Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 13:53   #4561
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

O rany, żeby mi się zachciało tak jak mi się nie chce.
Miałam z samego rana natchnienie na robienie pierogów i na tym się na razie skończyło
Byłam w sklepie kupić wszystkie potrzebne produkty, ziemniaki ugotowałam i tak sobie czekają, chyba na jutro. No chyba, że przygotuję już farsz i może wtedy zacznie mi ta robota jakoś pójdzie

A tak a propos. Trochę się chyba zagubiłam i nie bardzo przypominam sobie, czy Magda miała gdzieś jechać? Bo długo się nie odzywa No chyba, że znów komputer jej się sypie.
Stary 2009-09-14, 14:06   #4562
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Bombrusiu swędzieć mnie zaczeło ale w pochwie, tak mi naciskała na pęcherz i inne narządy.
Takie swędzenie, to może być infekcja jakaś.
Ale masz niedługo wizytę, to się wszystkiego dowiesz

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
A co do podgrzewaczy! Dziewczyny, które macie butelki TT, jaki macie podgrzewacz??????? pasuje jakis uniwersalny, tańszy, do tych butelek????
O ile dobrze pamiętam Karenina kupiła taki http://allegro.pl/item731339500_hit_...e_butelki.html

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A tak a propos. Trochę się chyba zagubiłam i nie bardzo przypominam sobie, czy Magda miała gdzieś jechać? Bo długo się nie odzywa No chyba, że znów komputer jej się sypie.
Magda się odzywała w sobotę

Coś mnie kaszel wziął, mam nadzieję, że to od zgagi, a nie że mnie jakieś przeziębienie bierze

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:33   #4563
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Gucia - u mnie jest chyba dobrze chociaż czuje czasem jak brzuszek mnie pobolewa.A co do skurczów to już jest lepiej czasem mnie coś zakłuje ale jestem dobrej myśli.Będzie dobrze
Stary 2009-09-14, 14:37   #4564
NadiaM
Raczkowanie

Dziewczyny, a co sądzicie o takim zestawie:
http://www.allegro.pl/item730413620_...icco_nowe.html

Myślicie, że warto? Będę wdzięczna za opinie
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:42   #4565
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Agusia ja mam serie Lovely baby (to jest chyba 5 plyt cd) + kolysanki magdy umer i grzegorza turnaua + troche angielskich rymowanek i piosenek.

Mysle ze jak bedziesz szukala prze torenty to znajdziesz. Ja polecam muzyke relaksacyjna zserii Lovely Baby. Adi dobrze na to reagowal.
a kolysanki Turnaua i Umer to ja sama bardzo lubie sa takie nastrojowe

Dudziaku pogadaj z Julkiem a jak nie slucha co mama mowi to moze niech tz mu wytlumaczy ze za wczesnie na niego..
jak to slusznie Elalank zauwazyla: to nie zawody

Kareninka

ja dzis kupilam pieluszki na start.
w realu sa huggies 2-5kg 28szt za 13.99zl

jeszcze tylko staniki do karmienia i przewijak i wszystko juz mam

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:54   #4566
zaharia
Rozeznanie

witam mamuski

brombusia dziekuje,
tak dzisiaj sie lepiej czuje, ale wczoraj mialam dosc silne te skurcze,
leze i nic nie robie a mieszkanie pomalu zarasta kurzem,
ale nie pede sie tym przemowac.
biore leki rozkurczowe, czopki przeciw bolowe i mg w podwojonej dawce.
mam nadzieje, ze mala sobie spokojnie doczeka do terminu
gin powiedziala, ze jest jeszcze wysko i szczescie w tej calej sytuacji bo nie naciska na szyjke,
dziewczyny te ktore maja juz te nieszczesne skurcze tez wam przy skurczach jest niedobrze
i biegunka meczy???

kareninka - trzymamy za was kciuki. mam nadzieje, ze leki pomoga i przynajmniej te 5 -6 tygodni maly jeszcze posiedzi w bezpiecznym brzuszku mamusi.

dudziakowa - uwazaj na siebie i malego, lez i wypoczywaj - dziwi mnie, ze nic nie dostalas na te skurcze???

malina - "robert kubica" powalil mnie ze smiechu - cudownego masz synusia

asica - wszystk iego naj, najlepszego na nowej drodze zycia:w inko:wasze zdrowie

simpatica - sliczna mamusia, i brzusio zgrabniutki
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 15:05   #4567
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minnie Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie
ja jak zwykle z doskoku.Gratuluję wszystkim rozpoczącie nowych tygodni, u mnie dziś początek 29.
Miłego dnia

swietne te ciuszki
Cytat:
I jeszcze sms od Kareniny:
"Jak tam u was po weekendzie? U nas odłączyli właśnie kroplówkę, więc co ma być to będzie. Usg nie pokazało żadnych zmian od ostatniego razu. Leżymy więc grzecznie i trzymamy kciuki. Kurcze, coś te nasze "zimowe" maluchy w ogóle nie chcą być zimowe . Pozdrowionka dla wszystkich Mamuś "
to dobrze, ze wszystko okej ucaluj ja od nas

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość

ja też mam za sobą paskudną noc, najpierw się przewracałam z boku na bok ze dwie godziny zanim w końcu zasnęłam, a potem zaczął mnie boleć brzuch... Właściwie to nawet nie brzuch tylko tak bardziej jakoś lewy bok... Ale bolało koszmarnie, nie mogłam sobie znaleźć wygodnej pozycji... W końcu łyknęłam no-spę i magnez i dopiero koło siódmej rano przestało mnie boleć...
Nie wiem co to było w ogóle ale mam nadzieję że już się więcej nie pojawi

A w ogóle to się martwię bo od paru dni znowu twardnieje mi brzuch... Może to te skurcze przepowiadające - - sama już nie wiem? Tyle że to nie jest kilkusekundowe czy kilkuminutowe twardnienie brzucha a znacznie dłuższe - wczoraj na przykład cały dzień tak miałam... Kurcze, najbardziej się boję że szyjka znowu zacznie mi się od tego skracać... A wizytę jak na złość mam dopiero 28.09 No ale jak tak dalej będzie się dziać to chyba nie będę tyle czekać tylko pójdę wcześniej do lekarza albo do szpitala bo nie chcę urodzić w 28 tygodniu
Oby bylo wszytsko ok ja tez mam wizyte dopiero 29 wrzesnia, wiec sobie poczekam jeszcze

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość

gratuluje Michalka

Witacjie dziewczynki

Ja dzis jestem w strasznym stanie psychicznym.... Mialam najgorsza nocke w zyciu...od 24 do 3 mialam skurcze co 20 i co 15 minut.....
Juz myslam ze urodze...dzisiaj w nocy..... Bylam juz u lekarki o 8 rano..no i mam juz 2 cm rozwarcia... I jak tak dalej pujdzie to nawet i we wrzesniu moge urodzic.... A juz na bank nie dotrwam do terminu.....JESTEM poprstu ZALAMANA!!!! Co jest chyba dobre to to ze maly warzy juz az 1300g..wiec raczej w maire ta waga....

ehhhhh

ide sie polzyc...odpoczac....

Odpoczywaj duzo i staraj sie nie stresować i niedenerwowac, juz nieduzo czasu Ci zostalo, musisz to przetrwac
Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
witam serdecznie wszytskie Mamusie przepraszam, że się nie odzywam ale najpierw byliśmy z Tż tydzień nad Soliną (było cudownie ) a później zejęłam sie pisaniem pracy i przez to nie mam czasu w ogóle na wizaż. tym bardziej, że tu się nie da wejść na chwilkę. przynajmniej ja tak nie umiem i tak odkładałam zajrzenie tutaj na później później później aż narobiło mi się tyle zaległości ze nie wiem jak ja to wszystko nadgonie... tym bardziej że odetchnę chyba dopiero po 24 września przepraszam że nie odniosę się do żadnego postu i napiszę tylko o sobie ale tego jest tutaj tyle że aż mętliku w głowie dostaję jeśli chodzi o mnie to wszystko jest ok poza tym że złapałam jakąś infekcję i właśnie jestem na etapie kuracji a nasza niunia to chyba wieczorami urządza sobie aerobik w wodzie bo tak mi ten brzuszek skacze że mam wrażenie momentami że mi zaraz dzidzia wyskoczy wklejam fotkę mojego brzucha i mam nadzieję że mi wybaczycie moja nieobecnosc pozdrawiam Was gorąco i wracam do pisania pracy
Sliczne zdjecia, a ja uwielbiam jeździć nad Soline

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 15:08   #4568
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Bombrusia tak to infekcja niestety mam ją prawie od początku ciąży. Co jakiś czas się pojawia Jutro idziemy dzidzie pooglądać w 4d a do swojego ide za 2tyg.

zaharia leż i odpoczywaj kurzem się nie przejmuj

dudziakowa odpoczywajcie kochane

Mam taki podgrzewacz bardzo fajny
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 15:10   #4569
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Domi dzięki za odświeżenie przepisu

nie ma za co i smacznego

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie moze u Siebie na kompie jakas taka muzyke dla malucha? jakies kolysanki albo cos takiego? bo ja planuje nagrac ale nie mam nic takiego niestety albo znacie jakies strony zebym mogla sobie z nich sciagnac? z gory dziekuje
ja mam jak cchesz to Ci wysle

Cytat:
O rany, żeby mi się zachciało tak jak mi się nie chce.
Miałam z samego rana natchnienie na robienie pierogów i na tym się na razie skończyło
Byłam w sklepie kupić wszystkie potrzebne produkty, ziemniaki ugotowałam i tak sobie czekają, chyba na jutro. No chyba, że przygotuję już farsz i może wtedy zacznie mi ta robota jakoś pójdzie

ja zrobilam placki ziemniaczane i te pieguski i sie tak zmeczylam, ze szok, a jeszcze musze ugotowac ziemniaki dla Tz i podgrzac miesko, juz mi sie nei chce wchodzic do kuchni
Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
witam mamuski

brombusia dziekuje,
gin powiedziala, ze jest jeszcze wysko i szczescie w tej calej sytuacji bo nie naciska na szyjke,
dziewczyny te ktore maja juz te nieszczesne skurcze tez wam przy skurczach jest niedobrze
i biegunka meczy???

Ja mam coś nie tak ze żoładkiem i faktycznie brzusio znow pobolewal, był twardy. I żoładek mnie bolal

Stary 2009-09-14, 15:11   #4570
gucia6
Zakorzenienie

Zahario, trzymaj się kochana.
Mnie przy tych skurczach biegunka nie męczy, chociaż i tak rzadko kiedy obejdzie się bez wizyty w toalecie. A innych dolegliwości żołądkowych też nie miewam.
Ale jak juz wcześniej pisałam na razie się nimi nie przejmuję, bo są bezbolesne i miewam je już bardzo długo

NadiaM, trudno mi powiedzieć, czy taki zestaw się przyda Takie rozwiązani widziałam póki co tylko u jednych znajomych. Królują głównie takie komody jak szafki z dużym blatem, na który kładzie się przewijak.
Ja mam przewijak nakładany na łóżeczko, a maleńką będziemy tak i tak myć w łazience.
Pamiętaj o tym, że jednak w pewnym momencie będziesz musiała sprzętu się gdzieś pozbyć. A im mniej gratów w domu, tym łatwiej sobie z nimi poradzić

Nic to, wracam do pierogów. Farsz już jest Teraz ciasto i klejenie, czyli najbliższe 2 godziny jestem w kuchni

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-14 o 15:13
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 15:13   #4571
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

ja mam jak cchesz to Ci wysle
to ja poprosze s.asz@o2.pl

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 15:19   #4572
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
to ja poprosze s.asz@o2.pl

zaraz zapakuje i wysyłam

Stary 2009-09-14, 15:20   #4573
kolanosia
Rozeznanie

Hej Mamusie! W końcu was troszkę nadgoniłam, a myślałam że weekendzik będzie jak zwykle cichy...

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość

gratuluje Michalka

Witacjie dziewczynki

Ja dzis jestem w strasznym stanie psychicznym.... Mialam najgorsza nocke w zyciu...od 24 do 3 mialam skurcze co 20 i co 15 minut.....
Juz myslam ze urodze...dzisiaj w nocy..... Bylam juz u lekarki o 8 rano..no i mam juz 2 cm rozwarcia... I jak tak dalej pujdzie to nawet i we wrzesniu moge urodzic.... A juz na bank nie dotrwam do terminu.....JESTEM poprstu ZALAMANA!!!! Co jest chyba dobre to to ze maly warzy juz az 1300g..wiec raczej w maire ta waga....

ehhhhh

ide sie polzyc...odpoczac....
Didziaczku trzymaj się i zaciskaj nóżki, trzymamy kciuki oby Juleczek jeszcze u Ciebie troszkę posiedział!

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
witam serdecznie wszytskie Mamusie przepraszam, że się nie odzywam ale najpierw byliśmy z Tż tydzień nad Soliną (było cudownie ) a później zejęłam sie pisaniem pracy i przez to nie mam czasu w ogóle na wizaż. tym bardziej, że tu się nie da wejść na chwilkę. przynajmniej ja tak nie umiem i tak odkładałam zajrzenie tutaj na później później później aż narobiło mi się tyle zaległości ze nie wiem jak ja to wszystko nadgonie... tym bardziej że odetchnę chyba dopiero po 24 września przepraszam że nie odniosę się do żadnego postu i napiszę tylko o sobie ale tego jest tutaj tyle że aż mętliku w głowie dostaję jeśli chodzi o mnie to wszystko jest ok poza tym że złapałam jakąś infekcję i właśnie jestem na etapie kuracji a nasza niunia to chyba wieczorami urządza sobie aerobik w wodzie bo tak mi ten brzuszek skacze że mam wrażenie momentami że mi zaraz dzidzia wyskoczy wklejam fotkę mojego brzucha i mam nadzieję że mi wybaczycie moja nieobecnosc pozdrawiam Was gorąco i wracam do pisania pracy
Fajnie, że się odezwałaś, zaglądaj częściej

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ja baldachimu nie kupiłam. Za to przybornik tak - myślę ze te kieszonki sie zawsze na jakies pierdoły przydadzą, przynajmniej jeden pelny komplet bedę mieć, a drugi na razie kupilam tylko kołderkę o poduszkę.

A ktora to obiecała wkleić swoja listę zakupów? przynawac sie.
JA sie teraz musze przebic przez temat butelek, lakatatorów i podgrzewaczy
No właśnie ja cały czas nie zdecydowałm się na pościel, ale mam nadzieję, że dziś zapadnie decyzja. Na początku chciałam cały taki zestaw chyba 12 el, ale jak tak sobie was poczytałam to kupię 2 komplety 3 częściowe, ewentualnie 1 z przybornikiem dodatkowo i śpiworkiem i będzie ok. Troszkę kasy mniej wydam,a baldachim choć słodki troszkę przytłaczał by nasza małą sypialnie. Co innego gdybyśmy mieli oddzielny pokój dla Lenki....ale nie ma co gdybać.
Zaraz po pościeli biorę się za buteli i podgrzewacze, tak więc konspiracjo chwal się co tam dobrego wyczytałaś

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item730413620_...icco_nowe.html

Myślicie, że warto? Będę wdzięczna za opinie

Jeśli masz miejsce to chyba fajna sprawa. Na tych półeczkach spokojnie zmieścisz wszystkie kosmetyki, pieluszki itp A jak same wiemy uzbiera się tego troszkę i będziesz mieć pod ręką.

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

Zazdroszczę, może jesteś chętna do skompletowania rzeczy dla mojej córy bo mi jakoś rączki opadają, a ty już masz wprawę:pros i:

Asia gratulację z okazju ślubiku
Kareninka trzymam kciuki
Brombi i ja się skuszę na kurczaczka, brzmi naprawdę pysznie!

A u mnie powolutku, jutro decyzja w sprawie szpitala.....
Tak mnie to wystraszyło, że przeliczyłam wsystkie rzeczy, wczoraj dokupiłam częśc na alllegro, dziś troszkę na mieście by w razie czego TŻ nie został ze wszystkimi zakupami sam. Wiadomo poradzi sobie,a le chociaż ciuszki będzie miał kupione. Dziś może wybiorę pośiel i łóżeczko i będę gotowa. Jeśłi nery mi nie wytrzymają to tak sobie myślę, że może być zagrożenie zatruciem ciążowym i wtedy pewnie też będą robić mi cc. W takim wypadku ja tez mogę urodzic oprzed terminem.....ale zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie. Ogólnie rzeczywiście te nasze zimowe kruszynki nie chcą być zimowymi

Ja wczoraj zaczęłam 27 tydz ale w porównaniu z wami to jeszcze ho ho daleko do końca!

Spadam robić pomidorówę, pozdrawiam wszystkich
Stary 2009-09-14, 15:21   #4574
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

dzieki dziewczyny za kciukas!!!!!!!

Nie wiem jak to bedzie...... Nic nie wiem...

leze wiem bo musze jakies tam specyfiki dostalam.....ale co jak Julek ebdzie chcial wyjsc przeciez go nie zatrzymam.....!!!!

Jutro mam nastepna wizyte...zoabczymy czy cos sie powiekszylo czy stoi w miejscu....

buzka
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 15:26   #4575
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli masz miejsce, to dlaczego nie?

Cytat:

A normalnie po ile są takie pieluszki?
Przerażasz mnie tą swoją gotowością, ja mam termin przed Tobą a nic jeszcze prawie

Cytat:

brombusia dziekuje,
i biegunka meczy???
Oj biedactwo
Dobrze, że już lepiej się czujesz. Uważaj na siebie, mam nadzieję,że Miriam jednak poczeka do terminu

Cytat:
Bombrusia tak to infekcja niestety mam ją prawie od początku ciąży. Co jakiś czas się pojawia Jutro idziemy dzidzie pooglądać w 4d a do swojego ide za 2tyg.
A bierzesz coś na to?
Fajnie, że jutro masz 4D. Mam nadzieję, że pochwalisz się i wrzucisz tu jakieś zdjęcia

Stary 2009-09-14, 15:29   #4576
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, może jesteś chętna do skompletowania rzeczy dla mojej córy bo mi jakoś rączki opadają, a ty już masz wprawę:pros i:

Tak mnie to wystraszyło, że przeliczyłam wsystkie rzeczy, wczoraj dokupiłam częśc na alllegro, dziś troszkę na mieście by w razie czego TŻ nie został ze wszystkimi zakupami sam. Wiadomo poradzi sobie,a le chociaż ciuszki będzie miał kupione. Dziś może wybiorę pośiel i łóżeczko i będę gotowa. Jeśłi nery mi nie wytrzymają to tak sobie myślę, że może być zagrożenie zatruciem ciążowym i wtedy pewnie też będą robić mi cc. W takim wypadku ja tez mogę urodzic oprzed terminem.....ale zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie. Ogólnie rzeczywiście te nasze zimowe kruszynki nie chcą być zimowymi

Ja wczoraj zaczęłam 27 tydz ale w porównaniu z wami to jeszcze ho ho daleko do końca!

Spadam robić pomidorówę, pozdrawiam wszystkich
moja sister miala to zatrucie ciazowe w ciagu 2 tygodni przybieralo jej 4-5kg.
zaczelo sie pod koniec 7 miesiaca. no i wywolywali jej porod wczesniej choc to byl juz chyba 38tc a rodzia sn tylko po oksytocynie jak ja wziely skrcze to w 4h urodzila 3,5kg sliczna Lenke..

co do wyprawki to chcesz liste tak?? bo jesli tak to ci wkleje co mam.. nie ma problemu

no a u mnie na obiad zapiekanka ziemniaczana

wiem ze dieta watrobowa ale sie nie moglam powstrzymac.. jesli jutro pojde lezec na oddzial to juz nie pojem

Stary 2009-09-14, 15:32   #4577
NadiaM
Raczkowanie

Gucia, Kolanosia dzięki za opinie! Chyba się skłaniam ku temu rozwiązaniu, bo u mnie z kolei jest problem z szafeczkami i wolnymi blatami, a tu wszystko miałabym pod ręką. Na dodatek można przemieszczać i ma hamulce. O miejsce do gratów nie mam co się przejmować, bo mamy super dużo miejsca na strychu i póki co będzie 2 wolne pokoje u góry.
Stary 2009-09-14, 15:38   #4578
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, mam nadzieję, że jednak nie wylądujesz w szpitalu
Zostawiłaś namiary Kropce, żeby się z Tobą kontaktować, jakby co?

Cytat:
wiem ze dieta watrobowa ale sie nie moglam powstrzymac.. jesli jutro pojde lezec na oddzial to juz nie pojem
A numer komuś zostawiłaś?

Wy mnie tu wszystkie tak straszcie tym szpitalem, potem się martwić o Was muszę

Stary 2009-09-14, 16:08   #4579
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Kochana, mam nadzieję, że jednak nie wylądujesz w szpitalu
Zostawiłaś namiary Kropce, żeby się z Tobą kontaktować, jakby co?

Wy mnie tu wszystkie tak straszcie tym szpitalem, potem się martwić o Was muszę
Właśnie dzisiaj mi o tym przypomiałyście i zostawiłam....ale mam nadzieję, że szybko z niego nie skorzystacie
Stary 2009-09-14, 16:12   #4580
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dzisiaj mi o tym przypomiałyście i zostawiłam....ale mam nadzieję, że szybko z niego nie skorzystacie
Właśnie dlatego, że zostawiłaś, to jeszcze długo nie będziemy musiały z niego korzystać

Stary 2009-09-14, 16:22   #4581
malina81
Zadomowienie

Cytat:
witam mamuski

i biegunka meczy???
Zahario takie dolegliwości możesz mieć po zbyt dużej dawce magnezu- szczególnie biegunkę... Nie wiem jakie inne leki bierzesz ale byc moze to też jakis skutek uboczny któryś z nich Mi niedobrze jest od czasu do czasu ale mysle że to raczej przez rosnącego "Kubicę" niż przez skurcze.
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 16:26   #4582
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Dziękuje za trzymane kciuki za Grzeska egzamin
Nieposzło mu jednak kurcze no nic następnym razem bedzie lepiej.Wrócił posiedział zjadł obiadek i pojechali na tą fuchę.Jejku już niemogę sie doczekać aż zaczne robić zakupy dla Wiktorka.
Już chce mieć łóżeczko w domku,kupić pościel i po troszku ciuszków,i z miesiąca na miesiąc będzie kupowało coś jeszcze.

a co do tego przewijaka wanienki tego zestau to jak masz gdzie go postawić to proszę bardzo kupuj ja niemam gdzie postawić takiego sprzetu WIKTOR będzie kąpany w wanience w pokoju normalnie bo mam małą łazienke.
Stary 2009-09-14, 16:34   #4583
elalank
Zadomowienie

Brombusia dzięki za linka do podgrzewacza.

Cytat:
Mam taki podgrzewacz bardzo fajny
ten: http://allegro.pl/item731339500_hit_...e_bu telki.html ???
co mozesz onim napisać?? kurcze te butelki TT tak słabo chyba w niego wchodzą?

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ja zrobilam placki ziemniaczane i te pieguski
ja właśnie się zabieram za robienie placków

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 16:42   #4584
NadiaM
Raczkowanie

Paczka, przykro mi, że się nie udało Ale następnym razem na pewno się uda!

Kropka
, za Ciebie też bardzo mocno trzymam kciuki

A ja wczoraj pierwszy raz w życiu miałam zgagę Nigdy wcześniej nie zaznałam tej przyjemności Jakie metody zwalczania polecacie?
Stary 2009-09-14, 16:45   #4585
kropka241
Zakorzenienie

Nadia migdaly na zgage

Brombusiu nie boj sie jutro poroszylam liste tez innym mamusiom. na liscie jest tez moj nr

Stary 2009-09-14, 16:55   #4586
NadiaM
Raczkowanie

Cytat:
Nadia migdaly na zgage

Brombusiu nie boj sie jutro poroszylam liste tez innym mamusiom. na liscie jest tez moj nr
Kropko, dzięki Też chciałabym listę. Chyba mnie zaczyna ogarniać panika, że nic nie mam ....
Stary 2009-09-14, 16:56   #4587
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Brombusia dzięki za linka do podgrzewacza.

Cytat:
A ja wczoraj pierwszy raz w życiu miałam zgagę Nigdy wcześniej nie zaznałam tej przyjemności Jakie metody zwalczania polecacie?
Mnie migdały ni pomagają
Pomaga mi mleko i rennie, można w ciąży brać
A jak leżę w łóżku, to na lewym boku, wtedy nie mam zgagi, na prawym mam straszną

Cytat:

No, to masz szczęście

Stary 2009-09-14, 16:57   #4588
sexy body
Rozeznanie

Tak sobie myślę, ze lipna ze mnie żona i gospodyni bo ani takich cudów jak Wy nie potrafię ugotować/usmażyć/upiec/ przyrządzić, ani za wyprawkę sie jeszcze na całego nie zabrałam
Aż mi wstyd jak czytam co Wy tam czarujecie w tych swoich kuchniach

Oczywiscie trzymam kciukasy za wszystkie Mamusie - za Domi, Zaharię, Dudziakową, za Patryczka, za chłopa Paczki i za co tylko chcecie

Ja siedzę kolejny dzień w pracy. Dokuczaja mi silne bóle pleców TŻ robi masaże i to przynosi ulgę ale chwilowo.
Poza tym zgaga mi dokucza okrutnie ale znalazłam sposób - lek Alugastrin, ale ten w płynie. Dla mnie niezawodny Lekarz mi polecił.

Buziaki dla Mamuś i Maluchów

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 16:58   #4589
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Paczka, przykro mi, że się nie udało Ale następnym razem na pewno się uda!

Kropka
, za Ciebie też bardzo mocno trzymam kciuki

Nadia mi na zgage pomaga mleko

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 17:00   #4590
NadiaM
Raczkowanie

Brombusia, dzięki nie miałam pojęcia, że rennie można brać w ciąży, dobrze wiedzieć

Wszystkim dzięki za podpowiedzi - dziś wytoczę wojnę ! Mówimy wrednym dociekliwościom NIE!

Edytowane przez NadiaM
Czas edycji: 2009-09-14 o 17:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości