|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
Dobranoc ! |
|
|
|
|
#4412 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
A co do tych kłótni .... to aż się boję wyrażać swoje zdanie bo znowu mi się oberwie i zniknę na jakiś czas
![]() a co do pisania że pediatra w dd tvn mówiła żeby nie jechać na wakacje, to ja w dd tvn oglądałam też program o wyjazdach zagranicznych z maluszkami i tam pediatra mówiła że jak najbardziej można tylko trzeba chronić przed słońcem i w samolocie najlepiej karmić itp i były tam osoby ze tak powiem publiczne które już 1 czy 2 m-czne dzieci brały ze sobą w dalekie podróże i jakoś dzieci zdrowe, dobrze się rozwijają .... i nie uważam żeby to była męczarnia ani dla matki ani dla dziecka, i mnie też bardzo razi sposób w jaki buziaczek pisze o swoim dziecku, skoro piszesz że tyle starałaś się o dziecko .... mam kilka znajomych które starały się długo, niektóre poroniły i dopiero potem się udało, niektóre mają dziecko bo po prostu tak wyszło wpadły i żadna, ale to powtarzam żadna z nich nie napisałaby ani powiedziała w ten sposób o swoim dziecku ... ręce mi opadają ... a teraz pewnie jeszcze w dupsko mi się oberwie ... sorry za szczerość ale ja nie mogę czytać takich tekstów więc najczęściej omijam Twoje posty Gabi nie wiem czy jakby ktoś bił dziecko to by o tym napisał, nie wydaje mi się ... ... a teraz to jeszcze każda boi się wyrazić i wcale się nie dziwię, tez nie powinnam się wtrącać ale nie mogę, po prostu nie mogę ... taki mam charakter że muszę napisać co myślę, bo nie wytrzymam .... nie wiem od jakiego czasu próbuje wysłać tego posta ... ciągle coś piszę i kasuje i się zastanawiam czy napisać czy olać ... raz napisałam i co .... niedługo chyba powstaną mamuśki marcowo - kwietniowe 1 i 2 - podział na te które mają takie zdanie i odmienne bo na tym wspólnym nie zawsze można wyrazić swoje poglądy
|
|
|
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuje w mieniu Julki za wszystkie "stolaty"
i dziękuję za wszystkie opinie na temat wyjazdu nad morze super ze u was już lepiej Cytat:
jeszcze będziesz mnie wyganiać Cytat:
chyba przestane zadawać pytania bo widze ze napsotowałam dobranoc laseczki
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
rudalbn troche przesadzilas.....
Dzieki za szczerosc, tylko szkoda ze tak pozno......chyba przyszedl czas na zaprzestanie udzielania sie na wizazu tak jak zrobilo to bardzo wiele dziewczyn i teraz juz chyba rozumiem o co im chodzilo...... a tak na koniec to niech mnie jeszcze ktoras oswieci co ja takiego zlego pisalam i pisze na moje dziecko ze az to razi po oczach? bo ja nie kumam widocznie, albo nie zdaje sobie sprawy ze moje wypowiedzi na temat Dawida byly okropne i wszysy omijaja moje posty z daleka, przykro ze taka ocena zapadla choc rzeczywostosc jest zupelnie inna bo ja bym mojemu dziecku gwiazdke z nieba dala gdybym tylko mogla! widocznie nie nadaje sie do wyrazania opini i wlasnego zdania i za czesto sie udzielalam wiec czas z tym skonczyc Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-07-27 o 23:08 |
|
|
|
#4415 |
|
Rozeznanie
|
odnośnie pojemniczków na mocz do mleczka .... jak to mi położna tłumaczyła nie są one dostosowane do przechowywania żywności więc nie mają zezwoleń i nie są przeznaczone do tego celu, ale ja stosowałam taką metodą i wszystko ok nie wiem czy dobrze robię czy źle ale żadna matka nie chce skrzywdzić swojego dziecka, a sprawdzałam że dobrze się zamykają te pojemniki ... nie wiem co jeszcze napisać na ten temat
![]() zanka wózek masz bardzo fajny spicegirl jaka śliczna Jula w avatarku ![]() fizjo super że już wróciłyście, współczuje szpitala a jaki fajny golasek się uśmiecha ze zdjęcia ![]() gabi dynię na targu chyba najczęściej, ale nie wiem czy już są na pewno na halloween będą Cassandra mi położna pozwoliła 2 tyg po porodzie robić brzuszki po cc, ale jakoś nie byłam przekonana że to już mimo że mnie nic nie bolało ... no dobra przyznam się ... ja to leń jestem i dlatego do tej pory jeszcze brzuszków nie robiłam Rzabba dobrze napisane ja już zaczynam 1 ...2 ...3... a jutro obowiązkowo spacerek ![]() emilka soczki z malin prześlij butelkę na PW ... a zdjęcia w aparacie są u teścia ... a nie bardzo chce mi się tam iść, więc jak już przypadkiem będę to wezmę i zrzucę ....A pokażę Wam zaproszenia chrzcionowe, skoro taki temat, zrobiła mi koleżanka z tego forum, ale z innego wątku ... mi się bardzo podobały polecam Proszę bardzo linki tutaj: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1247571365 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1247571365 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1247571365 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1247571365 |
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama widzisz, że ile ludzi tyle opinii i zawsze tak będzie jesteś z nami tak długo i chcesz odejść, przecież to nie pierwsze nieporozumienie i nie ostatnie, nie żartuj sobie tylko zostań z nami wkurza mnie to, że przy jakimś nieporozumieniu wszyscy dzielą się na dwa fronty i jest wymiana zdań, niepotrzebnie się denerwujecie aż tak to "tylko" i "aż" forum, trochę dystansu nie ma sensu się obrażać, wyzywać i pisać że nie wolno wyrażać swojej opinii czasem faktycznie niektóre z Was zbyt ostro reagują na wypowiedzi innych, ale widocznie taki się ma charakter, jedne osoby są spokojne a inne porywcze, dzięki temu życie jest ciekawe ehhh nie wiem w ogóle czemu tak ostra wymiana zdań, zapędziłyście się niepotrzebnie i atmosfera się zepsuła, bo teraz tylko jedno na tapecie może nie spodoba się Wam moje zdanie, ale ja już nie zamierzam się na forum wykłócać bo nic z tego dobrego nie wynika, doznałam tego na własnej skórze
|
|
#4417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie chodziło mi o to żeby Cię zranić, ale uważaj na niektóre zwroty bo to aż się nie miło czyta nie pamiętam teraz dokładnie zwrotów, głownie to olewanie i z tego co pamiętam to zawsze piszesz że Dawid ryczy - dzieci płaczą a nie ryczą ... napewno chcesz jak najlepiej dla swojego dziecka i je kochasz, ale czasem tak się to nie miło czyta ... udzielaj się jak najbardziej, ale proszę uważaj na zwroty, może taki masz sposób bycia i gdybyś to mówiła a nie pisała byłoby inaczej .... |
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
kobity oko mi leci więc zmykam w kimono
rudalbn dzięki za opinię na temat wózka może nie jest najpiękniejszy ale praktyczny i funkcjonalny no i tani raczej
|
#4419 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ŚREDNIOWIECZE ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zanka - chcesz chodzik dla Filipa??? :confu sed: Ja to będę musiała walczyć, żeby prababcia Kubkowi nie chciała kupićemilka- pytałam się siostry i w KASI można robić soki tylko tyle zdązyłam nadrobić...idę spać.... Acha....Kubek od dziś ma już 5 miesięcy...oj zleciało |
|||||||
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale poczekajcie, aż zrobimy kuchnię... to ja będę królową i to dziadek będzie sie prosił o wolną półkę w lodówce sa sa sa sa tak, chcę chodzik dla Filipa Kubuś sto lat!!!
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2009-07-27 o 23:48 |
|
|
|
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
Ruda śliczne
![]() Ja tez chciałam z kalką techniczna zrobić, ale robiłam zaproszenia, zanim mała się urodziła i nie miałam zdjęcia...O tym, że nie można nic na forum napisać, już dawno dziewczyny pisały.... niestety... Emilko na Kaszce Bobovity jest napisane powyżej 4 miesiąca a kaszka jest ryżowa z malinami właśnie, więc chyba mozna ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Zapomniałabym ![]() Spice i Fizjo śliczne macie awatarki
Amelka 06/04/2009 WDF 93...83...73...70... 65...63![]() -28 kg Edytowane przez Judy_21 Czas edycji: 2009-07-28 o 00:18 |
|
|
|
#4422 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
takie drewniane to moglabym od siostry wziąć ![]() a z tymi sokami to juz wiem juz nawet robilam![]() wszystkiego naj dla Kubusia ![]() Rudalbn piekne zaproszenia
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat dla Sonerki naszej, chociaż jej nie ma
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
sto lat
|
#4425 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie Wszystkiego naj SoNeRa
![]() ![]()
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat Sonerka
![]() wiecie co moja Julka robi łapie za zabawke zwisającą z maty i sie podciąga
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. urodziłam SN 2. karmię piersią na każde "łłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł llaaaaaaaaaaaa" a więc i w nocy średnio co dwie godziny 3. przez pierwszy miesiąc bardzo ale to bardzo pilnowałam diety mamy karmiącej, potem powoli zaczęłam jeść wszystko (oprócz kapusty jakiejkolwiek, czekolady, fasoli itp.) 4. chciałam chodzić na siłownię ale po 2-3 razach odpadłam (nudne monotonne i męczące) jak mogę idę na basen, średnio raz na tydzień jakoś tyle ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- co do możliwości wypowiadania własnego zdania na forum to niektórym widać wolno innym nie wolno bywa ale ja jak pisałam czsaem się "zamknąć" nie umiem i się wtrące i już a co do tego ze dzieci płaczą a nie ryczą to wybacz! moje dziecko czasem już ryczy-wyje a nie płacze! i nie uważam, że jak powiem że Kaja wyła pół dnia, to jestem złą mamą albo wyrażam się brzydko! Nie mówię na każdy płacz "wycie-ryczenie-darcie", ale czasem tak jest że nic nie pomaga i ona wyje juz wtedy. moje prywatne zdanko |
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
oj racja, mój Filip też częściej ryczy, drze się i wrzeszczy niż płacze, czasem próbuję go przetrzymać choć chwilkę żeby widział, że nie jestem na każde zakwilenie
no i z reguły po chwili (kilka sekund) przestaje i dalej bawi sie co innego płacz... to od razu rozpoznaję i od razu tulę, uspokajam... tak jest u nas
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Spicegril
ja chyba kupię te co tu dziewczyny linki dawały, co prawda jak narazie udaje mi sie narazie "zciągnąć" ręcznie jakieś 60 ml na dzień, ale też nie przykładam sie narazie za bardzo bo zacznę chyba od 1 sierpnia i woreczki kupić muszę ![]() i dalej nie wiem jak ta nazwa była ale Medeli? Mendeli? nie kupię bo 63 zł to ja na głowę nie upadłam jeszcze
|
|
|
|
#4430 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, wszystkiego najlepszego dla Sonery!
Druga sprawa to to, ze ja bylam z maluchem nad morzem jak konczyl 3 msc i bardzo milo to wspominam, maly spal na dworzu od 11 do 15 jakos, codziennie, tak mu sie fajnie spalo na tym powietrzu, spacerowalismy, bawilismy sie, nie bralam go na plaze, zostawal z dziadkami ale wtedy to przewaznie spal bo wychodzilam wlansie po 12 co prawda dzien po powrocie i dzien gdy tam dotarlismy do udanych nie nalezal bo mimo, ze jechalismy 1,5h to go dosc zmeczylo.. bylam z nim wczoraj na tych cwiczeniach, babka pytala czy cwicze, ja, ze tak (mimo,ze nie) a ona, ze widzi postepy! ze coraz ladniej z nia wspolpracuje i ble,ble,ble. spotkalam tam tez mame blizniakow urodzonych w .. 4 miesiacu!!! chudzinki malutkie.. i ona tez nie cwiczy bo chciala ale jej nie wychodzilo i przestala i ona juz mimo, ze maja 5msc i cwiczy z nimi ta Pani, tez mysli, ze ona cwiczy w domu to raczkuja. one przy urodzeniu wazyly 900g .. co do cwiczen to ja dostalam rozpiske z przykladami cwiczen i mozna je bylo wykonywac 1 tydien po porodzie, ale to byly cwiczenia typu lezenie na plecach i rece opadaja na bok.. mysle, ze z brzuszkami warto poczekac bo mozna rozwarstwic miesnie brzucha czy jakos tak. a dalam bablowi marchew z jabluszkiem i chyba go po jablku boli brzuch.. bo obudzil sie po 18 i strasznie plakal, pomogla suszarka ktora nagrzala mu brzuszek i nie wiem co teraz:/ kupilam mu marchew i ziemniaczki.. zobaczymy co bedzie po tym, jak tez bol to narazie nie bede mu nic wprowadzac tylko chyba poczekam
Edytowane przez kajaska87 Czas edycji: 2009-07-28 o 09:48 |
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
a my gruszki zjedliśmy (znowu
)Filip je uwielbia, jabłek nie lubi choć jabłka z winogronem i różą mu smakowały no i teraz łobuz znowu mnie woła, ehhh niedobre dziś to dziecko
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
ręce opadają
![]() ![]() to sobie z Wami pogadam (teraz ja nie mogę tego nie skomentowac choc ciągnięcie tego tematu jest bez sensu -zeby juz tych okropnych 2 pieluch tetrowych Dawidofik nie musiał nosićSonera sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-28 o 12:30 |
|
|
|
#4434 |
|
Raczkowanie
|
Dzieñ dobry!
SoNeRa - sto lat i duzo szczescia w Rodzince! Monix - trzymamy kciuki za wizyte... A ja nie mam czasu nadrobic tym razem - dobrze sie sklada akurat widze... Boli mnie glowa - czuje sie jak na kacu a nic nie wypilam... Tz ma w sierpniu urodzinki i po nocach, ukradkiem robimy (z Jankiem...) album ze zdjeciami...no i kurcze mnie wszystko boli... A za chwile na spacer do kolezanki... Gabi - ja jestem w takim razie Twoim przeciwienstwem... nie lubie konfliktow, nie opowiadam sie po zadnej stronie, po prostu taka jestem...jak juz musze, ale w tym wypadku jakos nie widze potrzeby...moze to i wygodnictwo, ale tak juz jest i mi z tym dobrze Pozdrawiam serdecznie i zycze udanego dnia! |
|
|
|
#4435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to tak jak moj Tz tez dostalam od niego 2 lata temu piekny album z najsmieszniejszymi naszymi zdjeciami plakalam jak glupia kiedy go zobaczylam Cytat:
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, właśnie wyrzuciłam z lodówki kilka przeterminowanych rzeczy, w koszu się nie mieszczą
tylko smalec i śledzie w puszka są ważne ale i tak się nie poluzowało, bo mnóstwo tam jakiś słoików, pojemników i garnków, nie wiem z czym ale wszystko tłuste, nawet olej po frytkach w słoiku jest jakbym nie wywalił to byśmy się potruli otworzyłam słoiczek z koncentratem pomidorowym, wystrzelił, dymek poleciał a śmierdział jakby sfermentował ale nie było pleśni ehhh trzeba czuwać nad naszym zdrowiem
|
#4437 |
|
Rozeznanie
|
zanka, hardcore masz.
a ja też wywalałam, ubranka Franko, połowę! teraz będzie golutki pomykał, chyba,że na zakupy pójdę
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
wszystkim ktorym sie nalezy - STO LAT ![]() monix ![]() bylismy na tym usg glowki,ale lekarka usg nie zrobila zbadala Igorka i powiedziala ze to ksiazkowe dziecko,ze dobrze sie podnosi do siadu jak na swoj wiek,ze napiecia miesni ogolnie nie ma tylko ma troszeczke napiete dlonie,ale mam mu je masowac i przejdzie... i uwaga! wazna wiadomosc dla mam ktore chca juz cos nowego wprowadzac! ta lekarka (a uwazam ze jest bardzo kompetentna) powiedziala ze jak dziecko skonczy 3mce to mozna raz dziennie przed mlekiem dac 2-3 lyzeczki jakiegos owocu ze sloiczka,ale nie marchewka ani jablko! bo one zawieraja cos tam co moze szkodzic(nie pamietam co to bylo),napisala mi na karteczce ze najlepiej dac morele,sliwke,dynie,brzos kwinie,gruszke,a jak skonczy 4mce to mozna juz sloiczek wprowadzic jako jedno cale danie. i nie zaczynad wprowadzania nowych rzeczy od soczkow bo przez nie dziecko moze bardziej ulewac... kurcze co lekarz to inaczej
Edytowane przez czoornoo Czas edycji: 2009-07-28 o 14:32 |
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi o opowiadanie się PO CZYJEJŚ stronie tylko chodzi o poparcie zdania lub powiedzenie, że ktoś zachował się nie halo lub wręcz brzydko. W tym wypadku tak było i już. I odezwałabym się gdyby "konflikt" dotyczył "kogokolwiek", w sensie tu akurat "dyskutowały" te dwie osoby, gdyby to były dwie inne i też by w tym tonie pisały, też bym się odezwała. pytanko w pokoju dzidzi powinno być (wszedzie piszą) 21-22 stopnie, ale wiadomo lato jest i średnio u nas jest 24-25 lub nawet pod 30, teraz pytanko jak ubieracie na noc maluszki? czym przykrywacie? Kaja śpi w "piżamce daltona" , ale jak jej daje jeść w nocy to ma a'la spocone plecki więc przerzuciłam się na koc (dość mimo wszystko grubawy). i dalej myślę czy oby jednak nie za ciepło??? Jak myślicie? Jak ubieracie?
|
|
|
|
|
#4440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i spi dalej.---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
No wlasnie z tymi lekarzami to roznie bywa. Ale ja chyba tez nie zaczne od marchewki... Super, ze z Igorkiem wszystko dobrze
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

? avatarek sliczny

05.07.2008 
prześlij butelkę na PW 

jak to i tak juz jest geste

93...83...73...70...
65...63

choc ciągnięcie tego tematu jest bez sensu