm (głównie mam tu na myśli Freyę z Fantasie oraz Panache)
Bo jak funt był bardzo słaby, to my płaciliśmy w Polsce ceny z czasów, kiedy był mocny (czyli realnie w funtach płaciłyśmy o tyle więcej, że sprowadzenie z angielskich sklepów z indywidualną wysyłką wychodziło nam taniej),
a teraz, kiedy cena funta wreszcie zaczęła uzasadniać wcześniejsze ceny, to zamiast to już zostawić, to je... podwyższyli. Żeby nadal bardziej nam się opłacało sprowadzać wszystko indywidualnie z Anglii.

Edytowane przez Maith
Czas edycji: 2009-03-12 o 09:06
Stary 2009-03-12, 09:15   #2936
201704051255
Konto usunięte

ja z mojego flamenco jestem sreodnio zadowolona, zaczal robic buly pod pachami, ale toffino nadal lubie, juz dalej sie nie rozciaga, a sylvestrine pasuje mi bardziej niz na poczatku, ale ja mam maly biust wiec mnie moze akurat pasowac, bo nie musi za wiele trzymać i nie musze tak zanizac obwodu

hihi zawsze mozesz zamowic dwa i odeslac, oni szybciutko oddaja kase

e_myszka jedź jedź, wczoraj mieli dostawe
swoja droga okazalo sie, ze pani z mercado, to kolezanka z dawnej pracy mojej matki wygladala mi znajomo, ale nie skojarzylam

ja bylam na placu dabrowskiego kiedys... nie wiem czy to ten sklep, naprzeciwko placu na narutowicza, pani mila do momentu, kiedy probowala mnie wcisnac w babcine berety o za wielkim obwodzie, ktore robily mi dzioby, jak powiedzialam, ze staniki nie pasuja zaczela cos burczec i bycie milym sie skonczylo, obwody miala od 75, ale tlumaczyla, ze zweza

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2009-03-12 o 09:18
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 09:21   #2937
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
ja bylam na placu dabrowskiego kiedys... nie wiem czy to ten sklep, naprzeciwko placu na narutowicza, pani mila do momentu, kiedy probowala mnie wcisnac w babcine berety o za wielkim obwodzie, ktore robily mi dzioby, jak powiedzialam, ze staniki nie pasuja zaczela cos burczec i bycie milym sie skonczylo, obwody miala od 75, ale tlumaczyla, ze zweza
no właśnie nie ten, jak się idzie w stronę pietryny bardziej, jeszcze za rossmannem i żabką...

Gdzie można znaleźć jakie są teraz dostępne modele w mercado?
Stary 2009-03-12, 09:56   #2938
201704051255
Konto usunięte

mercado@poczta.onet.pl tutaj
697 603 364
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 10:03   #2939
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
ja z mojego flamenco jestem sreodnio zadowolona, zaczal robic buly pod pachami, ale toffino nadal lubie, juz dalej sie nie rozciaga, a sylvestrine pasuje mi bardziej niz na poczatku, ale ja mam maly biust wiec mnie moze akurat pasowac, bo nie musi za wiele trzymać i nie musze tak zanizac obwodu

hihi zawsze mozesz zamowic dwa i odeslac, oni szybciutko oddaja kase
Hmm.. Toffino to kupię i chciałam sylvestrine, ale niestety nie ma mojego rozmiaru, a jako, że potrzebuję czegoś ciemnego, to uznałam, że flamenco będzie ok...

W sumie to ostatnio tez już mam biust niewielki, szczególnie w porównaniu do tego co mialam kiedyś To moje 65G to takie tam bułeczki są
Stary 2009-03-12, 10:20   #2940
Maith
Raczkowanie

Toffino wygląda ślicznie. Sama żałuję, że nie ma go w moim rozmiarze...wcale.
Miejmy nadzieję, że dopracowanie rozmiarówki do pełnej wersji ich nie przerośnie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości