Bukiety ślubne - cz. II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-29, 14:20   #3451
ewalena
Zadomowienie

Dot.: Bukiety ślubne - cz. II

Cytat:
Napisane przez MiliVanili Pokaż wiadomość
Wizażanki pomóżcie prosze w doborze bukietu ślubnego. Ślub mam za dwa tygodnie i tak mi się wszystko posypało, że zostałam bez mojej zaufanej florystki, no i bez bukietu
Nie zastanawiałam się wcześniej nad kwiatami, ponieważ liczyłam, że piękny bukiet mam jak w banku, a teraz nie mam nawet koncepcji, zaledwie zarys... Zastanawiam się nad wachlarzem, ale nie wiem czy będzie pasował do tego typu sukni, no i czy sobie z nim poradze ze względu na długi tren. Poniżej zamieszczam zdjęcia mojej sukni - kolor ivory, a ja sama jestem szarooką blondynką, bardzo szczupłą ze stosunkowo dyżym biustem (mimo, iż nie widać tego na zdjęciu w sukni, ale to dlatego, że suknia jest 2 rozmiary za duża) do ślubu będę przedłużała włoski tak do okolic pasa chcę je tylko delikatnie upiąć żywymi kwiatami i pozostawić rozpuszczone loki a do tego dość kontrastujący ciemny makijaż oczu. Mam welon do pasa dwuwarstwowy, prosty - przyozdobiony jest tylko żądkiem cekinów takich jak na sukni przy obrębie no i wykończony srebrną niteczką. Mój TŻ ma czarny garnitur skrojony w stylu angielskim i będzie wyższy ode mnie o ok 7-10 cm (ja mam 165 cm + 11 cm szpilki). Lubię dość awangardowe rozwiązania tylko nie wiem czy taka klasyczna suknia na nie pozwoli. Jeżeli macie jakieś pomysły to proszęWas o pomoc. Nie wiem również jaką wybrać biżuterie do tej sukni a czasu zostało mi naprawde niewiele
To niezwykle efektowna suknia. Wachlarz tylko stylizowany w stylu Ani Fudali jak na zdjeciu lub bukiet z wachlarzem. Trenem niech zajmie sie Pani świadek.
Ja jednak wybrała bym cos innego - piszesz ze jesteś otwarta na nowinki, tak wiec moje nietypowe propozycje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.01.2008 (17).jpg (134,5 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.01.2008 (12).jpg (138,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukietykielce_1_00-full.jpg (29,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiety-1.jpg (29,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg do dłoni.jpg (144,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg muszla.jpg (30,0 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg designerbridalyf9.jpg (35,5 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg x192198771782588764_0.jpg (91,0 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zijde bol boeket.jpg (159,4 KB, 71 załadowań)
ewalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 14:37   #3452
ewalena
Zadomowienie

Torebeczka, która wykonałam dla mojej chrześnicy która szła do komunii.
Można taką wersję zrobić nieco większą na potrzeby np. ślubu cywilnego lub dla Pani świadek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5230120 (Medium).jpg (78,4 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5230119 (Medium).jpg (79,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5230121 (Medium).jpg (97,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5230118 (Medium).jpg (101,9 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez ewalena
Czas edycji: 2009-05-29 o 14:38
Stary 2009-05-29, 14:43   #3453
Jola Darska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
Można taką wersję zrobić nieco większą na potrzeby np. ślubu cywilnego lub dla Pani świadek.
Ewaleno - prześliczna, chyba Chrześnica czuła się jak księżniczka !
Pozdrawiam
Stary 2009-05-29, 18:19   #3454
lejlla
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny mój ślub dopiero w przyszłym roku, ale już wiem jaki chciałabym bukiecik. Zamiast pomarańczowych kalli będę miała różowe a reszta bez zmian, tylko nie wiem co to za kwiaty te białe, czyżby jakaś odmiana róż???Co sądzicie o takiej wiązance?Co do mnie to mam 167 cm wzrostu, budowa normalna, włosy ciemny blond, czy to domnie pasuje?Evalena, Jola Darska i inne forumowiczki proszę o opinie. Dzięki

Przepraszam ale jestem niedawno na forum i nie potrafię załączyć zdjęcia bukietu...Poćwiczę popróbuję i może mi się uda

Edytowane przez lejlla
Czas edycji: 2009-05-29 o 18:21
lejlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 21:17   #3455
adu84
Raczkowanie

Cytat:
śliczności
Stary 2009-05-29, 23:45   #3456
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lejlla Pokaż wiadomość
Przepraszam ale jestem niedawno na forum i nie potrafię załączyć zdjęcia bukietu...Poćwiczę popróbuję i może mi się uda
Klikasz Odp., potem Zaawansowane (dodawanie fotek), następnie zjeżdżasz niżej do pomarańczowego prostokąta z napisem Zarządzaj załącznikami, klikasz w niego i tam ładujesz plik z komputera poprzez Przeglądaj, lub niżej dodajesz link do strony www, i klikasz w obu przypadkach Załaduj, a następnie na samym dole Zamknij okno.
Na koniec oczywiście Wyślij odpowiedź, i powinno być ok
iz0lek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 08:26   #3457
MiliVanili
Wtajemniczenie

Cytat:
To niezwykle efektowna suknia. Wachlarz tylko stylizowany w stylu Ani Fudali jak na zdjeciu lub bukiet z wachlarzem. Trenem niech zajmie sie Pani świadek.
Ja jednak wybrała bym cos innego - piszesz ze jesteś otwarta na nowinki, tak wiec moje nietypowe propozycje.
Dziekuje za pomoc. Urzeklo mnie zdjecie 6, tylko zastanawiam sie czy kwiaciarnie ktore mam do dyspozycji w chwili obecnej beda w stanie wykonac taki bukiecik. Czy to jest muszla? Jest naprawde przesliczny raz jeszcze dziekuje, na Was zawsze mozna liczyc
Torebeczki rowniez sa cudne, ale moja Pani swiadek zdecydowala sie na stroik na raczke zamiast bukieciku i szczerze mowiac nie wiem czy dalaby sie przekonac do torebeczki z kwiatow. Jest dosc konserwatywna osoba i cos innego niz bukiet to juz byla dla niej awangarda

Edytowane przez MiliVanili
Czas edycji: 2009-05-30 o 09:01
MiliVanili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 11:46   #3458
lejlla
Raczkowanie

Dziewczyny może pomożecie mi, nie mogę zamieścić zdjęcia, postępuje zgodnie z instrukcją wysłaną przez izolek i podczas ładowania zdjęcia wyskakuje błedne ładowanie, jaka może być tego przyczyna???
Stary 2009-05-30, 12:47   #3459
iz0lek
Rozeznanie

Najlepiej zapisz zdjęcie na dysk, i wtedy spróbuj je dodać. I nie patrz czy od razu na dole się pojawiło, bo u mnie przy dodawaniu widac je było dopiero po wciśnięciu Wyślij odpowiedź.
Stary 2009-05-30, 15:45   #3460
lejlla
Raczkowanie

Chyba się udało!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg bukiet3.bmp.jpeg (3,1 KB, 41 załadowań)
Stary 2009-05-30, 15:47   #3461
lejlla
Raczkowanie

Zdjęcie już jest, dzięki izolek
Więc co myślicie o takiej wiązance. Czy te białe kwiaty to róże? Jeśli tak to czym można je zastąpić, żeby efekt był podobny?Pozdrawiam
Stary 2009-05-30, 15:52   #3462
lejlla
Raczkowanie

Tu trochę większe zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg MOJA WIĄZANKA!!!.jpg (29,5 KB, 53 załadowań)
Stary 2009-05-30, 15:54   #3463
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lejlla Pokaż wiadomość
Zdjęcie już jest
Stary 2009-05-30, 20:37   #3464
capricorno
Raczkowanie

GG do capricorno

witam , to i ja poproszę o poradę , jaki bukiet do tej sukni ? a może przy okazji welon mi doradzicie , ja mam ok 165 cm narzeczony 0k 172 buty 6 cm , fryzura jeszcze nie wiem , coś w miarę gładko i z tyłu jakiś mały koczek , acha suknia aivory, podobają mi się takie ale czy pasują?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tf94-1.jpg (48,3 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2k9a36721a44.jpg (19,8 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia (2) P5160221.jpg (100,1 KB, 180 załadowań)

Edytowane przez capricorno
Czas edycji: 2009-05-30 o 21:05
capricorno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 21:06   #3465
Starlett
Wtajemniczenie

capricorno Ja miałam podobną w kroju sukienkę i żeby się "wydłużyć" miała bukiecik ze zwisającymi kwiatami, a że była jesień, to kolorki pasowały. Jak Wam się podoba?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (17,7 KB, 65 załadowań)

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 21:12   #3466
capricorno
Raczkowanie

GG do capricorno

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
capricorno Ja miałam podobną w kroju sukienkę i żeby się "wydłużyć" miała bukiecik ze zwisającymi kwiatami, a że była jesień, to kolorki pasowały. Jak Wam się podoba?
śliczny , właśnie mój ślub koniec pażdziernika
capricorno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 22:28   #3467
Andromedaa
Rozeznanie

Witam Drogie Wizażanki

jestem tu po raz pierwszy i już żałuję, że dopiero teraz odkryłam ten wątek, bo jest naprawdę świetny, a Wy tak wiele dajecie z siebie
Chciałabym się poradzić w kwestii bukietu, bo do mojego ślubu pozostało niepełne 3 miesiące, a ja jestem wciąż niezdecydowana i kilka razy zmieniałam już koncepcję Zacznę od tego, że moja suknia jest biała cała z koronki o błyszczących zdobieniach (koraliczkach), dekolt ma kształt serduszkowaty. Przy biuście pojawią się szerokie, trójkątne koronkowe ramiączka, dół sukni wykończy szeroki pas pięknej koronki. Suknia delikatnie rozszerza się od bioderek, sprawia wrażenie smukłej, subtelnej, a przy tym kobiecej, z tyłu wyłania się zwiewny tiulowy tren (w formie fal). Marzy mi się długaśny welon w stylu hiszpańskim Jeśli chodzi o mnie, to jestem szczupłą, brązowowłosą i brązowooką osóbką, mam 167 cm wzrostu. Mój Tż ma szczupłą, chłopięcą sylwetkę, brązowe włosy i niebieskie oczy. Zakupiliśmy mu taliowany garnitur w kolorze grafitu, ponieważ idealnie do niego pasuje i dobrze się czuje z tym kolorem. Na pewno przewidujemy dla niego białą koszulę, natomiast nad pozostałymi dodatkami się jeszcze zastanawiamy
Moje ulubione kwiatuszki to frezje szukam bukietu niosącego świeżość, soczystego, bardzo podoba mi się zestawienie kolorów: biel, intensywny róż ( jestem z natury romantyczką ) i zieleń (mogą być różne odcienie). Mam nadzieję, że mój opis nie jest zagmatwany, jeśli tak to przepraszam, ale starałam się wszystko dokładnie opisać. Liczę na Waszą pomoc kochane i pozdrawiam serdecznie.

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Edytowane przez Andromedaa
Czas edycji: 2009-05-30 o 22:31
Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 22:37   #3468
adu84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Andromedaa Pokaż wiadomość
Witam Drogie Wizażanki

jestem tu po raz pierwszy i już żałuję, że dopiero teraz odkryłam ten wątek, bo jest naprawdę świetny, a Wy tak wiele dajecie z siebie
Chciałabym się poradzić w kwestii bukietu, bo do mojego ślubu pozostało niepełne 3 miesiące, a ja jestem wciąż niezdecydowana i kilka razy zmieniałam już koncepcję Zacznę od tego, że moja suknia jest biała cała z koronki o błyszczących zdobieniach (koraliczkach), dekolt ma kształt serduszkowaty. Przy biuście pojawią się szerokie, trójkątne koronkowe ramiączka, dół sukni wykończy szeroki pas pięknej koronki. Suknia delikatnie rozszerza się od bioderek, sprawia wrażenie smukłej, subtelnej, a przy tym kobiecej, z tyłu wyłania się zwiewny tiulowy tren (w formie fal). Marzy mi się długaśny welon w stylu hiszpańskim Jeśli chodzi o mnie, to jestem szczupłą, brązowowłosą i brązowooką osóbką, mam 167 cm wzrostu. Mój Tż ma szczupłą, chłopięcą sylwetkę, brązowe włosy i niebieskie oczy. Zakupiliśmy mu taliowany garnitur w kolorze grafitu, ponieważ idealnie do niego pasuje i dobrze się czuje z tym kolorem. Na pewno przewidujemy dla niego białą koszulę, natomiast nad pozostałymi dodatkami się jeszcze zastanawiamy
Moje ulubione kwiatuszki to frezje szukam bukietu niosącego świeżość, soczystego, bardzo podoba mi się zestawienie kolorów: biel, intensywny róż ( jestem z natury romantyczką ) i zieleń (mogą być różne odcienie). Mam nadzieję, że mój opis nie jest zagmatwany, jeśli tak to przepraszam, ale starałam się wszystko dokładnie opisać. Liczę na Waszą pomoc kochane i pozdrawiam serdecznie.
opis niezły... ale ja bym sugerowała zdjątko sukienki bo w wyobraźni wyszło mi coś dziwnego... wydawało mi się, że rybka, ale tiulowy tren w formie fal burzy mi koncepcję
Stary 2009-05-30, 22:50   #3469
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adu84 Pokaż wiadomość
opis niezły... ale ja bym sugerowała zdjątko sukienki bo w wyobraźni wyszło mi coś dziwnego... wydawało mi się, że rybka, ale tiulowy tren w formie fal burzy mi koncepcję
nie rybka opis na moje oko dokładny, nie umiem inaczej

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 23:03   #3470
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez capricorno Pokaż wiadomość
witam , to i ja poproszę o poradę , jaki bukiet do tej sukni ? a może przy okazji welon mi doradzicie , ja mam ok 165 cm narzeczony 0k 172 buty 6 cm , fryzura jeszcze nie wiem , coś w miarę gładko i z tyłu jakiś mały koczek , acha suknia aivory, podobają mi się takie ale czy pasują?
Wyczytałam w ebooku "Udane wesele", że wiszące bukiety są dobre tylko dla wysokich kobiet. Czyli z tych dwóch, dla Ciebie wybrałabym nr. 2, bez względu na to jaką masz suknię
Stary 2009-05-31, 00:47   #3471
scarlett26
Zakorzenienie

Dziewczyny, a zwłaszcza nieoceniona Ewaleno! Już tu pisałam jakiś czas temu, przejrzałam setki stronek i w zasadzie zdecydowałam się już na rodzaj bukietu. Ciałka zdecydowanie za dużo i wiele się w tej kwestii nie zmieni, sukni jeszcze nie mam - ślub za 2 miesiące - będzie na pewno bardzo prosta, bez żadnych ozdób, empirowa, rozszerzana pod biustem, szyfonowa, w kolorze śmietankowym... Pan młody ekstremalnie szczupły, ma już grafitowy garnitur i śmietankową kamizelkę....

Marzą mi się storczyki i bukiet kaskadowy... W zasadzie to znalazłam 2 i nie mogę się zdecydować, choć skłaniam się ku nr 1
http://images.marthastewart.com/imag..._orchid_xl.jpg
http://www.kensingtonflorist.com/ima...%20006COPY.jpg
i mam pytania, zwłaszcza odnośnie 1:
ile by kosztował? czy możliwy na początku sierpnia? czy przetrwa 3 - 4 dni do pleneru? jakie kwiatki na stoły/samochód/do dekoracji kościoła itd żebym nie zbankrutowała, a żeby pasowały?
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 11:54   #3472
andzia0401
Raczkowanie

GG do andzia0401

Witam .może komuś się przyda fotka,miałam okazje zobaczyć ten bukiet na żywo.pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00043.jpg (73,0 KB, 158 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00045.jpg (69,6 KB, 148 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00046.jpg (68,4 KB, 114 załadowań)
andzia0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 15:51   #3473
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andzia0401 Pokaż wiadomość
Witam .może komuś się przyda fotka,miałam okazje zobaczyć ten bukiet na żywo.pozdrawiam
Bukiet efektowny - można pogratulować wykonawcy i osobie dla której wykonano bukiet..
Widzimy ze bukiet fotografowałaś w kwiaciarni, poleć ja Wizażanką - myślę że warto
Stary 2009-05-31, 16:30   #3474
sabka
Przyczajenie

GG do sabka

A co sądzicie o takim bukiecie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t_kalie_797.jpg (27,0 KB, 56 załadowań)
sabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 16:40   #3475
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez sabka Pokaż wiadomość
A co sądzicie o takim bukiecie?
góra ładna, ale jak dla mnie za długie te badylki

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 16:45   #3476
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a zwłaszcza nieoceniona Ewaleno! Już tu pisałam jakiś czas temu, przejrzałam setki stronek i w zasadzie zdecydowałam się już na rodzaj bukietu. Ciałka zdecydowanie za dużo i wiele się w tej kwestii nie zmieni, sukni jeszcze nie mam - ślub za 2 miesiące - będzie na pewno bardzo prosta, bez żadnych ozdób, empirowa, rozszerzana pod biustem, szyfonowa, w kolorze śmietankowym... Pan młody ekstremalnie szczupły, ma już grafitowy garnitur i śmietankową kamizelkę....

Marzą mi się storczyki i bukiet kaskadowy... W zasadzie to znalazłam 2 i nie mogę się zdecydować, choć skłaniam się ku nr 1
http://images.marthastewart.com/imag..._orchid_xl.jpg
http://www.kensingtonflorist.com/ima...%20006COPY.jpg
i mam pytania, zwłaszcza odnośnie 1:
ile by kosztował? czy możliwy na początku sierpnia? czy przetrwa 3 - 4 dni do pleneru? jakie kwiatki na stoły/samochód/do dekoracji kościoła itd żebym nie zbankrutowała, a żeby pasowały?
help!
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 22:03   #3477
kyo1
Przyczajenie

Pytanko Czy taki bukiet pasuje do wybranej przeze mnie sukienki? Aaa dodam, że mam 165 cm wzrostu. Czy tego rodzaju bukiety są zarezerwowane dla wysokich dziewczyn?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiety_slubne_06.jpg (56,6 KB, 185 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg agnes2008_15.jpg (52,4 KB, 53 załadowań)
kyo1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 22:56   #3478
mokka83
Raczkowanie

lejlla, białe kwiatki w załączonym przez Ciebie bukiecie to nie są róże, tylko eustomy
Stary 2009-06-01, 08:30   #3479
lejlla
Raczkowanie

Dziękuję mokka83 za odpwiedź. Teraz już wiem co chcęBuźka
Stary 2009-06-01, 10:04   #3480
Rocusiowa
Raczkowanie

a co byście poradziły do mojej kiecuszki? ślub w środku lata... chciałabym kolory fioletowe, różowe... wesoło i lekko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (35,4 KB, 175 załadowań)
Rocusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości