Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-18, 18:24   #4891
greta09
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez zilka9 Pokaż wiadomość
Bardzo,bardzo ładnie
Naprawdę zazdroszcze tylu pyszności
Greta wychodzisz z ED?Ile musisz przytyc?
dziękuję. Teoretycznie wychodzę z ED, ale nękają mnie kompulsy, napady jedzenia, więc nie jest łatwo. Waga skacze, ale teoretycznie powinnam przytyć 10/11kg. Nie wiem, czy jestem gotowa...

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Greta, dostałaś pw?

żadne obżarstwo, co Ty mówisz? jadłam podobnie na P w weekendy, popatrz na jadłospisy Kiki
Nic nie dostałam Kika jadła o wiele więcej i nie tyła, a mi tyłek rośnie od łyżki serka wiejskiego Co ja to robię...
Stary 2009-05-18, 18:26   #4892
stoookroootkaaa
Raczkowanie

GG do stoookroootkaaa

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
stoookroootkaaa- to jest srednia redukcja, na pewno nie U a tym bardziej nie P;]
kurcze, nie mam już sił, to i tak więcej niż jadłam... to jak ja mam jeść ?
coraz bardziej zastanawiam się nad psycho, bo ciagle klotnie z mama mnie wykanczaja, narazie jestem pod opieka poradni endokrynologicznej..
mam w sobie taki hamulec. z jednej storny wiem, ze powinnam wziac sie za siebie i przytyc choc troche, a z drugiej strony siedzi cos we mnie co mowi mi 'nie rob tego, chyba nie chcesz wygladac jak kiedys' choc podobno teraz wygladam juz za chudo, jak patyk, wieszak itp . rozne opcje slyszlam na moj temat .. ehhh

wiem, ze offtop, ale ile kcal dziennie powinnam jesc, tak mniej więcej? help ... i sorry za OT
stoookroootkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:32   #4893
qathe
Wtajemniczenie

R

śniadanieI:
-płatki owsiane zarodki pszenne,otręby na mleku 1.5%

śniadanie:
-serek wiejski z wkrojonym pomidorem i pietruszką

obiad:
-duszone warzywa(papryka,cebula,pa midor,groszek,pietruszka, szczypiorek) z tuńczykiem i dwoma jajkami+sałta polana odrobiną cytryny

kolacja:
-serek wiejski ze szczypiorem
-jogurt truskawkowy z musli i troche słonecznika

qathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:33   #4894
Raymonda
Raczkowanie

Redukcja:

Śniadanie: Wielka kroma razowca, na której naćkałam co mogłam : 4 albo i 5 cienkich plasterków wędzonej wołowiny, mnóstwo plastrów ogórka i rzodkiewki, pomidor, sałata, a cała kroma posmarowana serkiem wiejskim (wklepałam go, bo tak lubię) i na góre też dodałam aż spadał + jajko na twardo

II śniadanie: jabłko zapieczone z cynamonem

Obiad: Omlet z 2 jaj z pomidorem,szynką parmeńską(tłuszcz odkrojony), polany kefirem, przyprawiony bazylią i ziołami prowansalskimi.

Podwieczorek: będzie pół puszki tuńczyka wsw z gotowanymi różyczkami brokuła(brokuł?)

Kolacja: Twaróg lekki + serek wiejski lekki+ kapka jogurtu nat. dla lepszej konsystencji, parę kawałków łososia

1,5 l wody, czerwona herbata z 2 filiżanki.

keep walking.
Raymonda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:35   #4895
star15
Zakorzenienie

U:

Owsianka z masą makową domowej roboty, suszonymi śliwkami, morelami, daktylami, pestkami dyni, orzechami i serkiem wiejskim - !
Dwie kromki razowca z sezamem, siemieniem lnianym i innymi pestkami, masełko, szynka wieprzowa, musztarda + sałata, rzodkiewka
Mały filet z ryby, ziemniaki + śmietana, koperek, brokuły z łyżeczką oleju
Daktyle suszone, kawa z mlekiem x 3 tak jakoś poleeeciało, nawet nie zauważyłam, że aż 3..
(A tu rodzice wrócili z zakupów, a Martynka jest przed okresem i rzuciła się na wszystko, co można pogryźc/połknąc lub w jakikolwiek inny sposób doprowadzic do bliskiego kontaktu z jej jelitami ):
Pół puszki tuńczyka z kukurydzą, kromka razowca jak w IIŚn. z masłem i szczypiorem
Kilka garści orzeszków sojowych, kilka z mieszanki bakaliowej
Danio intenso z chrupiącymi nasionkami , pół bułeczki z sezamem
Truskawki ze śmietaną
Sałata z sosem vinegrette z torebki + smażone pieczarki, cebula, musztarda, pomidor, mozarella w kulkach - wszystko w postaci sałatki
Masa makowa z jogurtem naturalnym, daktylami i orzechami

Oczywiście to nie tak na raz, tylko od 16,00 do teraz ; )

...
Dzień Żarłoka
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2009-05-18 o 18:37
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:36   #4896
venus in furs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez qathe Pokaż wiadomość
R

śniadanieI:
-płatki owsiane zarodki pszenne,otręby na mleku 1.5% dołóż jakieś białko

śniadanie:
-serek wiejski z wkrojonym pomidorem i pietruszką ok

obiad:
-duszone warzywa(papryka,cebula,pa midor,groszek,pietruszka, szczypiorek) z tuńczykiem i dwoma jajkami+sałta polana odrobiną cytryny pięknie!

kolacja:
-serek wiejski ze szczypiorem
-jogurt truskawkowy z musli i troche słonecznika ok, ale lepszy byłby jogurt naturalny ze świeżymi truskawkami
jest bardzo ładnie, widać postępy!

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:39   #4897
cezar90
Przyczajenie

reklama

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2009-05-18 o 18:56
cezar90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 18:39   #4898
qathe
Wtajemniczenie

I tak dzisiaj miałam małe załamanie,bo stanełam na wage po tygodniu(staram ważyć się co tydzień) a waga stoi w miejscu ) to trzeci tydzień walki z wagą

qathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:44   #4899
naughtyprincess
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
U:

Owsianka z masą makową domowej roboty, suszonymi śliwkami, morelami, daktylami, pestkami dyni, orzechami i serkiem wiejskim - ! pysznie
Dwie kromki razowca z sezamem, siemieniem lnianym i innymi pestkami, masełko, szynka wieprzowa, musztarda + sałata, rzodkiewka ok
Mały filet z ryby, ziemniaki + śmietana, koperek, brokuły z łyżeczką oleju dlaczego mały ?
Daktyle suszone, kawa z mlekiem x 3 tak jakoś poleeeciało, nawet nie zauważyłam, że aż 3.. i spać ci się na pewno nie chce
(A tu rodzice wrócili z zakupów, a Martynka jest przed okresem i rzuciła się na wszystko, co można pogryźc/połknąc lub w jakikolwiek inny sposób doprowadzic do bliskiego kontaktu z jej jelitami ):
Pół puszki tuńczyka z kukurydzą, kromka razowca jak w IIŚn. z masłem i szczypiorem ok
Kilka garści orzeszków sojowych orzechy sojowe ? dobre to ?, kilka z mieszanki bakaliowej
Danio intenso z chrupiącymi nasionkami , pół bułeczki z sezamem mmmm
Truskawki ze śmietaną zamień smietane na jogurt
Sałata z sosem vinegrette z torebki + smażone pieczarki, cebula, musztarda, pomidor, mozarella w kulkach - wszystko w postaci sałatki

...
Dzień Żarłoka
pysznie staraj sie jeść mniej pieczywa i kąponowac tak posiłki aby nie każdy był na słodko bo u Ciebie słodkie jest sniadanie po obiedzie przekaska podwieczorek przekaska i kolacja . ;p
naughtyprincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:49   #4900
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Moje dzisiejsze przedziwne R... Jestem na siebie bardzo zła
Ś-> placki owsiane (jabłko, jajko, otręby pszenne, płatki owsiane, rodzynki)
po 1,5 godz. -> 2 kostki gorzkiej czekolady
II Ś-> Big Milk , 2 suche grahamki-nie miałam możliwości ich niczym obłożyć, bo kupiłam je po drodze i zjadłam w trasie
po 0,5 godz.-> 5 wafli ryżowych
Ob.-> kromka żytniego pełnoziarnistego posmarowana jakimś białym serkiem+plaster wędliny drobiowej, 1/4 pora podsmażona na oleju z pestek winogron+rozbełtane jajeczko=dziwna jajecznica/z dużą ilością przypraw ale bez soli-sukces
K.-> serek homo naturalny, big marchewka

Wiem, jest źle, niech ktoś spojrzy krytycznym okiem i mnie okrzyczy, to może wtedy się poprawię...
Stary 2009-05-18, 18:49   #4901
anusiaa89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość

Bialko w kazdym posilku, nnkt są, duzo węgli jest tylko w sniadaniu a w kolejnych posilkach malutko, na II sniadanie moze jakies kromki z razowym? jedz owoce do 16stej bo w tym jadlospisie nie ma ani jednego Nie jestes głodna między posiłkami. Więdzej warzyw brokuły, kalafior, kalarepka, rzodkiewka są przepyszne
Cytat:
Napisane przez ElleEstJolieeeee Pokaż wiadomość
Stanowczo za dużo nabiału...w 4 posiłkach ser... strasznie monotonnie i niezdrowo , na dodatek odtłuszczony... są jeszcze jajka, soja, ryby. Bardzo mało węglowodanów. One też są potrzebne! Nie czujesz się osłabiona?Radzę je dodać do II sniadania i obiadu, bo później może byc efekt jojo.

dziekuję za oceny.
węgli staram sie unikać
zmodyfikowałąm troche - zamiast wieśniaka zjadłam po poludniu jabłko (kołó 15.00)
na obiad był cyc z kury gotowany na parze polany 3 łyżkami sosu koperkowego (to wielki grzech???) plus warzywka
włąśnie że nie czuje sie osłabiona .. czuje sie naprawdę dobxrze.
ale z tym efektem jojo to mnie postraszyłaś jutro sie zaopatrze w jakies wegle w posiłkach..

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 18:49   #4902
venus in furs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Raymonda Pokaż wiadomość
Redukcja:

Śniadanie: Wielka kroma razowca, na której naćkałam co mogłam : 4 albo i 5 cienkich plasterków wędzonej wołowiny, mnóstwo plastrów ogórka i rzodkiewki, pomidor, sałata, a cała kroma posmarowana serkiem wiejskim (wklepałam go, bo tak lubię) i na góre też dodałam aż spadał + jajko na twardo super!

II śniadanie: jabłko zapieczone z cynamonem, mogłoby być jakieś białeczko, n.p łyżka naturalnego serka homogenizowanego

Obiad: Omlet z 2 jaj z pomidorem,szynką parmeńską(tłuszcz odkrojony), polany kefirem, przyprawiony bazylią i ziołami prowansalskimi. bardzo fajnie

Podwieczorek: będzie pół puszki tuńczyka wsw z gotowanymi różyczkami brokuła(brokuł?)
ok

Kolacja: Twaróg lekki + serek wiejski lekki+ kapka jogurtu nat. dla lepszej konsystencji, parę kawałków łososia świetnie

1,5 l wody, czerwona herbata z 2 filiżanki.
bardzo ładny jadłospis, widać że dieta sprawia Ci frajdę-i tak ma być!

Moje włosowe patenty:
Stary 2009-05-18, 18:50   #4903
naughtyprincess
Raczkowanie

a o to moje U/R bardzo proszę o ocenę .
śniadanie : aktivia malinowa z musli + 2 łyżeczki płatków owsianych + łyżka otrębów (więcej nie miałam ) zielona herbata
II śniadanie : dwa jabłka , kubuś (bez dodatku cukru) gryz loda śmietankowego
obiad : 2 talerze zupy jarzynowej na wodzie 1 gołabek
kawa (bez cukru)
podwieczorek : jogobella light brzoskwiniowa + starte jabłko + łyżka chudego twarogu + 2 łyżki otrębów granulowanych jabłkowych
herbata miętowa
kolacja : 2 kromki chleba razowego w 100% + pół makreli + plaster sera 12 % tłuszczu + łyżeczka keczupu + 2 plasterki szynki (chudej) + ogórek + pomidor + rzodkiewka + herbatka koper włoski
Stary 2009-05-18, 18:52   #4904
venus in furs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez qathe Pokaż wiadomość
I tak dzisiaj miałam małe załamanie,bo stanełam na wage po tygodniu(staram ważyć się co tydzień) a waga stoi w miejscu ) to trzeci tydzień walki z wagą
wcześniej jadłaś bardzo malutko, i mogłaś przystopować sobie metabolizm. Powinno minąć, bądź cierpliwa. Jakie ćwiczenia robisz?

Moje włosowe patenty:
Stary 2009-05-18, 18:53   #4905
Margolcia0703181
Raczkowanie

U:
I. wieśniak 200g + 2 łyżki pł owsianych, 1/2prostokoątnej kromki chleba wieloziarnistego maźnięta serkiem topionym, kawa
II. 2 kromki jw, 0,5 l maślanki
jabłko
III. drożdżówka z serem, jabłko
IV. 100g twarogu chudego, 2 łyżki kefiru, garść mieszanki studenckiej
w międzyczasie szkl soku pomidorowego, jabłko
Stary 2009-05-18, 18:54   #4906
naughtyprincess
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze przedziwne R... Jestem na siebie bardzo zła
Ś-> placki owsiane (jabłko, jajko, otręby pszenne, płatki owsiane, rodzynki) ok.
po 1,5 godz. -> 2 kostki gorzkiej czekolady gorzka czekolada to nie powód do takiej miny smiley proszę
II Ś-> Big Milk , to tylko 91 kcal a tyle przyjemnośći2 suche grahamki-nie miałam możliwości ich niczym obłożyć, bo kupiłam je po drodze i zjadłam w trasie ok ale szkoda że suche
po 0,5 godz.-> 5 wafli ryżowych 1 wafel ryżowy to tylko 35kcal a jeśli były z brązowego ryżu to nic się nie stało
Ob.-> kromka żytniego pełnoziarnistego posmarowana jakimś białym serkiem+plaster wędliny drobiowej, 1/4 pora podsmażona na oleju z pestek winogron+rozbełtane jajeczko=dziwna jajecznica/z dużą ilością przypraw ale bez soli-sukces szkoda że taki "marny" obiad za to ze nie posoliłaś !
K.-> serek homo naturalny, big marchewka ok

Wiem, jest źle, niech ktoś spojrzy krytycznym okiem i mnie okrzyczy, to może wtedy się poprawię...
wcale nie jest zle !
od jutra zacznij porządne R ! masz swoja upragnioną kare ! trzymaj się i powodzenia
Stary 2009-05-18, 19:01   #4907
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naughtyprincess Pokaż wiadomość
pysznie staraj sie jeść mniej pieczywa i kąponowac tak posiłki aby nie każdy był na słodko bo u Ciebie słodkie jest sniadanie po obiedzie przekaska podwieczorek przekaska i kolacja . ;p
Bardzo dziękuję za ocenę, ale dziś miałam po prostu taki dzień. Podjęłam akcję pt. "niejedzenie słodyczy", a jestem przed okresem i wariuję w aspekcie słodkiego ; ) jakoś musiałam sobie więc poradzic.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 19:02   #4908
naughtyprincess
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo dziękuję za ocenę, ale dziś miałam po prostu taki dzień. Podjęłam akcję pt. "niejedzenie słodyczy", a jestem przed okresem i wariuję w aspekcie słodkiego ; ) jakoś musiałam sobie więc poradzic.
rozumiem cię .
minie okres i nie bd ci sie chciało .
Stary 2009-05-18, 19:06   #4909
MalaLejdi
Zadomowienie

Cytat:
Mam to samo, za 2 dni gdzieś dostane okres, ze słodyczami sobie radze, bo nie jem ich wogóle od 3 miesięcy, ale czuje, że jestem wzdęta i mam brzuch jak balon Też tak macie dziewczyny przed okresem?
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 19:14   #4910
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

u:

1. owsianka z bananem, jaskami kokosowymi, orzeszkami ziemnymi i sosem toffi, kawa z mlekiem

2. grahamka z camembertem i pomidorem, kefirr 200g, przekąska owsiana elovena cynamonowa

3. pomidorowa z ryżem, potrawka z kurczaka z warzywami iiii z ryżemcappuccino

4. 3bit intensimo, dużo orzeszków w miodzie

5. grahamka duża z camembertem, duużo pysznej drobiowej szynki
miseczka truskawek

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 19:22   #4911
Jorelia
Rozeznanie

Bardzo proszę o ocenę mojego W/U

I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych z bananem, rodzynkami, daktylami i cynamonem + pół serka homo naturalnego.
II. Kromka razowca z jajkiem na twardo i pomidorem, truskawki polane resztką serka homo.
III. Miska gęstego, pysznego krupniku z soczewicą i czerwoną fasolą, dwa ogórki małosolne.
IV. Jogurt naturalny z miodem i migdałami, kawa z mlekiem.
40 minut biegania
V. Kromka chleba orkiszowego posmarowana bieluchem i posypana szczypiorkiem, sałatka z pomidora, sałaty, cebuli, kiełków i kropli oliwy z oliwek.
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 19:26   #4912
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez naughtyprincess Pokaż wiadomość
wcale nie jest zle !
od jutra zacznij porządne R ! masz swoja upragnioną kare ! trzymaj się i powodzenia
Dziękuję
Na pewno od jutra już się sprężę. Aha- wafle były z brązowego ryżu
Stary 2009-05-18, 19:29   #4913
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
U:

Owsianka z masą makową domowej roboty, suszonymi śliwkami, morelami, daktylami, pestkami dyni, orzechami i serkiem wiejskim - !
Dwie kromki razowca z sezamem, siemieniem lnianym i innymi pestkami, masełko, szynka wieprzowa, musztarda + sałata, rzodkiewka
Mały filet z ryby, ziemniaki + śmietana, koperek, brokuły z łyżeczką oleju
Daktyle suszone, kawa z mlekiem x 3 tak jakoś poleeeciało, nawet nie zauważyłam, że aż 3..
Pół puszki tuńczyka z kukurydzą, kromka razowca jak w IIŚn. z masłem i szczypiorem
Kilka garści orzeszków sojowych, kilka z mieszanki bakaliowej
Danio intenso z chrupiącymi nasionkami , pół bułeczki z sezamem
Truskawki ze śmietaną

...
Dzień Żarłoka
każdemu się zdarza, Martynko

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
u:

1. owsianka z bananem, jaskami kokosowymi, orzeszkami ziemnymi i sosem toffi, kawa z mlekiem

2. grahamka z camembertem i pomidorem, kefirr 200g, przekąska owsiana elovena cynamonowa

3. pomidorowa z ryżem, potrawka z kurczaka z warzywami iiii z ryżemcappuccino

4. 3bit intensimo, dużo orzeszków w miodzie

5. grahamka duża z camembertem, duużo pysznej drobiowej szynki
miseczka truskawek
Pysznie, Iza

175, 83/62/89

Edytowane przez gorzkakawa
Czas edycji: 2009-05-18 o 19:57
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 19:37   #4914
agussssia
Rozeznanie

heej laski ;]]
ostatnio tak podczytuje wasze jadłospisy i mój normalnie w porównaniu z waszymi jest taki biedny :"( nie mam pomysłów na obiad a jestem teraz na R. i przydało by sie podkręcić metabolizm bo ciężko z nim.

no dzisiaj,

śniadanie: pół na pół płatków owsianych z mlekiem 0.5% (ok pół szkl)
wyszła mała miseczka. z kilkoma rodzynkami

2śniadanie : 2wasy z masłem orzechowym ale tylko tak lekko posmarowane i jabłko. - nie miałam co wziąść do szkoły

obiad : jajecznica z 2jajek i 3 plasterki szynki - z pomidorem ogórkiem zielonym i troche sałaty

podwieczorek : 2 marchewki

kolacja : jogurt naturalny z otrębami granulowanymi

kiedyś miałam zaburzenia odżywiania jadłam po 200 -500 kcal na dzień. ale dalej o tym myśle cały czas, cokolwiek zjem mam wyżuty sumienia,

agussssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 19:54   #4915
Raymonda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez venus in furs Pokaż wiadomość
bardzo ładny jadłospis, widać że dieta sprawia Ci frajdę-i tak ma być!
Dzięki za pochwałę Teraz mam jeszcze więcej motywacji

keep walking.
Raymonda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 19:57   #4916
fucia
Raczkowanie

Dzisiejsza Redukcja
1. Sniadanie- 5łyżeczek płatków owsianych, 4 łyżki płatków kukurydzianych, 1 szklanka mleka, pół małego pomarańcza
2. II Śniadanie - Kanapka z dwóch skibek chleba razowego z serkiem topionym, jabłko
3. Obiad - jajecznica z 3 jajek, 3łyżki surówki, Skibka razowca z pomidorem
4. Kolacja - Wieśniak z pomidorem,ogórkiem,szczyp iorkiem i sałatą , 1 wafel ryżowy
Stary 2009-05-18, 20:02   #4917
pidzamcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ElleEstJolieeeee Pokaż wiadomość

Na śniadanie radziłabym więcej płatków.3 łyżki to mało..to śniadanie i i tak to spalisz.. zwłaszcza ,że dopiero po 5 godzinach masz nastepny posilek... Te długie przerwy mnie trochę martwią,bo moga spowolnic metabolizm.Dlatego radzę wieksze sniadania. Koniecznie musisz wprowadzić do jadłospisu tłuszcze! Stracisz okres, będziesz miala suchą i szarą skórę, włosy w gorszej kondycji...one są bardzo potrzebne. Proponuję też smarować kanapki masłem. Wystarczy trochę do II śniadania, nie zaszkodzi, a jest bardzo zdrowe i potrzebne, gdyż nasycone tłuszcze tez odpowiadaja za okres.
Dziękuję za odpowiedź rozwiałaś kilka moich wątpliwości
Ogólnie to mój metabolizm sam nie wie co ma ze sobą zrobić
Mam pracę na weekendzie nocną, więc mój metabolizm trochę świruje, więc wtedy staram się nie jeść węgli tylko białko z warzywami. A na tygodniu znowu długie przerwy wynikają z braku czasu w czasie praktyk Jak mam dzień wolny o jem średnio co 3 godziny i jest dobrze, nie czuję głodu i jakoś lepiej jest
Ale z moim trybem życia nie wiem jak odnaleźć złoty środek
pidzamcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 20:05   #4918
Fankaus5olga
Zadomowienie

Wychdzenie z ED...

I sniadanie: 40 gram razowca, z plastrem twarogu, plastrem szynki i salata

II sniadanie: 1/3 szklanki jogurtu naturalnego, z lyzka platkow owsianych, pol jablka

Obiad: 2 lyzki ryzu, 4 male pulpeciki miesne, surowka zrobiona w domu

Kolacja: jajecznica z 2 jajek
Fankaus5olga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 20:08   #4919
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Fankaus5olga Pokaż wiadomość
Wychdzenie z ED...

I sniadanie: 40 gram razowca, z plastrem twarogu, plastrem szynki i salata

II sniadanie: 1/3 szklanki jogurtu naturalnego, z lyzka platkow owsianych, pol jablka

Obiad: 2 lyzki ryzu, 4 male pulpeciki miesne, surowka zrobiona w domu

Kolacja: jajecznica z 2 jajek
tragedia, dodawaj szybciej te kalorie, bo organizm się bardzo męczy na takim deficycie kalorycznym.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 20:12   #4920
agussssia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agussssia Pokaż wiadomość
heej laski ;]]
ostatnio tak podczytuje wasze jadłospisy i mój normalnie w porównaniu z waszymi jest taki biedny :"( nie mam pomysłów na obiad a jestem teraz na R. i przydało by sie podkręcić metabolizm bo ciężko z nim.

no dzisiaj,

śniadanie: pół na pół płatków owsianych z mlekiem 0.5% (ok pół szkl)
wyszła mała miseczka. z kilkoma rodzynkami

2śniadanie : 2wasy z masłem orzechowym ale tylko tak lekko posmarowane i jabłko. - nie miałam co wziąść do szkoły

obiad : jajecznica z 2jajek i 3 plasterki szynki - z pomidorem ogórkiem zielonym i troche sałaty

podwieczorek : 2 marchewki

kolacja : jogurt naturalny z otrębami granulowanymi

kiedyś miałam zaburzenia odżywiania jadłam po 200 -500 kcal na dzień. ale dalej o tym myśle cały czas, cokolwiek zjem mam wyżuty sumienia,

nikt nie oceni ???

a co do tłuszczów to co jeść?
boję sie o okres bo kiedyś nie miałam go 4 miesiące przez odchudzanie .

agussssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości