|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI
Cytat:
![]() co do wycieczki to w przypadku egiptu - kair - w sensie dzielnic to rzeczywiscie syf do kwadratu, ale tam gdzie piramidki i atrakcje to w porzo, a jesli chodzi o hotele to czysciutko - u nas nawet piasek na plazy codziennie rano grabili ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1232 | |
Rozeznanie
|
tak tak dostalam, dziekuje
![]() ![]() ehhhhhh dzis mam spozniony zaplon i cos mieszam sie w postach. fotki juz zapisalam, dzikuje ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Madzia tak jak Maggie my tez mylismy zeby woda butelkowa, owoce tez tak myslismy. hotel mial swoja wydzielona, prywatna plaze, wiec byla czysciutka, wiec moze na to tez zwroccie uwage w ofercie. no i zeby klimatyzacja byla w ofercie a NIE dodatkowo platna. lezaki tez czesto sa dodatkowo odplatne np na plazy, ale przy basenie sa bezplatne. edit a co do czytania w myslach, to wlasnie nie wiem, co jest grane ![]() ![]() ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091003580517.html Nasz ślub ![]() ![]() ![]() "całe życie z wariatami i niech tak już zostanie ![]() Edytowane przez zlotko855 Czas edycji: 2009-04-30 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1233 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny (Baja Ty bedziesz wiedziala jak to w koncu jest):
powiedzcie mi na stronie dodomi komplet slubny nr 133, jak go mozna znalezc i jaka jest jego cena??? bo jak wchodze na cennik i patrze w ruryce komplety to widze - 17zł ![]() ![]() http://www.dodomi.pl/?komplety-slubne,16 kto tam jeszcze kupowal i jak to jest z tymi cenami??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Wtajemniczenie
|
A my dziś spisaliśmy protokół w parafii Św. Anny w Piasecznie, w której bierzemy ślub. Księża tam są super, szczególenie x. Grzegorz, z którym mieliśmy nauki i teraz on własnie spisywał nam protokół. Siedzieliśmy u niego 2 godz., ale nagadałam się z nim, podpytałam o parę rzeczy, doradził nam wiele. Jestem bardzo zadowolona i zachwycona jego osobą...rozmawiasz jak z kumplem, a zyskujesz cenne wyjasnienia, które trafiają do człowieka w nieopisywalny sposób. Chcielismy aby to własnie on udzielał nam ślubu i się zgodził
![]() Teraz musimy iśc z karteczkami do swoich parafii, zeby wygłosili zapowiedzi ![]()
![]() |
#1235 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
bardzo za wami tęsknię ale pracuję po 12 godz dziennie jutro w końcu wolne uffff 16 maja w końcu otwarcie sklepu mamy ![]() teraz masę roboty w przygotowaniach do otwarcia... co chwilę nowy towar zjeżdża tirami.. strasznie jestem zmęczona i obolała, ale daję radę ![]() za 59min minie 5 lat jak jestem z moim tż-tem od 1 maja 2004
![]() |
#1236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja Wam jeszcze jednego nie napisalam - dzis w salonie pani zaklada mi dol spodnicy i ja juz na totalnym wdechu a ona nie moze zapiac spodnicy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a wogole to fajna ta babeczka - jak mierzylam suknie i wybralam te jedyna to dorzucila mi welon i halke gratis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Zakorzenienie
|
no mam nadzieje ze bedzie milo
kupilismy projekt domu dzisiaj juz przyszedl w 4 kopiach ![]() ![]() bierzemy sie do budowy ![]() tak wyglada 1,2 zdjecie - wyglad projektu reszta zdjec... domy zrobione wg projektu w roznych formach z roznych materialow i kolorow my chcemy caly drewniany drewno brazowe zielony dach zielone parapety okiennice
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2009-04-30 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ciesze sie ze dziewczyna tak postapila naprawde super zareagowala Cytat:
![]() to jest moj projekt zaproszen wszystko jest na srebrnej kartce w srodku na kalce tekst i przywiazane sznureczkiem rudym, niestety niemam czasu juz robic fotki wiec wklejam taki wstepny i uciekam spac bo rano o 6 pobudka ![]() ![]() udanego weekendu ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2009-04-30 o 23:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1241 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie cos takie i ja chce ![]() Cytat:
napewno bedzie sie wam w nim mieszkalo bardzo przyjemnie ![]() i gratuluje rocznicy ![]() my 2 czerwca bedziemy mieli 4 wspolne lata ![]() hmmm ciekawe gdzie jest reszta naszych zonek z 25 kwietnia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1242 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
oooooo widze ze wam tez taki zestaw kolorkow sie podoba tez wlasnie mysle nad ta fotka ktora nizej zamiescilas a jeszcze gdzies tam kiedys wkleilam drugie zloto-braz to moje dwa typy .Ale musze powiedziec ze bardzo ladnie wyszedl makijaz ladne oczka tylko brwia musisz chyba troszke ksztalcik wyostrzyc ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |||||
Zakorzenienie
|
Na majówkę, na majówkę...
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Zakorzenienie
|
Strobiluska bardzo mi przykro
![]() ![]() A my wczoraj byliśmy u spowiedzi. Trafiliśmy na super księdza ![]() ![]() Wczoraj byłam robić paznokcie, pojechaliśmy po kwiaty na samochód i do kościoła, byliśmy stroić salę. Dzisiaj jeszcze strojenie kościoła i do końca strojenie sali, musimy ustawić gości przy stołach. No i koniecznie musimy poćwiczyć piwerszy taniec ![]()
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Azzis juz mi głupio ciebie tak wypytywać, ale słyszałaś coś o zespole FEST? bo na necie brzmią fajnie, ale nie wiem jak prowadzą wesele ![]()
![]() |
#1247 |
Zakorzenienie
|
Azzis bedzie dobrze, ćwiczcie ten taniec koniecznie
![]() ![]() A gdzie nasze zoneczki z 25 kwietnia? wpadły w wir obowiązków małżeńskich czy co? |
![]() ![]() |
![]() |
#1248 |
Rozeznanie
|
Maggie1983 po pierwsze to dobrze, że tak lekko poszło z pracą. Po drugie bardzo ładny makijaż, ja mam w podobnej tonacji bo wrzosowo-srebrny
![]() ![]() ![]() ![]() motley co do grypy to ja też nie wpadam w panike, wydaje mi się, że media bardziej to rodmuchują niż jest to konieczne, jeszcze wczoraj w Dzień dobry TVN mówili, że normalna grypa zabija rocznie o wiele więcej ludzi. martucha prześliczne zaproszenia, aczkolwiek wydaje mi się, że jakby Twoje usta nie było kolorowe byłoby idealnie.
#1249 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kobitki zdarzyło Wam się kiedyś, że nie mogłyście wysłać odpowiedzi bo w tekście było za dużo emotków?? Bo mi właśnie coś takiego wyskoczyło ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strippi jesli moge spytać to ile kosztuje +- budowa takiego domu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Raczkowanie
|
azzis jutro już twój wielki, trzymaj sie
![]() Strippi bardzo ładny projekt domku, teraz tylko budowac martucha84 ładne zaproszenia, bardzo śliczny masz ten kolorek tych włosków |
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jutro ide na próbną fryzurkę i makijaż...zobaczymy jak to wyjdzie. Nie wiem tylko jak się będe czuła w takim delikatnym ślubnym makijażu, bo na codzień wolę bardziej podkreslone oko....
![]() ![]() |
![]() |
#1254 |
Zakorzenienie
|
Ehh, jakieś nieszczęścia z tymi chorobami
![]() Wczoraj byłam u ginekologa, powiedział, że nadżerka mi się nie pomniejszyła, tylko stan zapalny zniknął. Kazał mi zrobił kolposkopie... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To jest jeden problem, a drugi to hormonalny, okres w cały świat... i to się ciągnie i ciągnie i żaden lekarz nie umie mi pomóc ![]() ![]() ![]() Któraś z Was miała tą kolposkopię? ![]() ![]() Strobiluska trzymaj się Kochana... Dopisek: O matko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2009-05-01 o 11:13 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez będę miała robiona kolposkopię 18 maja (bo długo się czeka na to badanie) też z powodu nadżerki, zeby ocenić jej stan. Na cytologii wyszła mi II grupa z ze stanem zapalnym. Podobno stan zapalny jest od nadżerki i pani doktor radzi ja wymrozić (w zalezności od wyniku kolposkopii). To badanie nie jest takie straszne...najważniejsze, ze pomoże ustalić dlaszy przebieg ewentualnego leczenia. Też się trochę boję, ale głowa do góry!!!
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tu taka ciekawostka: "Nadżerka - problem źle rozpoznany Pojęcie nadżerki jest w naszym kraju ogromnie nadużywane przez ginekologów, którzy nie stosując koloposkopii, z reguły nie odróżniają nadżerki od ektopii gruczołowej. Nadżerka to stan, w którym nie ma nabłonka. Natomiast gdy zamiast nabłonka płaskiego szyjkę pokrywa nabłonek gruczołowy, co uwidacznia się makroskopowo jako czerwona zmiana w obrazie kolposkopowym, widzimy nabłonek gruczołowy zamiast wielowarstwowego płaskiego, a więc mamy do czynienia nie z nadżerką, lecz ektopią gruczołową. A ektopia gruczołowa nie jest stanem patologicznym, nie wymaga żadnego leczenia, w obrębie tej ektopii zachodzi fizjologiczny proces zastępowania nabłonka gruczołowego przez nabłonek wielowarstwowy płaski, tzw. proces metaplazji płaskonabłonkowej. Interwencji wymaga co najwyżej stan zapalny, jaki może towarzyszyć temu procesowi. Czasem też należy uregulować cykl hormonalny kobiety. I to wszystko. Ektopia gruczołowa goi się sama - pod nabłonkiem gruczołowym znajdują się niezróżnicowane komórki rezerwowe, które dojrzewając, różnicują się w kierunku komórek nabłonka płaskiego. W ektopii wypalanie czy jakakolwiek inna interwencja jest błędem w sztuce, szczególnie karygodnym w przypadku dziewcząt i młodych kobiet" - przestrzega prof. A. Basta. Nawet do 99 proc. zmian rozpoznawanych przez lekarzy bez badań kolposkopowych jako nadżerka to ektopia. Prawdziwą nadżerkę trzeba jednak dokładnie zbadać, by wykluczyć proces nowotworowy i dopiero wtedy leczyć." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Rozeznanie
|
wiec tak:
strippi gratuluje rocznicy i projektu domku ![]() martucha zaproszenia superowe, powiedzialabym, ze hmm z charakterem ![]() ![]() azzis trzymam kciuki za jutro, zeby wszytsko poszlo gladko ![]() ![]() ![]() co do grypy to znalazlam fajny link, wiec nie ma sie co stresowac ![]() http://www.beatapawlikowska.com/diary,list,2488.html agatka powodzonka jutro na probnych. a my zbieramy sie na weekend do naszych rodzinnych domkow, ale TZ mieszka ode mnie jakies 500 m dalej takze, nie bedziemy tesknic za soba ![]() ![]() edit ana glowka do gory. mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze. nie stresuj sie na zapas ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091003580517.html Nasz ślub ![]() ![]() ![]() "całe życie z wariatami i niech tak już zostanie ![]() Edytowane przez zlotko855 Czas edycji: 2009-05-01 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1258 | |
Zakorzenienie
|
Strobi, tak mi przykro.
![]() ![]() Cytat:
Co do nadzerki to juz kiedys pisalam, ze wielu lekarzy myli ja z ektopia gruczolowa (jest na ginekologii o tym odpowiedni watek). U mnie tak wlasnie bylo. Bylam u tylu ginow i kazdy mowil "nadzerka, bedziemy ja leczyc farmakologicznie, bo jest dosc mala". No i mnie leczyli tak kilka lat a ona ni w zab nie chciala sie zmniejszyc. W kocnu trafilam do takiej doktorki, ktora wyslala mnie na kolposkopie z twierdzeniem, ze ta nadzerke trzeba obejzec. A na kolposkopii lekarz powiedzial, ze to nie nadzerka tylko ektopia gruczolowa, ktora patologia nie jest a jest fizjologia, takze tego sie NIE LECZY. A samo zanika po... urodzeniu pierwszego dziecka. ![]() ![]() A kolposkopia to bdanie wziernikiem, jakie standardowo robia ginekolodzy, np. pobierajac material do cytologii, tylko badaja przez mikroskop, ktorego calego przeciez nie wsadza. :P Badanie nie boli, tylko jest dosc nieprzyjemne, tak jak kazde badanie gin. Poczytaj watki na ginekologi wlasnie o tej nadzerce. O ile mnie pamiec nie myli to jest on nawet przypiety, takze dosc latwo go znalezc "bledne diagnozowanie nadzerki" tak sie nazywa ![]()
![]() |
#1259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz nie moge sie doczekac Cytat:
![]() 129tys stan surowy zamkniety + vat ![]() dzieki
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaguś wiem czytała, pozwoliłam sobie nawet zacytować wyżej fragment ![]() ![]() No i brak okresu... teraz to i tak lepiej bo tak co 2-3 miesiące jest ale bywało, że nie miałam 9 miesięcy. Każdy lekarz daje mi tylko leki na obniżenie prolaktyny a gdy przestaje je brać to wszystko z powrotem wraca. Będąc w gimnazjum zaś, miałam raz krwawienie przez jakieś 3 tyg. poszłam do gina i mi dała na wstrzymanie, no i jak mi wstrzymała to nie miałam przez te 9 miesięcy. Załamać się idzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.