Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-30, 21:21   #1231
Maggie1983
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
maggie sliczny makijaz
kurcze tak czytam o tych krajach: Tunezja, egipt i większosc opini to"syf". Brudne plaże itp. poza tym łatwo sie zarazić ich wodą i jedzonkiem a wtedy nie fajnie by było.
dziekuje
co do wycieczki to w przypadku egiptu - kair - w sensie dzielnic to rzeczywiscie syf do kwadratu, ale tam gdzie piramidki i atrakcje to w porzo, a jesli chodzi o hotele to czysciutko - u nas nawet piasek na plazy codziennie rano grabili wiec zalezy, gdzie sie trafi a przez zarazenie sie woda to maja pewnie na mysli zemste faraona, ale kazdy ceniacy sie hotel ma wlasna oczyszczalnie, ale i tak na wszelki wypadek pije sie wode butelkowana i w niej tez sie myje zeby na W
Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
Maggie mi też bardzo podoba się ten makijaż, ślicznie połączone kolorki

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
makijaz tej modelki tez mam w swoich zasobach jesli twoj na zywo jest jeszcze mocniejszy to moim zdaniem dobrze, bo przeciez ma wytrzymac cala noc. teraz pewnie nie zmywasz makijazu, zeby zobaczyc jaki jest trwaly? czy moge sobie zapisac twoje oczka? bo bardzo mi sie podobaja jak sa pomalowane

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

dziekuje Maggie dostalam i odpisalam
juz wiem, bo tez odpisalam a Ty dziewczyno to czytasz dzis w moich myslach- az sie boje wlasnie siedze i probuje sie przetrzymac z tym makijazem, by zobaczyc jak sie beda zachowywac cienie zlotko mozesz zapisac zdjecia a tak wogole to w oryginale modelka jest blondynka, wiec pewnie Tobie ten kolor tez bedzie pasowal
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 21:35   #1232
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość

Złotko - wyslalam Ci cos na PW, dostalas??
tak tak dostalam, dziekuje i odpisalam juz

ehhhhhh dzis mam spozniony zaplon i cos mieszam sie w postach. fotki juz zapisalam, dzikuje

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
maggie sliczny makijaz
kurcze tak czytam o tych krajach: Tunezja, egipt i większosc opini to"syf". Brudne plaże itp. poza tym łatwo sie zarazić ich wodą i jedzonkiem a wtedy nie fajnie by było.

Madzia tak jak Maggie my tez mylismy zeby woda butelkowa, owoce tez tak myslismy. hotel mial swoja wydzielona, prywatna plaze, wiec byla czysciutka, wiec moze na to tez zwroccie uwage w ofercie. no i zeby klimatyzacja byla w ofercie a NIE dodatkowo platna. lezaki tez czesto sa dodatkowo odplatne np na plazy, ale przy basenie sa bezplatne.

edit
a co do czytania w myslach, to wlasnie nie wiem, co jest grane

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "

Edytowane przez zlotko855
Czas edycji: 2009-04-30 o 21:36
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 21:44   #1233
Maggie1983
Zakorzenienie

Dziewczyny (Baja Ty bedziesz wiedziala jak to w koncu jest):

powiedzcie mi na stronie dodomi komplet slubny nr 133, jak go mozna znalezc i jaka jest jego cena??? bo jak wchodze na cennik i patrze w ruryce komplety to widze - 17zł ale cos mi sie wierzyc nie chce

http://www.dodomi.pl/?komplety-slubne,16

kto tam jeszcze kupowal i jak to jest z tymi cenami???
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2009-04-30, 21:59   #1234
AgatkaL
Wtajemniczenie

A my dziś spisaliśmy protokół w parafii Św. Anny w Piasecznie, w której bierzemy ślub. Księża tam są super, szczególenie x. Grzegorz, z którym mieliśmy nauki i teraz on własnie spisywał nam protokół. Siedzieliśmy u niego 2 godz., ale nagadałam się z nim, podpytałam o parę rzeczy, doradził nam wiele. Jestem bardzo zadowolona i zachwycona jego osobą...rozmawiasz jak z kumplem, a zyskujesz cenne wyjasnienia, które trafiają do człowieka w nieopisywalny sposób. Chcielismy aby to własnie on udzielał nam ślubu i się zgodził
Teraz musimy iśc z karteczkami do swoich parafii, zeby wygłosili zapowiedzi ...no i jesteśmy coraz blizej...

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 22:02   #1235
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej laski
bardzo za wami tęsknię
ale pracuję po 12 godz dziennie
jutro w końcu wolne uffff

16 maja w końcu otwarcie sklepu mamy
teraz masę roboty w przygotowaniach do otwarcia...
co chwilę nowy towar zjeżdża tirami..
strasznie jestem zmęczona i obolała, ale daję radę

za 59min minie 5 lat jak jestem z moim tż-tem

od 1 maja 2004
Stary 2009-04-30, 22:10   #1236
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej laski
bardzo za wami tęsknię

od 1 maja 2004
Gratuluje okrągłej rocznicy i życze udanego świetowania
Stary 2009-04-30, 22:13   #1237
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
A my dziś spisaliśmy protokół w parafii Św. Anny w Piasecznie, w której bierzemy ślub. Księża tam są super, szczególenie x. Grzegorz, z którym mieliśmy nauki i teraz on własnie spisywał nam protokół. Siedzieliśmy u niego 2 godz., ale nagadałam się z nim, podpytałam o parę rzeczy, doradził nam wiele. Jestem bardzo zadowolona i zachwycona jego osobą...rozmawiasz jak z kumplem, a zyskujesz cenne wyjasnienia, które trafiają do człowieka w nieopisywalny sposób. Chcielismy aby to własnie on udzielał nam ślubu i się zgodził
Teraz musimy iśc z karteczkami do swoich parafii, zeby wygłosili zapowiedzi ...no i jesteśmy coraz blizej...
no to super

a ja Wam jeszcze jednego nie napisalam - dzis w salonie pani zaklada mi dol spodnicy i ja juz na totalnym wdechu a ona nie moze zapiac spodnicy i tak widze, ze nie wie co ma zrobic i pyta, czy czasem mi sie nie przytylo - ja mowie ze generalnie to tak, ale od wtedy, co mialam sukienke na sobie to nie - chociaz juz zglupialam, bo niewiele brakowalo by ja zamknac, a wtedy ona byla taka akurat, wiec mysle przytylam bankowo tak sie zestresowalam, a ona mysli mysli i mowi uuuuppppsss to ta sama sukienka, ale innej dziewczyny rozmiar mniejsza Boze, jak mi ulzylo bo pamietalam, ze ta moja byla taka nawet luzniejsza i mi mowila zeby nie schudla, bo teraz jest w sam raz

a wogole to fajna ta babeczka - jak mierzylam suknie i wybralam te jedyna to dorzucila mi welon i halke gratis wogole to wtedy chciala bym przymierzyla bolerko, ktore moglabym wypozyczyc, ale ono mi sie srednio podobalo no i dzis znowu mowi, niech Pani przymierzy to bolerko no to wzielam, a ona patrzy i mowi to bolerko pani musi miec i wypozyczam je pani darmo takze przy kolejnej przymiarce suknia moze tez bedzie darmo fajna ta babka - a jak mnie ta druga malowala to ona tak patrzyla i mowi "pani tak tu przyszla taka nie umolowana, a teraz pani to zywa reklama tego programu chce byc piekna tylko ze bez operacji plastycznych"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-30, 22:19   #1238
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
Gratuluje okrągłej rocznicy i życze udanego świetowania
no mam nadzieje ze bedzie milo

kupilismy projekt domu dzisiaj juz przyszedl w 4 kopiach
bierzemy sie do budowy

tak wyglada

1,2 zdjecie - wyglad projektu

reszta zdjec... domy zrobione wg projektu w roznych formach z roznych materialow i kolorow

my chcemy caly drewniany
drewno brazowe
zielony dach
zielone parapety okiennice
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg liml_69_4.jpg (39,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m_69-4_a.jpg (77,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m_69-4_ra.jpg (45,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg l_69-4_ra.jpg (54,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m_69-4_rb.jpg (44,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m_69-4_re.jpg (49,4 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2009-04-30 o 22:25
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 22:24   #1239
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
no to super

a ja Wam jeszcze jednego nie napisalam - dzis w salonie pani zaklada mi dol spodnicy i ja juz na totalnym wdechu a ona nie moze zapiac spodnicy i tak widze, ze nie wie co ma zrobic i pyta, czy czasem mi sie nie przytylo - ja mowie ze generalnie to tak, ale od wtedy, co mialam sukienke na sobie to nie - chociaz juz zglupialam, bo niewiele brakowalo by ja zamknac, a wtedy ona byla taka akurat, wiec mysle przytylam bankowo tak sie zestresowalam, a ona mysli mysli i mowi uuuuppppsss to ta sama sukienka, ale innej dziewczyny rozmiar mniejsza Boze, jak mi ulzylo bo pamietalam, ze ta moja byla taka nawet luzniejsza i mi mowila zeby nie schudla, bo teraz jest w sam raz

a wogole to fajna ta babeczka - jak mierzylam suknie i wybralam te jedyna to dorzucila mi welon i halke gratis wogole to wtedy chciala bym przymierzyla bolerko, ktore moglabym wypozyczyc, ale ono mi sie srednio podobalo no i dzis znowu mowi, niech Pani przymierzy to bolerko no to wzielam, a ona patrzy i mowi to bolerko pani musi miec i wypozyczam je pani darmo takze przy kolejnej przymiarce suknia moze tez bedzie darmo fajna ta babka - a jak mnie ta druga malowala to ona tak patrzyla i mowi "pani tak tu przyszla taka nie umolowana, a teraz pani to zywa reklama tego programu chce byc piekna tylko ze bez operacji plastycznych"
Musiałaś miec napewno fajną minkę Super, że ci sie trafiła tak sympatyczna pani
Stary 2009-04-30, 23:22   #1240
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martucha, ciesze sie ze skorzystalas z mojego tekstu zaproszenia hihihi nawet tu nie zmienilas daty i jest moja - 6 czerwca tylko my ten tekst mielismy tylko na zaproszeniach dla rodziców a na innych jest inaczej
ja mam taki we wszstkich jest sliczny i zostawilismy
ciesze sie ze dziewczyna tak postapila naprawde super zareagowala

Cytat:

czytasz mi w myslach wlasnie zgralam zdjecia-musimy tylko popracowac nad moimi niesfornymi brewkami i wasikiem :
super

to jest moj projekt zaproszen wszystko jest na srebrnej kartce w srodku na kalce tekst i przywiazane sznureczkiem rudym, niestety niemam czasu juz robic fotki wiec wklejam taki wstepny i uciekam spac bo rano o 6 pobudka musicie w wyobrazni je zgiac na pol przez srodek i to gdzie jestesmy kolo drzewa jest z tylu zaproszen

udanego weekendu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg okładka.jpg (128,2 KB, 83 załadowań)

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-04-30 o 23:23
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 02:39   #1241
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

czytasz mi w myslach wlasnie zgralam zdjecia-musimy tylko popracowac nad moimi niesfornymi brewkami i wasikiem :
bardzo ladny makijaz !!
wlasnie cos takie i ja chce

Cytat:

bierzemy sie do budowy

super domek !!
napewno bedzie sie wam w nim mieszkalo bardzo przyjemnie

i gratuluje rocznicy

my 2 czerwca bedziemy mieli 4 wspolne lata

hmmm ciekawe gdzie jest reszta naszych zonek z 25 kwietnia

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 09:05   #1242
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
moja szwagierka byla w egipcie i mowi ze araby brudasy,patrza zeby okrasc jedzenie syf podobno jak polacy sa to ceny 200%.Woda jest tam strasznie droga wiec warto wziasc pakiet full picieby;l i tylko na przejazdzce na wielbladach ale brudne i wychudzone podobno tanie tam zloto jest

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
nie chce Cie wprowadzac w zaden sposob w blad, zeby pozniej nie bylo na mnie ja ramadanu jakos nie odczulam - w hotelu byly normalnie animacje urzadzane i tez jakies dyskoteki raz w tygodniu. Ja tam pojechalam odpoczac, wygrzac stare kosci na slonku, cieszyc sie morzem, basenikiem i zdecydowanie to tam odnalazlam i to byly jedne z najpiekniejszych wakacji i zwiedzalismy tez normalnie

oooooo widze ze wam tez taki zestaw kolorkow sie podoba tez wlasnie mysle nad ta fotka ktora nizej zamiescilas a jeszcze gdzies tam kiedys wkleilam drugie zloto-braz to moje dwa typy .Ale musze powiedziec ze bardzo ladnie wyszedl makijaz ladne oczka tylko brwia musisz chyba troszke ksztalcik wyostrzyc

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
no to super

: hahaha::h ahaha::ha haha:hehe dobre ale powiedzenie jest----jak daja trzeba brac
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 09:21   #1243
baja_86
Zakorzenienie

Na majówkę, na majówkę... Pogoda dopisuje, więc może warto się dziś gdzies wybrac?

Cytat:
bardzo ładny makijaż

Cytat:
ja chcialam tonacje fioletowo-rozowe, by pasowaly do bukietu wzorowalysmy sie na zalacznikach ja mam tak troche zrobione smokey-eyes tylko wlasnie na sliwkowo, a ten jasny jest taki ni zloty ni srebrny - bardzo rozjasnia i dodaje tego blasku. W rzeczywistosci mam wrazenie ze ten makijaz jest zdecydowanie mocniejszy, az sie balam ze moze za mocny, ale na zdjeciach wyglada delikatnie malowala mnie 1 godzine i 20 min, ale bylo warto
ja na swoim próbnym tez myslałam, że za mocno jestem umalowana, ale na zdjęciach okazało się co innego, więc w dniu ślubu będę kazała sobie bardziej podkreslić oczy

Cytat:

powiedzcie mi na stronie dodomi komplet slubny nr 133, jak go mozna znalezc i jaka jest jego cena??? bo jak wchodze na cennik i patrze w ruryce komplety to widze - 17zł ale cos mi sie wierzyc nie chce

owszem patrzysz na ceny kompletów ale nie ślubnych, cennik ze ślubnymi rozpoczyna się mniej wiecej na środku strony, wychodzi na to, że ten z nr 133 ma cenę 42 zl.

Cytat:
super, że ejsteś zadowolona z wizytu u księdza, obysmy wszystkie miały tak miłe wspomnienia ze spisywania protokołu

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
to jest moj projekt zaproszen wszystko jest na srebrnej kartce w srodku na kalce tekst i przywiazane sznureczkiem rudym, niestety niemam czasu juz robic fotki wiec wklejam taki wstepny i uciekam spac bo rano o 6 pobudka musicie w wyobrazni je zgiac na pol przez srodek i to gdzie jestesmy kolo drzewa jest z tylu zaproszen

udanego weekendu
super, bardzo oryginalne i przede wszystkim Wasze, goście będa zachwyceni
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 09:26   #1244
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:

Zagladnij tu http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3269796 wlasnie dodomi zestawy i sa podane aktualne ceny
Stary 2009-05-01, 09:47   #1245
azzis
Zakorzenienie

Strobiluska bardzo mi przykro Trzymaj się dzielnie kochana

A my wczoraj byliśmy u spowiedzi. Trafiliśmy na super księdza Nie to co poprzednio Cieszę się bardzo, bo byłam mocno zestresowana tą spowiedzią.

Wczoraj byłam robić paznokcie, pojechaliśmy po kwiaty na samochód i do kościoła, byliśmy stroić salę. Dzisiaj jeszcze strojenie kościoła i do końca strojenie sali, musimy ustawić gości przy stołach. No i koniecznie musimy poćwiczyć piwerszy taniec bo to już jutro, a my zero....

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 09:49   #1246
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam robić paznokcie, pojechaliśmy po kwiaty na samochód i do kościoła, byliśmy stroić salę. Dzisiaj jeszcze strojenie kościoła i do końca strojenie sali, musimy ustawić gości przy stołach. No i koniecznie musimy poćwiczyć piwerszy taniec bo to już jutro, a my zero....
jejku to już jutro

Azzis juz mi głupio ciebie tak wypytywać, ale słyszałaś coś o zespole FEST? bo na necie brzmią fajnie, ale nie wiem jak prowadzą wesele

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 09:55   #1247
baja_86
Zakorzenienie

Azzis bedzie dobrze, ćwiczcie ten taniec koniecznie AAAAaa to już jutro

A gdzie nasze zoneczki z 25 kwietnia? wpadły w wir obowiązków małżeńskich czy co?
Stary 2009-05-01, 09:55   #1248
zielony_motylek
Rozeznanie

Maggie1983 po pierwsze to dobrze, że tak lekko poszło z pracą. Po drugie bardzo ładny makijaż, ja mam w podobnej tonacji bo wrzosowo-srebrny i też wydawało mi się na początku (tzn. jak się badłam w lustrze), że jest za mocny, ale na zdjęciach i potem jak się przyzwyczaiłam to jest poprostu super po za tym właśnie makijażystka powiedziała mi, że na zdjęciach makijaż wychodzi słabiej więc musi to być tak wyraziscie zrobione A no i fajna ta babka w salonie serio hihi

motley co do grypy to ja też nie wpadam w panike, wydaje mi się, że media bardziej to rodmuchują niż jest to konieczne, jeszcze wczoraj w Dzień dobry TVN mówili, że normalna grypa zabija rocznie o wiele więcej ludzi.

martucha prześliczne zaproszenia, aczkolwiek wydaje mi się, że jakby Twoje usta nie było kolorowe byłoby idealnie.
Stary 2009-05-01, 10:08   #1249
monarika
Wtajemniczenie

Witajcie

Cytat:
nie chce Cie wprowadzac w zaden sposob w blad, zeby pozniej nie bylo na mnie ja ramadanu jakos nie odczulam - w hotelu byly normalnie animacje urzadzane i tez jakies dyskoteki raz w tygodniu. Ja tam pojechalam odpoczac, wygrzac stare kosci na slonku, cieszyc sie morzem, basenikiem i zdecydowanie to tam odnalazlam i to byly jedne z najpiekniejszych wakacji i zwiedzalismy tez normalnie

Super makijaż Ja też myślę o takim właśnie w odcieniach różu i fioletu ...piękny

Cytat:
Hej laski
bardzo za wami tęsknię

od 1 maja 2004
To Wasz związek ma tyle lat co nasze uczestnictwo w Unii Europejskiej

Cytat:
no to super

To chociaż dobrze, że się zorientowała Bo jakby zaczęła poprawki wprowadzać to by dopiero było

Cytat:

bierzemy sie do budowy

tak wyglada

1,2 zdjecie - wyglad projektu

reszta zdjec... domy zrobione wg projektu w roznych formach z roznych materialow i kolorow

my chcemy caly drewniany
drewno brazowe
zielony dach
zielone parapety okiennice
Super

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja mam taki we wszstkich jest sliczny i zostawilismy
ciesze sie ze dziewczyna tak postapila naprawde super zareagowala

super

udanego weekendu
Bardzo ładne zaproszenia

Cytat:
Strobiluska bardzo mi przykro Trzymaj się dzielnie kochana

A my wczoraj byliśmy u spowiedzi. Trafiliśmy na super księdza Nie to co poprzednio Cieszę się bardzo, bo byłam mocno zestresowana tą spowiedzią.

Kochana no i jaktam?? Nerwy już Cię łapią?? To już jutro

Kobitki zdarzyło Wam się kiedyś, że nie mogłyście wysłać odpowiedzi bo w tekście było za dużo emotków?? Bo mi właśnie coś takiego wyskoczyło Pierwsze widzę
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-01, 10:12   #1250
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Kobitki zdarzyło Wam się kiedyś, że nie mogłyście wysłać odpowiedzi bo w tekście było za dużo emotków?? Bo mi właśnie coś takiego wyskoczyło Pierwsze widzę
oj zdażyło i to nie raz, zwłaszcza wtedy jak cytuje wiele wypowiedzi

Strippi jesli moge spytać to ile kosztuje +- budowa takiego domu?
Stary 2009-05-01, 10:14   #1251
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
No i koniecznie musimy poćwiczyć piwerszy taniec bo to już jutro, a my zero....
Cwiczcie ,cwiczcie ale zazdroszcze tego waznego dnia trzymam kciuki baaaaaaaaaaaaardzo mocno i prosze o relacje
Stary 2009-05-01, 10:27   #1252
BEAMI
Raczkowanie

azzis jutro już twój wielki, trzymaj sie

Strippi bardzo ładny projekt domku, teraz tylko budowac

martucha84 ładne zaproszenia, bardzo śliczny masz ten kolorek tych włosków
Stary 2009-05-01, 10:45   #1253
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo ładny makijaż...taki subtelny
Ja jutro ide na próbną fryzurkę i makijaż...zobaczymy jak to wyjdzie.
Nie wiem tylko jak się będe czuła w takim delikatnym ślubnym makijażu, bo na codzień wolę bardziej podkreslone oko....

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2009-05-01, 11:04   #1254
Ana***
Zakorzenienie

Ehh, jakieś nieszczęścia z tymi chorobami...

Wczoraj byłam u ginekologa, powiedział, że nadżerka mi się nie pomniejszyła, tylko stan zapalny zniknął. Kazał mi zrobił kolposkopie... panicznie się boję ... gdy będzie coś nie tak to mają mi pobrać wycinek a jak w miarę ok, to wtedy cytologię. Z wynikami mam do niego pójść... i obaczymy co dalej. Dziewczyny nie wiecie, czy po usuwaniu nadżerki można zajść normalnie w ciążę? bo oczywiście na necie się naczytałam, że ryzyko zajścia się zmniejsza... już wczoraj się śmiałam, ze chyba już muszę zachodzić, żeby nadżerkę usunąć po porodzie... no tylko problem jest tego rodzaju, że nie chciałabym jeszcze dzidziusia tylko za jakiś czas.
To jest jeden problem, a drugi to hormonalny, okres w cały świat... i to się ciągnie i ciągnie i żaden lekarz nie umie mi pomóc no i teraz mam skierowanie do szpitala... ale mam już tego wszystkiego dosyć, to jest okropne...
Któraś z Was miała tą kolposkopię?

Strobiluska
trzymaj się Kochana...

Dopisek:
O matko !! właśnie przeczytam o tej kolposkopii to jest okropne i się poryczałam...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2009-05-01 o 11:13 Powód: Dopisek
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:36   #1255
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam u ginekologa, powiedział, że nadżerka mi się nie pomniejszyła, tylko stan zapalny zniknął. Kazał mi zrobił kolposkopie... panicznie się boję ... gdy będzie coś nie tak to mają mi pobrać wycinek a jak w miarę ok, to wtedy cytologię. Z wynikami mam do niego pójść... i obaczymy co dalej. Dziewczyny nie wiecie, czy po usuwaniu nadżerki można zajść normalnie w ciążę? bo oczywiście na necie się naczytałam, że ryzyko zajścia się zmniejsza... już wczoraj się śmiałam, ze chyba już muszę zachodzić, żeby nadżerkę usunąć po porodzie... no tylko problem jest tego rodzaju, że nie chciałabym jeszcze dzidziusia tylko za jakiś czas.
To jest jeden problem, a drugi to hormonalny, okres w cały świat... i to się ciągnie i ciągnie i żaden lekarz nie umie mi pomóc no i teraz mam skierowanie do szpitala... ale mam już tego wszystkiego dosyć, to jest okropne...

Strobiluska
trzymaj się Kochana...

Dopisek:
O matko !! właśnie przeczytam o tej kolposkopii to jest okropne i się poryczałam...

Ja tez będę miała robiona kolposkopię 18 maja (bo długo się czeka na to badanie) też z powodu nadżerki, zeby ocenić jej stan. Na cytologii wyszła mi II grupa z ze stanem zapalnym. Podobno stan zapalny jest od nadżerki i pani doktor radzi ja wymrozić (w zalezności od wyniku kolposkopii). To badanie nie jest takie straszne...najważniejsze, ze pomoże ustalić dlaszy przebieg ewentualnego leczenia. Też się trochę boję, ale głowa do góry!!!

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2009-05-01, 11:49   #1256
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez będę miała robiona kolposkopię 18 maja (bo długo się czeka na to badanie) też z powodu nadżerki, zeby ocenić jej stan. Na cytologii wyszła mi II grupa z ze stanem zapalnym. Podobno stan zapalny jest od nadżerki i pani doktor radzi ja wymrozić (w zalezności od wyniku kolposkopii). To badanie nie jest takie straszne...najważniejsze, ze pomoże ustalić dlaszy przebieg ewentualnego leczenia. Też się trochę boję, ale głowa do góry!!!
Najbardziej boję się wycinka ehh ja mam już poprostu za dużo przebojów z ginekologami

A tu taka ciekawostka:

"Nadżerka - problem źle rozpoznany

Pojęcie nadżerki jest w naszym kraju ogromnie nadużywane przez ginekologów, którzy nie stosując koloposkopii, z reguły nie odróżniają nadżerki od ektopii gruczołowej. Nadżerka to stan, w którym nie ma nabłonka. Natomiast gdy zamiast nabłonka
płaskiego szyjkę pokrywa nabłonek gruczołowy, co uwidacznia się makroskopowo jako czerwona zmiana w obrazie kolposkopowym, widzimy nabłonek gruczołowy zamiast wielowarstwowego płaskiego, a więc mamy do czynienia nie z nadżerką, lecz ektopią gruczołową. A ektopia gruczołowa nie jest stanem patologicznym, nie wymaga żadnego leczenia, w obrębie tej ektopii zachodzi fizjologiczny proces zastępowania nabłonka gruczołowego przez nabłonek wielowarstwowy płaski, tzw. proces metaplazji płaskonabłonkowej. Interwencji wymaga co najwyżej stan zapalny, jaki może towarzyszyć temu procesowi. Czasem też należy uregulować cykl hormonalny kobiety. I to wszystko. Ektopia gruczołowa goi się sama - pod nabłonkiem gruczołowym znajdują się niezróżnicowane komórki rezerwowe, które dojrzewając, różnicują się w kierunku komórek nabłonka płaskiego. W ektopii wypalanie czy jakakolwiek inna interwencja jest błędem w sztuce, szczególnie karygodnym w przypadku dziewcząt i młodych kobiet" - przestrzega prof. A. Basta.
Nawet do 99 proc. zmian rozpoznawanych przez lekarzy bez badań kolposkopowych jako nadżerka to ektopia. Prawdziwą nadżerkę trzeba jednak dokładnie zbadać, by wykluczyć proces nowotworowy i dopiero wtedy leczyć."
Stary 2009-05-01, 11:53   #1257
zlotko855
Rozeznanie

wiec tak:

strippi gratuluje rocznicy i projektu domku

martucha zaproszenia superowe, powiedzialabym, ze hmm z charakterem udanego weekendu u przyjaciolki

azzis trzymam kciuki za jutro, zeby wszytsko poszlo gladko trzymaj sie aleeeeee Ci fajnie

co do grypy to znalazlam fajny link, wiec nie ma sie co stresowac
http://www.beatapawlikowska.com/diary,list,2488.html

agatka powodzonka jutro na probnych.

a my zbieramy sie na weekend do naszych rodzinnych domkow, ale TZ mieszka ode mnie jakies 500 m dalej takze, nie bedziemy tesknic za soba oczywiscie w miare wolnego czasu bede was podczytywac

edit
ana glowka do gory. mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze. nie stresuj sie na zapas wiem, ze latwo mi sie mowi/pisze, ale lepiej nie panikowac za wczasu. tak jak agatka napisala-badanie trzeba zrobic i ustalic dalsze leczenie. mam nadzieje, ze twoje zle przezycia z gin. sie nie powtorza. trzymam kciuki

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "

Edytowane przez zlotko855
Czas edycji: 2009-05-01 o 11:57
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 12:05   #1258
jaga_2001
Zakorzenienie

Strobi, tak mi przykro. Trzymaj sie dziewczyno.
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Strobiluska trzymaj się Kochana...

Dopisek:
Ana, nie przesadzaj... Od nadzerki sie nie umiera. Kolposkopia tez nie jest straszna. Sama ja mialam.

Co do nadzerki to juz kiedys pisalam, ze wielu lekarzy myli ja z ektopia gruczolowa (jest na ginekologii o tym odpowiedni watek). U mnie tak wlasnie bylo. Bylam u tylu ginow i kazdy mowil "nadzerka, bedziemy ja leczyc farmakologicznie, bo jest dosc mala". No i mnie leczyli tak kilka lat a ona ni w zab nie chciala sie zmniejszyc. W kocnu trafilam do takiej doktorki, ktora wyslala mnie na kolposkopie z twierdzeniem, ze ta nadzerke trzeba obejzec. A na kolposkopii lekarz powiedzial, ze to nie nadzerka tylko ektopia gruczolowa, ktora patologia nie jest a jest fizjologia, takze tego sie NIE LECZY. A samo zanika po... urodzeniu pierwszego dziecka. Ciekawe co? Pozniej poszlam do innego gina, tez mowil, ze to nadzerka, tez mnie wyslal na kolposkopie i tez powiedziano, ze ta nadzerka jest "prawidlowa" i zeby jej nie leczyc. Takze mi jej nie lecza. A na wymrazanie lub wypalanie tym bardziej bym sie nie zgodzila.

A kolposkopia to bdanie wziernikiem, jakie standardowo robia ginekolodzy, np. pobierajac material do cytologii, tylko badaja przez mikroskop, ktorego calego przeciez nie wsadza. :P Badanie nie boli, tylko jest dosc nieprzyjemne, tak jak kazde badanie gin.

Poczytaj watki na ginekologi wlasnie o tej nadzerce. O ile mnie pamiec nie myli to jest on nawet przypiety, takze dosc latwo go znalezc "bledne diagnozowanie nadzerki" tak sie nazywa

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 12:20   #1259
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
super domek !!
napewno bedzie sie wam w nim mieszkalo bardzo przyjemnie

i gratuluje rocznicy

my 2 czerwca bedziemy mieli 4 wspolne lata

dzieki
ja juz nie moge sie doczekac

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

To Wasz związek ma tyle lat co nasze uczestnictwo w Unii Europejskiej

Super
hehe no fakt

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Strippi jesli moge spytać to ile kosztuje +- budowa takiego domu?
129tys stan surowy zamkniety + vat

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość

Strippi bardzo ładny projekt domku, teraz tylko budowac
oj tak

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość

strippi gratuluje rocznicy i projektu domku
dzieki
Stary 2009-05-01, 12:26   #1260
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Strobi, tak mi przykro. Trzymaj sie dziewczyno.

Ana, nie przesadzaj... Od nadzerki sie nie umiera. Kolposkopia tez nie jest straszna. Sama ja mialam.

Co do nadzerki to juz kiedys pisalam, ze wielu lekarzy myli ja z ektopia gruczolowa (jest na ginekologii o tym odpowiedni watek). U mnie tak wlasnie bylo. Bylam u tylu ginow i kazdy mowil "nadzerka, bedziemy ja leczyc farmakologicznie, bo jest dosc mala". No i mnie leczyli tak kilka lat a ona ni w zab nie chciala sie zmniejszyc. W kocnu trafilam do takiej doktorki, ktora wyslala mnie na kolposkopie z twierdzeniem, ze ta nadzerke trzeba obejzec. A na kolposkopii lekarz powiedzial, ze to nie nadzerka tylko ektopia gruczolowa, ktora patologia nie jest a jest fizjologia, takze tego sie NIE LECZY. A samo zanika po... urodzeniu pierwszego dziecka. Ciekawe co? Pozniej poszlam do innego gina, tez mowil, ze to nadzerka, tez mnie wyslal na kolposkopie i tez powiedziano, ze ta nadzerka jest "prawidlowa" i zeby jej nie leczyc. Takze mi jej nie lecza. A na wymrazanie lub wypalanie tym bardziej bym sie nie zgodzila.

A kolposkopia to bdanie wziernikiem, jakie standardowo robia ginekolodzy, np. pobierajac material do cytologii, tylko badaja przez mikroskop, ktorego calego przeciez nie wsadza. :P Badanie nie boli, tylko jest dosc nieprzyjemne, tak jak kazde badanie gin.

Poczytaj watki na ginekologi wlasnie o tej nadzerce. O ile mnie pamiec nie myli to jest on nawet przypiety, takze dosc latwo go znalezc "bledne diagnozowanie nadzerki" tak sie nazywa

Jaguś
wiem czytała, pozwoliłam sobie nawet zacytować wyżej fragment . Być może przesadzam, ale ja mam problemy nie tylko z nadżerką, a w przedostatniej cytologii wyszły mi nieciekawe zmiany... komórki nieznanego pochodzenia itp. kolejna cytologia była już II więc lepiej. A u ilu ja już ginów byłam, a ile kasy poszło to Bóg jeden wie. Np. mój aktualny gin za wizytę bierze 150zł ale co się nie robi dla zdrowia....
No i brak okresu... teraz to i tak lepiej bo tak co 2-3 miesiące jest ale bywało, że nie miałam 9 miesięcy. Każdy lekarz daje mi tylko leki na obniżenie prolaktyny a gdy przestaje je brać to wszystko z powrotem wraca. Będąc w gimnazjum zaś, miałam raz krwawienie przez jakieś 3 tyg. poszłam do gina i mi dała na wstrzymanie, no i jak mi wstrzymała to nie miałam przez te 9 miesięcy. Załamać się idzie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości