|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Magducha, no za coś chyba kochamy
A mnie właśnie całą ciążę ciągnęło do piwa, piłam czasem Karmi i nadal piję. Czekam kiedy będę mogła wypić Reddsa No owszem, to są kalorie ale mnie to zbijanie i tak kiepsko idzie Ale cóż się dziwić, codziennie lody i słodycze więc jak tu chudnąć...Pomysł na znoszenie wózka całkiem dobry ![]() Sashka, trzymam kciuki za Kubusia I nie chcą wierzyć, że to tylko na pokaz Współczuję z powodu bratowej ![]() Kathi, super że Gabi odzyskała wolność Poiglot, oj współczuję tego bólu |
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Witam
![]() Wkoncu synek dal mi cos zrobic. Dzis od 8 rano do 14 marudzil...ale to przez kupke ktora wkoncu zrobil... Ostatnio robil jedna na dzien, teraz juz jedna na 2 dni i meczy sie bidulek...i te kolki sa nadal, pisk niesamowity a ja nie wiem jak pomoc, tule nosze ale biedactwo sie meczy dalej...mimo mleka i butelki p/kolkowej ![]() Odnosnie relacji z tżtem jest juz wszystko dobrze potrzebny nam byl dziki namietny seksik, po prostu ja musialam troche zadzialac na tego mojego mezulka Aha i dostalam okres, nareszcie wiem na czym stoje aniu pytalas o bebilon comfort i kolki...a wiec kolki niestety nadal sa, ale trwaja ogolnie krocej wiec chyba mleczko nie jest takie zle... a jakich Ty kropelek uzywasz, ze u Twojej corci koleczki minely??I jak tolerancja na nowe mleczko? No i gratuluje tych strumieni mleczka, 17 to bardzo duzo ![]() malutka ja do pracy bede musiala wrocic gdzies w listopadzie, wiec niedlugo po Tobie. poiglot ciesze sie ze wkoncu jestes po udanym seksiku ja tez mam wrazenie ze jestem ciasniejsza ![]() wspolczuje bolacego zeba ![]() boszenko pisalas ze Twoja corcia probuje sie przewracac zanim sie obejrzysz bedzie juz chodzic Tez zastanawialam sie nad nosidelkiem, bo wtedy rece ma sie wolne, ale znow kregoslup jest bardzo obciazony..dziekuje za pocieszenie jesli chodzi o relacje z moim tżtem ![]() ale juz jest dobrze jest slodziutka hihimaugoszatko moze idz do lekarza z tym problemem zachlysniec u corci.... ![]() gosik dziekuje za pocieszenie a co do facetow, jedni tylko mysla o seksie a inni nie ale juz jest dobrzeA Twoj synek nie zawsze musi chciec jesc moze po prostu chce sie tulic do cycusia ![]() Małgosiu Antoś cudo wspolczuje kolek, przechodze to samo z moim synkiem ![]() magducha dziekuje za pocieszenie Gratuluej wyprawy tramwajem![]() a corcia przeslodka ![]() sashka mam nadzieje ze morfologia synka bedzie ladna ![]() odnosnie prezentu slubnego: moze to byc np posciel, komplet filizanek, itp.. Kathi super ze corcia juz bez szelek
|
#1323 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze nie mieszkaja razem, ale maja juz swoj kat. Zamieszkaja razem dopiero po slubie. Sa urzadzeni, tzn, mebelki maja ![]() Cytat:
Wiecie co sie dzieje z Esti, Marika??? Bardzo dlugo sie nie odzywaly... ![]() A to moj cudak
|
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
hej mamuśki
dziś znów była u nas położna Lenka przybiera na wadze wzorcowo, dziś ważyła 3770 g tak się cieszę, że daję radę z moim pokarmem przybrać tak ładnie na wadze a co do tych krosteczek na pyszczku o których jakiś czas temu pisałam to położna poradziła - nie natłuszczać buźki, posmarować punktowo roztworem który używałyśmy do pępuszka i na spacery wychodzić bez nakrycia głowy (w upalne dni naturalnie), bo główka jest też troszkę przegrzana powiedziała też że malutka ma malutką przepuklinę w okolicy pępuszka, ale to nie jest spowodowane płaczem lub czymś innym, mówiła, że to jakoś mięśnie się rozchodzą i stąd ta przepuklina miała któraś z Was taki problem u swojej pociechy? poza tym wszystko jest jak najbardziej oki ![]() chciałam Was jeszcze zapytać o laktatory, czy któraś z Was używa może tego z Aventu ręcznego? jesteście zadowolone? ja mam jakiś no name w spadku po szwagierce kompletnie nie umiem nim odciągać mleka muszę w coś takiego zainwestować, bo ostatnio szłam do dentysty i nie mogłam odciągnąć odpowiedniej ilości mleka tym zwykłym, a za nie długo znów czeka mnie wizyta położna powiedziała, że można małej podać wodę, ale jak mnie ostatnio nie było to opiła się jej aż 60 ml
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
Edytowane przez aguha Czas edycji: 2009-07-07 o 16:46 |
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie cisza i spokój, odkąd odstawiłam witaminę K
Moja położna i pediatra nie kazały mi jej podawać. A wy podajecie????
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zadomowienie
|
Normalnie sie zawzielam i chodze codziennie na basen...zostalo mi 3 tygodnie do pierwszego wesela, a nastepne tydzien pozniej. Mieszcze sie w moje sukienki, ale te 5 kg ktore mi zostalo jeszcze mnie meczy
i chce zgubic chociaz do tego czasu 3 zobaczymy mam nadzieje, ze sie uda, trzymajcie kciuki![]() Kurcze chce kupic dla mojego bąbla lezaczko-bujaczek, tylko nie wiedzialam, ze takie fajne sa takie drogie. Najgorsze ze nie wiem czy on bedzie chcial w tym siedziec i kupowac taki drogi...musze pomyslec. Moze wyszperam cos na allegro. A moze Wy macie jakies sprzedawce, ktory ma tanie i fajne?? ![]() Wy juz wszystkie po szczepieniach, a my mamy dopiero w piatek, co Maly juz bedzie mial ponad 2 miesiace ![]() Dziewczyny maluszki Wasze przeslodkie Doris GRATULACJE!!! Aguska moj malco to kupke nieraz robi nawet 1 na 4 dni, na szczescie nie pokazuje ze mu to przeszkadza, chyba poprostu ladnie trawi ![]() Cytat:
Tak sie najada i mam spokoj, w nocy ostatnio tylko raz sie budziKathi super, ze pozbylyscie sie tego cholerstwa ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Seona ja caly czas podaje, a co dzialo??? |
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jakas zastawa???
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Moja znajoma położna i ciocia pediatra powiedziały, że to jest nowość i że nie ma udowodnione jakie będę tego skutki w przyszłości
Jako pediatra jest zalecenie odgórne od WHO i Towarzystwa Pediatrycznego itp. na podawanie i jako lekarz i położna mówią, że jest zalecenie podawania, ale one osobiście nie zalecają. Obciążają wątrobę, mogą powodować drażliwość, kolki itp. Odkąd odstawiłam mała nie płacze, całe dnie przesypia, dosłownie nie mam dziecka. Jak podawałam to pod wieczór był wrzask, usypianie po parę godzin, noszenie na rękach, tulenie, nic nie pomagało ![]() Mam nadzieję, że to że się uspokoiła to od zaprzestania witaminy K. |
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pyt mamusie butelkowe na jakiej wodzie podajecie mleczko?
My na żywcu -woda porażka zostawia mega osad teraz na Nestle woda też nie ciekawa jakaś tłusta i gorsza od żywca. Nie wiem jaką mam teraz kupić ? Boszenka kupuje Mama i ja a Wy jakie inne używacie? |
|
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko takie jak Blondynka - jakiej wody używacie dla maluszków i czy trzeba taka wodę, np. Mama i ja przegotowywać??
Boszenko czy ty ją gotujesz?? Ja się zastanawiam zakupem tej wody, choć na razie nigdzie jej nie spotkałam (gdzieś wyczytałam, że podobno jest w Kauflandzie, więc jutro sprawdzę). Na forach mamusie piszę, że nie gotują, ale ja nie mam przekonania Ile płacisz za tą wodę tak z ciekawości Blondynka - ja czytałam na jakimś forum, że mamy ogólnie skarżyły sie, że po przegotowaniu wody mineralne pozostawiają osad. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Ja wcale nie podawałam, byłam u dwóch pediatrów i żadne nie zalecał, choć wspomnieli, że podawać można, jeśli chcę...
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-07-07 o 22:36 |
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
magduhahah ta woda z tego co Boszenka pisala jest w makro i selgrosie ja chce jeszcze Primavere zob
|
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzis sajgon
Kuba wstal o 7 i poszedl spac dopiero o 19 i tesraz spi i spi ....jutro przyjezdza moja siostra <jupi> tak sie ciesze ze szok ![]() moje relacje z tz sie strasznie zmienily... przedtem bylo dobrze a teraz jest rewelacyjnie ![]() to wszystko dzieki przytulajka strasznie sie ciesze ze tz nie stracil mna zainteresowania mozna rzec ze przeciwnie caly czas chodzi i prowokuje, skubaniec jeden wczoraj jak wrocil z pracy to do Kuby powiedzial "sluchaj maly!! po poludniu masz ladnie zjesc i isc ladnie spac bo tata musi mame poczeczyc" hehehe i jakby zaczarowal dziecko... zjadl Kuba i zasnal dal mamusi i tatusiowi troszke czasu hihihi Cytat:
mysle ze nie mam potrzeby dawac Kubie jakiejs "specjalnej" wody... na tej sie dobrze chowa i nie narzeka
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-07-07 o 22:58 |
|
|
|
|
#1333 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Info od Kaliny: "Hej dzis przyjeli mnie do szpitala, zrobili ktg i uradzili, ze jutro zrobia test oksy, zobaczymy co z tego bedzie "Cytat:
ad. 2 mądrze kobietki zrobiły, że Kubusiem się zajęły ad. 3 będzie dobrze ad. 4 może jakąś elegancką pościel albo komplet ładnych ręczników, ewentualnie coś z drobnego sprzętu domowego albo w ostateczności kasa ad. 5 współczuję bratowejCytat:
Cytat:
ad. 2 mój mąż dzisiaj w nocy też karmił małego, ja tylko przyszykowałam mleko i małego przewinęłam ad. 3 dla Tz'ta za gotowanie obiadówCytat:
ad. 2 ad. 3 mały śmieszek Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1334 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Moje dziecie coraz bardziej mnie zaskakuje. Zawsze jak nakarmilam ja o 22 to budzila sie o 5 rano. A wczoraj przespala cale 10 godzin. Od 19 do 5 ![]() Podalam juz raz Bebilona Comfort. Pierwszy raz zrobila brazowa kupke! A zawsze byly zielono-zolte. To od mleka? Co to moze oznaczac? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my mamy tylko do ortopedy I super, ze Gabi zostala juz uwolniona ![]() Cytat:
Ale to 0,5% ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I sciagam caly czas Aventem. Ma bardzo dobra sile ssania. Odciagam nim bardzo szybko i duze ilosci. Odciaganie nie jest bolesne. Czasem tez uzywam medeli elektrycznej ale ona w moim przypadku odciaga duzo mniej i wolniej (chociaz Agusia bardzo chwalila). Medela reczna nie moge nic odciagnac i podobnie Tufi. Ja jak najbardziej polecam Avent. Poczatkowo boli reka ale po 2 tygodniach przyzwyczaila sie i juz tego nie odczuwam Cytat:
|
||||||||||||
|
|
|
#1335 | ||
|
Wtajemniczenie
|
to ja się wyłamię i powiem szczerze, że najzwyklejszą wodę z kranu
Cytat:
ad. 2 fajnie, że macie świetne relacje z Tz'tem ![]() ad. 3 ad. 4 to nie jesteś jedyna, bo ja też ![]() Cytat:
|
|
#1336 |
|
Zadomowienie
|
Seona no oby juz nie wrocily Wasze problemy
Jeszcze tylko pare kapsulek i koniecblondynkapoznan ja tez tak jak pakusia i malutka podaje na przegotowanej kranuwie tylko, ze ja tylko raz dziennie dokarmiam mieszanka, ale nie zauwazylam zeby Malemu szkodzilo ALe kazdy robi wedle wlasnego uznania![]() Jasio konczy dzis 2 miesiace
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-07-08 o 07:43 |
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
*Przepraszam że tak was zaniedbałam *5 lipca mieliśmy pierwszą rocznicę ślubu połaczoną z chrzcinami (było 11 osób), nawem moi teściowie przyjechali hehe ale było bardzo fajnie, Igorek był bardzo grzeczny *Bylismy też na 4 dni u teściów w bieszczadach, małemu służył tamten klimacik bo spał prawie non stop, ale dobrze że byliśmy tam tak krotko bo jeszcze troszkę i by mi tak dziecko rozpieścili że hej, prosiłam, mówiłam , tłumaczyłam żeby nie nosi nie bujac w wózku bo on nie jest do tego przyzwtczajony i nie ma takiej potrzeby ale Ci swoje lulu lulu, hustu huśtu i tak całe 4 dni. *Mieliśmy szczepienie te płatne i tak mi było szkoda mojego szkrabola bo tak płakal że az się zanosił ![]() *Dostaliśmy też skierowanie na te badanie słuchu i byliśmy w poniedziałek na tym badaniu w Bielsku-Białej i co się okazało? - Igorek ma idealny słuch i nie ma w jego uszkach nic niepokojącego, mamy się tylko cieszyc że jest takim dzieckiem które potrafi się wyłączyc i nie reagwac na każdy dzwięk tak że kamieńz serca *Po chrzcinach zostala u nas na miesiąc Tż siostra 16 letnia która była tez chrzestna. Postaram się byc częściej ale nie obiecuje bo szwagierka non stop na necie wisi, dzisiaj w taka paskudna pogode musze tyrac na badanie kontrolne bioderek wrrr... buziaczki miłego dnia |
|
|
|
#1338 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
Dziekuje za Wasze propozycje odnosnie tego prezentu slubnego Cytat:
Ad.2. Nam tez byl potrzebny seksik taki jak starych dobrych czasow Ad.3. A ja niewiem na czym stoje . Niby dostalam okres( chyba to byl okres) 15 czerwca, ale trwal ponad tydzien czasu, a moja normalna miesiaczka trwa do 5 dni A w zeszlym tygodniu plamilam przez 3 dni. Juz sama niewiem. Musze sie wybrac do gina, przed ciaza takich jaj to nie mialam.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ad.2. Moj Tz tez nic lepszy, chodzi za mna w krok w krok i to tu zlapie a to tam dotknie ![]() Cytat:
![]() Ad.2. Ad.3. W szpitalu malego tez ubierali w happy, byly super Ad.4. Brawa dla twojego Tzta Ad.5. Moj Kubus tez ma mala przepuklinke pepkowa , moglabys mi podac nazwe tych plastrow???Cytat:
Gdzies czytalam ze to od alergii pokarmowej, a moj synek ma skaze bialkowa. Musze isc do pediatry.Sliczny ten twoj syncio Cytat:
Ad.1.Super ze juz po chrzcinach jestescie Ad.2.Bardzo sie ciesze, ze ze sluchem Igorka wszystko w porzadku Ech... musze
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
w sprawie wody
Kaja jest na piersi, ale ponieważ skończyła już 3 miesiące i są upalne dni uczę ją picia wody z butelki. Najpierw dostawała "staropolankę' ugotowaną, ale osad miała i zero smaku. Teraz kupiłam jej primaverę i po ugotowaniu woda jest czyściutka! i nie powiem, że ma smak sprzed gotowania ale nie jest "jałowa". I jakbym miała polecić komuś to primavera jak dla mnie jest ok. Ja gotuję nie w czajniku tylko kupiłam normalny mały "blaszany" garnuszeczek! i w nim gotuje. To jest tylko do wody kubeczek dla niej. W każdym czajniku bowiem jest cos takiego jak osad i kamień i to nie koniecznie z wody mineralnej. I tak powoli próbuję ją uczyć, że na świecie jest coś poza piersią, ale ona nie bardzo radzi sobie z butelką jak narzie RAZ jeden udało jej się pociągnąć całe 20 ml !!! a tak to po 5-6 próbach ubywa z butelki może 10-20 ml.
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jestem wykończona po nocy, młody budził mnie dosłownie co 40 minut a wieczorem usnął dopiero przed 11...I mam pytanie, jak rozpoznać biegunkę u dziecka? Bo Aleks zawsze robi półpłynne kupki ale takie bardziej maziste. A wczoraj wieczorem zabulgotał taką wodą że cudem się nie przelała Dziś rano to samo...już 2 razy...Czy to jest normalne? No i te ciągłe pobudki, bez przerwy chciał do cycka. Poza tym zachowuje się normalnie, nie zauważyłam pogorszonego nastroju. I nie wiem co o tym myśleć A tak w ogóle to od dwóch dni mam krwawienia, większe niż plamienia, czy ja mogłam dostać miesiączki??? Przecież karmię piersią...Ledwo 2 tygodnie temu zakończyłam połóg i mogłam już dostać? ![]() Aguśka, biedny Filipek ![]() Sashka, słodziak Aguha, mój mały ma niewielką przepuklinę brzuszną spowodowaną męczeniem przy kupce. Właśnie rozeszły mu się mięśnie. Pediatra powiedziała że nic z tym się nie robi. Ja używam ręcznego Aventu i nie jestem zachwycona, ostatnio coś mi się pieprzy i słabo zasysa. Na szczęście odciągam dosyć rzadko, na codzień nie dałabym rady. Superzabula, trzymam kciuki Oj ja bym nie dała rady odciągać codziennie, wolę już męczyć się z piersią. Zresztą wtedy zaraz zaczęłyby się pewnie problemy z laktacją. Gratulacje dla małego Pakusia, to zazdroszczę bo my jak tylko zaczynamy się przytulać młody daje koncert Przerobiliśmy już dwukrotnie seksik z dzieciem na rękach ![]() Marika, gratuluję rocznicy i udanych chrzcin |
|
|
|
#1341 |
|
Rozeznanie
|
ania4891, gosikk_s dzięki za info odnośnie laktatorów, różne opinie chodzą o Avencie dlatego wolałam zapytać, rzuciłam już temat koleżance, której szwagierka jest w posiadaniu takiego sprzętu, teraz czekam na wiadomość czy ma go nadal i czy odsprzeda
![]() malutka_24 a Ty te plastry stosowałaś tak sama z siebie czy po konsultacji z lekarzem pediatrą? wolałabym nic nie robić na własną rękę, a nasza wizyta u pediatry jest za 3 tygodnie
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
Edytowane przez aguha Czas edycji: 2009-07-08 o 10:13 |
|
|
|
#1342 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
A moje dziecie znow spalo 10 godzin ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Ja dostalam po 7 tygodniach od porodu i niby tez karmie tzn odciagam ale na to samo wychodzi chyba
|
|||
|
|
|
#1343 |
|
Wtajemniczenie
|
gosik- mi sie już właśnie kończy @. Dostałam z 4 dni temu
![]() Wodniste kupy-moja robi je zazwyczaj rano! jak sie nie wysra w nocy i stęka to rano leci woda. Po 12h przetrzymywania. To normalne powiedziała położna. |
|
|
|
#1344 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Dzisiaj mieliśmy bardzo spokojną nockę, synek obudził się na jedzonko o 1 i 6 ![]() A tak w ogóle to: Dawid ma dzisiaj 3 miesiące !!! Cytat:
ad. 2 z dziadkami to już tak jest niestety ad. 3 ad. 4 ad. 5 trzymam za bioderkaCytat:
Cytat:
ale może dla pewności wybierz się z Aleksem do pediatry Cytat:
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, no to cudownie
Maugoszatka, Ty też dostałaś ? Nawet jak stęka kilkanaście godzin to potem zawsze była normalna, nie woda. Chyba pójdziemy z nim dziś do pediatry ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Malutka, pójdziemy po południu do pediatry |
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy po moja siostre na lotnisko
myslicie ze Kubus spodoba sie cioci w takim stroju??
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
malutka dla Dawidka
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- pakusia na pewno ja zachwyci
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() U nas dzisiaj dzień świstaka... wszystko na opak Mała dzisiaj non stop w swoim kochanym bujaczku, a na rączki nie chce i co ją biorę to od razu beeeeeeeeee A w bujaczku szczęśliwa i zadowolona Przynajmniej ręce mi odpoczną ![]() A tak poza tym to Bąbelina zaczyna się bawić zabawkami Jej ulubiona (dostała na chrzcinach) http://allegro.pl/item672210460_litt..._5_gratis.html Potrafi leżeć jak zahipnotyzowana i uśmiechać się do tych kolorowych światełek Polecam, bo bardzo fajna ta zabawka i posłuży na długo, bo aż do 36 miesiąca ![]() Superzabulko wszystkiego naj dla Jasia ![]() Marika gratulacje z okazji rocznicy ślubu Zapraszamy częściej ![]() Gosik ja obstawiam, że to miesiączka ehhh... mam nadzieję, że na moją sobie troche poczekam... A co do kupek... gdy Blanuśka była tylko na piersi to też zdarzały jej się bardzo wodniste, bulgocące kupki, więc to chyba normalne ![]() Malutka gratulacje dla Dawidka Ale szybciutko zleciało ![]() Pakusiu Kubuś świetnie wygląda w tym przebraniu Mały tygrysek Ja kiedyś chciałam Blanci kupić taki strój...tyle, że prosiaczka ![]() ![]()
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-07-08 o 12:15 |
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Pakusia,
![]() Boszenka, Aleksowi wcześniej zdarzyły sie takie kupki ze 3 razy, ale jednorazowo. A od wieczora już 4 Wolę dmuchać na zimne, niech go pediatra obejrzy. Ja też miałam nadzieję że poczekam na miesiączkę...
|
|
|
|
#1350 |
|
Raczkowanie
|
Gosikk, mi pediatra zaleciła, aby na wodniste kupki podawać normalną Smectę, tak szczyptę Smecty rozmieszać z wodą na łyzeczce i podawać, u nas pomogło. Zaleciła też probiotyk Dicoflor (taki jak się podaje przy antybiotyku), pół saszetki dwa razy dziennie na wspomaganie pracy jelit.
Czasami takie wodniste kupki idą u nas po kolei przez cały dzień i wtedy od razu łapię Smectę A tak w ogóle, to witam się z wszystkimi mamusiami Wieki mnie tu nie było, ale za to regularnie was czytam ![]() Na "rozpakowywaniu" napisałam trochę co u nas. Generalnie walczymy niestety z bólami brzuszka i kolkami.Podajemy Sab Simplex i pediatra przepisała nam Debridat, jest to lek dla maluszków na przyspieszenie dojrzewania układu trawiennego. Poprawę możnajuż powoli obserwować po pierwszym tygodniu zażywania, u nas jeszcze nie minęło, ale jakby malutka poprawa już jest. Oj bardzo chciałabym bardzo, żeby pomogło. Tosia rośnie, w ubiegłym tygodniu ważyła już 4480. Jest przekochana, kiedy nic ją nie boli. W poniedziałek rozpoczęłam "casting" na opiekunkę dla malutkiej, kiedy pójdę do pracy. Wprawdzie jeszcze trochę czasu zostało, ale chcę się tym zająć wcześniej, jak by były kłopoty ze znalezieniem. Narazie była jedna pani i nawet ok. Zobaczymy, co będzie dalej. Echh, no i właśnie się Antosia budzi. Idę do mojego maluszka... Buziaki dla wszystkich mamusiek i maluszków - już wcale nie takich maluszków ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Aaaa dziewczyny, załamałyście mnie z tą miesiączką. Przecież karmicie wyłącznie piersią, tak? To skąd do cholerki miesiączka? I tak szybko? Spanikowałam trochę, bo ostatnio przytulaliśmy się z tż, teraz boli mnie lekko podbrzusze od kilku dni i mam stresa. Aaaaaaa! Nie byłabym przygotowana na następną ciążę!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

A mnie właśnie całą ciążę ciągnęło do piwa, piłam czasem Karmi i nadal piję. Czekam kiedy będę mogła wypić Reddsa
No owszem, to są kalorie ale mnie to zbijanie i tak kiepsko idzie 

zanim sie obejrzysz bedzie juz chodzic

Ile płacisz za tą wodę tak z ciekawości 
Tesciowa z siostrami Tzta go bawily
będzie dobrze
dla Tz'ta za gotowanie obiadów
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
A w zeszlym tygodniu plamilam przez 3 dni. Juz sama niewiem. Musze sie wybrac do gina, przed ciaza takich jaj to nie mialam.