|
|
#151 |
|
szeryfcio
|
Dot.: Nasze Skarby Styczeń-Luty 08' sezon II
Kasiu, a Ty masz włączone to gg?
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
dzieki, jestesmy na dobrej drodze
fakt faktem @ sie spoznia
|
|
#153 |
|
szeryfcio
|
|
|
#154 |
|
BAN stały
|
Czesc Mamusie,
Midy widze ze cos sie dzieje . Jak bedziesz cos wiedziala to pisz kochana .Kasia fajnie ze sie odezwalas w koncu, na gg widze ze w ogole Cie nie ma ![]() Zdrowka dla Dawidkow zycze A u nas weekend pelen wrazen, dlatego sie nei odzywalam, ale to nastepnym razem, teraz ide mala budzic i jedziemy do domu, bo jestesmy u rodzicow. |
|
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki! Wszystkiego najlepszego w tym radosnym dniu
My byliśmy wczoraj na wizycie u gina. Słuchaliśmy serdusia Wczoraj byl taki upal, ze szkoda slow nawet na spacer nie wychodzilam bo bysmy popadali jak muchy. Termometr w sloncu pokazywal 47 stopni.Dzis sie ochlodzilo na szczescie ufff. Ivo napedzil mi wczoraj kolejny raz stracha. Jak wracalismy od gina to Maly trzymal w reku 1eurowke. Caly dumny ze ma pieniazek a ja caly czas na niego patrzylam zeby nie wlozyl sobie go przypadkiem do buzi (bo on wszystko co znajdzie wklada do buzi). No i oczywiscie na chwile sie zagapilam i jak spojrzalam na niego to juz tej eurowki w raczce nie mial. W buzi cos sobie zul wiec od razu akcja wyjmowanie - sila, no i nie obylo sie oczywiscie od ugryzienia w palec a pozniej placzu ze zabrano mu bestialsko jego snack. Myslicie ze dziecko jest w stanie polknac taka monetke? Elkoza, dobrze, ze guzek okazal sie lagodny Midey, co to za niespodzianki co nas trzymasz w niepewnosci ? Dobrze ze z Dawidkiem lepiej ...a jak tam Twoj Dawidek Lwico? Sheryl, kurcze piszesz o tych sokach z dodatkiem cukru i tak sie zastanawiam kto wpada na taki durny pomysl zeby slodzic soki ktore zawiraja juz duzo naturalnego cukru
Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-05-26 o 15:47 |
|
|
|
|
#156 | |
|
szeryfcio
|
u nas też dzisiaj upały
Pappaya, dobrze, ze wszystko w porządku z dzidzią prawdopodobnie dziecko może połknąć większą rzecz niż rodzic się spodziewa... tak czytałam. No a monety to standard, często się o tym słyszy ![]() Cytat:
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
Ja już nie raz sie zawiodłam na produktach dla dzieci firmy nestle
Jedzenie jest tak okropne ze nie da sie tego zjeść |
|
|
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
Pappaya z Dawidkiem już całkiem nieźle, ale nadal kaszel i katar do tego jeszcze te zęby... dzisiaj już o 4 nie spał a ja razem z nim... w ogóle mam kiepski humor... dlatego sorki, ale nie chcę ciągle narzekać...
Midey oby było tak jak zechcesz i jeżeli przytrafi się fasolka to oby zdrowa ![]() Pappaya zapomniałam dodać, że jak czasami Cię czytam to tęsknie za brzuszkiem... ale nie zamierzam się zdecydować na kolejnego dzidziusia... przynajmniej nie szybko... Dziewczyny |
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Całuski z okazji naszego święta Mamuśki!
I duuużo zdrowia dla Dawidka i Dawidka ![]() Elkoza, ![]() Midey, ta niespodzianka od Was wychodzi? Bo kręcisz ![]() Pappaya, Maleńka Jeśli chodzi o krztuszenie, dziecko na pewno jest w stanie wiele połknąć. Ja np. połknęłam suwak do zamka Wystraszyłam tym nieźle moich Rodziców, a uspokoiła Ich lekarka stwierdzeniem, żeby się nie martwili bo zguba sama wyjdzie ![]() Lwica ![]() Aga, mam nadzieję, że wrażenie same pozytywne. Kasia, zazdroszczę przygotowań. Rodziną - miarę możliwości - się nie przejmuj. Ja na własny ślub z premedytacją nie zaprosiłam większości rodziny a zamiast nich masę przyjaciół. A i tak jedna jedyna (!) zaproszona ciotunia narobiła mi przykrości (niestety po niej bym się tego wcześniej nie spodziewała). Tak więc wrednym babkom na śluby i wesela wstęp wzbroniony! ![]() U nas wszyscy zdrowi, spacerujemy i spacerujemy aż do tego stopnia, że Młode ciągle chodzi spać po czasie Przynajmniej nie protestuje za mocno, gdy kładziemy Ją spać. Nie-spanie w dzień ewidentnie ma jakiś związek z burzą. Mamy za sobą już 3 takie przypadki i wszystkie gdy zbierało się na burze. Poza tym chodzi nareszcie sama! I to jak taran. I nie ważne, ze nawet się potknie (nowy chodniczek pod blokiem mamy poślizgowy bo piaseczkiem wysypany). Nie wolno ruszać, tulić, pocieszać, bo jest krzyk, bo Ona przecież IDZIE! Poza tym gada i gada. Hajo, hajo! (halo, halo do telefonu), mo (mop), pta (ptak), picy, picy (pizza - zrobiłam sobie Dzień Matki Wyrodnej i Mała dostała kawałek pizzy ) itd.Poza tym można Ja już prosić o podanie lub znalezienie różnych rzeczy (przetestowaliśmy śliniaczek, niekapek z sokiem i pranie). I mała czarodziejka spełnia prośby ![]() Jeśli chodzi o soki, ja ich praktycznie nie podaję Emilce. Podobnie zresztą jak herbatek. Pija wodę i mleko. I w ramach zupy soki warzywne Tymbarku. Kupowałam Jej soki specjalnie dla dzieci (które w większość wciąż leżą w szafie), ale zwracałam wtedy uwagę, czy to sok, czy nektar. Zamiast podawać soki, rozrabiam poranną i wieczorna kaszkę z drobno startymi (jabłka) lub wykręconymi (pomarańcze) owocami (traktuje je jako rozcieńczalnik zastępujący w dużym stopniu wodę). A jako deserek dostaje kiwi. Buziaki i dobranoc! Edytowane przez elsi Czas edycji: 2009-05-26 o 23:07 |
|
|
|
|
#160 |
|
BAN stały
|
Elsi fajnie ze dajesz Emilce do picia tylko wode, u mnie to nie przejdzie, nauczona jest pic slodkie herbatki i soczki.
Kasia nie przejmuj sie rodzina Patryka, Elsi dobrze mowi ![]() A co do mojego weekendu- w czwartek Bartek mial wypadek w pracy- maszyna mu palce wciagnela i rozwalila pazkiec a gdy probowal wyjac reke to sie szarpal i polowa skory zostala na maszynie z krwia; gdy wrocil do domu to wzial srodki przeciwbolowe i polozyl sie spac. Wstal po 6 godzinach a krew przelala bandaz i musialam mu zmienic opatrunek i az mnie zemdlilo gdy to zobaczylam. Krew lala sie ciurkiem i musialam tamowac recznikiem. Pojechalismy do rodzicow i sie nim zajeli. Caly weekend spedzilismy u rodzicow bo w niedziele moj brat mial komunie. Przyleciala ciocia z wujkiem, Milenka dostala sliczna szmaciana lalke-Zuzie z ktora spi . W niedziela byla imprezka z restauracji, pozniej w domu (oczywiscie bezalkoholowa). W poniedzialek bank holiday - czyli wolny dzien. Duzo chodzilismy na specery, brat dostal od nas motorowke na sterowanie i troche sie nia wszyscy pobawili w parku nad jeziorem. Pogoda super - 26'C - 30'C... Opalalysmy sie z siostra, grilowalismy na ogrodzie wieczorami.. No tylko ten wypadek, do dzis krew leci z bandaza gdy sie w palec urazi niechcaco, opatrunek codziennie zmieniamy.
|
|
|
|
|
#161 |
|
szeryfcio
|
O, matko, Aga, biedny Bartek
![]() No to rzeczywiście weekend pełen wrażeń. A Staś też przynosi rzeczy o które się go poprosi (piłkę, Elmo, zabawki), znaczy kuma I bardzo lubi pomagać, chce we wszystkim być samodzielny i np. sam zanosi swoją zużytą, zawiązaną pieluszkę do kosza sam chce zakładać buciki
|
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
6 dni
nie mam odwagi zrobic testu ale wiem ze mnie to nie minie mam mieszane uczucia co do ewentualnego wyniku i bynajmniej nie chodzi o to ze nie chce....kiedy Dawid spi bardzo bardzo bym chciala ale kiedy marudzi i marudzi (dzis od 5 rano) to ogarnia mnie przerazenie....Pappya, super ze z dzidzia wszystko dobrze no i dobrze ze cos lekarz doradzil Ci na te bolejesli chodzi o polykanie dziecko podobno moze polknac wszystko co przechodzi przez rolke papieru toaletowego (to za super niania ) tzn oczywiscie nie polknac bo ta rzecz gdzies sie zatrzymuje....Lwico, zdrowka dla Dawidka Elsi, super ze Emilka chodzi i pokazuje ![]() Aga, szczescie w nieszczesciu ze to sie tylko tak skonczylo a Bartek niech odpoczywa i nie uzywa tej rekiCytat:
![]() a jesli chodzi o pieluszki to u nas te kupne sa skazone oznacza to tyle ze Dawid brzydzi sie swojej kupy bo jak narobi w pieluche czy do wanny to od razu jest wielki placz i strach
|
|
|
#163 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#164 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
, to mój Staś najbardziej ze wszystkich lubi akurat gerberki, a to nestle. Nawet bardziej od moich, chociaż już teraz jest bardziej otwarty. Ale był czas, kiedy gerberki były naj. ![]() A kaszek nestle nie kupuję bo przesadzają z ceną, a nie widzę powodu. Midey, rób, rób, nie ociągaj się
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Lwico, jak najwięcej zdrówka dla Dawidka
Elsi, gratuluje Emi postępów w chodzeniu i mówieniu. Jesli chodzi o pizze to mój mały tez ja uwielbia Oczywiście dostaje jej tylko troszeczke. Jesli chodzi o rozumienie to Ivus tak samo wszystko rozumie co sie do niego mowi. Przynies, zanies, wrzuc do bibi etc... czasami sie zdarza ze wrzuca do smieci nie to co trzeba Ktoras z Was pisala o wyrzucaniu brudnych pieluszek. Ivo tak samo sam sobie je wyrzuca Aga, współczuje wypadku Twojemu Mezowi Kurcze, on tak pracuje po nocach zmęczony...![]() Midey, rob test strasznie jestem ciekawa Sheryl, to ja nie wiedzialam ze Gerberki to Nestle. Ale rzeczywiscie Gerberki musza byc chyba lepsze, bo kupilismy raz w Bulgarii obiadek Gerbera i byl na prawde smaczny. Ivo niestety nie jadl ale to przez kawalki mieska a on mial wtedy 6 miesiecy. We Francji (w Szwajcarii tez nie widzialam) nie maja Gerberow tylko zwykle Nestle i Ivo nie tknal ani jednego Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-05-27 o 15:04 |
|
|
|
|
#166 |
|
szeryfcio
|
Pappaya, oni (nestle) maja pod sobą różne marki. I tak na przyklad: soczki gerber nie zawierają cukru, ale są nieco droższe. Bobofrut jest tańszą marką i już zawiera cukier. Jak zwykle, za jakość płacisz
|
|
#167 |
|
Rozeznanie
|
Jestem, podczytuję, ale jakoś nie mam weny do pisania
![]() Zaległe życzonka dniomatkowe dla Was dziewuszki ![]() Ja młodego nauczyłam pić wodę Podobno to najzdrowsze. Tez zawsze pluł wodą, ale bylism w te upały na spacerku i tak mu się chciało pić, że przekonał się do wody. Jestem podstępną matką![]() midey - i w końcu, u kogo byliście? U pani doktor, czy u pana doktora:P I nie trzymaj nas kochana w niepewności 6 dni, hoho![]() Aguś - trzymam kciuki za zgodę ![]() Kociulku śliczne fotki na nk, ale z Ciebie laska
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
Kasienka, zazdroszczę takiej niespodzianki od dzieciaków
ja tak samo głownie daje Ivuskowi wodę lub lekka herbatkę do picia i widać ze najbardziej ja lubi. Midey, aha zapomniałam Ci napisać, ze test może Ci wyjść negatywny a mimo to możesz byc w ciąży. Ze mną było właśnie tak ze dopiero po paru tygodniach od zapłodnienia drugi z kolei test wyszedł pozytywny. Daj znac co i jak Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-05-27 o 19:33 |
|
|
|
|
#169 |
|
szeryfcio
|
No ale tydzień to już jednak coś
w większości przypadków prawdę powie ![]() no, Midey, działaj
|
|
#170 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do tych bóli to oby obyło się bez fizjoterapi . Pogoda u nas dzis deszczowa ,ale wczoraj też upały były okropne ...Cytat:
Cytat:
Cytat:
,chrzestna w niemczech wolnego nie dostanie ,babcia nie przyjedzie bo jedzie do Niemiec ,dziadek nie wie ,siostra nie bo nie chce sie widziec z takim jednym wujkiem itp Każdy ma jakąs wymówke , najgorsze jednak będzie podczas podziekowań dla rodziców ... Bo Patryka rodzice go zostawili i gdyby babcia się nim nie zaopiekowala to by trafił do domu dziecka ,ale jak da jej bukiet i podziękuje to znając moją "teściową" ta zrobi afere. Zwłaszcza ,że nienawidzi swojej matki czyli babci ,która się Patrykiem opiekowała. W ogóle ta rodzinca jest pokręcona ,ja zawału chyba dostane przez nich...Cytat:
Taka Zosia Samosia Zazdroszcze ,że Emilka kaszki je bo moja za nic w swiecie za to ruskie pierogi ito to by tonami jadła ;/ wszystko to nie dla niej jest dobre ...Cytat:
musisz teraz o niego mocno dbać Ciesze się ,że mimo wszystko weekend jako tako się udało ...Cytat:
tylko ,że skarpetki przynosi ,pieluszke wyrzuca ,bluze sobie wyjmuje z komody i ubiera hihih ![]() Cytat:
Tylko Patryk nie chce ![]() To ja mam podobnie ,cały czas zaglądam czy ktoś napisał ,ale sama nie wiem co pisać nic ciekawego się nie dzieje :P Potwierdzam ![]() Dziewczyny co do przygotowan to narazie postoj dokupiłam jeszcze rekawiczki ,Patryk garnitur i basta. Reszte rzeczy dokupimy po moim powrocie z Irlandii ,co prawda lece na niespełna 2 dni ,ale nie wiem jak ja wytrzymam bez Majki. Płakać mi się chce jak sobie pomysle ,że bede zasypiała bez niej i w ogole jak ona to będzie przezywac jeszcze nigdy nie rozdzielałysmy się na dłuzej niz kilka godzin ... Teraz myśle ciągle tylko o tym ;/
|
|
|
#171 |
|
BAN stały
|
Kasiuniu dasz rade, spokojnie to tylko 1 noc - odpoczniesz od niej, naladujesz akumulatror i zaraz wrocisz
. A Maja bedzie u Twoich rodzicow czy z Patrykiem? Ja czasem na noc zostawiam Milenke u rodzicow moich i mam czas dla siebie albo z Bartkiem wychodzimy. To nic strasznego![]() |
|
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
To będą 2 noce
lece 9 czerwca o 11 rano a wracam 11 czerwca o 6 rano ( Maja będzie u moich rodzicow bo jedynie mojej mamie do konca ufam :P
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
Kasia, mam nadzieje ze ta wiedźma (''matka'' Patryka) nie zepsuje Wam wesela
Moim zdaniem ona w ogóle powinna mieć wstęp wzbroniony tyle przykrości Wam wyrządziła i przede wszystkim za to ze porzuciła własne dziecko. Ja bym nie chciała jej na oczy widzieć.Dziewczyny mam do Was pytanie, czy oglądacie czasami a właściwie Wasze dzieciaki (ale Wy na pewno wtedy tez zerkacie) Teletubisie? Powiedzcie mi dlaczego jeden fioletowy teletubiś (Tinky Winky) z męskim głosem nosi damska torebkę?
|
|
|
|
|
#174 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#175 | |||
|
szeryfcio
|
Cytat:
A co do tych podziękowań dla rodziców... może z nich zrezygnować ....czy wesele musi być zrobione według jakiegoś schematu? ja, gdyby miała wyniknąć z tego afera, pewnie bym zrezygnowała...no, ale, ja w ogóle mam te wszystkie tradycje gdzieś... ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() A dla dzieci to nie ma znaczenia, one jeszcze nie rozróżniają płci, a każdy z teletubisiów ma jakiś swój ulubiony przedmiot, jeden torbę, drugi kapelusz, pewnie rzeczy z otoczenia dzieci, które są im znajome... tak naprawdę nie wiem dlaczego wybrano teletubisiom takie a nie inne przedmioty ale nie są one przypasowane do płci.
|
|
|
#176 | |||
|
Zadomowienie
|
no zadzialalam
test robilam wczoraj do poludnia i dzis z samego rana wynik negatywny ale Pappaya troche mi namieszala![]() moze to przez nerwy? strasznie sie balam o Malego, w niedziele bylismy z Nim w szpitalu bo przy tej okropnej biegunce w ogole nie chcial pic mysle podwojny wynik negatywny chyba juz cos znaczy? szczerze nie na reke mi teraz ciaza bo jetsem strasznie chora, katar mam taki ze az lzy mi same leca no i lecze sie tymi specyfikami a to dla dzidzi byloby szkodliweCytat:
super![]() Cytat:
![]() KasiaMaja, dwa dni zleca choc ja sama tez sobie nie moge wyobrazic ze moglabym Dawidka na dwa dni zostawic...ale mus to mus, bedzie dobrze ja na Twoim miejscu zrezygnowalabym z poodziekowan, to jets tylko dodatkowy stresujacy element wesela Cytat:
![]() a jeszcze napisze ze Maly ma sinca na nosie w takim miejscu ze widac jakby byl zlamany wczoraj glebnal porzadnie ale dzis bylismy u lekarza i wyglada na to ze nic powaznego zastrzyki mamy do niedzieli....
|
|
|
#177 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Kochana, a brałaś wcześniej jakieś hormony, zabezpieczenie hormonalne mam na myśli? A mój ma znowu coś w rodzaju sińca na uchu, tak jakby powiekszone, rozbite naczynko, fioletowa plamka..
|
|
|
#178 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny aż chyba wstyd sie przyznać ale ja nie wiedziałam ze była afera z teletubisia geja
Po prostu od razu mi sie skojarzyło to jakoś dziwnie ze ten teletubiś z męskim głosem nosi damska torebkę Kasiu, moje zdanie jest inne co do ''matki'' która nie chciała znać i porzuciła swoje dziecko. Kochac, za co? Tym bardziej jak pisałaś ze nawet teraz robi wam przykrości, obraza Majeczke i Ciebie. Uważam, ze to nie matka mimo ze biologicznie nią jest. Ale to tylko moje zdanie. Ja przeciez jej nie znam i tak samo nie znam Patryka ani calej sytuacji tylko z tego co Ty nam opowiadalas wiec nie moge oceniac. Mam nadzieje ze nie masz mi za zle tego co napisalam. A jesli chodzi o te podziękowania dla rodziców, to myślę ze nie musicie robić wszystkiego wg tradycji. To Wasze wesele i zróbcie je po swojemu tak jak Wam to odpowiada Midey, jak dwa testy wyszły negatywne to pewnie mówią prawdę tym bardziej ze masz jakieś plamienia jakby miesiaczkowe. Od stresu miesiączka może sie opóźnić wiec całkiem możliwe ze to przez to. A bralas tabletki antykoncepcyjne? Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-05-28 o 14:51 |
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu
Midey, a miałam cichą nadzieję, że nasza "styczniowo-lutowa rodzinka" nam się powiększy ![]() Pappaya, nie pisze tego w złej wierze, ale bardzo mnie rozbawiło Twoje pytanie o Tinky Winky Kobietki, dziękuję za miłe słowa odnośnie fotek (chyba częściej będę dawać mężowi aparat ), ale nawet mnie się spodobało, dlatego wrzuciłam ![]() Nie pisałam na wateczku, bo coś ostatnio doła złapałam..... ![]() Macie wszystkie pozdrowienia od Malej Majeczki
|
|
|
#180 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo podobało mi sie podejście Elsi co do wyboru gości na wesele Cytat:
![]() Cytat:
A z tym Tinky Winky to na prawde nie slyszalam o aferze, moze dlatego ze juz dluzszy czas nie mieszkam w Polsce a mieszkajac w Kanadzie nie mielismy polskiej tv. Bylam skupiona na nowej szkole i nauce jezyka. Najlepiej zapomnijcie o tym moim teletubisiowym pytaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-05-28 o 16:08 |
||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

fakt faktem @ sie spoznia
. Jak bedziesz cos wiedziala to pisz kochana
nawet na spacer nie wychodzilam bo bysmy popadali jak muchy. Termometr w sloncu pokazywal 47 stopni.

Wystraszyłam tym nieźle moich Rodziców, a uspokoiła Ich lekarka stwierdzeniem, żeby się nie martwili bo zguba sama wyjdzie 
no niezle
Kurcze, on tak pracuje po nocach zmęczony...
Ciesze się ,że mimo wszystko weekend jako tako się udało ...
Tylko Patryk nie chce