Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-20, 08:16   #31
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
subskrybuję i przy okazji wrzucę mój dzisiejszy jadłospis U:
ś: 3 kromki orkiszowego opieczone, fresek ziołowy 150g, 2 rzodkiewki, herbata zielona.
IIś: Jogurt naturalny 180g, 2 łyżki musli i 1 owsianych.
IIIś:grahamka (50g) posmarowana cienko musztardą twarogiem, 2 plastry polędwicy z indyka, sałata.
O: warzywa na patelnie z przewagą ziemniaków do tego dużo kopru, 2 jajka sadzone, słoiczek selera konserwowego.
później: duże jabłko
P: 5 zawijasów z sałaty , freska ziołowego 150g, rzodkiewki i pomidora.
K: wiejski lekki z kakao i cynamonem.
plus 3 kapsułki tranu.
Ten jadłospis wygląda mi bardziej redukcyjnie.. Posiłki są dosyć skromne, zwłaszcza podwieczorek i kolacja.Nie podoba mi się to ,że jest dużo nabiału- w sniadaniu serek,II sn jogurt,IIIsn ser, podw serek i kolacja...strasznie monotonnie.Nie widzę też tłuszczy. Podoba mi się ilosc posilkow, obiad ładny(o ile ziemniakow duzo) i jest dużo warzyw Zredukowałabym tą dużą ilość nabiału i dodałabym jakies pestki/orzechy lub maslo.
Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku!

I od razu wrzucam swój jadłospis, wczorajsze U:

Śn. Owsianka z truskawkami, daktylami suszonymi, morelami, śliwkami, odrobiną dżemu truskawkowego i masą makową + pół serka wiejskiego i kawa z mlekiem
IIŚn. Grahamka z pastą z cieciorki, szynką, sałatą i ogórkiem, butelka Bobofruta marchewkowo-owocowego
Ob.
Filet z ryby, ziemniaki, koperek, warzywa na patelnię z ziołami (brokuły, kukurydza, pietruszka, marchewka, itd.)+ trochę oleju
D: Kawa z mlekiem, kilka daktyli suszonych i orzeszków sojowych
Pd. Bułka z pestkami dyni z masłem i pomidorem + 2 jajka na miękko, musztarda, szczypior, pół szklanki kisielu cytrynowego
K. Serek homo naturalny wymieszany z połową opakowania Danio intenso z orzechami + wrzucone orzechy włoskie, laskowe i troszkę dżemu
super!
Cytat:
Napisane przez pussszek Pokaż wiadomość
No i moje pierwsze R w nowym watku :

I - ok. 8 - activia z kiwi i polowka pomaranczy + 5 lyzeczek platkow i 2 wiorkow kokosowych
II - ok. 11- sałatka z tuńczykiem, ogórkiem, pomidorem, papryka, kukurydzą, oliwkami i oliwą
III - ok. 14- potrawka z kurczaka z makaronem pelnoziarnistym + surowka z marchewki i pietruszki, krupnik + len mielony
IV - ok. 17- kanapka z lososiem + ogorek i salata
V - ok. 20- jajecznica z pomidorem i cebulka na oliwie z oliwek
Bardzo mi się podoba Twoje R. Jest różnorodne , mięsko,rybki, jajka tak trzymac Ale activie bym zamienila na wiesniaka lub homo
Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Oooo, nowy wątek Mam nadzieję, że to przełoży się na nowy zapał do odchudzania

Moja wczorajsza RRRRR

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, wieśniak lekki, kiwi, mandarynka, 0,5 małego jabłka); kawa z mlekiem ładnie
Lunch: 5 niedużych, odsmażanych pierogów z soczewicą (znajomi z pracy mnie wyciągnęli...) raz na jakiś czas nie zaszkodzi, na dodatek w poludnie , przed takim treningiema soczewica zdrowa
Obiad: 250 g filetu z mintaja, 0,5 paczki "warzyw na..." ------> podsmażone na łyżeczce oliwy z oliwek fajnie ,że jest rybka, brak węgli

prawie 2 godziny siłowni

Kolacja: 0,5 wieśniaka z pomidorem, cukinią i kiełkami ja bym tu wrzuciła jeszcze np jajko,bo malutko coś

Jak już pisałam z uwagi na charakter pracy, gdzie mam tylko jedną przerwę na lunch nie jestem w stanie wcisnąć 5 posiłków.

Jak to wygląda, dziewczyny? Ocenicie?
Podoba mi się , ale wydaje mi się jakoś niewiele tego. Chyba obcięłaś węgle z obiadu przez te pierogi;> ? Pamietam Twoje jadłospisy,zawsze mi sie podobaly bo byly róznorodne więc ten grzeszek nie zaszkodzi

but I'm hungry ..

for you
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 08:26   #32
pussszek
Raczkowanie

do MalaLejdi i ElleEstJolieeeee-> uwielbiam jogurty po prostu (zwlaszcza ze swiezymi owocami), poza tym na sniadanie lubie zjesc cos plynnego:P Juz drugi raz taka rade dostaje, wiec moze zmienie activie na zwykly naturalny? Ale to dopiero od przyszlego tygodnia, bo na ten mam jeszcze zapas activii w lodowce;]

A ta oliwa oczywiscie z oliwek, tylko tak skrotowo napisalam

Dzieki wielkie za komentarze i rady Naprawde strasznie mi pomagacie Na moim brzuszku juz widac efekty, a to dopiero tydzien i wcale nie cwicze duzo (30 min zestaw cwiczen rozciagajacych + na miesnie brzucha, posladki i uda + 15 min biegania codziennie). Nie wazylam sie co prawda, ale nie mam na celu dosjscia do jakiejs konkretnej wagi, chce miec po prostu ladniejsza sylwetke na wakacje i troche oponki zgubic

Edytowane przez pussszek
Czas edycji: 2009-05-20 o 08:29
pussszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 08:38   #33
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Oooo, nowy wątek Mam nadzieję, że to przełoży się na nowy zapał do odchudzania

Moja wczorajsza RRRRR

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, wieśniak lekki, kiwi, mandarynka, 0,5 małego jabłka); kawa z mlekiem pyyyyszne śniadanko
Lunch: 5 niedużych, odsmażanych pierogów z soczewicą (znajomi z pracy mnie wyciągnęli...)eh te pierożki, ale to 2 Sniadanie wiec spalisz
Obiad: 250 g filetu z mintaja, 0,5 paczki "warzyw na..." ------> podsmażone na łyżeczce oliwy z oliwek lepiej by je ugotować i pokropic oliwą z oliwek. Gdzie złożone węgle? Ryż/kasza?!
Szkoda ze nie ma podwieczorka
prawie 2 godziny siłowni

Kolacja: 0,5 wieśniaka z pomidorem, cukinią i kiełkami Tylko pół wieśniaka? (apropo znowu wiesniak mi by sie znudził jak bym go jadla czesto) po tak intensywnym treningu powinnas zjesc złożone węgle na kolacje obowiązkowoo!

Jak już pisałam z uwagi na charakter pracy, gdzie mam tylko jedną przerwę na lunch nie jestem w stanie wcisnąć 5 posiłków.

Jak to wygląda, dziewczyny? Ocenicie?
Zapominasz o węglach do obiadu. Po treningu na kolacje węgle złozone obowiązkowo, nie po to ćwiczysz zeby to pozniej zniweczyć. Szkoda ze 4 posiłki, pewnie jestes głodna. Jedz może więcej białka, na 2 sniadanie razowy z twarogiem i warzywami. Nie lubilam jest twarogu do kanapek ale zrobilam sobie coś ala Almette czosnkowe. Twaróg + ząbek czosnku pokrojony w kosteczke i zmiażdzony z solą koncówką noża. Pozniej to łącze z twarogiem i smaruje gruuubaśnie na kanapki do tego jakies warzywa mówie Ci pycha i jestem syta do nst posiłku bo to dużo białka. Pijesz wode mineralna? Zieloną/czerwoną herbate? Płyny też są ważne
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 08:41   #34
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ElleEstJolieeeee Pokaż wiadomość
Podoba mi się , ale wydaje mi się jakoś niewiele tego. Chyba obcięłaś węgle z obiadu przez te pierogi;> ? Pamietam Twoje jadłospisy,zawsze mi sie podobaly bo byly róznorodne więc ten grzeszek nie zaszkodzi
Dziękuję za ocenkę Węgle wyrzuciłam z obiadów już na stałe, bo przy obecnym trybie dnia obiad jem dość późno (ok. 18.00) i boję się, że to jednak za późno na jedzenie węgli.
Za mało? Wszyscy na tym wątku mi to sugerują, a ja mam schizę, że teraz, gdy na dobrą sprawę cały dzień spędzam siedząc przed kompem, to i tak za dużo! Już sama nie wiem...
Stary 2009-05-20, 08:46   #35
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
No i moje pierwsze R w nowym watku :

I - ok. 8 - activia z kiwi i polowka pomaranczy + 5 lyzeczek platkow i 2 wiorkow kokosowych pyszne sniadanko, tez czasem jem activie na sniadanko ale nie codzien.
II - ok. 11- sałatka z tuńczykiem, ogórkiem, pomidorem, papryka, kukurydzą, oliwkami i oliwą brakuje mi tu węgli, może byś to zjadła z kromką razowego
III - ok. 14- potrawka z kurczaka z makaronem pelnoziarnistym + surowka z marchewki i pietruszki, krupnik + len mielonypyyycha
IV - ok. 17- kanapka z lososiem + ogorek i salata pamiętam ze im pozniej tym mniej węgli jemy, no chyba ze wczesniej ćwiczyłaś?
V - ok. 20- jajecznica z pomidorem i cebulka na oliwie z oliwek mniam

Brakuje wegli do 2 sniadanka no i nnkt, niby jest oliwa z oliwek ale smażona, wrzuć gdzies garstke orzechów ;]
Stary 2009-05-20, 08:56   #36
pussszek
Raczkowanie

No wlasnie z tymi cwiczeniami to jest tak, ze chodze na silownie w pracy mojej matki - za darmo, ale niestety kolo 21 dopiero, wiec cwicze jakas godzine, dwie po kolacji. Czy to bardzo zle? Nie mam za bardzo innej mozliwosci...

Do slatki z tunczyka dodalam wlasnie ryz brazowy, wiec sa i wegielki
pussszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 09:05   #37
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ElleEstJolieeeee Pokaż wiadomość
Ten jadłospis wygląda mi bardziej redukcyjnie.. Posiłki są dosyć skromne, zwłaszcza podwieczorek i kolacja.Nie podoba mi się to ,że jest dużo nabiału- w sniadaniu serek,II sn jogurt,IIIsn ser, podw serek i kolacja...strasznie monotonnie.Nie widzę też tłuszczy. Podoba mi się ilosc posilkow, obiad ładny(o ile ziemniakow duzo) i jest dużo warzyw Zredukowałabym tą dużą ilość nabiału i dodałabym jakies pestki/orzechy lub maslo.
Dziękuję za ocenę Zdaję sobie sprawę, że jest za dużo nabiału i wygląda to monotonnie, staram się coś zmienić, urozmaicić tylko mi nie wychodzi tłuszcz staram się uzupełniać łykając tran i od czasu do czasu jajka, oliwa itp, za masłem nie przepadam, ale za to wybieram nieodtłuszczony nabiał więc może choc trochę się wyrównuje.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-20, 09:15   #38
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie z tymi cwiczeniami to jest tak, ze chodze na silownie w pracy mojej matki - za darmo, ale niestety kolo 21 dopiero, wiec cwicze jakas godzine, dwie po kolacji. Czy to bardzo zle? Nie mam za bardzo innej mozliwosci...

Do slatki z tunczyka dodalam wlasnie ryz brazowy, wiec sa i wegielki
ja jak cwicze to swoj ostatni posilek jem nawet o 22 a klade sie spac np o 1. Po treningu powinnas zjesc posilek, to bardzo niedobrze jak po treningu nic juz nie jesz i idziesz spac. Organizm jest wyczerpany na maxa ;p
Stary 2009-05-20, 10:34   #39
sailormoon00011
Raczkowanie

Witam w nowym wątku
Wczorajsze U:

Śn:
miska kaszy gryczanej na mleku(3/4 szklanki) ze slodzikiem(wiem syf:P) , duża grahamka z plastrem sera żółtego,ogórkiem,rzodkiew ką,szczypiorkiem zapieczona w opiekaczu i polana ketchupem

II sn: miska crunchy owocowego (ok 50g)+ parę łyżek jog.nat. ; jabłko

O: ziemniaki młode (sporo), 5 kotletow sojowych smazonych w jajku na oliwie, warzywa gotowane(marchew,kalafior ,brokuły), dużo szczypiorku i trochę ogórków ze śmietaną, marchewka
deser: big milk

P: dużakromka żytniego słonecznikowego z masłem,boczkiem wędzonym, pomidorem,rzodkiewką i szczypiorkiem,herbata z cytryną

K: serek homo nat. ze startym jabłkiem, marchewką,slonecznikiem ; inka z mlekiem i cynamonem

Edytowane przez sailormoon00011
Czas edycji: 2009-05-20 o 10:36 Powód: pomyłka
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 10:56   #40
anusiaa89
Zadomowienie

moje RRRRR proszę o ocene
Śn.
jajecznica z 2 jaj na 1/4 łyzeczce masła, jabłko - wiem że mało ale zaspałam i ytlko to było pod ręką
II śn.
grahamka 60g z Bieluchem szczypiorkowym,(on sie nadaje na redukcje?) cały pomidor.
obiad
bedzie miesko zapewne gotowane na parze - albo mintaj, 1/2 szkl. makaronu pełnomziarmnistego, sałatka warzywna z jogurtem naturalnym
podwieczorek
twarozek z rzodkiewką i ogórkiem, garść pestek slonecznika
kolacja:
1/2 puszki tunczyka wsw z pomidorem, ogorkiem, rzodkiewką

a ja mam problem.. wiem ze to nie watek tutaj, chociaz pewnie cos jest nie tak z moimi jadłospisami.. może problem tkwi w nich?
otóż czy to mozliwe aby od soboty przytyć 1 kg przy trzymaniu sie takiego mniej wiecej sposobu odzywaiana? podzcas gdy waga ładnie leciała w dół.
czy może to mieć związek z braniem tabletek anty (np. zatrzymanie wody w organiźmie) ? aha dodam, że wymiary lecą w dół. ćwiczę także, pije dużo wody, słodyczy w ogóle niet. no i staram sie jesli chodzi o jadłospisy. waga rośnie a mnie to zniecheca strasznie.

prosze o odpowiedź koos kto sie może na tym znac i przepraszam za OT

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 10:57   #41
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

[quote=sailormoon00011;123 85940]Witam w nowym wątku
Wczorajsze U:

Śn: miska kaszy gryczanej na mleku(3/4 szklanki) ze slodzikiem(wiem syf:P) , duża grahamka z plastrem sera żółtego,ogórkiem,rzodkiew ką,szczypiorkiem zapieczona w opiekaczu i polana ketchupem - pyyysznie!

II sn: miska crunchy owocowego (ok 50g)+ parę łyżek jog.nat. ; jabłko uwielbiam to crunchy

O: ziemniaki młode (sporo), 5 kotletow sojowych smazonych w jajku na oliwie, warzywa gotowane(marchew,kalafior ,brokuły), dużo szczypiorku i trochę ogórków ze śmietaną, marchewka Ladny obiadeek
deser: big milk tez uwielbiam

P: dużakromka żytniego słonecznikowego z masłem,boczkiem wędzonym, pomidorem,rzodkiewką i szczypiorkiem,herbata z cytryną jejkuu kiedy ja jadlam boczek

K: serek homo nat. ze startym jabłkiem, marchewką,slonecznikiem ; inka z mlekiem i cynamonemt tutaj troche skromnie,ale rozumiem,ze na wiecej nie mialas ochoty[/quote]

jw
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-20, 11:09   #42
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anusiaa89 Pokaż wiadomość
moje RRRRR proszę o ocene
Śn.
jajecznica z 2 jaj na 1/4 łyzeczce masła, jabłko - wiem że mało ale zaspałam i ytlko to było pod ręką
II śn.
grahamka 60g z Bieluchem szczypiorkowym,(on sie nadaje na redukcje?) cały pomidor.
obiad
bedzie miesko zapewne gotowane na parze - albo mintaj, 1/2 szkl. makaronu pełnomziarmnistego, sałatka warzywna z jogurtem naturalnym
podwieczorek
twarozek z rzodkiewką i ogórkiem, garść pestek slonecznika
kolacja:
1/2 puszki tunczyka wsw z pomidorem, ogorkiem, rzodkiewką

a ja mam problem.. wiem ze to nie watek tutaj, chociaz pewnie cos jest nie tak z moimi jadłospisami.. może problem tkwi w nich?
otóż czy to mozliwe aby od soboty przytyć 1 kg przy trzymaniu sie takiego mniej wiecej sposobu odzywaiana? podzcas gdy waga ładnie leciała w dół.
czy może to mieć związek z braniem tabletek anty (np. zatrzymanie wody w organiźmie) ? aha dodam, że wymiary lecą w dół. ćwiczę także, pije dużo wody, słodyczy w ogóle niet. no i staram sie jesli chodzi o jadłospisy. waga rośnie a mnie to zniecheca strasznie.

prosze o odpowiedź koos kto sie może na tym znac i przepraszam za OT
Właśnie, ćwiczysz a co za tym idzie rozbudowujesz mięśnie, które jak zapewne wiesz, ważą więcej niż tłuszcz. Piszesz, że wymiary się zmniejszają więc na Twoim miejscu nie sugerowałabym się wagą. Najlepiej zrobisz nie ważąc się wcale tylko sprawdzając wymiary raz w tygodniu lub nawet raz na dwa tygodnie.
Stary 2009-05-20, 11:16   #43
bertha233
Raczkowanie

gorzkakawa, olalola24, chanelka - dziękuję za ocene jadłospisu w już zamkniętym wątku

1.04 - 50kg - R stop 19.04 - 48.3kg - yy?
W zimę można schudnąć

Zabiegana studentka
bertha233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 11:36   #44
deyminka
Zadomowienie

R
I. Owsianka(4 lyzki platkow owsianych, gruby plaster sera bialego chudego, mala pomarancza)
II. 2 kromki chleba razowego z pasztetem sojowym pomidorowym, salata, papryka, maly grejpfrut
III. 4 kotlety sojowe gotowane, pol woreczka kaszy gryczanej, salata polana jogurtem nat. z czosnkiem
IV. wiesniak lekki z lyzeczka kawy
deyminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 11:52   #45
anusiaa89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Właśnie, ćwiczysz a co za tym idzie rozbudowujesz mięśnie, które jak zapewne wiesz, ważą więcej niż tłuszcz. Piszesz, że wymiary się zmniejszają więc na Twoim miejscu nie sugerowałabym się wagą. Najlepiej zrobisz nie ważąc się wcale tylko sprawdzając wymiary raz w tygodniu lub nawet raz na dwa tygodnie.

dziekuje za odpowiedź

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-20, 12:16   #46
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deyminka Pokaż wiadomość
R
I. Owsianka(4 lyzki platkow owsianych, gruby plaster sera bialego chudego, mala pomarancza) na mleku? ładnie
II. 2 kromki chleba razowego z pasztetem sojowym pomidorowym, salata, papryka, maly grejpfrut ok, ale może na ten chlebek połóż twarożek?
III. 4 kotlety sojowe gotowane, pol woreczka kaszy gryczanej, salata polana jogurtem nat. z czosnkiem ładnie i smakowicie
Podwieczorek - brak proszę mi tu wrzucić garść orzechów z serkiem homo naturalnym
IV. wiesniak lekki z lyzeczka kawy jak najedzona to w porządku
ogólnie dobrze, nie zapominaj o białku w II śniadaniu (na chleb twarożek kładziemy, albo jajko) I powieczorek proszę mi wprowadzić i koniecznie garść orzechów ma być zjedzona, żeby nnkt uzupełnić. Jajek nie widzę w ogóle Można na kolacyjke wszamać Mam nadziej, że wody dużo i herbaty zielonej/czerwonej ? <:

Edytowane przez stupify
Czas edycji: 2009-05-20 o 12:17
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 12:26   #47
WszystkoJedno
Rozeznanie

Mój pierwszy post w tej części forum

Mój, pierwszy ekhem jadłospis...

Śniadanie: wieśniak, 2 kromki razowca z masełkiem, pomidor, green tea

II śniadanie: jabłko, musli z jogurtem naturalnym

Obiad: ryż (niestety biały), filet z rybki, warzywa (brokuły, kalafior, marchewka, fasola)

Podwieczorek: wiśnie z kompotu , marchewka

Kolacja: jajko na miękko x2, brokuły, 2 kromki razowca z masełkiem, green tea

Świat się nam przygląda i nie życzy źle.
A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś.
Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam,
gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam.

http://verifash.blogspot.com

Edytowane przez WszystkoJedno
Czas edycji: 2009-05-20 o 12:30
WszystkoJedno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 12:43   #48
chanelkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WszystkoJedno Pokaż wiadomość
Mój pierwszy post w tej części forum

Mój, pierwszy ekhem jadłospis...

Śniadanie: wieśniak, 2 kromki razowca z masełkiem, pomidor, green tea (wywalić masełko a posmarować np. chudym twarożkiem)

II śniadanie: jabłko, musli z jogurtem naturalnym (jeżeli masz musli bez cukru to ok, aby zwiększyć ilość białka dodaj twarogu troszkę) + orzechy, żeby zdrowe tłuszcze były

Obiad: ryż (niestety biały) kup brązowy!, filet z rybki, warzywa (brokuły, kalafior, marchewka, fasola) a poza tym ok

Podwieczorek: wiśnie z kompotu , marchewka kompot pewnie słodzony hmm??brak białka, ja bym wiśnie z niesłodzonego kompotu wrzuciła do serka wiejskiego i byloby raczej ok, choć owoce po 16 niewskazane.

Kolacja: jajko na miękko x2, brokuły, 2 kromki razowca z masełkiem, green tea j.w. masełko wywalić
rozumiem , że to redukcja? bo jeżeli utrzymanie, to za maaaaaaało

Edytowane przez chanelkaa
Czas edycji: 2009-05-20 o 12:54
chanelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 12:57   #49
WszystkoJedno
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chanelkaa Pokaż wiadomość
rozumiem , że to redukcja? bo jeżeli utrzymanie, to za maaaaaaało
tak,tak
Najgorsze to, że kocham biały ryż, a nienawidzę brązowego, trudno mi się do niego przekonać. Kaszę gryczaną lubię, ale ile można
Co do masełka to nie wiem czy potrafię go całkowicie wyrzucić
Ogólnie to wydaję mi się, że jem za mało owoców :/

Świat się nam przygląda i nie życzy źle.
A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś.
Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam,
gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam.

http://verifash.blogspot.com
WszystkoJedno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 12:59   #50
deyminka
Zadomowienie

Stupify dziekuje za ocene owsianka na wodzie a mleko przeciez i tak bialka nie ma duzo jajka ogolnie jjem ale nie codziennie, wody pije ponad 2 l
Stary 2009-05-20, 13:26   #51
absurdalna89
Zadomowienie

Dzisiejsze R:
Śn.-dwie kromki ciemnego fitness z wiejskim light, pół wielkiego ogóra doprawionego pieprzem, jajko z ketchupem
2 śn.-nie było, za wcześnie wstałam, jakąś godzinkę przed obiadem przegryzłam tylko 3 suszone śliwki
Obiad: u babci, czyli tłusto. "Zapiekanka" - ziemniaki, mielone (ocyzwiście smażone na tłuszczu z cebulką), pieczarki i to polane jakimś sosem Winiary pomysł na. Smakowało wyśmienicie, ale strasznie tłuste, jeszcze śmietana 12% do tego:/ Czuję się obrzydliwie!
Będzie:
wycieczka rowerowa (godzina w jedną stronę), po przyjeździe 1 big milk
Podwieczorek: tuńczyk w sosie własnym
Kolacja: tu zaczynają się schody, o ile w ogóle będę głodna to zjem jakiś owoc (mogę, dobrze na mnie działają wieczorem) bądź serek homo.

Bardzo proszę o ocenę, bo ostatnio coraz gorzej u mnie i o dziwo tyję!
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 13:31   #52
chanelkaa
Raczkowanie

Cytat:
tak,tak
Najgorsze to, że kocham biały ryż, a nienawidzę brązowego, trudno mi się do niego przekonać. Kaszę gryczaną lubię, ale ile można
to może jakaś inna kasza? Jęczmienna np albo kuskus (tylko, że kuskus podobno już mniej zdrowy, bo wysoko przetworzony)
chanelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 13:34   #53
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Stupify dziekuje za ocene owsianka na wodzie a mleko przeciez i tak bialka nie ma duzo jajka ogolnie jjem ale nie codziennie, wody pije ponad 2 l
nie ma za co a nie smakuje ci lepiej na mleku? bo wiele osób błędnie rezygnuje z mleka do owsianki myśląc że to jakieś kaloryczne A i pamiętaj o tych orzeszkach w podwieczorku, nnkt są bardzo ważne, a nie widze ich zbyt dużo u ciebie
Stary 2009-05-20, 13:57   #54
MalaLejdi
Zadomowienie

Cytat:
R
IV. wiesniak lekki z lyzeczka kawy
Ciekawa kompozycja.....Dobry jest wieśniaczek z kawą, bo chciałabym wypróbować
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 14:19   #55
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
tak,tak
Możesz jeść także makaron razowy A z masła nie rezygnuj! Niewielka ilośc nie zaszkodzi a ono jest bardzo zdrowe i potrzebne, po co mieć niepotrzebne problemy z okresem ,cerą,włosami. Jesli juz to z masła do kolacji Na podwieczorek zjedz pestki/orzechy. Do sniadania mozesz dodac owoc, musli jesli slodzone to nie bardzo.

Limonka1987 - to nie jest dużo. Zwłaszcza, że masz 2h trening i posilki okolotreningowe sa calkowicie bez węgli!Więc Twoja aktywnosc nie jest mała

but I'm hungry ..

for you

Edytowane przez ElleEstJolieeeee
Czas edycji: 2009-05-20 o 14:23
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 14:30   #56
sailormoon00011
Raczkowanie

airwaves - dziękuję za ocenę A na kolację nie byłam głodna, na dodatek brzuch mnie bolał więc wolałam zjeść coś lekkiego
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 14:39   #57
agussssia
Rozeznanie

dzisiaj śniadanie : owsianka (5 łyżek , 1 łyzka otrębów pszennych z jabłkiem i cynamonem kilka rodzynek)

2 ś w szkole: 2 kanapki z razowego . jedna z twarożkiem plastrem szynki i pomidorem druga z 2 plastremi szynki pomidorem i sałata ;D

obiad : filet z piersi kurczaka pół woreczka kaszy gryczanej polane połową jogurtu nat. bez cukru 2 ogórki konserwowe

podwieczorek będzie : jakieś orzeszki po któe zaraz jadę z serkiem homo jeśli znajde w naszym "supermarkecie" xD

kolacja : kawałek piersi z kurczaka twarożek z cynamonem chyba ;]]

później jajko bo pewnie późno pójde spać .

gorzej z czwartkiem i piątkiem bo jedziemy na 2 dni do wrocławia a wiecie jak jest z jedzeniem na wycieczkach :/ napewno zrobie sobie kanapki jakieś . na obiad pewnie nam dadzą jakiegoś tłustego kotleta iziemniaki albo frytki ..

agussssia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-20, 14:41   #58
deyminka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaLejdi Pokaż wiadomość
Ciekawa kompozycja.....Dobry jest wieśniaczek z kawą, bo chciałabym wypróbować
Mi bardzo smakuje
Stary 2009-05-20, 14:44   #59
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agussssia Pokaż wiadomość
dzisiaj śniadanie : owsianka (5 łyżek , 1 łyzka otrębów pszennych z jabłkiem i cynamonem kilka rodzynek) mniam

2 ś w szkole: 2 kanapki z razowego . jedna z twarożkiem plastrem szynki i pomidorem druga z 2 plastremi szynki pomidorem i sałata ;D
sasasa jest twarożek ;D ładnie
obiad : filet z piersi kurczaka pół woreczka kaszy gryczanej polane połową jogurtu nat. bez cukru 2 ogórki konserwowe ok

podwieczorek będzie : jakieś orzeszki po któe zaraz jadę z serkiem homo jeśli znajde w naszym "supermarkecie" xD prawidłowo ;d

kolacja : kawałek piersi z kurczaka twarożek z cynamonem chyba ;]] jw

później jajko bo pewnie późno pójde spać .

gorzej z czwartkiem i piątkiem bo jedziemy na 2 dni do wrocławia a wiecie jak jest z jedzeniem na wycieczkach :/ napewno zrobie sobie kanapki jakieś . na obiad pewnie nam dadzą jakiegoś tłustego kotleta iziemniaki albo frytki ..
jadłospisiki już masz ładne, a co do tej wycieczki to rób kanapy, a tymi obiadami się nie przejmuj, jak tylko 2 dni będziesz jeść takie obiady to nic ci się nie stanie i twojej sylwetce też
Stary 2009-05-20, 14:55   #60
greta09
Raczkowanie

moje P (tyję za szybkooo ):

I: miska granoli orzechowej z maślanką straciatella, garścią daktyli, śliwek i suszonej żurawiny, gruszka, snickers peanut

II: drożdżówka z serem, śliwką, kruszonką i lukrem, koktajl bananowy (banan, mleko, serek homo waniliowy, cukier, cynamon)

III: smażona polędwica z jajkiem sadzonym, zasmażane ziemniaki ze śmietaną, masłem i koperkiem, surówka z sałaty i szczypiorku ze śmietaną, octem i cukrem
po: lód tartufo bianco (waniliowo-kokosowy z sosem advocat), duża bajaderka, paczka petitków w czekoladzie

IV: miska truskawek z bitą śmietaną i sosem czekoladowym

V: 3 grube pajdy domowego chleba (każda chyba po +100g )
- z masłem, tłustym twarogiem i miodem gryczanym
- z masłem, pasztetem, ogromem keczupu i ogórkami małosolnymi
- z masłem, sałatą, żółtym serem i pastą jajeczną (2 jaja, cebula, dużo majonezu)
+ opakowanie 250g sardynek w oleju

VI: ponad 100g jaśków migdałowych z dużą jogobellą gruszkową, 3 bit xxl

VII: lód śmietankowo-orzechowy w polewie czeko, jabłko

najbardziej żałosne jest to, że zmieściłabym jeszcze więcej. Cholerne kompulsy...

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości