![]() |
#2431 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kolanosia ja tez nie moge patrzec na te rozowe rozowosci dajace po oczach na stoiskach dla dziewczynek... ![]() Body jak najbardziej "pod" pajacyka... ![]() Zbieram sie na Szkole Rodzenia powoli... ![]()
![]() |
#2432 |
Wtajemniczenie
|
Czesc mamusie
![]() Dawno tu nie pisalam ale staralam sie czytac w miare moich mozliwosci ![]() ![]() Razem z TZ mocno trzymamy kciuki za synka bravurki ![]() ![]() ![]() u nas ok. dzidzia rozrabia, jak ja kocham te kopniaczki ![]() widze ze macie juz duzo rzeczy kupionych dla maluchow, my poki co jeszcze nie mamy nic oprocz kilku bodziakow, na zakupy nastawiam sie na koniec wrzesnia ale tak mnie korci zeby juz cos kupic ![]() jeszcze ten nasz remont nieszczesny, poki co zmianiaja nam dach i w tym tygodniu bedzie piec do co ale sie ciesze ze wszystko idzie do przodu, mam nadzieje przeprowadzic sie do konca wrzesnia ![]() i mam takie pytanie wiecie moze jakie sa te dolne normy poziomu cukru we krwi po tescie obciazenia glukoza (50) po godzinie? wyszlo mi 94,9 i sie zastanawiam czy to normalne czy nie jest za niski ten poziom ![]()
#2433 |
Raczkowanie
|
KOLANOSIA - wiesz co chyba tak z tym cichym ślubem będzie najlepszy pomysl bo co innego w tej sytuacji zrobic bo jestem załamana
![]() ![]() ![]() ![]() A co do ciuszków są śliczne naprawdę kochane ja od września planuje coś kuic z lumpeksu u mnie jest jeden taki upatrzony ceny od 3 złotych w góre ale sa super ciuszki dla dziecka.To najlepszy lumpeks u nas jeszcze wiem że jest koło szczecina jeden ale niemam gdzie jeździc tylko tam jak tu mam na miejscu. BRAVURKA - ciesze sie że jestes juz z nami i Patryk walczy bo wie że ma dla kogo. ![]() A co do bodzinków z długim rękawem to kupuje ale z 10 sztuk i resztę z krótkim bo u nas zima to tak grzeja mocno że to masakra,można chodzic w majtkach samych hihihi, ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Mamrotka-ja miałam też taki mały dokładnie 84 czy 86 już niepamiętam dokładnie.I doktorowa mi powiedziała że lepiej jak mam niski niż za wysoki.W takim razie musi byc dobry.
#2434 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Ale jestem zła na wizaż dzisiaj!
![]() Co do uprzejmości w urzędach to zobaczymy jak jutro potraktują mnie i Tża ![]() ![]() ![]() Biorę się za czytanie. Widziałam zdjęcia ubranek, mapy edukacyjnej itp. Wszystko jest taaakie piękne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Ja dopiero teraz moglam sie zalogowac,caly dzien wizaz mi nie chcial dzialac dopiero teraz zaraz podczytam co napisalyscie NO i Bravurko kochana ciesze sie ogromnie ze takie dobre wiesci dzis od Ciebie ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi, ze trafilas na taka malpe ostatnia w urzedzie... ![]() A z tym cichym slubem to moze byc dobry pomysl...Twoj Grzesiek ucieszy sie, ze dalas sie w koncu przekonac... ![]()
![]() |
#2437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paczko ja skończyłam studia w czerwcu i nie pracowałam i nawet sie nei rejestrowałam, bo wiem, że to nic mi nei da ![]() Beznadziejnie z tym wszytskim, ale co zrobic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Zadomowienie
|
Bravurko -fajnie że są nowe dobre wieści od Was
![]() ![]()
#2439 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedzi i słowa otuchy i zrozumienie.
Grzesiek pojechał ze swoim bratem na ryby.Ja zostałam sama z nikola oglądamy detektywów,zaraz idę do sklepu po chlebek.Bo na kolacje niemamy i muszę iść bo niewiem kiedy Grzesiek wróci, ![]() Slub kosztuje ok;100zł, Wezmiemy świadków i zrobimy ślubik po cichu. Ale to narazie moje myśli są napewno Grzes sie ucieszy że w koncu sie zdecydowałam ![]() To spadam kochane ![]()
#2441 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki zeby obeszlo sie bez szpitala ![]()
![]() |
#2442 |
Zadomowienie
|
mam pytanie odnośnie hemoglobiny jakie macie wyniki?ja co miesiąc gorzej teraz mam 10
![]() a tu wklejam zdjęcie kocyka
#2443 |
Raczkowanie
|
Jaki słodziaszny ten kocyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Marta ja jutro tez ide wlasnie zrobic wyniki i zastanawaiam sie jaki wynik mi wyjdzie ostatnio mialam 11 a min jest od 12 ale caly czas biore zelazo wiec zobaczymy mam nadzieje ze juz bedzie dobrze A ty bierzesz cos na taki niski wynik?jakies zelazo?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Raczkowanie
|
laski, ale się dzisiaj uśmiałam
![]() byliśmy w komisie oglądać wózki - spodobał mi się mutsy w kolorze czerwonym pani sprzedawczyni zachwalała go na wszystkie sposoby, a koronnym argumentem było że nie potrzebuję już czerwonej kokardki wiązać bo cały wózek jest czerwony i nikt mi "dziecka nie ociotuje" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie, ani troche zabobonna nie jest ![]() a mamy XXI wiek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 | |
Rozeznanie
|
Marta i Kachula ja tez mam niski poziom żelaza i to od samego początku ciąży. Najpierw miałam 9, potem 11 a teraz znów spadło i jest 10. Cały czas brałam terdyferon fol, najpierw po 2 tabl dziennie potem już po jednej. Po ostatniej wizycie myśłałam, że mi znowu lekarz przepisze ale powiedział, że choć wyniki nie są rewelacyjne to tragiczne też nie i mam sobie zrobić przerwę. W tym czasie będę brać witaminy, kupiłam sobie Feminatal metafolin + DHA. Będę brać przez miesiąc a potem zobaczymy. Najwyżej jakiś Biofer sobie dokupię i tyle.
Mam nadzieję, że ta hemoglobinka nie będzie nam już spadać ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Acha chyba moniam pytała co zrobić po ukąszeniu osy czy pszczoły.....na pewno jakiś okładzik z altacetu, lodu i zawsze można wykorzystać też połówkę świeżej cebuli ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Marta kocyk śliczny, spodobałby się mojemu TŻ (z zamiłowania i zawodu fascynat kolejnictwa) ![]()
![]() |
#2447 |
Zadomowienie
|
fajnie że podoba się wam kocyk dostałam od koleżanki
![]() ![]() nic nie biorę na to żelazo w czwartek mam wizytę to pewnie mi coś gin da to się będziemy faszerować ![]()
#2448 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że kolejne adanie nic nie wykaże!! na ttto baaaardzo liczę, bo dieta mnie wykańcza... (nawet ulubionych płatków z mlekiem nie mogę jeść ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękne ciuszki powklejałyście, kocyki, maty ![]() buziaki, idę pooglądać tv, bo humor coś mi nie dopisuje! tak bym sobie zjadła coś słodkiego ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() Bravurko bardzo się cieszę na takie wiadomości, oby tak dalej ![]() Cytat:
![]() http://kronikamerykanska.blox.pl/200...isfenol-A.html i teraz już sama nie wiem. Oglądanie butelek zajmuje mi 3 dzień ![]() ![]() ![]() ![]() Proszę o link do bujaczka, każdy pomysł do zgapienia to parę dni do przodu z szukaniem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() http://www.allegro.pl/item706200919_...r_gratisy.html Zresztą wszystkie są ładne, tiny love robi bardzo ładne zabawki. Ja nakręce tżta na karuzlkę z tej firmy http://www.allegro.pl/item707082895_...e_gratisy.html Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja miałam 12,2 i biorę tylko feminatal. Zobaczymy co będzie w czwartek. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Wtajemniczenie
|
ulzylo mi jak napisalyscie zem zdrowa jak kon jestem
![]() jednak bez was mamusie ani rusz ![]() TZ poszedl dzis odebrac moje wyniki i sobie zrobil badanie na cukier i wyszlo ze ma podwyzszony ![]() ![]() zmykam do lozeczka, milej nocki ![]()
#2451 |
Zadomowienie
|
Ja melduje sie po wizycie. Mały waży 1100g- w sumie jest w samym środku normy- jak zwykle bardzo ruchliwy- lekarz powiedział ze kształtuje sobie charakterek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Malinko czyli dobre wiesci ![]() Paczka prawde mowiac nie spodziewalam sie ze jakiekolwiek problemy ci beda robic w UP.. mysle ze pomysl ze slubem nie jest zly, ale musisz sie szybko zorientowac co do terminow w usc. w naszym usc powiedzieli ze jak bede miala zaswiadczenie od ginekologa ze jestem w ciazy i w ktorym trymestrze to mozna bedzie zalatwic przyspieszenie terminu slubu tylko ze takie przyspieszenie to dodatkowy koszt bodajze 40zl. ja rowniez proponuje przejsc sie do tego urzedu (o ile oczywiscie masz mocne nerwy i ochloniesz) i powiedziec ze jestes gotowa na podjecie pracy. co prawda nikt cie jako ciezarnej nie bedzie chcial zatrudnic ale gotowosc i wole pracy wykazujesz wiec nie powinni ci odmowic.. mam nadzieje ze tak lub inaczej uda ci sie problem rozwiazac (chocby zapisac sie do jakiejs szkoly pomaturalnej i tam sie ubezpieczyc za 35zl na rok) wazne abys miala podbita legitymacje..
#2454 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny pomóżcie --- co ja mam kupić TZ na 1 rocznice ślubu?????? ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
Kachula ja w moich wynikach mam że min jest 11,2 więc myśle że to normalne ja mam 11,3 i gin nic nie kazał brać... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Rozeznanie
|
Moniam jest jeszcze taki preparat w areozolu Sanofil, który działa znieczulająco i antyalergicznie. Jest stosowany właśnie po ukąszeniach owadów, wydaje mi się że może być stosowany w ciąży bo tylko działa miejscowo ale zawsze możesz podpytać jeszcze w aptece. To powinno przynieść ulgę
![]()
#2456 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
![]() Cała noc nieprzespana kurczaki pieczone,dosyc że pogoda była fajna chłodniutka w nocy to ja niemogłam usnąć.Niewiem co mi jest może też że byłam okropnie zła na ten zasrany urząd pracy.Piję herbate i muszę iśc do sklepu po ogórki kiszone i ziemniaki chyba że ogórków kiszonych niebędzie to kupie przecier ogórkowy. ![]() Grześiek mi mówił że jak wczoraj był w domu sam a ja pojechałam z Andrzejem (grzeska bratem)do up,to mama coś wspomniała czy chcemy w od września już wrócić że jemy wspólnie tzn,płacimy jej 800zł-a ona już kupuje wszystko a ja mam z głowy no nie wstawanie z rana chodzenie po sklepach robienie tylko dla 2 osób obiadek,Powiedziałam że muszę pomyśleć nad tym.Z jednej strony to oczywiscie że chce przejść na takie coś jak bylo przed wakacjami bo ja już bardziej jednak odczuwam to że boli mnie kręgosłup i plecki.I jest już mi ciężko.Zobaczymy jak to będzie, ![]()
#2457 |
Zakorzenienie
|
Paczko jesli chodzi o slub cywilny, to napewno miesiąc przed sie rezerwuje termin. Przychodzisz z dokumenatmi i Tz
![]() ![]() ![]() Z kolei jesli chodzi o nasz ślub cywilny, który ma sie odbyc w sobote. Pisałam Wam nieraz o Tz rodzeństwie, wiec byc moze niektore pamietaja (mielismy swego czasu rózne akcje z nimi wiec sie do nich nie odzywamy). Slub robimy w gronie swiadkow i rodzicow (za rok mamy koscilny). I wyobraźcie sobie, że wczoraj bezczelnie Tz siostra dzwoni z pretensjami do Tz, czego ona nie dostala zaproszenia na slub? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem, ale ja mam wrazenie, ze oni nawet ten dzien chca nam zepsuc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taka jest zasada, że jeżeli zgłaszasz się do UP to jesteś gotowa do pracy, a nie tylko po ubezpieczenie. w urzędzie maja pełno ściemniaczy, którzy tylko oszukują i pracują na czarno więc są już wyczuleni. Z drugiej strony urzędniczka mogłaby przymknąć oko na kobietę w takim stanie i jakoś tą sprawę pchnąć no ale ludzie są różni... Cytat:
![]() Cytat:
A u nas po wczorajszej wizycie wszystko w porządku. Najważniejsze, że serducho zdrowe i anatomicznie wszystko w normie. Płci nie dało się potwierdzić bo dzidzia była tak ułożona, że nie dało się zaglądnąć między nóżki ![]() Czy wam lekarze sami od siebie mówią o wadze płodu? mnie jeszcze nikt nie mówił a na wizycie jestem tak zestresowana, że zapominam zapytać sama od siebie... ![]() Pod wpływem niektórych wizażanek, zakupiłam wczoraj taki komplecik z długim rękawem dla mojego niuniaczka... jak dla mnie taki unisex bo nigdy nie wiadomo na 100% co się urodzi ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=705806861 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
BAN stały
|
dziękuje wszystkim za wszystko
![]() wczoraj byłam u małego i coraz lepiej jest nareszcie ![]() mam nadzieje że już sie nie powtórzy takie coś jak teraz było ![]() i dzisja nareszcie się troche wyspałam chciałam też zdjecie małego wstawić ale narazie się powstrzymam bo to nie jest zbyt piekny widok buziaki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.