|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Ja to prawie dwie godziny przedrzemałam i teraz czuję się jak przejechana przez walec. Ćmi mnie głowa, lekko mi niedobrze, gorąco mi. Nie wiem, jak dziś zasnę. Może wreszcie wezmę się za sprzątanie przedpokoju.
#1592 |
Zadomowienie
|
klamka zapadła kupiłam proszek Lovela (1,8 kg) niebieski. Szukałam i szukałam i nie znalazłam by było gdzieś napisane, że do białego, więc stwierdziłam, że jest uniwersalny
![]() delikatny płyn do płukania (koncentrat 750 ml) dodali gratis - cena 17,99 ![]() do dziewczyn, które mają wózki używane: powłoczki od wózka pierzecie też w proszku dla dzieci, czy można w normalnym (w końcu dziecko nie ma bezpośredniej styczności z wózkiem, przynajmniej w zimie) ooo, na tvp1 leci miś - trzeba się w tekstach podszkolić ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-14 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
Masz na myśli środki do prania ogólnie czy dla dzieci? W każdym razie i takie i takie są w dwóch wydaniach: proszki i płyny. Płyny do płukania to inna bajka. Na pewno nie ma płynów do płukania dla rzeczy dziecięcych.
#1595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dokładnie taki: http://www.baby-shower.pl/NIEMOWLE/Z...ia-Lovela.html Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-14 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zadomowienie
|
Nie mam pojecia dlaczego on chce mnie wysłać do szpitala, mam nadzieje że na wizycie zmieni zdanie, ale wątpie bo powiedziała żeby ograniczyć cukier do piatku i w szpitalu mi zrobią badania
![]() Oddałabym wszystko żeby teraz mąż był ze mną ![]()
#1597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1598 |
Rozeznanie
|
Wróciłam dopiero z działki. Od południa byłam na dworze. Grill i te sprawy. Spędziłam troche czasu z rodzinką i powiem Wam jestem wykończona ... Padam na twarz normalnie. I dzidzia też zmęczona, bo tłucze się nie miłosiernie (chyba chce, żebym się wkońcu położyła) a ja bym kolacje jeszcze zjadła
![]() ![]()
#1599 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Współczuję Biedulko ![]() ![]() Cytat:
Do dzieciula mam już zakupionego jelpa w wersji kolor i biały, a także mleczko do prania lovela,. na razie tylko do białego, ale chce kupić jeszcze do koloru. Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pytałam wczoraj, co kupić temu brzdącowi, co go idę odwiedzić jutro. I wiecie, co kupiłam opakowanie chusteczek nawilżających, opakowanie soczków Bobo. Myślę, że to się bardziej przyda niź kolejna zabawka ![]()
![]() |
#1601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wychodzi na to, że przy praniu w proszku powtórzyć program płukania a do zmiękczenia użyć tego płynu ![]() osobiście nie kupiłabym takiego płynu, a że był w promocji to pomyślałam, że najwyżej można go stosować, gdy przejdzie się już na inny proszek np. jakiś sensitive lub przy praniu ręcznym. Zobaczymy jak to będzie w praktyce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie już to samo mleczko do prania Loveli powinno wpływać lekko zmiękczająco na ciuszki i płukanie tego jeszcze w innym płynie nie ma sensu na początku. W niedzielę zacznę pierwsze pranie.
![]() |
#1603 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poszukalam sobie o tych wkladkach i u nas tez sa tzn nazywaja sie inaczej, ale tez z papierkiem lakmusowym i kosztuje 5 szt 40 eu ![]() ![]() Ja juz w panice mialam testowac testem do pH wody w akwarium ![]() ![]() ![]() Znowu mnie zoladek pobolewa, pewnie dlugo przy kompie nie posiedze ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Rozeznanie
|
Oto zdjęcia z dzisiajszego wypadu na działeczkę
![]() DSC03238.jpg DSC03247.jpg DSC03248.jpg DSC03249.jpg DSC03246.jpg
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żołądek Cię boli, bo macica na niego uciska.
![]() |
#1606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to muszę jeszcze poszukać, ale u mnie w marketach widziałam tylko proszek do prania. Wolałabym to mleczko - pewnie jest delikatniejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jest u Ciebie Rossmann? Mają na pewno Lovelę w płynie.
![]() |
#1608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie z małżem oglądamy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1609 | ||
Zadomowienie
|
hym..zaczynam wierzyć w powiedzonko, że pańcie upodabniają się do swych pupilków
![]() a tak poważnie, masz śliczną piesie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a przy okazji, dziwi mnie stwierdzenie, że dziecko podpływa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1611 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
Ja nie czuję nic takiego, co np. Nika nazywa podpływaniem dziecka w miejsce, w którym położyła rękę na brzuchu. Mam wrażenie, że moje dziecko tylko robi fikołki albo się rozpycha.
#1613 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba sie jeszcze siostr podpytam, bo swoje juz prawie odchowaly ![]() Cytat:
![]() Juz dzwonilam do siostry, kupi mi rozek wlasnie z wyjmowanym usztywnieniem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytałam mojej siostry i ona drugiemu dziecku od razu prała ciuchy w dorosłym proszku i obyło się bez alergii itp. z pierwszym (prany w Lovelli albo w Jelpie-nie pamięta w którym, ale na któryś był uczulony) pomimo prania w proszku dla dzieci alergia goniła alergie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Rozeznanie
|
Proszek dzidziuś też ma taki podział jest do białego i do kolorów
![]() Wydaje mi sie że proszek Bobas nie ma podziału. Ja proszek Dzidziuś kupiłam w realu 1,5 kg za ok.10 zł. Cytat:
![]() Ja mam prawie wszystko poprane, tylko jutro jeszcze wstawie jedną pralke ubranek i czeka mnie prasowanie, dobrze że część ubranek mam juz poprasowanych, w piątek jedzemy na urlop i chce sie wyrobic przed, mam nadzieje że dam rade ![]() Fasoleczk4- ślicznie wyglądasz ![]() Aniago25- współczuje Ci tego szpitala, ale może porobią Ci badania i szybko wypuszczą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Trenuje spanie w piżamie i jak dotąd wytrzymuję i jeszcze się nie rozbierałam ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Zakorzenienie
|
Jakie przyjemne powietrze jest za oknem. Może uda mi się zasnąć i spać bez problemów? Ale to gdzieś za godzinę. W każdym razie znikam już sprzed komputera. Do jutra!
#1619 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo ladnie wyszlas na zdjeciach ![]() ![]() ![]() No tak czytalam o tym, ale jakos nie pomyslalam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() przemyślałam i postanowiłam najpierw namoczyć i natrzeć szarym mydłem te powłoczki a potem wypiorę w normalnym proszku i wypłuczę w tym płynie zmiękczającym dla dzieci. tylko opcję wirowania będę musiała wyłączyć, żeby mi się tak nie zniekształciły. Jutro ma być pięknie więc szybciej mi wyschnie, a dziś namoczę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.