|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX
fuksja, dobrze Cię tu widzieć.
Ale z drugiej to dobrze, że będziesz miała czym się zająć, to zawsze pomaga (patrz: mój wrzesień rok temu - pracowałam po 13h dziennie i tylko dlatego nie przeryczałam w poduszkę całego miesiąca). I - to minie, wiesz? ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Ja dziś byłam u okulisty i naprawdę mam już dość. Do którego lekarza specjalisty nie pójdę, to mi coś znajduje. Jeśli chodzi o oczu to mam niedotlenienie i wrastające naczynka krwionośne. Normalnie płakać mi się chce.. Nie dość, że mam okropne problemy z zębami (a dbam o nie pewnie dużo bardziej niż przeciętni ludzie) i z oczami, to jeszcze z ciśnieniem, z krwią i paroma innymi rzeczami. Wiem, że mogłoby być dużo gorzej, ale po prostu zaczyna mi brakować sił.. i pieniędzy.
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
fuksjaa
Nie wiem dokładnie co się stało, ale pamiętaj, że możesz na nas liczyć. Przesyłam moc wirtualnej energii ![]() emuś Ciebie też ściskam mocno
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie na początku BC była zbyt agresywna, teraz się przyzwyczaiłam i bardzo ją lubię (tylko nie nakładam na nos ze względu na naczynka - podejrzewam ją o pęknięcie jednego i nie chcę ryzykować następnych), ale miodli nie przebija Estella, mocne postanowienie do końca roku jeszcze b. b. b. długo Fuksja, zgadzam się z każdym słowem dziewczyn, w nas zawsze znajdziesz wsparcie
|
|
#3424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Em
Cytat:
Cytat:
W sumie to ja mam chyba skórę słonia jeżeli chodzi o maseczki oczyszczające bo Blue corn też spektakularnych efektów nie daje.
|
|
#3425 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Estello mocne postanowienie
trzymam kciuki, wszystkie wiemy jak zapasy potrafią przytłoczyć ![]() ja mam trochę inne postanowienie, oczywiście oprócz zużywania i niekupowania chcę przejść na tańsze kosmetyki do ciała i włosów. Uznałam, że nie ma wielkiej różnicy między Waxem L'Biotica i maską Sephory, a ta druga jest 3 razy droższa, to samo z szamponami - najlepiej służy mi ten z Ziai, a sam zapach w szamponie Sephory nie jest wart dopłaty 25 zł To samo z żelami pod prysznic czy masłami. TBS jest świetny, ale masła Joanny czy Eveline są tak samo dobre i o wiele tańsze. Oczywiście od czasu do czasu, zwłaszcza z okazji promocji skuszę się na coś takiego, ale generalnie planuję szukać perełek wśród tańszych rzeczy. Pielęgnacji twarzy nie chcę zamieniać na tańszą czy inną, bo chyba znalazłam wreszcie coś co mi służy i nie będę już za bardzo eksperymentować. Tak samo z perfumami czy kolorówką. Nie wiem czy to ma jakiś sens co napisałam, chyba mam za dużo czasu na myślenie ![]() em
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie trochę rzeczy jeszcze zamówiłam we wrześniu; przypomniało mi się też, że chcę zamówić coś z Biochemii Urody - m.in. tonik z kwasami, bo jak co roku mam zamiar się kwasić Zużywanie też mi nieźle idzie: w ciągu ostatnich kilku dni poszedł peeling do stóp, do ciała(dziś musiałam kupić nowy, bo nie miałam nic w domu). Na wykończeniu mam żel pod prysznic, balsam do ust, dezodorant i odżywkę 400ml!!! Powoli ubywa większości kosmetyków z opakowań. Chcę też wykończyć trochę próbek, bo w ogóle nie są mi potrzebne, szkoda żeby tak leżały. Jednego pudru sypkiego pięknie ubywa Muszę też znowu zacząć używać regularnie maseczek, ostatnimi czasy biorę szybki prysznic i padam na łóżko. Chciałabym wykończyć jakąś maskę
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
nosku wg. mnie bardzo dobre postanowienie
|
#3428 | ||||
|
|
Cytat:
jakie kwasy planujesz? tylko ten tonik?Cytat:
ja w ten sposób wykończyłam ostatnio dwie a dużo masz masek na stanie? Cytat:
znalazłam już sporo fajnych tańszych rzeczy, jak chociażby maseczki Himalaya czy odżywki L'Biotica, które mi pasują i bez sensu wydawać 3 razy więcej. Był chyba taki wątek kiedyś o tanich, sprawdzonych kosmetykach. Muszę go przestudiować ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- patrzcie jaką znalazłam recenzję płynu do higieny intymnej Cytat:
|
|
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeszcze Glyco A z poprzedniej jesieni - mam nadzieję, że zadziała. Jeśli nie to pewnie Effaclar K albo to nowe cudo Effaclarowe, bo ono też ma kwasy.Maseczek dużo wstyd się przyznać przede wszystkim mam od groma saszetek, więc na nie muszę mieć szlaban!A co ciekawego wykończyłaś? Ja dziś zrobię sobie odlewkę maseczki Lancaster od Eli, bo jeszcze jej nie zużyłam! Z glinek mam cały czas z olejkiem herbacianym TBS oraz Lirene zwężającą pory (na szczęście po pół opakowania), a z nawilżających Galenica jagodowego i jagodową algową. Oczywiście mówię tylko o tych otwartych Na wykończeniu mam jeszcze żel do mycia twarzy oraz peeling do rąk ![]() Cytat:
|
|
|
#3430 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co innego fanaberie kolorówkowo-perfumowe ![]() Cytat:
![]() A ja obiecuję nei kupić żadnego żelu pod prysznic póki nie zużyję przynajmniej połowy z obecnego stanu (16 wraz z zaczętymi )- znaczy ma przyjśc jeszcze ostatni z Oriflame bo jest w brakach.Kupiłam dziś waciki (jakieś nowe cleanic w SP wypatrzyłam, a potem w rossmannie widziałam je 2 razy tańsze ) płyn do higieny int. bo już denko prawie się odsłania i na dniach musze dokupić jakiś mocniejszy żel do mycia twarzy- myślę o Nowym Garnierze Active- zapoluję na kody rossmannowe bo w promocji SP kosztuje prawie tyle co gdziekolwiek indziej bez promocji ![]() Korzystałyście z tej promocji? trochę zakręcoan jest i nie wiem czy dam radę ![]() Byłam w dziekanacie rano, bo wczoraj usłyszałam kilka rzeczy które mnei mało o zawał nei przyprawiły- na szczęście wszystko dało się odkręcić i wszystko zależy od mojej mobilizacji naukowej, ech ![]() Em odwiedziłam Twojego rossmanna z koleżanką- wielkie toto, większy jest chyba tylko w Hucie w DH Wanda ![]() I przyszło zamówienie YR- nowe perfumy SoElixir są odtwócze- podobne do AmorAmor aczkolwiek bez tej przytłaczającej słodyczy, zadowolę się to miniaturką w zupełności ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
U mnei z maseczkami też zapas na pól roku- 3 tubki oriflame, 4 tubki Himalayi i 4 saszetki Dermiki ![]() Aha, zużyłam wczoraj peeling imbirowy Joaśki i szampon Clear ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- I jeszcze info dla Ice- lakierów Jumpy raczej nie będzei na stoisku Vipery w galerii kazimierz, konsultantka nie potrafiła podac przyczyny ale orientowała się gdzieś wyżej ![]() Aha i przepraszam Cię bardzo, że nei dałam znać o mojej wizycie na uczelni ale cholerka wczoraj dostałam taki masakryczny telefon od koleżanki o studiach, że zupełnie mi to wyleciało z głowy ze stresu, wybacz :sciana:
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Ja korzystałam z kodów z gazetki która była do 20.08. Nie wiem co jest w nowej bo na bieżąco nie jestem.
|
|
#3432 | |||||
|
|
Cytat:
u mnie będzie Lysanel, ale głównie na czoło, bo na nosie i policzkach mam zbyt kruche naczynka..Cytat:
![]() Lirene zwężająca pory jest fajna? bo jedna z dziewczyn na Perfumowym porównała ją do Clinique Emergency, którą właśnie wykończyłam i przyznaję, że byłaby to dobra wiadomość![]() Wykończyłam Blue Corn i tego Clinique'a właśnie. Teraz chyba skupię się na błotnej Himalayi ![]() Cytat:
poza tym przecież są w życiu jeszcze inne przyjemności niekosmetyczne, na które można wydawać pieniądze ![]() Cytat:
trzymam kciuki! chociaż nie powinno być chyba tak trudno, bo masz same smakołyki wśród tych żeli, sama przyjemność żużywać!Cytat:
|
|
|
#3433 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Muszę poszukać takiego miejsca.![]() Cytat:
Nic się nie stało i tak bym chyba nie bardzo miała jak się dziś spotkać, mam nadzieję, że uda nam się spotkać jutro albo pojutrze? Znajdziesz chwilkę? Bo ja będę w centrum na uczelni i jutro i pojutrze, jeszcze dam Ci znać w PW później w jakich godzinach. ![]() Wziąć Ci ten pomarańczowy lakier p2, o którym pisałam kiedyś, żebyś zobaczyła czy nie chcesz go przygarnąć? Testowałam go 3 warstwy na paznokciu i wygląda wtedy super. Jakbym nie miała już mojej doskonałej pomarańczki do stóp (a właściwie nawet marchewy ), to bym nie szukała mu już nowego domu.![]() Dumam właśnie nad kolejnym zamówieniem sallyhansenowym z Allegro, tym razem potrzebuję kliknąć Insta-Dri i dobrałabym mu coś jeszcze do towarzystwa w transporcie. Eh, trzeba się będzie szybko zdecydować i wracać do nauki. ![]() Fuksjaa ściskam, żeby wszystko się dobrze ułożyło. Em również ściskam i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać Edytowane przez iceflower Czas edycji: 2009-09-03 o 20:11 |
||
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jednak się złamałam
Kupiłam jedwab do włosów (no ale musiałam, bo się skończył) i szampon joanny do blond (też się skończył ). Ale zgrzeszyłam...pudrem brązującym Diora Tzn. jeszcze go nie mam, będę mieć za 3 tygodnie. Koleżanka mi przywiezie z Anglii. Tak się umówiłyśmy (idziemy razem na koncert, ja kupiłam bilety a ona mi za to Diora, żeby nie oddawać pieniędzy). hu he. Ale już będę grzeczna.. Bo ja mam odwyk absolutny w końcu, right? Ale musiałam tego Diora, bambus jest lekko za ciemny, czasem jest fajny, ale zwykle wolę jaśniejsze.
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koshatko- opowiedz ciemniakowi jak się z tej promocji lorzysta
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: Weszłam na rossnet i nie widzę kodów. Może będą widoczne dopiero jutro?
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2009-09-03 o 20:50 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może kiedyś będę potrzebować tego samego (oby nie)
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
W danym dniu obowiązuje kod tylko na 1 produkt. Po ten żel musisz iść 12.09 (w sobotę).
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, chyba już sobie poradzę
![]() Aaa, Ice weź lakier, może akurat mi się spodoba
|
#3441 | |
|
|
Cytat:
), mam nadzieję, że to pomoże.Bardzo wam dziękuję za wsparcie!
|
|
|
#3442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj się! ![]() Cytat:
![]() Mam takie samo podejście. Cytat:
|
|
#3443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pielęgnację też mam w miarę sprawdzoną i tu muszę przyznać, że rzadko drogeryjne kosmetyki dorównują tym aptecznym (wyjątek Garnier dla wrażliwców )będziemy rotfl ![]() Cytat:
![]() ja mam strasznie podły nastrój :/ TŻ może nie dostać się na 3 rok na studiach :/ dziś miał znaczącą poprawę i nie wyszło.. pod koniec miesiąca rozmowa z dziekanem, ale nie wiem, czy coś wskóra.. oby ![]() kiedyś mu powiedziałam, że jak nie zda to go rzucę i teraz biedak się męczy, czy nie blefowałam.. (myślałam, że to będzie dobra motywacja ) Ma jeszcze parę popraw, może jednak się uda..Choć ta dzisiejsza najważniejsza, bo to jakiś egzamin z pierwszego roku.. Ech, bardzo się tym przejęłam, na pewno go nie rzucę z takiego powodu, ale po części czuję się winna, że czasem za dużo czasu spędzał ze mną kosztem szkoły i teraz o..
|
|
#3444 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Oki
już przygotowany.No właśnie nie było fajnych lakierów u tego sprzedającego, co miał najtaniej Insta-Dri, więc wzięłam płyn do skórek i bazę przedłużającą trwałość lakieru. ![]() Cytat:
Nie na darmo się mówi, że ciężko naprawdę wylecieć ze studiów. Twój TŻ też na pewno da sobie radę.Zaczęło padać. A ja wciąz nie dorobiłam się parasola, bo lato było ładne i pogodne. I kurtkę mam w samochodzie u TŻ. Oby rano było ładnie jak będę musiała się ruszyć na uczelnię.
|
|
|
#3445 |
|
|
Wrzuciłam kolorówkę na wątek ze zbiorami.
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() O matko! Cytat:
![]() ![]() Ninuś nie martw się, na pewno jeszcze da się coś zrobić i Twój TŻ nie będzie musiał powtarzać roku ![]() ---------- Myślę, czy dziś iść po pracy do Solvaya czy nie....z jednej strony mi się nie chce za bardzo i jeszcze ta beznadziejna pogoda. Ale z drugiej mam ochotę na jakiś mały kosmetyczny drobiazg i chciałam jeszcze rozejrzeć się za jakimiś czółenkami na niskim obcasie w CCC Potrzebuję jakieś buciki do latania do pracy.A i jeszcze żebym nie zapomniała: Karolinko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina,
najserdeczniejsze życzenia urodzinowe, dużo pozytywnej energii, szczęścia w życiu, a w kosmetyczce samych sprawdzonych i wymarzonych perełek!
|
#3448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocno w to wierzęCytat:
![]() Cytat:
właśnie dla poprawy humoru jakimś małym cudeńkiem wczoraj byłam w CCC, mają całkiem fajne torebki i podobały mi się kolory: fiolet, czerń i szarość ![]() Karolina, wszystkiego co najlepsze, najpiękniejsze, najmilsze, najkosmetyczniejsze, dużo miłości, radości, szczęścia ![]() ![]() ![]()
|
|
#3449 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Wszystkiego najlepszego Karolinko
dużo szczęścia, miłości i kosmetycznych cudeniek sprawiających mnóstwo radości.
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).A co do butów - widziałam na którejś stronie fotki nowej kolekcji i spodobały mi się jedne czółenka na niskim obcasie granatowe. Szkoda tylko, że nie mają okrągłego noska tylko czub, ale na szczęście jego koniec jest zaokrąglony(mam jedne buty z CCC czarne lakierowane w identycznym fasonie i świetnie mi się noszą)
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

Ale z drugiej to dobrze, że będziesz miała czym się zająć, to zawsze pomaga (patrz: mój wrzesień rok temu - pracowałam po 13h dziennie i tylko dlatego nie przeryczałam w poduszkę całego miesiąca).
Jeśli chodzi o oczu to mam niedotlenienie i wrastające naczynka krwionośne. Normalnie płakać mi się chce.. Nie dość, że mam okropne problemy z zębami (a dbam o nie pewnie dużo bardziej niż przeciętni ludzie) i z oczami, to jeszcze z ciśnieniem, z krwią i paroma innymi rzeczami.
Wiem, że mogłoby być dużo gorzej, ale po prostu zaczyna mi brakować sił.. i pieniędzy.

Nie wiem dokładnie co się stało, ale pamiętaj, że możesz na nas liczyć. Przesyłam moc wirtualnej energii 

To samo z żelami pod prysznic czy masłami. TBS jest świetny, ale masła Joanny czy Eveline są tak samo dobre i o wiele tańsze. Oczywiście od czasu do czasu, zwłaszcza z okazji promocji skuszę się na coś takiego, ale generalnie planuję szukać perełek wśród tańszych rzeczy.
ogólnie trochę rzeczy jeszcze zamówiłam we wrześniu; przypomniało mi się też, że chcę zamówić coś z Biochemii Urody - m.in. tonik z kwasami, bo jak co roku mam zamiar się kwasić

wstyd się przyznać 

) płyn do higieny int. bo już denko prawie się odsłania i na dniach musze dokupić jakiś mocniejszy żel do mycia twarzy- myślę o Nowym Garnierze Active- zapoluję na kody rossmannowe bo w promocji SP kosztuje prawie tyle co gdziekolwiek indziej bez promocji

), mam nadzieję, że to pomoże.

).