|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Cytat:
Ja jednak wybrała bym cos innego - piszesz ze jesteś otwarta na nowinki, tak wiec moje nietypowe propozycje. |
|
|
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Torebeczka, która wykonałam dla mojej chrześnicy która szła do komunii.
Można taką wersję zrobić nieco większą na potrzeby np. ślubu cywilnego lub dla Pani świadek. Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2009-05-29 o 14:38 |
|
|
|
#3453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny mój ślub dopiero w przyszłym roku, ale już wiem jaki chciałabym bukiecik. Zamiast pomarańczowych kalli będę miała różowe a reszta bez zmian, tylko nie wiem co to za kwiaty te białe, czyżby jakaś odmiana róż???Co sądzicie o takiej wiązance?
Co do mnie to mam 167 cm wzrostu, budowa normalna, włosy ciemny blond, czy to domnie pasuje?Evalena, Jola Darska i inne forumowiczki proszę o opinie. DziękiPrzepraszam ale jestem niedawno na forum i nie potrafię załączyć zdjęcia bukietu...Poćwiczę popróbuję i może mi się uda
Edytowane przez lejlla Czas edycji: 2009-05-29 o 18:21 |
|
|
|
#3455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na koniec oczywiście Wyślij odpowiedź, i powinno być ok
|
|
#3457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Torebeczki rowniez sa cudne, ale moja Pani swiadek zdecydowala sie na stroik na raczke zamiast bukieciku i szczerze mowiac nie wiem czy dalaby sie przekonac do torebeczki z kwiatow. Jest dosc konserwatywna osoba i cos innego niz bukiet to juz byla dla niej awangarda
Edytowane przez MiliVanili Czas edycji: 2009-05-30 o 09:01 |
|
|
|
|
#3458 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny może pomożecie mi, nie mogę zamieścić zdjęcia, postępuje zgodnie z instrukcją wysłaną przez izolek i podczas ładowania zdjęcia wyskakuje błedne ładowanie, jaka może być tego przyczyna???
|
#3459 |
|
Rozeznanie
|
Najlepiej zapisz zdjęcie na dysk, i wtedy spróbuj je dodać. I nie patrz czy od razu na dole się pojawiło, bo u mnie przy dodawaniu widac je było dopiero po wciśnięciu Wyślij odpowiedź.
|
#3460 |
|
Raczkowanie
|
Chyba się udało!!!
|
#3461 |
|
Raczkowanie
|
Zdjęcie już jest, dzięki izolek
Więc co myślicie o takiej wiązance. Czy te białe kwiaty to róże? Jeśli tak to czym można je zastąpić, żeby efekt był podobny?Pozdrawiam
|
#3462 |
|
Raczkowanie
|
Tu trochę większe zdjęcie
|
#3463 |
|
Rozeznanie
|
|
#3464 |
|
Raczkowanie
|
witam , to i ja poproszę o poradę , jaki bukiet do tej sukni ? a może przy okazji welon mi doradzicie , ja mam ok 165 cm narzeczony 0k 172 buty 6 cm , fryzura jeszcze nie wiem , coś w miarę gładko i z tyłu jakiś mały koczek , acha suknia aivory, podobają mi się takie ale czy pasują?
Edytowane przez capricorno Czas edycji: 2009-05-30 o 21:05 |
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
capricorno Ja miałam podobną w kroju sukienkę i żeby się "wydłużyć" miała bukiecik ze zwisającymi kwiatami, a że była jesień, to kolorki pasowały. Jak Wam się podoba?
|
#3466 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Rozeznanie
|
Witam Drogie Wizażanki
jestem tu po raz pierwszy i już żałuję, że dopiero teraz odkryłam ten wątek, bo jest naprawdę świetny, a Wy tak wiele dajecie z siebie ![]() Chciałabym się poradzić w kwestii bukietu, bo do mojego ślubu pozostało niepełne 3 miesiące, a ja jestem wciąż niezdecydowana i kilka razy zmieniałam już koncepcję Zacznę od tego, że moja suknia jest biała cała z koronki o błyszczących zdobieniach (koraliczkach), dekolt ma kształt serduszkowaty. Przy biuście pojawią się szerokie, trójkątne koronkowe ramiączka, dół sukni wykończy szeroki pas pięknej koronki. Suknia delikatnie rozszerza się od bioderek, sprawia wrażenie smukłej, subtelnej, a przy tym kobiecej, z tyłu wyłania się zwiewny tiulowy tren (w formie fal). Marzy mi się długaśny welon w stylu hiszpańskim ![]() Moje ulubione kwiatuszki to frezje ) i zieleń (mogą być różne odcienie). Mam nadzieję, że mój opis nie jest zagmatwany, jeśli tak to przepraszam, ale starałam się wszystko dokładnie opisać. Liczę na Waszą pomoc kochane i pozdrawiam serdecznie.
the final countdown... jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru... Edytowane przez Andromedaa Czas edycji: 2009-05-30 o 22:31 |
|
|
|
#3468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
opis na moje oko dokładny, nie umiem inaczej
|
|
#3470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a zwłaszcza nieoceniona Ewaleno! Już tu pisałam jakiś czas temu, przejrzałam setki stronek i w zasadzie zdecydowałam się już na rodzaj bukietu. Ciałka zdecydowanie za dużo i wiele się w tej kwestii nie zmieni, sukni jeszcze nie mam - ślub za 2 miesiące - będzie na pewno bardzo prosta, bez żadnych ozdób, empirowa, rozszerzana pod biustem, szyfonowa, w kolorze śmietankowym... Pan młody ekstremalnie szczupły, ma już grafitowy garnitur i śmietankową kamizelkę....
Marzą mi się storczyki i bukiet kaskadowy... W zasadzie to znalazłam 2 i nie mogę się zdecydować, choć skłaniam się ku nr 1 http://images.marthastewart.com/imag..._orchid_xl.jpg http://www.kensingtonflorist.com/ima...%20006COPY.jpg i mam pytania, zwłaszcza odnośnie 1: ile by kosztował? czy możliwy na początku sierpnia? czy przetrwa 3 - 4 dni do pleneru? jakie kwiatki na stoły/samochód/do dekoracji kościoła itd żebym nie zbankrutowała, a żeby pasowały? |
|
|
|
#3472 |
|
Raczkowanie
|
Witam .może komuś się przyda fotka,miałam okazje zobaczyć ten bukiet na żywo.pozdrawiam
|
|
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3474 |
|
Przyczajenie
|
A co sądzicie o takim bukiecie?
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
góra ładna, ale jak dla mnie za długie te badylki
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Przyczajenie
|
Pytanko
Czy taki bukiet pasuje do wybranej przeze mnie sukienki? Aaa dodam, że mam 165 cm wzrostu. Czy tego rodzaju bukiety są zarezerwowane dla wysokich dziewczyn?
|
|
|
|
#3478 |
|
Raczkowanie
|
lejlla, białe kwiatki w załączonym przez Ciebie bukiecie to nie są róże, tylko eustomy
|
#3479 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję mokka83 za odpwiedź. Teraz już wiem co chcę
Buźka
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
a co byście poradziły do mojej kiecuszki?
ślub w środku lata... chciałabym kolory fioletowe, różowe... wesoło i lekko
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

chcę je tylko delikatnie upiąć żywymi kwiatami i pozostawić rozpuszczone loki a do tego dość kontrastujący ciemny makijaż oczu. Mam welon do pasa dwuwarstwowy, prosty - przyozdobiony jest tylko żądkiem cekinów takich jak na sukni przy obrębie no i wykończony srebrną niteczką. Mój TŻ ma czarny garnitur skrojony w stylu angielskim i będzie wyższy ode mnie o ok 7-10 cm (ja mam 165 cm + 11 cm szpilki). Lubię dość awangardowe rozwiązania tylko nie wiem czy taka klasyczna suknia na nie pozwoli. Jeżeli macie jakieś pomysły to proszęWas o pomoc. Nie wiem również jaką wybrać biżuterie do tej sukni a czasu zostało mi naprawde niewiele 
Co do mnie to mam 167 cm wzrostu, budowa normalna, włosy ciemny blond, czy to domnie pasuje?Evalena, Jola Darska i inne forumowiczki proszę o opinie. Dzięki

Zacznę od tego, że moja suknia jest biała cała z koronki o błyszczących zdobieniach (koraliczkach), dekolt ma kształt serduszkowaty. Przy biuście pojawią się szerokie, trójkątne koronkowe ramiączka, dół sukni wykończy szeroki pas pięknej koronki. Suknia delikatnie rozszerza się od bioderek, sprawia wrażenie smukłej, subtelnej, a przy tym kobiecej, z tyłu wyłania się zwiewny tiulowy tren (w formie fal). Marzy mi się długaśny welon w stylu hiszpańskim
) i zieleń (mogą być różne odcienie). Mam nadzieję, że mój opis nie jest zagmatwany, jeśli tak to przepraszam, ale starałam się wszystko dokładnie opisać. Liczę na Waszą pomoc kochane
i pozdrawiam serdecznie.