|
|
#2911 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
(licze że CK z tej nowej serii będzie mieć ceny podobne do tych co już są na rynku :/) a z maskaradkami to teraz cenowo już wogóle przesadzili w takich momentach zazdroszcze osobą o mniej standardowym rozmiarze, bo mogą coś upolować na wyprzedażach a 30FF/30G rozchodzi się jak świeże bułeczki
|
|
|
|
|
#2912 |
|
BAN stały
|
Myślę, że CK też teraz będą droższe... na karoline np. jest princess za 110zł, ze względu na kurs funta... Tak i maskaradki podskoczyły.... Oby do jesieni kurs poszedł w dół, bo jesienna kolekcja
|
|
|
|
#2913 | |
|
Raczkowanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;11402210]ja na cleo i CK
(licze że CK z tej nowej serii będzie mieć ceny podobne do tych co już są na rynku :/) a z maskaradkami to teraz cenowo już wogóle przesadzili w takich momentach zazdroszcze osobą o mniej standardowym rozmiarze, bo mogą coś upolować na wyprzedażach a 30FF/30G rozchodzi się jak świeże bułeczki [/quote]Cytat:
muszę się rozejrzeć, ja się zastanawiam nad La senzą, ponoć ich 65 są ściśliwe, a i z wyglądu delikatniejsze;ceny maskaradek zabójcze, więc tym bardziej się cieszę,że kolekcja wiosenna mnie nie powaliła na kolana, jesienna zapowiada się ciekawiej i nawet obwód 28 wprowadzą do Polski w 2 modelach; na razie mam 2 staniki biały i czarny ,więc marzy mi się coś kolorowego,zresztą harmony po niecałych 2 miesiącach tak mocno się rozciągnął,że spokojnie mogę włożyć nie jedną a 2 pięści- tak a propos wcześniejszych postów dot. ścisłego obwodu , więc chyba powinnam go wywalić, nic już nie podtrzymuje
Edytowane przez zorza83 Czas edycji: 2009-03-11 o 22:35 |
|
|
|
|
#2914 |
|
Raczkowanie
|
zaczynam zauważać tu jakąś nienormalną sytuację. Kupujemy staniki za górę kasy po to by nam idealnie pasowały a one po 2 miesiącach mają być do wyrzucenia??? Zaczynam się zastanawiać czy warto.
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prosze o radę
![]() Dzięki Wam postanowiłam również w końcu zaopatrzeć się w dobry stanik bo szystkie te które mam są niewygodne bo wszystkie są za duże bądź za małe - ze względu na obwód. W biuście mam 81,5-82cm Pod 67-68 cm Z wszelkich kalkulatorów wychodzi mi 30C czyli 65 C. Znalazłam na allegro stanik La Senzy. Myślicie,że będzie pasował? Wg tabeli rozmiarów to mój rozmiar ale nie wiem
Edytowane przez e_myszka Czas edycji: 2009-03-11 o 22:46 |
|
|
|
#2916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak źle i tak nie dobrze
|
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
ojej ale z każdej tabeli rozmiarów mi wychodzi C... zupełnie się w tym gubię
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Na Lasenze uwazaj bo maja mniejsza rozmiarowke. Stronę wczesniej wstawialam swoje zdjęcia w 30B, gdzie nosic powinnam 65A. Stanik za maly..
A ja mam takie pytanie...bo niektórzy podają rownież głębkość miseczki. Jesli np. 18 cm, okazala sie za duzą to czy w innym staniku, ale np. przy innych wymiarach fiszbin czy innym obwodzie 18 tez bedzie za duża? Czy ta glebokosc ma jakies znaczenie. Slyszlam, tez opinie o stanikach, ktore sa glebsze plytsze a sa tych samych rozmiarow. Oco w tym chodzi?
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-03-11 o 23:01 |
|
|
|
#2920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam około 68cm pod i noszę 60, 65 jest od początku za luźne
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to czym się kierować jak nie tabelą rozmiarów? w różnych firmach rozmiarówka jest inna z tego co mi się wydaje.
A co myślicie o stanikach kostar? chciałam na początek coś niedrogiego to może w takim razie ta bardotka... tylko teraz już nie mam pojęcia jaki zamówić rozmiar, co radzicie?
|
#2923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2009-03-11 o 23:17 |
|
|
|
|
#2924 |
|
Raczkowanie
|
georgina i annalise, w notce na Stanikomanii taka inf.się znajduję
|
#2925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej zacznij od mileny, jest dość bezpieczna. albo coś z allegro, zawsze możesz puścić dalej ![]() "Ale są osoby, które przy 68 cm mogą z powodzeniem nosić bardziej ścisłe 65-tki "owszem, zgadzam się, osobiście nie trafiłam na coś tak ściśliwego, żeby mi zaraz 65 nie odstawało i nie jeździło po plecach:/ z resztą, to też zależy od indywidualnej ściśliwości. jednak ja bym zaczęła od 60
Edytowane przez nelyen Czas edycji: 2009-03-11 o 23:22 |
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję bardzo za rady
Chyba jednak postaram się znaleźć u mnie w mieście sklep z tego typu bielizną choć łatwo nie będzie bo czuję,ze przez internet sobie nie poradzę
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
Hm, ja zaczęłam od 70 przy obwodzie pod biustem 78, teraz mam bardzo ciasno mierzone 76 i duuużo lepiej niż w 70 czuję się w 65, obwód się prawie nie rusza więc i nic mnie nie obciera
![]() Ale to jest też tak, że u mnie sporo z tego wymiaru to tłuszcz, a tłuszczyk trzeba ścisnąć. I żeby było zabawniej - o ile przy 70 robiły mi się jeszcze małe fałdki na plecach od stanika, o tyle przy 65 wszystko się dość ładnie trzyma bez fałdkowania (ale są to też dość szerokie modele, więc jest kawał materiału). Wkurza mnie, że Masquerade nie ma powyżej miseczki G :/ Moja Coquette na dniach będzie sprzedana, bo miseczki ma już zdecydowanie za małe, a chciałabym mieć ten stanik w wersji pasującej, czyli z mniejszym obwodem i większą miseczką. A jak patrzę na nowe modele to jestem chora :/ |
|
|
|
#2928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest comexim, który jest o tyle fajny, że z panią od nich można się umówić telefonicznie i ona Ci przyniesie parę staników i sobie powybierasz, a nawet szyją nowe rozmiary staników które sobie wybierzesz ![]() jest milena, ale nie mają sklepu stacjonarnego chyba ;/ jest taki sklepik Trzy Gracje na placu dąbrowskiego, dobre opinie o nim słyszałam, pani sprowadza dodatkowe rozmiary (koleżanka robiła tam zakupy i zapytała się dla mnie o największe rozmiary z polskiej rozmiarówki i pani stwierdziła, że nie będzie problemu), ale nie wiem jak u nich z małymi obwodami Ale miałam przyjemność robić zakupy u Yoshi w Poznaniu ostatnio...no i przepraszam, ale poziom sklepików u nas, a poziom tego co jest tam..poczułam się znowu jak na wsi (z której notabene pochodzę) [znaczy u Yoshi byłam zachwycona...]
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myślałam,że w Łodzi nie ma żadnych porządnych sklepów i miejmy nadzieję,że dorównają tym o których piszesz ineczka
|
|
#2932 |
|
Wtajemniczenie
|
a jakie są tam ceny w tym sklepie na rokcińskiej??
muszę się po wypłacie przejechac do Łodzi... a właśnie a w jakiej dzielnicy Łodzi jest ten sklep?
|
#2933 |
|
Raczkowanie
|
Anusia - w rozciągliwcach natomiast powinno Ci pasować 60DD.
La senzy nie znam, więc się nie wypowiem. |
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeśli brać, to przeliczać normalnie? Jak w kalkulatorze wychodzi 70G, to 65I? ![]() Kurcze, jestem lekko confused
|
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
Co do zmiany cen funta, to mnie osobiście wkurza polityka brytyjskich firm (głównie mam tu na myśli Freyę z Fantasie oraz Panache)
Bo jak funt był bardzo słaby, to my płaciliśmy w Polsce ceny z czasów, kiedy był mocny (czyli realnie w funtach płaciłyśmy o tyle więcej, że sprowadzenie z angielskich sklepów z indywidualną wysyłką wychodziło nam taniej), a teraz, kiedy cena funta wreszcie zaczęła uzasadniać wcześniejsze ceny, to zamiast to już zostawić, to je... podwyższyli. Żeby nadal bardziej nam się opłacało sprowadzać wszystko indywidualnie z Anglii. Edytowane przez Maith Czas edycji: 2009-03-12 o 09:06 |
|
|
|
#2936 |
|
Konto usunięte
|
ja z mojego flamenco jestem sreodnio zadowolona, zaczal robic buly pod pachami, ale toffino nadal lubie, juz dalej sie nie rozciaga, a sylvestrine pasuje mi bardziej niz na poczatku, ale ja mam maly biust wiec mnie moze akurat pasowac, bo nie musi za wiele trzymać i nie musze tak zanizac obwodu
hihi zawsze mozesz zamowic dwa i odeslac, oni szybciutko oddaja kase e_myszka jedź jedź, wczoraj mieli dostawe swoja droga okazalo sie, ze pani z mercado, to kolezanka z dawnej pracy mojej matki wygladala mi znajomo, ale nie skojarzylamja bylam na placu dabrowskiego kiedys... nie wiem czy to ten sklep, naprzeciwko placu na narutowicza, pani mila do momentu, kiedy probowala mnie wcisnac w babcine berety o za wielkim obwodzie, ktore robily mi dzioby, jak powiedzialam, ze staniki nie pasuja zaczela cos burczec i bycie milym sie skonczylo, obwody miala od 75, ale tlumaczyla, ze zweza Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2009-03-12 o 09:18 |
|
|
|
#2937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie można znaleźć jakie są teraz dostępne modele w mercado? |
|
|
|
|
#2938 |
|
Konto usunięte
|
mercado@poczta.onet.pl tutaj
![]() 697 603 364 |
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to ostatnio tez już mam biust niewielki, szczególnie w porównaniu do tego co mialam kiedyś To moje 65G to takie tam bułeczki są
|
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
Toffino wygląda ślicznie. Sama żałuję, że nie ma go w moim rozmiarze...wcale.
Miejmy nadzieję, że dopracowanie rozmiarówki do pełnej wersji ich nie przerośnie... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

.
(licze że CK z tej nowej serii będzie mieć ceny podobne do tych co już są na rynku :/)
w takich momentach zazdroszcze osobą o mniej standardowym rozmiarze, bo mogą coś upolować na wyprzedażach
a 30FF/30G rozchodzi się jak świeże bułeczki

,więc marzy mi się coś kolorowego,zresztą harmony po niecałych 2 miesiącach tak mocno się rozciągnął,że spokojnie mogę włożyć nie jedną a 2 pięści- tak a propos wcześniejszych postów dot. ścisłego obwodu

I jeśli brać, to przeliczać normalnie? Jak w kalkulatorze wychodzi 70G, to 65I?