|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- czerwcowe maluszki 2009 opuszczaja nasze brzuszki -ROZPAKOWYWANIE
Witam
Dziewczyny mam do was pytanko. Czy Wam tez dokuczają obrzęki nóg? Jestem mamusia lipcową (28tc) i od niedawna pod koniec dnia mam okropne obrzęki. Nogi ciężkie, kostek nie widać. Już nawet butów nie mam bo wszystkie są za ciasne. ![]() Jak sobie z tym radzić... Co polecacie? Może jakieś kremy, maści?
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się w nowym wątku
Gratulacje dla Gabrielli i dla Malutkiej Ciekawe dla kogo brąz?![]() Ja już mam dość sporo wyprawki typu unisex (od Mamy i Teściowej), ale dzisiaj byłam u gina i będę mieć córeczkę Więc dokupię jeszcze jakieś dziewczęce śpioszki i sukieneczki![]() Cieszę się, że nareszcie płeć poznałam Ale żegnajcie marzenia (przynajmniej na chwilę ) o małym chłopczyku, balach karnawałowych w przebraniach superbohaterów, kowbojów, rycerzy, piratów itp. Dla chłopca jest tyyyyle możliwości![]() Ale witajcie królewny i wróżki ![]() Córeczka malutka i lekka, ale raczej duża nie będzie Jak dobije do 3 kg to dobrze, ale przy mojej wadzie i wzroście to jest w sam razWciąż nie mogę się przyzwyczaić do małej Patrycji, że to nie Julek Ciągle mówię do Niej jeszcze Dzidziusiu![]() Tytuł wątku suuuper, brawo dla Pakusi za pomysły ![]() Nie może do mnie dojść jeszcze, że zaczęłyśmy się rozpakowywanie
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-04-08 o 19:50 Powód: dopisek |
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
PAKUSIA - do szpitala. Właśnie dzisiaj słyszałam że jak boli od góry i promieniuje w dół brzucha to skurcze porodowe mogą być. Lepsze sa te bóle od dołu.
Gabrysia tez myślała że ją kręgosłup boli a rodziła... A ja dzisiaj byłam po szlafrok. Szlafroka nie kupiłam, ale za to takie ładne baletki z wycięciem na palce i 2 lakiery (bo paznokcie u nóg widać), chusteczki do demakijażu do szpitala, gumki do włosów i tusz. Tylko zapomniałam jeszcze kupić głupiego kto mi pomaluje paznokcie u nóg... ![]() Pani mi spuściła 5 zł za buty, oddała mi piątkę i powiedziała : "Na szczęście ". ![]() Cassandra - mi puchną, ale od niedawna. Za to ręce od 4 miesiąca. Najlepiej to kłaść się z nogami do góry. Mi pomaga moczenie w chłodnej wodzie. Niestety chyba trzeba się z tym pomęczyć. Koniecznie zgłoś to lekarzowi, bo być może świadczy to o zatruciu ciążowym. Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-04-08 o 19:52 |
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), 2x dziennie po 2 tabletki, i pić dużo napojów - ale bez herbaty i kawy (piję głównie syropy lub zwykłą wodę) - przynajmniej 2 litry dziennie. i tak jak Małgosia napisała - nogi w górę - mi wystarczy jak leżę i mam je na poduszce.najbardziej mi puchły jak siedziałam w pracy 8h przed kompem, czyli generalnie w pozycji siedzącej. trzymaj się cieplutko
Edytowane przez rumiankowa Czas edycji: 2009-04-08 o 19:57 |
|
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozpakowane mamusie gabriellao0 (Gabriela, 27 l)- 26.03.09(40Tc+4)-SN- Kaja(3600g, 57cm) Malutka24 (Sylwia,26l)-08.04.09 (33TC+3)-CC- Dawid(1320 G, 42 CM) Oczekujace mamy katrin1 (Kaśka,32 l)- t.p 30.04.09-Milenka / Błażej. DIDI84(Diana 24 l) t.p.01.05.09 Sara lub Laila Kathi75 (Kasia,32l)-t.p. 30.04.09 - Gabriela creamy (Natasza, 28l), tp 2.05.09, Vincent /Iga poiglot (Klaudia ,18l),t.p.03 .05.09 chlopiec ania 4891(Ania, 24l )-tp. 03.05.09- Julia superzabula (Monika,27l), t.p.05.05.09, Jaś Sashka20 (Natalia,20l)- t.p.6-7.05.09- Jakub michaela(Jolanta 27l)t.p.12.05.09 chlopiecmaugoszatka (Gosia, 21 l )t.p. 08 .05.09- Hania Vila1987(Ula,21l)-t.p.09.05.09- Mattias Aleksander / Mikołaj Aleksander Manolita( Justyna, 29l), t.p. 09.05.09 Tomasz Boszenka69(Bozena, )-t.p. 10.05.09- Blanka anulka (Ania, 24 l)- t.p.12.05.09Marta i Magda Marika 2121 (Dominika,22 l) t.p.09.05.09 Maja / Igor mloda069(Agnieszka 19l)t.p. 12.05.09 Ines/Dominik kubek29111(Ewelina, 27 l),t .p.13.05.09 ???lub ??? Rumiankowa (Sylwia,31 l)- t.p.15.05.09- MalgorzataKarola_82(karolina,26 l)-t.p14.05.09- Maja Bercia2000 (Ewa 28l ) t.p 16 .05.09 Antos Pakusia86 (Paulina 22 l) t. p.16.05.09 Jakub Kociek (Kasia, 26 lat)- t.p. 17-18.05.09 - Aleksander olcistaw(Ola,25l)-t.p.17.05.09-???/ Erwin kuroikaze( Weronika, 21 lat )tp 18.05.09 Natan gosikk_s(Małgosia, 34 l)- t.p. 19.05.09 chlopiec Allicja (Alicja,27) tp. 20.05.09Rysiek esti1984 (Estera, 24 l)- t.p.20.05.09 Nikola gosiaczekdm (małgorzata lat 28) tp25.5.09 Pawel Piotr Fionka21 (Viola 21), t.p. 28.05.09 Filip/Kacper blondynkapoznan(Magda,26l)t.p.25/26.05.09 Olivier Malgosia (Malgosia,24 l) tp. 11.06.09 AntośGoo100(Agata,27l) t.p.29.05.09-Kalina nicola2002 ( Ania, )t.p29.05.09Martynka lub Mikołaj/AntoniFasolka87 (Gosia )t.p. 30.05.09Emilka lub ??? Zuzanek (Zuza, 25l)t.p.1.06.09 ??? lub ??? Aguska83 (Agnieszka,) t.p. 01.06.09 Michał lub Łukasz Marika 86( Ania 22 lata) t.p. 01.06.09. Julka, Oliwka /Igor jacusia (Monika 27l) 01.06.2009 Julia magduchahahaha (Magda 25 l), t.p02.06.09 Coreczka Skrzatek24 (Magda 26 l) t.p. 2.06.09r, chłopiec milenka1983 - (Magda, 25 lat)t.p. 21.06.2009Milenka lub Filip/Sebastianmonikab (Monika, 34l), t. p. 03.06.09 Coreczka Malwa1234(Malwina 21la)t.p. 04.06.09 Natalka lub Gabryś Mell_xx(Edyta -27 l) t.p.10.06.09 Aleks lub Aksel Rozalinotka(Rozalia,22l)t.p. 08.06.09 Alicja cinusiowa(Maja - 26 l) t.p.12.06.09 Nina Pimach (Ania), t.p. 15.06.09 - Antek Seona(Ewa, 26 l), t.p. 18.06.09, Patrycja aguha(Agnieszka, 26 l) t.p. 24.06.09 Bartosz lub Lena DORIS0208(Dorota 31l)t.p. 25.06.09 coreczka *kaalinaa* (Kasia 26 l)tp. 29.06.2009 Kalina czekoladka21(Ania 26 l)t.p.1.08.09 Weronika lub Robert 20 dziewcznek 21 chlopcow ___________ Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-04-09 o 10:03 |
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
seona -gratuluję córki
![]() Cassandra-możesz poprosić gina o magnez,ponoć pomaga ,koleżanka zażywała Mi nie puchną bardzo a jeśli już to kładę się do góry nogami i czekam aż przejdzie;] Pakusia-może jednak warto zadzwonić do gina ? |
|
|
|
#97 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ja mam dziś 28 tydz. + 2. To Tobie leci już 30 tydzień
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#99 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkoncu wiesz co masz to prawda dla chlopcow wiekszy wybor strojow bo dziewczynki to albo wrozki albo krolewny ale z drugiej strony nie ma to jak wyszykowac na bal mala krolewne ![]() i dziekuje ze sie tytul podoba ![]() Cytat:
wiec sie wstrzymam ze szpitalem, ale powiem tz zeby powiedzial w pracy ze sie dzis zle czuje i jak cos sie powtorzy to juz nie bede czekac tylko smigam do szpitala.... mam nadzieje ze nie wroci.... ale sie wystraszylam strasznie, poczatkowo to myslalam "a pierdziec mi sie chce" no ale nie chcialo mi sie... wiec tak sobie lezalam przed tv... ale bol nie ustepowal i byl co 3-5 min wiec mysle "rodze " ale tak jak mowili w szkole rodzenia... nalezy poczekac... uspokoic sie, oddychac i liczyc... wtedy napisalam do was... juz panike w oczach mialam... ale teraz sie polozylam i przeszlo, chyba po tej nospie... mam nadzieje ze noc bedzie spokojna a ja nie trafie na porodowke.... nie chce jeszcze rodzic... problem w tym ze ja ginia nie mam tu nie ma czegos takiego jak gin. moge sie udac do gp w razie potrzeby... ale on przyjmuje od 9 rano do 11 rano... wiec tez nie za bardzo... jedyne co to szpital...a tez nie chce jezdzic z byle powodu do szpitala, bo tz na 22 do pracy a do szpitala mam 40 min autkiem w jedna strone... plus na poczekalni z 2 h ... zrobia mi badania i zanim wyniki otrzymaja to kolejna godzina... a okaze sie ze nie potrzebnie przyjezdzalam i co wtedy.... wiem ze jak mi sie ten bol powtorzy to nie wacham sie tylko jade do szpitala.... ale mam nadzieje ze narazie nie wroci ![]() DZIEKUJE WAM WSZYSTKIE... JESTESCIE KOCHANE NIE WIEM CO BYM BEZ WAS ZROBILA .... w kazdym razie mam numery do was zapisane i jak cos to wysle sms-a... ale mam nadzieje ze nie bede musiala
|
|
#100 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko proszę grzecznie słuchać się lekarza i się oszczędzać ![]() A co do domku to oszalałabym ze szczęścia, gdybym miała takie gniazdko...ehhh Narazie przed nami maaasa formalności i zobaczymy co z tego wyniknie Chociaż teraz najważniejsza jest Blanuśka i jej zdrówko ![]() Goo może kobitka rzeczywiście miała zły dzień... ![]() A co do spania z maleństwem... też bardzo bym chciała, ale boję się, że potem nie będę chciała wkładać jej do łóżeczka, bo tak nam będzie dobrze razem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak bardzo cieszę się z kolejnej królewny na naszym wątku Cytat:
![]() Baletkami mogłabyś się oczywiście pochwalić, więc czekam na fotki ![]() Oooo super, że napisałaś o tych chusteczkach do demakijażu... wydaje mi się to o bardziej wygodnym rozwiązaniem niż waciki i mleczko... Jaką firmę polecasz... Bo ja nigdy nie używałam
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie teraz boje bo mam ten bol.. brzuch twardy i boli cholernie..
boje sie bo polozna mi dzis przycisnela brzuszek mocno zeby ''wymacac'' malucha wiec moze cos nie tak zrobila.. boje sie.. ![]() boli coraz bardziej... czy siedze czy leze.. czy stoje boli
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po wizycie
![]() Dziekuje ze bylyscie myslami ze mna, jestescie cudowne, ze tak wspieracie: A wiec mysli o szpitalu odeszly w zapomnienie Ogolnie nie jest ani zle ani tez rewelacyjnie....tzn szyjka jeszcze istnieje ale sie skrocila, lekarz powiedzial ze nie jest najgorzej rozwarcie z jednej strony jest dalej tak jak bylo, a z drugiej strony szyjka zamknieta![]() Mam dalej odpoczywac i za 2 tygodnie nast wizyta. Odnosnie dzidziorka ![]() Ulozony dalej bardzo nisko polozenie glowkowe, tylko ze wlasnie w tym probolem ze za nisko, no ale on tak ma od poczatku...oh ten maluszek ![]() A wazy ok 1800-2000 gr, niestety gin nie mogl podac dokladnej wagi, bo dzidzior glowke wepchnal w sam dol i ponaciskal go ponaciskal ale nie ruszyl sie i nie dalo sie obwodu glowki zmierzyc...tak samo jak na ostatniej wizycie...wiec waga jest tak mniej wiecej ![]() Czyli mniej wiecej wazy dwie torebki cukru hihihih ogolnie jestem szczesliwa, bo nie mam przykazu lezenia plackiem i nie musze isc do szpitala. Wiec dalej bede sie oszczedzac tak jak sie oszczedzalam ![]() W nagrode mama zabrala nas na lody wiec dzidzior i mamusia zadowoleni
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot nie masz nic rozkurczowego typu no spa?
Biedactwo Spróbuj z kąpielą.... Mi to pomaga na skurcze i twardnienie brzuszka...
|
#104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
pakusiu prosze jeszcze nie rodzic
![]() przerazilas mnie kochana ale Ty to dopiero w strachu pewnie... ale dobrze ze juz troche lepiej, jednak obserwuj siebie, mam nadzieje ze to jeszcze nie porod ![]() poiglot Ty bidulko tez jejku co sie dzieje z nami?![]() uwazaj na siebie super ze malutka juz dochodzi do siebie i ze synek sam oddycha, malenka istotka kochana
|
#106 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
[/IMG] Cytat:
ekstra widokcos od paru dni mam bardzo ciepły brzuszek ) małemu pewnie ciepło. Poza tym na samym srodku(troszke nad pempkiem)czuje bardzo napieta skóre- juz 3-4 razy dziennie smaruje oliwka ale strasznie napieta jest skóra i az boli![]() w tym miesiacu tylko 1,5kg przytyłam(przez cały miesiac) a wczesniej po 3(mam 10 na +) no ale zobaczymy jak tam swieta
|
||
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Aguśkaa83 - no widzisz, super wiadomości, maluszek oki, szyjka znośna więc lody bardzo zasłużone
pakusia86 - ufff dobrze że Ci już przeszło, ledwo sie wątek odpowiedni zaczął, i każda zaczyna "rodzić" i szukać u siebie objawów typowo przedporodowych .boszenka69 - masz rację nasze maluszki są najważniejsze teraz, ja też zamierzam uczyć małego do spania w swoim łóżeczku, bo później nie dam rady oduczyć. poiglot91 - zmykaj wziąsc kąpiel, zrelaksujesz się, a jak ruszali maluszka to wiedzieli co robią, krzywdy by nie zrobili, więc tym sie nie zamartwiaj. Seona - GRATULACJE!!! .
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak wlasnie mysle co to moze byc... i nie mam pojecia.... nic mi nie przychodzi do glowy... nic dzis nie robilam... mialam jechac na zakupy ale nie chcialo mi sie... caly dzien mialam lenia... wiec NIC nie robilam... obiad mialam od wczoraj wiec tz sobie odgrzal a ja lezalam CALY DZIEN
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
dzia
![]() jest wrazie co tz mam nadzieje ze urodzic jeszcze nie urodze hehe chcialabym po swietach :rolley es:![]() Agusia to dobrze ze z wami okej a malutki jest juz nisko w sumie to dobrze a lodooow zazdroszcze ![]() moje malenstwo skulone mialo 3o cos cm mierzyla tak macajac i mierzac mi brzusio pewnie bedzie dlugasny.. w tzta hehe
|
#110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie strasz rodzeniem ![]() Cytat:
Myślałam, że znowu mam jedyna takie objawy, ale widzę że Wy też. Moja gin. pooglądała mnie i mówi, że żadnego stanu zapalnego czy uczulenia nie ma, poprostu wszystko się rozciąga i czasem tak zaboli. Mam się deliktaniej podmywać i delikatniej wycierać.
|
||
|
|
|
#111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zatrucia nie powinnam mieć, bo badania wyszły ok, cisnienie mam w normie, a po nocy obrzeki ustepują ale pokazują sie tak po 15-stej. Ręce mi nie puchną, twarz tez nie. A wiesiołek nie ma już w tym okresie ciąży właściwości poronnych? Cytat:
Wyszukałam w necie, że na obrzeki można stosować kremy z kasztanowcem, chłodzące. Jutro wybiorę sie do apteki po jakiś specyfik. A może któraś stosowała ten krem? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-mentolem.html
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
looknęłam co pisałyście ale teraz tak na szybko
pakusia wczoraj miałam te bóle i właśnie dlatego nie mogłam usiedzieć ani uleżeć. Są bardzo nieprzyjemne.... właśnie zjadłam drugą porcję obiadku idę pozmywać i niebawem "you can dance" widać że malutka wraca do formy bo zaczęła pytać co na wątku się dzieje i czy któraś nie urodziła pisała też że zamiast złotego medalu wolałaby jeszcze przez miesiąc pochodzić w dwupaku. Bidulka martwi się, ale napisałam jej że pisałyście o dzieciach urodzonych od 32 tc i że wszystko było ok więc u Niej na pewno też tak będzienapisałam jej też że przez Nią zaczęłyśmy rozmawiać o przepowiadaczach porodu
|
|
|
|
#113 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego czasu to zejdzie lakier...![]() Cytat:
Fotki będą później, i jeszcze dorzucę fotkę kompleciku jaki Antoś dzisiaj dostał od mojej koleżanki ![]() Ja używam takich z Rossmana - sa tanie i dla mnie dobre. Podobno firma Cleanic tez ma fajne, ale nie używałam. Myślę że skoro produkują rzeczy dla dzieci to i ich chusteczki do demakijażu bedą ok. Cytat:
No nie.... Połóż się, ale wcześniej weź ciepłą kąpiel... jeśli to nie poród to powinno ustąpić. mi zawsze na twardy brzuch pomaga ciepła kąpiel.Cytat:
Widzę że nie tylko ja porównuję mojego dzidziusia do 2 torebek cukru... ![]() Tak kąpiel jest ok. Albo prysznic. |
||||
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie wlasnie musze sie pochwalic...
Mam polska telewzje.. i w poblizu 2 polskie sklepy
|
#116 |
|
BAN stały
|
ja zjadłam na kolacje sałatke z kurczakiem z Mcdonalda- ale nie jest kaloryczna- całe 3 plasterki pomidora, z 4 plasterki sera kawałek kurczaka(mniejszy niz hamburger) 2 rodzaje sałaty 3 cienkie maski marchewki- bardzo sie najadłam:P ale nie chce na noc sie opychac
ja chyba bede przeterminowana- mam 30 tydzien (a nawet usg prawie 32) i nie czuje ani bolesności brzucha(jedynie napietej skory) ani nie miałam skurczy- czasem boli jak na okres ale np cały czas 5 minut i przestaje- to skurcz raczej nie trwa 5 minut ) ani twardnienia nie czuje zebym miała-było ze miała twardszy brzuszek ale jakbym nie dotkneła to nawet bym nie wiedziała.... chyba bede przeterminowana
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheh i dobrzea sklepow polskic zazdroszcze... ja mam daleko, wiec zadko bywam... a jak juz jestem to zakupy na zapas musze robic
|
|
#118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Agusia brawo
![]() Cytat:
Cytat:
Tym bardziej, że mały dostał 8 punktów, a to sporo jak na wcześniaka i to o takiej niskiej wadze ![]() Ja też byłam wcześniakiem i mama mi dzisiaj opowiadała, że zaraz po urodzeniu miałam tylko 2 punkty przetaczali mi nawet krew, ale jakoś się wylizałam A ile to było lat temu... W dzisiejszych czasach wcześniaczek to już nie taki problem Będzie zdrowy jak rybka ![]() Też zaraz śmigam na You Can Dance Ale bym sobie potańczyła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
Zawsze służysz radą albo mi o czymś przypomnisz (tak jak ostatnio o szczotce do czyszczenia butelek) Kupie te rossmanowskie ![]() Cytat:
![]() To pewnie cisza przed burzą i w 38. tygodniu się zacznie ![]()
|
|
#119 |
|
BAN stały
|
ja tez ide ogladac:0 a czemu bys sobie potanczyła- ja jak mam ochote to tancze
i malenstwo tez wtedy kopie a tz USIADZ BO COS SIE STANIE a potem razem tanczymy heheh ja wogole mam muzykalne dziecko(po rodzicach ) bo uwielbia jak sobie spiewam czy słucham muzyki-wtedy lekko kopie
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Oj bo ja mam nakaz leżakowania
![]() Potańczyłabym sobie, gdyby mi nagle szyjka odrosła ![]() ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

Czy Wam tez dokuczają obrzęki nóg? 

Ciekawe dla kogo brąz?
(od Mamy i Teściowej), ale dzisiaj byłam u gina i będę mieć córeczkę

Co to???

tu nie ma czegos takiego jak gin. moge sie udac do gp w razie potrzeby... ale on przyjmuje od 9 rano do 11 rano... wiec tez nie za bardzo... jedyne co to szpital...
Chociaż teraz najważniejsza jest Blanuśka i jej zdrówko 

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
:rolley es: