|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
umieram ... mój brzuch .....
#2252 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jagodzianka ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() TZ mowi, ze ja tez mam ADHD ![]() ![]() Ps. A to moje dzisiejsze zakupy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ten kocyk jaki on jest mieciutki ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-29 o 11:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj idę na wizytę do Wasilewicza bo on ma lepszy sprzęt niż Szymczak ( mój lekarz o tym wie i nawet kazał pozdrowić Wasilewskiego) Ja też mam 24 tc i ta babka w rejestracji mówiła że to najlepszy czas ( przy rejestracji mówiłam że to połówkowe - on sprawdziła dokładnie który to tydzień i ze mną ustaliła dzień wizyty) ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- do lekarza !!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- do lekarza !!!!!!!!!!!
![]() |
#2255 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Piękne ciuszki. A te buciki jakie słodkie ![]()
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2257 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Biedroneczko, będzie dobrze! ![]() ![]() Na pocieszenie mogę powiedzieć, że mi po połówkowym USG lęki odpuściły. Tak chyba działa widok tych wszystkich paluszków? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyno, jak masz takie ostre dolegliwości to podjedź do szpitala może, niech Cię jakiś lekarz obejrzy? ![]()
![]() |
#2258 |
Zadomowienie
|
lece na miasto paaa
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś już faktycznie jest lepiej-nie wiem czy to jest kwestia usg czy kwestia tego, że mała kopie, więc dzień w dzień daje znać, że nadal tam jest... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do W. spróbuję zadzwonić w pn. i poinformować panią w rejestracji, że jestem w ciąży i będzie to badanie połówkowe (jeśli robi to różnicę w planowaniu dalszych wizyt) teraz jestem w trakcie porządków, zrobiłam sobie przerwę na konsumpcje, bo już mnie ssało. poza tym udało mi się namówić mojego na zakupy ![]() zartownis, dziękuję za propozycję, nie chcę Ciebie fatygować z wysyłaniem tych tajemniczych przypraw ![]() dziś będą pierogi z paczki, w końcu gruntowne porządki to gruntowne porządki i nie ma czasu już na gotowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam w piątkowe popołudnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nika1980 prześliczne zakupy zrobiliście dla córeczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() już mi ślinka cieknie ![]()
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Bea, dziękujemy bardzo
![]() Wiecie co, przyjechał pan farmer ze świeżymi jajeczkami i serkiem - przyjeżdża na naszą ulicę co piątek, ale nie widział mnie dwa tyg z powodu wakacji, spojrzał i pyta: Ojej, to Pani w ciąży jest? ![]() ![]() u nas dziś spaghetti !
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
Zartownis śliczne ciuszki
![]() Fasoleczk - rzeczywiście może podjedź gdzieś do szpitala, skoro tak mocno Cię boli ![]() A ja właśnie zjadłam cały talerz frytek ![]() Pomimo, że dziś na obiad kluski z truskawkami, ale stwierdziłam, że nie mam ochoty na słodkie, więc zrobiłam frytki ![]()
#2264 |
Wtajemniczenie
|
a ja dziś coś nie mam apetytu
![]() mąz twierdzi że się chyba przeziębienie zaczyna, i już panikuje ![]() skusiłam się dziś na berlinkę parówkę i pól kanapki do tego ![]() to moja pierwsza parówka odkąd jestem w ciąży, bo podobno nie są najzdrowsze ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Zadomowienie
|
Fasoleczk4 mnie tez boli brzuch, jak siedze to nawet nie ale jak teraz bylam w sklepie to jak szlam to czulam jak mnie wszystko ciagnie, nawet gumka na spodniach mnie cisnela
![]() ![]() Co do apetytu to ja dzis zjadlam 2 kromki rano i batonika, a normalnie to zjadlabym juz z pol lodowki.. wogole nie jestem glodna, mama mowi ze to omdlenie moze byc od zlego odzywiania sie.Odkad mam to szkolenie to tak od 12-17 mnie nie bylo wiec obiadu nie jadlam, napchalam siejogurtami kanapkami a pozniej juz sie jesc nie chcialo obiadu ( no robic tez nie) ![]() ![]()
#2267 |
Rozeznanie
|
przespałam się słodkim snem
![]() ![]()
#2268 |
Zakorzenienie
|
kochane, miłego weekendu, ja tu pewnie zajrzę we wtorek dopiero, bo poniedziałek mamy święto , a więc mąż w domu
![]() Chorujące, odpoczywać i dbać o siebie!! ![]() ![]()
![]() |
#2269 |
Rozeznanie
|
piszę bo wczoraj rano prawie zemdlałam, ale dowlokłam się do wyrka i położyłam... mama mi zaraz otworzyła okno, nogi do góry podciągnęła, ale cała zlana potem i blada byłam... nie wiem czemu tak się stało, dodam że to było rano jeszcze przed śniadaniem... malutka szaleje i kopie więc raczej ok,
ostatnio jak dłużej pochodzę, albo postoję to mnie na dole brzucha, po bokach tak "ciągnie" dziwnie. Wy taż tak macie? czytałam ze to się wiązadła i mięśnie naciągają... Na wizycie opowiem lekarzowi, ciekawe co powie, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a egzaminów mam dość bo w tym semestrze miałam ponad 20 ![]() ale naszczęście dzisiejszy też pewnie do przodu ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2271 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dzis kopalo rano i po sniadaniu, malo sie udziela, ale kopalo mocno wiest jest ok Cytat:
![]() ![]() ![]() mam tyle sprzatania ![]() [mam taki suchy(pomimo kataru) ze jak oddycham to boli ;( przez to miedzy innymi ciezko mi zasnac] i siedze juz sie moje kochanie zlosci ze taki balagan straszny, ja mu sie w sumie nie dziwie, mialam ogarnac, a tu przeziebienie a na sniadanie usmazylam pierogi z paczki z miesem, niezaleznie od jakosci farszu, usmazone przezemnie pierogi zawsze sa pyszne ![]() do tego barszczyk czerwony, niestety z torebki, ale ostatnio zasmakowal mi knorr goracy kubek, jest dobrze doprawiony Cytat:
ja tez nie mam apetytu ![]() Cytat:
![]() a wlasnie, temat apap... bo ja goraczki nie mam, ale tak wszystko boli, a mam tylko witaminki ciazowe i tantum verde (gowno daje, ale uzywam, moze na dluzsza mete cos da) czuje ze najlepiej leczy mnie herbata z miodem. apap mam w domu, ale bez ulotki (moje kochanie zwinelo swojej babci zapas lekow ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zadomowienie
|
Witam już po usg
soreja wizyta kosztowała 120 zł ale tylko dlatego że mały tak się ułożył że nie było widać na 3,4D - takie usg kosztuje 250 zł ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- trochę mi smutno ![]() ![]() ![]() ale ogólnie jest śliczny ![]() ![]() ![]() ![]() lece dziewczyny bo padam... ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Witam już po usg soreja wizyta kosztowała 120 zł ale tylko dlatego że mały tak się ułożył że nie było widać na 3,4D - takie usg kosztuje 250 zł trochę mi smutno ![]() ![]() ![]() ale ogólnie jest śliczny ![]() ![]() ![]() ![]() lece dziewczyny bo padam...
#2273 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
Dawno mnie tu nie bylo, mam strasznie malo czasu i niestety wena ostatnio tez gdzies sie ulotnila, ale podczytuje regularnie i jestem w miare na biezaco. Z moja dzidzia jak na razie wszystko w porzadku, ale troche sie boje ![]() ![]() Fajnie ze niektore z was znaja juz plec, gratuluje chlopcow i dziewczynek!! Ja niestety ciagle nie nie wiem co u mnie w brzuszku sie kryje. Znalazlam fajny filmk o porodach domowych ( w USA ) moze kogos zainteresuje http://www.youtube.com/watch?v=bFH9R...x=0&playnext=1
6. 10. 2009 ... nas troje ![]() Edytowane przez nimitz Czas edycji: 2009-05-29 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam mamusia lipcowa ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | ||
Zadomowienie
|
Przyszlam zobaczyc co z fasoleczk4, ale jeszcze jej nie ma
![]() Cytat:
![]() ![]() Kuruj sie, kuruj ![]() ![]() Ja czesto pijam barszczyk z torebki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tu jest ulotka Apapu ![]() W ciazy paracetamol mozna, u nas tez daja paracetamol ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ps. Moj synek mnie meczy ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-29 o 21:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Raczkowanie
|
dzieki za ulotke, tak myslalam ze moze byc na stronie, ale ja dzis nieprzytomna, do kompa tylko na moment, caly dzien w lozku ;( musze jeszcze wziasc prysznic i przydalo by sie cos przekasic, nie wiem jak ja to zrobie ;( moje kochanie mialo byc troche wczesniej, ale jeszcze nie wyszed z pracy, wiec bedzie wracanie dwoma n0cnymi autobusami ;( to potrwa...
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- ulotka apapu: Ciąża Przed przyjęciem leku należy poradzić się lekarza. ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na ulotce wyczytalam ze Methyldopa to wlasnie substancja czynna, to samo jest chyba w Dopegycie, wiec bierzemy to samo ![]()
6. 10. 2009 ... nas troje ![]() Edytowane przez nimitz Czas edycji: 2009-05-29 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zadomowienie
|
A ja dopiero dotarłam do komputera i was nadrobiłam, jak jestem u mamy to nawet nie mam chwili żeby wejść na net.
Dzisiaj mama mi kupiła na dzień dziecka ten stanik do karmienia w Lidlu, jest bawełniany bardzo fajny ![]() A mnie męczą od 4 dni zaparcia, normalnie żołądek mnie momentami boli, dzisiaj to już wszystkiego próbowałam żeby mi coś pomogło ale nic, męczę się z tym ;/ Biedroneczkaolga gratuluje synka ![]()
#2279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Znalazlam jeszcze cos takiego http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,2096043.html Oczywiscie, kazdy lek powinnas skonsultowac z lekarzem ![]() ![]() Ps. Milej nocki ja juz uciekam pod prysznic ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-29 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedroneczkaolga- no i jakie imie zostaje? Kubus ![]() No i dla niepewnych-apap w ciazy mozna.Konsultacji z lekarzem wszytsko wymaga i na kazdym leku widnieje taki napis.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.