|
|
#2011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
pięć!!
![]() Choć przyznam, że niestety skóre na całym ciele mam przesuszoną, a na głowie to już koszmar, a jeszcze nie ma jak tego posmarować :/ Edytowane przez agata2905 Czas edycji: 2009-05-14 o 19:35 |
|
|
|
#2012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2013 |
|
Przyczajenie
|
Niestety na senność to i ja narzekam. Przy plastrach nie zauważyłam nic takiego. Ogólnie czuje się troszeczkę osłabiona, dzis na przykład zemdlałam ale nie wiem czy to przez tabletki.
|
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
Ja również chciałam podzielić się moimi odczuciami odnośnie YAZ-u. Dziś zażyłam 16-stą tabletkę i moje spostrzeżenia są następujące:
-ostatnio zrobiłam się trochę bardziej drażliwa, łatwo mnie wyprowadzić z równowagi, ale tak jak już pisała któraś Wizażanka, nie chcę tego kłaść na karb tabletek, bo po prostu jestem przemęczona i zwyczajnie mam za dużo na głowie, więc najprawdopodobniej to z tego wynika -na początku miałam bóle głowy, szczególnie wieczorem, ale teraz jest już ok ![]() -plamień nie miałam praktycznie w ogóle(no może poza jednodniowym, ale naprawdę minimalnym i tuż po okresie) -powiększenia/bólu/drażliwości piersi-brak -troszkę drętwieją mi nogi(zwłaszcza jak trzymam ,,nogę na nogę", ale przed zażywaniem tabletek było podobnie, tylko, że troszkę rzadziej) -cera bez zmian -nieznacznie zwiększył mi się apetyt,ale nie wiem czy ma to coś wspólnego z tabletkami, bo jestem na diecie, więc być może po prostu żołądek broni się przed utratą dalszych kilogramów -jestem strasznie senna-to chyba najbardziej dokuczliwe działanie niepożądane, jakie mnie dopadło! Mam nadzieję, że dalej nie pojawią się inne problemy, a @ dostanę zgodnie z wytycznymi-na białych tabletkach placebo
|
#2015 |
|
Przyczajenie
|
a co jeśli Yazy i alko? dzis bylam na piwku z koleżanka i zażyłam tabletke a potem wypilam piwko... a jak u Was z tym? jakies wieksze przejmowanie sie, uwazanie? czy po alko obniżone dzialanie tabsów? pozdrawiam
|
|
|
|
#2016 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Przeczytałam cały wątek, obserwuję go już od dłuższego czasu. Yaz przyjmuję od soboty. Piszecie, że miewacie nudności.. ja też je mam, a wczoraj wystąpiły z zawrotami głowy i zasłabnięciem.. Chciałabym się dowiedzieć jak sobie radzicie z mdłościami ? Tzn, czy pijecie jakieś herbatki, np. mięte itp ?? Bo mi one wyjmują z życia już któryś wieczór z rzędu .... A niedługo sesja i chcę sobie z nimi jakoś poradzić.
Pozdrawiam
|
|
|
|
#2017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapytaj w aptece i pamietaj zeby powiedziec ze bierzesz tabletki anty
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy powinnaś przespać skutki uboczne
|
|
#2020 |
|
Przyczajenie
|
Biorę o 22... ale z nauką czasem długo w nocy siedzę....Tym bardziej, że jej sporo i z dnia na dzień co raz więcej
I to tak różnie bywa... Dzięki za odpowiedzi
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2022 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze się nie zaczęła a mój organizm już się buntuje.. dziś o mało nie zemdlałam ranoa na nudności to podobno dobra jest herbata z imbiru - tylko musi byc świeży |
||
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
|
|
|
|
#2024 |
|
Zadomowienie
|
Wrocław, ulica Piastowska- 42,55
|
|
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
3 op i plamień brak
mam nadzieję poprzednio już w połowie były...oby bardzo chcę zostać na YAZie |
|
|
|
#2026 |
|
Raczkowanie
|
a u mnie jakas tragedia
biore antybiotyk (ze wzgledu na kleszcza) i chyba mnie uczuliło, cały "babski dół" mam spuchnięy, piecze ze dotknąć sie nie mozna coz za diabelstwo mi sie przyplatało
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Raczkowanie
|
mam,mam,mam....okres! zgodnie z instrukcja obslugi... Dziwny ten okres...juz chyba krew z nosa idzie szybciej i jest jej wiecej! ...tak ogolnie na nic nie narzekam!czuje sie |
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
w Bydgoszczy znalazłam w aptece przy szkole podstawowej nr 25 (ul. A. Grzymały-Siedleckiego) za niecałe 38 zł, wszędzie powyżej 40, a nawet 47 zł! to jest skandal...
|
|
|
|
#2030 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
![]() Mam pewne wątpliwości i dla rozwiania ich prosiłabym o kilka słow od was, zatem.... Yaz to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne więc jak większosc poczatkujących mam obawy, które pomimo racjonalizmu cieżko mi przełamać. Kochałam sie dziś z TŻ, a jestem na tabletkach placebo(dokładnie dziś wezmę 3 tab placebo). Wszytskie różowe tabletki brałam o wyznaczonej porze, zadnych ostrych biegunek i wymiotów. Niestety okres nie wystąpił, ale przegladając poprzednie wypowiedzi rozumiem, że często w czasie pierwszego stosowania tabletek okres moze pojawic sie nawet w 2 blistrze. To jak jest z tą ochroną podczas placebo? Wiem, że w ulotce jest napisane iż teoretycznie ochrona jest, ale prosiłabym o jakies wypowiedzi od was |
|
|
|
#2031 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A krwawienie może się jeszcze pojawic, dopiero weźmiesz dziś 3. placebo.. Ja np. dostaje na 4. placebo. Edytowane przez MissMiss Czas edycji: 2009-05-15 o 19:56 |
|
|
|
|
#2032 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2033 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z natury jestem niedowiarkiem wiec wolalam na zimne dmuchac! Musze pozbyc sie tego bezsensownego strachu! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2035 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny,
ja biorę dopiero 6 tabletkę Yazu- pierwszy raz mam kontakt z hormonami. Objawy mam następujące: brak apetytu (kompletny)- coś ugotuję, popatrzę ale już tego nie zjem, a jak jem to od razu robi mi się niedobrze ; okres miałam 3 dni ale nadal mam krwawienia i to dziwne- czasem w nocy, czasem w dzień lub wcale. Nie mam humorów, wahań nastroju itp. Co do zaufania- z działania Yaz planuję skorzystać po pierwszym miesiącu brania tebletek... Moja Gin mówiła, że Yaz mają również na celu stymulowanie wagi tzn. nie powinnam przytyć tylko schudnąc Ale wszytsko zależy od ćwiczeń w łóżku
|
|
|
|
#2036 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem z tych "pierwszomiesięcznych próbnych", chociaż nie do końca mi się udało :P
Coś tam modziliśmy ( ), ale na absolutnego suchara i jeszcze z gumką :P Dzisiaj łyknę 18 tabletkę.Tylko wiecie, ja cały czas się zastanawiam.. bo ja mam taki zespół natręctw-martwienia się, czy nie używać by czegoś jeszcze? (trafiłam na jakiś wątek, gdzie panienki używały tabletek+gumki, tableetek+bóg-wie czego, i sama widzę, że to no durne troche.. :P ale co się naczytałam to moje :|) Z jednej strony - OCZYWIŚCIE mam pełną świadomość tego, że to najbardziej niezawodny sposób antykoncepcji jaki wymyślono do tej pory, i że powinnam się w głowe stuknąć.. no ale moja wyobraźnia robi swoje ;P Może np jakiś kremik plemnikobójczy, albo coś? Któraś z Was robiła takie kombinacje? ;> |
|
|
|
#2037 |
|
Przyczajenie
|
CO jak co ale przecież stosujesz antykoncepcje hormonalną wiec po co Ci jeszcze gumki, srodki plemnikobójcze etc(no chyba że pominęłaś tabletki, ale zakładajac ze wszystko bierzesz o okreslonym czasie, nie masz ostrej biegunki i wymiotow to przeciez jestes chroniona przed ciążą). Znów nie popadajmy w paranoje
Bierzesz tabsy wiec juz od 1 dnia( i tu znowu jesli wzięłas pierwsza rózowa tabletkę w 1 dzień menstuacji) jestes chroniona przed ciąża niezależnie czy to Twoja pierwsza przygooda z tabletkami czy n-ta.Ps. MAm dzis okres. skąpy bo skąpy ale jest. Edytowane przez alalicja Czas edycji: 2009-05-16 o 07:31 |
|
|
|
#2038 |
|
Raczkowanie
|
Tabletek nie pominęłam, biegunki i wymiotów absolutnie brak. Pierwsza nie była łyknięta w pierwszy dzień, ale teraz to już i tak bez znaczenia, bo ochrona pewnie i tak już aktywna.
Zgadzam się, z tym, że to paranoja... no ale nie ma w pełni skutecznej metody. Tabletki też mogą zawieźć - czasami. |
|
|
|
#2039 |
|
Przyczajenie
|
Witam , jestem tu nowa... mam takie pytanie co do stosowania tabletek YAZ ... właśnie wczoraj zaczęłam zażywać YAZ okresu dostałam właśnie wczoraj późnym wieczorem i od razu zażyłam tabletkę tak jak kazał mi lekarz, ale chciałabym zazywac ją w godzinach rannych. Jak myślicie Czy mogę zażyc dzisiaj tabletke ( to bedzie moja druga) w godzinach przedpołudniowych ? Np wczoraj zażyłam o 22 a dzisiaj mogę zażyć np o 11 i tak ją stosować już zawsze ??
Proszę was o szybką poradę Zależy mi na czasie Z góry dziękuje ;*
Kocham Edytowane przez diablica963 Czas edycji: 2009-05-16 o 08:07 |
|
|
|
#2040 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, ja kończe drugie opakowaniu Yazu i w sumie wszystko by było oki, bo nie miałam żadnych plamień, bólów głowy, nie przytyłam, troche suchą skórę mam niestety ale posmarowałam oliwką dla dzieci i jest oki. Mam tylko takie pytanko bo własnie nic mi póki co nie dolega, poza tym że czasem brakuje mi powietrza, jakby serce wolniej pracowało, a nigdy nie miałam problemów z serduchem, dlatego myślę że to chyba po tabletkach, a czy któraś z Was też coś takiego miała? Dzieki za odpowiedz, pozdrowionka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

dziś o mało nie zemdlałam rano