![]() |
#151 |
szeryfcio
|
Dot.: Nasze Skarby Styczeń-Luty 08' sezon II
Kasiu, a Ty masz włączone to gg?
![]()
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
dzieki, jestesmy na dobrej drodze
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#153 |
szeryfcio
|
![]() |
#154 |
BAN stały
|
Czesc Mamusie,
Midy widze ze cos sie dzieje ![]() ![]() Kasia fajnie ze sie odezwalas w koncu, na gg widze ze w ogole Cie nie ma ![]() Zdrowka dla Dawidkow zycze ![]() ![]() A u nas weekend pelen wrazen, dlatego sie nei odzywalam, ale to nastepnym razem, teraz ide mala budzic i jedziemy do domu, bo jestesmy u rodzicow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki! Wszystkiego najlepszego w tym radosnym dniu
![]() My byliśmy wczoraj na wizycie u gina. Słuchaliśmy serdusia ![]() Wczoraj byl taki upal, ze szkoda slow ![]() Dzis sie ochlodzilo na szczescie ufff. Ivo napedzil mi wczoraj kolejny raz stracha. Jak wracalismy od gina to Maly trzymal w reku 1eurowke. Caly dumny ze ma pieniazek a ja caly czas na niego patrzylam zeby nie wlozyl sobie go przypadkiem do buzi (bo on wszystko co znajdzie wklada do buzi). No i oczywiscie na chwile sie zagapilam i jak spojrzalam na niego to juz tej eurowki w raczce nie mial. W buzi cos sobie zul wiec od razu akcja wyjmowanie - sila, no i nie obylo sie oczywiscie od ugryzienia w palec a pozniej placzu ze zabrano mu bestialsko jego snack. ![]() Myslicie ze dziecko jest w stanie polknac taka monetke? Elkoza, dobrze, ze guzek okazal sie lagodny ![]() Midey, co to za niespodzianki co nas trzymasz w niepewnosci ![]() ...a jak tam Twoj Dawidek Lwico? Sheryl, kurcze piszesz o tych sokach z dodatkiem cukru i tak sie zastanawiam kto wpada na taki durny pomysl zeby slodzic soki ktore zawiraja juz duzo naturalnego cukru ![]() Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-05-26 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
szeryfcio
|
u nas też dzisiaj upały
Pappaya, dobrze, ze wszystko w porządku z dzidzią ![]() prawdopodobnie dziecko może połknąć większą rzecz niż rodzic się spodziewa... ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
Ja już nie raz sie zawiodłam na produktach dla dzieci firmy nestle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Wtajemniczenie
|
Pappaya z Dawidkiem już całkiem nieźle, ale nadal kaszel i katar do tego jeszcze te zęby... dzisiaj już o 4 nie spał a ja razem z nim... w ogóle mam kiepski humor... dlatego sorki, ale nie chcę ciągle narzekać...
Midey oby było tak jak zechcesz i jeżeli przytrafi się fasolka to oby zdrowa ![]() Pappaya zapomniałam dodać, że jak czasami Cię czytam to tęsknie za brzuszkiem... ale nie zamierzam się zdecydować na kolejnego dzidziusia... przynajmniej nie szybko... Dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Całuski z okazji naszego święta Mamuśki!
![]() ![]() ![]() I duuużo zdrowia dla Dawidka i Dawidka ![]() Elkoza, ![]() Midey, ta niespodzianka od Was wychodzi? Bo kręcisz ![]() Pappaya, Maleńka ![]() Jeśli chodzi o krztuszenie, dziecko na pewno jest w stanie wiele połknąć. Ja np. połknęłam suwak do zamka ![]() ![]() ![]() Lwica ![]() Aga, mam nadzieję, że wrażenie same pozytywne. Kasia, zazdroszczę przygotowań. Rodziną - miarę możliwości - się nie przejmuj. Ja na własny ślub z premedytacją nie zaprosiłam większości rodziny a zamiast nich masę przyjaciół. A i tak jedna jedyna (!) zaproszona ciotunia narobiła mi przykrości (niestety po niej bym się tego wcześniej nie spodziewała). Tak więc wrednym babkom na śluby i wesela wstęp wzbroniony! ![]() U nas wszyscy zdrowi, spacerujemy i spacerujemy aż do tego stopnia, że Młode ciągle chodzi spać po czasie ![]() ![]() ![]() Poza tym gada i gada. Hajo, hajo! (halo, halo do telefonu), mo (mop), pta (ptak), picy, picy (pizza - zrobiłam sobie Dzień Matki Wyrodnej i Mała dostała kawałek pizzy ![]() Poza tym można Ja już prosić o podanie lub znalezienie różnych rzeczy (przetestowaliśmy śliniaczek, niekapek z sokiem i pranie). I mała czarodziejka spełnia prośby ![]() Jeśli chodzi o soki, ja ich praktycznie nie podaję Emilce. Podobnie zresztą jak herbatek. Pija wodę i mleko. I w ramach zupy soki warzywne Tymbarku. Kupowałam Jej soki specjalnie dla dzieci (które w większość wciąż leżą w szafie), ale zwracałam wtedy uwagę, czy to sok, czy nektar. Zamiast podawać soki, rozrabiam poranną i wieczorna kaszkę z drobno startymi (jabłka) lub wykręconymi (pomarańcze) owocami (traktuje je jako rozcieńczalnik zastępujący w dużym stopniu wodę). A jako deserek dostaje kiwi. Buziaki i dobranoc! Edytowane przez elsi Czas edycji: 2009-05-26 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
BAN stały
|
Elsi fajnie ze dajesz Emilce do picia tylko wode, u mnie to nie przejdzie, nauczona jest pic slodkie herbatki i soczki.
Kasia nie przejmuj sie rodzina Patryka, Elsi dobrze mowi ![]() A co do mojego weekendu- w czwartek Bartek mial wypadek w pracy- maszyna mu palce wciagnela i rozwalila pazkiec a gdy probowal wyjac reke to sie szarpal i polowa skory zostala na maszynie z krwia; gdy wrocil do domu to wzial srodki przeciwbolowe i polozyl sie spac. Wstal po 6 godzinach a krew przelala bandaz i musialam mu zmienic opatrunek i az mnie zemdlilo gdy to zobaczylam. Krew lala sie ciurkiem i musialam tamowac recznikiem. Pojechalismy do rodzicow i sie nim zajeli. Caly weekend spedzilismy u rodzicow bo w niedziele moj brat mial komunie. Przyleciala ciocia z wujkiem, Milenka dostala sliczna szmaciana lalke-Zuzie z ktora spi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
szeryfcio
|
O, matko, Aga, biedny Bartek
![]() No to rzeczywiście weekend pełen wrażeń. ![]() A Staś też przynosi rzeczy o które się go poprosi (piłkę, Elmo, zabawki), znaczy kuma ![]() ![]() ![]()
![]() |
#162 | |
Zadomowienie
|
6 dni
![]() nie mam odwagi zrobic testu ale wiem ze mnie to nie minie ![]() Pappya, super ze z dzidzia wszystko dobrze ![]() ![]() jesli chodzi o polykanie dziecko podobno moze polknac wszystko co przechodzi przez rolke papieru toaletowego (to za super niania ![]() Lwico, zdrowka dla Dawidka ![]() ![]() Elsi, super ze Emilka chodzi i pokazuje ![]() Aga, szczescie w nieszczesciu ze to sie tylko tak skonczylo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a jesli chodzi o pieluszki to u nas te kupne sa skazone ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#163 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A kaszek nestle nie kupuję bo przesadzają z ceną, a nie widzę powodu. Midey, rób, rób, nie ociągaj się ![]()
![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
Lwico, jak najwięcej zdrówka dla Dawidka
![]() Elsi, gratuluje Emi postępów w chodzeniu i mówieniu. Jesli chodzi o pizze to mój mały tez ja uwielbia ![]() Jesli chodzi o rozumienie to Ivus tak samo wszystko rozumie co sie do niego mowi. Przynies, zanies, wrzuc do bibi etc... ![]() ![]() Ktoras z Was pisala o wyrzucaniu brudnych pieluszek. Ivo tak samo sam sobie je wyrzuca ![]() ![]() Aga, współczuje wypadku Twojemu Mezowi ![]() ![]() Midey, rob test ![]() ![]() Sheryl, to ja nie wiedzialam ze Gerberki to Nestle. Ale rzeczywiscie Gerberki musza byc chyba lepsze, bo kupilismy raz w Bulgarii obiadek Gerbera i byl na prawde smaczny. Ivo niestety nie jadl ale to przez kawalki mieska a on mial wtedy 6 miesiecy. We Francji (w Szwajcarii tez nie widzialam) nie maja Gerberow tylko zwykle Nestle i Ivo nie tknal ani jednego ![]() Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-05-27 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
szeryfcio
|
Pappaya, oni (nestle) maja pod sobą różne marki. I tak na przyklad: soczki gerber nie zawierają cukru, ale są nieco droższe. Bobofrut jest tańszą marką i już zawiera cukier. Jak zwykle, za jakość płacisz
![]()
![]() |
#167 |
Rozeznanie
|
Jestem, podczytuję, ale jakoś nie mam weny do pisania
![]() Zaległe życzonka dniomatkowe dla Was dziewuszki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja młodego nauczyłam pić wodę ![]() ![]() midey - i w końcu, u kogo byliście? U pani doktor, czy u pana doktora:P I nie trzymaj nas kochana w niepewności ![]() ![]() Aguś - trzymam kciuki za zgodę ![]() Kociulku śliczne fotki na nk, ale z Ciebie laska ![]()
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
Kasienka, zazdroszczę takiej niespodzianki od dzieciaków
![]() ja tak samo głownie daje Ivuskowi wodę lub lekka herbatkę do picia i widać ze najbardziej ja lubi. Midey, aha zapomniałam Ci napisać, ze test może Ci wyjść negatywny a mimo to możesz byc w ciąży. Ze mną było właśnie tak ze dopiero po paru tygodniach od zapłodnienia drugi z kolei test wyszedł pozytywny. Daj znac co i jak Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-05-27 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
szeryfcio
|
No ale tydzień to już jednak coś
![]() ![]() no, Midey, działaj ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To ja mam podobnie ,cały czas zaglądam czy ktoś napisał ,ale sama nie wiem co pisać nic ciekawego się nie dzieje :P Potwierdzam ![]() ![]() ![]() Dziewczyny co do przygotowan to narazie postoj ![]()
![]() |
![]() |
#171 |
BAN stały
|
Kasiuniu dasz rade, spokojnie to tylko 1 noc - odpoczniesz od niej, naladujesz akumulatror i zaraz wrocisz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
To będą 2 noce
![]() ![]()
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
Kasia, mam nadzieje ze ta wiedźma (''matka'' Patryka) nie zepsuje Wam wesela
![]() Dziewczyny mam do Was pytanie, czy oglądacie czasami a właściwie Wasze dzieciaki (ale Wy na pewno wtedy tez zerkacie) Teletubisie? Powiedzcie mi dlaczego jeden fioletowy teletubiś (Tinky Winky) z męskim głosem nosi damska torebkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#175 | |||
szeryfcio
|
Cytat:
A co do tych podziękowań dla rodziców... może z nich zrezygnować ....czy wesele musi być zrobione według jakiegoś schematu? ja, gdyby miała wyniknąć z tego afera, pewnie bym zrezygnowała...no, ale, ja w ogóle mam te wszystkie tradycje gdzieś... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() A dla dzieci to nie ma znaczenia, one jeszcze nie rozróżniają płci, a każdy z teletubisiów ma jakiś swój ulubiony przedmiot, jeden torbę, drugi kapelusz, pewnie rzeczy z otoczenia dzieci, które są im znajome... tak naprawdę nie wiem dlaczego wybrano teletubisiom takie a nie inne przedmioty ![]()
![]() |
![]() |
#176 | |||
Zadomowienie
|
no zadzialalam
![]() ![]() ![]() ![]() moze to przez nerwy? strasznie sie balam o Malego, w niedziele bylismy z Nim w szpitalu bo przy tej okropnej biegunce w ogole nie chcial pic ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() KasiaMaja, dwa dni zleca choc ja sama tez sobie nie moge wyobrazic ze moglabym Dawidka na dwa dni zostawic...ale mus to mus, bedzie dobrze ![]() ja na Twoim miejscu zrezygnowalabym z poodziekowan, to jets tylko dodatkowy stresujacy ![]() ![]() Cytat:
![]() a jeszcze napisze ze Maly ma sinca na nosie w takim miejscu ze widac jakby byl zlamany ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#177 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Kochana, a brałaś wcześniej jakieś hormony, zabezpieczenie hormonalne mam na myśli? A mój ma znowu coś w rodzaju sińca na uchu, tak jakby powiekszone, rozbite naczynko, fioletowa plamka..
![]() |
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny aż chyba wstyd sie przyznać ale ja nie wiedziałam ze była afera z teletubisia geja
![]() ![]() Kasiu, moje zdanie jest inne co do ''matki'' która nie chciała znać i porzuciła swoje dziecko. Kochac, za co? Tym bardziej jak pisałaś ze nawet teraz robi wam przykrości, obraza Majeczke i Ciebie. Uważam, ze to nie matka mimo ze biologicznie nią jest. Ale to tylko moje zdanie. Ja przeciez jej nie znam i tak samo nie znam Patryka ani calej sytuacji tylko z tego co Ty nam opowiadalas wiec nie moge oceniac. Mam nadzieje ze nie masz mi za zle tego co napisalam. A jesli chodzi o te podziękowania dla rodziców, to myślę ze nie musicie robić wszystkiego wg tradycji. To Wasze wesele i zróbcie je po swojemu tak jak Wam to odpowiada ![]() Midey, jak dwa testy wyszły negatywne to pewnie mówią prawdę tym bardziej ze masz jakieś plamienia jakby miesiaczkowe. Od stresu miesiączka może sie opóźnić wiec całkiem możliwe ze to przez to. A bralas tabletki antykoncepcyjne? Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-05-28 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Kasiu
![]() Midey, a miałam cichą nadzieję, że nasza "styczniowo-lutowa rodzinka" nam się powiększy ![]() Pappaya, nie pisze tego w złej wierze, ale bardzo mnie rozbawiło Twoje pytanie o Tinky Winky ![]() ![]() Kobietki, dziękuję za miłe słowa odnośnie fotek ![]() ![]() ![]() ![]() Nie pisałam na wateczku, bo coś ostatnio doła złapałam..... ![]() Macie wszystkie pozdrowienia od Malej Majeczki ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#180 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo podobało mi sie podejście Elsi co do wyboru gości na wesele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A z tym Tinky Winky to na prawde nie slyszalam o aferze, moze dlatego ze juz dluzszy czas nie mieszkam w Polsce a mieszkajac w Kanadzie nie mielismy polskiej tv. Bylam skupiona na nowej szkole i nauce jezyka. Najlepiej zapomnijcie o tym moim teletubisiowym pytaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-05-28 o 15:08 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.