Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-02, 11:19   #811
musicman
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
dzie-ku-je-my

JA tez mam duzy ale lekarz nic nie sugeruje zeby to bylo cos niepokojacego, a u ciebie ?
też nie, tylko tak śmiesznie skomentował, że kawał brzucha,
ale z takim klocem to ciężko się poruszać, a co będzie dalej.
Ja ciągle źle się czuję, męczę się, po schodach wchodzę jak słoń. Mam już 10 kg do przodu.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 11:44   #812
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cześć dziewczyny

Ja niestety nadal się męczę , a do tego zaczęło mnie boleć dziąsło albo ząb . Trochę mam za swoje, bo wybieram się do tego dentysty, jak sójka za morze i są efekty opieszałości .

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za słowa wsparcia

z jednej strony poszłabym na zwolnienie, ale z drugiej jak siedzę w domu to wydaje mi się, ze jest jeszcze gorzej
w pracy mogę sobie regulować ilość i częstotliwość pacjentów i chyba w sumie w pracy lepiej się czuję, więc na razie nie idę na zwolnienie...
No tak, samemu trzeba wybrać lepszą opcję .

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ja nadal czekam na Tżeta...dopiero wyjechał, pakował się jeszcze, więc u nas pewnie będzie przed 20...
To TŻ zabalował

Cytat:
doskonale rozumiem jak sie czujesz
wirtualne uzdrawiacze od nas
tantum verde-mozna.Działaj nim sie nie rozszaleje chorobsko.W taka pogode to fatalna sprawa.
, niestety po Tantum Verde mam odruch wymiotny . Leczę się miodem, cytryną i sokiem malinowym.

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
znowu nie wyrabiam z czytaniem Was, jak tak patrze na Wasze wyprawki widzę ze ja daleko w lesie jestem
Robiłam wielki spis i fiu fiu tych ciuszków to mam sporo tak po sztukach to - 160 sztuk o ile rachuby nie zgubiłam ( to ciuszki od 0-3) - może będzie brat bliźniak tak wszyscy się śmieją za duży brzuszek mam.
Ale z rzeczami kosmetycznymi to szczerze nie wiem co kupować i jeszcze wyprawka do łóżeczka którego jeszcze nie ma ehhhh w suuuumie to jeszcze duzo rzeczy mnie jeszcze czeka ,podziwiam Was ze tak sobie dajecie z tym rade.
Sporo tych ciuszków . Ja z wyprawką jestem w lesie, mam trochę ubranek, ale nie wszystkie co planuję, np. mało śpiochów i pajaców, łóżeczko i wózek zostawiamy na czerwiec, kosmetyki też .

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Tak sobie Was podczytuję oczywiście, tak z ukrycia
Byłam w środę na usg w szpitalu i maluszek zdrów jak rybka.Fikał jak szalony.

Co do mnie, apetyt mam niemiłosierny, nadrabiam chyba te pierwsze trzy miesiące, kiedy nie mogłam na jedzenie patrzeć.Od początku ciąży przytyłam jakieś 5 kilo.
Pozdrawiam wszystkie mamusie serdecznie i życzę miłego wieczoru
Super, że maluszek zdrowy . 5 kilo to chyba nie jest dużo? I wyjdź z ukrycia!

Cytat:
a z wynikami to tez jakos mi dziwnie ostatnio wyszlo po ponownym moczu na swoj rozrachunek to wyszlo mi lepiej niz dzien wczesniej , lepiej tzn. bardziej na osobe zdrowa wyszlam niz chora - to ja juz niewiem o co w tym wszystkim biega, krew z kolej to gdzie niegdzie normy poprzekraczalam ale wizyta dopiero w poniedzialek to podpytam co i jak.
No właśnie interpretację wyników chyba lepiej zostawić lekarzowi, bo podobno nie ma norm specjalnie dla ciężarnych

Cytat:
oj

ja taz mowie dobranoc, muli mnie po tych tabletach, juz 3 drzemki zaliczyłam...takie dłuzsze i mam wrazenie ze nadal jestem senna
, to nic, że muli - byle działały

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 11:45   #813
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Witam sobotnio i leniwie
Widzę, że weekendujecie i dobrze My siedzimy w domu, wczoraj zrobiliśmy małą rewolucję w szafie, tzn. kupiliśmy pudła i wszystko posegregowaliśmy. Teraz jest czysto i pięknie poukładane Ale narobiłam się jak dziki bąk. Rano małż wyciągnął swój rower i pojechał na małą przejażdżkę (tak jakieś 60-70km...hmmm), więc pewnie zjawi się na obiad. Ja się ogarnę i biorę się za sprzątanie mieszkania.

Dziewczyny, zakupy naprawdę śłiczne i aż gały wychodzą z orbit

Życzę wszystkim zdrówka i lepszego samopoczucia, szczególnie katarzynce i p4w, a i Miramej pisała, że coś kiepsko się czuje i jeszcze Svinecka. No nic wszystkim dziewczynkom

Do poniedziałku
, fajnie, że poukładaliście rzeczy, robota Wam się w rękach pali . Małą przejażdżkę, mówisz?

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
Witam majowo wszytkie mamusie ,

widzę, że instynkt wicia gniazda działa.
U nas objawił się tym, że zrobiliśmy przemeblowanie i już wstawiliśmy łóżeczko - mimo że poród za 2 miechy.
POza tym mam strasznie wielki brzuch, nawet lekarz powiedział, że mamy tu kawał brzucha Nie wiem jak to będzie jak będę szła do porodu bo już teraz wyglądam jak w końcówce 9 miesiąca.

Miłego odpoczynku majowego
A u mnie chyba instynkt wicia gniazda smacznie śpi . Duży brzuch - rzecz względna

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dziekioj bawilam ja sie do 2 w nocy!!!
przyjechal do nas kuzyn tż z zona i z tesciowa moja-obejrzeli jak mieszkamy i stwierdzili ze jedziemy na ognisko do siostry tż......ale byl ubaw!! moj tata spiewal - w sumie wszyscy spiewali.......najadlam sie kielbaski!! takie ognisko to lepsze niz grill, ale te smierdzace ciuchy.....
No widzisz , ciuchy wypierzesz .

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie
(...)
Byłam wczoraj na działeczce i troszke posiedziałam na słońcu - ale było fajnie ... odwiedziła mnie koleżanka z 2-miesięcznym synkiem .... jeeeeej jaki On duuuży! Waży już 9 kg i nosi ciuszki w rozm 68
Rośnie jak na drożdzach!

Potem pojechaliśmy na imprezę balonową - miał być nocny pokaz balonów, ale był za duży wiatr! ... no i była muzyka Regge ... wata cukrowa, gotowana kukurydza, lody a potem kiełbaska, bo zrobiło się baaardzo zimno i pojechaliśmy do przyjaciółki na grilla

Ogólnie wieczór udany! ... a dzisaij ani grama słońca u nas
Naprawdę duży chłopczyk

Jakbym zjadła tyle rzeczy w jeden wieczór to bym chyba pękła Ale mi się chce czegoś z grilla , ale dziś spedzam dzień w łóżku, u nas nie jest zbyt ciepło, może z 13 stopni.

Cytat:
Pomimo tylu drzemek noc przespałam bezproblemowo zaraz lykne kolejna serie i oby mnie nie scielo, tak piekna pogoda u mnie ze z psem bym sobie pospacerowała
A jak dzisiaj Twoje ciśnienie i obrzęki?

Cytat:
hehe noooo Ona chyba nadal nie wierzy że będzie chłopak
(...)
Miramej jak sie dzisaij czujesz? mam nadzieję, ze lepiej!!!
Ty sama pewnie jeszcze masz nadzieję, że ginka się pomyliła

, niestety nie jest lepiej, ale najważniejsze, że moje dziecko ma dużo wigoru

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-05-02 o 12:04
Stary 2009-05-02, 12:12   #814
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam kochane, wy jak zwykle niezawodne w pisnaiu ja wam mowie ze bedziemy mieli czesc 9 rozpakoowywanie jak tak dlaej pojdzie hihi

Dziewczyny super zakupy, my juz ubranek nie kupujemy mamy dosc, sami kupilismy pare sztuk body, reszte ubranke mamy "dostanietych" hihi od znajomych po ich dzieciaczkach czy nowe jakies ubrnaka kotre kupuja znajome no i przyszla chrzestna małego wiec na razie zapas ubranek na pierwsze 6 mieisecy mamy. Ostanio zakupilismy 30 tetrowych pieluszek, 5 flanelowych i 3 tzn suche pieluchy czyli takie majtki kotre naklada sie na tetre a wygaldaja jak pampersy , w sumie powinno sie wsuwac tetre w te majtki ale ja bede naciagac je na tetrowe sie wycfanilam juz pares ztuk kupilismy wczensiej te 3 to na wszelki wyapdek

no a teraz lece obiadek syzkowac bo ma dzis tesciu sam przyjechac na obiadek bo tesciowa w Rzymie, a ze tescia ubóstwiam to zapraszalam go cąły tydzien i w koncu ulegl hihi

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Acha zapomnialam napsiac ze znalazlam specyfik na puchniete nogi http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=7165 dziala co prawde przez pare godizn ale zawsze to jakas ulga jedna z wizaznek mi go polecila i super sprawdza sie bynjamniej wmoim ywpadku wiec polecam

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 12:38   #815
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Mam już 10 kg do przodu.
ja juz dawno przekroczyłam tą magiczną liczbę

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

A jak dzisiaj Twoje ciśnienie i obrzęki?
Kostki nadal srednio widoczne, ale srodstopie i reszta częsc stopy jakby zgrabniejsza Sam Tż wczoraj to zauwazył i to na wieczór
A cisnienie...juz mierze
123/77 puls 97
Nie wiem dlaczego ten puls mam taki wysoki, muszę chyba zadzwonic do położnej i się wypytac.

A tymczasem idę na kawkę na dwór, bo siorka z dwoma swoimi dzieciakami jest w drodze do nas
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 13:06   #816
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Kostki nadal srednio widoczne, ale srodstopie i reszta częsc stopy jakby zgrabniejsza Sam Tż wczoraj to zauwazył i to na wieczór
A cisnienie...juz mierze
123/77 puls 97
Nie wiem dlaczego ten puls mam taki wysoki, muszę chyba zadzwonic do położnej i się wypytac.

A tymczasem idę na kawkę na dwór, bo siorka z dwoma swoimi dzieciakami jest w drodze do nas
Czyli do poprawy zostały kostki i puls, Kasia idzie ku lepszemu

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-02, 13:32   #817
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie Was podczytuję oczywiście, tak z ukrycia
Byłam w środę na usg w szpitalu i maluszek zdrów jak rybka.Fikał jak szalony.
Super że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a jutro rano ruszamy nad morze wiec nie wiem czy sie jeszcze odezwe

jakby co to milego weekendu
Baw się dobrze

Cytat:
W
POza tym mam strasznie wielki brzuch, nawet lekarz powiedział, że mamy tu kawał brzucha Nie wiem jak to będzie jak będę szła do porodu bo już teraz wyglądam jak w końcówce 9 miesiąca.
Pokaż brzusia Chyba sie jeszcze nie chwaliłaś mieszkankiem

Cytat:
Własnie zjadłam śniadanie
Byłam wczoraj na działeczce i troszke posiedziałam na słońcu - ale było fajnie ... odwiedziła mnie koleżanka z 2-miesięcznym synkiem .... jeeeeej jaki On duuuży! Waży już 9 kg i nosi ciuszki w rozm 68
Rośnie jak na drożdzach!
Duży Maluszek
A impreza musiała być fajna

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Acha zapomnialam napsiac ze znalazlam specyfik na puchniete nogi http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=7165 dziala co prawde przez pare godizn ale zawsze to jakas ulga jedna z wizaznek mi go polecila i super sprawdza sie bynjamniej wmoim ywpadku wiec polecam
Ja używam kremu na opuchnięte i zmęczone nogi Perfecta Mama i mam wrażenie że pomaga

Cytat:
A cisnienie...juz mierze
123/77 puls 97
Ciśnienie widzę że już nie najgorsze

A w ogole to cześć Brzuchatki

Tż wczoraj przyjechał, zaczął się rozpakowywać...a dzisiaj kończyl...okazało się też wczoraj już u mnie że gdzieś zapodział dokumenty od auta...i jechał bez... Właśnie pojechał do siebie szukać w firmowym starym aucie lub w miejscu gdzie mieli pożegnalną imprezę...więc znowu sama Za to za 15 min będzie gotowy sernik Zabiorę go i rybki i jadę na grilla do Rodziców..a co bedę sama w domu siedzieć jak taka piękna pogoda

Miłego dnia Mamusie
Stary 2009-05-02, 14:25   #818
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli do poprawy zostały kostki i puls, Kasia idzie ku lepszemu
i dla mnie jest to ogromny powod do zadowolenia
Majowy weekend w szpiatlu bylby czyms mało przyjemnym.
Tak i tak poskarżę się swojemu ginowi, jak to się zawiodłam i jaką pomoc otrzymałam...

Cytat:

Pokaż brzusia Chyba sie jeszcze nie chwaliłaś mieszkankiem

Za to za 15 min będzie gotowy sernik Zabiorę go i rybki i jadę na grilla do Rodziców..a co bedę sama w domu siedzieć jak taka piękna pogoda
i ja dołączam sie do prosby Karoli, pokaż brzucha, bo tylko nam opowiadasz jaki on duzy a my tez chcemy rzucic okiem, nie badz samolub

I ja się umówiłam na grilka, ale wieczorowa porą jak juz jej dzieciaki beda spac.
Cos fajnego bym zrobiła, ale co?
macie jakies propozycje na grilowa sałatkę, albo coś?
placka nie upieke bo ona dzis piekła i przyniosla do kawki ktora pilysmy u nas.
Rzuccie ciekawym pomyslem plis

Stary 2009-05-02, 14:44   #819
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Ja ciągle źle się czuję, męczę się, po schodach wchodzę jak słoń. Mam już 10 kg do przodu.
to mnie nie przebilas ja juz powoli bede odliczac do 20!!

Cytat:
No widzisz , ciuchy wypierzesz .
juz wyprane i nawet suche

Cytat:
A cisnienie...juz mierze
123/77 puls 97
ja tez mam zawsze puls wysoki, no tylko ze ja tak zawsze mialam ...........teraz w ciazy jakos problemu wiekszego nie mam tzn. nic sie nie pogarsza.......

Cytat:

I ja się umówiłam na grilka, ale wieczorowa porą jak juz jej dzieciaki beda spac.
hmmm dla mnie do kielbaski z grilla czy jakiegos mieska najlepszym dodatkiem jest salatka grecka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 15:08   #820
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

hej wszystkim, ta ilość ciuszków to nie moja zasługa najgorzej ze czuje ze cos tam jeszcze kupuje moja tesciowa no cóż troche tym radości odbiera, no ale cóż. Najgorsze ze szafy mi braknie a na pokoj tak mały jak nasz u rodziców to niestety 3 nie wejdzie. Własnie robie napad na jedyna szafke z 5 szufladami zamierzam przeniesc do niej ciuszki od 0-3 ciekawe co mi z tego wyjdzie bo jak narazie to stoje na folderach ze słowacji- ahhhh podróz poslubna (spontan) pojechało by sie jeszcze raz. Polecam fajny kraj. Na babymoon nie stac a szkoda. potem popstrykam fotki ciuszkom ktore kupilam ostatnio w lumpku, jestem dumna bo kupilam sama (choc wolałabym z TŻ-etem).

Miramej masz chłopca w m1 i szykujesz mu różowe ciuszki - spoko- ja tez mam pare sztuk i zastanawiam się co z nimi zrobic, wiekszość rodziny gada ze no to co ze dziecku we wszystkim ładnie, oby nie wyrosł tylko na ... no dobra nie koncze bo mnie zlinczujecie za obraze mniejszosci seksualnej. A co do chorobska to czosnek , cytrynka i odpoczynek.

Z kawą uwazajcie zwłaszcza mocną bo dzieki niej wiecej wody w organiżmie zostaje no i moczopędna jest. wiec wiecej bieganiny do wc.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Ja tez mam sporego brzusia, ale na bliźniaki się nie zapowiada, chyba ze drugie bebiko sie w chowanego bawi i robi nas w balona i doktora na usg hehe Ja się jeszcze ruszam, każą mi do okoła bo lepiej mi bedzie rodzic i mniej bede ważyć. Ta jasne 25 tydzien a ja mam 73 kg (stan początkowy 63- przez siedzącą pracę i brak ćwiczeń się zapuściłam a tak miałam zawsze 55kg ).

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 15:52   #821
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym zjadła tyle rzeczy w jeden wieczór to bym chyba pękła Ale mi się chce czegoś z grilla , ale dziś spedzam dzień w łóżku, u nas nie jest zbyt ciepło, może z 13 stopni.

Ty sama pewnie jeszcze masz nadzieję, że ginka się pomyliła

, niestety nie jest lepiej, ale najważniejsze, że moje dziecko ma dużo wigoru
no TZ tez mi wczoraj powiedział ze jestem nienajedzona ... i muszę spać za dwoje i jeść też za dwoje

Co do wiary, że to jednak dziewczynka to przemknęło mi to przez myśl jak pisałam o teściowej ale jakos sie juz przyzwyczaiłam do Dawidka

zdrówka życzę!!!
Cytat:
A cisnienie...juz mierze
123/77 puls 97

czyli jest lepiej! Super!!!
mam nadzieję, ze ta kawka była słaba bo ona przeciez ciśnienie podnosi ... moja przyjaciółka miała ostatnio ciśnienie 140/90 i ginka stanowczo zakazała jej picia kawy!
Cytat:
Tż wczoraj przyjechał, zaczął się rozpakowywać...a dzisiaj kończyl...okazało się też wczoraj już u mnie że gdzieś zapodział dokumenty od auta...i jechał bez... Właśnie pojechał do siebie szukać w firmowym starym aucie lub w miejscu gdzie mieli pożegnalną imprezę...więc znowu sama Za to za 15 min będzie gotowy sernik Zabiorę go i rybki i jadę na grilla do Rodziców..a co bedę sama w domu siedzieć jak taka piękna pogoda

Miłego dnia Mamusie
udanego grillowania!
... mam nadzieję,że TŻ - gapa znajdzie te dokumenty!
Cytat:
hmmm ja też często robię sałatkę grecką ... albo taka z kalafiorem /pomidorek, kalafior, jajko, ogórek i majonez/

No i widzę , że dzisaij dzień grillowy ... do mnie własnie dzwonił małż ze o 17 mamy być u jego rodziców na grillu

lecę jeszcze z psaikiem na spacer potem pod prysznic i na grilla

to paaaaa

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 16:32   #822
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że nie musiał się orientować przy policji , udanago grillowania

Cytat:
i dla mnie jest to ogromny powod do zadowolenia
Majowy weekend w szpiatlu bylby czyms mało przyjemnym.
Tak i tak poskarżę się swojemu ginowi, jak to się zawiodłam i jaką pomoc otrzymałam...
(...)
Bo po tych ostatnich wydarzeniach, to naprawdę jest się z czego cieszyć . Ciekawe, co Twój gin powie na tę sytuację w szpitalu?
Sałatka grecka na grilla chyba pasuje? Albo szybsza - z pomidorów, ogórków, rzodkiewek i co tam jeszcze masz - z vinegretem albo śmietaną.

Cytat:
juz wyprane i nawet suche
No i po problemie

Cytat:
potem popstrykam fotki ciuszkom ktore kupilam ostatnio w lumpku, jestem dumna bo kupilam sama (choc wolałabym z TŻ-etem).

Miramej masz chłopca w m1 i szykujesz mu różowe ciuszki - spoko- ja tez mam pare sztuk i zastanawiam się co z nimi zrobic, wiekszość rodziny gada ze no to co ze dziecku we wszystkim ładnie, oby nie wyrosł tylko na ... no dobra nie koncze bo mnie zlinczujecie za obraze mniejszosci seksualnej. A co do chorobska to czosnek , cytrynka i odpoczynek.
Chyba niedokładnie przeczytałaś , nie mam nawet jednego ubranka w kolorze różowym , pisałyśmy o teściowej Ani, która "podobno" ma w swoich zbiorach coś różowego. A tak poza tym, to nie wydaje mi się, by kolor ubranek noszonych w wieku niemowlęcym wpływał na orientację seksualną

Cytat:
no TZ tez mi wczoraj powiedział ze jestem nienajedzona ... i muszę spać za dwoje i jeść też za dwoje

Co do wiary, że to jednak dziewczynka to przemknęło mi to przez myśl jak pisałam o teściowej ale jakos sie juz przyzwyczaiłam do Dawidka

zdrówka życzę!!!
(...)
lecę jeszcze z psaikiem na spacer potem pod prysznic i na grilla

to paaaaa
Sprostuj, kochana, że dla dwojga, nie za dwoje .
Dziewczynka będzie następnym razem .

Udanego grillowania , ale Wam zazdroszczę , ja kiszę się w łóżku

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-02, 17:00   #823
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Z kawą uwazajcie zwłaszcza mocną bo dzieki niej wiecej wody w organiżmie zostaje no i moczopędna jest. wiec wiecej bieganiny do wc.
na mocna to bym sie nie skusiła, choc przede ciążą kawka z expresu-latte to bylo cos pysznie przyjemnego i umilajacego czas...w polaczeniu z cienkim, mietowym papieroskiem...niczym "sex"
Na dzien dzisiejszy zadna przyjemność...ani latte ani papierosek, alez sie zmieniłam

Cytat:
mam nadzieję, ze ta kawka była słaba bo ona przeciez ciśnienie podnosi ... moja przyjaciółka miała ostatnio ciśnienie 140/90 i ginka stanowczo zakazała jej picia kawy!
kawusia wiecej mleka niz kawki .U mnie gin wybrał chyba tzw. miejsze zło zalecając kawke i to jeszcze czarna, własnie ze wzgledu na własciwosci moczopedne i moje mega obrzeki.
A cisnienie 140/90 to u mnie w ciagu 2 dni byl normą, rano,wieczor we dnie w nocy , nawet z wyzszym olali mnie w szpitalu, i badz tu madrym

Cytat:
Bo po tych ostatnich wydarzeniach, to naprawdę jest się z czego cieszyć . Ciekawe, co Twój gin powie na tę sytuację w szpitalu?
Albo szybsza - z pomidorów, ogórków, rzodkiewek i co tam jeszcze masz - z vinegretem albo śmietaną.
oczywiście dam wam znać jaki był jego komentarz, ale nie spodziewam się wielkiej reakcji, bo wiecie...jak to się mówi...musiałby w swoje gniazdo nasrać

A na grilka zrobiłam 2 sosy.Tzaziki i ziolowy z koperku,pietruszki,czosnk u i cebulki na maselku+ smietanka.Miał byc zupelnie inny ale wg. przepisu mi nie podszedl i zrobiłam własna wariację
Rozmroziłam cycusie i zaraz je wrzucę do marynaty.Tez pierwszy raz, wiec mam nadzieje ze bedzie dobra, jak nie wyrzucę przepis.Zawsze tak robie jak cos przetestuje i nie zda egzaminu u naszych kubków smakowych.
Sałatkę zaraz stworze z tego co mam.
Szkoda ze nie mam pomidorków...Miramej mi smaka narobiła na takie ze smietanka

No i zasyłam kolejną porcję zdrówka

Stary 2009-05-02, 18:18   #824
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście dam wam znać jaki był jego komentarz, ale nie spodziewam się wielkiej reakcji, bo wiecie...jak to się mówi...musiałby w swoje gniazdo nasrać

A na grilka zrobiłam 2 sosy.Tzaziki i ziolowy z koperku,pietruszki,czosnk u i cebulki na maselku+ smietanka.Miał byc zupelnie inny ale wg. przepisu mi nie podszedl i zrobiłam własna wariację
Rozmroziłam cycusie i zaraz je wrzucę do marynaty.Tez pierwszy raz, wiec mam nadzieje ze bedzie dobra, jak nie wyrzucę przepis.Zawsze tak robie jak cos przetestuje i nie zda egzaminu u naszych kubków smakowych.

No i zasyłam kolejną porcję zdrówka
Smutne to, ale prawdziwe , solidarność zawodowa... A nuż Cię zaskoczy?

I z cebulką

Dzięki

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-02, 18:22   #825
katarzynka00
Zakorzenienie

minęła 1godzina 15min i nikogo tu nie było ...szok
a ja już jestem gotowa do wyjścia
zabieram cycusie, 2 sosy i surówkę jesli tak to mozna nazwac.Pełen spontan a jaka pycha
Jeszcze chwila a nie bedziemy mieli co zawieźć.Zrobiłam "pseudo-cezara"
ze sznycelków w kosteczkę, papryki, ogorka, rzodkiewki,czerwonej cebuli, wszystko posypane ziołami do sałatek no i malutkie grzaneczki z vegeta
Pa kochane, jadę się obeżreć

Stary 2009-05-02, 19:18   #826
truheart
Zakorzenienie

Witajciedziś jesteśmy w domu, bo tz musiał niestety iść do pracy, ale wieczorem wpadną do nas znajomi, a cały dzień wyleżałam się u rodziców w ogródku więc nie było źle
Cytat:
super, ze Adaś tak pięknie rośnie! No i ze remont zmierza ku końcowi ... taras napewno masz piękny w tych kwaitach i ziółkach
No to jeszcze raz udanego wypoczynku życzę
Zastanawiam się jak długo te kwiaty wytrzymają, tzn jak długą będą pączkować, mam nadzieję, że do jesieni Adaś rośnie, ale lekarz mnie uspokoił, że ma wagę akurat na dzieciaka w 30 tyg więc mam nadzieję, że nie będzie olbrzymem
Cytat:
A dzisaij mój TZ wrócił od rodziców i mówi, ze jego mama mu pokazała ciuszki dla małego - i tyle ich ma że szok! Zbiera sobie na odwiedzinki ... a ja o tym nic nie wiem
I potem ja nakupie ciuszków, ona mi przyniesie koloejną paczkę i chyba będę Dawidka co 3 godziny przebierać, zeby zdążył w tym wszystkim poleżeć
Coś o tym wiem mama kuzynki (tej od małego z chorymi moczowodami) rozmawiała ostatnio z moją mamą i powiedziała żebyśmy nie kupowały za dużo ubranek, bo one nam będą wszystko przekazywać, szkoda tylko, że tak późno to powiedziała, a poza tym jak tyle razy z kuzynką rozmawiałam o ubrankach i ani razu nie powiedziała, że ma plan mi coś oddać - więc kupowałam wszystko jakbym nie miała dostać niczego...no i teraz co? jakoś tak bez sensu.
Cytat:
aaa i zapomnialam Wam powiedziec, ze TZ uraczyl mnie wczoraj kwiatkami pytam sie z jakiej okazji a on, ze z takiej, ze slicznie wygladam
Nabija sobie plusy
Cytat:
no więc, ze bez zdjecia się nie liczy toi wklejam moje wczorajsze zakupy
Śliczna wyprawka
Cytat:
Zastanawiam się, czy będę umiała używać takiej gruszki...pewnie w tym momencie przyda się Babcia
Mój szwagier musiała się przekonać pierwszego dnia po powrocie ze szpitala z małym, bo od razu dostał mega kataru
Cytat:
Ja się nigdzie nie wybieram , kiepsko się czuję . Gardło boli coraz bardziej, do tego katar się zaczął i w kościach mnie łamie . Mam nadzieję, że sobie to cholerstwo szybko ode mnie pójdzie, sio!
Ojo, to niedobrze, taka ładna pogoda, a tu choróbsko a kysz!
Cytat:
Udanego wypoczynku!
Cytat:
dziekioj bawilam ja sie do 2 w nocy!!!
przyjechal do nas kuzyn tż z zona i z tesciowa moja-obejrzeli jak mieszkamy i stwierdzili ze jedziemy na ognisko do siostry tż......ale byl ubaw!! moj tata spiewal - w sumie wszyscy spiewali.......najadlam sie kielbaski!! takie ognisko to lepsze niz grill, ale te smierdzace ciuchy.....
Super, że tak się fajnie bawiliście a mnie się ten zapach ogniska nawet podoba
Cytat:
(...)Ogólnie wieczór udany!
No to super! na kukurydzę mi narobiłaś chęci teraz
Cytat:
minęła 1godzina 15min i nikogo tu nie było ...szok
a ja już jestem gotowa do wyjścia
zabieram cycusie, 2 sosy i surówkę jesli tak to mozna nazwac.Pełen spontan a jaka pycha
Jeszcze chwila a nie bedziemy mieli co zawieźć.Zrobiłam "pseudo-cezara"
ze sznycelków w kosteczkę, papryki, ogorka, rzodkiewki,czerwonej cebuli, wszystko posypane ziołami do sałatek no i malutkie grzaneczki z vegeta
Pa kochane, jadę się obeżreć
Dzięki tej ciszy zdążyłam co nieco nadrobić
Pyszności przygotowałaś, że hej!
Trzymam kciuki za Twoje ciśnienie, oby spadało szybko po tych lekach

Standardowo widzę, że pozżerało mi cytaty...chciałąm jeszcze napisać Karolince, że super zakupy zrobiła i pogratulować Marioli zakupu wózka
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 23:41   #827
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Dzięki tej ciszy zdążyłam co nieco nadrobić
Pyszności przygotowałaś, że hej!
Trzymam kciuki za Twoje ciśnienie, oby spadało szybko po tych lekach
no ale chyba nie odkąd do nas nie zaglądasz hm ??
nie opuszczaj nas juz na tak dlugo hm?

Jestem pełna, marze zeby sie wyprostowac w lozku, a przed tem popełnie jeszcze grzeszek...szklanka coca-coli

Sałatka zrobiła furore
Reszta też
dobranoc brzuchy kochane

Stary 2009-05-03, 00:18   #828
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Standardowo widzę, że pozżerało mi cytaty...chciałąm jeszcze napisać Karolince, że super zakupy zrobiła i pogratulować Marioli zakupu wózka

----------
Wpadłam tylko na chwilę zobaczyć, jak się dzisiaj miewałyście i czy imprezy się udały, ale widzę, że tak
Ja po pracy i przed pracą (pobudka w środku nocy, czyli o 6.00 rano), więc niedługo wybieram się do łóżka, gdzie już słodko śpi mój małżonek

Miłej niedzieli życzę!
Stary 2009-05-03, 08:29   #829
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witam niedzielnie wpadłam zoabczyc podobnie jak mariolasl czy imprezki sie poudawały no i widze ze super sie udało Ja sie zbieram i jade po mamuske a wy kochane nie piszcie tyle bo ja nienadazam za Wami no piszac prace i siedzac na necie nie mam czasu za wiele pozniej hyht ale jak juz sie obronie to chyba wsyztskie watki od poczatki bede musiala czytac

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 08:44   #830
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry Już wróciliśmy od teściów i został nam jeszcze jeden dzień leniuchowania w domu Jednak w domu najlepiej odpoczywam. Tutaj przesypiam całą noc bez problemu a u teściów nie mogłam zasnąć przez dwie noce z rzędu i tak się przewracałam z boku na bok do około 2 w nocy.

Idę jeść płatki
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 09:43   #831
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki

Cytat:
Witajciedziś jesteśmy w domu, bo tz musiał niestety iść do pracy, ale wieczorem wpadną do nas znajomi, a cały dzień wyleżałam się u rodziców w ogródku więc nie było źle
(...)
Ojo, to niedobrze, taka ładna pogoda, a tu choróbsko a kysz!
Mam nadzieję, że imprezka była udana , chyba moje przeziębienie troszkę się Ciebie przestraszyło , bo dziś czuję się lepiej . Troszeczkę, ale zawsze coś

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ja po pracy i przed pracą (pobudka w środku nocy, czyli o 6.00 rano), więc niedługo wybieram się do łóżka, gdzie już słodko śpi mój małżonek

Miłej niedzieli życzę!
I dla Ciebie też miłej niedzieli

Cytat:
witam niedzielnie wpadłam zoabczyc podobnie jak mariolasl czy imprezki sie poudawały no i widze ze super sie udało Ja sie zbieram i jade po mamuske a wy kochane nie piszcie tyle bo ja nienadazam za Wami no piszac prace i siedzac na necie nie mam czasu za wiele pozniej hyht ale jak juz sie obronie to chyba wsyztskie watki od poczatki bede musiala czytac
Hehe

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Już wróciliśmy od teściów i został nam jeszcze jeden dzień leniuchowania w domu Jednak w domu najlepiej odpoczywam. Tutaj przesypiam całą noc bez problemu a u teściów nie mogłam zasnąć przez dwie noce z rzędu i tak się przewracałam z boku na bok do około 2 w nocy.

Idę jeść płatki
Jak to mówią: "Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej" , ja mam to samo .

Udanego dnia, dziewczynki

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-03, 10:33   #832
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Jestem pełna, marze zeby sie wyprostowac w lozku, a przed tem popełnie jeszcze grzeszek...szklanka coca-coli
ja tez wczoraj grzeszylam colą!! nigdy nie przepadalam za bardzo za gazowanym i colą, a ostatnio jakos czesto mam chec na szklanke zimnej coli

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

----------
Wpadłam tylko na chwilę zobaczyć, jak się dzisiaj miewałyście i czy imprezy się udały, ale widzę, że tak

Miłej niedzieli życzę!
o kurcze wspolczuje ze musisz pracowacw piekny niedzielny dzien....

Cytat:
to bedziesz miala co czytac bo to juz powiesc wielotomowa jest!!

Cytat:

Idę jeść płatki
nie ma to jak swoje lozeczko

Dzien dobry mamuski niedzielnie
my wczoraj znowu zabalowalismy do pozna bo do 1.00!!!
ale urodziny byly mega......moj tata to byl gwiazda wieczoru w spiewaniu hehe.....
kupilismy fajny prezent wujkowi- tradycyjnie wodke ale jakos taka lepsza 52zł i krawat gorącego 50-latka!! czerwony!!do tego kartke taka smieszna........mama dala powazny prezent a my chcielismy cos z jajem....
i nie bylismy sami z takim pomyslem, bo od swojej siostrzenicy dostal tort z golej baby a na nim swieczki 50 heheh
tylko ze przez to siedzenie wczorajsze na duupie nie moglam potem butow zalozyc- kostek brak......coraz bardziej zaczynaja mi nogi puchnac...
przez to ze ostatnio 2 dni pod rzad balowalam do pozna to dzisiaj musialam odespac i wstalam o 10.00jak dla mnie to sukces ze nie szybciej......

milej niedzieli

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 11:38   #833
katarzynka00
Zakorzenienie

Ciekawe jak nasze dziewczynki na wypadzie sie miewaja...Svinecka i UnholyOne, właśnie kiedy wraca UnholyOne ?
ja dopiero przy sniadanku...mysle co by ciekawego porobic...hmmm
do lasu, do sadu?
moze przed tem kawkę
Dobrze ze jutro juz normalny dzien wiecej nas bedzie

Stary 2009-05-03, 12:38   #834
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie
Cytat:
Sprostuj, kochana, że dla dwojga, nie za dwoje .
Dziewczynka będzie następnym razem .
ja prostuję to zdanie co chwile
a dziewczynka musi być!
Cytat:
kawusia wiecej mleka niz kawki .U mnie gin wybrał chyba tzw. miejsze zło zalecając kawke i to jeszcze czarna, własnie ze wzgledu na własciwosci moczopedne i moje mega obrzeki.
A cisnienie 140/90 to u mnie w ciagu 2 dni byl normą, rano,wieczor we dnie w nocy , nawet z wyzszym olali mnie w szpitalu, i badz tu madrym

no skoro Twój gin tak mówi, to pewnie ma rację

Ale pyszności zrobiłaś! szkoda, ze ja nie pomyślałam przynajmneij o sosie tzatziki, bo u teściów był tylko ketchup i musztarda

Cytat:
Zastanawiam się jak długo te kwiaty wytrzymają, tzn jak długą będą pączkować, mam nadzieję, że do jesieni Adaś rośnie, ale lekarz mnie uspokoił, że ma wagę akurat na dzieciaka w 30 tyg więc mam nadzieję, że nie będzie olbrzymem

Coś o tym wiem mama kuzynki (tej od małego z chorymi moczowodami) rozmawiała ostatnio z moją mamą i powiedziała żebyśmy nie kupowały za dużo ubranek, bo one nam będą wszystko przekazywać, szkoda tylko, że tak późno to powiedziała, a poza tym jak tyle razy z kuzynką rozmawiałam o ubrankach i ani razu nie powiedziała, że ma plan mi coś oddać - więc kupowałam wszystko jakbym nie miała dostać niczego...no i teraz co? jakoś tak bez sensu.
a może mama kuzynki sama tak zdecydowała, a kuzynka nic o tym nie wie ...

Cytat:
ja tez w innym łózku nie mogę się wyspać jednak własne najlepsze!
Cytat:
Mam nadzieję, że imprezka była udana , chyba moje przeziębienie troszkę się Ciebie przestraszyło , bo dziś czuję się lepiej . Troszeczkę, ale zawsze coś
to super, ze przynajmniej troszke się poprawiło!
Cytat:
ale urodziny byly mega......moj tata to byl gwiazda wieczoru w spiewaniu hehe.....
kupilismy fajny prezent wujkowi- tradycyjnie wodke ale jakos taka lepsza 52zł i krawat gorącego 50-latka!! czerwony!!do tego kartke taka smieszna........mama dala powazny prezent a my chcielismy cos z jajem....
i nie bylismy sami z takim pomyslem, bo od swojej siostrzenicy dostal tort z golej baby a na nim swieczki 50 heheh
tylko ze przez to siedzenie wczorajsze na duupie nie moglam potem butow zalozyc- kostek brak......coraz bardziej zaczynaja mi nogi puchnac...
przez to ze ostatnio 2 dni pod rzad balowalam do pozna to dzisiaj musialam odespac i wstalam o 10.00jak dla mnie to sukces ze nie szybciej......
no to niezła imprezka musiała być ... zastanawiam sie co kupic mamie na 50-tkę??? muszę szybko myśleć bo to już nie długo
Cytat:
Ciekawe jak nasze dziewczynki na wypadzie sie miewaja...Svinecka i UnholyOne, właśnie kiedy wraca UnholyOne ?
ja dopiero przy sniadanku...mysle co by ciekawego porobic...hmmm
do lasu, do sadu?
moze przed tem kawkę
Dobrze ze jutro juz normalny dzien wiecej nas bedzie
UnholyOne miała wrócić przed długim weekendem chyba

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

my wczoraj też wróciliśmy przed północą ... grill udany, a po grillu pojechalismy jeszcze na lotnisko /na imprezę balonową/ standardowo zjadłam watę ... i wiecie miałam straszną ochotę pojeździć sobie na karuzeli ale jeszcze bym tam urodziła

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 12:51   #835
Sweet_21
Zakorzenienie

Witam niedzielnie wszystkie mamusie!

Miałam zaznaczonych parę cytatów, ale oczywiście moje problemy z netem mnie wykańczają

Miramej, pewnie, że 5 kilo to nie jest dużo! W sumie jestem zadowolona, chociaż zostało mi jeszcze trochę ponad 3 miesiące, także jeszcze wszystko kilogramowo zmienić się może Oby tylko nie za dużo.
A jak się czujesz?Bo czytałam, że coś z dziąsłem, czy jakieś przeziębienie?Już lepiej?

Kurcze, zazdroszczę Wam tej pogody w Pl, cieplutko macie.Tutaj niby słońce świeci, ale wietrznie

Mój maluch mnie wykończy, już nie nadążam do wc chodzić Czasem jak idę, czuję jak podskakuje i naciska mi na pęcherz, mimo, że np parę min temu byłam w wc.Strasznie głupie uczucie.
Ja właśnie wcinam naleśniki z dżemem i kakao.Trochę dzisiaj sobie poleniuchowałam w łóżku.Dobrze, że tz poszedł na rano do pracy, wróci niedługo zjemy obiad i razem poleniuchujemy

Co do teściowej i jej szału zakupowego Hm..nie chcę być źle zrozumiana, bo nas bardzo to odciąża i jestem jej wdzięczna, ale w końcu wyjdzie na to, że pozostanie mi kupić tylko pieluchy tetrowe, bo tyle co ona ciuszków nakupowała to nie wiem czy zdąże w je wszystkie ubrać dzidzie..Już sama nie wiem.

Życzę miłęj niedzieli!

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 13:08   #836
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry Niedzielnie ...ale tu cichutko dzisiaj...

Ja już wczoraj nie miałam siły wpaść, ale grill super Rybka, kurczaczek i kiełbaski a do tego Mama zrobiła pyszną sałatkę...i cola A najważniejsze...miły, spokojny, relaksujacy dzień na działeczce...

Katarzynko co do sałatki to wiem, że za późno ale może na nastepny raz się przyda...Mama wczoraj zrobiła pycha......więc:

Pomidorki i cebulkę pokroić...dodać makaron z zupek chińskich...dosypać ten proszek z zupek (pomidorowy) i majonez...zostawić na jakiś czas by sie przegryzło i by się makaron miękki zrobił...wczoraj pierwszy raz jadłam i jest pycha

Tż wczoraj wieczorem wrócił...dokumenty znalazł jakiś koleś...w knajpie gdzie miał imprezę pożegnalną...okazało się że to jakiś klient poprzedniej firmy Tżeta i ma je przywieźć jutro do biura...

A dzisiaj od samego rana sprzątanie i dalsze rozpakowywanie...tylko Tż mnie zdenerwował...zjadł śniadanie i siedzi...bo stwierdził że niedziela jest do odpoczywania ehhh ale byłam zła...ja tu sprzątam a on "odpoczywa" przed tv...powiedziałam co o tym myślę...i teraz sprząta

Miłej niedzieli Brzusie

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-05-03 o 13:10
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 13:16   #837
eleeri
Zakorzenienie

Bry dzień

obawiałam się, że będę miała dużo do czytania, ale nie było tak źle ,

mieliśmy w piątek niespodziewanych gości i trzeba było coś upiec na szybko zrobić sałatki, itp. a potem okropnie mocno bolały mnie ... stopy

dobrze, że mnie coś "pikło" i w czwartek zrobiłam duże zakupy m.in. wedliniarskie, choć małz twierdził że zakupy zrobimy w sobotę bo w czwartek były kolejki jak za czasów PRL-u

za to sobotę spędziliśmy w lóżeczku pogoda była paskudna, zimno, deszczowo nawet się nie ubierałam tyko snułam się w szlafroczku

za to dzisiaj znowu piękna pogoda i zaraz zbieramy się na spacerek

Cytat:
aaa i zapomnialam Wam powiedziec, ze TZ uraczyl mnie wczoraj kwiatkami pytam sie z jakiej okazji a on, ze z takiej, ze slicznie wygladam
No, no
no to zaplusował
romantyk z niego

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
niby nic mi nie jest, nogi mi nie puchną, ale jestem taka zmęczona i jest mi cały czas słabo i mam zawroty głowy
...
nie jestem na zwolnieniu - pracuję póki co (tzn. do poniedziałku mam wolne)
...
jeszcze się denerwuję, bo ja wiele razy miałam wycinane włókniaki z piersi i teraz w ciąży oczywiście tez sie pojawiły i jeszcze rosły - miałam usunąć, ale nie zdecydowałam się na operacje ze względu na zdrowie maluszka i teraz muszę iść na kontrole
niby wydaje mi się, ze nie urosły, ale jutro będzie chwila prawdy... mam nadzieję, ze po ciąży nie wytną mi całej piersi
i że jakaś laktacja będzie...
No to ja podziwiam, że chodzisz jeszcze do pracy,
zamiast odpocząć w domu przed "kieratem" jaki nas czeka po urodzeniu potomstwa

Współczuję problemów z włókniakami
oby wszystko było OK

Cytat:
i prezenty które dostaliśmy w SR to tylko próbki /oprócz husteczek Gohnsons/ ale moło z ich strony
Zakupy fajne, a prezentów to dużo żeście dostali
my to dostaliśmy malutko,
same badziewia w sumie jakieś naklejki, na auto, na lodówkę ...

Cytat:
Patrzcie jakie fajne
Co kupujecie do noska? Gruszkę czy aspirator? Podobno lekarze nie zalecają gruszek i sama nie wiem...
My mamy gruszkę, taką:
http://www.allegro.pl/item615299055_...a.html#gallery

Cytat:
To specjalnie do szpitala...mają fajne rękawki które można zawinąć i robią się wtedy niedrapki

5. skarpetki
6. niedrapki i skarpetki
7. opaska...Babcia się uparła
8. 3 body...w końcu coś niebieskiego
Śliczne, ale te rękawki to pomysłowe są nigdzie takich nie widziałam

Cytat:
Ja się nigdzie nie wybieram , kiepsko się czuję . Gardło boli coraz bardziej, do tego katar się zaczął i w kościach mnie łamie . Mam nadzieję, że sobie to cholerstwo szybko ode mnie pójdzie, sio!
Miramej i jak zdrówko?

Cytat:

jakby co to milego weekendu
daj znać jak było nad morzem

a katary Wam przeszły?

Cytat:
udanej zabawy na grillu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 13:56   #838
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
czekoladko, normalnie Cię podziwiam, że Ty masz siłę tak długo siedzieć , ja już o 23-ej bym tam odjechała . A jak Twoje ciśnienie? Patrząc, co się działo u Cass i Kasi lepiej je kontrolować, zwłaszcza przy obrzękach .

Cytat:
dzień dobry mamusie

ja prostuję to zdanie co chwile
a dziewczynka musi być!
(...)
my wczoraj też wróciliśmy przed północą ... grill udany, a po grillu pojechalismy jeszcze na lotnisko /na imprezę balonową/ standardowo zjadłam watę ... i wiecie miałam straszną ochotę pojeździć sobie na karuzeli ale jeszcze bym tam urodziła
I będzie
Trzeba było pojeździć, ale na rodzenie to ciut za wcześnie

Cytat:
Witam niedzielnie wszystkie mamusie!
(...)
Miramej, pewnie, że 5 kilo to nie jest dużo! W sumie jestem zadowolona, chociaż zostało mi jeszcze trochę ponad 3 miesiące, także jeszcze wszystko kilogramowo zmienić się może Oby tylko nie za dużo.
A jak się czujesz?Bo czytałam, że coś z dziąsłem, czy jakieś przeziębienie?Już lepiej?
(...)
Mój maluch mnie wykończy, już nie nadążam do wc chodzić Czasem jak idę, czuję jak podskakuje i naciska mi na pęcherz, mimo, że np parę min temu byłam w wc.Strasznie głupie uczucie.
(...)
Co do teściowej i jej szału zakupowego Hm..nie chcę być źle zrozumiana, bo nas bardzo to odciąża i jestem jej wdzięczna, ale w końcu wyjdzie na to, że pozostanie mi kupić tylko pieluchy tetrowe, bo tyle co ona ciuszków nakupowała to nie wiem czy zdąże w je wszystkie ubrać dzidzie..Już sama nie wiem.
Ja do ostatniego ważenia (2 tygodnie temu) przytyłam 6,20 kg , wydaje mi się, że to nie jest do końca zależne od nas.
Dziękuję , dziś jest lepiej, gardło boli mniej (za to swędzi, jak cholerka ), no i dziąsło (albo ząb - bo nie wiem do końca) trochę mniej dokucza .

Ja też często biegam do WC, no ale cóż - dzidziolkom coraz ciaśniej

Z tymi zakupami, to Cię rozumiem, to wielka radość kupować samemu, wybierać, z drugiej strony, to rzeczywiście kosztuje, najlepiej, jakby dali kasę i sami byście kupowali .

Cytat:
Dzień dobry Niedzielnie ...ale tu cichutko dzisiaj...
(...)
......więc:

Pomidorki i cebulkę pokroić...dodać makaron z zupek chińskich...dosypać ten proszek z zupek (pomidorowy) i majonez...zostawić na jakiś czas by sie przegryzło i by się makaron miękki zrobił...wczoraj pierwszy raz jadłam i jest pycha
Ja raz zjadłam taką sałatkę z zupek i myślałam, że padnę, tak mnie brzuch po niej bolał .

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Bry dzień

obawiałam się, że będę miała dużo do czytania, ale nie było tak źle ,

mieliśmy w piątek niespodziewanych gości i trzeba było coś upiec na szybko zrobić sałatki, itp. a potem okropnie mocno bolały mnie ... stopy

dobrze, że mnie coś "pikło" i w czwartek zrobiłam duże zakupy m.in. wedliniarskie, choć małz twierdził że zakupy zrobimy w sobotę bo w czwartek były kolejki jak za czasów PRL-u

za to sobotę spędziliśmy w lóżeczku pogoda była paskudna, zimno, deszczowo nawet się nie ubierałam tyko snułam się w szlafroczku

za to dzisiaj znowu piękna pogoda i zaraz zbieramy się na spacerek
(...)
Miramej i jak zdrówko?
A ja się zastanawiałam, gdzie się podziewasz . Udanego spaceru
U mnie dziś jest lepiej, ale nadal w łóżku się kiszę . Jutro już wstaję, bo oszaleć można

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-03, 16:14   #839
eleeri
Zakorzenienie

No i już po spacerku
na więcej mnie nie stać, bo padam

idę jeść obiadek, tzn najpierw trzeba go sobie zrobić
małż właśnie obiera ziemniaczki, u mnie dzisiaj schabowe
i jestem wściekle głodna.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 16:23   #840
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
Tylko na chwilkę wpadłam sie przywitać ale widze, że pustki dzisiaj.
I wcale sie nie dziwie bo pogoda przesliczna, aż sie nie chce w domku siedzieć.
My wczoraj tez bylismy u znajomych na grillu. Obiadłam sie niesamowicie, były same pyszności...koleżanka sie postarała Teraz w rewanzu grill u nas

Zaraz zmykamy nad Zalew na mały spacerek a potem na lody

Pewnie odezwe sie dopiero jutro. Miłego popołudnia

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości