Majowo- czerwcowe maluszki 2009 opuszczaja nasze brzuszki -ROZPAKOWYWANIE - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-08, 19:45   #91
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- czerwcowe maluszki 2009 opuszczaja nasze brzuszki -ROZPAKOWYWANIE

Witam

Dziewczyny mam do was pytanko. Czy Wam tez dokuczają obrzęki nóg?
Jestem mamusia lipcową (28tc) i od niedawna pod koniec dnia mam okropne obrzęki. Nogi ciężkie, kostek nie widać. Już nawet butów nie mam bo wszystkie są za ciasne.
Jak sobie z tym radzić... Co polecacie? Może jakieś kremy, maści?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 19:47   #92
Seona
Zakorzenienie

Melduję się w nowym wątku

Gratulacje dla Gabrielli i dla Malutkiej Ciekawe dla kogo brąz?

Ja już mam dość sporo wyprawki typu unisex (od Mamy i Teściowej), ale dzisiaj byłam u gina i będę mieć córeczkę Więc dokupię jeszcze jakieś dziewczęce śpioszki i sukieneczki

Cieszę się, że nareszcie płeć poznałam Ale żegnajcie marzenia (przynajmniej na chwilę) o małym chłopczyku, balach karnawałowych w przebraniach superbohaterów, kowbojów, rycerzy, piratów itp. Dla chłopca jest tyyyyle możliwości Do tego te świetne stroje piłkarzy, hokeistów i sportowców

Ale witajcie królewny i wróżki

Córeczka malutka i lekka, ale raczej duża nie będzie Jak dobije do 3 kg to dobrze, ale przy mojej wadzie i wzroście to jest w sam raz Teraz tj.30 tc. waży ok. 1700 gram. Szyjka jeszcze się skróciła, ale jeszcze trochę jej zostało (nie powiedziała mi ile cm, ja zapomniałam zapytać) ale na szczęście nadal zamknięta i nie puszcza

Wciąż nie mogę się przyzwyczaić do małej Patrycji, że to nie Julek Ciągle mówię do Niej jeszcze Dzidziusiu

Tytuł wątku suuuper, brawo dla Pakusi za pomysły
Nie może do mnie dojść jeszcze, że zaczęłyśmy się rozpakowywanie

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-04-08 o 19:50 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 19:48   #93
Małgosia:)
Wtajemniczenie

PAKUSIA - do szpitala. Właśnie dzisiaj słyszałam że jak boli od góry i promieniuje w dół brzucha to skurcze porodowe mogą być. Lepsze sa te bóle od dołu.

Gabrysia tez myślała że ją kręgosłup boli a rodziła...

A ja dzisiaj byłam po szlafrok. Szlafroka nie kupiłam, ale za to takie ładne baletki z wycięciem na palce i 2 lakiery (bo paznokcie u nóg widać), chusteczki do demakijażu do szpitala, gumki do włosów i tusz. Tylko zapomniałam jeszcze kupić głupiego kto mi pomaluje paznokcie u nóg...

Pani mi spuściła 5 zł za buty, oddała mi piątkę i powiedziała : "Na szczęście ".

Cassandra
- mi puchną, ale od niedawna. Za to ręce od 4 miesiąca. Najlepiej to kłaść się z nogami do góry. Mi pomaga moczenie w chłodnej wodzie. Niestety chyba trzeba się z tym pomęczyć. Koniecznie zgłoś to lekarzowi, bo być może świadczy to o zatruciu ciążowym.

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2009-04-08 o 19:52
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 19:56   #94
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witam

Jestem mamusia lipcową (28tc) i od niedawna pod koniec dnia mam okropne obrzęki. Nogi ciężkie, kostek nie widać. Już nawet butów nie mam bo wszystkie są za ciasne.
Cass, mi lekarz kazał brać oeparol (bez recepty, to wiesiołek, znajomy Ci pewnie skądinąd ), 2x dziennie po 2 tabletki, i pić dużo napojów - ale bez herbaty i kawy (piję głównie syropy lub zwykłą wodę) - przynajmniej 2 litry dziennie. i tak jak Małgosia napisała - nogi w górę - mi wystarczy jak leżę i mam je na poduszce.
najbardziej mi puchły jak siedziałam w pracy 8h przed kompem, czyli generalnie w pozycji siedzącej.
trzymaj się cieplutko

Edytowane przez rumiankowa
Czas edycji: 2009-04-08 o 19:57
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 19:59   #95
Wtajemniczenie

FASOLOWE POLE MAJOWO-CZERWCOWE
Rozpakowane mamusie
gabriellao0 (Gabriela, 27 l)- 26.03.09(40Tc+4)-SN- Kaja(3600g, 57cm)
Malutka24 (Sylwia,26l)-08.04.09 (33TC+3)-CC- Dawid(1320 G, 42 CM)

Oczekujace mamy

katrin1 (Kaśka,32 l)- t.p 30.04.09-Milenka / Błażej.
Kathi75 (Kasia,32l)-t.p. 30.04.09 - Gabriela
DIDI84(Diana 24 l) t.p.01.05.09 Sara lub Laila
creamy (Natasza, 28l), tp 2.05.09, Vincent /Iga
poiglot (Klaudia ,18l),t.p.03 .05.09 chlopiec
ania 4891(Ania, 24l )-tp. 03.05.09- Julia
superzabula (Monika,27l), t.p.05.05.09, Jaś
Sashka20 (Natalia,20l)- t.p.6-7.05.09- Jakub
maugoszatka (Gosia, 21 l )t.p. 08 .05.09- Hania
Vila1987(Ula,21l)-t.p.09.05.09- Mattias Aleksander / Mikołaj Aleksander
Manolita( Justyna, 29l), t.p. 09.05.09 Tomasz
Boszenka69(Bozena,)-t.p. 10.05.09- Blanka
anulka (Ania, 24 l)- t.p.12.05.09Marta i Magda
Marika 2121 (Dominika,22 l) t.p.09.05.09 Maja / Igor
michaela(Jolanta 27l)t.p.12.05.09 chlopiec
mloda069(Agnieszka 19l)t.p. 12.05.09 Ines/Dominik
kubek29111(Ewelina, 27 l),t .p.13.05.09 ???lub ???
Karola_82(karolina,26 l)-t.p14.05.09- Maja
Rumiankowa (Sylwia,31 l)- t.p.15.05.09- Malgorzata
Bercia2000 (Ewa 28l ) t.p 16 .05.09 Antos
Pakusia86 (Paulina 22 l) t. p.16.05.09 Jakub
Kociek (Kasia, 26 lat)- t.p. 17-18.05.09 - Aleksander
olcistaw(Ola,25l)-t.p.17.05.09-???/ Erwin
kuroikaze( Weronika, 21 lat )tp 18.05.09 Natan
gosikk_s(Małgosia, 34 l)- t.p. 19.05.09 chlopiec
Allicja (Alicja,27) tp. 20.05.09Rysiek
esti1984 (Estera, 24 l)- t.p.20.05.09 Nikola
gosiaczekdm (małgorzata lat 28) tp25.5.09 Pawel Piotr
Fionka21 (Viola 21), t.p. 28.05.09 Filip/Kacper
blondynkapoznan(Magda,26l)t.p.25/26.05.09 Olivier
Malgosia (Malgosia,24 l) tp. 11.06.09 Antoś
Goo100(Agata,27l) t.p.29.05.09-Kalina
nicola2002 ( Ania, )t.p29.05.09Martynka lub Mikołaj/Antoni
Fasolka87 (Gosia )t.p. 30.05.09Emilka lub ???

Zuzanek (Zuza, 25l)t.p.1.06.09 ??? lub ???
Marika 86( Ania 22 lata) t.p. 01.06.09. Julka, Oliwka /Igor
jacusia (Monika 27l) 01.06.2009 Julia
Aguska83 (Agnieszka,) t.p. 01.06.09 Michał lub Łukasz
magduchahahaha (Magda 25 l), t.p02.06.09 Coreczka
Skrzatek24 (Magda 26 l) t.p. 2.06.09r, chłopiec
monikab (Monika, 34l), t. p. 03.06.09 Coreczka
Malwa1234(Malwina 21la)t.p. 04.06.09 Natalka lub Gabryś
Mell_xx(Edyta -27 l) t.p.10.06.09 Aleks lub Aksel
Rozalinotka(Rozalia,22l)t.p. 08.06.09 Alicja
cinusiowa(Maja - 26 l) t.p.12.06.09 Nina
Pimach (Ania), t.p. 15.06.09 - Antek
Seona(Ewa, 26 l), t.p. 18.06.09, Patrycja
milenka1983 - (Magda, 25 lat)t.p. 21.06.2009Milenka lub Filip/Sebastian
aguha(Agnieszka, 26 l) t.p. 24.06.09 Bartosz lub Lena
DORIS0208(Dorota 31l)t.p. 25.06.09 coreczka
*kaalinaa* (Kasia 26 l)tp. 29.06.2009 Kalina
czekoladka21(Ania 26 l)t.p.1.08.09 Weronika lub Robert

20 dziewcznek
21 chlopcow

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2009-04-09 o 10:03
Stary 2009-04-08, 20:04   #96
maugoszatka
Wtajemniczenie

seona -gratuluję córki

Cassandra-możesz poprosić gina o magnez,ponoć pomaga ,koleżanka zażywała
Mi nie puchną bardzo a jeśli już to kładę się do góry nogami i czekam aż przejdzie;]

Pakusia-może jednak warto zadzwonić do gina ?

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 20:08   #97
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nyla89 Pokaż wiadomość
usg mam na 8 ale ja patrze na OM a wg OM dzis mam 29+5
Ja mam dziś 28 tydz. + 2. To Tobie leci już 30 tydzień . Ja mam termin z OM na 29.06 a z usg też na 29

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Od 2 dni mam taką dziwną dolegliwość, że jak idę to co któryś krok czuję takie pieczenie w pipce jakbym miała chory układ moczowy. Ale to na pewno nie to, bo by piekło jak sikam, a to tylko tak mam jak idę
Nie wiem czy nazwać to kłuciem czy pieczeniem a może swędzeniem ale drażni mnie to bo muszę wtedy przystanąć Co to???
Ja mam chyba coś podobnego. Takie uczucie kłucia i swędzenia. Myślałam, że to może jakiś stan zapalny ale nie mam żadnych upławów, od dwóch dni używam tantum rosa i maść na zewnątrz żeby to złagodzić ale nie bardzo skutkuje. Ja to mam jak chodzę i siedzę. Strasznie nieprzyjemne bo mam ochotę się ciągle tam drapać, najgorzej jest gdzieś w miejscu publicznym

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
pakjusia mialam kiedys takie cos
ze stresu..
taki bol trwal okolo 4-5 godzin.. bardzo bolalo a brzus twardy jak kamien
..
robilas cos?
przemeczylas sie?
zestresowalas?
moze poloz sie i uspokoj i zrelaksuj jesli nie przejdzie jedz do szpitala

a ja mam wyciek pokarmu..;/
cala koszulka w plamach okropne uczucie czasem chlup poleci...l;/;/;/;/;/;/
A ja mam cycki jak balony ale mleka ni widu ni słychu

Cytat:
Witam

Przykro mi nie pomogę jeszcze dzięki Bogu mnie nie męczą

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
PAKUSIA - do szpitala. Właśnie dzisiaj słyszałam że jak boli od góry i promieniuje w dół brzucha to skurcze porodowe mogą być. Lepsze sa te bóle od dołu.

A ja dzisiaj byłam po szlafrok. Szlafroka nie kupiłam, ale za to takie ładne baletki z wycięciem na palce i 2 lakiery (bo paznokcie u nóg widać), chusteczki do demakijażu do szpitala, gumki do włosów i tusz. Tylko zapomniałam jeszcze kupić głupiego kto mi pomaluje paznokcie u nóg...
Małgosiu z tego co wiem to do szpitala nie wolno malować paznokci u nóg, bo oni sprawdzają czy nie sinieją czy jest krążenie oki, dla twojego bezpieczeństwa lepiej mieć niepomalowane

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 20:20   #98
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny nie wiem co mam robic... z ledwoscia pisze na klawiaturze, ale tz spi i nie chce go niepotrzebnie budzic....
od 2 h mam straszny bol brzucha.... nie wiem trudny do opisania... caly twardy jak kamien i boli jakbym sie oberwala czy cos... dzidzia sie rusza jak zwykle... a ja siedziec nie moge ani lezec... chodzic w sumie tez nie moge...
juz nie wytrzymuje....

boli jak cholera, nie moge sie skupic na niczym doslownie, nie wiem czy powinnam budzic tz i jechac do szpitala???
wzielam nospe teraz i mam nadzieje ze przejdzie....

co mam robic??
Przeszło? Jeśli nie to natychmiast do szpitala. Tak wyglądają bóle porodowe. Przepowiadające nie bolą, a porodowe już tak. Lepiej jedz niż masz potem mieć do siebie pretensje
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 20:22   #99
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
będę mieć córeczkę

Tytuł wątku suuuper, brawo dla Pakusi za pomysły
Nie może do mnie dojść jeszcze, że zaczęłyśmy się rozpakowywanie
Gratulacje corci wkoncu wiesz co masz
to prawda dla chlopcow wiekszy wybor strojow bo dziewczynki to albo wrozki albo krolewny
ale z drugiej strony nie ma to jak wyszykowac na bal mala krolewne

i dziekuje ze sie tytul podoba

Cytat:

nie strasz kochana... wzielam nospe i polozylam sie jak dziewczyny radzily... od jakis 30 min nie mam juz bolu, maly zaczal szalec i jest lepiej....
wiec sie wstrzymam ze szpitalem, ale powiem tz zeby powiedzial w pracy ze sie dzis zle czuje i jak cos sie powtorzy to juz nie bede czekac tylko smigam do szpitala.... mam nadzieje ze nie wroci.... ale sie wystraszylam strasznie, poczatkowo to myslalam "a pierdziec mi sie chce" no ale nie chcialo mi sie... wiec tak sobie lezalam przed tv... ale bol nie ustepowal i byl co 3-5 min wiec mysle "rodze " ale tak jak mowili w szkole rodzenia... nalezy poczekac... uspokoic sie, oddychac i liczyc... wtedy napisalam do was... juz panike w oczach mialam... ale teraz sie polozylam i przeszlo, chyba po tej nospie... mam nadzieje ze noc bedzie spokojna a ja nie trafie na porodowke.... nie chce jeszcze rodzic...

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość

Pakusia-może jednak warto zadzwonić do gina ?
problem w tym ze ja ginia nie mam tu nie ma czegos takiego jak gin. moge sie udac do gp w razie potrzeby... ale on przyjmuje od 9 rano do 11 rano... wiec tez nie za bardzo... jedyne co to szpital...

a tez nie chce jezdzic z byle powodu do szpitala, bo tz na 22 do pracy a do szpitala mam 40 min autkiem w jedna strone... plus na poczekalni z 2 h ... zrobia mi badania i zanim wyniki otrzymaja to kolejna godzina... a okaze sie ze nie potrzebnie przyjezdzalam i co wtedy....

wiem ze jak mi sie ten bol powtorzy to nie wacham sie tylko jade do szpitala.... ale mam nadzieje ze narazie nie wroci

DZIEKUJE WAM WSZYSTKIE... JESTESCIE KOCHANE
NIE WIEM CO BYM BEZ WAS ZROBILA
.... w kazdym razie mam numery do was zapisane i jak cos to wysle sms-a... ale mam nadzieje ze nie bede musiala

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 20:26   #100
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Witam ponownie
Tak więc dziewczynki u mnie już dobrze, byłam u gina o 16 bo caly dzień był w szpitalu więc z tych nerwów nie dotrwałam do wieczorka. Wszystko jest dobrze, rozwarcie już jest malutkie bo malutkie ale jest, mam sie bardzo oszczędzać, chociaż gin powiedział że nawet jakbym teraz urodziła to i tak zagrożenia nie ma Tak że jestem spokojna, aż mały sie rozruszał, jak ten stresior popuścił. Ulżyło mi niemożlwie. Szyjka też sie skróciła, ale dotrwa

boszenka - Ty masz sie kochana fajnie, bo wiesz dokładnie kiedy Blanusia będzie już z wami a u nas wielka niewiadoma. A ten projekt domku, przepiękny. Ja tych ludzi którzy biorą sie za budowę w tych latach szczerze podziwiam i mocno im kibicuję żeby nie wymiękli przy tych skokach cen.
W końcu jakieś dobre wiadomości Cieszę się ogromnie, że wszystko ok Tylko proszę grzecznie słuchać się lekarza i się oszczędzać
A co do domku to oszalałabym ze szczęścia, gdybym miała takie gniazdko...ehhh Narazie przed nami maaasa formalności i zobaczymy co z tego wyniknie Chociaż teraz najważniejsza jest Blanuśka i jej zdrówko

Goo może kobitka rzeczywiście miała zły dzień...
A co do spania z maleństwem... też bardzo bym chciała, ale boję się, że potem nie będę chciała wkładać jej do łóżeczka, bo tak nam będzie dobrze razem

Cytat:

ja dzis po wizycie .. dostalam leki na anemie i ogolnie wszystko okej
maluch jest juz nisko ulozony takze sie ciesze
obym sie tylko nieprzeterminowala...

raz mi mowia ze mam termin na 3.. raz na 9.. niec wiem ktory sie liczy bardziej czy z usg czy miesiaczki
w kazdym badz razie

czekam
Super, że wszystko ok Leki na pewno pomogą U mnie też przy każdym USG zmieniali termin... w sumie to mała od pierwszego do ostatniego USG nadrobiła aż 3 tygodnie!!!

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
SMS OD MALUTKIEJ

"CZUJĘ SIĘ DOBRZE, SIEDZĘ I JUTRO ODWIEDZĘ SYNKA, MALUCH ODDYCHA SAM I LEŻY W CIEPLARCE"
Super, że syncio sam oddycha!!!!!!!!!!:j upi:
Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Od 2 dni mam taką dziwną dolegliwość, że jak idę to co któryś krok czuję takie pieczenie w pipce jakbym miała chory układ moczowy. Ale to na pewno nie to, bo by piekło jak sikam, a to tylko tak mam jak idę
Nie wiem czy nazwać to kłuciem czy pieczeniem a może swędzeniem ale drażni mnie to bo muszę wtedy przystanąćCo to???
Mam coś podobnego cały czas... wydaje mi się, że to nasze maleństwa naciskają, bo jak zatrzymam się na chwilkę i niunia inaczej się ułoży to dziwne uczucie mija Nasze bobaski już swoje ważą i nie dziwię się, że od czasu do czasu nas troszkę poturbują od środka

Cytat:
kurcze dziewczyny nie wiem co mam robic... z ledwoscia pisze na klawiaturze, ale tz spi i nie chce go niepotrzebnie budzic....
od 2 h mam straszny bol brzucha.... nie wiem trudny do opisania... caly twardy jak kamien i boli jakbym sie oberwala czy cos... dzidzia sie rusza jak zwykle... a ja siedziec nie moge ani lezec... chodzic w sumie tez nie moge...
juz nie wytrzymuje....

boli jak cholera, nie moge sie skupic na niczym doslownie, nie wiem czy powinnam budzic tz i jechac do szpitala???
wzielam nospe teraz i mam nadzieje ze przejdzie....

co mam robic??
Pakusia jedź do szpitala Lepiej dmuchać na zimne...

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Melduję się w nowym wątku

Gratulacje dla Gabrielli i dla Malutkiej Ciekawe dla kogo brąz?

Ja już mam dość sporo wyprawki typu unisex (od Mamy i Teściowej), ale dzisiaj byłam u gina i będę mieć córeczkę Więc dokupię jeszcze jakieś dziewczęce śpioszki i sukieneczki

Cieszę się, że nareszcie płeć poznałam Ale żegnajcie marzenia (przynajmniej na chwilę) o małym chłopczyku, balach karnawałowych w przebraniach superbohaterów, kowbojów, rycerzy, piratów itp. Dla chłopca jest tyyyyle możliwości Do tego te świetne stroje piłkarzy, hokeistów i sportowców

Ale witajcie królewny i wróżki

Córeczka malutka i lekka, ale raczej duża nie będzie Jak dobije do 3 kg to dobrze, ale przy mojej wadzie i wzroście to jest w sam raz Teraz tj.30 tc. waży ok. 1700 gram. Szyjka jeszcze się skróciła, ale jeszcze trochę jej zostało (nie powiedziała mi ile cm, ja zapomniałam zapytać) ale na szczęście nadal zamknięta i nie puszcza
Gratuluję Tak bardzo cieszę się z kolejnej królewny na naszym wątku

Cytat:

Pani mi spuściła 5 zł za buty, oddała mi piątkę i powiedziała : "Na szczęście ".
Hehe miły gest ze strony tej babki
Baletkami mogłabyś się oczywiście pochwalić, więc czekam na fotki
Oooo super, że napisałaś o tych chusteczkach do demakijażu... wydaje mi się to o bardziej wygodnym rozwiązaniem niż waciki i mleczko...
Jaką firmę polecasz... Bo ja nigdy nie używałam
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 20:27   #101
poiglot91
Zakorzenienie

ja tez sie teraz boje bo mam ten bol.. brzuch twardy i boli cholernie..
boje sie bo polozna mi dzis przycisnela brzuszek mocno zeby ''wymacac'' malucha wiec moze cos nie tak zrobila..
boje sie..

boli coraz bardziej...
czy siedze czy leze.. czy stoje boli
Stary 2009-04-08, 20:30   #102
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam po wizycie

Dziekuje ze bylyscie myslami ze mna, jestescie cudowne, ze tak wspieracie:

A wiec mysli o szpitalu odeszly w zapomnienie Ogolnie nie jest ani zle ani tez rewelacyjnie....
tzn szyjka jeszcze istnieje ale sie skrocila, lekarz powiedzial ze nie jest najgorzej rozwarcie z jednej strony jest dalej tak jak bylo, a z drugiej strony szyjka zamknieta
Mam dalej odpoczywac i za 2 tygodnie nast wizyta.
Odnosnie dzidziorka
Ulozony dalej bardzo nisko polozenie glowkowe, tylko ze wlasnie w tym probolem ze za nisko, no ale on tak ma od poczatku...oh ten maluszek
A wazy ok 1800-2000 gr, niestety gin nie mogl podac dokladnej wagi, bo dzidzior glowke wepchnal w sam dol i ponaciskal go ponaciskal ale nie ruszyl sie i nie dalo sie obwodu glowki zmierzyc...tak samo jak na ostatniej wizycie...wiec waga jest tak mniej wiecej
Czyli mniej wiecej wazy dwie torebki cukru hihihih

ogolnie jestem szczesliwa, bo nie mam przykazu lezenia plackiem i nie musze isc do szpitala.

Wiec dalej bede sie oszczedzac tak jak sie oszczedzalam

W nagrode mama zabrala nas na lody wiec dzidzior i mamusia zadowoleni
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 20:31   #103
boszenka69
Zakorzenienie

Poiglot nie masz nic rozkurczowego typu no spa?
Biedactwo A TŻ jest w domku, żeby mógł Ci pomóc?
Spróbuj z kąpielą.... Mi to pomaga na skurcze i twardnienie brzuszka...
Stary 2009-04-08, 20:34   #104
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
boje sie bo polozna mi dzis przycisnela brzuszek mocno zeby ''wymacac'' malucha wiec moze cos nie tak zrobila..
boje sie..

boli coraz bardziej...
przepraszam ze cie zarazilam

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Witam po wizycie

A wiec mysli o szpitalu odeszly w zapomnienie Ogolnie nie jest ani zle ani tez rewelacyjnie....
tzn szyjka jeszcze istnieje ale sie skrocila, lekarz powiedzial ze nie jest najgorzej rozwarcie z jednej strony jest dalej tak jak bylo, a z drugiej strony szyjka zamknieta
Mam dalej odpoczywac i za 2 tygodnie nast wizyta.
Odnosnie dzidziorka
Ulozony dalej bardzo nisko polozenie glowkowe, tylko ze wlasnie w tym probolem ze za nisko, no ale on tak ma od poczatku...oh ten maluszek
A wazy ok 1800-2000 gr, niestety gin nie mogl podac dokladnej wagi, bo dzidzior glowke wepchnal w sam dol i ponaciskal go ponaciskal ale nie ruszyl sie i nie dalo sie obwodu glowki zmierzyc...tak samo jak na ostatniej wizycie...wiec waga jest tak mniej wiecej
Czyli mniej wiecej wazy dwie torebki cukru hihihih

ogolnie jestem szczesliwa, bo nie mam przykazu lezenia plackiem i nie musze isc do szpitala.

swietnie ze wszystko okej

Stary 2009-04-08, 20:37   #105
Aguśkaa83
Zakorzenienie

pakusiu prosze jeszcze nie rodzic
przerazilas mnie kochana ale Ty to dopiero w strachu pewnie...
ale dobrze ze juz troche lepiej, jednak obserwuj siebie, mam nadzieje ze to jeszcze nie porod

poiglot Ty bidulko tez jejku co sie dzieje z nami?
uwazaj na siebie

super ze malutka juz dochodzi do siebie i ze synek sam oddycha, malenka istotka kochana
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 20:43   #106
nyla89
BAN stały

Cytat:
Witam

mnie tylko skurcze słydek łapia- juz 3 razy miałam sa strasznie bolesne az cała spocona jestem i łzy leca -przez to sa nabrzmiałe ale schodzi mi jak nogi dam do zimnej wody- ale to przez skurcz pewnie bo na codzienien nie mam zadnych obrzeków
[/IMG]
Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Ja mam dziś 28 tydz. + 2. To Tobie leci już 30 tydzień . Ja mam termin z OM na 29.06 a z usg też na 29
ja mam na 19,06 a wg usg mam na 8.09... ide 15 na usg to sie dowiem- ostatnio widziałam jak ziewa! ekstra widok

cos od paru dni mam bardzo ciepły brzuszek) małemu pewnie ciepło. Poza tym na samym srodku(troszke nad pempkiem)czuje bardzo napieta skóre- juz 3-4 razy dziennie smaruje oliwka ale strasznie napieta jest skóra i az boli
w tym miesiacu tylko 1,5kg przytyłam(przez cały miesiac) a wczesniej po 3(mam 10 na +) no ale zobaczymy jak tam swieta
nyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 20:44   #107
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Aguśkaa83 - no widzisz, super wiadomości, maluszek oki, szyjka znośna więc lody bardzo zasłużone .

pakusia86 - ufff dobrze że Ci już przeszło, ledwo sie wątek odpowiedni zaczął, i każda zaczyna "rodzić" i szukać u siebie objawów typowo przedporodowych .

boszenka69 - masz rację nasze maluszki są najważniejsze teraz, ja też zamierzam uczyć małego do spania w swoim łóżeczku, bo później nie dam rady oduczyć.

poiglot91 - zmykaj wziąsc kąpiel, zrelaksujesz się, a jak ruszali maluszka to wiedzieli co robią, krzywdy by nie zrobili, więc tym sie nie zamartwiaj.

Seona - GRATULACJE!!! a ja zawsze uważałam że dla dziewczynek jest mnustwo przepięknych rzeczy i w śliczniusich kolorkach, to udanego zakupowego szaleństwa teraz, bo pewnie sie zacznie .
Stary 2009-04-08, 20:45   #108
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
pakusiu prosze jeszcze nie rodzic
przerazilas mnie kochana ale Ty to dopiero w strachu pewnie...
ale dobrze ze juz troche lepiej, jednak obserwuj siebie, mam nadzieje ze to jeszcze nie porod
no ja tez mam taka nadzieje... w sumie to nie mozliwe zeby JUZ

tak wlasnie mysle co to moze byc... i nie mam pojecia.... nic mi nie przychodzi do glowy...

nic dzis nie robilam... mialam jechac na zakupy ale nie chcialo mi sie... caly dzien mialam lenia... wiec NIC nie robilam... obiad mialam od wczoraj wiec tz sobie odgrzal a ja lezalam CALY DZIEN

Stary 2009-04-08, 20:47   #109
poiglot91
Zakorzenienie

dzia

jest wrazie co tz
mam nadzieje ze urodzic jeszcze nie urodze hehe
chcialabym po swietach:rolley es:

Agusia to dobrze ze z wami okej
a malutki jest juz nisko w sumie to dobrze
a lodooow zazdroszcze

moje malenstwo skulone mialo 3o cos cm mierzyla tak macajac i mierzac mi brzusio
pewnie bedzie dlugasny.. w tzta hehe
Stary 2009-04-08, 20:47   #110
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Lepsze sa te bóle od dołu.
Mnie też bolą plecy od góry właśnie, ale moja gin powiedziała, że to od już dużego i ciężkiego brzucha (ale to zależy od Twoich wymiarów, wzrostu itp.) i kręgosłup poprostu buntuje się. A ja na dodatek mam krzywy, więc brzuch dodatkowo go obciąża
Nie strasz rodzeniem
Cytat:
Ja mam chyba coś podobnego. Takie uczucie kłucia i swędzenia. Myślałam, że to może jakiś stan zapalny ale nie mam żadnych upławów, od dwóch dni używam tantum rosa i maść na zewnątrz żeby to złagodzić ale nie bardzo skutkuje. Ja to mam jak chodzę i siedzę. Strasznie nieprzyjemne bo mam ochotę się ciągle tam drapać, najgorzej jest gdzieś w miejscu publicznym
Boshe, Dziewczyny mam to samo. Bałam się strasznie przez ostatnie dni Myślałam, że znowu mam jedyna takie objawy, ale widzę że Wy też. Moja gin. pooglądała mnie i mówi, że żadnego stanu zapalnego czy uczulenia nie ma, poprostu wszystko się rozciąga i czasem tak zaboli. Mam się deliktaniej podmywać i delikatniej wycierać.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 20:56   #111
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cassandra - mi puchną, ale od niedawna. Za to ręce od 4 miesiąca. Najlepiej to kłaść się z nogami do góry. Mi pomaga moczenie w chłodnej wodzie. Niestety chyba trzeba się z tym pomęczyć. Koniecznie zgłoś to lekarzowi, bo być może świadczy to o zatruciu ciążowym.

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
Cass, mi lekarz kazał brać oeparol (bez recepty, to wiesiołek, znajomy Ci pewnie skądinąd ), 2x dziennie po 2 tabletki, i pić dużo napojów - ale bez herbaty i kawy (piję głównie syropy lub zwykłą wodę) - przynajmniej 2 litry dziennie. i tak jak Małgosia napisała - nogi w górę - mi wystarczy jak leżę i mam je na poduszce.
najbardziej mi puchły jak siedziałam w pracy 8h przed kompem, czyli generalnie w pozycji siedzącej.
trzymaj się cieplutko
Dziekuje za wiadomość na pw.
Zatrucia nie powinnam mieć, bo badania wyszły ok, cisnienie mam w normie, a po nocy obrzeki ustepują ale pokazują sie tak po 15-stej. Ręce mi nie puchną, twarz tez nie.
A wiesiołek nie ma już w tym okresie ciąży właściwości poronnych?

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
Cassandra-możesz poprosić gina o magnez,ponoć pomaga ,koleżanka zażywała
Mi nie puchną bardzo a jeśli już to kładę się do góry nogami i czekam aż przejdzie;]
Magnez biorę już od dawna

Wyszukałam w necie, że na obrzeki można stosować kremy z kasztanowcem, chłodzące.
Jutro wybiorę sie do apteki po jakiś specyfik.
A może któraś stosowała ten krem?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-mentolem.html

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 20:58   #112
esti1984
Wtajemniczenie

looknęłam co pisałyście ale teraz tak na szybko

pakusia wczoraj miałam te bóle i właśnie dlatego nie mogłam usiedzieć ani uleżeć. Są bardzo nieprzyjemne....

właśnie zjadłam drugą porcję obiadku idę pozmywać i niebawem "you can dance"

widać że malutka wraca do formy bo zaczęła pytać co na wątku się dzieje i czy któraś nie urodziła pisała też że zamiast złotego medalu wolałaby jeszcze przez miesiąc pochodzić w dwupaku. Bidulka martwi się, ale napisałam jej że pisałyście o dzieciach urodzonych od 32 tc i że wszystko było ok więc u Niej na pewno też tak będzie

napisałam jej też że przez Nią zaczęłyśmy rozmawiać o przepowiadaczach porodu
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 21:01   #113
Wtajemniczenie

Cytat:

Małgosiu z tego co wiem to do szpitala nie wolno malować paznokci u nóg, bo oni sprawdzają czy nie sinieją czy jest krążenie oki, dla twojego bezpieczeństwa lepiej mieć niepomalowane
Ale ja się jeszcze do szpitala nie wybieram... Może za miesiąc... Do tego czasu to zejdzie lakier...

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Hehe miły gest ze strony tej babki
Baletkami mogłabyś się oczywiście pochwalić, więc czekam na fotki
Oooo super, że napisałaś o tych chusteczkach do demakijażu... wydaje mi się to o bardziej wygodnym rozwiązaniem niż waciki i mleczko...
Jaką firmę polecasz... Bo ja nigdy nie używałam
Babeczka faktycznie bardzo miła...

Fotki będą później, i jeszcze dorzucę fotkę kompleciku jaki Antoś dzisiaj dostał od mojej koleżanki

Ja używam takich z Rossmana - sa tanie i dla mnie dobre. Podobno firma Cleanic tez ma fajne, ale nie używałam. Myślę że skoro produkują rzeczy dla dzieci to i ich chusteczki do demakijażu bedą ok.

Cytat:
boje sie..

boli coraz bardziej...

No nie.... Połóż się, ale wcześniej weź ciepłą kąpiel... jeśli to nie poród to powinno ustąpić. mi zawsze na twardy brzuch pomaga ciepła kąpiel.

Cytat:
Witam po wizycie

Ciesze się że z maluszkiem ok. No i szyjka się spisuje na medal....

Widzę że nie tylko ja porównuję mojego dzidziusia do 2 torebek cukru...

Cytat:
Poiglot nie masz nic rozkurczowego typu no spa?
Biedactwo A TŻ jest w domku, żeby mógł Ci pomóc?
Spróbuj z kąpielą.... Mi to pomaga na skurcze i twardnienie brzuszka...
Tak kąpiel jest ok. Albo prysznic.
Stary 2009-04-08, 21:01   #114
maugoszatka
Wtajemniczenie

ja też niebawem zmykam na You Can Dance

dziecko mi szaleje po śledziach :p

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 21:03   #115
poiglot91
Zakorzenienie

a wlasnie wlasnie musze sie pochwalic...

Mam polska telewzje.. i w poblizu 2 polskie sklepy hihi
Stary 2009-04-08, 21:09   #116
nyla89
BAN stały

ja zjadłam na kolacje sałatke z kurczakiem z Mcdonalda- ale nie jest kaloryczna- całe 3 plasterki pomidora, z 4 plasterki sera kawałek kurczaka(mniejszy niz hamburger) 2 rodzaje sałaty 3 cienkie maski marchewki- bardzo sie najadłam:P ale nie chce na noc sie opychac

ja chyba bede przeterminowana- mam 30 tydzien (a nawet usg prawie 32) i nie czuje ani bolesności brzucha(jedynie napietej skory) ani nie miałam skurczy- czasem boli jak na okres ale np cały czas 5 minut i przestaje- to skurcz raczej nie trwa 5 minut) ani twardnienia nie czuje zebym miała-było ze miała twardszy brzuszek ale jakbym nie dotkneła to nawet bym nie wiedziała.... chyba bede przeterminowana
Stary 2009-04-08, 21:11   #117
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
a wlasnie wlasnie musze sie pochwalic...

Mam polska telewzje.. i w poblizu 2 polskie sklepy hihi
namowilas tz heheh i dobrze

a sklepow polskic zazdroszcze... ja mam daleko, wiec zadko bywam... a jak juz jestem to zakupy na zapas musze robic

Stary 2009-04-08, 21:21   #118
boszenka69
Zakorzenienie

Agusia brawo Czyli szpital odwiedzisz tylko w dniu porodu Jednak warto słuchać się lekarza, łykać fenoterol i leżeć w łóżeczku
Cytat:
tak wlasnie mysle co to moze byc... i nie mam pojecia.... nic mi nie przychodzi do glowy...

nic dzis nie robilam... mialam jechac na zakupy ale nie chcialo mi sie... caly dzien mialam lenia... wiec NIC nie robilam... obiad mialam od wczoraj wiec tz sobie odgrzal a ja lezalam CALY DZIEN
Pakusia mi się wydaje, że Kubuś poczuł rywalizację i się chłopak wyrywa
Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
właśnie zjadłam drugą porcję obiadku idę pozmywać i niebawem "you can dance"

widać że malutka wraca do formy bo zaczęła pytać co na wątku się dzieje i czy któraś nie urodziła pisała też że zamiast złotego medalu wolałaby jeszcze przez miesiąc pochodzić w dwupaku. Bidulka martwi się, ale napisałam jej że pisałyście o dzieciach urodzonych od 32 tc i że wszystko było ok więc u Niej na pewno też tak będzie
Pewnie, że wszystko będzie ok Tym bardziej, że mały dostał 8 punktów, a to sporo jak na wcześniaka i to o takiej niskiej wadze
Ja też byłam wcześniakiem i mama mi dzisiaj opowiadała, że zaraz po urodzeniu miałam tylko 2 punkty przetaczali mi nawet krew, ale jakoś się wylizałam A ile to było lat temu... W dzisiejszych czasach wcześniaczek to już nie taki problem Będzie zdrowy jak rybka

Też zaraz śmigam na You Can Dance Ale bym sobie potańczyła

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Ja używam takich z Rossmana - sa tanie i dla mnie dobre. Podobno firma Cleanic tez ma fajne, ale nie używałam. Myślę że skoro produkują rzeczy dla dzieci to i ich chusteczki do demakijażu bedą ok.
Małgosiu dziękuję Zawsze służysz radą albo mi o czymś przypomnisz (tak jak ostatnio o szczotce do czyszczenia butelek) Kupie te rossmanowskie

Cytat:
Napisane przez nyla89 Pokaż wiadomość
ja chyba bede przeterminowana- mam 30 tydzien (a nawet usg prawie 32) i nie czuje ani bolesności brzucha(jedynie napietej skory) ani nie miałam skurczy- czasem boli jak na okres ale np cały czas 5 minut i przestaje- to skurcz raczej nie trwa 5 minut) ani twardnienia nie czuje zebym miała-było ze miała twardszy brzuszek ale jakbym nie dotkneła to nawet bym nie wiedziała.... chyba bede przeterminowana
Oj nie będziesz, nie martw się
To pewnie cisza przed burzą i w 38. tygodniu się zacznie
Stary 2009-04-08, 21:23   #119
nyla89
BAN stały

Cytat:

Też zaraz śmigam na You Can Dance Ale bym sobie potańczyła
ja tez ide ogladac:0 a czemu bys sobie potanczyła- ja jak mam ochote to tancze i malenstwo tez wtedy kopie a tz USIADZ BO COS SIE STANIE a potem razem tanczymy heheh ja wogole mam muzykalne dziecko(po rodzicach) bo uwielbia jak sobie spiewam czy słucham muzyki-wtedy lekko kopie
Stary 2009-04-08, 21:26   #120
boszenka69
Zakorzenienie

Oj bo ja mam nakaz leżakowania
Potańczyłabym sobie, gdyby mi nagle szyjka odrosła Ale po porodzie i połogu nie będę sobie żałować i będę skakać z małą na rączkach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości