|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
reniula- nie przejmuj się, nie każdy szybko chudnie, ja np. jestem 19. dzień na diecie i straciłam 2,5 kg
![]() Placek Dukana: 1 jajko, 3 łyżki otrąb (1 pszennych i 2 owsianych), 1 łyżka serka homo naturalnego - wymieszać dokładnie i wylać na patelnię leciutko posmarowaną oliwą (za pomocą ręcznika papierowego). Smażyć z jednej strony, potem za pomocą łopatki przełożyć na drugą. Ma tendencje do przywierania i rozpadania się, ale jak się nie zapomni o oliwie (jak ja kiedyś) i delikatnie się go podważy łopatką, to raczej się nie przyklei ![]() justyna - oj, miotasz się dziewczyno Co chwila masz jakąś inną strategię na dietę. Zdecyduj się na coś i się tego trzymaj. Ja też mam na swoim koncie grzeszki typu lód, czy coś innego, ale traktuję to jako chwilowe odstępstwo i spokojnie wracam do diety, bo wiem, że tego chcę. Nie możesz co chwila się załamywać i planować od nowa całą dietę. Najpierw przemyśl na czym Ci zależy, a potem do roboty! |
|
|
|
#3062 |
|
Przyczajenie
|
dzięki Spinka.... jutro zrobie,ja smażyłam bez oleju i z mlekiem,dlatego mi sie wszystko rozwaliło |
|
|
|
#3063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i może dlatego.A plackami się nie przejmuj ,tylko ja zamiast mleka dodaję łyżkę stołową serka naturalnego homo ,ale i tak jak smażę to wychodzi nie powiem co ,więc zalewam naturalnym jogurtem i jest ok
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Spinka25 wiem, że masz rację. Zmieniam strategię, bo jestem wściekła na siebie za te grzeszki, które mam. Za dzisiejszego loda i za jutrzejsze ciastko. Ale przecież jest tak jak piszesz-każdemu zdarza się jakieś odstępstwo, więc narazie nie będę kombinować. Od jutra zaczynam się ruszać, bo teraz chcę zrzucić z nóg, a tego dietą nie wywalczę. Jeśli chodzi o kilogramy to zostało mi jeszcze 4 do stracenia, czyli nie tak znowu dużo, więc myślę, że spokojnie dam radę. A to wszystko dlatego, że bardzo mi zależy, żeby w końcu schudnąć, i nawet jak muszę zrobić coś wbrew sobie, to potem bardzo to sobie wyrzucam-troche we mnie perfekcjonizmu, to dlatego.
|
|
|
|
#3065 |
|
Przyczajenie
|
Hej wizażystki;] w końcu się do Was zalogowałam. Ja dziś 2 dzień diety w sumie niewiem jakie skutki ponieważ się nie waże narazie;] dieta dla mnie bossska.... mięsko owoce morza jajeczka mleczko a co najważniejsze jest w niej kaaawa bez której nie mogę żyć;] nawet słodzik nie jest taki straszny;] mam tylko pytanko do Was.... czy w fazie uderzeniowej można jeść płątki owsiane np. z jogurtem?
Pozdrwaiam gorąco;] |
|
|
|
#3066 |
|
Raczkowanie
|
Witaj mmilka! Płatki owsiane nie, jedynie otręby są dozwolone (owsiane lub pszenne), ale max. 3 łyżki dziennie.
justyna - perfekcjonizm to zguba, daj sobie z nim spokój, nikt nie jest doskonały ![]() A ja kombinuję z budyniami Próbuję znaleźć proporcje i technikę, żeby zrobić sobie domowy budyń ze szklanki chudego mleka. Jak na razie wychodzi mi za rzadki i za mało słodki, ale będę próbować dalej
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Spineczko dziękuję Ci
Ty to zawsze umiesz mnie z błędu wyprowadzić Popracuję nad tym
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
zebrawpaski -165 cm - było 66,3 - jest 60,08 - będzie 57/54
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- dane do tabeli |
|
|
|
#3069 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Spinka25 za informacje hmm no to będzie trzeba zakupić otręby jakoś trzeba sobie życie urozmaicić;]
menu na jutro - gotowana pierś z kurczaka, paluszki surimi, 2 jajka, jakiś serek i jogurcik no i woda oczywiście....kawa to już w standardzie mam nadzieję że wszystko zgodnie z planem Protal oby tak dalej...ćwiczenie silne woli ciąg dalszy;] |
|
|
|
#3070 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Przyczajenie
|
o tak o przepisy i ja bym poprosiła.....
|
|
|
|
#3072 |
|
Przyczajenie
|
pisze moj meil jak tak goya79@interia.eu bede wdzieczna np ugotuje cos dla ciebie kiedys
![]() ide spac kobietki miłej nocki |
|
|
|
#3073 |
|
Przyczajenie
|
oj ja też uciekam spać....oddzywa sie moje nocne podjadanie.....chetka mnie naszła na czekolade mmmm ide spac bo sie jeszcze skusze a co to to nie;]
|
|
|
|
#3074 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Spinka25;12624570]Witajcie w dniu ważenia!
![]() U mnie waga stoi na 56,5 kg już kilka dobrych dni, ale teraz mam dni warzywne i się "objadam"*(patrz niżej), więc dobrze, że chociaż nie tyję Ja nie jadłam, ale brzmi smakowicie Ja dziś z kolei wymyśliłam na obiad kotleciki rybne, właśnie rozmrażam solę, potem ją zmielę z jakimiś dodatkami (np. cebula, pieczarki), wrzucę jajko i jakoś to upiekę/usmażę bez tłuszczu. Zobaczę co mi wyjdzie ![]() Czarna Angela - miło Cię poznać ![]() Dzięki, również mi bardzo miło, że mnie przyjęłyście do społeczności buziaki
|
|
|
|
#3075 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehe sama siebie witasz? usmialam sie po pachy! heh ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- tak poza tym to dzien dobry
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
U mnie waga dzisiaj dalej bez zmian. Chyba mnie to już denerwuje... A dziś jeszcze te urodziny Ale od dziś mam zacząć ćwiczenia i jutro już będę grzecznie trzymać się diety no i zyję nadzieją, że w końcu stracę moje kilogramy...
|
|
|
|
#3077 |
|
Rozeznanie
|
witam w weekend
![]() właśnie jem śniadanko... wczoraj nagrzeszyłam, ale juz sie zapowiadałam i wszyskie grzech robiłam świadomie i z premedytacją były to 3 piwka ze znajomymi ![]() i nie żałuje nic a nic ![]() a na sniadnko dzis jajecznica na wodzie z 2 jaj i dwie kromeczki chlebka kukurydzianego z szynką, smaczniutkie zmodyfikowałam troszke przepis na ten chlebek, nie daje 5-6 słodzików, tylko 3 słodziki i szczypte soli no i sto razy lepszy jest wogóle zadziwia mnie mikrofala mam tak wypasioną, z milionem funkcji i w szoku jestem ile tam można jedzenia robić, do tego chlebka włączyłam funkcje chrupiącej skórki - rewelacja!jak jest z kakao na I fazie? nie chce mi sie szukac, leniwa jestem, ide na łatwizne i pytam
wracam do Dukana 64 - 62 - 60 - 58 ![]() cel ostateczny - 55 kg 58 - 57 - 56 - 55 Edytowane przez natalaplo Czas edycji: 2009-06-06 o 11:49 |
|
|
|
#3078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wydaje mi się, ze jako dodatek do murzynka, np. w ilości 1-2 łyżeczki to jako przyprawę możemy potraktować![]() U mnie od środy tylko 0,7kg mniej...zalamka jakaś za pierwszym podejściem po 3 dniach miałam 2,5kg mniej...a teraz chyba już mi się organizm do tej diety przyzwyczaił i ciężko będzie
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Hej Proteinki!
U mnie dzisiaj w końcu waga w dół o kolejne pół kilo, uff, w 3 tygodnie schudłam 3 kilo Myślałam, że to będzie szło troszkę szybciej, ale nie jest źle ![]() natalaplo - sprawdziłam przepisy w książce i są przepisy na desery w fazie czystych protein, które zawierają 4 łyżki kakao (porcja na 4 osoby), więc pewnie tak 1 łyżkę dziennie można. W niektórych przepisach coś mówi o kakao odtłuszczonym, ale nie wiem co to jest
|
|
|
|
#3080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i teraz ja się uśmiałam z Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- No i waga 83,6 to już 5,3 kg |
|
|
|
|
#3081 |
|
Przyczajenie
|
Siemanko
pisze z konta siostry która to się odchudza tą dietą. mam 190cm i ważę 64 kilo i nie wiecie jak ja wam wszystkim zazdroszcze... jestem chudy jak patyk dużo jem z reguły ale i tak nie mgoe przytyć... ale sowja drogą to od kiedy cała rodzinka jest na tej diecie to ja nie mam co jeść tylko serki wiejskie i jogurty są więc jeszcze chudziej wyglądam. xD Pozdrawiam!
|
#3082 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, na początku gratki dla chudnących i słowa otuchy dla mających z tym problemy. Ja nie schudłam, jestem na 2 dniu z warzywami, ale nie przejmuję się, bo ćwiczę „słabą silną wolę”. Mam kilka pytań do bardziej zaawansowanych:
|
|
|
|
#3083 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyneczki, a ja tylko grzeszę i grzeszę a to chlebkiem a to makaronem ale szczerze powiedziawszy to jestem już bardzo zadowolona ze swojej sylwetki i chyba przejdę na 3 fazę hmmmm...dzisiaj sobie zrobie protiny,jutro tez a od poniedziałku chyba 3 faza
ale zważę się dopiero na koniec przyszłego tygodnia i wtedy wam powiem jaki wynik na wadze bo w obwodzie to rewelka jeszcze nigdy nie udało mi się tyle schudnąć w tak krótkim czasie I'm happy !!!
|
#3084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() - chlebek kukurydziny ja robię tak: 4 łyżki mąki kukurydzianej, jedną płaską łyżeczke proszku do pieczenia, trzy pastylki słodzika rozgniecione, porządna szczypta soli, jedno jajko, łyżka otrąb i jogurtu naturalnego tyle, zeby sie zmieszało, odstawiam na 5 min (robi się wtedy takie "bąblowe" ciasto, wlewam do miseczki do mikrofali na 450V na 5 min - nie jem sklepowych budyni - tak, mikrofalujemy - ja używam słodzika na bazie aspartamu Krugera ide robic jakiś obiad teraz
wracam do Dukana 64 - 62 - 60 - 58 ![]() cel ostateczny - 55 kg 58 - 57 - 56 - 55 Edytowane przez natalaplo Czas edycji: 2009-06-06 o 16:10 |
|
|
|
|
#3085 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję, dziękuję, dziękuję
Teraz wiem co mam zabierać do pracy.
|
|
|
|
#3086 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() a ja caly dziend zisiaj jem... co chwile, non stop :/ to batopnik, zupa, kanapka, znow cos slodkiego... ehhh a to wszystko przez ten antybiotyk! buuu tak sie zle czuje, a jak zjem cos slodkiego to mi mija na chwile... buziaki
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj mam pierwszy dzień warzywek i chyba wybiorę sposób 3/3 żeby było łątwiej. Fasolka zielona szparagowa smakuje super z brokułami gotowanymi z kostką rosołową. te borkuły to taki mały grzech o kupiłam i dopieor później przeczytałam ze nie wolno.
Na obiad gołąbki (kapusta dopuszczalna) z samym mięsem i kilkoma ziarenkami ryżu w sosie pomidorowym zagęszczanym mąką kukurydzianą. Teraz już chyba na zawsze zagości u mnie , bo sosy nią zaprawianą nie mają takiego mącznego smaku. Czy w tym chlebku kukurydzianym można czymś zastąpić ten jogurt naturalny? PS u mnie waga w miejscu stoi nawet chyba z pół kg więcej jest ale co tam. Jak siedzę przed kompem to nie czuje ze mi się wałki na brzuchu zwijają ![]() ![]() A na weekend świętuję cola w wersji light
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie podobnie - pogoda do ale jutro sobie odbiję 1-szy normalny obiad po 3 miesiącach zaczynam 3 fazę fajnie przypadło bo mąż ma imieniny ,córcia rocznicę komunii i idziemy na miasto to uczcić i nie będe sobie niczego odmawiać ![]() z rana ważonko póżniej ![]() ![]() je dzonko
|
|
|
|
|
#3090 |
|
Raczkowanie
|
Hej, a u mnie dzisiaj jakieś załamanie
Niby wszystko ok, znów troszkę schudłam, ale tak naprawdę czuję się jakoś "grubo"... Ech, śniadanie, obiad i kolacja niby zgodnie z dietą, ale zjadłam u szwagierki miseczkę galaretki, a teraz sobie zjadłam lody, bo jakoś mi smutno i w ogóle źle Tak jak napisała Rajskie mniam jest ogólnie do Może jutro będzie lepiej... Od jutra 3 dni proteinowe. Pozdrawiam Was! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

Co chwila masz jakąś inną strategię na dietę. Zdecyduj się na coś i się tego trzymaj. Ja też mam na swoim koncie grzeszki typu lód, czy coś innego, ale traktuję to jako chwilowe odstępstwo i spokojnie wracam do diety, bo wiem, że tego chcę. Nie możesz co chwila się załamywać i planować od nowa całą dietę. Najpierw przemyśl na czym Ci zależy, a potem do roboty! 
dzięki Spinka.... jutro zrobie,ja smażyłam bez oleju i z mlekiem,dlatego mi sie wszystko rozwaliło
..... A jak Wy robicie te placki? Ja dziś ubiłam jajko odrobiną mleka i z otrębami i smażyłam bez oleju,Boże co mi wyszło,jakaś breja łeee,w smaku dobre,ale wygląd miało straszny,jak robicie?
i może dlatego.A plackami się nie przejmuj ,tylko ja zamiast mleka dodaję łyżkę stołową serka naturalnego homo ,ale i tak jak smażę to wychodzi nie powiem co ,więc zalewam naturalnym jogurtem i jest ok
Ty to zawsze umiesz mnie z błędu wyprowadzić
Popracuję nad tym 

Ja dziś z kolei wymyśliłam na obiad kotleciki rybne, właśnie rozmrażam solę, potem ją zmielę z jakimiś dodatkami (np. cebula, pieczarki), wrzucę jajko i jakoś to upiekę/usmażę bez tłuszczu. Zobaczę co mi wyjdzie
mam tak wypasioną, z milionem funkcji i w szoku jestem ile tam można jedzenia robić, do tego chlebka włączyłam funkcje chrupiącej skórki - rewelacja!
ale wydaje mi się, ze jako dodatek do murzynka, np. w ilości 1-2 łyżeczki to jako przyprawę możemy potraktować

je dzonko
Tak jak napisała Rajskie mniam jest ogólnie do