|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
Cytat:
Kurde, juz drugi raz dzis-zaznaczam posty, a potem pojawia mi sie tylko jeden-ostatni zaznaczony Martucha-super niespodzianka-az mi sie lezka zakrecila naprawde, na Was dziewczyny, czesto mozna liczyc bardziej niz na "przyjaciolki" od lat! Kochane jestescie Kliwia-cena za prowadzenie autka-super SOBOTNIM WELONKOM (zapozyczam od CC Chanel ) zycze by byly wspanialymi zonkami, mamusiami i by je mezowie rozpieszczali
|
|
|
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to czekamy6 kochana na większą wersję ![]() Dobrze że gołabeczki TYLKO wleciały a nie narobiły marasu ![]()
|
|
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
kochane spadlismy z ambony
))) u tża wisimyw gablocie wlasciwie bo moje jeszcze nie zaniesione tak na niego naciskałam i pilnowalam zeby szybko do siebie zaniósł a swoich jeszcze nei dałam rady. ale nic mu nie mowie bo bedzie gadane ze jego popedzam a sama nie zaniosłamnic mi sie nei chce tżcik robił wczoraj imprezke urodzinową znaczy sie robił - polewał a ja stałam przy garach ciagle, goscie sie o 1 porozchodzili a ja do 2 w nocy sprzatałam a dzis mu muchy tupią i tak od piątku imprezowalismy
|
|
|
#1774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie ksiądz wywiesza w gablocie i na mszy mówi tylko że zapowiedzi tam wiszą a u tza ksiądz czyta, ale mu sie miało jak nas ksiądz wyczytywał
|
|
|
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie wiem kiedy nadrobię te 30 stron
wróciliśmy wczoraj z nad morza, opaleni i wypoczęci Tż już w pracy dzisiaj a najlepsze już jutro ma służbę czyli wróci w środę a ja tak nie lubię sama spać
|
|
|
#1776 |
|
Raczkowanie
|
Ale dzisiaj spokojnie na Naszym wątku..
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Wtajemniczenie
|
oj tak spokojnie
![]() ![]() jak tam ci idą przygotowania?? |
|
|
|
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
O kurcze Dziewczyny ile będziecie mieć gości! To ja przy swoich ok. 40 chyba się pochlastam No, ale tyle planowaliśmy i tyle się zapowiada, że będzie. Widzę, że Ania i Anika też ślubują 19.09. Miło na myśl, że nie tylko ja będę w stresie w tym dniu U mnie goście mają jeszcze tydzień na potwierdzenie. Ale pewnie się skończy tak, że będę musiała do nich osobiście dzwonić.. Robiłyście tak? Kupiłam sobie ostatnio bieliznę na ślub i sukienkę na przebranie i mam pytanie. Czy do pończoch samonośnych, które są na silikonie dokupić jeszcze pas?
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
kitosa a po co jeszcze pas? Samonośne trzymają się wystarczająco dobrze same, bez pasa. No chyba że chcesz dla efektu wizualnego
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
no mysmy prosili 110 potwierdzonych mamy ok 70 odmówilo poki co ze 25, reszta ma czas do polowy sierpnia ale i tak dzwonie po mojej rodzinie bo u mnie wysylalismy w dalsze zakątki to przy okazji pytania czy doszły dowiadywałam sie ze oczywiscie bedą
![]() bielizne juz dawno temu kupiła i własnei mam pas do kompletu i mnie tak babka zamotala ze samonosne wziełam ale nei mam pojecia jak to przypiac bo sie odpina przez ten silikon, strobi ma jakis niezawodny sposob ma mi go zdradzic ![]() butki tez juz mam od dawna pierwsza przymiarka w sobotę jezuuuuuuu w te sobotę
|
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
Bzyczka myślisz, że niepotrzebny? Boję się, że będą mi się zsuwać
Nie.. to tylko na czas wesela dla TŻ wbije się w gorset, który ma juz zapinki.Anika myślę, że przy 110 to 70 osób i tak ładnie póki co. Buty postanowiłam pożyczyć od koleżanki, bo co nowe to noga na bank obtarta
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
kitosa jesli nie posmarujesz ud balsamem to sie ponczochy zsamonosne nie beda scuwac.
Jak sie sie skora lekko spoci, to sie ten silikon przyklei i sie bedzie trzymał.![]() Ale jak posmarujesz balsamem to bedzie zjezdzał. Wiec nie smaruj ud balsamem ![]() ps. przecwiczone
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Raczkowanie
|
Powoli do przodu
Teraz w niedziele bedziemy mieli ostatnia zapowiedz w kosciele. Jest jeszcze mase spraw do załatwienia, w tym zamowienie bukietu slubnego, bielizny no i sukienki na poprawiny. Jak dotad odmowily nam 3 pary, wiec mysle ze frekwencja nie powinna byc zla, tym bardziej, że potwierdzenie obecnosci na zaproszeniach mielismy do 07.08. A u Ciebie Aniu jak przygotowania ida? Duzo spraw Wam jeszcze zostalo? Widze, że slubujecie tydzien po Nas. Mam skryta nadzieje, że bedziemy mialy sloneczna pogode, chociaż prognozy nastawiaja raczej pesymistycznie... |
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też bylismy i też koszmarny zespół. Takiego sztywnego prowadzącego to jeszcze nie widziałam jakby się meczył, jakiś zmanierowany konkursów zrobił chyba z 10! Goście nie mieli ochoty już po 3 zabawie, a on teksty ,,czy mam się przejść po sali?" Po 5 konkursie wyszlismy na dwór Wesele fajne, ale jednak strasznie brakowało ciepłych potraw marzyliśmy o czymś rozgrzewającym, wiec jak się pojawił ok. 1-2 w nocy barszcz to w minutę talerze były puste dziwne... Czekam na relację ze slubów |
|
|
|
|
|
#1785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My mamy na liście 112 gości, jak narazie rozwieźliśmy zaproszenia na 85 osób. i jedna kuzynka odmówiła. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
apropo poradni to co tam gadaja? to jakiś wykład jest czy co? Edytowane przez ania20m Czas edycji: 2009-08-03 o 12:20 |
||
|
|
|
|
#1786 |
|
Raczkowanie
|
Tak. U nas byly 4 spotkania na ktorych babka opowiadala o szkodliwosci środków antykoncepcyjnych i zachwalała naturalna metode objawowo-termiczna (jak to ona sama nas uczulała to nie to samo co kalendarzyk, dostawala szewskiej pasji jak ktos mowic na metode ob.ter.kalendarzyk
), opowiadala o dniach plodnych, jak sie objawiaja, o zyciu w malzenstwie i takie tam rozne. Ja np mialam egzaminz tego (bez komentarza), który polegał na odpowiedzi an 3 pytania typu co to jest owulacja, ile dni jest kobieta płodna w miesiacu i studiowanie wykresu, ktory nam kazala prowadzic od pierwszych zajec. Ogólnie nic ciekawego. Mój Tż-et byl tylko na 1-wszym i ostatnim spotkaniu, bo ma 2 zmiany. Wiec ja zdawalam za niego ten "egzamin".I bym zapomniala. Według niej seks przedmałzeński jest przyczyna wszelkich niepowodzen i nieporozumien w pózniejszym zwiazku małzenskim. To rowniez pozostawiam bez komentarza. Nie ma to jak dobry argument
Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2009-08-03 o 12:30 |
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
a nam babka tylko opowiadała o zyciu w rodzinie o obowiązkach to przez jedna godzine a przez drugą uczyła jak prowadzic kalendarzyk spotkanie bylo tylko jedno i trwało 2 godziny
i najwazniejsze bez zadnych pytań i egzaminów!!
|
|
|
#1788 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Liliputek i Ania nie mówcie Dziewczyny o pogodzie we wrześniu
|
|
|
#1789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Juz to sobie wyobrazilam, tym bardziej, że sama mam mały tren (yy chyba krótki sie powinno pisac..)U nas, żeby dojsc z kosciola do samochodu na parkingu trzeba przejsc caly plac przed kosciolem, wiec ja bym miala co zamiatac..
|
|
|
|
|
|
#1790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta babka co mamy do niej iść to jest katechetka i ona też prowadziła Tza nauki przedmalżeńskie, taka troche nawiedzona babka. nie wiem jeszcze ile tych spotkań będzie ale już sie boje bo my chba sami będziemy do niej chodzic.
|
|
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
narazie sobie tym nie zawracam głowy a ty nie byłaś w poradni rodzinnej? dlaczego? ksiądz sobie zarzyczył papierek z poradni i tzeba iść.
|
|
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
dzioewczyny kiece w rece i heja!!
A co do poradni ja mimo wszytsko milo wspominam, choc z polowa rzeczy sie nie zgadzam, to mowilismy tez o milosci w zwiazku i roznicach miedzy postrzeganiem siwata przez kobeuty i mezczyzn o szacucnku wzajemnym itp Jezu jak to dawno bylo ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra!Dasz radę! Chociaż dla mnie to głupota totalna. Moim zdaniem powinno to być dobrowolne, a nie obowiązkowe.
|
|
|
#1795 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma sie czego bac. Moze Wasza katechetka bedzie zupełnie inaczej prowadzic te poradnię. Poza tym, nasza nikogo nie oblała ze tak powiem, nawet jesli ikt na nic nie odpowiedzial. I jak widziala, ze ktos nie bardzo wie o co chodzi(facetomz reguły, gbili sie w tym wykresie) to im podpowiadala. Bedzie dobrze. Ja np bardzo mile wspominam nauki prowadzone w kosciele. Mielismy super ksiedza, który mial zdrowe podejscie i w dodatku niesamowite poczucie humoru.
|
|
|
|
|
#1796 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To jest sposób! Dzięki Ci wspaniałomyślna kobietko
|
|
|
#1797 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny za mile slowa
moje kobietki naprawde sie postaraly juz sie nie moge doczekac tej srodowej relaksacji![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do facetow z kawalerskiego ojciec tz ich odwozil i wczoraj sie smial ze same trupy byly a jak ktos zagadywal to wlaczyl ogrzewanie i zaraz spali![]() bylam dzis zaplacic za slub - i uwaga pani w kancelarii powiedziala 300zl w tym organista ksiadz i kwiaty na wystroj juz policzone wiec jestem zadowolona tak wlasnie slyszalam ze sie daje myslalam ze to plotki mowilam ze bedzie skrzypek nie ma problemu.. no i pytalam kto bedzie udzielal slubu - na szczescie ks Bognad taki mily grubasek z mnichem mi sie kojarzy wiec jestem szczesliwa ze nie probosz ktory w sobote jak przyszedl do mojej babci i uslyszal ze mamy kawalerki i panienski to powiedzial ze szatan w nas siedzi i ze to grzech i zebysmy tego nierobili... wiec pozostawiam to bez komentarza...
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę! U mnie za sam wystrój 350 zł A gdzie ksiądz, a gdzie organista W związku z tym mam pytanie. Bo: u księdza proboszcza spisywaliśmy protokół i takie tam, lecz księdza odprawiającego ślub chcemy z innej parafii. I teraz czy zapłacić również proboszczowi, czy tylko temu księdzu?
|
|
|
#1799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i organistka 120,-.
|
|
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

widac na zdjęciach , że zabawa była udana
naprawde, na Was dziewczyny, czesto mozna liczyc bardziej niz na "przyjaciolki" od lat! Kochane jestescie
) zycze by byly wspanialymi zonkami, mamusiami i by je mezowie rozpieszczali 

Nie.. to tylko na czas wesela

konkursów zrobił chyba z 10! Goście nie mieli ochoty już po 3 zabawie, a on teksty ,,czy mam się przejść po sali?"
marzyliśmy o czymś rozgrzewającym, wiec jak się pojawił ok. 1-2 w nocy barszcz to w minutę talerze były puste