|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
boszenka-dokładnie, to wygląda jakby to był nadmiar śliny, czasami też robi to w ciągu dnia gdy nie je. ;/ i co wtedy robisz?
a oto my :Phttp://www.youtube.com/watch?v=eD7GFOQDLbo Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-07-05 o 19:27 |
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki też się tak straszne ślinią? Bo Blance od kilku dni to ślina dosłownie kapie z buzi... I obślinia wszystko dookoła.
|
|
#1293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
spróbuj może jak już zassie pierś położyć się tak ciut na plecach tak aby ona jakby leżała Tobie brzuszkiem na brzuchu wtedy mleko ma "pod górkę i wolniej leci" i może bedzie mniej tego krztuszenia czy dławienia http://www.laktacja.pl/index.php?opt...359&Itemid=113 ta druga pozycja "na leżąco" coś takiego tylko ja Kaję trzymałam tak jak klasycznie się trzyma i się powoli kładłam obracając ją lekko na brzuś, także nie miała nózek jak na tej foci "na dole" tylko normalnie z boku tak bardziej (ja mam malusi biust więc dało tak rady przy większym chyba trzeba dzidzi jednak bardziej w dół troszkę dać) tylko radzę najpierw na spokojnie spróbować pare razy w dzień tego manewru ps. no i do spania staraj się ją kłaść na boczku, jeśli się już przewraca sama na plecki to podkładaj coś z tyłu aby nie "pacła" i była na boczku Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-07-05 o 20:57 |
||
|
|
|
#1294 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie i nasze kochane dzieciaczki
ma, ale po kropelkach Espumisan mu przechodzi, tzn ma, ale takie malutkie i trwają max 15 minut i nie są już takie intensywne Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1295 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zakochalam sie normalnie ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() oj ale beda miec dziweczynki branie pozniej
|
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam info od Doris
Dzisiaj w nocy przy naprawdę dużym wsparciu Tz urodziła się Kalinka. Waży 3140 i ma 50 cm długości. Relację z porodówki zdam w domu, może wyjdziemy za 2 dni. Ogólnie mówiąc - BYLO WARTO, ja się czuję bardzo dobrze. Pozdrowienia dla cioteczek z forum. Trzymam kciuki za Kalinę - Kasię ! moje gratulacje - nareszcie się doczekała
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczeta i od razu sie tlumacze
nie bylo mnie bo maz na urlopie byl wiec ni emialam czasu na necikaOgladam te wasze dzieciaczki na youtube i nachwalic sie nie moge tykie slicznosci no i oczywiscie te na fotkach tez , tylko je chrupac maugosztaka Gabi ma racje sprobuj tej pozycjii jest swietna ja mala klade tak i karmie ze wzgledu na bolaczki bakowe i pomaga a i mala nie ssie tak lapczywie Moja mala ma 40 cm obwod glowki i 56 cm dluga jest i nikt sie nei dziwi ze ma duza glowe bo urodzila sie z 37 cm ![]() Poiglot wspolczuje zebowych przejsc buuu nienawidze dentystow a wlasnie dzis bede termin robic dla synka i dla mnie na kontrole i az mnie ciarki chodza ![]() Goo100 ja od czasu jak podaje malej laktoze( w aptece bez recepty) to nie mam problemu z kolkami , kupkami i baczkami do tego karmie tak jak na stronce co ja Gabi przyslala i mam prawie swiety spokuj Moze warto sprawdzic jak malenswo zareaguje na laktoze ?? Mimo ze daje si eja dzieciom butelkowym moja pediatra zaproponowala nam na probe i U nas Saab nie pomagaly i inne *******ki nawet woda koperkowa poszla w odstawke a laktoza jak na dzien dzisiejszy ma ode mnie zloty medal ![]() Teraz co u nas Urlop minal ja zaleglosci nadrobilam a teraz szara codziennosc Jutro jedziemy na kontrole do Ortopedy i mam nadzieje ze juz nam zdejma zelastwo ( trzymajcie kciuki ) Ja mam 100 skierowan do lekarzy zeby srawdzic stan zdrowia , neurolog, gastrolog, dermatolog itd ciekawe czy nie bede bardziej chora po tych wizytach hihihttp://www.youtube.com/watch?v=p_sRl7lUCS4 Chwale sie moimi dziecmi
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Weekend spędziliśmy u teściów na wsi, było nawet całkiem fajnie. Młody robił dobre wrażenie i wszyscy zachwycali się grzecznym i spokojnym dzieckiem...Hehe, szkoda że tylko przy obcych jest taki W sobotę robiliśmy grilla, wypiłam 2 Karmi w tym jedno alkoholowe...TŻ się nie zorientował że Black w puszce ma 4%...Po drodze nie dało się nigdzie kupić bezalkoholowego więc zostało mi takie. I ja, matka karmiąca wlałam w siebie te procenty...Nie powiem, albo to piwo albo świeże powietrze ale młody przespał ładnie noc i budził się co 3 godziny (normalnie co 1,5). Ale to może i dlatego że spał ze mną w łóżku cały czas, zawsze wtedy jest spokojniejszy. Ogólnie było ok, pomijam fakt że w sobotę wybrałam się na spacer (TŻ zrywał czereśnie) i po drodze odpadło mi przednie kółko od wózka...Wózek był rozłożony do transportu i widać TŻ później nie wcisnął go dobrze. A ja nigdy nie patrzyłam jak się te kółka wciska. Ale jakoś dałam radę (co prawda odpadło jeszcze raz ) i zdołałam dojechać do domu. Oczywiście nie wcisnęłam go prawidłowo...Ja to zawsze muszę mieć jakieś problemy ![]() Poiglot, niezły grubasek ![]() Aguśka, U mnie jest chyba dokładnie na odwrót, TŻ jest zazdrosny o małego i to że czas poświęcam głównie dziecku. Ale zauważyłam że od kilku dni kiedy zaczęłam bardziej się nim zajmować jest w znacznie lepszym nastroju, nie ma humorów i chętnie zajmuje się młodym. Zastanawia mnie czemu Twój mąż stracił ochotę na seks to chyba nie jest naturalne??? Nie bardzo to rozumiem, mój TŻ ma ochotę zawsze i wszędzie...No boję się teraz smarować bo dziewczyny zaczęły pisać że kosmetyki z kofeiną mogą być szkodliwe dla dziecka. A to moje serum oczywiście zawiera kofeinę. Ale czy faktycznie może przenikać do pokarmu i mieć wpływ na dziecko? ![]() Malutka, super Dawid rośnie SELKA, Maugoszatka, ten Twój TŻ to naprawdę ma pomysły Jak taki mądry to niech usypia potem małą...Może wybierz się z córcią do pediatry? Skoro krztusi się tak czesto...Aleks właściwie nie ma takich problemów, nigdy mi się nie dusił. Często pije zbyt łapczywie ale jak się zakrztusi za moment łapie oddech i zaczyna już uważać. Mój mały ma niecałe 56 cm długości i 37 cm w obwodzie główki. Twoja Hela jest duża więc i parametry ma bardziej imponujące ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- DORIS, najserdeczniejsze gratulacje !!! Kathi, trzymam kciuki, i za Ciebie i za malutką |
|
|
|
#1299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
Kathi, widzę ze nasze córcie mają taki sam aparacik
![]() cudowne są Twoje dzieci! i jak ładnie Maxio uczy Gabi liczyć
|
|
|
|
#1301 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Cytat:
za Ciebie i córeczkę. A malutka wpatrzona w Maxia jak w obrazek, widać że sprawdza się w roli starszego brata Cytat:
ad. 2 Idę nakarmić tego mojego szkraba i
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczne dzieciaczki.... z reszta ty wiesz ze Maxiu to moj chlop
|
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
Doris - Gratulacje!
Pooglądałam filmiki - macie cudne dzieciaczki Na tym naszym watku to same fajne i ładne dzieci są...Byłam w tej galerii - i kupiłam sobie 2 pary spodni i 2 bluzki i w końcu mam co na siebie włożyć. Dziś za to byłam w sklepie dziecięym i kupiłam małemu bodziaka na ramiączkach i bodziaka z krótkim zapinanego kopertowo. Bo często ulewa i muszę go przebierać. I kupiłam mu 2 pary skarpetek takich na lato - ażurkowych. Pisałam Wam że mały miał 3 dniowy kryzys - a raczej nie kryzys tylko problemy z brzuszkiem... Co ja się nakombinowałam żeby zaczął pierdzieć i kupe zrobił .... A jak mi go szkoda było.... ![]() Za to dziś pierdzi od rana i kupy 2 zrobił i teraz spi zadowolony w tej drugiej kupie, a ja nie mam serca go budzić. I tak zaraz wstanie na karmienie. Dziś w nocy pierwsze karmienie wziął na siebie tż. Bo 2 ostatnie noce spałam po 3 godziny z powodu sensacji brzuszkowych. Ściągnełam mleczko i go karmił, a potem mały mu nie spał 2 godziny. hihi A on myślała że ja nakarmię i młody od razu śpi... Akurat, przekonał sie jak to jest. Dziewczyny - pijecie kawę? Bo ja sobie zrobiłam słabiutką z mleczkiem i wypiłam przed chwilą.... ![]() A teraz wstawię fotke Antosia... Pochwalę się moim cudaskiem. |
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Rumiankowa masz racej identyczne , moj moze juz bardziej zuzyty
mam nadziejeze nie bedziecie dlugo sie meczyc Malgosia slicznosci malenstwo |
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś z Was daje dziecku kropelki Sap Simplex? jeśli tak to w jakich porcjach?
|
|
|
|
#1307 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Musze się pochwalić, bo jestem z siebie dumna - dziś odbyłam pierwszą samotną wyprawę z Weroniczką - wytargałam wózek po schodach, władowałam go do tramwaju (tego bałam się najbardziej, ale się udało) i pojechaliśmy do przychodni Niestety czekało nas pobranie krewki, ale Nisiulka była dzielna - moje słoneczko kochane, tylko troszkę popłakała... Ja nawet nie próbowałam na to patrzeć, bo dla mnie to chyba było większe przeżycie niz dla niej ![]() A tu Nisia gada z karuzelką http://www.youtube.com/watch?v=Mf84PRd3Ndw Cytat:
Ja piłam przez jakis czas kawę, podobno jak się piło w ciąży to teraz karmiąc też można... Jednak ja przestałam pić, bo miałam wrażenie, że to przez kawę Nisia nie chce spać całymi dniami - jednak to chyba z innego powodu, bo ja nie piję, a Nisia nadal nie sypia w dzień Syneczek przesłodki i prześliczny Cytat:
Kolejny raz stwierdzam, że mój TŻ to ma podobny charakterek jak Twój - jeśli tak jest to współczuję Cytat:
My idziemy 15 lipca - podejrzewam, że nas właśnie dopiero czeka to "żelastwo", bo nie wierzę, że miesiąć noszenia tej pieluchy coś zmienił ![]() Dzieciąteczka masz przesłodkie, Gabusia jaka duża już jest, widać, że Maksio zapatrzony w nią jak w obrazek Cytat:
Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje...Cytat:
Cytat:
Super, że Filipek jest tak ważny dla tatusia, ale tatuś jest tez oprócz tego mężem. To na pewno tylko przejściowy stan, wszyscy muszą przyzwyczaić się do nowych ról w życiu i w związku i nauczyc się je godzić. Sama wiem po sobie, że ciężko byc jednocześnie przykładną matka i namiętną kochanką - czemu u faceta miałoby byc inaczej... Ale do wszystkiego mozna sie przyzywczaić, zobaczysz, że się ułoży, za co mocno trzymam kciuki Cytat:
Ja bez problemu kupiłam to mleczko w Carrefourze i widziałam również w innych hipermarketach Cytat:
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-07-06 o 15:11 |
||||||||
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia
przesłodkie masz bobasy. Oba
|
|
|
|
#1309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy Wy też tak się pocicie po ciąży
bo ja to masakrycznie Cytat:
ad. 2 naiwniak te nasze chłopy to czasami są kompletnie bez wyobraźniad. 3 jaki przystojniak ![]() Cytat:
ad. 2 ad. 3 jaka zadowolona ![]() ad. 4 ja też to mleko kupowałam w Carrefourze
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,dziękuję za rady co do dławienia się małej, dalej nie do końca jestem pewna, że powodem jest mleko,bo w nocy kiedy mam największy nawał ona je bez problemu nie zachłystując się. Zauważyłam jednak, że w dzień a raczej wieczorem ona zaczyna się dusić jak chce złapać cyca, jak otwiera usta to w takiej pozycji jej zostają, zaczyna mielić językiem i się dławić. Wygląda to przerażająco.
ja daje od wczoraj Heli BOBOTIC przeciw kolce/wzdęciom. Jak w nocy zaczęła płakać,bo ją brzuch bolał to mysle ,ze przeszło,bo zasnela. Można zażywać bez problemu/lek bez recepty i niczego nie zaburza w organizmie dziecka. Od razu do jelit i sru. Podaje jej 8 kropli na łyżeczce jak jest potrzeba. Dziś od rana Hela stęka i stęka,troche popłakuje. Nie może zrobić kupy jak zwykle. Potem zawsze robi taką wodnistą, że się wylewa. Dostałam od rodziców książkę "dlaczego niemowle płacze" i dowiedziałam się dużo ciekawych rzeczy Niedługo powpisuje tu najciekawsze!Gabriela-dzięki!!! wypróbowałam już ale też mam małe piersi i muszę się nieźle nakombinować Zastanawia mnie(bo jedni mówią tak a inni tak) czy ułożenie głowy dziecka wyżej jest bezpieczne? jakby jej się ulało to nie zakrztusi się tylko prędzej na płasko??malutka-ja się pociłam przez pierwszy miesiąc masakrycznie, śmierdziało ode mnie jak od starego dziadka, nawet antyperspiranty nie pomagały :P Małgosiu- i jak po kawie??? ja bym chętnie wypiła !!! GRATULACJE DLA DoRIS!!! |
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tą główką wyżej to ja myślę tak i tak robiłam: kładłam na boczku do spania i jak zaczęła mi sie już "turlać na plecki" to podkładałam rulon z kocyka aby nie pacła a główka wyżej to nie żadna tam podusia itp. tylko ja! osobiście pod nogi łóżeczka! kładłam książki! i twedy całe łóżeczko było tak że Kaja leżała jakby pod skosem z główką wyżej niż nóżki spróbuj tak |
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Aleks coraz bardziej cuduje wieczorem nie dawał się uspić, jak usnął to ani dwóch godzin nie przespał choć zawsze pierwsza przerwa była dłuższa. A potem mnie ściągnął z łóżka żeby sobie przy cycku podrzemać nic nie possał. Kolejny raz- to samo...Dopiero przed 3 zaczął normalnie jeść. Pierwszy raz tak robił, i zamiast dać matce pospać skoro głodny nie był to nie...![]() Magducha, noo jeśli nasi TŻ są podobni do siebie to pozostaje nam tylko łączyć się w bólu Mnie też po piwie trochę szumiało w głowie ale o dziwo mniej niż sądziłam. Ja już przed ciążą po jednym Reddsie miałam zawroty, mam bardzo słabą głowę. A teraz miałam chyba mniejsze a przecież procenty takie same. Gratuluję samotnej wyprawy, ja tylko raz wyszłam z młodym sama, w ostatni weekend na wsi. Od siebie bym nie zdołała, schody w bloku mnie uziemiają. Niby tylko trzeba znieść z parteru ale jak dla mnie wystarczy...Dzielna córcia Malutka, ja się nigdy nie pociłam, ani przed ciążą, ani w ciąży, ani w połogu ani teraz. Jest jak zwykle, wszyscy chodzą porozbierani a ja przy najmniejszym powiewie już się ubieram bo mi zimno. I jak tu się opalić Maugoszatka, z tego co wiem to materac pod główką powinien być nieco wyżej właśnie żeby zapobiec zakrztuszeniu. Ja kupiłam klin, rzadko noszę młodego do odbicia, zwłaszcza w nocy więc wolę żeby miał główkę wyżej. |
|
|
|
#1314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja lubiłam piwko sobie wypić przed ciążą, a nawet kilka czasem - w ciąży za to nie miałam w ogóle na nie ochoty, wrecz nawet nazwałabym to wstrętem do alkoholu ogólnie. Mam nadzieje, że tak mi już zostanie, a przynajmniej na razie, bo piwko jest jednak troszkę koloryczne a ja nadal walczę z kilogramami zbędnymi... Co do znoszenia wózka to ja mam taką metodę - mieszkam na 4 piętrze, ale na parter zjeżdżam windą - a tu zostaje mi jeszcze 10 stromych schodów, żeby wydostać się z klatki, ale wyjmuję gondolę ze stelaża, znoszę ja na dół, wracam po stelaż, znosze go, wczepiam w niego gondolkę i gotowe - tak jest znacznie prościej niz tachać cały wózek, bo tego bym na pewno nie dała rady zrobić... Dla mnie największa przeszkodą są środki transportu - są w ogóle ie przystosowane dla mam z wózkami czy osób niepełnosprawnych, a ja mieszkam na takim zadupiu, że na pieszo ciężko gdziekolwiek dotrzeć
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-07-07 o 10:12 |
||
|
|
|
#1315 |
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
Ale mam zaleglosci Wiecie co??? Kubus w ten czwartek konczy 10 tygodni Az sie wierzyc nie chce... Jak ten czas zapitala. W ogole to straszny maruda i piszczek z niego sie zrobil Potrafi marudzic nawet caly dzien. Niewiem o co biega. Kubus to chyba sam niewie czego chce, czy jesc, czy pic, spac, bawic sie Teraz wyjatkowo ucial sobie drzemke, ale ile ryku bylo zanim zasnal, az sie siny robil tak plakal Moje relacje z Tztem sie poprawily, porozmawialismy sobie tak od serca, i jak narazie jest git W ten weekend bylismy u tesciow na wsi. Super bylo. Kubusia to nie widzialam praktycznie caly dzien Tesciowa z siostrami Tzta go bawily A mi kazaly sie wyspac i odpoczywac W piatek jedziemy na kontrolna morfologie Kubusia, boje sie troszke Mam nadzieje, ze nadal pojdzie w gore I na zakupy sie z Tztem wybieramy. 25 lipca idziemy na slub i wesele siostry Tzta. Tz musi sobie nowy garniak kupic, a ja jakas sukienke no i prezent dla mlodych. Poradzcie mi co mozna kupic mlodej parze???? W sobote dowiedzialam sie, ze nie bede ciocia ![]() ![]() Moja bratowa poronila![]() ![]() Byla juz w czwartym miesiacu.... Jak Kubus pozwoli to jeszcze dzis nadrobie zaleglosci. Wiem tylko, ze Doris urodzila Doris wielkie gratulacje, nareszczie sie doczekalas Ps. Ciekawe jak Kalinaa???
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pod materac wlozona moja poduszke korygujaca spostawe gdy sie siedzie ( akurat taki idealny spadek ma ) Teraz wiadomosc dnia Gabi nie ma juz chomonta trwalo to dokladnie 8 tygodniMamy jeszcze kontrole za 2 tygodnie ale wszystko wyglada pieknie Sluchajcie oglada lekarz mala , mowi no niezle a ja blada mysle kurna zalozy jej jeszcze Skonczyl badanie i kaze mala ubierac to ja ja ubieram a on pisze na kompie i ja tak jak na zwolnionym filmie , pampers body zapinam i mysle ( cholender tak cieplo szkoda ze jakis spodenek nie mam do ubrania dluzej by to trwalo ) i siegam drzaca reka po chomonto a pan doktor : -Tego bialego juz nie zakladamy , damy dziewczynce wolnosc juz |
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
DORIS GRATULACJE!!!!wRESZCIE!!!
![]() ![]() ![]() kathi ale dobrze ze z gabi juz wszystko ok sashka.. wspolczuje bardzo ![]() ![]() przykro ze tak sie stalo![]() dziewczyny ja umieram poprostu ![]() ![]() ![]() jestem od paru dni tak spuchnieta na twarzy ze szok myslalam ze minie a dzis juz prawie nie widac mi nawet oka.. piepszony zab.. zadzwonilam wczoraj zaisac sie do dentysty i powiedzieli ze za tydzien .. myslalam ze wytrzymam ale nie.. naszczescie u innego dentysty dzis zabukowalam sobie wizyte na jutro rano.. zab mnie tak boli co ja nigdy nie bralam srodkow przeciwbolowych non sgtop lykam paracetamol bo inaczej bym niewyrrzymala... boje sie dentysty ten zab mi sie ostatanio caly polamal... mam nadzieje ze jakos go usunie bez przecinania ciasla bo tam go prawie nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() (:![]() ![]()
|
#1318 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za Kubusia ![]() A młodym możecie kupić parowar.. albo jakiś inny sprzęt kuchenny. Sa tez fajne zestawy 2 szlafroki i komplet ręczników... Współczucia dla bratowej... ![]() Cytat:
Cytat:
Byłam wczoraj z Antolkiem u Brata i Bratowej. Biedny dostał kolki... oczywiście płacz straszny. Brat z zona byli przerazeni, bo ich syn byl bezproblemowy i nie wiedzieli co robic i jak sie zachowac. czuli sie bezradni jak ja na poczatku... Jak biedakowi przeszło to usnąl na rekach i nie dalo sie go polozyc bo zaraz sie budzil. Chyba czuł ze to nie jego dom i sie bal. wiec spal na rekach 3 godziny.... Dziś gotuje obiad. Udaje mi sie to po raz pierwszyu od jakis 2 tygodni... takie miałam jazdy z malym ze nie dalo rady. A ze siedze z nim sama od 8 rano do 20-21 bo tz tyle ostatnio pracuje to nie jestem w stanie za duzo zrobic... dobrze ze mama jest, to czasem pomoze... tyle ze ona zajmuje sie 2 innymi wnukami na codzien... |
||||
|
|
|
#1319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie ze z tz juz spoko czekamy na wiesci co tam u lekarza ![]() przykro mi z powodu bratowej ![]() co do prezenciku to hmm.... trudna sprawa... bo nie wiem czy mieszkaja razem, czy maja juz mieszkanie i w jakim stanie.... bo jak dopiero sie urzadzaja to mozna duzo kupic rzeczy... a jak juz mieszkaja ze soba to trudno cos dobrego wybrac ![]() Cytat:
GRATULACJE!!!! no nareszcie sciagneli to zelastwo i piekna ksiezniczka Gabi bedzie teraz brykac ze hej Cytat:
|
|
#1320 | |||||||
|
Rozeznanie
|
To znow ja
![]() Jaki cud Kubus znow ucial sobie drzemke Aaa... zapomnialam sie pochwalic Testuje wlasnie pameprsy z Huggisa. Powiem szczerze, ze sa lepsze niz z Pampersa. Moj Kubusio to juz trojki nosi Taki chlop duzy jest.Cytat:
Wiadomo wnusio byl![]() Kubus to tez zrobil dobre wrazenie, byl grzeczny az dziw. W domku przy mamusi to rozki pokazuje ![]() Cytat:
Antos to przeslodki jest Cytat:
A Nisiulka jak miala pobierane krewke??? Z paluszka czy prosto z zylki??? Bo w labarotorium przy przychodni Kubus mial pobierane z paluszka, a w szpitalu to sie nie patololi prosto z zyly Slodka ta twoja curonia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo sie ciesze Kathi Cytat:
Tez mam dwa zeby rozwalone, ze szok rozlamamaly mi sie w ciazy, i praktycznie nic z nich nie zostalo, same korzenie Musze sie wybrac jak na najszybciej do dentysty.Cytat:
Wspolczuje tych kolek Antosia, to musi byc straszne Ja obiadu nie gotowalam chyba juz z trzy tygodnie, Tz gotuje Poprostu brak czasu, Kubus jest strasznie absorbujacy. A jak przysnie w dzien to kimam razem z nim Rumiankowa, Boszenka, Maugoszatka wasze curonie sa boskie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

:P

HELA byłaby się po raz kolejny udusiła. Zachłysnęła się jedzeniem zasypiając, zaczęła sie dusic, robic czerwona a ja wpadłam w panike, dobrze, że był TŻ to dał ją do gory nogami i klepał po plecach

nie bylo mnie bo maz na urlopie byl wiec ni emialam czasu na necika

i wszyscy zachwycali się grzecznym i spokojnym dzieckiem...Hehe, szkoda że tylko przy obcych jest taki
W sobotę robiliśmy grilla, wypiłam 2 Karmi w tym jedno alkoholowe...TŻ się nie zorientował że Black w puszce ma 4%...Po drodze nie dało się nigdzie kupić bezalkoholowego więc zostało mi takie. I ja, matka karmiąca wlałam w siebie te procenty...Nie powiem, albo to piwo albo świeże powietrze ale młody przespał ładnie noc i budził się co 3 godziny (normalnie co 1,5). Ale to może i dlatego że spał ze mną w łóżku cały czas, zawsze wtedy jest spokojniejszy. Ogólnie było ok, pomijam fakt że w sobotę wybrałam się na spacer (TŻ zrywał czereśnie) i po drodze odpadło mi przednie kółko od wózka...Wózek był rozłożony do transportu i widać TŻ później nie wcisnął go dobrze. A ja nigdy nie patrzyłam jak się te kółka wciska. Ale jakoś dałam radę (co prawda odpadło jeszcze raz
to chyba nie jest naturalne??? Nie bardzo to rozumiem, mój TŻ ma ochotę zawsze i wszędzie...No boję się teraz smarować bo dziewczyny zaczęły pisać że kosmetyki z kofeiną mogą być szkodliwe dla dziecka. A to moje serum oczywiście zawiera kofeinę. Ale czy faktycznie może przenikać do pokarmu i mieć wpływ na dziecko?
Jak taki mądry to niech usypia potem małą...Może wybierz się z córcią do pediatry?
za Ciebie i córeczkę. A malutka wpatrzona w Maxia jak w obrazek, widać że sprawdza się w roli starszego brata 

Zabki
Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje...
trwalo to dokladnie 8 tygodni