|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Którą odradzałaś?
#1682 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do butli to ja mam zestaw startowy Aventu ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=malin30;13265804]Ja zakupy kosmetyków, pieluszek, laktatora, butelek itp. rzeczy zostawiam na później. Najpierw muszę się wszystkiego doczytać i dowiedzieć w szkole rodzenia. Wystarczy potem chwila na zakupy internetowe, a nie latanie po sklepach. Zaoszczędzę czas, pieniądze i siły ![]() Jedno mnie tylko zastanawia. Czy butelki i laktator nie stanowią pasującego do siebie kompletu? Tzn. czy używając np. laktatora Aventu, zastosować mogę butelkę TT a nie Aventu? [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-15 o 13:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Wtajemniczenie
|
zrobiła już mi sie kreska na brzuchu
![]() idę wstawiać lazanie do piekarnika ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Rozeznanie
|
Taki komplet miałaś na myśli?
http://allegro.pl/item688795707_swee...em_gratis.html Ja kupiłam dokładnie taki, w kolorze green bahama, właśnie u tego sprzedawcy. Nie dość, że czekałam na przesyłkę prawie 2 tyg to niestety pościel wygląda jak sprana, a materiał jak z komunistycznych zapasów. Pocieszam się, że dzieciul i tak szybko zajedzie tą pościel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.allegro.pl/item678645655_...7.html#gallery |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ostatnio koleżanka odradzała mi trójkołowca, jeżeli korzysta się z podjazdów do wózków, bo to trzecie przednie koło wisi w powietrzu i trzeba się trochę namęczyć, żeby wjechać lub zjechać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Raczkowanie
|
Heloł dziewczynki
![]() Czy któraś z Was ma łożysko na przedniej ścianie i miala robione USG 3d i 4d i wyszła dobra widoczność??? Ja bylam wczoraj i jestem niezadowolona z efektu.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jezeli chodzi o efekty usg, to jestem zawiedziona ![]() ![]() ![]() ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Ja zaraz zwariuję
![]() ![]() ![]() No i teraz pytanie - szukać nowego wózka czy zmieniać auto ![]() Od razu obejrzeliśmy inne wózki i wychodzi na to, że jednak musimy wybrać wózek typu Tako, Coneco czy X-lander bo one bez problemu się zmieszczą w bagażniku. Kurcze, że ja wcześniej o tym nie pomyślałam ![]() Mąż mówi, że już trudno - kupimy z mniejszą gondolą, ale przynajmniej nie będzie problemu z autem. No i na pocieszenie powiedział, że w Coneco czy Tako bardziej mu się podoba spacerówka niż w Roanie ![]() Malinko Ty kiedyś mierzyłaś w sklepie centymetrem gondole - pamiętasz ile miał X-lander i Tako? Cytat:
Cytat:
![]() W takiej sytuacji monitor Ci się przyda. Muszę podpytać koleżanek czy u nas w szpitalu są laktatory. Z tego co pamiętam to chyba każda z nich miała swój, ale nie wiem czy dlatego, że nie chciały szpitalnych czy dlatego że w szpitalu nie było laktatorów. Co do butelek to ja na początku chciałam Avent, później w gazecie zobaczyłam TT i te chciałam kupić. A teraz kupiłam "Dziecko, zakupy i my" i jest tam reklama Dr.Browns i się nad tą zastanawiam ![]() Wózki na paskach lepiej się bujają i lżej prowadzą, mają lepszą amortyzację. Ale z tych które oglądałam w sklepach to na paskach są tylko Roan i Jedo Bartatina. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Może każdy gabinet ma inne zasady, ale ja dostałam płytkę i zdjęcia - wcześniej przy umawianiu na wizytę pytałam o to. Co do Twojej sytuacji z łożyskiem to nie pomogę. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
ktoś prosił o zdjęcia zasłoneczek.
oto zasłoneczki, poduszki na fotel bujany , wyłożenie koszyczka wiklinowego i dwie ozdoby do pokoiku. nad komodą obrazki, które moja siostra również własnoręcznie wykonała dla Lenki ![]()
![]() |
#1690 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak jest z lozyskiem to nie wiem ![]() Wydaje mi sie, ze to czyrobia tylko plytke czy plytke + zdjecia ustalasz sobie dzwoniac do gabinetu ![]() My mamy w sobote 3/4D i dostaniemy plytke, CD rom i zdjecia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Myslalam o monitorze i nadal mysle, choc opine sa sprzeczne ![]() http://www.respisense.com/en/advert.html jest maly, przyczepia sie go do pampersa i wszedzie mozna go ze soba zabrac ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-15 o 15:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No ja też telefonicznie (przy zapisywaniu się) pytalam o plytke i zdjecia, to babeczka powiedziala, ze zdjecia tez bedą... buuuuuuuuuuuuuuuuuu ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 | |
Zadomowienie
|
Co do spania malucha to doczytalam i u nas polecaja klasc malego na plecach i tylko glowke obracac na bok
![]() Najadlam sie czeresni i zaraz pekne ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Raczkowanie
|
Rozmawialam z teściową (polozną) na temat spania dzidziusia i powiedziala mi, ze lepiej dzidzie ulozyc lekko na boczku (własnie poprzez ulewanie), tak samo jak na początku w szpitalu.. juz sama nie wiem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bezpieczniej jak sie dziecku ulewa, ale czy nie przekreci sie samo na brzuszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zadomowienie
|
Pięknie. Zasłoneczki, kosze... wszystko wygląda ślicznie i gustownie, mimo że jest różowe... jak Ty tego dokonałaś ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Rozeznanie
|
Wróciłam z odwiedzin
![]() I wiecie, co weszłam do domu i się popłakałam ![]() Dostałam od koleżanki mnóstwo malusieńkich ciuszków na 50 i 56 ... ale są takie słodziutkie ... jejku po prostu wspaniałe. I laktator elektryczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Już się uspokoiłam. Wiecie jaki ten jej synek jest wspaniały??? Jeju, położyła go do wózka, dała mu do rączki pieluche tetrową i usnął sam (bez lulania, bujania itd.) w ciągu 5 minut. Wstał po 2 godzinkach, domagał się jedzenia. Nakarmiła go mleczkiem, położyła do łóżeczka i bawił się gryzaczkiem (który dostal od cioci - ode mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1697 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o wizytę, to szkoda, że nie jesteś zadowolona. za tą kasę to powinnaś wyjść z bananem na ustach z sześcioma zdjęciami na papierze i płytką z filmem trwającym przynajmniej 10 minut. jeśli chodzi o moją wizytę to miałam wrażenie, że ginek w ogóle nie jeździ tym swoim sprzęciorem ![]() ![]() Cytat:
pomysłowe są obrazki od Twojej siostry ![]() Cytat:
a co do monitora, to dziś pokażę go siostrze, bo to ona chce małemu coś podobnego zasponsorować a jakie są koszta ![]() dziś poprałam wkłady do wózka i fotelika. tylko w nocy nasmarowałam szarym mydłem i potem nie było łatwo go spłukać, więc musiałam ze 3 razy nastawiać na dodatkowe płukanie ![]() a co do pościeli, to dziwi mnie, że kupujecie takie drogie ( 300 -400 zł to dla mnie stanowczo za dużo) ja kupiłam pościel Klupś czteroczęściowy (poszewka na podusie, kołderkę, ochraniacz + baldachim) za niecałe 130 zł ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() tesciowa powiedziala, zeby tylko tak leciutko przechylic bobaska i wtedy nie da rady sie przekręcic na brzuszek... ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]() Ja też uważam, ze gdyby ten.... trzymal sprzęcior w jednym miejscu (no bez przesady, ale nie zeby ruszal tym tak chaotycznie), to bylby lepszy efekt!! ![]() ![]() Nika ja równiez uważam, że przesliczne rzeczy zrobilaś!!!! Już kiedyś pisalam, że Ty to masz talenta ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie obecnie jest to myśl zawieszona, bo otrzymałam odpowiedź od producenta pościeli Gluck ( ![]() ![]() Cytat:
Ja mam łożysko na przedniej ścianie i ze wszystkich badań wychodziłam ze zdjęciami z USG 2D i 3D. Niestety od dwóch ostatnich wizyt dzieciątko nasze komlpetnie się chowa i ginek nagrał na płytę tylko całe badanie z 2D. Na trójwymiarze udało mu się tylko uchwycić twarz z profilu. Oczywiście kilka zdjęć także wydrukował. Ja tam się nie martwię, że z każdej wizyty wychodzę tylko z 3 zdjęciami, bo i tak trzeba je archiwizować cyfrówką, ponieważ zdjęcia z USG są drukowane tą samą techniką, co kwitki z kas fiskalnych, czyli za jakiś czas pod wpływem temperatury i światła zaczną blaknąć i znikać. Aha! Moje dziecko za każdym razem jest ułożone główką do dołu. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-07-15 o 17:18 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwne, że Ci nie dali CD ani z filmem z USG ani z fotkami. ZAPOMNIELI CZY CO??? Nika cudny pokoik!!!
![]() |
#1701 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Za takie pieniądze jak się płaci za USG 3/4D to bym się wkurzyła, gdybym nie dostała nic, poza tym po to się między innymi je robi, żeby była pamiątka ![]()
![]() |
#1702 |
Zadomowienie
|
Wreszcie Was nadrobiłam, dopiero wróciłam od siostry i przywiozłam ostatnie pudełko ubranek dla niuni i pudełko małych bucików
![]() ![]() Nika przepiekny pokój, bardzo zdolna z ciebie dziewczyna. Fasoleczka bardzo dobrze że masz pomoc w rodzinie i znajomych Dzisiaj u mnie było 32 stopnie w cieniu , normalnie szok
#1703 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nika pokoik slodziutki ![]() ![]() Kupialam dziś Manti na zgage Pani polecala dla cieżarowke albo Manti wlaśnie Renni ... ![]() ![]() ![]() irytacji dostaje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-07-15 o 18:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Zadomowienie
|
Cześć! Ale się wkurzyłam!!!!!!!! Tyyyyyyyle Wam napisałam, tyle cytowałam i wszystko sie skasowało
![]() To teraz tak w srócie. Wróciłam z mamą z zakupów. Wydała na mnie tzn. na dzidziusia równo 800zł. I tak sobie pomyślałam, że mieć 800zł, a nie mieć... ![]() Nie wiem skąd Wy wszystko wiecie, ale jestem w szoku ![]() Łóżeczko Radek VII z jasnej sosny z szufladą ![]() Do tego pościel w misie, baldachim i te obicia do łóżeczka. Do tego nieplanowo do kompletu rożek: http://www.drewex.com/?inc=asortyment_szczegoly&oid=330 A wózek to Jumper, ale czy to X to nie wiem. Dokładnie takie jak na zdjęciu. Jakoś urzekły mnie te kolorki, sama nie wiem. Choc dziś jak już oglądałam to już nie byłam tymi kolorkami tak zachwycona jak ostatnio ![]() A co do tego skracania się szyjki macicy. Mieliście z tym jakies przygody? Mocno to groźne? Bo denerwuje się strasznie. I zastanawiam się nad kupnem takiego urządzenia, które przykłada się do brzuszka i słychać serduszko dziecka. Tylko ciekawe ile to kosztuje???
#1705 |
Wtajemniczenie
|
No mi przez burzę właśnie chyba spalił się dekoder
![]() jak mam żyć bez tv ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Roana widziałam na żywo i już miałam zamawiać ale cały czas ten Jedo mnie kusi. Niestety nie ma u mnie nigdzie w sklepie do oglądnięcia i dokładnych pomiarów, dlatego się waham czy zamawiać go w ciemno. ALe bardziej mi odpowiada od Roana ![]() Cytat:
![]() http://respisense.pl/cennik.html ----> tu jest polska strona i cennik no proszę jaka zdolniacha, i pokoik praktycznie gotowy na przyjęcie maleństwa a u nas wszystko w rozsypce.
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz to już jestem na 90% przekonana do Jedo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny - takie głupie pytanie - ile mniej więcej zużywa się pieluch jednorazowych dziennie ? Chodzi mi o rząd wielkości, bo jakoś nie jestem obeznana ? A ile tetrowych ?
![]() |
#1710 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To Ci powie czy zapomnieli ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Boze, ja nic nie wiem ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.