![]() |
#2671 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
![]() a z twojej klasy znam 2 osoby ![]() znaczy ale tak bardziej z widzenia bo to ta saa wioska to samo gimnzjum xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Ponownie jestem w Hameln u mojego TZ i ponownie mam długi weekend (od śr. wieczoru do wt.) ![]() Wbrew pozorom i temu czego się wcześniej spodziewałam, ostatni tydzień nie był aż tak ciężki, był nawet lżejszy niż pozostałe ![]() ![]() Ku mojemu zaskoczeniu, mama chłopca, który był przez nią do nas "podrzucany" ze względu na strajk Kity, zapłaciła mi za opiekę nad nim - 20 euro za każdy dzień, czyli w sumie dorobiłam sobie 60 euro ![]() Aktualnie toroche się nudzę bo mój TŻ jest w pracy ![]() ![]() Ostatnio ponownie zaczęłam rozważać realizację mojego wcześniejszego pomysłu, a mianowicie prowadzenia bloga, pamiętnika lub dziennika w celach przede wszystkim (że tak powiem) naukowych ![]() ![]() ![]() A jakie jest Wasze zdanie? ![]()
#2673 |
Konto usunięte
|
pisz bloga pisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Wtajemniczenie
|
Pisz, co Ci szkodzi.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedługo rekrutacja na studia, ale nawet nie biorę w niej udziału. Postanowiłam być przez najbliższy rok au piar i jak nawet we wrześniu postanowię opuścić moją hostfamily to znajdę sobie inna i już. Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2009-05-30 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ta rodzinka o której pisałam w poprzednim poście, już mi odesłała odpowiedź. Pozytywną. I chciałam im napisać maila, ale jak wysyłam, to on do mnie natychmiast wraca z wiadomością że coś tam coś tam, spam..
No i nie wiem teraz. napisać do nich może smsa, żeby się ze mną skontaktowali w jakiś inny sposób jeśli mogą? Wyglądają na luzaków, to chyba tego źle nie odbiorą.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2678 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez je znam. ![]() ![]() Nie no poważnie, mam tak liczną klasę, że z niektórymi zamieniłam ledwo dwa słowa w tym roku. Do tego jesteśmy podzieleni na grupy, a że nasze zajęcia składają się głównie z grupowych hiszpanów, to niektórych nawet nie widuję za często. ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
napisz Drozja, no najwyżej zadzwonią...to bedziesz juz miec rozmowę z głowy
![]()
#2680 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,ja już tutaj nie wytrzymuje,chce już wyjazd...
Kłoce się ciągle z rodzicami,pokłócilam się z najlepszą przyjaciółką,a dodatkowo sprawa z facetem,którego kocham(bo tż go raczej nie można nazwać...)jest tak cholernie trudna,że mnie to przerasta.Mam ochotę zaszyć się pod kołdrą i nie wychodzić.Albo wyjechać do Francji i zapomnieć... ![]() ![]()
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojj rozumiem Zuczang. a tu przed Toba jeszcze ponad miesiac.. nie masz wyjscia, rodzicom jakos przejdzie a z przyjaciolka trzeba pogadac, co by przed wyjazdem nie bylo kwasów no i ...ten facet....to cos powaznego??
![]() |
#2682 |
Zadomowienie
|
Zuu..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
My, Kobiety mamy ten 6 zmysł, jesli ktos cos do nas ma, my to wyczuwamy. wiemy, ze dla tego faceta nie jestemsy obojętne, mimo ze czasem zachowuje sie jak ostatni dupek.
Jesli Ty to czujesz i wiesz, ze on jest niedojrzały to uwierz, bedziesz miec (ba! masz!) w sobie siłę na czekanie az on się przebudzi i zrozumie, dojrzeje do pewnych decyzji ![]() oby nie trwało to zbyt długo...!
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-08-17 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Konto usunięte
|
bedzie good
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() zu mam podobna sytuacje, co Ty ![]() ![]() ![]() jesli go kochasz, to warto poczekac ![]() ale sie rozpisalam ![]() ![]() edit - ![]() ![]() a i jeszcz jedno Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Aerith Czas edycji: 2009-05-30 o 22:17 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Aerith,
wiec tak, kosmetyki płynowe wieksze wsadz w bagaz głowny, ale jesli cos MUSISZ miec przy sobie- jakas mała perfumka, błyszczyk...to przed rzuceniem wszystkiego na tasme bedziesz mogla sie zaopatrzec w torebke foliową i to tam wsadzic i razem z orebką, czy lapem im dac do sprawdzenia, w przeciwnym wypadku stracisz kosmetyki. a mp3 mozesz smiało słuchac ![]() ![]()
#2687 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
portwel. gumy do zucia- mozesz miec poblem z uszami podczas startowania samolotu. ponoc lepiej sie to przechodzi jak sie zuje gume. ja tam nie wiem, nigdy tego nie miałam, ale zawsze mam cos przy sobie bo z nudów w samolocie skupiam sie na ruchach rz/żuchwy (fak, jaksie to pisze?). aa mozesz sobie tez wziac ksiazke, czy gazete jakas. ale skoro to tylko 2 h to pewnie Ci szybciutko miną ![]()
![]() |
#2689 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() wezme mp 3 i bede sluchac, chcoiaz wstepnie bede podniecona widokami zapewne i sie zastanawiac bede czy przypadkeim w samolocie nie ma jakis terrorystow ![]()
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() koniecznie wybadaj dobrze teren, bo wiesz, francuscy terroryści sa najgorsi, miej sie zatem na bacznosci. lol przypomnialo mi sie, ze mam taka fobie- nigdy nie ide do ubikacji w samolocie, bo sie boje ze mnie tam wessie. wiem, ze to niemozliwe, ale no boje sie, i boje sie, ze ona taka klaustrofobicznie malenka a ja sie napewno tam zatnę.... ![]() heh takie lęki mi sie przypomniały. no to ja juz lece spac ![]() trzymajcie sie dziewczynki!! ![]()
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w bloku jest winda jeszcze mniejsza :P
![]() |
#2692 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dobranoc ![]()
![]() |
#2693 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie byłe, obecne i przyszłe au pair
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Jasne ze probowac! A rodzinka sie na pewno jakas znajdzie
![]()
#2695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę sie, ze nasze grono się powieksza! Jasne, ze teraz masz mozliwosc znalezienia rodzinki, czym predzej zakładaj profil i zaczynaj poszukiwania! Dobrze, ze masz sprecyzowane co chcesz robic, a czego nie, do jakiej rodzinki chcesz jechac i na ile. to wazne. z tanim lotem moze byc ciezko, ale jesli chcesz rodzinke anglojezyczna to UK i IRL wchodza m.in w gre, a wiec ryanair- a ten czasem ma promocje fajne, wiec warto polowac. Oczywiscie wiadomo ze teraz jest gorący okres i linie lotnicze liczą sobie ładnie za bilety, ale mozna trafic na fajne promocje, wiec...trzymamy kciuki i czekamy na relacje z poszukiwan!!! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2697 |
Raczkowanie
|
Laski, a ja sie z wami nie zgodze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Wtajemniczenie
|
Wyjazd daje wiele mozliwosci do przemyslenia wszystkiego.
A z tym facetem, to hmm. Mnie trzymalo 2 lata w strone bylego po rozstaniu i dopiero jak poznalam mojego terazniejszego chlopaka to sie ocknelam. Nie wiadomo, Zu, jak to sie u Ciebie potoczy, ale ja mysle, ze w koncu znajdzie sie na Twojej drodze ten ktos szczegolny, ktory sam bedzie o Ciebie zabiegal, a nie Ty o niego. I nie mowie, ze milosc w wieku 18 lat jest szczenieca! Wiele par z takiego okresu jest ze soba pozniej cale zycie, ale jednak jest to tez wiek, w ktorym wiele sie moze zmienic. Trzymam kciuki, zeby Ci sie ulozylo. ![]() Malpka, witamy i smialo probuj, koniecznie napisz, ze masz o tyle mlodszego brata, to nawet rodziny z bobasami beda Cie chcialy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Raczkowanie
|
dziewczynki a jaki rodzaj ciuszków zabrałyście, będzie zabierać ze sobą ? Bo wydaje mi się że powinnam wziąć dresy, dresy,dresy dresy i dresy , oprócz tego kask na głowe i kolce sprinterskie abym nadążała za moim Manuelem, Dominikiem i Michelle
![]()
#2700 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez nie bardzo wiem , co wziac ale przede wszystkim chyba jakies letnie... nawte nie wiem, czy te 20 kg w bagazu nie bedzie za duzo ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.