![]() |
#1381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj przez przypadek dorwalam Sergio tacchini Stile Donna, takie rozowe. Baaardzo spodobal mi sie ten zapach, jest dokladnie taki, jak lubie - slodki i swiezy, bardzo kobiecy. Musze kupic
![]() Poza tym Rock'n'rose pret a porter - cos pomiedzy klasykiem a Couture, zdecydowanie ladny, slodki, kwiatowy przyjemniaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zadomowienie
|
Wczoraj chodziłam tak sobie z koleżanką po centrum chandlowym i weszłyśmy do dougalsa. Jako, że dopiero wkarczam w świat perfum niewiele ich znam. Chcę testować wszystkie aby wybrac dla siebie najodpowiedniejszy. Testowałam 2 zapachy:
1. Carolinna herrera 212 sexy - na początku strasznie duszący. Jak można uzywać takiego okorpieństwa? Pomyslalam sobie. Ale z biegiem czasu zamienił sie w przecudowną subtelną, słodką woń. Coś czego szukałam! Najprawdopodobniej skusze się na zakup 30 lub 60ml choć niestety nie zalicza się do tych najtrwalszych. 2. YSL young sexy lovley- Testy powtórne. Wcześniej pachniały mi słodycza a teraz na przemian DNKY be delicous i Miss dior cherie. Niestety nie skuszę nie na niego. Nie moja to bajka. Ale gdybym miałą niezliczona ilość gotówki prawdopodobnie skusiłabym się na niego bo nie jest zły. No nic teraz czekam na kolejne testy i przypływ gotówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
spin doctor
|
Versace Versense-bardzo świeży, trochę kojarzy mi się z czymś pośrednim pomiędy Light Blue a Chance Eau Fraiche. Zaraz na poczatku wyczuwam bardzo cierpkie cytrusy i lekką nutkę mięty, potem na plan wysuwa się aromat świeżo skoszonej trawy. Po jakimś czasie zapach się osładza i czuć miłe kwiatki
![]() DKNY Be Delicious Night- określiłabym je jako owocowo-orientalne. Czuć na początku mocną korzenną nutę, która pomieszana jest ze słodkimi owocami-wyczuwam jakby śliwki, czarne porzeczki. Niektórym moze wydawać się nieco mdły, ale ja lubię takie zapachy. Bardzo mi się spodobały i planuję zakup ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
Testy wczorajsze:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: to co wyczułam pasuje bardzo do składu Patchouli Micallef, muszę to zbadać ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-06-06 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Guerlain Lover
|
Ostatnio testowałam:
She Wood- lekkie i świeże, ale to nie moja bajka. Pewnie spodobają się mojej mamie albo siostrze, one takie świeżaki lubią Kahmina Touch - zaskoczył mnie, ale kolejny świeżak na mojej skorze - trochę za dużo.... L'eau Miss Dior Cherie - świeżość, ale piękna świeżość, gdy go wącham, czuję się, jakbym wąchała czyste pranie. Mimo to zaciekawił mnie ![]() AA Pampelune Guerlain - miałam go już na wishliście, ale testowałam, aby sprawdzić, czy znowu gust mi się nie zmienił, ale jak na razie wszytsko ok, więc zostaje na liście. Max Mara Zeste & Musk - ta firma ciągle mnie zaskakuje, bo oto kolejny ich zapach pięknie rozwinął się na mojej skórze. Może i kolejny świeżak, ale ten jest niezwykły. Chcąc nie chcąc ląduje na wishliście ![]() Clinique Happy in bloom - na początku dziwne kwiatki, a potem zniknął. Na pewno nie dla mnie. Puma Urban Inmotion - ostatnio w tej firmie wieje nudą. Zapach typowo dla nastolatek. Ja już z tych zapachów wyrosłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Narciso Rodriguez, Essence EDP Naprawdę jest ciekawy( w porównaniu z tym wszystkim co ostatnio się pojawia).Warto się zatrzymać przy zapachu jeżeli ktoś lubi miękkie pudrowe zapachy...
![]() |
#1389 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() wachalam ostatnio landrynkowy zapach Jennifer Lopez "Live" - i bardzo mi sie spodobal ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Guerlain Lover
|
Wczoraj wąchałam nowe Flowerbomb La vie en rose - początek dziwny, ale potem wraca stare, kochane Flowerbomb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Prada Infusion Fleur d'Oranger - mało kwiatu pomarańczy w tym zapachu. Odbieram go bardzo podobnie jak Irysa - zwiewny, tworzący urokliwą aurę, jasnozielony. Kwiat pomarańczy wyraźnie wyczuwalny tylko na początku, później już tylko nuta będąca wynikiem połączenia go z irysem (uwielbiam ten miks). Wbrew temu, co czytałam w recenzjach nie jest ani słabiutki, ani nietrwały.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Konto usunięte
|
Ostatnio testowałam: Moschino Cheap & Chic Hippy Fizz, Moschino Oh! De Moschino, Moschino L eau Cheap and Chic Jak dobrze że nie kupiłam butelki w ciemno. To chyba jedna z najgorszych marek jakie kiedykolwiek miałam okazję wąchać. Jestem zdecydowanie na NIE!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TMugler alien ![]() ale TM star ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
Ultraviolet. W mojej opinii plastik + lakier do włosów, czyli syntetyk pełną gębą, zupełnie nie dla mnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Rozeznanie
|
Trochę z przekory testowałam wczoraj Very Irresistible Sensual - zupełnie nie mój zapach, trudno mi nawet powiedzieć dlaczego. Jest dla mnie nieco duszny, róża wydaje mi się sztuczna, a całość zbyt mało zmysłowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
doleciało do mnie AA Cherry Blossom Guerlain, więc testuję...kto zna CHerry Blossom Demeter, to wie, że jest słodkie, natomiast AA określiłabym jako lekko kwaśne, świeże, chłodne.Wydaje mi się, że będzie idealne na upały.jak dla mnie ciut za mało tu cukierkowatości(uwielbiam słodkości
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- mogę jeszcze dodać, ze czuję w nich nuty herbaciane i to jest całkiem przyjemne odczucie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
Czy ktos juz moze dorwal w normalnej perfumerii nowa Noe - Dream? bardzo jestem ciekawa po przeczytaniu recenzji w KWC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
|
Aqua Allegoria Tiare Mimosa - może nie wybija się ponad przeciętność, ale jest zgrabnie zrobiony - charakterystyczna nuta gardenii, kremowo-miodowa słodycz (to chyba mimoza
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Marc Jacobs, Daisy - powiem krótko. W zasadzie zapytam... dlaczego do tej pory nie trafiłam na ten zapach, dlaczego go obchodziłam szerokim łukiem i nie testowałam???
Wiem... bo odpychał mnie korek w kształcie kwiatów. A w zapachach kwiatów nie lubię, bo mnie duszą... Jest niewiele zapachów, o których mogę powiedzieć "piękny". Ten do nich należy.Bo ma nie tylko kwiaty, ale i owocową słodycz - co ciekawe, mój nos czuje w nich jakieś truskawki czy poziomki i jakiegoś cytrusa, ale to nie grejpfrut... Słodko-kwiatowa słodycz i to mi odpowiada....polubiłam, chociaż mój nos mi mówi, że gdzieś, kiedyś, w jakiejś innej butli i pod inną nazwą taki zapach już był.... ![]() P. Rabanne Ultrared - ożesz.... jak dobrze, że nie kupiłam butelki w ciemno. Spodobał mi się jej różowy kolor, myślałam, że skoro różowe to zabije mnie słodycz, a tu w środku.... wrrr..... nie słodycz, tylko kwas. Owszem, na początku coś tam delikatnie zasładza, ale za chwilę wyłażą na mojej skórze kwaśne owoce i kwiaty. Kwaśna mina i kciuk w dół.... to nie dla mnie. Chociaż na koleżance w sanatorium tenże zapach pachniał prześlicznie i przesłodko. Ale też i ona z charakteru taka .... przesłoda Barbie była, więc jej styl + zapach Ultrared - to dobrana para. Ja do tego zapachu nie pasuję, bo od razu kwaśnieję. Dosłownie ![]()
![]() |
#1400 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1401 | |
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zakorzenienie
|
Armani, Mania - jak dla mnie zupełnie pospolity, niczym nie wybijający się, aczkolwiek ładny i elegancki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Zadomowienie
|
NR Essence - o ile konwalia w For Her mnie zachwyciła, tak tutaj zwyczajne kwiatki, w dodatku bardzo delikatne, przez co ledwo wyczuwalne
Angel - ... trauma póki co! słodki ulepek i jeszcze ten miód czy nie wiem, co... nie podoba mi się nic a nic! ![]() Alien - bardzo ładne fiołki. Tak jak kiedyś bolała mnie po nim głowa po Sephorowych testach, tak teraz prezentuje się bardzo ładnie w ciepły dzień ![]() ![]()
#1404 |
Zakorzenienie
|
Testuję nowo przybyły, zakupiony w ciemno Hypnose Elixir i jestem zachwycona... po pierwsze faktem jak trafne są opinie Wizażanek na KWC, a po drugie i najistotniejsze samym zapachem. Klimat jak napisała Angel bardzo Addictowy, a perfumy są lekkie jak śmietankowo waniliowy puszek. Słodkie owszem tak, ale nie przytłaczające. Tworzą senny, rozmarzony, miękki woal. Bardzo trwałe, kuszące, piękne...
![]() ![]() ![]()
#1405 |
spin doctor
|
Testowałam dwie Currary
![]() Currara Taboo-na mojej skórze wyszedł cudowny cynamon, ale nie zabójczo słodki, tylko taki wytrawno-korzenny.Coś jakby połączenie OI z Tygrysem ![]() ![]() ![]() Currara Antidote-co prawda nie wąchałam na skórze, ale nie mogłam skojarzyć co ten zapach mi przypomina i nagle olśnienie-mix Euphorii z Midnight Poison. Naprawdę coś wspaniałego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Dla mnie to jaśminowy morderca. Urodziwy. Ale morderca. Zabija kiścią jaśminu. ![]() Nie żebym tu umierała ze zdziwienia. Nieznane są drogi, którymi chodzą nasze nosy. ![]() ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-06-10 o 06:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A dla mnie Angel to zapach śmierci i zaświatów. Alien - jakiejś ponurej kosmicznej pustki. Jestem w szoku, gdy dla kogoś te zapachy są np. miłe i ładne. Ale chyba to ze mną coś nie w porządku ![]() ![]()
![]() |
#1408 |
Konto usunięte
|
Myrrhe Ardente - wzięłam w ciemno 5 ml i chyba więcej już nie wezmę podobnych zapaszków bez wcześniejszych testów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Zadomowienie
|
Flower by Kenzo EDP -
![]() Escada Incredible Me - ![]() ![]() ![]() ![]() Cacharel Anais Anais EDT - przyjemnie babciny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.