![]() |
#4981 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. II
Cytat:
![]() Muzyka fajna ![]() Cytat:
![]() Wczoraj obejrzane Za jakie grzechy Zabawna przewidywalna komedia romantyczna ze szczuplutką tym razem Rene Zellweger. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4982 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no cóż - zależy co komu przypadnie do gustu, ja akurat byłam zachwycona (może kwestia, że dawno nie byłam w kinie na filmie tego typu, ciągle same dramaty).
![]() |
#4984 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze sobie pozwole, o Kodzie, ale swietnie sie odnosi do tych "faktow" jak i tfurczosci autora: Cytat:
Pod tym samym linkiem o "faktach" u Browna z punktu widzenia KK. Oczywiscie, kazdy sobie czyta co chce, ale jak dla mnie, lepiej zeby te "fakty" nie trafialy, szczegolnie do odbiorcow ktorzy wiedzy nie maja i na tym sie beda opierac. [/quote] O tu: Cytat:
![]() Tak w ogole - nie interesuje mnie dalsza polemika na ten temat, jakbys chciala odkrecac, ze tak naprawde, to chodzilo Tobie o... Nie zamierzam dalej rozmywac tego tematu. Cytat:
![]() Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Konto usunięte
|
A ja powiem tak, dla osób które czytają książki, adaptacja filmowa w większości przypadków będzie o wiele gorsza niż książka.
przykład 1-> Samotność w sieci. książka jest poprostu cudowno, należy do jedneh z moich ulubionych, do których mam ochote wrócić(a zazwyczaj nie czytam książek 2 razy) przykład 2-> Kod da vinci. Naprawde musiałam sie skupić zeby go zrozumieć. dlatego boje sie oglądać Anioły i demony, bo wiem ze moge sie zawieźć, a książka była też b. dobra przykład 3-> Eragon. Adaptacja baśniowej trylogii o chłopcu i smoku. PORAŻKA! naprawde to chyba było najgorsze odwzorowanie książki jakie ktos zrobił. a Kśiązka była całkiem ciekawa przykład 4-> Harry Potter ![]() i teraz moja obawa i prośba do filmowców. Słyszałam pogłoski, ze mają nakręcić koljną baśniową tylogię "Sabriel","lirael","abhor sen" jeśli chodzi o tegotypu ksiązki, bajkowe, nawet powiedziałabym dla dzieci, to tę uwielbiam, Jeśli oni to nakręcą to już teraz wiem, ze nie uda im sie przenieść na ekran magii tej książki. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- top może dlatego "most do terabitii" by dla mnie badziewiem? ogladałam ten film w napięciu, godnym najlepszego dreszczowca. dlaczego? bo czekałam aż zacznie sie coś bać. i co? nic! heh |
![]() ![]() |
![]() |
#4987 |
Zadomowienie
|
Wczoraj oglądałam Anioły i Demony.Książki nie czytałam i nie zamierzam (kiedyś próbowałam przebrnąć przez Kod da Vinci ale nie dało rady)
![]() Film bardzo mi się podobał a muzyka jeszcze bardziej. ![]()
![]() |
#4988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4989 |
Raczkowanie
|
@ Wyrak- juz mi sie w sumie nie chce z Toba dyskutowac bo Ty nie dyskutujesz tylko wszystko negujesz w taki jakis narwany, agresywny sposob
![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj ogladalam 'Niebo' (rezyseria Tom Tykwer, scenariusz Kieslowski, Piesiewicz). Bardzo dobry film w mojej opinii. Edytowane przez MagsC Czas edycji: 2009-05-20 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4992 |
Zadomowienie
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;12384347]
top może dlatego "most do terabitii" by dla mnie badziewiem? ogladałam ten film w napięciu, godnym najlepszego dreszczowca. dlaczego? bo czekałam aż zacznie sie coś bać. i co? nic! heh[/quote] no cóż... życie, rozczarowania są nieuniknione. Ale szczerze mówiąc nie wiem co ma piernik do wiatraka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4993 |
Zakorzenienie
|
Rene szczuplutka i na obcasach aż groteskowa, ale film ogólnie bardzo familijnie pozytywny z silnym przesłaniem wartości rodzinnych, miłości lokalnych itd.
#4994 |
Wtajemniczenie
|
Zapowiedź 9/10
Film bardzo przypadł mi do gustu, od samego początku zaciekawił. Interesująca fabuła, świetna gra Cage'a, nie dłużył się i momentami człowieka ciarki aż przechodziły. Polecam
#4995 |
BAN stały
|
Z miłości do gwiazd- bardzo ciepły, optymistyczny film. Zabawny, ale też wzruszający momentami. gra aktorska też bardzo dobra, ale moje ulubione sceny należą do rudego persa JR
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4996 |
Zakorzenienie
|
Komedia romantyczna- na poprawe humoru ( udalo się
![]() Mimo to humor poprawil więc daje 6/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Zakorzenienie
|
Horton słyszy ktosia/ Horton hears a who (2008)
Genialna bajka, zabawna i fajna. Główny i tytułowy bohater Horton jest tak sympatyczny, że z przyjemnością się go ogląda. Ważna rzecz, która pojawia się w niewielu bajkach, a tu się znalazła. Otóz "złym" postaciom zostaje wybaczone, że są złe i nie zostają wykluczone ze społeczeństwa tego "dobrego" tak jak to zazwyczaj bywa w innych filmach animowanych. Może jest to szczegół, ale dzięki temu bajka staje się jeszcze bardziej sympatyczna. Polecam. 10/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Zadomowienie
|
Trainspotting
po raz kolejny, bo uwielbiam ten film ![]() ![]()
![]() |
#4999 |
Zakorzenienie
|
Make it happen - poza fajnymi układami choreograficznymi, duze NIC! 4/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#5000 |
Konto usunięte
|
PS. Kocham Cię - może nie jest jakiś wybitnie ambitny, ale fajnie się ogląda, nieźle zagrana główna rola, fajna historia, chociaż trochę nieprawdopodobna, ogólnie film niezły, do obejrzenia dla relaksu 7/10
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
po prostu Em :)
|
Vicky Cristina Barcelona - 7/10
Trudno ukrywać, że spodziewałam się czegoś zupełnie innego i bardziej w moim stylu. ![]() ![]()
![]() |
#5002 |
Zakorzenienie
|
Anioły i Demony- byłam w kinie, myślę, że warto
![]() ![]() ![]() 9/10
#5003 |
Zakorzenienie
|
Boisko bezdomnych.
Rewelacyjny polski film oparty na faktach. Pilkarz po kontuzji zostaje trenerem bezdomnych z dworca centralnego. 9/10
![]() |
#5004 |
Konto usunięte
|
plac zbawiciela- poelcany przez was
noo... polecam bardzo. Był jeden rpzełomowy moment keidy miałam mine niedowierzania i niesmaku. kiedy mąż wyprowadzał sie z domu a ona go błagała zeby został... |
![]() ![]() |
![]() |
#5005 |
Zadomowienie
|
Slumdog. Milioner z ulicy 9/10
Jeden z lepszych filmów jakie było mi dane obejrzeć ![]() Przyznam, że początkowo odrzuciła mnie historia z "Milionerami" w tle. Film dający nadzieję, że pomimo złych doświadczeń i trudności, los może się odmienić. Że można znaleźć szczęście jeśli tylko się chce. Gorąco polecam ![]()
#5006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5007 |
Wtajemniczenie
|
u mnie też Slumdog Millionaire, dużo tych nagród dostał, no w sumie czego się spodziewać można było...
historia lukrem ociekająca, ten wątek miłosny mnie o palpitacje przyprawiał, do tego ta drewniana twarz tej ukochanej, o głównym bohaterze już nie wspomnę. Ogólnie to film bym oceniła jako kolorowy romans (ładne zdjęcia to plus!) klasy B, z przewijającymi się innymi wątkami w tle tylko. Jak ktoś lubi romanse w stylu: ujrzałem ją w wieku 8 lat, wiedziałem, że to kobieta mojego życia i w końcu ślub weźmiemy, to polecam. O końcowej scenie litościwie nie wspomnę ![]() 4/10
![]() Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2009-05-24 o 16:45 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5008 |
Zakorzenienie
|
"Wojna Polsko-Ruska" - popłakałam sie ze smiechu, zszokowałam, zniesmaczyłam, zachwyciłam gra Szyca, który dla mnie był przeciętnym aktorem a tu błysnął. Film mocny, ma tylu zwolenników co przeciwników, miejscami męczący, wątki się mieszają - chyba nawet samemu reżyserowi i autorowi scenariusza.
Nie pokuszę się o ocenę, nie czytałam Masłowskiej, film mi się podobał, wyczuwam nutkę trainspottinga i jabłek adama czyli groteska i abstrakcja. |
![]() ![]() |
![]() |
#5009 |
Zakorzenienie
|
"Wolność słowa" (org. "Freedom Writers"). Znakomity film oparty na faktach, z Hilary Swank w roli głównej.
#5010 |
Zakorzenienie
|
Valkyrie- film gladko się oglada mimo tematyki. Ale Cruise mi tak odstawał. On jest za ładny do takich ról. 6/10.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.