|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
moje beznadziejne nie wiem co (powinno być O jak Obżarstwo
![]() I: miska crunchy czekoladowo-bananowego z jogurtem bananowym, garścią śliwek, suszonych moreli i daktyli, prince polo xxl mleczne II: drożdżówka z serem, jagodami, czekoladą, kruszonką i lukrem, jabłko III: 2 kromy wiejskiego chleba z roladą z pieczonej gęsi, sałatą, ogórkiem małosolnym i koperkiem IV: talerz łazanek z boczkiem, kapustą i grzybami, 3 wielkie gołąbki z ryżem i słoniną, słoik buraczków... V: 450g lodów waniliowo-truskawkowych z ajerkoniakiem i garścią truskawek VI: 3 kromy chleba z żółtym serem, miska sałatki (jajka, ziemniaki, cebula, dużo majonezu i musztardy) posypana szczypiorkiem, 2 sardynki w oleju VII: wielki kawał kruchego ciasta maślanego z powidłami, smakija o smaku mlecznej czekolady, 8 rafaello ![]()
![]() |
#4862 |
Raczkowanie
|
Mój dziesiejszy jadło, do ocenki ... wychodzę z ED, powinnam być na P, ale wiecie dziewczyny, wyrzuty sumienia mnie zjadają, więc narazie jest to U, zobaczymy jak pójdzie dalej, może z czasem wyjdzie P, a może nie bedzie potrzebne...
![]() więc taak . Iśn; grachamka z masłem, plastrem poledwicy z indyka + rzodkiewka, pół pomidorka IIśn; jabłko, trochę mieszanki orzeszków Ob; omlet z 2 jaj ze szpinakiem(taki w wersji z mąką) K; chyba będzie wieśniak z kromką razowca z masłem lub bez + jakieś warzywko wiem, że to kiepsko jak narazie, ale i tak zrobiłam postęp .. może nie wielki, ale jednak. 4 posiłki, ponieważ śniadanie było dość późne ( w między czasie 2xdziennie 8min legs i brzuszki) proszę o surową, szczerą (tak, tak - chyba na prawdę potrzbuję kopa ;/) ocenę! ... Edytowane przez stoookroootkaaa Czas edycji: 2009-05-18 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
Powolne wychodzenie z uzupełnianiem niedoboru nnkt -.-
I śniadanie - jajecznica z 2 jajek z oregano + 2 kromki razowca słonecznikowego posmarowane margaryną (czy lepiej masło o.o ?) i na to duża ilość twarożku lekkiego / kawa ricore z mlekiem II śniadanie - banan, jabłko zielone, jogurt naturalny z otrębami Przekąska - kilka orzechów włoskich z mieszanki bakaliowej Obiad - 4 mrożone knedle z truskawkami polane jogurtem naturalnym ( ![]() Podwieczorek - serek homo naturalny + 30g orzechów włoskich Kolacja - 100g twarogu z pomidorem, płatkami sojowymi i kromka razowca w między czasie sporo wody i herbata czerwona, wiem że na obiad powinno być jakieś mięsko, ale przeziębiłam się i nie mam za bardzo apetytu -.- z jak z nnkt mam jeszcze gdzieś wcisnąć? <: |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Naprawdę zazdroszcze tylu pyszności ![]() Greta wychodzisz z ED?Ile musisz przytyc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
Apropo activii tez ją czasem dodaje do maslanki jest pyszna i gęsta. Taka maslanka daje uczucie sytości na 3 godziny ;] Edytowane przez olalola24 Czas edycji: 2009-05-18 o 15:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Zadomowienie
|
redukcja!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadne obżarstwo, co Ty mówisz? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze eRRR, proszę o ocenkę:
1. 3 kromki kwadratowe grahama, sporo szynki, łyżka twarogu półtłustego, 1/4 łyżeczki delmy, jabłko, garstka mieszanki studenckiej 400-450 2. serek homo nat 150g, łyżeczka słonecznika, 2 łyżeczki orzechów 200-250 trening siłowy 40 minut 3. pierś z kurczaka (spory kawał)+ garść makaronu razowego (w przyprawach podsmażane na łyżeczce oleju)+ sporo kapusty młodej gotowanej 360-400 4. sałata, rzodkiewki, serek wiejski zwykły 200g (lub 150g zależy na ile będę głodna) lub 2 jaja na twardo I jak? <prosi> |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Zakorzenienie
|
Moze dzis ktos bedzie laskaw moj jadlospis ocenic....
U Sniadanie: 1/2 grejpfruta 1 1/2 kromki chleba zytniego z pestkami dyni (ten taki "mokry" prostakatny, plasterkowany pakowany w folie, cos jak pumpernikiel): polowa tego z serem kozim, polowa z wedzonym lososiem. Wkrojony: pomidorek, ogorek, papryka, kilka lisci mlodego szpinaku + lyzeczka majomezu Lunch 100g wiesniaka + 2 lyzki jogurtu nat. koziego + pomidorki koktajlowe+ troche szpinaku j/w. 1 owsiane krakers(oat cake, nie wiem w sumei jak to nazwac po polsku, to glownie prasowany owies). 8 orzechow brazylijskich Obiad: Udko z qraka pieczone z estragonem, cayenne, swierzym imbirem i czosnkiem. 2-3 lyzki ziemniakow ugotowanych. Salatka (kapusta biala+tarta marchewka+papryka czerw. + koperek+ oliwa z oliwek). 80g mango suszonego. Prooooszeeeee o ocenke ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R:
I śniadanie 5:00: 3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych, pół szklanki mleka 2%, serek homo naturalny 130 g, łyżeczka kakao, kawa parzona ze słodzikiem. II śniadanie przed 10 jakoś: 2 kromki chleba żytniego "biedronkowego" ![]() Przekąska (?) 13:30: kefir 400ml. Obiad 16:30: 3 łyżki ryżu brązowego, cebula podduszona z kilkoma pieczarkami i podgotowana w vegecie piersią z kurczaka (100g), zioła, miseczka fasolki szparagowej gotowanej. Będzie: Kolacja 20:00: wiejski lekki i może być marchewka ? Przyznam się że uzależniłam się od owsianki ![]() Martwi mnie jedno, bo piszecie że mogą być problemy z @... W sumie ja jestem po odstawieniu anty które brałam na wyregulowanie cyklu i czekam... ![]() A jak nie będzie bo źle układam jadłospisy ? Proszę o rady i ocenę jadłospisu ![]() Edytowane przez pidzamcia Czas edycji: 2009-05-18 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do owocków to ograniczam się z nimi i jem co 2-3 dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Przyczajenie
|
redukcja...
mogę prosić o ocenkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
up..up..please.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powinnaś jeśc większe śniadania, sniadanie to najważniejszy posiłek dnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Zakorzenienie
|
Uuuuuu.
![]() Sn: Rogal z serkiem almette jogurtowym i dzemem truskawkowym. kawa z mlekiem, 2 kostki czekolady mlecznej. IIsn; szkolna kanapka z tunczykiem & majonezem. Jablko i soczek marchwiowy. Ob; kasza gryczana z sosem,gulasz i surowka. d; sekacz z nadzieniem orzechowym.kawa p; pomidorki w sosie salatkowym ziolowo jakims tam ![]() k; 2 tosty z twarogiem i cukrem waniliowym, herbatka mietowa.
![]() |
#4882 |
Rozeznanie
|
ElleestJolie, dziękuję za ocenę!
![]() Moje dzisiejsze R: I. Owsianka( standardowo płatki, otręby, owies) z jabłkiem i cynamonem+pół serka wiejskiego II. Dwie kromki pełnoziarnistego chleba własnej roboty, 2 plastry chudego twarogu, 2 suszone pomidory, jeden pomidor swieży III. 250g fasolki i brokułów, 100g pieczarek duszonych z cebulką na oliwie z oliwek, 40 g niskotłuszczowej fety, kilka listków świeżej bazylii IV. Pół kilo truskawek, mniam! ![]() ![]() V. tradycyjnie serek wiejski, dzisiaj z kalarepką Proszę o ocenę ![]()
#4883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() stoookroootkaaa- to jest srednia redukcja, na pewno nie U a tym bardziej nie P;]
Edytowane przez airwaves Czas edycji: 2009-05-18 o 17:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4886 |
Konto usunięte
|
U
Iśn: jogurt z kiwi, 8 kawałków bagietki z pasztetem drobiowym II śn: snickers, sałatka (kaszka kuskus, oliwki, papryka, kukurydza), czpisy solone, cola (wiem wiem, cola i czipsy... ![]() Ob: duża porcja zapiekanki (kiełbasa, pomidor, ser, bazylia, makaron świderki), czekoladka P: trochę zapiekanki (skład jak wyżej) K: 4 kanapki - chleb, pasztet drobiowy, pomidor |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ogólnie jak dla mnie ladnie wirlandia a Ty nie powinnas byc czasem na P? ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
Konto usunięte
|
Powinnam, choć nie daję rady i wolę być na U.
![]() ![]() Masła do pasztetu nie jem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje wczorajsze U: Śn: duża grahamka : jedna połówka z masłem orzechowym i plasterkami banana, druga z masłem,szynka,pomidorem,r zodkiewką i szczypiorkiem ; 2 mandarynki w międzyczasie jabłko II śn: jogurt naturalny 200g z miodem i granolą orzechową+ pare orzechów laskowych , cappucino III śn: lód włoski z polewą malinową O: schab pieczony, młode ziemniaki, mizeria ze smietaną, surówka z marchwii i jabłka, sałatka z pomidorow i cebulki P: kromka żytniego z makrelą wędzoną, parę brzoskwiń z puszki K: omlet z 2 jaj z czosnkiem, cebulą,szczypiorkiem,gros zkiem,kukurydzą,pomidorem i ketchupem
I'm delighting in the air but I'm hungry .. for you Edytowane przez ElleEstJolieeeee Czas edycji: 2009-05-18 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze deszczowo-wyjazdowe P:
Ś: dwa jajka sadzone (pewnie na maśle, ale nie wiem w sumie sama)+ dwie kromki ciemnego chleba posmarowane ramą!+ twarożek+ parówka+ pomidor+rzodkiweka+ szczypiorek+ sałata IIŚ: serek wiejski+ kiwi+ ciastko LuGO! O: szaszłyk (kurczak, papryka, cebulka) pieczony z ziołami i jakimś tłuszczykiem+ ok. woreczka ryżu+ brokuły gotowane+ szparagi+ surówka z czerwonej kapusty+ sałata P: 250ml soku pomidorowego+ puszka sałatki śródziemnomorskiej z tuńczykiem 180g+ dwa wafle ryżowe K: zupa krem z pomidorów z serem i bazylią (zabielany śmietaną)+ wafel ryżowy Jejku dawno nie jadłam tak tłusto jak w ostatnich dniach. I jakoś tak zawsze po obiedzie nie do końca się czuję. Czy to możliwe, że jakoś od tłuszczu się odzwyczaiłam w takich ilościach? Tzn. wiem, że nie jest to jakoś dużo, ale np. parówka, jajka sadzone i rama to sporo jak dla mnie i do tego ten szaszłyk był dość tłuściutki. Co w ogóle o moim jadło sądzicie?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.