|  2009-05-20, 09:16 | #31 | ||||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII

Cytat: 
  Zredukowałabym tą dużą ilość nabiału i dodałabym jakies pestki/orzechy lub maslo. Cytat: 
  Cytat: 
  tak trzymac  Ale activie bym zamienila na wiesniaka lub homo  Cytat: 

__________________ I'm delighting in the air but I'm hungry .. for you | ||||
|     | 
|  2009-05-20, 09:26 | #32 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

do MalaLejdi i ElleEstJolieeeee-> uwielbiam jogurty po prostu (zwlaszcza ze swiezymi owocami), poza tym na sniadanie lubie zjesc cos plynnego:P Juz drugi raz taka rade dostaje, wiec moze zmienie activie na zwykly naturalny? Ale to dopiero od przyszlego tygodnia, bo na ten mam jeszcze zapas activii w lodowce;] A ta oliwa oczywiscie z oliwek, tylko tak skrotowo napisalam Dzieki wielkie za komentarze i rady  Naprawde strasznie mi pomagacie  Na moim brzuszku juz widac efekty, a to dopiero tydzien i wcale nie cwicze duzo (30 min zestaw cwiczen rozciagajacych + na miesnie brzucha, posladki i uda + 15 min biegania codziennie). Nie wazylam sie co prawda, ale nie mam na celu dosjscia do jakiejs konkretnej wagi, chce miec po prostu ladniejsza sylwetke na wakacje i troche oponki zgubic   Edytowane przez pussszek Czas edycji: 2009-05-20 o 09:29 | 
|     | 
|  2009-05-20, 09:38 | #33 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2009-05-20, 09:41 | #34 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-10 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  Węgle wyrzuciłam z obiadów już na stałe, bo przy obecnym trybie dnia obiad jem dość późno (ok. 18.00) i boję się, że to jednak za późno na jedzenie węgli. Za mało? Wszyscy na tym wątku mi to sugerują, a ja mam schizę, że teraz, gdy na dobrą sprawę cały dzień spędzam siedząc przed kompem, to i tak za dużo! Już sama nie wiem...   
				__________________ Jestem bezbronna tylko wtedy, gdy schnie mi lakier na paznokciach... | |
|     | 
|  2009-05-20, 09:46 | #35 | |
				 | 

Cytat: 
 Brakuje wegli do 2 sniadanka no i nnkt, niby jest oliwa z oliwek ale smażona, wrzuć gdzies garstke orzechów ;] | |
|     | 
|  2009-05-20, 09:56 | #36 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

No wlasnie z tymi cwiczeniami to jest tak, ze chodze na silownie w pracy mojej matki - za darmo, ale niestety kolo 21 dopiero, wiec cwicze jakas godzine, dwie po kolacji. Czy to bardzo zle? Nie mam za bardzo innej mozliwosci... Do slatki z tunczyka dodalam wlasnie ryz brazowy, wiec sa i wegielki   | 
|     | 
|  2009-05-20, 10:05 | #37 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-02 Lokalizacja: WROCŁAW 
				 | 

Cytat: 
  Zdaję sobie sprawę, że jest za dużo nabiału i wygląda to monotonnie, staram się coś zmienić, urozmaicić tylko mi nie wychodzi  tłuszcz staram się uzupełniać łykając tran i od czasu do czasu jajka, oliwa itp, za masłem nie przepadam, ale za to wybieram nieodtłuszczony nabiał więc może choc trochę się wyrównuje. 
				__________________ Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. Kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna. | |
|     | 
|  2009-05-20, 10:15 | #38 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2009-05-20, 11:34 | #39 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Księżyc:P 
				 | 

Witam w nowym wątku   Wczorajsze U: Śn: miska kaszy gryczanej na mleku(3/4 szklanki) ze slodzikiem(wiem syf:P) , duża grahamka z plastrem sera żółtego,ogórkiem,rzodkiew ką,szczypiorkiem zapieczona w opiekaczu i polana ketchupem  II sn: miska crunchy owocowego (ok 50g)+ parę łyżek jog.nat. ; jabłko O: ziemniaki młode (sporo), 5 kotletow sojowych smazonych w jajku na oliwie, warzywa gotowane(marchew,kalafior ,brokuły), dużo szczypiorku i trochę ogórków ze śmietaną, marchewka deser: big milk P: dużakromka żytniego słonecznikowego z masłem,boczkiem wędzonym, pomidorem,rzodkiewką i szczypiorkiem,herbata z cytryną K: serek homo nat. ze startym jabłkiem, marchewką,slonecznikiem ; inka z mlekiem i cynamonem Edytowane przez sailormoon00011 Czas edycji: 2009-05-20 o 11:36 Powód: pomyłka | 
|     | 
|  2009-05-20, 11:56 | #40 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

moje RRRRR  proszę o ocene Śn. jajecznica z 2 jaj na 1/4 łyzeczce masła, jabłko - wiem że mało ale zaspałam i ytlko to było pod ręką II śn. grahamka 60g z Bieluchem szczypiorkowym,(on sie nadaje na redukcje?) cały pomidor. obiad bedzie miesko zapewne gotowane na parze - albo mintaj, 1/2 szkl. makaronu pełnomziarmnistego, sałatka warzywna z jogurtem naturalnym podwieczorek twarozek z rzodkiewką i ogórkiem, garść pestek slonecznika kolacja: 1/2 puszki tunczyka wsw z pomidorem, ogorkiem, rzodkiewką a ja mam problem.. wiem ze to nie watek tutaj, chociaz pewnie cos jest nie tak z moimi jadłospisami.. może problem tkwi w nich? otóż czy to mozliwe aby od soboty przytyć 1 kg przy trzymaniu sie takiego mniej wiecej sposobu odzywaiana? podzcas gdy waga ładnie leciała w dół. czy może to mieć związek z braniem tabletek anty (np. zatrzymanie wody w organiźmie) ? aha dodam, że wymiary lecą w dół. ćwiczę także, pije dużo wody, słodyczy w ogóle niet. no i staram sie jesli chodzi o jadłospisy. waga rośnie a mnie to zniecheca strasznie. prosze o odpowiedź koos kto sie może na tym znac i przepraszam za OT 
				__________________ | 
|     | 
|  2009-05-20, 11:57 | #41 | |
| Wtajemniczenie | 

[quote=sailormoon00011;123  85940]Witam w nowym wątku   Wczorajsze U: Śn: miska kaszy gryczanej na mleku(3/4 szklanki) ze slodzikiem(wiem syf:P) , duża grahamka z plastrem sera żółtego,ogórkiem,rzodkiew ką,szczypiorkiem zapieczona w opiekaczu i polana ketchupem  - pyyysznie!  II sn: miska crunchy owocowego (ok 50g)+ parę łyżek jog.nat. ; jabłko  uwielbiam to crunchy  O: ziemniaki młode (sporo), 5 kotletow sojowych smazonych w jajku na oliwie, warzywa gotowane(marchew,kalafior ,brokuły), dużo szczypiorku i trochę ogórków ze śmietaną, marchewka Ladny obiadeek  deser: big milk tez uwielbiam  P: dużakromka żytniego słonecznikowego z masłem,boczkiem wędzonym, pomidorem,rzodkiewką i szczypiorkiem,herbata z cytryną jejkuu kiedy ja jadlam boczek  K: serek homo nat. ze startym jabłkiem, marchewką,slonecznikiem ; inka z mlekiem i cynamonemt tutaj troche skromnie,ale rozumiem,ze na wiecej nie mialas ochoty[/quote] jw   
				__________________ Cytat: 
 | |
|     | 
|  2009-05-20, 12:09 | #42 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Cytat: 

__________________  Kocham  | |
|     | 
|  2009-05-20, 12:16 | #43 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

gorzkakawa, olalola24, chanelka - dziękuję za ocene jadłospisu w już zamkniętym wątku   
				__________________ Tiki riki tiki tak  1.04 - 50kg - R stop  19.04 - 48.3kg - yy? W zimę można schudnąć  Zabiegana studentka   | 
|     | 
|  2009-05-20, 12:36 | #44 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

R I. Owsianka(4 lyzki platkow owsianych, gruby plaster sera bialego chudego, mala pomarancza) II. 2 kromki chleba razowego z pasztetem sojowym pomidorowym, salata, papryka, maly grejpfrut III. 4 kotlety sojowe gotowane, pol woreczka kaszy gryczanej, salata polana jogurtem nat. z czosnkiem IV. wiesniak lekki z lyzeczka kawy | 
|     | 
|  2009-05-20, 12:52 | #45 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Cytat: 
 dziekuje za odpowiedź   
				__________________ | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2009-05-20, 13:16 | #46 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Cytat: 
  Można na kolacyjke wszamać  Mam nadziej, że wody dużo i herbaty zielonej/czerwonej ? <: Edytowane przez stupify Czas edycji: 2009-05-20 o 13:17 | |
|     | 
|  2009-05-20, 13:26 | #47 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: I <3 KR 
				 | 

Mój pierwszy post w tej części forum   Mój, pierwszy ekhem jadłospis...  Śniadanie: wieśniak, 2 kromki razowca z masełkiem, pomidor, green tea II śniadanie: jabłko, musli z jogurtem naturalnym Obiad: ryż (niestety biały), filet z rybki, warzywa (brokuły, kalafior, marchewka, fasola) Podwieczorek: wiśnie z kompotu  , marchewka Kolacja: jajko na miękko x2, brokuły, 2 kromki razowca z masełkiem, green tea 
				__________________ My dr House   Everybody lies! Świat się nam przygląda i nie życzy źle. A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś. Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam, gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam. http://verifash.blogspot.com Edytowane przez WszystkoJedno Czas edycji: 2009-05-20 o 13:30 | 
|     | 
|  2009-05-20, 13:43 | #48 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Nibylandia ;) 
				 | 

Cytat: 
  bo jeżeli utrzymanie, to za maaaaaaało   Edytowane przez chanelkaa Czas edycji: 2009-05-20 o 13:54 | |
|     | 
|  2009-05-20, 13:57 | #49 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: I <3 KR 
				 | 

tak,tak   Najgorsze to, że kocham biały ryż, a nienawidzę brązowego, trudno mi się do niego przekonać. Kaszę gryczaną lubię, ale ile można  Co do masełka to nie wiem czy potrafię go całkowicie wyrzucić  Ogólnie to wydaję mi się, że jem za mało owoców :/ 
				__________________ My dr House   Everybody lies! Świat się nam przygląda i nie życzy źle. A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś. Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam, gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam. http://verifash.blogspot.com | 
|     | 
|  2009-05-20, 13:59 | #50 | 
				 | 

Stupify dziekuje za ocene  owsianka na wodzie a mleko przeciez i tak bialka nie ma duzo  jajka ogolnie jjem ale nie codziennie, wody pije ponad 2 l | 
|     | 
|  2009-05-20, 14:26 | #51 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Dzisiejsze R: Śn.-dwie kromki ciemnego fitness z wiejskim light, pół wielkiego ogóra doprawionego pieprzem, jajko z ketchupem 2 śn.-nie było, za wcześnie wstałam, jakąś godzinkę przed obiadem przegryzłam tylko 3 suszone śliwki Obiad: u babci, czyli tłusto. "Zapiekanka" - ziemniaki, mielone (ocyzwiście smażone na tłuszczu z cebulką), pieczarki i to polane jakimś sosem Winiary pomysł na. Smakowało wyśmienicie, ale strasznie tłuste, jeszcze śmietana 12% do tego:/ Czuję się obrzydliwie! Będzie: wycieczka rowerowa (godzina w jedną stronę), po przyjeździe 1 big milk Podwieczorek: tuńczyk w sosie własnym Kolacja: tu zaczynają się schody, o ile w ogóle będę głodna to zjem jakiś owoc (mogę, dobrze na mnie działają wieczorem) bądź serek homo. Bardzo proszę o ocenę, bo ostatnio coraz gorzej u mnie i o dziwo tyję! | 
|     | 
|  2009-05-20, 14:31 | #52 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Nibylandia ;) 
				 | 

Cytat: 
  albo kuskus (tylko, że kuskus podobno już mniej zdrowy, bo wysoko przetworzony  ) | |
|     | 
|  2009-05-20, 14:34 | #53 | |
				 | 

Cytat: 
  a nie smakuje ci lepiej na mleku? bo wiele osób błędnie rezygnuje z mleka do owsianki myśląc że to jakieś kaloryczne  A i pamiętaj o tych orzeszkach w podwieczorku, nnkt są bardzo ważne, a nie widze ich zbyt dużo u ciebie   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2009-05-20, 14:57 | #54 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

| 
|     | 
|  2009-05-20, 15:19 | #55 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 
  A z masła nie rezygnuj! Niewielka ilośc nie zaszkodzi a ono jest bardzo zdrowe i potrzebne, po co mieć niepotrzebne problemy z okresem ,cerą,włosami. Jesli juz to z masła do kolacji  Na podwieczorek zjedz pestki/orzechy.  Do sniadania mozesz dodac owoc, musli jesli slodzone to nie bardzo. Limonka1987 - to nie jest dużo. Zwłaszcza, że masz 2h trening i posilki okolotreningowe sa calkowicie bez węgli!Więc Twoja aktywnosc nie jest mała   
				__________________ I'm delighting in the air but I'm hungry .. for you Edytowane przez ElleEstJolieeeee Czas edycji: 2009-05-20 o 15:23 | |
|     | 
|  2009-05-20, 15:30 | #56 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Księżyc:P 
				 | 

airwaves - dziękuję za ocenę   A na kolację nie byłam głodna, na dodatek brzuch mnie bolał więc wolałam zjeść coś lekkiego   | 
|     | 
|  2009-05-20, 15:39 | #57 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: Katowice 
				 | 

dzisiaj śniadanie : owsianka (5 łyżek , 1 łyzka otrębów pszennych z jabłkiem i cynamonem kilka rodzynek) 2 ś w szkole: 2 kanapki z razowego . jedna z twarożkiem plastrem szynki i pomidorem druga z 2 plastremi szynki pomidorem i sałata ;D obiad : filet z piersi kurczaka pół woreczka kaszy gryczanej polane połową jogurtu nat. bez cukru 2 ogórki konserwowe podwieczorek będzie : jakieś orzeszki po któe zaraz jadę z serkiem homo jeśli znajde w naszym "supermarkecie  " xD kolacja : kawałek piersi z kurczaka twarożek z cynamonem chyba ;]] później jajko bo pewnie późno pójde spać . gorzej z czwartkiem i piątkiem bo jedziemy na 2 dni do wrocławia a wiecie jak jest z jedzeniem na wycieczkach :/ napewno zrobie sobie kanapki jakieś . na obiad pewnie nam dadzą jakiegoś tłustego kotleta iziemniaki albo frytki .. 
				__________________ Bo chciałabym ufać Ci tak, by w twoich rękach zostawić mój świat.. | 
|     | 
|  2009-05-20, 15:41 | #58 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2009-05-20, 15:44 | #59 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2009-05-20, 15:55 | #60 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

moje P (tyję za szybkooo   ): I: miska granoli orzechowej z maślanką straciatella, garścią daktyli, śliwek i suszonej żurawiny, gruszka, snickers peanut II: drożdżówka z serem, śliwką, kruszonką i lukrem, koktajl bananowy (banan, mleko, serek homo waniliowy, cukier, cynamon) III: smażona polędwica z jajkiem sadzonym, zasmażane ziemniaki ze śmietaną, masłem i koperkiem, surówka z sałaty i szczypiorku ze śmietaną, octem i cukrem po: lód tartufo bianco (waniliowo-kokosowy z sosem advocat), duża bajaderka, paczka petitków w czekoladzie IV: miska truskawek z bitą śmietaną i sosem czekoladowym V: 3 grube pajdy domowego chleba (każda chyba po +100g  ) - z masłem, tłustym twarogiem i miodem gryczanym - z masłem, pasztetem, ogromem keczupu i ogórkami małosolnymi - z masłem, sałatą, żółtym serem i pastą jajeczną (2 jaja, cebula, dużo majonezu) + opakowanie 250g sardynek w oleju VI: ponad 100g jaśków migdałowych z dużą jogobellą gruszkową, 3 bit xxl VII: lód śmietankowo-orzechowy w polewie czeko, jabłko najbardziej żałosne jest to, że zmieściłabym jeszcze więcej. Cholerne kompulsy... 
				__________________ jak mi brak tej wielkiej siły, która góry pokruszy. | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dietetyka | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

proszę mi tu wrzucić garść orzechów z serkiem homo naturalnym
 proszę mi tu wrzucić garść orzechów z serkiem homo naturalnym