|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
Cytat:
Mam w brzuszku zdrowego synka o wadze 540 g ![]() Czy, któraś z Was ma krótką szyjkę? Czy to jakiś dramat i mam się martwic? Dostałam lek tokolityczny i blokery kanału wapniowego... mam w tej ciąży apteczkę jak emerytka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Zadomowienie
|
witam
![]() chcialam oznajmic ze ja tez bede miala synka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zadomowienie
|
madziarek1 mam to samo !! wszystko mnie ciagnie i mi slabo, a jak ide gdzies szybciej albo pod gore to juz wogole koszmar.. Wczoraj mierzylam temp i mialam 35.5 nie wiem co to ma byc
![]() ![]() Foka29 masz termin predzej o tydzien a moj wazy 605 g... dodam ze lekarz powiedzial ze moj brzuszek maly jak na 6 mies prawie ... a dlugosci ile masz?? ja 26 a nie wiem jaka norma, nie wyczytalam ![]() u nas kolejny dzien leje, ja znow musz jechac na szkolenie ale na chwile, na szczescie tata mnie zawiezie zebym znow gdzies nie walnęła zwlokami ![]() ![]() aaa zapomnialam,wczoraj mama miala te urodziny, wchodze do domu, daje winko prezent a ona " czekam" - ja udajde zdziwiona a ona dalej "czekam co masz mi do powiedzenia" wiedzialam ze chodzi o plec, bo my znalismy juz ja 1 dzien a nikt jej nie chcial powiedziec i ja to dreczylo i nie dawalo spokoju.. no wiec mowie otworz prezent.Byly tam 2 albumy na zdj ktore chciala i na 1 stronie, bylo zdj z Usg i pod tym napis Wnuczek Alanek ![]() ![]()
#2284 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja miałam jakieś beznadziejne sny w nocy i obudziłam się o 4 i nie mogłam długo zasnąć, potem udało mi się trochę, ale przez to jakaś "zadżumiona" jestem ![]() I w dodatku u nas leje jak z cebra, nic mi się nie chce robić ![]()
![]() |
#2285 | ||
Zadomowienie
|
Czesc
![]() U nas piekna pogoda, zobaczymy dzis te mebelki i znajoma dzwonila, ze ma jakies rzeczy dla maluszka od swojego chrzesniaka, wiec je tez zobaczymy ![]() Dzis wpadl TZ raniutko (zaczem wstalam)jak tajfun do kuchni i wszystko posprzatal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lece sie kapac, bo juz jakis kierowca TZ przyjechal, a ja nadal w pizamie ![]() Cytat:
![]() Z tymi przyprawami to tak jak ja robie bigos, jesli bys sie mnie spytala co wrzucam do bigosu to... nie wiem ![]() ![]() ![]() Jak wyprobuje jakis przepis z netu i wyjdzie to Ci podam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-30 o 08:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Martwi mnie to że on taki malutki :-(((
![]() |
#2287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaaa i lekarz powiedział mi jedną rzecz co do tego by unikać ciśnienia ![]() ![]() ![]()
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-05-30 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny!! pocieszylyscie mnie
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2290 |
Raczkowanie
|
juz wprowadzone!!!!
Wlasnie moj maz wiesza pranie ![]() ![]()
#2291 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki
![]() wczoraj już nie siedziałam na komputerku, dlatego nie napisałam nic po wizycie ... dzisiaj też chyba tylko na chwilkę jestem. Ogólnie rzecz biorąc lekarz powiedział, ze ciąża jest malutka, jak na swoj wiek ![]() ![]() ![]() ![]() Jak czekalam na poczekalni na swoją kolejkę, to przezyłam prawdziwy szok ![]() ![]() Z gabientu wyszła mama z dziewczynką (nie wiem czy dziecko miało 2 latka ...) i zazartowałam, ze mała pacjentka (myślałam, ze nie chciała zostawić mamy), a ta pani mówi tak ![]() ![]() ![]()
#2292 |
Wtajemniczenie
|
widzę że o ciśnieniu mowa
![]() niestety ciśnienie to sprawa genetyczna, mnie w ciąży spadło, a bywało też wysokie ![]() teraz natomiast rozkurczowe raczej nie przekracza 80 ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- fasoleczko, więc leż kochana, jakoś wytrzymasz ten czas do porodu, a dzidziuś najważniejszy ![]() odpoczywaj jak najwięcej, trzymam mocno kciuki żeby było dobrze ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do tej dziewczynki, szok ![]() moja kuzynka też od najmłodszych lat chodziła po ginekologach ale to było przez zakażenie przy porodzie ![]()
![]() |
#2294 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na samym początku skróciła mi sie do 2cm i do 3mc lekarz kazal mi na siebie dmuchac i chuchac.Teraz leci nam 32 tydzien i od tamtego czasu sie nie skróciła, ale wiem ze siostra moja miala 2cm jadac do porodu ![]() Ja właśnie z witaminami i reszta medykamentów połknęłam 7szt tabletek. Cytat:
![]() Cytat:
Co lekarz na to? Na pocieszenie moge dodac ze siostra miala dziecko mniejsze o 3tygodnie i nadrobiło w swoim czasie doganiając "rowiesników" Cytat:
![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Faktycznie teraz wysyp chłopaczków się robi, to która następna chce poznać płeć ? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2297 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie gratuluje syneczków
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-05-30 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | ||
Zakorzenienie
|
Grrr nie miałam netu od rana
![]() Nie martw się - pewnie jeszcze nadrobi te braki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś kolejny dzień z tych beznadziejnych - po ciężkiej nocy mam non stop takie nijakie samopoczucie, nic mi się nie chce i ogólnie do bani ![]()
![]() |
#2299 |
Zadomowienie
|
Witam i dołączam do przyszłych mamuś
![]() Jutro zaczynam 24 tydzień, chociaż nie do końca wiadomo, bo termin mi skacze, raz był 7, raz 20 września ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
lekarz mówił że może mi się owulacja przesuneła ( ja wim że była około 18 dc czyli 4 dni później).. potem mówił że dzidzia może raz być większa a raz mniejsza - oby... w 12 tygodniu była większa - tak na 13 tc no a teraz mniejsza :-(( Ps oglądałam dzisiaj wózki i Vulkano najbardziej mi się podobał, oglądałam również jumpera x firmy tako ale nie był taki rewelacyjny powiedziałabym że wypadł dośc kiepsko ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
lekarz mówił że może mi się owulacja przesuneła ( ja wim że była około 18 dc czyli 4 dni później).. potem mówił że dzidzia może raz być większa a raz mniejsza - oby... w 12 tygodniu była większa - tak na 13 tc no a teraz mniejsza :-(( Ps oglądałam dzisiaj wózki i Vulkano najbardziej mi się podobał, oglądałam również jumpera x firmy tako ale nie był taki rewelacyjny powiedziałabym że wypadł dośc kiepsko
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-05-30 o 17:59 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zadomowienie
|
cześć Mamunie
![]() gratuluję ujawnionych syneczków ![]() Dziewczyny z tego co wiem, dzieci w tych tyg. zaczynają nabierać indywidualnych cech i nie ma co się martwić o ich wielkość. Najbardziej wiarygodne są pomiary w pierwszych tyg. do 12 włącznie, jeśli wówczas wszystko było ok to teraz też jest ok. bo na tym etapie każde dziecko rozwija się w swoim tempie. zobaczycie do porodu wszystko się unormuje. Główka do góry ![]() wczoraj jak chciałam tak też zrobiłam i powiększyłam swoją garderobę o kilka fajnych ciuszków. oh, jaka jestem zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
szału nie robi - kupiłam 2 męża siostrzeńcom kupiłam bluzki na 1 czerwca śliczny wieszaczek z lokomotywą dla małego, body i spodenki i inne pierdoły
![]() |
#2303 |
Zadomowienie
|
Chciałam jeszcze dodać, że będę miała córeczkę - tak dla równowagi, bo widzę, że ostatnio same chłopaki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 |
Zadomowienie
|
To ja sie pochwale, przywiezlismy mebelki
![]() ![]() Zrobilam zdjecie, ale tylko ze strony z katalogu, bo mebelki sa na razie w roznych pokojach z braku miejsce w sypialni ![]() Wiec to co stoi na zdjeciu (od lewej szafka- kolumna z polkami, komoda, polki- ktore wisza nad komoda i lozeczko ![]() Czesci drewniane sa w prawie w tym kolorze, jak na drugiej fotce tlo (robilam je na polkch z tego kompletu. Wiadomo to zdjecie.. Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-30 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak w tych okolicach ciązy bylam na usg 3D to nasza niunia wszystko miala mierzone i tak główka byla większa o tydzień, nóżki krótsze o kilka dni a rączki i brzuszek tez sie nie wstrzeliły w swój termin. Cytat:
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Zartownis cuuudne mebelki ![]() ![]() biedroneczkaolga i fasoleczk4 nie zamartwiajcie sie na zapas, bedzie dobrze - musi byc !! ![]() ![]() Eloteteite witamy w naszym gronie i gratulujemy malej ksiezniczki ![]() Ja juz doszlam do siebie, apetyt wrocil, goraczka spadla itp... oby tak dalej ! Maly dalej rozrabia... Jutro ta nieszczesna glukoza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a oto moje 3 zdj z ost Usg... Na pierwszym widac MESKOSC mojego Alanka..... ![]() na drugim meska wypukłą klatke piersiowa i buzinke a na trzecim jego przod - Boze jaki on przystojny ![]() ![]() ![]() ![]()
#2307 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chcesz być na liście, która jest na 1 stronie wątku, daj znać ![]() Cytat:
![]() My na razie nie robimy pokoiku specjalnie dla malucha - łóżeczko będzie stało u nas w sypialni, a potem pomyślimy ![]() Cytat:
![]() A to oko to na pewno tylko tak na zdjęciu wygląda dziwnie ![]() Mnie dziś chyba czeka dzień leżenia (zresztą trochę jak wczoraj ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#2308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczkiem się nie przejmuj - to pewnie tylko taka jakośc zdjęcia - z jakimś cieniem. U nas takie kiepskie ujęcia były ostatnio. W pewnym momencie w trakcie USG fajnie było widac jak piąstkę do główki przyciska. Paluszki można było policzyc. Ale nie mamy, niestety, tego ujęcia na fotce. Co do nierównomiernego wzrostu: u mnie jak u katarzynki: główka duża (o tydzień "starsza"), nóżki kilka dni "młodsze", brzuszek prawie 2 tygodnie "młodszy". Niepokoiło mnie to strasznie, ale lekarz powiedział, że "brzuszek na tym etapie zwykle jest malutki". Fatalnie się czuję po tych lekach, co mi je gin w piątek przepisał. Jak upośledzona umysłowo. ![]() Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-05-31 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamusie
![]() kurcze dzisiaj od rana czuje w dole brzucha- doslownie na samym dole-jakby w okolicach pecherza takie pieczenie/lekkie klocie-jak myslicie co to moze byc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.