Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-18, 16:25   #2431
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
To dobrze że jest jeszcze ktoś kto stawia opór różowym falbankom

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Bromusia Ty to masz łeb ja widzisz w ogóle nie pomyślałam o tym żeby pod pajaca coś jeszcze włożyć. ale to co mówisz ma sens jak najbardziej......chyba muszę jeszcze sporo poczytać a co najważniejsze sporo bodziaków kupić
Kurczzzzzzzzzzze......... ....co za durny ten wizaz dzisiaj Caly dzien probuje sie dobic i nic sie nie wlacza........Jakie to znow za "udogodnienia" wymyslaja??!!

Kolanosia ja tez nie moge patrzec na te rozowe rozowosci dajace po oczach na stoiskach dla dziewczynek...

Body jak najbardziej "pod" pajacyka...

Zbieram sie na Szkole Rodzenia powoli...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 16:34   #2432
mamrotka
Wtajemniczenie

Czesc mamusie

Dawno tu nie pisalam ale staralam sie czytac w miare moich mozliwosci ide nadrabiac zaleglosci watkowe

Razem z TZ mocno trzymamy kciuki za synka bravurki widac ze maluszek jest silny wierzymy ze bedzie dobrze

u nas ok. dzidzia rozrabia, jak ja kocham te kopniaczki

widze ze macie juz duzo rzeczy kupionych dla maluchow, my poki co jeszcze nie mamy nic oprocz kilku bodziakow, na zakupy nastawiam sie na koniec wrzesnia ale tak mnie korci zeby juz cos kupic

jeszcze ten nasz remont nieszczesny, poki co zmianiaja nam dach i w tym tygodniu bedzie piec do co ale sie ciesze ze wszystko idzie do przodu, mam nadzieje przeprowadzic sie do konca wrzesnia

i mam takie pytanie wiecie moze jakie sa te dolne normy poziomu cukru we krwi po tescie obciazenia glukoza (50) po godzinie? wyszlo mi 94,9 i sie zastanawiam czy to normalne czy nie jest za niski ten poziom
Stary 2009-08-18, 16:46   #2433
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

KOLANOSIA - wiesz co chyba tak z tym cichym ślubem będzie najlepszy pomysl bo co innego w tej sytuacji zrobic bo jestem załamana ;( .Już grzesiek mówił że trzeba tak zrobić,wczesniej mi mówił,ale ja go niesłuchałam bo boje sie slubu niewiem czemu może to dla mnie nowe wydarzenie i to bardzo.

A co do ciuszków są śliczne naprawdę kochane ja od września planuje coś kuic z lumpeksu u mnie jest jeden taki upatrzony ceny od 3 złotych w góre ale sa super ciuszki dla dziecka.To najlepszy lumpeks u nas jeszcze wiem że jest koło szczecina jeden ale niemam gdzie jeździc tylko tam jak tu mam na miejscu.
BRAVURKA - ciesze sie że jestes juz z nami i Patryk walczy bo wie że ma dla kogo.

A co do bodzinków z długim rękawem to kupuje ale z 10 sztuk i resztę z krótkim bo u nas zima to tak grzeja mocno że to masakra,można chodzic w majtkach samych hihihi,.a Wiktor malutki będzie to z dala od okna.I mam takie wrażenie że jednak jakoś tak dziwnie ostatnio sie czuje że urodze wcześnie.jeszcze zobaczymy jakie te wyniki będą moje bo jak złe to mówiła że szpital,ale może tylko straszy.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Mamrotka-ja miałam też taki mały dokładnie 84 czy 86 już niepamiętam dokładnie.I doktorowa mi powiedziała że lepiej jak mam niski niż za wysoki.W takim razie musi byc dobry.
Stary 2009-08-18, 16:54   #2434
samanthhha
Wtajemniczenie

Hej! Ale jestem zła na wizaż dzisiaj! Od rana próbuje wejść na stronę i nie mogę. Eh udało się wreszcie...

Co do uprzejmości w urzędach to zobaczymy jak jutro potraktują mnie i Tża Idziemy ustalić datę ślubu cywilnego Tyle zwlekaliśmy a tu jeszcze miesiąc będzie trzeba czekać... Chciałabym szybciej no ale cóż

Biorę się za czytanie. Widziałam zdjęcia ubranek, mapy edukacyjnej itp. Wszystko jest taaakie piękne ah eh uh!!!
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 16:54   #2435
kachula27
Zakorzenienie

Hej mamusie
Ja dopiero teraz moglam sie zalogowac,caly dzien wizaz mi nie chcial dzialac dopiero teraz

zaraz podczytam co napisalyscie

NO i Bravurko kochana ciesze sie ogromnie ze takie dobre wiesci dzis od Ciebie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 16:57   #2436
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
KOLANOSIA - wiesz co chyba tak z tym cichym ślubem będzie najlepszy pomysl bo co innego w tej sytuacji zrobic bo jestem załamana ;( .Już grzesiek mówił że trzeba tak zrobić,wczesniej mi mówił,ale ja go niesłuchałam bo boje sie slubu niewiem czemu może to dla mnie nowe wydarzenie i to bardzo.

A co do ciuszków są śliczne naprawdę kochane ja od września planuje coś kuic z lumpeksu u mnie jest jeden taki upatrzony ceny od 3 złotych w góre ale sa super ciuszki dla dziecka.To najlepszy lumpeks u nas jeszcze wiem że jest koło szczecina jeden ale niemam gdzie jeździc tylko tam jak tu mam na miejscu.
BRAVURKA - ciesze sie że jestes juz z nami i Patryk walczy bo wie że ma dla kogo.

A co do bodzinków z długim rękawem to kupuje ale z 10 sztuk i resztę z krótkim bo u nas zima to tak grzeja mocno że to masakra,można chodzic w majtkach samych hihihi,.a Wiktor malutki będzie to z dala od okna.I mam takie wrażenie że jednak jakoś tak dziwnie ostatnio sie czuje że urodze wcześnie.jeszcze zobaczymy jakie te wyniki będą moje bo jak złe to mówiła że szpital,ale może tylko straszy.

Przykro mi, ze trafilas na taka malpe ostatnia w urzedzie...

A z tym cichym slubem to moze byc dobry pomysl...Twoj Grzesiek ucieszy sie, ze dalas sie w koncu przekonac...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 17:00   #2437
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Cześc wam mamusie

Byłam dziś w urzędzie pracy chciałam się zarejestrowac wypełniłam tą karte rejestracyjna wszystko pięknie ładnie.Czekałam w kolejce do pokoju 2 godziny prawie.taka tu u nas przyjmuja.Gdy już weszłam to zaczeła się mnie pytać o różne rzeczy,ale gdy zapytała mnie ta facia o to iż "po co pani przyszła?i czy jestem gotowa do pracy ???
Aż mi szczęka opadła widac chyba że jestem w ciąży a ta małpa powiedziala ze niepotrzebnie przyszłam jesli odmawiam pracy to oni niemoga mnie zarejestrowac tylko dlatego ze chce sie ubezpieczyc.Az sie popłakałam i wyszłam to powiedzialam jej że widze ze nawet w ciazy niemozna byc żeby sie zarejestrowac chore maskra jestem zła i załamana.teraz dosyc że wydatki bo Wiktor to jeszcze wyjdzie na to że będziemy musieli wziasc slub szybko przed urodzeniem Wiktora musze o tym pomyslec bo co zrobie

Paczko ja skończyłam studia w czerwcu i nie pracowałam i nawet sie nei rejestrowałam, bo wiem, że to nic mi nei da Dopiero jak weźmiemy slub, to Tz mnie u siebie w pracy ubezpieczy...
Beznadziejnie z tym wszytskim, ale co zrobic

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 17:08   #2438
martaN23
Zadomowienie

Bravurko -fajnie że są nowe dobre wieści od Wastrzymam mocno kciuki za twojego synka
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 17:11   #2439
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Bravurko -fajnie że są nowe dobre wieści od Wastrzymam mocno kciuki za twojego synka
I ja również
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 17:46   #2440
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Dziękuje za odpowiedzi i słowa otuchy i zrozumienie.
Grzesiek pojechał ze swoim bratem na ryby.Ja zostałam sama z nikola oglądamy detektywów,zaraz idę do sklepu po chlebek.Bo na kolacje niemamy i muszę iść bo niewiem kiedy Grzesiek wróci,.
Slub kosztuje ok;100zł,
Wezmiemy świadków i zrobimy ślubik po cichu.
Ale to narazie moje myśli są napewno Grzes sie ucieszy że w koncu sie zdecydowałam .To napisze jak coś wieczorem ok,20 lub 21,bo zapewne dlugo beda siedziec na tych swoich rybkach.

To spadam kochane ))))))))
Stary 2009-08-18, 17:47   #2441
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Mamrotka-ja miałam też taki mały dokładnie 84 czy 86 już niepamiętam dokładnie.I doktorowa mi powiedziała że lepiej jak mam niski niż za wysoki.W takim razie musi byc dobry.
czyli nie jest ze mna zle

trzymam kciuki zeby obeszlo sie bez szpitala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 18:10   #2442
martaN23
Zadomowienie

mam pytanie odnośnie hemoglobiny jakie macie wyniki?ja co miesiąc gorzej teraz mam 10

a tu wklejam zdjęcie kocyka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_2330.jpg (153,6 KB, 24 załadowań)
Stary 2009-08-18, 18:49   #2443
flowerspower
Raczkowanie

Jaki słodziaszny ten kocyk
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 18:51   #2444
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie odnośnie hemoglobiny jakie macie wyniki?ja co miesiąc gorzej teraz mam 10

No Marta ja jutro tez ide wlasnie zrobic wyniki i zastanawaiam sie jaki wynik mi wyjdzie ostatnio mialam 11 a min jest od 12 ale caly czas biore zelazo wiec zobaczymy mam nadzieje ze juz bedzie dobrze
A ty bierzesz cos na taki niski wynik?jakies zelazo?

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 19:07   #2445
fruzia01
Raczkowanie

laski, ale się dzisiaj uśmiałam
byliśmy w komisie oglądać wózki - spodobał mi się mutsy w kolorze czerwonym
pani sprzedawczyni zachwalała go na wszystkie sposoby, a koronnym argumentem było że nie potrzebuję już czerwonej kokardki wiązać bo cały wózek jest czerwony i nikt mi "dziecka nie ociotuje" na moje niedowierzające "że co zrobi?" pani zaczęła wykład że przecież różni ludzie do wózka zaglądają i niby mówią że ładne dziecko a naprawdę to nie wiadomo jakie mają intencje.. więc się wiąże dziecku czerwone kokardki bo kolor czerwony odgania te złe.... (chyba złe moce miała na myśli) i ogólnie to ona zabobonna nie jest, ale to dotyczy dziecka więc w to akurat wierzy i swojemu wiązała

nie, ani troche zabobonna nie jest
a mamy XXI wiek
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 19:20   #2446
kolanosia
Rozeznanie

Marta i Kachula ja tez mam niski poziom żelaza i to od samego początku ciąży. Najpierw miałam 9, potem 11 a teraz znów spadło i jest 10. Cały czas brałam terdyferon fol, najpierw po 2 tabl dziennie potem już po jednej. Po ostatniej wizycie myśłałam, że mi znowu lekarz przepisze ale powiedział, że choć wyniki nie są rewelacyjne to tragiczne też nie i mam sobie zrobić przerwę. W tym czasie będę brać witaminy, kupiłam sobie Feminatal metafolin + DHA. Będę brać przez miesiąc a potem zobaczymy. Najwyżej jakiś Biofer sobie dokupię i tyle.
Mam nadzieję, że ta hemoglobinka nie będzie nam już spadać

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość
pani sprzedawczyni zachwalała go na wszystkie sposoby, a koronnym argumentem było że nie potrzebuję już czerwonej kokardki wiązać bo cały wózek jest czerwony i nikt mi "dziecka nie ociotuje" na moje niedowierzające "że co zrobi?" pani zaczęła wykład że przecież różni ludzie do wózka zaglądają i niby mówią że ładne dziecko a naprawdę to nie wiadomo jakie mają intencje.. więc się wiąże dziecku czerwone kokardki bo kolor czerwony odgania te złe.... (chyba złe moce miała na myśli) i ogólnie to ona zabobonna nie jest, ale to dotyczy dziecka więc w to akurat wierzy i swojemu wiązała

a mamy XXI wiek

Acha chyba moniam pytała co zrobić po ukąszeniu osy czy pszczoły.....na pewno jakiś okładzik z altacetu, lodu i zawsze można wykorzystać też połówkę świeżej cebuli

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Marta kocyk śliczny, spodobałby się mojemu TŻ (z zamiłowania i zawodu fascynat kolejnictwa)
Stary 2009-08-18, 19:31   #2447
martaN23
Zadomowienie

fajnie że podoba się wam kocyk dostałam od koleżankimi się też podoba i jest jak nowy
nic nie biorę na to żelazo w czwartek mam wizytę to pewnie mi coś gin da to się będziemy faszerować
Stary 2009-08-18, 19:42   #2448
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ela, czytalam o Twoich wynikach glukozy - czy w zwiazkuz tym odkladacie wyjazd? Ale masz tak male przekroczenie normy, ze na pewno nastepne wyniki sie unormują....
na razie tydzień będziemy w domu, a w pon wybieramy się do znajomych,którzy mieszkaja nad morzem!
Mam nadzieję, że kolejne adanie nic nie wykaże!! na ttto baaaardzo liczę, bo dieta mnie wykańcza... (nawet ulubionych płatków z mlekiem nie mogę jeść )

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Kolanosia ja tez nie moge patrzec na te rozowe rozowosci dajace po oczach na stoiskach dla dziewczynek...
ej dziewczyny, bo ż mi się smutno zrobiło jak tak wypisujecie na ten róż! ja też nie lubię przesady z różem od góry do dołu, falbanek, itp ale niektóre ciuszki sa słodkie...

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
i mam takie pytanie wiecie moze jakie sa te dolne normy poziomu cukru we krwi po tescie obciazenia glukoza (50) po godzinie? wyszlo mi 94,9 i sie zastanawiam czy to normalne czy nie jest za niski ten poziom
u Ciebie wszystko w normie, nie masz się czym martwić! chciałabym być na Twoim miejscu i zjeść 3 tabliczki czekolady!!!

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Paczko ja skończyłam studia w czerwcu i nie pracowałam i nawet sie nei rejestrowałam, bo wiem, że to nic mi nei da Dopiero jak weźmiemy slub, to Tz mnie u siebie w pracy ubezpieczy...
Beznadziejnie z tym wszytskim, ale co zrobic
no myślę że po studiach właśnie ma to sens, ja tak zrobiłam 2 lata temu i bez problemu mnie zarejestrowali i ubezpieczenie miałam

Cytat:
kurcze ostatnie badanie miałam dość dawno i niepamiętam jakie miałam wyniki (ale była anemia), i od tego badania mam brać biofer 3 razy dziennie

Piękne ciuszki powklejałyście, kocyki, maty nie można oderwać wzroku!

buziaki, idę pooglądać tv, bo humor coś mi nie dopisuje! tak bym sobie zjadła coś słodkiego

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 20:08   #2449
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusieJa też się dziś nie umiałam dopchać na wizaz Dziś byłam pierwszy raz od ponad tygodnia poza domem, tż pozwolił mi z nim jechać na zakupy Aż mi lepiej

Bravurko bardzo się cieszę na takie wiadomości, oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
c
co do sterylizatorow i laktatorow i innych wynalazkow to ja postanowilam wlasnie wszytsko kupic Tommy Tippee bo jednak rozmawiajac z bardziej ode mnie doswiadczonymi matkami butelki tej firmy sa bardziej polecane od Aventu.
teraz czekam tylko na jakies promocje, ktore niedlugo powinny sie zaczac i wtedy nabede osprzet

a dzis mnie juz od rana zakupilam sobie dwie pary jeansow ciazowych, bujaczek dla malej i dwie pary spioszkow.a nawet jeszcze z lozka nie wstalam jak to ma w zwyczju mawiac moj Tata: ten internet nas zgubi
Ja też postanowiłam wszystko kupić z Tommy Tippee i już nawet znalazłam fajną ofertę na allegro ale potem doczytałam że są jakieś nowe butelki z tej firmy ale bez bisofenolu No więc czytam co to za substancja i znalazłam artykuł

http://kronikamerykanska.blox.pl/200...isfenol-A.html

i teraz już sama nie wiem. Oglądanie butelek zajmuje mi 3 dzień a co z resztą:confused ::con fused:
Proszę o link do bujaczka, każdy pomysł do zgapienia to parę dni do przodu z szukaniem

Cytat:

Mam pytanko - nie kupujecie body z dlugimi rekawami? Bo ja najpierw nakupilam z krotkimi, bo nie pomyslalam, ze to zima i potem dokupilam pare z dlugimi...
Dziewczyny ubranka śliczne, ale o tym samym pomyślałam czy te body z krótkim rękawem to nie okażą się zbyteczne??? BO przecież zima? Chociaż my z tżtem jak się jeszcze nie znaliśmy to też nakupiliśmy takich z krótkim

Cytat:

Mam nadzieje, ze te kilka z dlugimi, ktore kupilam wystarcza...

Dziewczyny, ja zaraz zwariuje...siedzie juz kolejny dzien i szukam maty edukacyjnej...mam wybrane 2-3 modele i nie wiem ktory wybrac......
Śliczne te maty Tylko troszkę drogie Ja myślałam na matą z tej samej firmy ale ona się nazywa Małpia Wyspa i jest tańsza bo poniżej 200zł ale gdyby to tylko odemnie zależało to ja bym Wikiemu taką kupiła

http://www.allegro.pl/item706200919_...r_gratisy.html

Zresztą wszystkie są ładne, tiny love robi bardzo ładne zabawki. Ja nakręce tżta na karuzlkę z tej firmy

http://www.allegro.pl/item707082895_...e_gratisy.html

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Moja mama poszła dzisiaj na rynek i miała się zorientować czy są i po ile wypełnienia do dziecięcej pościeli, bo chciałam sobie porównać ceny z cenami na allegro . No i co dzwoni do mnie i mówi, że kupiła pościel i jeszcze kocyk bo takie były słodkie, że nie mogła się oprzeć ...
normalnie jej się należy.. miała tylko zapytać.
dobre, uśmiałam się na całego

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość

Dziewczyno jesteś zdrowa jak końJa po godzinie miałam 68 a norma jest od 70 do 110 a w ciąży to podobno jeszcze wyżej także jeżeli mój nie jest za niski to twój napewno

Cytat:

Kocyk śliczny, ja idę jutro robić badania. Strasznie się boję bo będę też oznaczać hormony tarczycy mam nadzieje że będzie ok. W czwartek będą wyniki i proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
No Marta ja jutro tez ide wlasnie zrobic wyniki i zastanawaiam sie jaki wynik mi wyjdzie ostatnio mialam 11 a min jest od 12 ale caly czas biore zelazo wiec zobaczymy mam nadzieje ze juz bedzie dobrze
Ja miałam 12,2 i biorę tylko feminatal. Zobaczymy co będzie w czwartek.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 20:57   #2450
mamrotka
Wtajemniczenie

ulzylo mi jak napisalyscie zem zdrowa jak kon jestem

jednak bez was mamusie ani rusz

TZ poszedl dzis odebrac moje wyniki i sobie zrobil badanie na cukier i wyszlo ze ma podwyzszony jutro idzie do lekarza, normalnie nie wiem co to bedzie jak sie okaze ze ma cukrzyce, juz kiedys byl w szpitalu i oblizali mu cukier we krwi wiec mozliwe ze teraz wszystko znow sie zaczyna

zmykam do lozeczka, milej nocki
Stary 2009-08-18, 22:03   #2451
malina81
Zadomowienie

Ja melduje sie po wizycie. Mały waży 1100g- w sumie jest w samym środku normy- jak zwykle bardzo ruchliwy- lekarz powiedział ze kształtuje sobie charakterek Ogólnie dzidzia zdrowa. A ja nadal mam łykać magnez bo skurcze są- na szczęście szyjka tylko nieznacznie skrócona wiec ginek mowi ze źle nie jest ale trzeba się oszczedzać... Do następnej wizyty mam sie zdecydować czy bede rodzic SN czy przez cc. A ja juz sama niewiem- bo sn boję sie panicznie po ostatnim porodzie- ale cc tez sie boję No cóz wyjścia nie ma- bo jakos urodzić musze
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 22:47   #2452
malutka_24
Wtajemniczenie

bravurko
my z Dawidkiem dalej trzymamy mocno kciuki za Patryczka Twój synek to dzielny chłopak, ma to po swojej mamusi
Stary 2009-08-18, 22:49   #2453
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc

Malinko czyli dobre wiesci

Paczka prawde mowiac nie spodziewalam sie ze jakiekolwiek problemy ci beda robic w UP.. mysle ze pomysl ze slubem nie jest zly, ale musisz sie szybko zorientowac co do terminow w usc. w naszym usc powiedzieli ze jak bede miala zaswiadczenie od ginekologa ze jestem w ciazy i w ktorym trymestrze to mozna bedzie zalatwic przyspieszenie terminu slubu tylko ze takie przyspieszenie to dodatkowy koszt bodajze 40zl.
ja rowniez proponuje przejsc sie do tego urzedu (o ile oczywiscie masz mocne nerwy i ochloniesz) i powiedziec ze jestes gotowa na podjecie pracy. co prawda nikt cie jako ciezarnej nie bedzie chcial zatrudnic ale gotowosc i wole pracy wykazujesz wiec nie powinni ci odmowic..
mam nadzieje ze tak lub inaczej uda ci sie problem rozwiazac (chocby zapisac sie do jakiejs szkoly pomaturalnej i tam sie ubezpieczyc za 35zl na rok) wazne abys miala podbita legitymacje..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 07:15   #2454
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Acha chyba moniam pytała co zrobić po ukąszeniu osy czy pszczoły.....na pewno jakiś okładzik z altacetu, lodu i zawsze można wykorzystać też połówkę świeżej cebuli
Dzięki tak stosowałam ale o cebuli zapomniałam teraz tylko strasznie swędzi... ale tak strasznie że mnie nosi

Dziewczyny pomóżcie --- co ja mam kupić TZ na 1 rocznice ślubu??????

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Kachula ja w moich wynikach mam że min jest 11,2 więc myśle że to normalne ja mam 11,3 i gin nic nie kazał brać...
Stary 2009-08-19, 07:29   #2455
kolanosia
Rozeznanie

Moniam jest jeszcze taki preparat w areozolu Sanofil, który działa znieczulająco i antyalergicznie. Jest stosowany właśnie po ukąszeniach owadów, wydaje mi się że może być stosowany w ciąży bo tylko działa miejscowo ale zawsze możesz podpytać jeszcze w aptece. To powinno przynieść ulgę
Stary 2009-08-19, 07:34   #2456
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Witam Mamusie

Cała noc nieprzespana kurczaki pieczone,dosyc że pogoda była fajna chłodniutka w nocy to ja niemogłam usnąć.Niewiem co mi jest może też że byłam okropnie zła na ten zasrany urząd pracy.Piję herbate i muszę iśc do sklepu po ogórki kiszone i ziemniaki chyba że ogórków kiszonych niebędzie to kupie przecier ogórkowy.

Grześiek mi mówił że jak wczoraj był w domu sam a ja pojechałam z Andrzejem (grzeska bratem)do up,to mama coś wspomniała czy chcemy w od września już wrócić że jemy wspólnie tzn,płacimy jej 800zł-a ona już kupuje wszystko a ja mam z głowy no nie wstawanie z rana chodzenie po sklepach robienie tylko dla 2 osób obiadek,Powiedziałam że muszę pomyśleć nad tym.Z jednej strony to oczywiscie że chce przejść na takie coś jak bylo przed wakacjami bo ja już bardziej jednak odczuwam to że boli mnie kręgosłup i plecki.I jest już mi ciężko.Zobaczymy jak to będzie,
Stary 2009-08-19, 08:00   #2457
domi7ks
Zakorzenienie

Paczko jesli chodzi o slub cywilny, to napewno miesiąc przed sie rezerwuje termin. Przychodzisz z dokumenatmi i Tz (oboje musicie byc, bo jak ja poszlam sama, do babka mnie wysmiała- nawet na forum o tym pisałam) a dkumenty to:akltualny skrócony odpis aktu urodzenia, Wasze dowody osobiste i kwota 84 zł. Ale wczesniej może ktos skoczyc do USC kiedy sa najbliższe terminy, bo to niby miesiąc wstecz trzeba rezerwowac, a wcale za miesiac nei musza byc wolne terminy, tylko troszke później

Z kolei jesli chodzi o nasz ślub cywilny, który ma sie odbyc w sobote. Pisałam Wam nieraz o Tz rodzeństwie, wiec byc moze niektore pamietaja (mielismy swego czasu rózne akcje z nimi wiec sie do nich nie odzywamy). Slub robimy w gronie swiadkow i rodzicow (za rok mamy koscilny). I wyobraźcie sobie, że wczoraj bezczelnie Tz siostra dzwoni z pretensjami do Tz, czego ona nie dostala zaproszenia na slub?a doklandie czego ona i jej braciszek nei dostali??Kurde jakos u mnie brat nie idzie i nikt z tego problemu nie robi. Juz nie pamietaja jak sie zachowywali jak Tz rodziców nie było w stosunku do nas?
Nie wiem, ale ja mam wrazenie, ze oni nawet ten dzien chca nam zepsuc nigdy nie chcialabym ich ogladac na naszym slubie, nawet cywilnym. Tyle sie przez nich napłakałam i nawkurzalam...Przeciez na poczatku mojej ciazy jak sie ze mna nie liczyli...

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 08:05   #2458
flowerspower
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Paczko jesli chodzi o slub cywilny, to napewno miesiąc przed sie rezerwuje termin. Przychodzisz z dokumenatmi i Tz (oboje musicie byc, bo jak ja poszlam sama, do babka mnie wysmiała- nawet na forum o tym pisałam) a dkumenty to:akltualny skrócony odpis aktu urodzenia, Wasze dowody osobiste i kwota 84 zł. Ale wczesniej może ktos skoczyc do USC kiedy sa najbliższe terminy, bo to niby miesiąc wstecz trzeba rezerwowac, a wcale za miesiac nei musza byc wolne terminy, tylko troszke później
Co do tych aktów urodzenia to jeśli któreś z was urodziło się w tym mieście w którym jest USC to nie jest potrzebny akt urodzenia bo oni je mają...przynajmniej tak było w naszym przypadku, że tylko dowody i 84 zeta.
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 08:07   #2459
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Byłam dziś w urzędzie pracy (...)Gdy już weszłam to zaczeła się mnie pytać o różne rzeczy,ale gdy zapytała mnie ta facia o to iż "po co pani przyszła?i czy jestem gotowa do pracy ???
Aż mi szczęka opadła widac chyba że jestem w ciąży a ta małpa powiedziala ze niepotrzebnie przyszłam jesli odmawiam pracy to oni niemoga mnie zarejestrowac tylko dlatego ze chce sie ubezpieczyc.Az sie popłakałam i wyszłam to powiedzialam jej że widze ze nawet w ciazy niemozna byc żeby sie zarejestrowac chore maskra jestem zła i załamana.
rozumiem twoje rozgoryczenie sytuacją ale muszę też stanąć w obronie urzędników...
taka jest zasada, że jeżeli zgłaszasz się do UP to jesteś gotowa do pracy, a nie tylko po ubezpieczenie. w urzędzie maja pełno ściemniaczy, którzy tylko oszukują i pracują na czarno więc są już wyczuleni. Z drugiej strony urzędniczka mogłaby przymknąć oko na kobietę w takim stanie i jakoś tą sprawę pchnąć no ale ludzie są różni...

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość

a mamy XXI wiek
he he nie słyszałam jeszcze o kokardach
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

Ja też postanowiłam wszystko kupić z Tommy Tippee i już nawet znalazłam fajną ofertę na allegro ale potem doczytałam że są jakieś nowe butelki z tej firmy ale bez bisofenolu No więc czytam co to za substancja i znalazłam artykuł
http://kronikamerykanska.blox.pl/200...isfenol-A.html
pierwszy raz o tym słyszę... trzeba się tym tematem zainteresować...

A u nas po wczorajszej wizycie wszystko w porządku. Najważniejsze, że serducho zdrowe i anatomicznie wszystko w normie. Płci nie dało się potwierdzić bo dzidzia była tak ułożona, że nie dało się zaglądnąć między nóżki

Czy wam lekarze sami od siebie mówią o wadze płodu? mnie jeszcze nikt nie mówił a na wizycie jestem tak zestresowana, że zapominam zapytać sama od siebie...

Pod wpływem niektórych wizażanek, zakupiłam wczoraj taki komplecik z długim rękawem dla mojego niuniaczka... jak dla mnie taki unisex bo nigdy nie wiadomo na 100% co się urodzi
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=705806861

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 08:16   #2460
bravurka
BAN stały

dziękuje wszystkim za wszystko

wczoraj byłam u małego i coraz lepiej jest nareszcie
mam nadzieje że już sie nie powtórzy takie coś jak teraz było
i dzisja nareszcie się troche wyspałam
chciałam też zdjecie małego wstawić ale narazie się powstrzymam bo to nie jest zbyt piekny widok
buziaki
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości