Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-06, 19:17   #571
peggy_blue
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość

Ja mam takie pytanie:
dlaczego okres trwa kilka dni? Rozumiem, wydalenie komórki jajowej, ok, ale ona jest taka malutka.. Na mój rozum moze to trwać kilka minut, moze godzin, ale dni?
ale nie wydala sie tylko jajeczka, ale złuszczony nablonek macicy, na ktorym mogloby zagniezdzic sie zaplodnione jajeczko,przez co wystepuje krwawienie. przynajmniej to pamietam z lekcji biologii
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 21:10   #572
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melodia mgieł nocnych Pokaż wiadomość
Ciekawa instrukcja obsługi

A co do kibelkowego tematu To mam pytanie Byłam w Niemczech w publicznej toalecie I chciałam spuścić wodę, naciskam guziczek, a tu hmmm szok Deska zaczęła się obracać wydając przy tym dosyć głośne dźwięki Moja mina Wcisnęłam inny guzik i znów to samo Wiecie może o co cho?
Miałąm osttanio to samo nie wiedziałąm co zrobić tymbardziej ze ta woda leciala ciurkiem i nawet papieru nie dało się spuścić
Stary 2009-08-06, 21:32   #573
go2me
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam takie pytanie:
dlaczego okres trwa kilka dni? Rozumiem, wydalenie komórki jajowej, ok, ale ona jest taka malutka.. Na mój rozum moze to trwać kilka minut, moze godzin, ale dni?
peggy_blue ma rację, w czasie okresu nasze ciało pozbywa sie materiału w którym miało zagnieździć sie jajeczko a potem rosnąć sobie i rosnąć

okres nie może trwać kilku godzin, bo po wydzielajac tak dużą ilość krwi po prostu wykrwawiłybyśmy się a nasz organizm nie jest w stanie tak szybko produkować krwinek dlatego odbywa sie to powoli przez kilka dni

go2me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 21:51   #574
BeaS
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanie
Jak ktoś się urodzi 29 lutego to kiedy składa się życzenia urodzinowe? 28 lutego czy 1 marca?

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 22:04   #575
peggy_blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie
Jak ktoś się urodzi 29 lutego to kiedy składa się życzenia urodzinowe? 28 lutego czy 1 marca?
pewnie sami sobie wybieraja kiedy swietowac, przynajmniej ja bym tak zrobila
Stary 2009-08-06, 22:46   #576
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Miałąm osttanio to samo nie wiedziałąm co zrobić tymbardziej ze ta woda leciala ciurkiem i nawet papieru nie dało się spuścić
Fajnie wiedzieć, że nie jestem sama haha

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 23:27   #577
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie
Kolega ma urodziny właśnie 29 lutego i składa mu się życzenia 28
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 00:09   #578
lizawietta
Zadomowienie

a jak to jest ze chłopak ma dwa nazwiska(nie ma żony), każde od jednego rodzica(przyjmujac ze maja odemienne) czy jak to jest?
lizawietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 08:40   #579
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelkaa Pokaż wiadomość
Fajna sprawa z takim bidetem jest, z tego co tu piszą top przydały by się w szpitalach No, ale ich tam nie ma... Zazwyczaj.
Dziekuję Mirabelkoo Wydaje mi się to dość skomplikowane, tak na sucho, na pewno gdybym miała "model" przed sobą zaraz bym zaskoczyła. A to powyższe zastosowanie rzeczywiście by się przydało, zdecydowanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Wiecie co ja jednak myślę, że nie wiedzieć co to bidet i do czego służy to trochę wstyd... To nie jest jakiś nowoczesny wynalazek, bidety były już montowane w czasach gdy ja byłam małym dzieckiem (a więc dobrze ponad 20 lat temu...) jeśli chodzi o Polskę. Bo tak to nawet w starych filmach amerykańskich można je dojrzeć...
Może dlatego tytuł wątku mnie zachęcił?
No przykro mi, nigdy u nikogo znajomego w domu bidetu nie widziałam, nie miałam też okazji korzystać w żadnym miejscu (co nie jest równoznaczne z tym, że nie utrzymuję higieny osobistej, radzę sobie po prostu w inny sposób z podmywaniem się).
A wstyd to by był dopiero, jakbym się nie doinformowała i na przykład usiłowała do takiego bidetu załatwić

Cytat:
Napisane przez lizawietta Pokaż wiadomość
a jak to jest ze chłopak ma dwa nazwiska(nie ma żony), każde od jednego rodzica(przyjmujac ze maja odemienne) czy jak to jest?
Oboje, ja i mąż, mamy dwuczłonowe nazwisko po ślubie. W dokumentach wypełnianych w USC przed zawarciem związku małżeńskiego jest też rubryka, gdzie określa się jakie nazwisko będą nosić przyszłe (ewentualne ) dzieci. Nasze będą miały również nazwisko dwuczłonowe. Na pewno to mało praktyczne, ale nie mogliśmy się zdecydować, kto przejmie czyje nazwisko (ja do swojego jestem bardzo przywiązana ) Może to stąd ów kawaler ma takie nazwisko?
Edit: sytuacja, że rodzice zostają każde przy swoim nazwisku rodowym, a dziecko ma dwuczłonowe złożone z tych dwóch jest też jak najbardziej możliwa.
Czasem też gdy ktoś należy do rodziny z konotacjami szlacheckimi, ta część nazwiska świadcząca o pochodzeniu też wędruje.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2009-08-07 o 08:42
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 11:50   #580
erha
Zakorzenienie

W związku z nazwiskami nasunęło mi się takie pytanie: jeśli ten chłopak ma dwuczłonowe nazwisko, to czy będzie je dalej przekazywać (żonie i dzieciom) w całości? Czy będzie można np. wziąć jeden człon jego nazwiska i dodać nazwisko żony?
I jeszcze jedna sprawa: gdy parka bierze ślub i oboje chcą mieć podwójne nazwisko (wcześniej mieli pojedyncze), to czym muszą mieć nazwiska w tej samej kolejności czy nie? Jeśli nie muszą, to jak na nich mówimy "Państwo..." (np. Państwo Kowalscy)? Albo co widnieje na tabliczce na drzwiach od mieszkania
erha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 15:55   #581
treeth
Raczkowanie

Ja niezbyt się orientuję w temacie nazwisk. Wiem tylko, że nazwisko nie może mieć 3 członów

Mam takie pytanie : o co chodzi z tym super tekstem? :
- Lubię placki.
- Daj kamienia. ( to jak się coś nie podoba? )

Wszyscy tak gadają a ja totalnie nie wiem o co chodzi

Edytowane przez treeth
Czas edycji: 2009-08-07 o 15:57
treeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 16:11   #582
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Cytat:
Napisane przez treeth Pokaż wiadomość
Ja niezbyt się orientuję w temacie nazwisk. Wiem tylko, że nazwisko nie może mieć 3 członów

- Lubię placki.

Lubię placki- z serialu Johny Bravo, gdzie Johny chciał się dostać na zebranie tajnego bractwa. Każdy wchodzący musiał podać tajne hasło. Johny powiedział "lubię placki", a i tak został wpuszczony.

Daj kamienia- filmik z joemonster.org, gdzie jest mecz, cośtam się na boisku stało i słychać w tle przeraźliwe "daj kamienia!" (wypowiedziane bardziej kamjeńja!)
Stary 2009-08-07, 16:11   #583
aezn913
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie
Znam kilka osób, które mają ur. 29 lutego i na ogół większość składa im życzenia 28!

Cytat:
Napisane przez peggy_blue Pokaż wiadomość
1. nie, ja za to mam uczucie przetłuszczonych włosów
2. nie sądzę, myślę, że to taka sama bujda jak to, ze kiedy kobieta w ciąży się przestraszy i krzyknie, to w miejscu w którym się potem dotknie dziecko będzie miało znamię...
3. zgadzam się z sosik
peggy_blue , może nie do końca tak, ale dla mnie to nie jest taka bujda w 100%, jakby się mogło wydawać. Oczywiście nie ma co popadać w paranoję, ale dam ci na to PRZYKŁAD mojej cioci.

Otóż jej starszy 0 12lat brat (a mój wujek) jako dzieciak gdzieś tam latał z kolegami z podwórka, w coś się bawili, i jakoś tak wyszło, że - przykładowo z jakieś szafy na strychu - wystawał gwóźdź, o który On zahaczył i rozerwał sobie skórę gdzieś blisko OKA. Babcia, była w ciąży chyba ok 3-4msc, i kiedy wujek przyleciał, trzymając się za oko, cały we KRWI, na dłoni, we włosach itd, i jak to dziecko, w panice zaczął krzyczeć, że wybił sobie oko. Babcia tak się przestraszyła, że pod wpływem stresu i tych emocji - ZEMDLAŁA!

Kiedy urodziła się ciotka, na jej twarzy, była odciśnięta ręka. Taka żółta plama, obejmująca oko i brwi, w kształcie dłoni. Włoski także z tej jednej strony, miała jasne pasma, jak zacieki od czegoś.

Od razu oczywiście, skojarzono to z tą sytuacją, z tą krwią, tym okiem itd

Śladu dzisiaj jednak na jej twarzy nie ma, gdyż jakaś ruska położna od razu zabrała dziecko, i kazała przemyć twarz łożyskiem! co pomogło. Jednak w tym jednym oku rzęsy i brwi są białe, drugie normalne czarne, a we włosach, ma rzeczywiście "naturalne pasemka" co oczywiście, nie rzuca to się, aż tak w oczy, ale jeśli ktoś się przyjrzy i wskaże się palcem ooo zobacz , to faktycznie widać pomimo farbowania itd
aezn913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 17:25   #584
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez treeth Pokaż wiadomość

- Lubię placki.

Daj kamienia : http://www.youtube.com/watch?v=kyoOPy4_GPs
Chodzi o zepsutą akcję, kibicowi się nie spodobało za bardzo ;d
Stary 2009-08-07, 18:20   #585
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aezn913 Pokaż wiadomość
Znam kilka osób, które mają ur. 29 lutego i na ogół większość składa im życzenia 28!

peggy_blue , może nie do końca tak, ale dla mnie to nie jest taka bujda w 100%, jakby się mogło wydawać. Oczywiście nie ma co popadać w paranoję, ale dam ci na to PRZYKŁAD mojej cioci.

Otóż jej starszy 0 12lat brat (a mój wujek) jako dzieciak gdzieś tam latał z kolegami z podwórka, w coś się bawili, i jakoś tak wyszło, że - przykładowo z jakieś szafy na strychu - wystawał gwóźdź, o który On zahaczył i rozerwał sobie skórę gdzieś blisko OKA. Babcia, była w ciąży chyba ok 3-4msc, i kiedy wujek przyleciał, trzymając się za oko, cały we KRWI, na dłoni, we włosach itd, i jak to dziecko, w panice zaczął krzyczeć, że wybił sobie oko. Babcia tak się przestraszyła, że pod wpływem stresu i tych emocji - ZEMDLAŁA!

Kiedy urodziła się ciotka, na jej twarzy, była odciśnięta ręka. Taka żółta plama, obejmująca oko i brwi, w kształcie dłoni. Włoski także z tej jednej strony, miała jasne pasma, jak zacieki od czegoś.

Od razu oczywiście, skojarzono to z tą sytuacją, z tą krwią, tym okiem itd

Śladu dzisiaj jednak na jej twarzy nie ma, gdyż jakaś ruska położna od razu zabrała dziecko, i kazała przemyć twarz łożyskiem! co pomogło. Jednak w tym jednym oku rzęsy i brwi są białe, drugie normalne czarne, a we włosach, ma rzeczywiście "naturalne pasemka" co oczywiście, nie rzuca to się, aż tak w oczy, ale jeśli ktoś się przyjrzy i wskaże się palcem ooo zobacz , to faktycznie widać pomimo farbowania itd
Moja mama się oparzyła jak była ze mną w ciąży i tam gdzie się dotknęła też mam znamię

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 19:05   #586
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Co oznaczają skróty na karetkach : N, S? R to wiem, ale z tamtymi się dotąd nie spotykałam, dopiero po przeprowadzce do wiekszego miasta zauważyłam takie skróty.

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 19:18   #587
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Cytat:
Moja mama się oparzyła jak była ze mną w ciąży i tam gdzie się dotknęła też mam znamię
A mojego kolegi babcia w młodości rozjaśniała włosy i w pewnym momencie został jej jasny placek włosów na głowie, który za nic nie chciał się zafarbować. Zaszła w ciążę, urodziła się ciocia, która ma jaśniejszy placek w tym samym miejscu, co babcia. A co najśmieszniejsze, ciocia urodziła rzeczonego kolegę, który... ma jasny placek włosów na głowie w tym samym miejscu, co babcia i ciocia

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

N/NR- neonatologiczna, czyli działa jak Rka (używane w sytuacji bezpośredniego zagrożenia życia, karetce reanimacyjnej musi być lekarz) do transportu noworodków i niemowląt (do 1 roku życia).
S- specjalistyczna, w której jest wyspecjalizowany w medycynie ratunkowej lekarz. Do 2010 wszystkie karetki w Polsce z Rek przejdą na Ski

Nie pytałaś, ale dodam, ze są jeszcze karetki
K- kardiologiczne
P- przewozowe/T-transportowe (używane do transportu ludzi, którzy nie potrzebują intensywnego nadzoru lub narządów, krwi, po 2010 wszystkie przewozowe/transportowe będą jako T)
W- wypadkowe (do 2010 będą funkcjonowały jako P- podstawowe)
R- reanimacyjne
Stary 2009-08-07, 19:18   #588
aezn913
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Stromanthe Pokaż wiadomość
A mojego kolegi babcia w młodości rozjaśniała włosy i w pewnym momencie został jej jasny placek włosów na głowie, który za nic nie chciał się zafarbować. Zaszła w ciążę, urodziła się ciocia, która ma jaśniejszy placek w tym samym miejscu, co babcia. A co najśmieszniejsze, ciocia urodziła rzeczonego kolegę, który... ma jasny placek włosów na głowie w tym samym miejscu, co babcia i ciocia
To jest dla mnie właśnie ciekawe, bo przecież takich rzeczy generalnie nie dziedziczy się genetycznie ?! więc skąd ?! to bym chciała wiedzieć, ale nie mam kogo zapytać
aezn913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 19:40   #589
peggy_blue
Zakorzenienie

no wlasnie moja mama z moja siostra w ciazy sie przestraszyla jaszczurki, ale tak bardzo, ze dostala mini ataku histerii i dotknela sie twarzy. wszystkie ciotki ja straszyly, ze dziecko bedzie mialo straszne znamie, a siostra urodzila sie normalna, z gladka buzia. ale slyszy sie o takich rzeczach, ciekawe wiec, czy ma to jakies naukowe wytlumaczenie
Stary 2009-08-07, 19:52   #590
Flexoidka
Raczkowanie

GG do Flexoidka Send a message via Skype™ to Flexoidka

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
taaak, Kalat moja biblia!

Marbella, gdzieś czytałam, że 7 tysięcy.
....ale sie osmialm na tym watku, po za tym dowiedzialam sie duzo fajnych ciekawych roznych rzeczy hehe a do Ciebie cholernarejestracja mam pytanko czy ta ksiazke kalat o tej biopsychologi, gdybym ja sobie tak normalnie zakupila moglabym ja normalnie zrozumiec hehe???... co prawda nie zamierzam studiowac psychologi ale rozne rzeczy mnie ciekawia i zastanawiam sie czy to jest ksiazka ktora mozna poczytac rowniez po za lawka na studiach z gory dziekuje za opd
Flexoidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 20:03   #591
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Flexoidka Pokaż wiadomość
....ale sie osmialm na tym watku, po za tym dowiedzialam sie duzo fajnych ciekawych roznych rzeczy hehe a do Ciebie cholernarejestracja mam pytanko czy ta ksiazke kalat o tej biopsychologi, gdybym ja sobie tak normalnie zakupila moglabym ja normalnie zrozumiec hehe???... co prawda nie zamierzam studiowac psychologi ale rozne rzeczy mnie ciekawia i zastanawiam sie czy to jest ksiazka ktora mozna poczytac rowniez po za lawka na studiach z gory dziekuje za opd

Tak, Kalat to autor oczywiście, pisze baaaardzo przystępnym językiem, wrzuca masę ciekawostek, i to generalnie jest fajna lektura Z tym, że to podręcznik do biopsychologii, więc jest masa informacji o neuroprzekaźnikach, budowie mózgu, neuronach...te rozdziały są mniej ciekawe, o ile Cię to nie fascynuje Ale bardzo polecam, ja tę książkę uwielbiam. Podobnie jak podręcznik Zimbardo, który jest wstępem do psychologii, i takim ugryzieniem każdego tematu po trochu.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 20:14   #592
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n_omi Pokaż wiadomość
jesli wygodniej Ci podniesc noge na metr do umywalki niz parenascie centymetrów do bidetu to bedzie Ci wygodniej
No tak, ale do umywalki nie trzeba sie schylać, a do bidetu tak... Chyba, że chodzi o opłukanie nóg samą wodą

dlaczego do rentgena trzeba zdjąć biżuterie? Tzn chodzi o metal, ale dlaczego?

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 20:15   #593
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

a ja mam takie pytanko...
czy jeżeli mam suplement diety - tabletki ziołowe "na włosy i paznokcie", to one działają tylko na włosy na głowie (w ulotce jest napisane, że wzmacniają cebulki włosów), czy na wszystkie inne włoski na ciele także?
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 21:10   #594
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

[QUOTE=nicRu;13422642]Czyli to kwestia przyzwyczajen mózgu.
Dzięki wam np wybadałam, że najbardziej mi do typu antropologicznego alpejskiego/uralskiego, ale trudno się sklasyfikować samemu

1.
To ja spytam tak: często przemarzaja mi dłonie, nogi (mimo skarpet pod kolano, ocieplanych butów, dwoch par rekawiczek). Czy ma to związek z bólem jaki odczuwam czasem w nogach (przeszywający ból w środku nogi, trudny do opisania?)

nie wiem czy ci ktos odpowiedział bo dopiero nadrabiam wątek moze to skurcze spowodowane brakiem magnezu (niestety mam wątpliwą przyjemność odczuwania ich czasem)

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 21:28   #595
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
czy jeżeli mam suplement diety - tabletki ziołowe "na włosy i paznokcie", to one działają tylko na włosy na głowie (w ulotce jest napisane, że wzmacniają cebulki włosów), czy na wszystkie inne włoski na ciele także?
Ooo ciekawe pytanie. Podłączam się.
Stary 2009-08-07, 22:00   #596
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym powiedziała, że na wszystkie, bo w sumie jak zrobić tabletkę, żeby działała na głowę, ale na pachę już nie ?
To jakby zrobić tabletki nawilżające łydki, ale twarz nie, bo nam się przetłuszcza.
Stary 2009-08-07, 22:02   #597
go2me
Rozeznanie

Cytat:
na wszystkie włosy , przeciez nie moga działać tylko na włosy na głowie a gdzie indziej już nie,
mi po takich tabletkach powyrastały nowe włoski praktycznie na całej twarzy( i innych miejscach gdzie normalnie wcześniej nie były widoczne), aż się przestraszyłam że obrosnę cała i przestałam te tabletki brać

go2me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 22:07   #598

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość

dlaczego do rentgena trzeba zdjąć biżuterie? Tzn chodzi o metal, ale dlaczego?
Bo promieniowanie może ci je zerwać, przeciąć skórę. Poza tym wynik nie wyjdzie.
Kiedyś miałam robioną tomografię mózgu i przed tym zabiegiem musiałam wypełnić ankietę, czy mam np. zastawkę serca. Wtedy się zastanawiałam, dlaczego. Teraz już wiem, zastawka zostałaby wyrwana z serca i ciała.
Boże, jak dobrze, że nic metalowego w sobie nie miałam i nie miałabym w tej sytuacji ochoty zrobić sobie żartu i zakreślić odpowiedź "nie mam". Wtedy byłoby wesoło
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 22:15   #599
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Bo promieniowanie może ci je zerwać, przeciąć skórę. Poza tym wynik nie wyjdzie.
Kiedyś miałam robioną tomografię mózgu i przed tym zabiegiem musiałam wypełnić ankietę, czy mam np. zastawkę serca. Wtedy się zastanawiałam, dlaczego. Teraz już wiem, zastawka zostałaby wyrwana z serca i ciała.
Boże, jak dobrze, że nic metalowego w sobie nie miałam i nie miałabym w tej sytuacji ochoty zrobić sobie żartu i zakreślić odpowiedź "nie mam". Wtedy byłoby wesoło
Dobrze wiedzieć... przez chwile mnie kusiło, żeby jednego kolczyka nie wyciągać, bo jest troche kłopotliwy, ale jednak wyjełam Btw pani 'obsługująca' nie pytała, czy mam coś w uszach(ja spytałam, czy trzeba wyjąć), ale może by by zauważyła jak mnie tam ustawiała.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 22:33   #600
201710120930
Konto usunięte

To i ja się zapytam < chodź się wstydzę>

-Czy język jakim sie posługujemy ma wpływ na tembr głosu?-

Słyszałam/czytałam że nad wieloma rzeczoma dotyczącymi głosu mozna popracować jednak tembr jest cechą wrodzoną.
Ale.
Dajmy na to przeciętny amerykański film ,tam nawet trzecioplanowy aktor/ka ma przepiekny niski głos a juz u naszych sąsiadów Czechów słyszę same wysokie tony (i męskie!)
Wiem bo bardzo zwracam na to uwagę-angol z piskliwym głosem to naprawde rzadkość

Powiedzcie sobie coś na głos w innym języku,czy barwa się zmienia czy mi sie tylko wydaje?
Co tam w gardziole pracuje inaczej ?
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości