Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-03, 16:20   #3421
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX

fuksja, dobrze Cię tu widzieć. Z jednej strony szkoda, że zaczynasz teraz te praktyki - wyrwałabym Cię gdzieś na parę dni. Ale z drugiej to dobrze, że będziesz miała czym się zająć, to zawsze pomaga (patrz: mój wrzesień rok temu - pracowałam po 13h dziennie i tylko dlatego nie przeryczałam w poduszkę całego miesiąca).
I - to minie, wiesz?

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Ja dziś byłam u okulisty i naprawdę mam już dość. Do którego lekarza specjalisty nie pójdę, to mi coś znajduje. Jeśli chodzi o oczu to mam niedotlenienie i wrastające naczynka krwionośne. Normalnie płakać mi się chce.. Nie dość, że mam okropne problemy z zębami (a dbam o nie pewnie dużo bardziej niż przeciętni ludzie) i z oczami, to jeszcze z ciśnieniem, z krwią i paroma innymi rzeczami. Wiem, że mogłoby być dużo gorzej, ale po prostu zaczyna mi brakować sił.. i pieniędzy.
Stary 2009-09-03, 16:42   #3422
isa666
Zakorzenienie

fuksjaa Nie wiem dokładnie co się stało, ale pamiętaj, że możesz na nas liczyć. Przesyłam moc wirtualnej energii

emuś Ciebie też ściskam mocno
Stary 2009-09-03, 16:53   #3423
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Jak dla mnie nie ma porównania. Po Blue Cornie mam efekty a po miodli zero.
no coś Ty dla mnie na początku BC była zbyt agresywna, teraz się przyzwyczaiłam i bardzo ją lubię (tylko nie nakładam na nos ze względu na naczynka - podejrzewam ją o pęknięcie jednego i nie chcę ryzykować następnych), ale miodli nie przebija

Estella, mocne postanowienie do końca roku jeszcze b. b. b. długo
Fuksja, zgadzam się z każdym słowem dziewczyn, w nas zawsze znajdziesz wsparcie
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 17:24   #3424
Koshatka
Zakorzenienie

Em

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Muszę porządnie uporządkować wszystkie sprawy i wprowadzić masę zmian, innego wyjścia nie ma.
Jakbyś chciała pogadać z kimś w realu to jestem do dyspozycji.

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
no coś Ty dla mnie na początku BC była zbyt agresywna, teraz się przyzwyczaiłam i bardzo ją lubię (tylko nie nakładam na nos ze względu na naczynka - podejrzewam ją o pęknięcie jednego i nie chcę ryzykować następnych), ale miodli nie przebija
No właśnie też się zdziwiłam. W sumie to ja mam chyba skórę słonia jeżeli chodzi o maseczki oczyszczające bo Blue corn też spektakularnych efektów nie daje.
Stary 2009-09-03, 17:35   #3425
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Estello mocne postanowienie trzymam kciuki, wszystkie wiemy jak zapasy potrafią przytłoczyć

ja mam trochę inne postanowienie, oczywiście oprócz zużywania i niekupowania chcę przejść na tańsze kosmetyki do ciała i włosów. Uznałam, że nie ma wielkiej różnicy między Waxem L'Biotica i maską Sephory, a ta druga jest 3 razy droższa, to samo z szamponami - najlepiej służy mi ten z Ziai, a sam zapach w szamponie Sephory nie jest wart dopłaty 25 zł To samo z żelami pod prysznic czy masłami. TBS jest świetny, ale masła Joanny czy Eveline są tak samo dobre i o wiele tańsze. Oczywiście od czasu do czasu, zwłaszcza z okazji promocji skuszę się na coś takiego, ale generalnie planuję szukać perełek wśród tańszych rzeczy.
Pielęgnacji twarzy nie chcę zamieniać na tańszą czy inną, bo chyba znalazłam wreszcie coś co mi służy i nie będę już za bardzo eksperymentować. Tak samo z perfumami czy kolorówką.
Nie wiem czy to ma jakiś sens co napisałam, chyba mam za dużo czasu na myślenie

em

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 17:54   #3426
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Estella, mocne postanowienie do końca roku jeszcze b. b. b. długo
Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Estello mocne postanowienie trzymam kciuki, wszystkie wiemy jak zapasy potrafią przytłoczyć
Musicie mnie wspierać ogólnie trochę rzeczy jeszcze zamówiłam we wrześniu; przypomniało mi się też, że chcę zamówić coś z Biochemii Urody - m.in. tonik z kwasami, bo jak co roku mam zamiar się kwasić już się nie mogę doczekać.

Zużywanie też mi nieźle idzie: w ciągu ostatnich kilku dni poszedł peeling do stóp, do ciała(dziś musiałam kupić nowy, bo nie miałam nic w domu). Na wykończeniu mam żel pod prysznic, balsam do ust, dezodorant i odżywkę 400ml!!! Powoli ubywa większości kosmetyków z opakowań. Chcę też wykończyć trochę próbek, bo w ogóle nie są mi potrzebne, szkoda żeby tak leżały. Jednego pudru sypkiego pięknie ubywa

Muszę też znowu zacząć używać regularnie maseczek, ostatnimi czasy biorę szybki prysznic i padam na łóżko. Chciałabym wykończyć jakąś maskę

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 17:58   #3427
isa666
Zakorzenienie

nosku wg. mnie bardzo dobre postanowienie Ja już dawno temu uznałam, że nie warto za pewne rzeczy przepłać. Owszem - raz na czas można sobie pozwolić na droższy kosmetyk dla zrobienia sobie przyjemności, ale bez przesady
Stary 2009-09-03, 18:20   #3428
noseknosek

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Musicie mnie wspierać ogólnie trochę rzeczy jeszcze zamówiłam we wrześniu; przypomniało mi się też, że chcę zamówić coś z Biochemii Urody - m.in. tonik z kwasami, bo jak co roku mam zamiar się kwasić już się nie mogę doczekać.
ja też się będę kwasić jakie kwasy planujesz? tylko ten tonik?
Cytat:
Napisane przez Estella
Muszę też znowu zacząć używać regularnie maseczek, ostatnimi czasy biorę szybki prysznic i padam na łóżko. Chciałabym wykończyć jakąś maskę
no to zacznij używać tylko jednej i to regularnie, np. co 2-3 dni. ja w ten sposób wykończyłam ostatnio dwie a dużo masz masek na stanie?

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
nosku wg. mnie bardzo dobre postanowienie Ja już dawno temu uznałam, że nie warto za pewne rzeczy przepłać. Owszem - raz na czas można sobie pozwolić na droższy kosmetyk dla zrobienia sobie przyjemności, ale bez przesady
dzięki znalazłam już sporo fajnych tańszych rzeczy, jak chociażby maseczki Himalaya czy odżywki L'Biotica, które mi pasują i bez sensu wydawać 3 razy więcej. Był chyba taki wątek kiedyś o tanich, sprawdzonych kosmetykach. Muszę go przestudiować

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

patrzcie jaką znalazłam recenzję płynu do higieny intymnej

Cytat:
Swietny kosemtyk,po zastosowaniu moja pochwa była milutka w dotyku i pachnąca.Czułam sie na prawde luksusowo.Moj misio powiedział ze pachne jak jabłuszko...
Swietnie sprawdza sie też do czyszczenia dywanów i tapicerek.

biegam
Stary 2009-09-03, 18:30   #3429
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
ja też się będę kwasić jakie kwasy planujesz? tylko ten tonik?

no to zacznij używać tylko jednej i to regularnie, np. co 2-3 dni. ja w ten sposób wykończyłam ostatnio dwie a dużo masz masek na stanie?
No coś Ty mam jeszcze Glyco A z poprzedniej jesieni - mam nadzieję, że zadziała. Jeśli nie to pewnie Effaclar K albo to nowe cudo Effaclarowe, bo ono też ma kwasy.
Maseczek dużo wstyd się przyznać przede wszystkim mam od groma saszetek, więc na nie muszę mieć szlaban!
A co ciekawego wykończyłaś? Ja dziś zrobię sobie odlewkę maseczki Lancaster od Eli, bo jeszcze jej nie zużyłam! Z glinek mam cały czas z olejkiem herbacianym TBS oraz Lirene zwężającą pory (na szczęście po pół opakowania), a z nawilżających Galenica jagodowego i jagodową algową. Oczywiście mówię tylko o tych otwartych

Na wykończeniu mam jeszcze żel do mycia twarzy oraz peeling do rąk

Cytat:
Świetna recenzja

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 18:46   #3430
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak jakoś ogarnę swoje myśli to napiszę.

Cytat:
Chcę kupić tylko lakiery OPI, bo dziewczyny mają zniżki.
Myślę, że do końca roku powinnam zminimalizować część zbiorów
Kto, gdzie i kiedy ma zniżki
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam u okulisty i naprawdę mam już dość. Do którego lekarza specjalisty nie pójdę, to mi coś znajduje. Jeśli chodzi o oczu to mam niedotlenienie i wrastające naczynka krwionośne. Normalnie płakać mi się chce.. Nie dość, że mam okropne problemy z zębami (a dbam o nie pewnie dużo bardziej niż przeciętni ludzie) i z oczami, to jeszcze z ciśnieniem, z krwią i paroma innymi rzeczami. Wiem, że mogłoby być dużo gorzej, ale po prostu zaczyna mi brakować sił.. i pieniędzy.
A to jest jakas powazna choroba z tymi oczami? Kurczę, taka jesteś szczęśliwa ostatnio a to przecież wyzwala dużo dobroczynnych substancji w organizmie
Cytat:
ja mam trochę inne postanowienie, oczywiście oprócz zużywania i niekupowania chcę przejść na tańsze kosmetyki do ciała i włosów. (...)
Owszem, ma sens JEśli nie masz z włosami i skórą większych problemów to jest to najrozsądniejsze wyjście Co innego fanaberie kolorówkowo-perfumowe
Cytat:
Trzymam kciuki
A ja obiecuję nei kupić żadnego żelu pod prysznic póki nie zużyję przynajmniej połowy z obecnego stanu (16 wraz z zaczętymi )- znaczy ma przyjśc jeszcze ostatni z Oriflame bo jest w brakach.
Kupiłam dziś waciki (jakieś nowe cleanic w SP wypatrzyłam, a potem w rossmannie widziałam je 2 razy tańsze ) płyn do higieny int. bo już denko prawie się odsłania i na dniach musze dokupić jakiś mocniejszy żel do mycia twarzy- myślę o Nowym Garnierze Active- zapoluję na kody rossmannowe bo w promocji SP kosztuje prawie tyle co gdziekolwiek indziej bez promocji
Korzystałyście z tej promocji? trochę zakręcoan jest i nie wiem czy dam radę

Byłam w dziekanacie rano, bo wczoraj usłyszałam kilka rzeczy które mnei mało o zawał nei przyprawiły- na szczęście wszystko dało się odkręcić i wszystko zależy od mojej mobilizacji naukowej, ech

Em odwiedziłam Twojego rossmanna z koleżanką- wielkie toto, większy jest chyba tylko w Hucie w DH Wanda

I przyszło zamówienie YR- nowe perfumy SoElixir są odtwócze- podobne do AmorAmor aczkolwiek bez tej przytłaczającej słodyczy, zadowolę się to miniaturką w zupełności

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
No coś Ty mam jeszcze Glyco A z poprzedniej jesieni - mam nadzieję, że zadziała. Jeśli nie to pewnie Effaclar K albo to nowe cudo Effaclarowe, bo ono też ma kwasy.
Maseczek dużo wstyd się przyznać przede wszystkim mam od groma saszetek, więc na nie muszę mieć szlaban!
A co ciekawego wykończyłaś? Ja dziś zrobię sobie odlewkę maseczki Lancaster od Eli, bo jeszcze jej nie zużyłam! Z glinek mam cały czas z olejkiem herbacianym TBS oraz Lirene zwężającą pory (na szczęście po pół opakowania), a z nawilżających Galenica jagodowego i jagodową algową. Oczywiście mówię tylko o tych otwartych

Na wykończeniu mam jeszcze żel do mycia twarzy oraz peeling do rąk

Świetna recenzja
Mówisz o tym Effaclar Duo czy jakoś tak? wiesz coś o nim więcej?

U mnei z maseczkami też zapas na pól roku- 3 tubki oriflame, 4 tubki Himalayi i 4 saszetki Dermiki

Aha, zużyłam wczoraj peeling imbirowy Joaśki i szampon Clear

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

I jeszcze info dla Ice- lakierów Jumpy raczej nie będzei na stoisku Vipery w galerii kazimierz, konsultantka nie potrafiła podac przyczyny ale orientowała się gdzieś wyżej

Aha i przepraszam Cię bardzo, że nei dałam znać o mojej wizycie na uczelni ale cholerka wczoraj dostałam taki masakryczny telefon od koleżanki o studiach, że zupełnie mi to wyleciało z głowy ze stresu, wybacz :sciana:
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 18:59   #3431
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
zapoluję na kody rossmannowe bo w promocji SP kosztuje prawie tyle co gdziekolwiek indziej bez promocji
Korzystałyście z tej promocji? trochę zakręcoan jest i nie wiem czy dam radę
Ja korzystałam z kodów z gazetki która była do 20.08. Nie wiem co jest w nowej bo na bieżąco nie jestem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-03, 19:07   #3432
noseknosek

Cytat:
Widziałam ten nowy Effaclar i nawet zaczął mnie kusić, ale postanowiłam nie być pierwsza i poczekam na jakieś wstępne opinie o nim. Glyco A to chyba niezły kaliber, z tego co kojarzę? u mnie będzie Lysanel, ale głównie na czoło, bo na nosie i policzkach mam zbyt kruche naczynka..
Cytat:
Napisane przez Estella
No to zadanie masz ułatwiona, zacznij od saszetek Lirene zwężająca pory jest fajna? bo jedna z dziewczyn na Perfumowym porównała ją do Clinique Emergency, którą właśnie wykończyłam i przyznaję, że byłaby to dobra wiadomość
Wykończyłam Blue Corn i tego Clinique'a właśnie. Teraz chyba skupię się na błotnej Himalayi
Cytat:
Owszem, ma sens JEśli nie masz z włosami i skórą większych problemów to jest to najrozsądniejsze wyjście Co innego fanaberie kolorówkowo-perfumowe
no i tego się trzymam poza tym przecież są w życiu jeszcze inne przyjemności niekosmetyczne, na które można wydawać pieniądze
Cytat:
Napisane przez rzyrafka
A ja obiecuję nei kupić żadnego żelu pod prysznic póki nie zużyję przynajmniej połowy z obecnego stanu (16 wraz z zaczętymi )- znaczy ma przyjśc jeszcze ostatni z Oriflame bo jest w brakach.
widzę, że wrzesień to miesiąc mocnych postanowień trzymam kciuki! chociaż nie powinno być chyba tak trudno, bo masz same smakołyki wśród tych żeli, sama przyjemność żużywać!
Cytat:
Napisane przez rzyrafka
Byłam w dziekanacie rano, bo wczoraj usłyszałam kilka rzeczy które mnei mało o zawał nei przyprawiły- na szczęście wszystko dało się odkręcić i wszystko zależy od mojej mobilizacji naukowej, ech
dobrze, że udało się wyjaśnić, za mobilizację

biegam
Stary 2009-09-03, 19:09   #3433
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Ice poszukaj w Krakowie hurtowni dla osób, które robią tipsy - oni mają duży wybór lakierów profesjonalnych. Polecam Chinę, jest bardzo dobra, kosztuje 18zł.
Dzięki, chyba to najlepszy pomysł żeby obejrzeć gdzieś te lakiery. Muszę poszukać takiego miejsca.

Cytat:
I jeszcze info dla Ice- lakierów Jumpy raczej nie będzei na stoisku Vipery w galerii kazimierz, konsultantka nie potrafiła podac przyczyny ale orientowała się gdzieś wyżej

Aha i przepraszam Cię bardzo, że nei dałam znać o mojej wizycie na uczelni ale cholerka wczoraj dostałam taki masakryczny telefon od koleżanki o studiach, że zupełnie mi to wyleciało z głowy ze stresu, wybacz :sciana:
No to szkoda z tymi lakierami Jumpy, byłam ich ciekawa, mogły mieć takie fajne kolory. Dzięki za informację.

Nic się nie stało i tak bym chyba nie bardzo miała jak się dziś spotkać, mam nadzieję, że uda nam się spotkać jutro albo pojutrze? Znajdziesz chwilkę? Bo ja będę w centrum na uczelni i jutro i pojutrze, jeszcze dam Ci znać w PW później w jakich godzinach.

Wziąć Ci ten pomarańczowy lakier p2, o którym pisałam kiedyś, żebyś zobaczyła czy nie chcesz go przygarnąć? Testowałam go 3 warstwy na paznokciu i wygląda wtedy super. Jakbym nie miała już mojej doskonałej pomarańczki do stóp (a właściwie nawet marchewy), to bym nie szukała mu już nowego domu.

Dumam właśnie nad kolejnym zamówieniem sallyhansenowym z Allegro, tym razem potrzebuję kliknąć Insta-Dri i dobrałabym mu coś jeszcze do towarzystwa w transporcie.

Eh, trzeba się będzie szybko zdecydować i wracać do nauki.

Fuksjaa ściskam, żeby wszystko się dobrze ułożyło.

Em również ściskam i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać

Edytowane przez iceflower
Czas edycji: 2009-09-03 o 19:11
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 19:42   #3434
bossy
Zakorzenienie

Dziewczyny jednak się złamałam
Kupiłam jedwab do włosów (no ale musiałam, bo się skończył) i szampon joanny do blond (też się skończył ).
Ale zgrzeszyłam...pudrem brązującym Diora Tzn. jeszcze go nie mam, będę mieć za 3 tygodnie. Koleżanka mi przywiezie z Anglii. Tak się umówiłyśmy (idziemy razem na koncert, ja kupiłam bilety a ona mi za to Diora, żeby nie oddawać pieniędzy). hu he. Ale już będę grzeczna.. Bo ja mam odwyk absolutny w końcu, right?

Ale musiałam tego Diora, bambus jest lekko za ciemny, czasem jest fajny, ale zwykle wolę jaśniejsze.

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 19:44   #3435
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Kupiłam jedwab do włosów (no ale musiałam, bo się skończył) i szampon joanny do blond (też się skończył ).
Ale zgrzeszyłam...pudrem brązującym Diora Tzn. jeszcze go nie mam, będę mieć za 3 tygodnie. Koleżanka mi przywiezie z Anglii. Tak się umówiłyśmy (idziemy razem na koncert, ja kupiłam bilety a ona mi za to Diora, żeby nie oddawać pieniędzy). hu he. Ale już będę grzeczna.. Bo ja mam odwyk absolutny w końcu, right?

Ale musiałam tego Diora, bambus jest lekko za ciemny, czasem jest fajny, ale zwykle wolę jaśniejsze.
Dobra, zakup usprawiedliwiony

Koshatko- opowiedz ciemniakowi jak się z tej promocji lorzysta
Stary 2009-09-03, 19:46   #3436
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:

Koshatko- opowiedz ciemniakowi jak się z tej promocji lorzysta
Wchodzisz na www.rossnet.pl/okazje i tam po zalogowaniu przy produktach są kody. Spisujesz te numerki i podajesz przy kasie razem z produktem. Wsio.

Edit:
Weszłam na rossnet i nie widzę kodów. Może będą widoczne dopiero jutro?

Edytowane przez Koshatka
Czas edycji: 2009-09-03 o 19:50 Powód: dopisek
Koshatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 19:47   #3437
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięks

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 19:53   #3438
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Wchodzisz na www.rossnet.pl/okazje i tam po zalogowaniu przy produktach są kody. Spisujesz te numerki i podajesz przy kasie razem z produktem. Wsio.

Edit:
Weszłam na rossnet i nie widzę kodów. Może będą widoczne dopiero jutro?
zaraz sprawdzę sobie, od jutra jest nowa gazetka i now ekody więc pewnei coś się pojawi. Ale widoczne są od razu kody na wszystkie dni? bo nei rozumiem właśnie tych dat
Cytat:
Dzięks
może kiedyś będę potrzebować tego samego (oby nie)
Stary 2009-09-03, 20:03   #3439
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz sprawdzę sobie, od jutra jest nowa gazetka i now ekody więc pewnei coś się pojawi. Ale widoczne są od razu kody na wszystkie dni? bo nei rozumiem właśnie tych dat
może kiedyś będę potrzebować tego samego (oby nie)
W danym dniu obowiązuje kod tylko na 1 produkt. Po ten żel musisz iść 12.09 (w sobotę).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-03, 20:05   #3440
rzyrafka
Zakorzenienie

Dzięki, chyba już sobie poradzę

Aaa, Ice weź lakier, może akurat mi się spodoba
Stary 2009-09-03, 20:42   #3441
emememsik

Cytat:
A to jest jakas powazna choroba z tymi oczami? Kurczę, taka jesteś szczęśliwa ostatnio a to przecież wyzwala dużo dobroczynnych substancji w organizmie
Nie jest poważna, o ile zacznie się cofać. Muszę iść na jeszcze jedną drogą wizytę, zmienić soczewki na inne (dużo droższe) i znacznie ograniczyć czas ich noszenia (co łatwe nie będzie ), mam nadzieję, że to pomoże.

Bardzo wam dziękuję za wsparcie!
Stary 2009-09-03, 20:50   #3442
sleepy
Zakorzenienie

Hej wszystkim
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wrzucialm fotki mojej pielęgnacji
Namęczyłam się.
Kolorówkę obfoce wieczorem lub już jutro (teraz nie mam siły)
Więc trzeba przygotować popcorn i zacząć seans

Cytat:
Hej Dziewczyny.

Chciałabym Wam bardzo podziękować za wirtualne wsparcie tutaj, dużo mi to daje. Muszę też podziękować Em za wsparcie smsowe.
Przeleżałam w łóżku i przepłakałam prawie tydzień. Kompletnie straciłam apetyt, ale wmuszam w siebie obiad, bo coś jednak jeść trzeba.
Dalej nie jest dobrze (chociaż i tak o niebo lepiej niż kilka dni temu), ale muszę się ogarnąć, bo od poniedziałku mam praktyki, w zasadzie to musiałam przyjechać już wczoraj i dziś, no i wiadomo - zapłakanymi oczami świecić nie będę.

Muszę porządnie uporządkować wszystkie sprawy i wprowadzić masę zmian, innego wyjścia nie ma.
Fuksjo, mam nadzieję że wszystko ułoży się po Twojej myśli
Trzymaj się!

Cytat:

ja mam trochę inne postanowienie, oczywiście oprócz zużywania i niekupowania chcę przejść na tańsze kosmetyki do ciała i włosów. Uznałam, że nie ma wielkiej różnicy między Waxem L'Biotica i maską Sephory, a ta druga jest 3 razy droższa, to samo z szamponami - najlepiej służy mi ten z Ziai, a sam zapach w szamponie Sephory nie jest wart dopłaty 25 zł To samo z żelami pod prysznic czy masłami. TBS jest świetny, ale masła Joanny czy Eveline są tak samo dobre i o wiele tańsze. Oczywiście od czasu do czasu, zwłaszcza z okazji promocji skuszę się na coś takiego, ale generalnie planuję szukać perełek wśród tańszych rzeczy.
Pielęgnacji twarzy nie chcę zamieniać na tańszą czy inną, bo chyba znalazłam wreszcie coś co mi służy i nie będę już za bardzo eksperymentować. Tak samo z perfumami czy kolorówką.
Dobrze mówi, polać jej!
Mam takie samo podejście.

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Dumam właśnie nad kolejnym zamówieniem sallyhansenowym z Allegro, tym razem potrzebuję kliknąć Insta-Dri i dobrałabym mu coś jeszcze do towarzystwa w transporcie.
Bardzo oczywisty powód żeby kupić jeszcze jeden lakier
Stary 2009-09-03, 20:51   #3443
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne postanowienie
ja pielęgnację też mam w miarę sprawdzoną i tu muszę przyznać, że rzadko drogeryjne kosmetyki dorównują tym aptecznym (wyjątek Garnier dla wrażliwców )
Cytat:
Musicie mnie wspierać
będziemy
Cytat:
rotfl boskie
Cytat:
Widziałam ten nowy Effaclar i nawet zaczął mnie kusić, ale postanowiłam nie być pierwsza i poczekam na jakieś wstępne opinie o nim.
pomyślałam dokładnie to samo

ja mam strasznie podły nastrój :/ TŻ może nie dostać się na 3 rok na studiach :/ dziś miał znaczącą poprawę i nie wyszło.. pod koniec miesiąca rozmowa z dziekanem, ale nie wiem, czy coś wskóra.. oby
kiedyś mu powiedziałam, że jak nie zda to go rzucę i teraz biedak się męczy, czy nie blefowałam.. (myślałam, że to będzie dobra motywacja ) Ma jeszcze parę popraw, może jednak się uda..Choć ta dzisiejsza najważniejsza, bo to jakiś egzamin z pierwszego roku..
Ech, bardzo się tym przejęłam, na pewno go nie rzucę z takiego powodu, ale po części czuję się winna, że czasem za dużo czasu spędzał ze mną kosztem szkoły i teraz o..
Double with me?
Stary 2009-09-03, 22:13   #3444
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Aaa, Ice weź lakier, może akurat mi się spodoba
Oki już przygotowany.

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Bardzo oczywisty powód żeby kupić jeszcze jeden lakier
No właśnie nie było fajnych lakierów u tego sprzedającego, co miał najtaniej Insta-Dri, więc wzięłam płyn do skórek i bazę przedłużającą trwałość lakieru.

Cytat:
ja mam strasznie podły nastrój :/ TŻ może nie dostać się na 3 rok na studiach :/ dziś miał znaczącą poprawę i nie wyszło.. pod koniec miesiąca rozmowa z dziekanem, ale nie wiem, czy coś wskóra.. oby
kiedyś mu powiedziałam, że jak nie zda to go rzucę i teraz biedak się męczy, czy nie blefowałam.. (myślałam, że to będzie dobra motywacja ) Ma jeszcze parę popraw, może jednak się uda..Choć ta dzisiejsza najważniejsza, bo to jakiś egzamin z pierwszego roku..
Ech, bardzo się tym przejęłam, na pewno go nie rzucę z takiego powodu, ale po części czuję się winna, że czasem za dużo czasu spędzał ze mną kosztem szkoły i teraz o..
Nie przejmuj się, może rozmowa z dziekanem coś da, w takich sytuacjach często można załatwić duże ustępstwa. Nie na darmo się mówi, że ciężko naprawdę wylecieć ze studiów. Twój TŻ też na pewno da sobie radę.

Zaczęło padać. A ja wciąz nie dorobiłam się parasola, bo lato było ładne i pogodne. I kurtkę mam w samochodzie u TŻ. Oby rano było ładnie jak będę musiała się ruszyć na uczelnię.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-09-03, 22:58   #3445
emememsik

Wrzuciłam kolorówkę na wątek ze zbiorami.
Stary 2009-09-04, 07:03   #3446
isa666
Zakorzenienie

Cytat:

O matko!

Cytat:

Rozgrzeszam Cię córko

Ninuś nie martw się, na pewno jeszcze da się coś zrobić i Twój TŻ nie będzie musiał powtarzać roku

----------
Myślę, czy dziś iść po pracy do Solvaya czy nie....z jednej strony mi się nie chce za bardzo i jeszcze ta beznadziejna pogoda. Ale z drugiej mam ochotę na jakiś mały kosmetyczny drobiazg i chciałam jeszcze rozejrzeć się za jakimiś czółenkami na niskim obcasie w CCC Potrzebuję jakieś buciki do latania do pracy.

A i jeszcze żebym nie zapomniała:
Karolinko
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Spełnienia marzeń!
Stary 2009-09-04, 08:34   #3447
sleepy
Zakorzenienie

Karolina,
najserdeczniejsze życzenia urodzinowe, dużo pozytywnej energii, szczęścia w życiu, a w kosmetyczce samych sprawdzonych i wymarzonych perełek!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 08:47   #3448
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, może rozmowa z dziekanem coś da, w takich sytuacjach często można załatwić duże ustępstwa. Nie na darmo się mówi, że ciężko naprawdę wylecieć ze studiów. Twój TŻ też na pewno da sobie radę.
mam nadzieję, że tak będzie mocno w to wierzę
Cytat:
Ninuś nie martw się, na pewno jeszcze da się coś zrobić i Twój TŻ nie będzie musiał powtarzać roku
oby
Cytat:
Myślę, czy dziś iść po pracy do Solvaya czy nie....z jednej strony mi się nie chce za bardzo i jeszcze ta beznadziejna pogoda. Ale z drugiej mam ochotę na jakiś mały kosmetyczny drobiazg i chciałam jeszcze rozejrzeć się za jakimiś czółenkami na niskim obcasie w CCC Potrzebuję jakieś buciki do latania do pracy.
ja bym poszła właśnie dla poprawy humoru jakimś małym cudeńkiem
wczoraj byłam w CCC, mają całkiem fajne torebki i podobały mi się kolory: fiolet, czerń i szarość na butach się nie skupiłam

Karolina
, wszystkiego co najlepsze, najpiękniejsze, najmilsze, najkosmetyczniejsze, dużo miłości, radości, szczęścia

Double with me?
Stary 2009-09-04, 08:51   #3449
iceflower
Przyjaciółka KWC

Wszystkiego najlepszego Karolinko dużo szczęścia, miłości i kosmetycznych cudeniek sprawiających mnóstwo radości.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-09-04, 09:20   #3450
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym poszła właśnie dla poprawy humoru jakimś małym cudeńkiem
wczoraj byłam w CCC, mają całkiem fajne torebki i podobały mi się kolory: fiolet, czerń i szarość na butach się nie skupiłam
Oj torebki też widziałam, ale nie potrzeba mi na razie nowej(tak sobie wmawiam ).

A co do butów - widziałam na którejś stronie fotki nowej kolekcji i spodobały mi się jedne czółenka na niskim obcasie granatowe. Szkoda tylko, że nie mają okrągłego noska tylko czub, ale na szczęście jego koniec jest zaokrąglony(mam jedne buty z CCC czarne lakierowane w identycznym fasonie i świetnie mi się noszą)

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości