|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
A co macie załatwione?
|
|
|
|
#2522 | |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze mam jeden dylemat
jesli fryzjerka uczesze mnei z grzywka na czole to czy makijazystka sobie poradzi z pomalowaniem ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- mamy sale, zespol, kamerzyste, auto i tyle |
|
|
|
|
#2523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Idź oglądać suknie - na niektóre czeka się 5-6 miesięcy, więc najwyższy czas Powodzenia
|
|
#2524 | |||||
|
Zakorzenienie
|
gratuluje!
Cytat:
![]() jesli chodzi o buty to moze w silesi - jest tam duzo sklepów i ryłko i bata i inne wiec mysle ze cos znajdziejsz.. a nam 127 ![]() Cytat:
![]() a jak niewyjdzie to mam sukienke w której bylam na slubie u przyjacioł jko swiadek wiec ostatecznie jst tamta ![]() Cytat:
![]() my chcemy wkleic nasze fotki abo jakis plener.. ale sklniamy sie ku fotka od narodzin, same jakies wyjatkowe chwile, komunia, 1 dzien w skzole studniowki itd.. a potem jak sie spotykalismy i po dzien obecny a wtle chcemy zeby bylo nagranie z rmfu - ta audycja w ktorej czytaja moje zyczenia dla wojtka i rozmowa z nami... mysle ze to jest cos takiego bardzo bardzo osobistego a jednak cos co sie swietnie nadaje i tak pieknie opisuje nasza milosc...![]() Cytat:
Cytat:
ale to sa najwazniejsze rzeczy a kosciol czy usc macie juz zamowione?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2009-04-03 o 16:29 |
|||||
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
No to nie jest źle
Ja mam slub w tym samym terminie. Za sukienką rozglądałam się dopiero w środę, ale zamówie w połowie kwietnia. Nie muszę się śpieszyć, bo będą mi ją szyć w Polsce. Ale jeśli byś chciała cos z zagranicy to tak jak mówią dziewczyny, trzeba już teraz. Co do makijażu i fryzury. Ja się zapiszę, zeby mi terminu nikt nie podkradł (odpukać ) a na próbny udam się jak już kupie kieckę |
|
|
|
#2526 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u mnie dzisiaj ponad 20 stopni w cieniu ![]()
|
||
|
|
|
#2527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2528 | ||
|
Rozeznanie
|
uff dziewczyny już po protokole
troche sie zestresowałam bo ksiądz nie umiał na początku znaleźć mojego aktu urodzenia (w tym samym kościele byłam chrzczona), no ale znalazł i potem to już było z górki Wypytaliśmy dokładnie o wszystko i jak pytaliśmy kiedy dać ofiare to powiedział, żekiedy chcemy 300 zł, w sumei to niby konkretna cena więc ktoś mógłby powiedzieć, że cennik, ale ja tam jestem pozytywnie zaskoczona bo chcieliśmy dać 500zł więc w sumie będzie na dekoracje za to ![]() Cytat:
Cytat:
, ta co mam jest idealna.u mnie też strasznie ciepło..
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
My bylsimy tam rok temu
Fajnie bylo![]() strippi gratuluje pracy!!! A mnie weekend zaczął sie bardzo miltuko ,bo dzis z TZ dowiedzielismy sie ze dostajemy w pracy umowe na stale ![]() A propos podrozy poslubnej ,to my chyba do Hiszpanii polecimy albo do Włoch.Tutaj zawsze mamy takie kiepskie lato -wiec koniecznie chcemy sie gdzies wygrzac na slonku
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie. własnie wróciłam z pracy.
dzis chyba bede was tylko podczytywała... nie mam humoru "slubnego"
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
a co sie stalo Madzia?
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Z Tz sie pocięłam mocno wczoraj.
Poza tym jego rodzice chyba sobie wszytsko olewają, bo mieli czas do wczoraj aby nam przesłąc dokładne listy gosci weselnych i co?? i Aukcja na allegro trwa jeszcze tylko 3 dni, wiec jak nie zdązą to bedzie super. Zresztą odechciało mi sie tego wszystkiego, ja nie mam zamairu sama o wszystkim myslec i sama sie martwic za wszytskich. juz sie skonczyło
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rybulko chciałabym powiedzieć, że ja również za Tobą tęskniłam, chociaż sama rzadko tu zaglądam. Obrączki macie piękne. Jutro mam zamiar iść na zakupy, muszę kupić bieliznę dla siebie, tzn. właściwie to tylko majtki, bo stanika nie potrzebuję (w sukni będą wszyte miseczki). Muszę też rozejrzeć się za jakąś biżuterią, chociaż wątpię, żebym znalazła coś fajnego. Kusi mnie, żeby zrobić coś własnoręcznie, ale nie wiem czy to nie jest trudniejsze niż mi się wydaje. Do ślubu zostało nam 43 dni. Jestem w szoku jak szybko to zleciało Wszyscy mnie pytają, czy mocno się denerwuję, a ja - o dziwo - w ogóle się nie denerwuję. Czasami odczuwam to tak jakby działo się gdzieś obok mnie. Mam nadzieję, że jak najdłużej będę się tak czuła, bo straszna ze mnie panikara i jak to wreszcie do mnie dotrze, to może być różnie.
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się nie poddaje ciągle szukam, bo po ślubie chcemy już mieć swoje pieniądze pomimo tego, że na początku bedziemy mieszkać z moim rodzicami to lepiej będzie jak obydwoje będziemy mieli prace, bo łatwiej coś znaleźć i jak bedziemy jakiś remont musieli zrobić czy coś.
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
My po powrocie z Holandii chcemy zamieszkac u TZ babci. Tej co w styczniu zmarła. mieszkanie jest puste. wiec nie musimy płacic nikomu za czynsz. Jest ono połaczone z domem TZ (jest na dole a TZ mieszkał na górze) ale ma kompletnie oddzielne wejscie. A po slubie wracamy pewnie do Holandii i bedziemy odkładac pieniązki na działkę i budowe domu. To jest nasze marzenie. chcielibysmy tez otworzyc jakis swój biznes ale to narazie marzenia
|
|
|
|
#2536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ktore bez zjakniecia glosno i wyraznie wypowiadaja slowa przysiegi sama jwestem tez raczej panikara i placzek moj facet to choleryk wiec w dniu slubu bedzie niezla szopka |
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak to jest z ta odmianą nazwisk w zaproszeniach??
Mam problemy z nazwiskiem np. Piersa (sz.p. Piersa czy Piersę) ?? chyba nie odmieniac co?? Albo nazwisko Słomka i Gałązka?? ja juz sama nie wiem. Aha i jak zapraszam np. rodzinę Słomków czy Słomka (nie odmieniac)?? czy "...z osobą towarzysząca) piszecie z wielkiej litery z małej?? aha i jak macie winietki to na wintece (gdzie w zaproszeniu jest os. towarzysząca|) piszecie drygi raz imie i nazwisko osoby z zaproszenia czy moze os. tow?? Pomocy
|
|
|
|
#2538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a propos z jakiego miasta masz rodizne o tym nazwisku moze to mnie chcesz zaprosic |
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Ostrołęki![]() a jak z resztą moich nazwiskowych problemów?? |
|
|
|
|
#2540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestes z ostroleki??? bo ja pochodze z tamtad reszte pisalabym tym samym sposobem |
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz gdzie mieszkasz?? z nicku wnioskuję, ze w Pruszkowie tak??czyli polecasz aby nie odmieniac tych nazwisk?? A jak piszesz np. Jolantę i Krzysztofa Piersę czy Piersów?? (chyba to pierwsze co??) i na winetkach jak bys zapisała os. towarzyszącą?? bo mi to tak dzienwie pisauje aby na winietce był napis os. tow.
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Hey dziewczyny
![]() Mam pytanko czy 150zl za makijaz slubny to duzo? ile wy placicie?
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojecia, bo jeszcze nie szukałam wizarzystki.
|
|
|
|
#2544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja to sie wyprowadzilam jak dobrze wydedukowalas do pruszkowa a czy twoj wojek i ciocia przypadkiem nie mieszkaja na pomianie ??? co do winietek to ja bede pisac osoba towarzyszaca bylam na wielu weseleach i w wiekszosci przypadkwo bylo tak napisane z naziwaskami tez zawsze nas zapraszali piszac Piersa wiec tak bede pisac ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- zalezy gdzie mieszkasz bo ja jak sie kogos pytalam w warszawei to normalna cena wrecz niska |
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Równie dobrze mogę przy przysiędze ryczeć jak wół
|
|
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi znajomi z tym nazwiskiem mieszkają na 11 listopada. Myslisz, ze nazwisko Słomka i Gałązka tez jest tak samo nie odmienne?? |
|
|
|
|
#2547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja to nawet jak swiadkowalam to mialam ostrego stresa tak sie zblokowoalam ze nawet na chwile usmiech nie pojawil sie na moich ustach a co dopiro powiedzec cos mysle ze odstawei szopke na swoim slubie ... albo sie porycze albo slowa z siebie nie wydusze, no moge sie tez jakac podczas wypowiadania przysiegi |
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
aha
Cytat:
a to jest jej stronka jak myslicie?? http://szajnar.pl/album/index.html
|
|
|
#2549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do nazwisk jestem na tak chco nie gwarantuje poprawnosci slownikowo-gramatycznej ale moim zdaniem lepiej tak brzmi i igdy nikt sie nie pogniewa ze znieksztalcilas mu nazwisko a my slub bierzemy w pruszkowie choc moze w ostrolece byloby troceh taniej ale trudno sala zaklepana bylas na targach w ten weekend w ostrolece |
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
nie byłam, bo jestem w Holandii
ale moi rodzice byli![]() A kiedy bierzesz slub dokładnie?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

tylko te co mierzylismy to mialy 4 brylanciki i byly jeszcze ladniejsze