![]() |
#2011 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
pięć!!
![]() ![]() Choć przyznam, że niestety skóre na całym ciele mam przesuszoną, a na głowie to już koszmar, a jeszcze nie ma jak tego posmarować :/ Edytowane przez agata2905 Czas edycji: 2009-05-14 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2013 |
Przyczajenie
|
Niestety na senność to i ja narzekam. Przy plastrach nie zauważyłam nic takiego. Ogólnie czuje się troszeczkę osłabiona, dzis na przykład zemdlałam ale nie wiem czy to przez tabletki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Rozeznanie
|
Ja również chciałam podzielić się moimi odczuciami odnośnie YAZ-u. Dziś zażyłam 16-stą tabletkę i moje spostrzeżenia są następujące:
-ostatnio zrobiłam się trochę bardziej drażliwa, łatwo mnie wyprowadzić z równowagi, ale tak jak już pisała któraś Wizażanka, nie chcę tego kłaść na karb tabletek, bo po prostu jestem przemęczona i zwyczajnie mam za dużo na głowie, więc najprawdopodobniej to z tego wynika -na początku miałam bóle głowy, szczególnie wieczorem, ale teraz jest już ok ![]() -plamień nie miałam praktycznie w ogóle(no może poza jednodniowym, ale naprawdę minimalnym i tuż po okresie) -powiększenia/bólu/drażliwości piersi-brak -troszkę drętwieją mi nogi(zwłaszcza jak trzymam ,,nogę na nogę", ale przed zażywaniem tabletek było podobnie, tylko, że troszkę rzadziej) -cera bez zmian -nieznacznie zwiększył mi się apetyt,ale nie wiem czy ma to coś wspólnego z tabletkami, bo jestem na diecie, więc być może po prostu żołądek broni się przed utratą dalszych kilogramów ![]() -jestem strasznie senna-to chyba najbardziej dokuczliwe działanie niepożądane, jakie mnie dopadło! Mam nadzieję, że dalej nie pojawią się inne problemy, a @ dostanę zgodnie z wytycznymi-na białych tabletkach placebo ![]()
#2015 |
Przyczajenie
|
a co jeśli Yazy i alko? dzis bylam na piwku z koleżanka i zażyłam tabletke a potem wypilam piwko... a jak u Was z tym? jakies wieksze przejmowanie sie, uwazanie? czy po alko obniżone dzialanie tabsów? pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Przyczajenie
|
Witam. Przeczytałam cały wątek, obserwuję go już od dłuższego czasu. Yaz przyjmuję od soboty. Piszecie, że miewacie nudności.. ja też je mam, a wczoraj wystąpiły z zawrotami głowy i zasłabnięciem.. Chciałabym się dowiedzieć jak sobie radzicie z mdłościami ? Tzn, czy pijecie jakieś herbatki, np. mięte itp ?? Bo mi one wyjmują z życia już któryś wieczór z rzędu .... A niedługo sesja i chcę sobie z nimi jakoś poradzić.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2018 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapytaj w aptece i pamietaj zeby powiedziec ze bierzesz tabletki anty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy powinnaś przespać skutki uboczne ![]()
![]() |
#2020 |
Przyczajenie
|
Biorę o 22... ale z nauką czasem długo w nocy siedzę....Tym bardziej, że jej sporo i z dnia na dzień co raz więcej
![]() Dzięki za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2022 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze się nie zaczęła a mój organizm już się buntuje.. ![]() a na nudności to podobno dobra jest herbata z imbiru - tylko musi byc świeży |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Zakorzenienie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zadomowienie
|
Wrocław, ulica Piastowska- 42,55
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zadomowienie
|
3 op i plamień brak
![]() mam nadzieję ![]() oby ![]() bardzo chcę zostać na YAZie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Raczkowanie
|
a u mnie jakas tragedia
![]() ![]() ![]()
#2027 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Raczkowanie
|
![]() mam,mam,mam....okres! zgodnie z instrukcja obslugi... ![]() Dziwny ten okres...juz chyba krew z nosa idzie szybciej i jest jej wiecej! ...tak ogolnie na nic nie narzekam!czuje sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
w Bydgoszczy znalazłam w aptece przy szkole podstawowej nr 25 (ul. A. Grzymały-Siedleckiego) za niecałe 38 zł, wszędzie powyżej 40, a nawet 47 zł! to jest skandal...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Przyczajenie
|
Witam.
![]() Mam pewne wątpliwości i dla rozwiania ich prosiłabym o kilka słow od was, zatem.... Yaz to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne więc jak większosc poczatkujących mam obawy, które pomimo racjonalizmu cieżko mi przełamać. Kochałam sie dziś z TŻ, a jestem na tabletkach placebo(dokładnie dziś wezmę 3 tab placebo). Wszytskie różowe tabletki brałam o wyznaczonej porze, zadnych ostrych biegunek i wymiotów. Niestety okres nie wystąpił, ale przegladając poprzednie wypowiedzi rozumiem, że często w czasie pierwszego stosowania tabletek okres moze pojawic sie nawet w 2 blistrze. To jak jest z tą ochroną podczas placebo? Wiem, że w ulotce jest napisane iż teoretycznie ochrona jest, ale prosiłabym o jakies wypowiedzi od was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A krwawienie może się jeszcze pojawic, dopiero weźmiesz dziś 3. placebo.. Ja np. dostaje na 4. placebo. Edytowane przez MissMiss Czas edycji: 2009-05-15 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z natury jestem niedowiarkiem wiec wolalam na zimne dmuchac! Musze pozbyc sie tego bezsensownego strachu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2035 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny,
ja biorę dopiero 6 tabletkę Yazu- pierwszy raz mam kontakt z hormonami. Objawy mam następujące: brak apetytu (kompletny)- coś ugotuję, popatrzę ale już tego nie zjem, a jak jem to od razu robi mi się niedobrze ; okres miałam 3 dni ale nadal mam krwawienia i to dziwne- czasem w nocy, czasem w dzień lub wcale. Nie mam humorów, wahań nastroju itp. Co do zaufania- z działania Yaz planuję skorzystać po pierwszym miesiącu brania tebletek... Moja Gin mówiła, że Yaz mają również na celu stymulowanie wagi tzn. nie powinnam przytyć tylko schudnąc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem z tych "pierwszomiesięcznych próbnych", chociaż nie do końca mi się udało :P
Coś tam modziliśmy ( ![]() Tylko wiecie, ja cały czas się zastanawiam.. bo ja mam taki zespół natręctw-martwienia się, czy nie używać by czegoś jeszcze? (trafiłam na jakiś wątek, gdzie panienki używały tabletek+gumki, tableetek+bóg-wie czego, i sama widzę, że to no durne troche.. :P ale co się naczytałam to moje :|) Z jednej strony - OCZYWIŚCIE mam pełną świadomość tego, że to najbardziej niezawodny sposób antykoncepcji jaki wymyślono do tej pory, i że powinnam się w głowe stuknąć.. no ale moja wyobraźnia robi swoje ;P Może np jakiś kremik plemnikobójczy, albo coś? Któraś z Was robiła takie kombinacje? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Przyczajenie
|
CO jak co ale przecież stosujesz antykoncepcje hormonalną wiec po co Ci jeszcze gumki, srodki plemnikobójcze etc(no chyba że pominęłaś tabletki, ale zakładajac ze wszystko bierzesz o okreslonym czasie, nie masz ostrej biegunki i wymiotow to przeciez jestes chroniona przed ciążą). Znów nie popadajmy w paranoje
![]() Ps. MAm dzis okres. skąpy bo skąpy ale jest. Edytowane przez alalicja Czas edycji: 2009-05-16 o 07:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Raczkowanie
|
Tabletek nie pominęłam, biegunki i wymiotów absolutnie brak. Pierwsza nie była łyknięta w pierwszy dzień, ale teraz to już i tak bez znaczenia, bo ochrona pewnie i tak już aktywna.
Zgadzam się, z tym, że to paranoja... no ale nie ma w pełni skutecznej metody. Tabletki też mogą zawieźć - czasami. |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Przyczajenie
|
Witam , jestem tu nowa... mam takie pytanie co do stosowania tabletek YAZ ... właśnie wczoraj zaczęłam zażywać YAZ okresu dostałam właśnie wczoraj późnym wieczorem i od razu zażyłam tabletkę tak jak kazał mi lekarz, ale chciałabym zazywac ją w godzinach rannych. Jak myślicie Czy mogę zażyc dzisiaj tabletke ( to bedzie moja druga) w godzinach przedpołudniowych ? Np wczoraj zażyłam o 22 a dzisiaj mogę zażyć np o 11 i tak ją stosować już zawsze ??
Proszę was o szybką poradę ![]() Z góry dziękuje ;*
Kocham ![]() ![]() ![]() Edytowane przez diablica963 Czas edycji: 2009-05-16 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, ja kończe drugie opakowaniu Yazu i w sumie wszystko by było oki, bo nie miałam żadnych plamień, bólów głowy, nie przytyłam, troche suchą skórę mam niestety ale posmarowałam oliwką dla dzieci i jest oki. Mam tylko takie pytanko bo własnie nic mi póki co nie dolega, poza tym że czasem brakuje mi powietrza, jakby serce wolniej pracowało, a nigdy nie miałam problemów z serduchem, dlatego myślę że to chyba po tabletkach, a czy któraś z Was też coś takiego miała? Dzieki za odpowiedz, pozdrowionka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.