Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-15, 13:45   #1681
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
a ją ją odradzałam, bo mam ją w posiadaniu na żywo niestety nie wygląda tak ładnie jak na zdjęciach.
Którą odradzałaś?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 13:45   #1682
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Ten pies jest od dwóch lat na diecie nie widać??? Już troszkę schudła. Wczesniej jak mogłam, to z nią biegałam, a teraz niestety ale nie ma takiej możliwości. Ale psina obiecała czekać po porodzie wspólne odchudzanko. A ona tylko wygląda jak wieprzaczek tak naprawdę ma tylko 10 kilo nadwagi ale to przez to, że jest wysterylizowana ... i głupia pańcia (czyt. ja) nie wiedziałam, że trzeba ją karmić pokarmem light i dla wysterylizowanych suczek więc to moja wina, moja bardzo wielka wina
Na diecie od dwoch lat? To tak jak ja, czasem wiecej na diecie przytyje niz bez. Nie wiem jak to jest z karma light, mam kastrata i co prawda wyglada taki "nabity", ma 1kg nawagi, ale nic wiecej nie tyje, a je normalnie. Ale na pewno nie nalezy dawac psom resztek ze stolow i dokarmiac miedzy posilkami. No i pewnie przydaloby sie suni troszke wiecej ruchu, ale rozumiem Cie teraz bo ja ruch i spacerki tez dosc znacznie ograniczylam teraz w ciazy

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
jezeli chodzi o laktator to ja od razu kupuje elektryczny- firmy medela (bardzo polecany). rozmawialam z paroma dziewczynami te ktore musialy uzywac laktatora i wszystkie polecaly od razu elektryczny- jezeli mozna sobie pozwolic na taki wydatek. oczywiscie niektore reczne tez nie sa zle ale duzo wygodniejszy jest elektryczny.

a jezeli chodzi o butelki to ja po przeczytaniu wielu forow i ogolnie na podstawie wywiadow wybralam butelki firmy tommee tippee (no zobaczymy jak sie sprawdza).
Ja tez chce ten kupic, bo jest tanszy niz Aventu
A co do butli to ja mam zestaw startowy Aventu

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Ja na początek chcę po jednej, mam nadzieję, że malec będzie cyca wolał, i butelki wykorzystam z czasem na inne piciu i awaryjnie jak gdzieś będę wychodzić.
Jesli chce sie karmic piersia to ponoc nie wolno maluchom proponowac butelki, bo z butli ssie im sie latwiej niz z cyca

[QUOTE=malin30;13265804]Ja zakupy kosmetyków, pieluszek, laktatora, butelek itp. rzeczy zostawiam na później. Najpierw muszę się wszystkiego doczytać i dowiedzieć w szkole rodzenia. Wystarczy potem chwila na zakupy internetowe, a nie latanie po sklepach. Zaoszczędzę czas, pieniądze i siły

Jedno mnie tylko zastanawia. Czy butelki i laktator nie stanowią pasującego do siebie kompletu? Tzn. czy używając np. laktatora Aventu, zastosować mogę butelkę TT a nie Aventu? [/QUOTE]
Pewnie, ze mozesz. Choc w Avent wszystko jest dopasowane i jak np. odciagniesz pokarm do butelki od laktatora to mozesz na nia od razu zalozyc nakretke ze smoczkiem Aventu i na tym polega wedlug mnie cala roznica. Uzywajac laktatora innej firmy niz butelki, bedziesz musiala po prostu mleko przelac do innej butelki

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-07-15 o 13:49
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 13:56   #1683
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

zrobiła już mi sie kreska na brzuchu
idę wstawiać lazanie do piekarnika zapraszam za pól godziny
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 13:57   #1684
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Którą odradzałaś?
Taki komplet miałaś na myśli?
http://allegro.pl/item688795707_swee...em_gratis.html

Ja kupiłam dokładnie taki, w kolorze green bahama, właśnie u tego sprzedawcy. Nie dość, że czekałam na przesyłkę prawie 2 tyg to niestety pościel wygląda jak sprana, a materiał jak z komunistycznych zapasów.
Pocieszam się, że dzieciul i tak szybko zajedzie tą pościel
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 13:58   #1685
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
ja nic nie slyszalam o nim ale mi kurcze nie bardzo dopowidaja te mniejsze przednie kola- jezeli juz maja byc mniejsze to wolalabym zeby nie byla to tak roznica pomiedzy tylnimi a przednimi.
mi sie bardzo podoba ten wozeczek:
http://www.allegro.pl/item676006813_...piw_torba.html
i jak bylismy w sklepie to sprzedwca mowil ze ten wozek jest ok i nie ma co do niego zastrzezen. ja zaczelam mowic ze ciagle sie zastanawiam, ze od razu bym go wziela gdyby mozna byla przekladac wersje spacerowa przodek lub tylem w kierunku jazdy. no i ten sprzedawca polecil wozek ktory rzekomo swietnie sie sprzedaje, doskonale ma opinie i ma wszystko czego ja potrzebuje- czyli pompowane kola, mozna przekladac wersje spacerowa przodem lub tylem w kierunku jazdy, ma pojemny kosz, i co wazne- gondola jest duza. to wozek ESPRITO GTX- no i cena ok- u nas w sklepie 1300zl (po rabacie), wersja bez fotelka.
no ale jeszcze sie nie zdecydowalam
My kupujemy wozek Maxi-cosi Mura 4, ten wozek jest na 4 kolach pompowanych i mozna spacerowke przekladac tylem lub przodem do kierunku jazdy. Jest tez wersja 3 kolowa Mura 3
http://www.allegro.pl/item678645655_...7.html#gallery
Stary 2009-07-15, 14:01   #1686
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
My kupujemy wozek Maxi-cosi Mura 4, ten wozek jest na 4 kolach pompowanych i mozna spacerowke przekladac tylem lub przodem do kierunku jazdy. Jest tez wersja 3 kolowa Mura 3
http://www.allegro.pl/item678645655_...7.html#gallery
Bardzo fajny

Ostatnio koleżanka odradzała mi trójkołowca, jeżeli korzysta się z podjazdów do wózków, bo to trzecie przednie koło wisi w powietrzu i trzeba się trochę namęczyć, żeby wjechać lub zjechać.
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 14:40   #1687
ja88
Raczkowanie

Heloł dziewczynki
Czy któraś z Was ma łożysko na przedniej ścianie i miala robione USG 3d i 4d i wyszła dobra widoczność??? Ja bylam wczoraj i jestem niezadowolona z efektu.. Pomijam fakt, że cieszę sie, bo z maleństwem jest wszystko dobrze i płeć została potwierdzona na 100% ze to dziewuszka!!!! Matczyna intuicja mnie nie myliła Waży lekko ponad kilogram Aaaaaaaaaaaa i jeszcze Milenka jest już ułożona główką do dołu (tylko ciekawe na jak długo... oby juz tak zostala.. )!!
Jezeli chodzi o efekty usg, to jestem zawiedziona ponoć łożysko tłumi fale i nie bedzie dobrej widoczności.. no i tak bylo, tyle tylko ze tak zmienial kolorystyke często, ze wydaje mi sie, ze to też przez to i za szybko jeździl tym swoi sprzęciorem i może sie myle, ale czy nie powinnam dostać płyki z nagraniem + zdjęcia??? Bo zdjęcia nie mam ani jednego

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-15, 15:10   #1688
precious_81
Wtajemniczenie

Ja zaraz zwariuję nastawiliśmy się, że w przyszłym tygodniu zamawiamy wózek (jest możliwość tzw. rezerwacji czyli zamawiamy teraz a odebrać możemy w każdej chwili nawet we wrześniu), już byliśmy zdecydowani na Roana i co się okazało dzisiaj że nie mieści się w naszym bagażniku
No i teraz pytanie - szukać nowego wózka czy zmieniać auto

Od razu obejrzeliśmy inne wózki i wychodzi na to, że jednak musimy wybrać wózek typu Tako, Coneco czy X-lander bo one bez problemu się zmieszczą w bagażniku. Kurcze, że ja wcześniej o tym nie pomyślałam
Mąż mówi, że już trudno - kupimy z mniejszą gondolą, ale przynajmniej nie będzie problemu z autem. No i na pocieszenie powiedział, że w Coneco czy Tako bardziej mu się podoba spacerówka niż w Roanie

Malinko Ty kiedyś mierzyłaś w sklepie centymetrem gondole - pamiętasz ile miał X-lander i Tako?

Cytat:
Jedno mnie tylko zastanawia. Czy butelki i laktator nie stanowią pasującego do siebie kompletu? Tzn. czy używając np. laktatora Aventu, zastosować mogę butelkę TT a nie Aventu?
Do laktatora jest już dołączona butelka - zbiornicze, ale jak chcesz karmić inną butelką to będziesz musiała po prostu przelewać mleczko.

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
oglądałam łóżeczko w tym kolorze w sklepie - dokładnie firmy Klupś - i zauważyłam że w niektórych miejscach jest odrapane. Dyskretnie spróbowałam zdrapać wierzchnią warstwę paznokciem i schodziła bez problemu przy nawet delikatnym podrapaniu

właśnie mnie chyba potrzeba tego spokoju

w niektórych szpitalach są wypożyczalnie, a nawet na oddziałach są dostępne laktatory - zorientuj się

co do butelek - wcześniej czy później przydadzą się na pewno, a w zestawie, jak zauważyłaś, wychodzi taniej

ale zaintrygowały mnie te TT.

Co do pieluszek na ogół czytam że jeżeli nie mają być używane "jako pampersy" to 10 sztuk wystarczy. Właśnie tyle zamierzam kupić i może ze dwie flanelki do wypróbowania.

A jeżeli chodzi o wózki to jakie lepsze na paskach czy wahaczach?
Szkoda mi teak bardziej pasuje do mebelków, a poza tym bardziej mi się podoba. Ja widziałam w sklepie łóżeczko w idealnym stanie, więc nawet mi nie przyszło do głowy, że będzie odpryskiwać.

W takiej sytuacji monitor Ci się przyda.

Muszę podpytać koleżanek czy u nas w szpitalu są laktatory. Z tego co pamiętam to chyba każda z nich miała swój, ale nie wiem czy dlatego, że nie chciały szpitalnych czy dlatego że w szpitalu nie było laktatorów.

Co do butelek to ja na początku chciałam Avent, później w gazecie zobaczyłam TT i te chciałam kupić. A teraz kupiłam "Dziecko, zakupy i my" i jest tam reklama Dr.Browns i się nad tą zastanawiam

Wózki na paskach lepiej się bujają i lżej prowadzą, mają lepszą amortyzację. Ale z tych które oglądałam w sklepach to na paskach są tylko Roan i Jedo Bartatina.

Cytat:
nawet nie wiedzialam ze jest medela swing no wlasnie czym one sie roznia???

ja planuje kupic mini eletric bo o takim wlasnie czytalam ze warto. nie bede juz kombinowala bo potem mam taki metlik ze sama nie wiem juz czego chce- tak jak z monitorem oddechu-wczesniej bylam zdecydowana na 100% a teraz juz sama nie wiem czy kupic czy nie, jak kupic to jaki, itp dylematy.
Skąd ja to znam

Cytat:
Potwierdzam. Też myśleliśmy na początku na tym ciemnym łóżeczkiem, ale jak go zobaczyliśmy na żywo w sklepie, że jest taki poobijany, to mąż od razu stwierdził, że prędzej czy później będzie to samo działo się z łóżeczkiem w domu, więc kupujemy zwykłe sosnowe lakierowane (ale też Klupsia).
Nie lubię Was muszę teraz kupić inne łóżeczko

Cytat:
Denerwuje mnie to, że mam trudności ze znalezieniem prześcieradła z falbaną, pasującego do wybranego kompletu pościeli z ochraniaczem. Chyba z tego zrezygnuję - pytałam w dwóch sklepach, ale nie odpisują mi na mejle Zaczynam się zastanawiać nad kompletem w kolorowe paseczki, który kiedyś chyba miss.hot tu wklejała

Prześcieradło: http://allegro.pl/item685208261_prze...to_okazja.html
Torba na zabawki albo pieluchy: http://allegro.pl/item678412746_nowo...mamo_tato.html

A u innego sprzedawcy ochraniacz: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...34799b95b.html

Jeszcze się nad pościelą zastanawiam.
A nie możesz kupić prześcieradła jednokolorowego bez żadnych wzorków? Pościel kupisz w dowolne wzory i dowolnym kolorze i wtedy prześcieradło będzie pod kolor ale jednolite.

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Heloł dziewczynki
Czy któraś z Was ma łożysko na przedniej ścianie i miala robione USG 3d i 4d i wyszła dobra widoczność??? Ja bylam wczoraj i jestem niezadowolona z efektu.. Pomijam fakt, że cieszę sie, bo z maleństwem jest wszystko dobrze i płeć została potwierdzona na 100% ze to dziewuszka!!!! Matczyna intuicja mnie nie myliła Waży lekko ponad kilogram Aaaaaaaaaaaa i jeszcze Milenka jest już ułożona główką do dołu (tylko ciekawe na jak długo... oby juz tak zostala.. )!!
Jezeli chodzi o efekty usg, to jestem zawiedziona ponoć łożysko tłumi fale i nie bedzie dobrej widoczności.. no i tak bylo, tyle tylko ze tak zmienial kolorystyke często, ze wydaje mi sie, ze to też przez to i za szybko jeździl tym swoi sprzęciorem i może sie myle, ale czy nie powinnam dostać płyki z nagraniem + zdjęcia??? Bo zdjęcia nie mam ani jednego
Gratuluję Córeczki
Może każdy gabinet ma inne zasady, ale ja dostałam płytkę i zdjęcia - wcześniej przy umawianiu na wizytę pytałam o to. Co do Twojej sytuacji z łożyskiem to nie pomogę.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 15:33   #1689
Nika1980
Zakorzenienie

ktoś prosił o zdjęcia zasłoneczek.
oto zasłoneczki, poduszki na fotel bujany , wyłożenie koszyczka wiklinowego i dwie ozdoby do pokoiku.
nad komodą obrazki, które moja siostra również własnoręcznie wykonała dla Lenki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg babykamer 008.jpg (140,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg babykamer 002.jpg (134,5 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg babykamer 003.jpg (133,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg babykamer 014.jpg (127,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg babykamer 015.jpg (130,4 KB, 48 załadowań)

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 15:56   #1690
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Heloł dziewczynki
Gratuluje coreczki
Jak jest z lozyskiem to nie wiem.
Wydaje mi sie, ze to czyrobia tylko plytke czy plytke + zdjecia ustalasz sobie dzwoniac do gabinetu.
My mamy w sobote
3/4D i dostaniemy plytke, CD rom i zdjecia, do tego za dodatkowa oplata moga nam zrobic kopie plytki (ilosc dowolna) i dodatkowe zdjecia. Tak ze wszystko zalezy od gabinetu

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Nie ma za co
Zapomniałam o podziale ręcznikowym. Pomimo, że zmieniam je dzień w dzień za każdym razem piorę w 90 stopniach. Inaczej się brzydzę
Każdy ma jakiegoś bzika Ja układam wszystkie ciuchy według kolorów tęczy. Talerze na suszarce według wielkości, spodem w jedną stronę, kubki uszkiem w prawą stronę. Dokumenty w segregatorze mam alfabetycznie ułożone. Rachunki według dat... Ogólnie straszna ze mnie bałaganiara, ale mam takie swoje "małe przyzwyczajenia" jak Kubuś Puchatek
Po tym poscie nie mam watpliwosci jestem normalna i mieszcze sie w normie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
witam kochane piękny dzień się zapowiada...
dzisiaj mam fajny dzień bo - idę do kosmetyczki zrobić porządek ze sobą - fajnie fajnie lubie takie małe przyjemności
musze jeszcze podjechać do banku i niestety do lecznicy z pieskiem bo młoda kuleje niestety i to napewno jet ta dysplazja - zrobią jej zdjęcie rendgenowskie i wszystko będzie wiadomo nawet przymierzam się do zakupu Arthrix Plus trochę kosztuje(169) ale może zadziała
dzisiaj zaczynam 31 tc
A co to za rasa jesli wolno spytac, a dysplazji sie czasem nie operuje

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Kochane, a co myślicie o monitorze oddechu? planujecie kupić?
Myslalam o monitorze i nadal mysle, choc opine sa sprzeczne. W kazdym razie jesli sie zdecyduje to na respisense
http://www.respisense.com/en/advert.html jest maly, przyczepia sie go do pampersa i wszedzie mozna go ze soba zabrac, a onitory to tylko w lozeczku

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-07-15 o 15:39
Stary 2009-07-15, 15:57   #1691
ja88
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluje coreczki
Wydaje mi sie, ze to czyrobia tylko plytke czy plytke + zdjecia ustalasz sobie dzwoniac do gabinetu.
My mamy w sobote
3/4D i dostaniemy plytke, CD rom i zdjecia, do tego za dodatkowa oplata moga nam zrobic kopie plytki (ilosc dowolna) i dodatkowe zdjecia. Tak ze wszystko zalezy od gabinetu

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Myslalam o monitorze i nadal mysle, choc opine sa sprzeczne. W kazdym razie jesli sie zdecyduje to na respisense
http://www.respisense.com/en/advert.html jest maly, przyczepia sie go do pampersa i wszedzie mozna go ze soba zabrac, a onitory to tylko w lozeczku
Dziękuje
No ja też telefonicznie (przy zapisywaniu się) pytalam o plytke i zdjecia, to babeczka powiedziala, ze zdjecia tez bedą... buuuuuuuuuuuuuuuuuu A czy te zdjecia dostaje sie tez na plycie czy osobno??

21.10.2009r.
Stary 2009-07-15, 16:02   #1692
zartownis
Zadomowienie

Co do spania malucha to doczytalam i u nas polecaja klasc malego na plecach i tylko glowke obracac na bok, a te poduszki do spania na boku podobno nie sa najlepszym pomyslem.

Najadlam sie czeresni i zaraz pekne

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Dziękuje
No ja też telefonicznie (przy zapisywaniu się) pytalam o plytke i zdjecia, to babeczka powiedziala, ze zdjecia tez bedą... buuuuuuuuuuuuuuuuuu A czy te zdjecia dostaje sie tez na plycie czy osobno??
My mamy dostac 6 szt na papierze i pewnie wiekszosc na plytce. Jesli masz zdjecia na plytce to moze mozesz je wywolac
Stary 2009-07-15, 16:09   #1693
ja88
Raczkowanie

Rozmawialam z teściową (polozną) na temat spania dzidziusia i powiedziala mi, ze lepiej dzidzie ulozyc lekko na boczku (własnie poprzez ulewanie), tak samo jak na początku w szpitalu.. juz sama nie wiem ale wydaje mi sie, ze tak bedzie jednak bezpieczniej

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Co do spania malucha to doczytalam i u nas polecaja klasc malego na plecach i tylko glowke obracac na bok, a te poduszki do spania na boku podobno nie sa najlepszym pomyslem.

Najadlam sie czeresni i zaraz pekne

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

My mamy dostac 6 szt na papierze i pewnie wiekszosc na plytce. Jesli masz zdjecia na plytce to moze mozesz je wywolac
No właśnie chodzi o to, że nawet na płycie ich nie mam... od samego początku myslalam, ze zdjecia nie beda osobno tylko wlasnie na plycie i dlatego sie nie dopytywalam... i teraz załuje.. za to, co ten "spec" od USG 3d i 4d wziąl kasiory, to uważam, że sie nie oplaca... co sobie przypomne o tym usg to chodze zła jak osa

21.10.2009r.
Stary 2009-07-15, 16:14   #1694
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Rozmawialam z teściową (polozną) na temat spania dzidziusia i powiedziala mi, ze lepiej dzidzie ulozyc lekko na boczku (własnie poprzez ulewanie), tak samo jak na początku w szpitalu.. juz sama nie wiem ale wydaje mi sie, ze tak bedzie jednak bezpieczniej

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

No właśnie chodzi o to, że nawet na płycie ich nie mam... od samego początku myslalam, ze zdjecia nie beda osobno tylko wlasnie na plycie i dlatego sie nie dopytywalam... i teraz załuje.. za to, co ten "spec" od USG 3d i 4d wziąl kasiory, to uważam, że sie nie oplaca... co sobie przypomne o tym usg to chodze zła jak osa
To zadzwon do tego "speca" i wyjasnij sprawe, bo w koncu takie USG kupe kasy kosztuje...

Bezpieczniej jak sie dziecku ulewa, ale czy nie przekreci sie samo na brzuszek
Stary 2009-07-15, 16:14   #1695
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
oto zasłoneczki, poduszki na fotel bujany , wyłożenie koszyczka wiklinowego i dwie ozdoby do pokoiku.
Pięknie. Zasłoneczki, kosze... wszystko wygląda ślicznie i gustownie, mimo że jest różowe... jak Ty tego dokonałaś ???
Stary 2009-07-15, 16:15   #1696
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Wróciłam z odwiedzin
I wiecie, co weszłam do domu i się popłakałam
Dostałam od koleżanki mnóstwo malusieńkich ciuszków na 50 i 56 ... ale są takie słodziutkie ... jejku po prostu wspaniałe. I laktator elektryczny jej się nie przydał, wcale pokarmu nie miała. Chciałam jej zapłacić, bo kosztował 130 zł, ale powiedziała, że się obrazi I że jej się już nie przyda, a mi napewno tak (i spojrzała na moje meloniki ). No i w domu z wrażenia i chyba z hormonów, się popłkałam, że otaczają mnie tacy wspaniali ludzie ... bo przecież bez rodziców, ciotek i wielu innych kochanych ludzi nie mialabym nic
Już się uspokoiłam. Wiecie jaki ten jej synek jest wspaniały??? Jeju, położyła go do wózka, dała mu do rączki pieluche tetrową i usnął sam (bez lulania, bujania itd.) w ciągu 5 minut. Wstał po 2 godzinkach, domagał się jedzenia. Nakarmiła go mleczkiem, położyła do łóżeczka i bawił się gryzaczkiem (który dostal od cioci - ode mnie ) - bo do chusteczek dokupiłam jeszcze gryzaczek A tak się biedaczek ślini, ząbki będą mu wyskakiwać. A ciężki łobuziak 8 kilo waży

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 16:32   #1697
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Heloł dziewczynki
Różowe gratulacje
a jeśli chodzi o wizytę, to szkoda, że nie jesteś zadowolona. za tą kasę to powinnaś wyjść z bananem na ustach z sześcioma zdjęciami na papierze i płytką z filmem trwającym przynajmniej 10 minut.

jeśli chodzi o moją wizytę to miałam wrażenie, że ginek w ogóle nie jeździ tym swoim sprzęciorem a jakby trzymał go w miejscu, wystarczyły delikatne ruchy w tym samym obrębie i wszystko ładnie było widać

Cytat:
jak ładnie, aż sama chciałabym mieć już pokoik dla Witusia, niestety dobudowywać go będziemy dopiero za rok
pomysłowe są obrazki od Twojej siostry

Cytat:
Gratuluje coreczki
My mamy w sobote

my nie pytaliśmy ani o płytkę ani o zdjęcia, poprostu je dostaliśmy i już

a co do monitora, to dziś pokażę go siostrze, bo to ona chce małemu coś podobnego zasponsorować
a jakie są koszta

dziś poprałam wkłady do wózka i fotelika. tylko w nocy nasmarowałam szarym mydłem i potem nie było łatwo go spłukać, więc musiałam ze 3 razy nastawiać na dodatkowe płukanie

a co do pościeli, to dziwi mnie, że kupujecie takie drogie ( 300 -400 zł to dla mnie stanowczo za dużo) ja kupiłam pościel Klupś czteroczęściowy (poszewka na podusie, kołderkę, ochraniacz + baldachim) za niecałe 130 zł
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 16:44   #1698
ja88
Raczkowanie

Cytat:
To zadzwon do tego "speca" i wyjasnij sprawe, bo w koncu takie USG kupe kasy kosztuje...

Tylko, że to sekretarka odbiera telefony i jak juz to tylko z nią bym rozmawiala.. i co ja mam powiedziec..
tesciowa powiedziala, zeby tylko tak leciutko przechylic bobaska i wtedy nie da rady sie przekręcic na brzuszek...

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Różowe gratulacje
a jeśli chodzi o wizytę, to szkoda, że nie jesteś zadowolona. za tą kasę to powinnaś wyjść z bananem na ustach z sześcioma zdjęciami na papierze i płytką z filmem trwającym przynajmniej 10 minut.

jeśli chodzi o moją wizytę to miałam wrażenie, że ginek w ogóle nie jeździ tym swoim sprzęciorem a jakby trzymał go w miejscu, wystarczyły delikatne ruchy w tym samym obrębie i wszystko ładnie było widać

jak ładnie, aż sama chciałabym mieć już pokoik dla Witusia, niestety dobudowywać go będziemy dopiero za rok
pomysłowe są obrazki od Twojej siostry

my nie pytaliśmy ani o płytkę ani o zdjęcia, poprostu je dostaliśmy i już

a co do monitora, to dziś pokażę go siostrze, bo to ona chce małemu coś podobnego zasponsorować
a jakie są koszta

dziś poprałam wkłady do wózka i fotelika. tylko w nocy nasmarowałam szarym mydłem i potem nie było łatwo go spłukać, więc musiałam ze 3 razy nastawiać na dodatkowe płukanie

a co do pościeli, to dziwi mnie, że kupujecie takie drogie ( 300 -400 zł to dla mnie stanowczo za dużo) ja kupiłam pościel Klupś czteroczęściowy (poszewka na podusie, kołderkę, ochraniacz + baldachim) za niecałe 130 zł
Dziękuje
Ja też uważam, ze gdyby ten.... trzymal sprzęcior w jednym miejscu (no bez przesady, ale nie zeby ruszal tym tak chaotycznie), to bylby lepszy efekt!! jestem wsciekla, bo kasa wydana a pamiątki jako takiej nie ma... zrozumialabym gdyby niunia sie zakryła nóżkami czy cos, ale twarzyczka byla widoczna, tylko ten "baran" (nie obrażając zadnego zwierzątka) tak tym jeździl i zmienial kontrast ze praktycznie caly czas byla widosczna jedna wielka plama... tylko chwilke (czyt. ok. 3-5 sek.) widzialam buzke mojej kluseczki dosyc wyraźnie. Byc moze dlatego nie zrobil zdjec, bo nie mial z czego..

Nika ja równiez uważam, że przesliczne rzeczy zrobilaś!!!! Już kiedyś pisalam, że Ty to masz talenta

21.10.2009r.
Stary 2009-07-15, 17:08   #1699
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
To nie ten komplet ani materiał, ani sprzedawca. Z resztą dodałam do poprzedniego postu linki do aukcji.

W każdym razie obecnie jest to myśl zawieszona, bo otrzymałam odpowiedź od producenta pościeli Gluck () i chyba mają jeszcze na stanie tę falbanę maskującą pod materac. Jutro podejmę decyzję, jak mi odpiszą z Glucka i jak sprawdzę, czy w sklepie jest już ten komplet pościeli z ochraniaczem (idę jutro zamówić wózek )

Cytat:
Heloł dziewczynki
Na początku różowe gratulacje!

Ja mam łożysko na przedniej ścianie i ze wszystkich badań wychodziłam ze zdjęciami z USG 2D i 3D. Niestety od dwóch ostatnich wizyt dzieciątko nasze komlpetnie się chowa i ginek nagrał na płytę tylko całe badanie z 2D. Na trójwymiarze udało mu się tylko uchwycić twarz z profilu. Oczywiście kilka zdjęć także wydrukował. Ja tam się nie martwię, że z każdej wizyty wychodzę tylko z 3 zdjęciami, bo i tak trzeba je archiwizować cyfrówką, ponieważ zdjęcia z USG są drukowane tą samą techniką, co kwitki z kas fiskalnych, czyli za jakiś czas pod wpływem temperatury i światła zaczną blaknąć i znikać.

Aha! Moje dziecko za każdym razem jest ułożone główką do dołu.

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Malinko Ty kiedyś mierzyłaś w sklepie centymetrem gondole - pamiętasz ile miał X-lander i Tako?
X-lander ma najmniejszą gondolę, tzn. wewnątrz ma długość 73 cm, a szerokość 30 cm. Jumper X ok. 75 cm długość, ok. 35 cm szerokość.

Cytat:
Do laktatora jest już dołączona butelka - zbiornicze, ale jak chcesz karmić inną butelką to będziesz musiała po prostu przelewać mleczko.
W sumie racja

Cytat:
Nie lubię Was muszę teraz kupić inne łóżeczko

Cytat:
A nie możesz kupić prześcieradła jednokolorowego bez żadnych wzorków? Pościel kupisz w dowolne wzory i dowolnym kolorze i wtedy prześcieradło będzie pod kolor ale jednolite.
To nie chodzi o prześcieradło jako prześcieradło, tylko o tzw. prześcieradło z falbaną maskującą, które zakłada się pod materac. Przykład na zdjęciu: http://www.allegro.pl/item681725876.html

Cytat:
Ale z Ciebie i Twojej siostry zdolniachy

Cytat:
Też się nad tym zastanawiam

Cytat:
Wróciłam z odwiedzin
Dostałam od koleżanki mnóstwo malusieńkich ciuszków na 50 i 56 ... ale są takie słodziutkie ... jejku po prostu wspaniałe. I laktator elektryczny jej się nie przydał, wcale pokarmu nie miała. Chciałam jej zapłacić, bo kosztował 130 zł, ale powiedziała, że się obrazi I że jej się już nie przyda, a mi napewno tak (i spojrzała na moje meloniki ). No i w domu z wrażenia i chyba z hormonów, się popłkałam, że otaczają mnie tacy wspaniali ludzie ... bo przecież bez rodziców, ciotek i wielu innych kochanych ludzi nie mialabym nic
No widzisz?! Po tym, co Cię złego spotkało od ojca dziecka, dostajesz teraz dobrego od życia podwójnie lub potrójnie. Głowa do góry!

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-07-15 o 17:18
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 17:16   #1700
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:

Teściowa ma rację, najlepiej układać bobaska na boczku, z tyłu podkładać złożony w rulon kocyk. I tak raz na jednym a raz na drugim boczku - żeby nie doszło do zniekształcenia główki.

Dziwne, że Ci nie dali CD ani z filmem z USG ani z fotkami. ZAPOMNIELI CZY CO???

Nika cudny pokoik!!!
Stary 2009-07-15, 17:29   #1701
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Nika cudne te rzeczy

Cytat:
U mnie było tak, że przed wizytą jak płaciłam w rejestracji to Pani dała mi płytkę, którą potem przekazałam lekarzowi, w trakcie badania nagrywał tam fotki i dodatkowo je drukował
Za takie pieniądze jak się płaci za USG 3/4D to bym się wkurzyła, gdybym nie dostała nic, poza tym po to się między innymi je robi, żeby była pamiątka

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 17:59   #1702
aniago25
Zadomowienie

Wreszcie Was nadrobiłam, dopiero wróciłam od siostry i przywiozłam ostatnie pudełko ubranek dla niuni i pudełko małych bucików nie wiem gdzie mam to układać bo cała komoda zapełniona, jutro jadę z siostrą do takiej dużej hurtowni w Zamościu i mam nadzieję że tam kupie resztę rzeczy brakuje mi tylko pościeli, pieluch, smoczków i kosmetyków i wyprawkę zamykam
Nika przepiekny pokój, bardzo zdolna z ciebie dziewczyna.
Fasoleczka bardzo dobrze że masz pomoc w rodzinie i znajomych

Dzisiaj u mnie było 32 stopnie w cieniu , normalnie szok
Stary 2009-07-15, 18:46   #1703
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do spania malucha to doczytalam i u nas polecaja klasc malego na plecach i tylko glowke obracac na bok,
Cytat:
Male jest na poczatku takie male że trudno rozgraniczyc polozenie na plecach i odchylenie glowki na bok, wedlug mnie to niewykonalne dopiero pozniej, wiec lezy na boku ale to takie malusie jest, lepiej ukladac na boczku i wystarzy (jak tak robilam) zwinac przy glowce w rulon pieluche żeby glowka faktycznie byla na boczku, i bardzo ważne zmieniac strony, ktoras to ostatnio o tym wsponiala, a ja mam w rodzinie żywy przykład paskudnie zdeformowanej glowki synka bo maly spał na jedne tylko stronie "jego ulubionej"

Nika pokoik slodziutki

Kupialam dziś Manti na zgage Pani polecala dla cieżarowke albo Manti wlaśnie Renni ... pomaga, kupialm migdaly i ta sama jedyna kiedy bylo mi dobrze to rano przed sniadaneim - wnisek nic nie jeść

irytacji dostaje sygnał od Nki mi siada i co 30 sekund znika obaraz a mała bajke chce szlach mnie zaraz tragi
W i N -córeczki mamusi

Edytowane przez Tysiak7
Czas edycji: 2009-07-15 o 18:48
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-15, 19:04   #1704
DianaM
Zadomowienie

Cześć! Ale się wkurzyłam!!!!!!!! Tyyyyyyyle Wam napisałam, tyle cytowałam i wszystko sie skasowało

To teraz tak w srócie. Wróciłam z mamą z zakupów. Wydała na mnie tzn. na dzidziusia równo 800zł. I tak sobie pomyślałam, że mieć 800zł, a nie mieć...

Nie wiem skąd Wy wszystko wiecie, ale jestem w szoku Ja nie wiem nawet jednej setnej co Wy.
Łóżeczko Radek VII z jasnej sosny z szufladą

Do tego pościel w misie, baldachim i te obicia do łóżeczka. Do tego nieplanowo do kompletu rożek:
http://www.drewex.com/?inc=asortyment_szczegoly&oid=330

A wózek to Jumper, ale czy to X to nie wiem. Dokładnie takie jak na zdjęciu. Jakoś urzekły mnie te kolorki, sama nie wiem. Choc dziś jak już oglądałam to już nie byłam tymi kolorkami tak zachwycona jak ostatnio

A co do tego skracania się szyjki macicy. Mieliście z tym jakies przygody? Mocno to groźne? Bo denerwuje się strasznie.
I zastanawiam się nad kupnem takiego urządzenia, które przykłada się do brzuszka i słychać serduszko dziecka. Tylko ciekawe ile to kosztuje???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg photo.jpg (68,5 KB, 34 załadowań)
Stary 2009-07-15, 19:04   #1705
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

No mi przez burzę właśnie chyba spalił się dekoder
jak mam żyć bez tv
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 19:38   #1706
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Wózki na paskach lepiej się bujają i lżej prowadzą, mają lepszą amortyzację. Ale z tych które oglądałam w sklepach to na paskach są tylko Roan i Jedo Bartatina.
no właśnie zastanawiam się który z nich wybrać- bo właściwie tylko te dwa biorę pod uwagę. Samochód zmieniamy na większy, ale niestety nasza winda stanowi pewne ograniczenie - wózek nie może być za szeroki bo nie wjedzie do niej

Roana widziałam na żywo i już miałam zamawiać ale cały czas ten Jedo mnie kusi. Niestety nie ma u mnie nigdzie w sklepie do oglądnięcia i dokładnych pomiarów, dlatego się waham czy zamawiać go w ciemno. ALe bardziej mi odpowiada od Roana

Cytat:
o to ciekawe rozwiązanie
http://respisense.pl/cennik.html ----> tu jest polska strona i cennik

Cytat:
no proszę jaka zdolniacha, i pokoik praktycznie gotowy na przyjęcie maleństwa a u nas wszystko w rozsypce.

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 19:57   #1707
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam z odwiedzin
Już się uspokoiłam. Wiecie jaki ten jej synek jest wspaniały??? Jeju, położyła go do wózka, dała mu do rączki pieluche tetrową i usnął sam (bez lulania, bujania itd.) w ciągu 5 minut. Wstał po 2 godzinkach, domagał się jedzenia. Nakarmiła go mleczkiem, położyła do łóżeczka i bawił się gryzaczkiem (który dostal od cioci - ode mnie ) - bo do chusteczek dokupiłam jeszcze gryzaczek A tak się biedaczek ślini, ząbki będą mu wyskakiwać. A ciężki łobuziak 8 kilo waży
Widzisz ile masz szczęścia w życiu a teraz będziesz miała jeszcze Cudownego Maluszka i będzie jeszcze radośniej

Cytat:
Te które mi się podobają niestety tyle kosztują.

Cytat:
X-lander ma najmniejszą gondolę, tzn. wewnątrz ma długość 73 cm, a szerokość 30 cm. Jumper X ok. 75 cm długość, ok. 35 cm szerokość.
Dziękuję. Mam nadzieję, że w tym tygodniu już podejmiemy decyzję. Mąż nie chce X-landera bo nie ma spacerówki montowanej przodem i tyłem, pozostałe funkcje są takie same.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
no właśnie zastanawiam się który z nich wybrać- bo właściwie tylko te dwa biorę pod uwagę. Samochód zmieniamy na większy, ale niestety nasza winda stanowi pewne ograniczenie - wózek nie może być za szeroki bo nie wjedzie do niej

Roana widziałam na żywo i już miałam zamawiać ale cały czas ten Jedo mnie kusi. Niestety nie ma u mnie nigdzie w sklepie do oglądnięcia i dokładnych pomiarów, dlatego się waham czy zamawiać go w ciemno. ALe bardziej mi odpowiada od Roana
Ja widziałam oba na żywo i właściwie jeśli chodzi o prowadzenie to są bardzo podobne - prowadzi się lekko, płynnie, spokojnie się podnosi jedną ręką. Gondole wewnątrz mają takie same wymiary. Roan bardziej mi się podoba - gondole są takie jakby starodawne, stylowe. Ale muszę się z niego wyleczyć ze względu na auto. Nie wiem jaką masz dużą windę, ale na szerokość oba wózki mają ok. 60-62 cm. Właściwie to one różnią się tylko wyglądem gondoli.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-15, 20:05   #1708
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja widziałam oba na żywo i właściwie jeśli chodzi o prowadzenie to są bardzo podobne - prowadzi się lekko, płynnie, spokojnie się podnosi jedną ręką. Gondole wewnątrz mają takie same wymiary. Roan bardziej mi się podoba - gondole są takie jakby starodawne, stylowe. Ale muszę się z niego wyleczyć ze względu na auto. Nie wiem jaką masz dużą windę, ale na szerokość oba wózki mają ok. 60-62 cm. Właściwie to one różnią się tylko wyglądem gondoli.
z tym że gondola w Jedo ma regulowane oparcie czego nie ma w Roanie. W zasadzie nie wiem na ile to będzie przydatne ale jakoś te Jedo mi się bardziej podobają. Nie miałam właśnie pewności co do szerokości tego wózka, ale skoro mówisz że tak jak w Roanie to damy radę wjechać do windy
Teraz to już jestem na 90% przekonana do Jedo

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 20:33   #1709
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Wreszcie Was nadrobiłam, dopiero wróciłam od siostry i przywiozłam ostatnie pudełko ubranek dla niuni i pudełko małych bucików nie wiem gdzie mam to układać bo cała komoda zapełniona, jutro jadę z siostrą do takiej dużej hurtowni w Zamościu i mam nadzieję że tam kupie resztę rzeczy brakuje mi tylko pościeli, pieluch, smoczków i kosmetyków i wyprawkę zamykam
No to widzę, że prawie wszystko będzie z głowy niedługo u Ciebie

Cytat:
z tym że gondola w Jedo ma regulowane oparcie czego nie ma w Roanie. W zasadzie nie wiem na ile to będzie przydatne ale jakoś te Jedo mi się bardziej podobają. Nie miałam właśnie pewności co do szerokości tego wózka, ale skoro mówisz że tak jak w Roanie to damy radę wjechać do windy
Teraz to już jestem na 90% przekonana do Jedo
A który Jedo konkretnie ?

Dziewczyny - takie głupie pytanie - ile mniej więcej zużywa się pieluch jednorazowych dziennie ? Chodzi mi o rząd wielkości, bo jakoś nie jestem obeznana ?
A ile tetrowych ?

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 20:38   #1710
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
a jakie są koszta
zuzaneczka juz Ci odpowiedziala u nas kosztuje 139 eu

Cytat:
Tylko, że to sekretarka odbiera telefony i jak juz to tylko z nią bym rozmawiala.. i co ja mam powiedziec..
no i wystarczy, chyba. Co masz powiedziec. Powiedz, ze umawialas sie inaczej i mialbyc film i zdjecia, a masz tylko film...
To Ci powie czy zapomnieli czy po prostu nie robia zdjec w co watpie. Kasy i tak nie zwroca, ale moze mogliby Ci zrobic kilka zdjec, no wiesz musisz pokombinowac i probowac cos z tym zrobic, a noz sie uda
Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Teściowa ma rację, najlepiej układać bobaska na boczku, z tyłu podkładać złożony w rulon kocyk. I tak raz na jednym a raz na drugim boczku - żeby nie doszło do zniekształcenia główki.

Dziwne, że Ci nie dali CD ani z filmem z USG ani z fotkami. ZAPOMNIELI CZY CO???

Nika cudny pokoik!!!
Ale jak podloze malemu z tylu rulon z koca to mi sie na brzuch nie przekreci, no i co ile dziecko przekrecac, budzic je nawet jak spi i zmieniac boczki czy jak
Boze, ja nic nie wiem
Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
I zastanawiam się nad kupnem takiego urządzenia, które przykłada się do brzuszka i słychać serduszko dziecka. Tylko ciekawe ile to kosztuje???
http://www.twenga.pl/dir-Zdrowie-i-U...or-tetna-plodu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości