![]() |
#271 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy gg - część X
Cytat:
miło :) ja doskonała ? :) <3 Cytat:
polecam Wikicytaty stałeś się też mistrzem w przekręcaniu informacji
prędzej czy później i tak wszyscy spotkają się w łóżku
Jak Alicja, zabiorę z sobą na moją stronę lustra. Pokażę rzeczy, których nigdy nie pokaże Ci kablówka - słowo. Prawdziwe życie, od którego pieką dłonie i policzki. Pokażę więcej niż przypuszczać możesz, wszystkie swoje myśli. Edytowane przez powinnam Czas edycji: 2009-05-06 o 18:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Lejdis:
„Przyjaźń to jedna dusza w dwóch ciałach” – powiedział przed wiekami grecki filozof, bez wątpienia gej. -Jesteś cudowna. -Cudowna to jest woda z Lichenia – Albo zacznij brać hormony albo rzuć te, które bierzesz! A jeżeli faceci są z Marsa, to niech tam k***a wracają. – Szedłeś, potknąłeś się, upadłeś i łuppps, wpadłeś pani między nogi... Monia jaki tam znajomy... Jednorazowe tournee. Kochanie, ja nie mam czasu na grę wstępną, mi się dni płodne kończą! Bzykanie owszem. Miłość bynajmniej. Miłość to niewola, płacz i zgrzytanie pochwy. – Ty pasztetowy pajacu! – I ten nietoperz, imaginujecie sobie, sam sobie k***a robił loda. Macie pojęcie? – Jesteś najpiękniejszą kobietą przy boku której obudziłem. – Nie wiedziałam, że to był twój pierwszy raz – Czekamy tu na ciebie. Ja i moja owulacja. – Ku**a skąd Ty wytrzasnęłaś hiszpańskiego żonglera?! – Z wyprzedaży. Dla mnie możesz być nawet Lech -Jarosław – Co to? – Kwiaty. – No widzę, że nie frytki, ale po co? – Puka się! – Właśnie k***widzę. a co to jest? szampan, truskawki, kadzidełka, świece... nawet kur***kie stringi na dupę włożyłam i co... nic? – Na korytarzu są Rzymianie. – No i co z tego. W Unii jesteśmy każdy może się leczyć gdzie chce. – Najgorsze jest to, że ja mam wielką, gigantyczną, mega dupę! Ona mi się całkowicie wymknęła z pod kontroli. Ja mam swoje zachowania motoryczne, a ona ma swoje. Na przykład idę korytarzem a ona mi się szyderczo dynda z tyłu. – Ja na przykład mam wszystko w du*** i to z każdym dniem więcej i dlatego muszę sobie coraz większy rozmiar kiecek kupować. – To jeszcze nic ja ekstraduję cellulit z powietrza. Mój organizm jest w stanie wyłapać z powietrza niezbędne cellulitowi do życia tłuszcze i zamienić je w tłustą okładzinę. – Przecież Ty jesteś chuda jak szczapa. – Gdzie tam kochana! Cellulitu nie mam chyba tylko pod oczami aktualnie. Nie wiem czy zauważyłeś, ale ja tutaj pracuje.. pra-cu-je. A dzisiaj mamy tutaj, w redakcji, gwiezdne ku*** wojny. Zaraz pojawi się tu mała, ruda i wredna gwiazda śmierci, która jeśli natychmiast nie odeślę tych piep rzonych stron do drukarni zamieni mnie w kupę antymaterii, więc posłuchaj rady cioci Korby i sp**dalaj! – nie dość, że ma ogromnego ale to ogromnego dyngusa to jeszcze sam się potrafi zblołdżobować. – Oni zawsze zdradzają, rozumiesz? A czy ich ciągnie do fiuta czy do cycków to w ogóle nie ma znaczenia. Ale ty, możesz zrobić to samo. – Ale mnie nie ciągnie do kobiet. – Heh, ja mówię o dziecku, głupia. Możesz je mieć z kim chcesz – Do jutra... będzie ku*** trudno -Zniknęłaś jak kopciuszek, ale dobre wróżki pomogły mi Cię odnaleźć prędzej niż w bajce – W bajce? Już ja wiem o jaką bajkę Ci chodzi… Te, w której najpierw dotkniesz mnie swoją czarodziejską różdżką, swoim laserowym mieczykiem, a ja oczywiście będę wyć z rozkoszy, bo jakże inaczej, tak? A potem spędzę resztę życia modląc się żeby Cię zbyt szybko nie dopadł middle-age crisis, bo to że dopadnie mogę obstawiać w ciemno. Tak jak to, że wrócisz pewnego dnia do domu, w hawajskiej koszuli, bermudach, z 16-letnią córką znajomych pod pachą mówiąc: „Kochanie, poznaj, to jest moja nowa żona… Nie, nie bój nic, przecież po tylu latach nie wyrzucę Cie na bruk, nadal możesz z nami mieszkać, pod warunkiem że weźmiesz na siebie pranie, sprzątanie, gotowanie i robienie nam pedicure kiedy będziemy się kąpać w wannie”... W dupie mam taką bajkę Edgar! Powiesz mu, że słyszysz głosy mówiące do ciebie z kibla.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów i postawy bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. Edytowane przez 19czarna87 Czas edycji: 2009-05-06 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
nieproporcjonalnie wiele rzeczy nas dotyczy, które mało nas obchodzą
Ludzie już zapomnieli ile dostali;walka się toczy o mój cel ![]() Gdy jesteś obok nic się nie liczy,mijają troski, puszcza lęk ![]() ![]() ![]() .ile Cie trzeba dotknąć razy, żeby się człowiek poparzył? ![]() "Chciałabym Ci powiedzieć, że ja lubię często kłamać,Chciałabym Ci powiedzieć, że ja serca lubię łamać..." ![]() [...] bo dzięki Tobie wiem, że mam wszystko:-* tego kwiatu to pół światu.. a 3/4 jest nic nie warte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
"Potem odkryłem że obojętność mniej boli"
"Ciągle szare dni i odległe wspomnienia.." ` Kochaj mnie, nienawidź "Visions about you bring tears to my eyes..."Goodbye. spadam w dol, niczym deszcz i jak on, rozbije sie o ziemie.. ` Bo być ze mną to prestiż... gdzie jest ten świat co miał być jak dziecka sen... `cały mój świat w twojej osobie się streszcza` "Nie myśl, że nie miniemy nigdy się. Choć łatwiej razem iść." "Gdy przy mnie, i przy nikim więcej, Twoja jasna twarz..." |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojjj... wieki mnie tutaj nie było... pewnie nikt mnie już nie pamięta... ale czytała wasze cudeńka... i nakradłam sie straaasznie... rozgrzeszenia nie dostanę.. ale cóż, warto było;* a odnośnie prośby: LEJDIS: – Dobra. Powiesz mu, że słyszysz głosy mówiące do ciebie z kibla. – No ciebie Korba całkiem pogięło. – Naprawdę.. Naprawdę. 2 lata temu, przysięgam, rura od kibla wpadła mi w rezonans i odbierała radio Maryja. Ja tu tego a z kibla "żałuj za grzechy". -Szedłeś, potknąłeś się, upadłeś i łuppps, wpadłeś pani między nogi... – Czekamy tu na ciebie. Ja i moja owulacja. Albo zacznij brać hormony albo rzuć te, które bierzesz! „Przyjaźń to jedna dusza w dwóch ciałach” – powiedział przed wiekami grecki filozof, bez wątpienia gej. – Puka się! – Właśnie ****a widzę. Jest jak myśliwy, któremu zwierzyna pcha się pod lufę. Jak można mieć zawał nie mając serca? Kochanie, ja nie mam czasu na grę wstępną, mi się dni płodne kończą! – Mamo, to twoja sprawa z kim sypiasz ale czy musisz jego gacie prać z moimi? To mnie upokarza. – Jesteś najpiękniejszą kobietą przy boku której obudziłem. – Nie wiedziałam, że to był twój pierwszy raz – Ku**a skąd Ty wytrzasnęłaś hiszpańskiego żonglera?! – Z wyprzedaży. A jeżeli faceci są z Marsa, to niech tam ku**a wracają. Kochanie, ja nie mam czasu na grę wstępną, mi się dni płodne kończą! Miłość to niewola, płacz i zgrzytanie pochwy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() " to co nie zabija wciąz wzmacnia Nas " coś szczególnego w moim życiu się zdarzyło ... nie powrócą już te wypłakane łzy .. słonće świeci dla grzecznych dzieci ![]()
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
![]() chocapic- ach, kwiatku, nie wierzę, że zostałam wyróżniona przez Ciebie! ;* postaram się nie zawieść
![]() rozmawiajmy uśmiechami. kąciki ust powędrowały gdzieś ku górze. albo się do mnie uśmiechnął albo się ubrudziłam i śmiesznie wyglądałam. one smile, one look. (jeden uśmiech, jedno spojrzenie) miała uśmiech jak połówka pomarańczy. czasem się wykrzywiam w kierunku odwrotnym niż podkówki. a w jej uśmiechu trochę pieprzu i ciut mięty.
#278 |
Rozeznanie
|
Łaaa..
nie spodziewalam sie,ze ktos kradnie moje opisy.. JejQ Kochanie.. ![]() Ciesze sie bardzo.. ![]() budc sie nikomu nie potrzebnym...
![]() 'obok jesteś wciąż i nie ma Cie nie potrafisz wprost nie kochać mnie może to nie nam pisana jest taka milosc aż po życia kres ' nic nie trwa wiecznie.. Ujrzeć to, co niewidzialne, patrzeć na to, czego inni nie dostrzegają. "- Brudna ścierka proszę pana! - Od tego jest ścierka, żeby była brudna. - Proszę pana. Podstawowe zasady higieny... - Proszę pana. Podstawowe zasady higieny są takie, że jak się wchodzi, to się puka, a pan wchodzi bez pukania, z brudną ścierką." "Teraz kiedy siedzę tutaj sama, tęsknota niszczy mój świat" "- Nie łatwo jest być odważnym- odparł Prosiaczek, lekko pociągając noskiem - kiedy jest się tylko Bardzo Małym Zwierzątkiem." |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
chodź ze mną, zanim prysną sny o nas.
i nie chcę znowu pożałować, że nie umiem kłamać. Przepraszam,że nie potrafię strachu ugaszać. Przepraszam,że ten strach w nerwy przeradzam Łapiesz przypał i dowidzenia znikają marzenia Na myśl, że ją rzuca boi się temat poruszać przeżyjmy coś więcej, nie jesteśmy przecież rodzeństwem. dekada odwagi, dekada marzeń spełnionych. wysokie mniemanie o swoich przekonaniach bywa różnie , wiadomo , czasem bywa niewesoło . Ile szczęścia może dać jedna chmura na niebie? I chyba nie potrafię powiedzieć, że nie chciałbym ciebie mieć. co przyszło odejdzie, upadnie co powstało. Zwyczajnie niezwyczajni bohaterowie każdego dnia. Zwykła telenowela. jutro będzie dużo tego , czego dziś jest mało. nieprzemyślany ruch nie da się zapomnieć to wraca do mnie. Mam jedną prośbę.. Mogę mówić do ciebie "panie przystojny" ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Potok żalu zalewa serce, tonie wiara i nadzieja.
będą ją pisać własną krwią na murach.. Przykro mi, ze tak usilnie starales sie, bym w Ciebie zwatpila. Taki bezbronny, zamkniety na ludzi, uwieziony miedzy dorosloscia, a dziecinna naiwnoscia Pewnie, schowaj sie! Uciekaj przed tym czego oboje poszukujemy! Chcialam tylko, zebys i Ty uwierzyl we mnie.. Cisza nie przynosi słów, cisza zabija nawet myśli. .. w nich pustka... ..gdy słyszę, że kocham za mocno... Możesz wbić człowiekowi nóż, a potem go wyciągnąć, ale rana pozostanie. Kim musi być człowiek... żeby pozwolić drugiemu tak umierać.... ?! Morze, plaża... nie ważne gdzie, kiedy i dlaczego... Liczy się, że z Tobą... "życie jest piękne, kiedy się kogoś kocha. Gdy miłość znika, życie staje się udręką..." Kawałek życia został Ci włożony w ręce. |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() opisy: Jesteś tylko najpiekniejszym wspomnieniem. Moja mała furia ![]() Parasol marzeń. Nie zabijaj mojej nadziei. Wielka miłość, nie zakończone nic happy endem. pusty pokój, głuchy telefon..niema nic.. zagubiona w labiryncie mysli. Gdzies tam, zgubilam swój uśmiech. Bo jak dr. House kocham nienawidzić życie |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
jakie to głupie, gdy mówimy że się znamy
mieć obok to, o czym boimy się marzyć kim dla Ciebie jestem? cisza jest czasami najlepszą odpowiedzią twój uśmiech.. kiedyś mi to wystarczało jest inaczej, nie lepiej i nie gorzej nasze dni się wypełniły - prosiłabym na ang. gdyby ktoś wiedział.. to już z góry dziękuję. :P ![]()
#283 |
Rozeznanie
|
Podobno mam w oczach ten smutek. Maleńka cząstka smutku, której nie potrafię wypłakać.
Potem zobaczyłam Go z inną. Nie było już nic. Zatrzymał się świat. zakrztusiła się gdy mówiła że będzie dobrze. siedziałam w autobusie wpatrując się w szybę. przysiadł się obcy ktoś. od tej pory wpatruję się w niego. szłam coraz wolniej,a złośliwy deszcz padał coraz mocniej. Kupiłam duże lody, Twoje ulubione. Miały być czekoladowe, a smakowały zupełnie jak Ty. A gdy ktoś mówi że już Cie nie kocha, nie pytaj czy na pewno. Zwątpił w uczucie, wystarczy... Pomaluję paznokcie na czerwono. Niech wszyscy wiedzą, że się zakochałam. ktoś był dla mnie wszystkim i nagle zniknął bez słowa. jestem tylko małą dziewczynką, nie zasługuję na pożegnanie.
#284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
' Straciłam to, czego nawet nie posiadałam . ' Kochać a lubić.. pragnąć a mieć.. marzenia a realność.. ' Wypowiadanie słów to niczym zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. ' Zachłysnęłam się wiarą w Twoje słowa. ' Nawet nie wiesz jak ciężko jest iść do przodu mając przed oczami wczorajsze kłamstwa.. ' Przez moment byłam Twoim słońcem, co z tego.. Już nie pamiętasz. ' -rachunek wyślę Ci pocztą. -jaki rachunek? -no ten za 542 kłamstwa i 34 zdrady i 15 dni u twojego boku (+22% vat). ' Powiedziałabym żebyś pocałował mnie w tyłek, ale dla Ciebie będzie to tylko kolejny powód aby zacząć mnie rozbierać.
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
co mi powiesz na dobranoc?
no dobra, pora przerzucić swe życie na 225 stronę spadaj i to tak konkretnie! najlepiej od razu z bungee kochasz mnie? oooh, równie mocno jak swojego kota? |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Twoje umykające istnienie każdego dnia dawane jest ci od nowa.
Jesteś szczęśliwy, ponieważ twoje oczy widzą, twoje dłonie czują, a twoje serce bije. "Różnice między kochankami stwarzają przecudne bogactwo miłości... " "Jestem w mocy miłości, cieszę się swoją drugą połową".. Co się raz straci, już jest stracone, nie zapominaj o tym. Nie jest szczególnie ważne, czym się zajmujesz, jeśli tylko masz życie w swoich rękach. minęła mnie... porwała moje marzenia raz na zawsze... porwała i już nie odda... szła tuż obok... nie poznała, nie zauważyła... Moje myśli ponownie zostały sprowadzone na te zardzewiałe już tory.. To wszystko już nie moje, to nie ja. Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie. Im bardziej zbliżamy się do naszych marzeń, tym bardziej Własna Legenda staje się jedyną, prawdziwą racją bytu. |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wracaj już tu szybko bo brakuje Twoich opisów ![]() ![]() Patrząc w twoje smutne oczy zrozumiałam swój błąd.. Ale cóż.. Powrotów nie będzie.. Nagie anioły.. Otworzysz oczy.. I wiesz co światem teraz rządzi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
gdybym była kotką, miauczałabym za Tobą, tęskniąc na swój koci sposób. zasypiając na granicy nicości i zapomnienia. milion Aniołów piszących na maszynie do szycia. naucz mnie nie - powrotów i nie - tęsknień. definicja zdrady z kodeksem wybaczania. tyle piekła w niej było co nieba. wychodząc na korytarz miała z zwyczaju deklarować : "idę w świat".
#289 |
Rozeznanie
|
"Bo ja jestem bez Ciebie jak ryba bez wody.. długo nie przeżyje.."
Moja radość ściśle zależy od innych ludzi... Chciałabym choć raz Móc przytulić się do Ciebie... Miłość zapukała do mych dzwi gdy otworzyłam była już u sąsiadki ![]() Chciałabym jeszcze choć raz Móc spojrzeć w Twoje oczy... Nie Bójmy Się Miłości, Nie Lękajmy Się Prawdy I Szczerości a ja JESTEM Twym Aniołem Marzenia? Każde jest do spełnienia... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
xoxo
|
Cytat:
![]() a ten sobie zabiorę ![]() ___________________ Życie to czekanie. Na jutro. Cokolwiek ono w sobie zawiera Dla Ciebie rozbiłam moją skarbonkę uczuć, pozwól mi zebrać uczucia i wrzucić do Twojej skarbonki. A szczęście często ma smak łez. Słowo. Cóż ono dziś warte Nie ma mężczyzn idealnych. Są tylko tacy w których chcemy ten ideał zobaczyc. I naiwne go widzimy. Myślę o tobie cały czas, stracony czas, bo nie mam szans Przeważnie jest tek że z tych ludzi drwimy w których obraz własnych ukrytych wad widzimy. Jaka jest najtrudniejsza rola w życiu? Rola nieszczęśliwie zakochanego. Zostawmy to szczególne słowo na wyjątkową okazje... Gdyby koleje losu publikowały rozkład jazdy, mogłabym zawsze wsiadać do właściwego pociągu. I oto dobiegł koniec bajki tej... ..wiesz nie jesteś moim wymarzonym ideałem. Nie jesteś "rycerzem w srebrnej zboi na białm rumaku". Nie pasujesz do mego schematu,który sobie stworzyłam. A jednak to Ciebie pokochałam. Absurd? Przedwawkowałam. Już cię nie chcę !. Mój Boże,co ty planujesz?
'Niczego nie obiecuj. Obietnice to czas, a czas zawsze przynosi ze sobą jakieś zmiany.' . Edytowane przez Plotkaraaa Czas edycji: 2009-05-06 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
wczoraj Cię kochałam. dziś Cię nienawidzę. jutro o Tobie zapomnę.
daj spokój z bólem i tak za wiele czuje. Może tak? Może nie warto szarpać się z losem? Walczyć? Może właśnie o to w życiu chodzi, żeby akceptować wszystko, co nam niesie. tylko za Tobą zamknę drzwi... chciałam się z Ciebie wyleczyć. zakorzeniłeś się w moim sercu i za cholerę nie mogę tego korzenia wyrwać! mam tyle powodów, by o Tobie zapomnieć. a mimo wszystko nie mogę. jest mi tak cholernie dupnie. Cicho. I nikt nie wie o kilku małych, cichych łzach, które spadły na klawiaturę. Nikt nie wie, o rozdarciu gdzieś głęboko, głęboko... a potem kiedy wspomnę, a że wspomnę Cię wiem. jesteś moim idealnym łajdakiem. kocham Cię. pukam do Twego okna, a Ty nadal udajesz, że nie słyszysz jak moje łzy uderzają o Twoje szyby. spytaj sumienia jak się ma! nie dzwoń, nie pisz. nie odbiorę, nie odpiszę. na oberwane ucho każdy miś musi sobie zasłużyć. nie ma szczęścia na dwie osoby, każdy ma swoje własne, inne, prywatne. Prawdziwa tęsknota przychodzi nie patrząc, czy mamy na nią czas czy nie. Ja wiem czego chcę (...). A wy wiecie? Jeśli nie, to właśnie zmarnowałyście kolejny dzień.
![]() |
#292 |
BAN stały
|
Mój kalendarz zapełniony twoim imieniem. I tak lubiała kiedy prowadził ja za ręke.I na jego kołnierzyku ślad mojej czerwonej szminki Bo on przesiakł mną. Lubie deszcz, wtedy nie widac moich łez. Mimo, ze wiekiem była młoda, rozumiem juz dojrzała. Kochała, mimo ze zabraniali jej. Tylko w jego towarzystwie sie uśmiechała. Moje naelektryzowane ciało przyciaga Cie. Niemy smiech Nieefektywne skódki Bo naprawdę szczesliwa była tylko z nim. Jestes wbity w moje serce, jak gwoździe w deskę. Nie zakładam juz rózwych kolczyków od ciebie. Nie chce aby wszystko przypominało ciebie. I niby ktos mnie popchnał , niby tylko przypadkiem wpadłam w Twoje ramiona. I ty nie pasujesz do niej tak , jak zółte krawęzniki nie pasuja do zielonej trawy. |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Moja niepewność znika za zakrętem
Patrzę w przyszłość ostatnio niestety tylko wirtualnie Pusty, bezbarwny, marny, nieważny, jeden z miliona- PAN NIC Niebo śpiące na dachach Na ulicy siąść, właśnie tak, tylko ja Deszcz purpurowy mi na głowę spadł Czerwonych świateł już nie pamiętam ![]() Cisza ścian, zamknięte drzwi- bez humoru dziś
#294 |
Raczkowanie
|
Smutna, bo wieczory od zawsze były tylko dla Nas.
nie żyjemy po to, żeby się nawzajem zabijać. Teraz tylko mogę się cieszyć, że udowodniłam sobie samej, że mogę i potrafię... przecież człowiekowi są potrzebne w życiu cele, bo inaczej stoi w miejscu... Teraz bardzo się staram nadrobić wszystkie zaległości, szkoda, że nie da się wszystkiego na raz... wykrzycz mi głośno wszystko co byś chciał osobno juz dawno choć razem cały czas powiedz mi proszę co myślisz chociaż raz Ktoś tych ludzi w końcu wybrał... Usiadła przy nim w milczeniu i trwali tak przez jakiś czas, doskonale rozumiejąc się bez słów Czasem spojrzenie w zielone oczy wyraża więcej niż jakiekolwiek słowa.. Całą prawdę o mnie rozwiewa wiatr.. byle zapomnieć wszystkie niepotrzebnie wylane łzy... wolę żyć w błogiej nieświadomości. Jak tracić czas to tak, żeby wyrzuty sumienia były naprawdę ogromne Chciałabym znać ludzi... i wiedzieć, że nigdy mnie nie rozczarują... Chciałabym słyszeć myśli odbijające się w ich głowach. Można się oddalić, ale nie odejść... "Kiedy kochamy nie potrzebujemy rozumieć, co się dzieje wokół. Wtedy wszystko dzieje się w nas samych i wtedy nawet człowiek może zamienić się w wiatr. Zawsze kiedy kochamy, pragniemy być lepsi niż jesteśmy" Czynić, a nie mieć rezultatów, działać, a nic nie poruszać, starać się, a nic nie zmieniać, wyruszać, a nigdzie nie dochodzić, mówić, a nie wydawać głosu... Nie dociera do mnie, że tej osoby nie ma... nie rozumiem... nie potrafię. znaleźć szczęście... i być szczęśliwym... po prostu... |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Rozeznanie
|
To ty jesteś całym moim życiem. Tylko ciebie nie chciałabym stracić
a teraz musisz mi wybaczyć, bo znalazłam kogoś, kto jest odpowiedni dla mnie... na ten moment. szczęściem był kolor jego oczu, jego śmiech, jego obecność. przepraszam, że uzależniłam się od Twojego wzroku.. nic nas z sobą nie łączyło prócz wiosennych marzeń zdradnych. zbyt dużo uczuć i kawy. zbyt dużo Ciebie w moim życiu. Kalendarzowy maj, na dworze jesień a w sercu zima.
![]() |
#296 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet nie wiesz jak mi miło ! ![]() Cytat:
![]() a powyższe opisy , zabieram ! ^^ tylko nie bij XD bo tylko w Twoich oczach , dostrzegałam
te tańczące promyczki szczęścia .. ejj , możesz mówić mi ' kochanie ' ^^ zatopić się w Twoich bladoróżowych ustach . i czekoladowo - piwnych oczach . marzenie każdej. jest na tej sali jakaś, której nie uwiodłeś ? każdego dnia czuję, jak lód rozsadza moje serce. na blacie kuchennym, wyryte nasze serca i inicjały. zaszpachluje się .. jesteś moją słodką, mleczną czekoladką. ^^ troszkę za Tobą tęsknie, ale ćśii . słońce nie świeci odkąd odszedłeś .. tak nagle. z dnia na dzień, rozumiesz ? przestałam tęsknić za Twoimi ciepłymi dłońmi , czekoladowymi oczami i malinowymi ustami, które niegdyś należały tylko i wyłącznie do mnie . wypuszczam Tobie sygnał, moim lewym okiem. tak jakoś. ;p mało bo mykam oglądać ' kocham i tańcz ' ![]() UWIELBIAM WSZYYYSTKIE <3 !
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
xoxo
|
Cytat:
a w ogóle to była prośba o nie robienie off topów ![]() ________________ W życiu każdego z nas przychodzi taki moment, w którym trzeba wyłączyć swoje uczucia To nie był przypadek,że się poznaliśmy. Ale czy dane nam jest iść tą samą drogą? Szara codzienność, na ulicach znieczulica... Życie swymi wyblakłymi kolorami nie bardzo mnie zachwyca.
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
xxxJuanaxxx -
![]() ![]() kirkeblack - niesamowita! ![]() Jeśli poprosiłabym, byłbyś w stanie powiedzieć mi, co czujesz, gdy patrzysz na zdjęcie, które przedstawia najdroższego dla ciebie człowieka? Opuszkiem palca delikatnie suniesz po gładiej powierzchni fotografii wyobrażając sobie, że ukochana twarz znajduje się w odległości kilku centymetrów od ciebie. Ciche westchnienie wymka ci się z ust, a serce zaczyna zmieniać tempo swojego biegu. Zamkasz oczy, bo pieczenie w ich kącikach staje się niebezieczne; nie chcesz zmoczć policzków. Rozchylone wargi lekko drżą, a pod powiekami jak klatki filmu przewijają się różne sceny, o których nie możesz zapomnieć. Pusto się robi. W głowie, w sercu. Zaczyna robić się duszno, a powietrze z kżdym kolejnym oddechem robi się coraz wilgotniejsze i cięższe. Teraż już cała dłoń przylega do zdjęcia i głaszcze je subtelnie. Kolejne obrazy pojawiają się i odciskają po sobie ślady. Całym sobą pragniesz przywrócić utracone chwile do teraźniejszości. Ale nie możesz - zdajesz sobie z tego sprawę doskonale. Bezsilność cię przygniata, a słońce w twoim życiu już dawno zaszło. Choć zranione serce jest teraz tak oschłe, to miłość powoli zaszywa rany, które wciąż krwawią.. Miłość teraz stara się o nią.. Powoli, powoli przywraca jej życie.. - Myślę, że to się nie uda. - Ale przecież ty kochasz mnie, a ja kocham ciebie, prawda? - Nie wiem. Jeśli zapytasz, czy lubię by z Tobą, to odpowiem, że tak. Jeśli jednak będziesz chciała wiedzieć, czy jestem w stanie żyć bez ciebie,to też odpowiem, że tak [..] - Lubisz być ze mną, ale nie cierpisz być sam ze sobą. Ciągle szukasz nowych wrażeń, żeby uciec od tgo, co istotne. Wciąż potrzebujesz adrenaliny w żyłach i zapominasz, że tam powinna płynąć krew, nic więcej. Choć moim celem jest zrozumieć miłość i choć nieraz cierpiałam za sprawą tych, którym oddałam serce, muszę przyznać, że ci, którzy dotknęli mojej duszy, nie rozbudzili mojego ciała, ci natomiast, którzy dotknęli mojego ciała, nie poruszyli mojej duszy..
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Każdego dnia przekonuję się do czego dążę... i za czym gonię...
Zainspiruj mnie jeszcze raz Wiesz, gasisz we mnie każdy ból Trzymasz mnie za rękę, chociaż sił mi brak Kiedy nie będzie nas, zawsze będę chciała poczuć jeszcze raz Jedno słowo, a ja wiedziałam wszystko. Nie musiałam wpatrywać się w niebo siedzę, patrząc przez okno obserwuję jak pięknie mgła osiada na trawie żebym nigdy nie straciła tego spojrzenia dzięki któremu widzę piękno w rzeczach codziennych... gdy na drzewach zostają jedynie pojedyncze liście przestałam przerzucać zapisane własnym życiem kartki kalendarza Nie przekłuwam łez i nie przechowuję ich w pudełku po zapałkach. Zapal świeczkę za tych których zabrał los Pomyśl choć przez chwilę podaruj uśmiech swój Ogrzeje się twym ciepłem zapomni o kłopotach. Dziś się pojawił, bez zapowiedzi, niespodziewanie wyjrzał zza horyzontu.. To za tym tęskniłam, to jego szukałam i w końcu znalazłam.. Szkoda, że tyle trzeba się nacierpieć by zobaczyć, że szczęście jest blisko. Szczęście okupione niepokojem... Potężne tornado będące spiralą i zamiast po niej iść jak należy, można spaść w dół lub wspiąć się bezpośrednio w górę... "Innego końca świata nie będzie" . Usiadłam na krześle... Sięgnęłam po zdjęcia... Poczułam pod palcami piasek nad kochanym Bałtykiem... Ten kojący, ciepły wiatr... bezsenne noce aż do wschodu... przypomniałam sobie nasze wspólne marzenia, plany.. ...wszystko zaczyna się od spojrzenia... Tyle czasu minęło, tyle zmian i niepewności, tyle tragedii oglądał świat, tak wielu ludzi popełniło tak wiele błędów. Tak wiele ucieczek... przed nimi, przed samą sobą ... Tyle razy zaciskałam usta, walczyłam... gubiłam się w krainie marzeń, o której nikt nie wiedział, której nikt nie chciał poznać... Tak wiele razy raniłam się sama... nie potrafiłam dostrzec rzeczywistości...szukałam szczęścia... Tyle razy ... chciałam uciec i nigdy nie powrócić... Tak wiele nadziei, tej głupiej niczym nieuzasadnionej... tyle chwil niepewności, zgrzytów goniących zgrzyty. Tyle uśmiechów, straconych dni, tak wiele prób i jeszcze więcej porażek... Tyle razy brałam głęboki oddech i starałam się powstrzymać łzy, tyle razy ktoś mnie zawiódł lub okłamał, tak wielu ludzi zraniłam. Tak wiele wiadomości. Złych i dobrych. Obaw, poczucia bezradności wobec nieubłaganego czasu... Nie szukam zbyt daleko, nie wyciągam rąk po więcej i więcej. Czasem mam ochotę pobyć sama, bez telefonu i komputera, z ulubioną muzyką i gorącą herbatą. Doceniam to, co mam namacalne, znajduję w tym szczęście, ucieczkę, marzenia, pasję. do snu kołysać się nawzajem... Można zamknąć się w sobie i obumierać z każdym nowym dniem. Maleńkie miejscowości pełne uroku i życzliwych ludzi- oto czego potrzebowałam... Bałtyk... szum fal... piasek... i ten niepowtarzalny klimat nadmorskich miejscowości... Ktoś bardzo miły założył różowe okulary i pilnuje, by mi nie spadły.. kłótnie bez przyczyny i podłość atakującą z każdej strony.. nie ma upadków i nie dzieje się nic, co mogłoby zburzyć spokój... |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
![]() życie z definicji bywa mało atrakcyjne.
myśli efemeryczne. szelest źrenic zatopionych w Tobie nieśmiało. nasze skrzyżowania pozbawione świateł. nie kupujmy nieba na kredyt. w powietrzu unosił się jazz czerwonych barw miłości. milczenie przed kropką - wiosny miało nie być. to nic osobistego, po prostu jestem od Ciebie lepsza. zostali spętani własną zależnością, tą, której miało nie być.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.