|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedziałąm co zrobić tymbardziej ze ta woda leciala ciurkiem i nawet papieru nie dało się spuścić
|
|
#573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
okres nie może trwać kilku godzin, bo po wydzielajac tak dużą ilość krwi po prostu wykrwawiłybyśmy się a nasz organizm nie jest w stanie tak szybko produkować krwinek dlatego odbywa sie to powoli przez kilka dni
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie
![]() Jak ktoś się urodzi 29 lutego to kiedy składa się życzenia urodzinowe? 28 lutego czy 1 marca?
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
a jak to jest ze chłopak ma dwa nazwiska(nie ma żony
), każde od jednego rodzica(przyjmujac ze maja odemienne) czy jak to jest?
|
|
|
|
#579 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się to dość skomplikowane, tak na sucho, na pewno gdybym miała "model" przed sobą zaraz bym zaskoczyła. A to powyższe zastosowanie rzeczywiście by się przydało, zdecydowanie Cytat:
![]() No przykro mi, nigdy u nikogo znajomego w domu bidetu nie widziałam, nie miałam też okazji korzystać w żadnym miejscu (co nie jest równoznaczne z tym, że nie utrzymuję higieny osobistej, radzę sobie po prostu w inny sposób z podmywaniem się). A wstyd to by był dopiero, jakbym się nie doinformowała i na przykład usiłowała do takiego bidetu załatwić ![]() Cytat:
) dzieci. Nasze będą miały również nazwisko dwuczłonowe. Na pewno to mało praktyczne, ale nie mogliśmy się zdecydować, kto przejmie czyje nazwisko (ja do swojego jestem bardzo przywiązana ) Może to stąd ów kawaler ma takie nazwisko? Edit: sytuacja, że rodzice zostają każde przy swoim nazwisku rodowym, a dziecko ma dwuczłonowe złożone z tych dwóch jest też jak najbardziej możliwa. Czasem też gdy ktoś należy do rodziny z konotacjami szlacheckimi, ta część nazwiska świadcząca o pochodzeniu też wędruje.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-08-07 o 08:42 |
|||
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
W związku z nazwiskami nasunęło mi się takie pytanie: jeśli ten chłopak ma dwuczłonowe nazwisko, to czy będzie je dalej przekazywać (żonie i dzieciom) w całości? Czy będzie można np. wziąć jeden człon jego nazwiska i dodać nazwisko żony?
I jeszcze jedna sprawa: gdy parka bierze ślub i oboje chcą mieć podwójne nazwisko (wcześniej mieli pojedyncze), to czym muszą mieć nazwiska w tej samej kolejności czy nie? Jeśli nie muszą, to jak na nich mówimy "Państwo..." (np. Państwo Kowalscy)? Albo co widnieje na tabliczce na drzwiach od mieszkania
|
|
|
|
#581 |
|
Raczkowanie
|
Ja niezbyt się orientuję w temacie nazwisk. Wiem tylko, że nazwisko nie może mieć 3 członów
![]() Mam takie pytanie : o co chodzi z tym super tekstem? : - Lubię placki. - Daj kamienia. ( to jak się coś nie podoba? ) ![]() Wszyscy tak gadają a ja totalnie nie wiem o co chodzi
Edytowane przez treeth Czas edycji: 2009-08-07 o 15:57 |
|
|
|
#582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj kamienia- filmik z joemonster.org, gdzie jest mecz, cośtam się na boisku stało i słychać w tle przeraźliwe "daj kamienia!" (wypowiedziane bardziej kamjeńja!) |
|
|
|
|
#583 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Otóż jej starszy 0 12lat brat (a mój wujek) jako dzieciak gdzieś tam latał z kolegami z podwórka, w coś się bawili, i jakoś tak wyszło, że - przykładowo z jakieś szafy na strychu - wystawał gwóźdź, o który On zahaczył i rozerwał sobie skórę gdzieś blisko OKA. Babcia, była w ciąży chyba ok 3-4msc, i kiedy wujek przyleciał, trzymając się za oko, cały we KRWI, na dłoni, we włosach itd, i jak to dziecko, w panice zaczął krzyczeć, że wybił sobie oko. Babcia tak się przestraszyła, że pod wpływem stresu i tych emocji - ZEMDLAŁA! Kiedy urodziła się ciotka, na jej twarzy, była odciśnięta ręka. Taka żółta plama, obejmująca oko i brwi, w kształcie dłoni. Włoski także z tej jednej strony, miała jasne pasma, jak zacieki od czegoś. Od razu oczywiście, skojarzono to z tą sytuacją, z tą krwią, tym okiem itd Śladu dzisiaj jednak na jej twarzy nie ma, gdyż jakaś ruska położna od razu zabrała dziecko, i kazała przemyć twarz łożyskiem! co pomogło. Jednak w tym jednym oku rzęsy i brwi są białe, drugie normalne czarne, a we włosach, ma rzeczywiście "naturalne pasemka" co oczywiście, nie rzuca to się, aż tak w oczy, ale jeśli ktoś się przyjrzy i wskaże się palcem ooo zobacz , to faktycznie widać pomimo farbowania itd
|
||
|
|
|
#584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi o zepsutą akcję, kibicowi się nie spodobało za bardzo ;d
|
|
|
#585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Co oznaczają skróty na karetkach : N, S? R to wiem, ale z tamtymi się dotąd nie spotykałam, dopiero po przeprowadzce do wiekszego miasta zauważyłam takie skróty.
|
#587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- N/NR- neonatologiczna, czyli działa jak Rka (używane w sytuacji bezpośredniego zagrożenia życia, karetce reanimacyjnej musi być lekarz) do transportu noworodków i niemowląt (do 1 roku życia). S- specjalistyczna, w której jest wyspecjalizowany w medycynie ratunkowej lekarz. Do 2010 wszystkie karetki w Polsce z Rek przejdą na Ski Nie pytałaś, ale dodam, ze są jeszcze karetki K- kardiologiczne P- przewozowe/T-transportowe (używane do transportu ludzi, którzy nie potrzebują intensywnego nadzoru lub narządów, krwi, po 2010 wszystkie przewozowe/transportowe będą jako T) W- wypadkowe (do 2010 będą funkcjonowały jako P- podstawowe) R- reanimacyjne |
|
|
|
|
#588 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie moja mama z moja siostra w ciazy sie przestraszyla jaszczurki, ale tak bardzo, ze dostala mini ataku histerii i dotknela sie twarzy. wszystkie ciotki ja straszyly, ze dziecko bedzie mialo straszne znamie, a siostra urodzila sie normalna, z gladka buzia. ale slyszy sie o takich rzeczach, ciekawe wiec, czy ma to jakies naukowe wytlumaczenie
|
|
|
|
#590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a do Ciebie cholernarejestracja mam pytanko czy ta ksiazke kalat o tej biopsychologi, gdybym ja sobie tak normalnie zakupila moglabym ja normalnie zrozumiec hehe???... co prawda nie zamierzam studiowac psychologi ale rozne rzeczy mnie ciekawia i zastanawiam sie czy to jest ksiazka ktora mozna poczytac rowniez po za lawka na studiach z gory dziekuje za opd![]() |
|
|
|
|
#591 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Tak, Kalat to autor oczywiście, pisze baaaardzo przystępnym językiem, wrzuca masę ciekawostek, i to generalnie jest fajna lektura Z tym, że to podręcznik do biopsychologii, więc jest masa informacji o neuroprzekaźnikach, budowie mózgu, neuronach...te rozdziały są mniej ciekawe, o ile Cię to nie fascynuje Ale bardzo polecam, ja tę książkę uwielbiam. Podobnie jak podręcznik Zimbardo, który jest wstępem do psychologii, i takim ugryzieniem każdego tematu po trochu.
|
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlaczego do rentgena trzeba zdjąć biżuterie? Tzn chodzi o metal, ale dlaczego?
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam takie pytanko...
czy jeżeli mam suplement diety - tabletki ziołowe "na włosy i paznokcie", to one działają tylko na włosy na głowie (w ulotce jest napisane, że wzmacniają cebulki włosów), czy na wszystkie inne włoski na ciele także?
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nicRu;13422642]Czyli to kwestia przyzwyczajen mózgu.
Dzięki wam np wybadałam, że najbardziej mi do typu antropologicznego alpejskiego/uralskiego, ale trudno się sklasyfikować samemu ![]() 1. To ja spytam tak: często przemarzaja mi dłonie, nogi (mimo skarpet pod kolano, ocieplanych butów, dwoch par rekawiczek). Czy ma to związek z bólem jaki odczuwam czasem w nogach (przeszywający ból w środku nogi, trudny do opisania?) nie wiem czy ci ktos odpowiedział bo dopiero nadrabiam wątek moze to skurcze spowodowane brakiem magnezu (niestety mam wątpliwą przyjemność odczuwania ich czasem)
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo ciekawe pytanie. Podłączam się.
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jakby zrobić tabletki nawilżające łydki, ale twarz nie, bo nam się przetłuszcza.
|
|
#597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi po takich tabletkach powyrastały nowe włoski praktycznie na całej twarzy( i innych miejscach gdzie normalnie wcześniej nie były widoczne), aż się przestraszyłam że obrosnę cała i przestałam te tabletki brać
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś miałam robioną tomografię mózgu i przed tym zabiegiem musiałam wypełnić ankietę, czy mam np. zastawkę serca. Wtedy się zastanawiałam, dlaczego. Teraz już wiem, zastawka zostałaby wyrwana z serca i ciała. Boże, jak dobrze, że nic metalowego w sobie nie miałam i nie miałabym w tej sytuacji ochoty zrobić sobie żartu i zakreślić odpowiedź "nie mam". Wtedy byłoby wesoło
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć... przez chwile mnie kusiło, żeby jednego kolczyka nie wyciągać, bo jest troche kłopotliwy, ale jednak wyjełam Btw pani 'obsługująca' nie pytała, czy mam coś w uszach(ja spytałam, czy trzeba wyjąć), ale może by by zauważyła jak mnie tam ustawiała.
|
|
#600 |
|
Konto usunięte
|
To i ja się zapytam < chodź się wstydzę>
-Czy język jakim sie posługujemy ma wpływ na tembr głosu?- Słyszałam/czytałam że nad wieloma rzeczoma dotyczącymi głosu mozna popracować jednak tembr jest cechą wrodzoną. Ale. Dajmy na to przeciętny amerykański film ,tam nawet trzecioplanowy aktor/ka ma przepiekny niski głos a juz u naszych sąsiadów Czechów słyszę same wysokie tony (i męskie!) Wiem bo bardzo zwracam na to uwagę-angol z piskliwym głosem to naprawde rzadkość Powiedzcie sobie coś na głos w innym języku,czy barwa się zmienia czy mi sie tylko wydaje? Co tam w gardziole pracuje inaczej ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.

To mam pytanie
I chciałam spuścić wodę, naciskam guziczek, a tu hmmm szok
Deska zaczęła się obracać wydając przy tym dosyć głośne dźwięki
Moja mina

Każdy myślący człowiek jest ateistą"
moglabym ja normalnie zrozumiec hehe???... co prawda nie zamierzam studiowac psychologi ale rozne rzeczy mnie ciekawia i zastanawiam sie czy to jest ksiazka ktora mozna poczytac rowniez po za lawka na studiach