![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Narzeczony mimo woli - baaardzo przyjemna komedia romantyczna.
![]() 7/10.
#332 |
Zakorzenienie
|
Bride Wars - podobal mi sie jak na lekka komedie 7/10
Because I said so - mowiac szczerze to mnie denerwowal momentami 5/10 ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Confession of a Shopaholic - smieszne, nic poza tym 6/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety niektóre przetłumaczone tytuły są kompletnie nie trafione ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Konto usunięte
|
dwa pierwsze filmy, które wymieniłaś to porażki na całej linii. w Because I said so nawet Keaton nie ratuje sytuacji, irytująca strasznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
bride wars mi sie podobalo bo ja w ogole ubielbiam slubna tematyke, tylko i wylacznie, a co do drugiego to keaton mnie dobijala momentami okrutnie, tu masz racje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hm, to zalezy... mysle, ze czasem to moze nie przeszkadzac, ale zrujnowac przyjemnosc ogladania niektorych filmow...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Totalna zagłada - powódź w Anglii - powtórka z rozrywki - Pojutrze + Powódź + Posejdon
![]() ![]()
#338 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Chłopaki też płaczą i szczerze powiedziwaszy nie podobał mi się wcale, wiec albo nie wstrzelilam się w czasie z tym filmem albo poprostu co chyba jest najprawdoodobne fabuła mnie wogole nie zaciekawiła, momentami astanawiałam sie kiedy wkońcu to się skończy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
A ja ostatnio obejrzałam sobie Wolf Creek, horror oparty na faktach o trójce młodych ludzi, którzy wybierają się w podróż po autralijskich drogach. A żeby było fajniej, samochód psuje im się w okolicy nazwanej Wolf Creek... Reszty nie zdradzę, ale muszę powiedzieć, że mimo, iż z początku film wydaje się zwyczajnie nudny, to potem akcja nabiera tempa. Nie znam się, ale myślę, że 6,5/10 to dobra ocena.
Poza tym, parę dni temu obejrzałam też ( znowu!) Malowany Welon z Nortonem i Watts. Pomimo tego, że znam ten film niemalże na pamięć, lubię czasem do niego wrócić, bo zaliczam go do jednego z najpięknieszych i z czystym sumieniem polecić go mogę każdej Wizażance! ![]() Edit: Zapomniałam o ocenie! ![]() ![]()
nie wierzyłam, nie czekałam, Edytowane przez Evangeline11 Czas edycji: 2009-07-14 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Casanova - całkiem niezła komedia, ale nie pasowała mi trochę Sienna Miller do roli ukochanej C. - mimo to warto obejrzeć, piękne kostiumy 7/10
Jak w niebie - lubię Reese niekoniecznie w takich komedyjkach romantycznych które z komedią nie mają wiele wspólnego, ale mimo wszystko film był przewidywalny i trochę nudny 4/10 Południe Północ - polecam, tu z kolei Szyc za którym nie przepadam, Grochowska której też nie lubię, ale razem - jeśli przymruzyć oko - zagrali nieźle.Smutny, a niektóre dialogi(monologi) genialne Więckiewicz w kilku rolach też pokazał na co go stać 9/10 Targowisko próżności -piękny pod względem kostiumów- znana historia, wiadomo jakie zakończenie 7/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Van Wilder 3: Freshman Year - 2/10 - jestem tak strasznie zawiedziona! Pierwsza część była dobra, druga też chociaż nieco mniej, a to była porażka na całej linii. Nie wiem, dlaczego zatytułowali to Van Wilder skoro gra go inny aktor, wszystko jest inne, a akcja dzieje się dobrych kilka lat wcześniej i nie ma chyba żadnego powiązania z poprzednimi filmami. Już pomijając fakt że poziom humoru i nie tylko spadł ostro w dół. To jedna z tych głupich, żenujących, tandetnych komedii o colledgu, gdzie ciągle merdają sztuczne studenckie biusty. Naprawdę, żałosne. I piszę to ja, która w filmach nie wybrzydzam i głupie amerykańskie komedie LUBIĘ od czasu do czasu dla rozrywki obejrzeć. Po prostu nie śmieszy mnie taka tandeta. Uff
![]()
#345 |
Wtajemniczenie
|
Ja także go polecam! To mój ulubiony polski film, naprawdę warto go zobaczyć.
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
Ślubne wojny -średni ale może być
![]() Nie drażnił mnie po za jedna sceną,gdzie Emma napada w sukni ślubnej na swoją przyjaciółkę i się biją ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Kobiety pragną bardziej - zachęcona opiniami wizażanek, skusiłam sie na obejrzenie tego filmu ;] i musze powiedzieć, ze miejscami siedziała i ryczałam ze śmiechu, a czasami siedziałam tak:
![]() NIestety, zakończenie przewidziałam.. 8/10
#350 |
Zakorzenienie
|
Uprowadzona/Taken 2008
Dobry, ale nie rewelacyjny. On sam (główny bohater) stawia czoła bezwzględnym bandytom handlującymi kobietami (i młodymi dziewczętami). A przecież to nie era Rambo. Śmieszne było to, że przez cały film nie został ani razu draśnięty. A nie przepraszam w ostatnich dziesięciu minutach dostaje kulkę w ramię. Generalnie oprócz syndromu "wielkiego Rambo" to całkiem ciekawa propozycja. 7/10 Plotka/ Gossip 2000 Całkiem ciakawy film, z wieloma zagadkami i zaskakującymi sytuacjami. Polecam 8/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Adam i Ewa - film w stylu American Pie. Chłopak poznaje dziewczynę, dowiaduje się, że ona jest jeszcze dziewicą i cały film o tym, jak to on jest nieszczęsliwy, biedny, bo koledzy sie z niego śmieją. Nie chce dawać punktacji, bo nie wiem od której strony miałabym oceniać- d strony filmów-filmów, czy AmericanPie-filmów. Z racji tego, że miałam dobry humor, czasami sie śmiałam. Myślę, że gdyby humor był gorszy, wyłączyłabym po 15 minutach
![]()
"from delusion lead me to the truth.." mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się ![]() Edytowane przez ankasz Czas edycji: 2009-07-15 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Rozeznanie
|
"Pan i władca na końcu świata" Uwielbiam filmy minionych epok.
![]()
#353 |
Raczkowanie
|
wszystko gra - film allena, całkiem, całkiem, choć momentami mi się dłużył i temat też torszkę ograny, duży plus to Scerlett Johansson, chociaż zakończenie dosyć zaskakujące 7/10
po prostu razem - francuski film z audrey tautou, początkowo byłam jakoś sceptycznie nastawiona do tego filmu, a on mnie bardzo wciągnął, film jest taki klimatyczny, ciepły, choć są momenty skłaniające do refleksjim, ja mam bardzo pozytywne odczucia 9/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Rozeznanie
|
"Karmel" - tytuł oryginalny Sukkar banat, w reżyserii Nadine Labaki.
Obraz, na który składają się losy 5 libańskich kobiet, miejscem, w którym ich życia krzyżują się jest salon fryzjerski. Film ciekawy,choć pozbawiony akcji. Reżyserka skupiła się raczej na przeżyciach emocjonalnych, uczuciach. Dla wielu film zawiera jedną z najbardziej erotycznych scen filmowych bez epatowania ciałem i seksem. Więcej nie zdradzę, ale serdecznie polecam, szczególnie może przypasc do gustu zwolennikom twórczości Almodovara.
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez amistad.k.m.s Czas edycji: 2009-07-16 o 00:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Gdzie jesteś Amando - film który dopiero od pewnego momentu mnie wciągnoł, wcześniej zdawał się być taki prosty i przewidywalny (a jednak nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Zaskakuje mnie, że ten film ma dobre opinie, bo w moim przekonaniu to gniot jakich mało.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
6/10 to nie jest super opinia, a końcówka filmu trochę wynik podratowała, bo wcześniej też był średniawy
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.