|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
O rany, żeby mi się zachciało tak jak mi się nie chce.
Miałam z samego rana natchnienie na robienie pierogów i na tym się na razie skończyło Byłam w sklepie kupić wszystkie potrzebne produkty, ziemniaki ugotowałam i tak sobie czekają, chyba na jutro. No chyba, że przygotuję już farsz i może wtedy zacznie mi ta robota jakoś pójdzie ![]() A tak a propos. Trochę się chyba zagubiłam i nie bardzo przypominam sobie, czy Magda miała gdzieś jechać? Bo długo się nie odzywa No chyba, że znów komputer jej się sypie.
|
#4562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz niedługo wizytę, to się wszystkiego dowiesz Cytat:
Cytat:
Coś mnie kaszel wziął, mam nadzieję, że to od zgagi, a nie że mnie jakieś przeziębienie bierze
|
|
#4563 |
|
Raczkowanie
|
Gucia - u mnie jest chyba dobrze chociaż czuje czasem jak brzuszek mnie pobolewa.A co do skurczów to już jest lepiej czasem mnie coś zakłuje ale jestem dobrej myśli.Będzie dobrze
|
#4564 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co sądzicie o takim zestawie:
http://www.allegro.pl/item730413620_...icco_nowe.html Myślicie, że warto? Będę wdzięczna za opinie |
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia ja mam serie Lovely baby (to jest chyba 5 plyt cd) + kolysanki magdy umer i grzegorza turnaua + troche angielskich rymowanek i piosenek.
Mysle ze jak bedziesz szukala prze torenty to znajdziesz. Ja polecam muzyke relaksacyjna zserii Lovely Baby. Adi dobrze na to reagowal. a kolysanki Turnaua i Umer to ja sama bardzo lubie sa takie nastrojowe ![]() Dudziaku pogadaj z Julkiem a jak nie slucha co mama mowi to moze niech tz mu wytlumaczy ze za wczesnie na niego.. jak to slusznie Elalank zauwazyla: to nie zawody Kareninka ![]() ja dzis kupilam pieluszki na start. w realu sa huggies 2-5kg 28szt za 13.99zl jeszcze tylko staniki do karmienia i przewijak i wszystko juz mam
|
#4566 |
|
Rozeznanie
|
witam mamuski
![]() brombusia dziekuje tak dzisiaj sie lepiej czuje, ale wczoraj mialam dosc silne te skurcze leze i nic nie robie a mieszkanie pomalu zarasta kurzem ,ale nie pede sie tym przemowac. biore leki rozkurczowe, czopki przeciw bolowe i mg w podwojonej dawce. mam nadzieje, ze mala sobie spokojnie doczeka do terminu ![]() gin powiedziala, ze jest jeszcze wysko i szczescie w tej calej sytuacji bo nie naciska na szyjke , dziewczyny te ktore maja juz te nieszczesne skurcze tez wam przy skurczach jest niedobrze ![]() i biegunka meczy ![]() ???kareninka - trzymamy za was kciuki. mam nadzieje, ze leki pomoga i przynajmniej te 5 -6 tygodni maly jeszcze posiedzi w bezpiecznym brzuszku mamusi. dudziakowa - uwazaj na siebie i malego, lez i wypoczywaj - dziwi mnie, ze nic nie dostalas na te skurcze??? malina - "robert kubica" powalil mnie ze smiechu - cudownego masz synusia ![]() asica - simpatica - sliczna mamusia, i brzusio zgrabniutki
|
|
#4567 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swietne te ciuszki ![]() Cytat:
ucaluj ja od nas![]() Cytat:
ja tez mam wizyte dopiero 29 wrzesnia, wiec sobie poczekam jeszcze![]() Cytat:
Odpoczywaj duzo i staraj sie nie stresować i niedenerwowac, juz nieduzo czasu Ci zostalo, musisz to przetrwac Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4568 |
|
Zadomowienie
|
Bombrusia tak to infekcja niestety mam ją prawie od początku ciąży. Co jakiś czas się pojawia
Jutro idziemy dzidzie pooglądać w 4d a do swojego ide za 2tyg. zaharia leż i odpoczywaj ![]() dudziakowa odpoczywajcie kochane ![]() Mam taki podgrzewacz bardzo fajny
|
|
|
|
#4569 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co i smacznego
![]() Cytat:
Cytat:
ja zrobilam placki ziemniaczane i te pieguski i sie tak zmeczylam, ze szok, a jeszcze musze ugotowac ziemniaki dla Tz i podgrzac miesko, juz mi sie nei chce wchodzic do kuchniCytat:
Ja mam coś nie tak ze żoładkiem i faktycznie brzusio znow pobolewal, był twardy. I żoładek mnie bolal
|
|||
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Zahario, trzymaj się kochana.
Mnie przy tych skurczach biegunka nie męczy, chociaż i tak rzadko kiedy obejdzie się bez wizyty w toalecie. A innych dolegliwości żołądkowych też nie miewam. Ale jak juz wcześniej pisałam na razie się nimi nie przejmuję, bo są bezbolesne i miewam je już bardzo długo ![]() NadiaM, trudno mi powiedzieć, czy taki zestaw się przyda Takie rozwiązani widziałam póki co tylko u jednych znajomych. Królują głównie takie komody jak szafki z dużym blatem, na który kładzie się przewijak.Ja mam przewijak nakładany na łóżeczko, a maleńką będziemy tak i tak myć w łazience. Pamiętaj o tym, że jednak w pewnym momencie będziesz musiała sprzętu się gdzieś pozbyć. A im mniej gratów w domu, tym łatwiej sobie z nimi poradzić ![]() Nic to, wracam do pierogów. Farsz już jest Teraz ciasto i klejenie, czyli najbliższe 2 godziny jestem w kuchni
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-14 o 15:13 |
|
|
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
to ja poprosze
s.asz@o2.pl
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz zapakuje i wysyłam
|
|
|
|
|
#4573 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej Mamusie! W końcu was troszkę nadgoniłam, a myślałam że weekendzik będzie jak zwykle cichy...
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaraz po pościeli biorę się za buteli i podgrzewacze, tak więc konspiracjo chwal się co tam dobrego wyczytałaś Cytat:
Jeśli masz miejsce to chyba fajna sprawa. Na tych półeczkach spokojnie zmieścisz wszystkie kosmetyki, pieluszki itp Cytat:
![]() :pros i:Asia gratulację z okazju ślubiku Kareninka trzymam kciuki Brombi i ja się skuszę na kurczaczka, brzmi naprawdę pysznie! A u mnie powolutku, jutro decyzja w sprawie szpitala..... Tak mnie to wystraszyło, że przeliczyłam wsystkie rzeczy, wczoraj dokupiłam częśc na alllegro, dziś troszkę na mieście by w razie czego TŻ nie został ze wszystkimi zakupami sam. Wiadomo poradzi sobie,a le chociaż ciuszki będzie miał kupione. Dziś może wybiorę pośiel i łóżeczko i będę gotowa. Jeśłi nery mi nie wytrzymają to tak sobie myślę, że może być zagrożenie zatruciem ciążowym i wtedy pewnie też będą robić mi cc. W takim wypadku ja tez mogę urodzic oprzed terminem.....ale zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie. Ogólnie rzeczywiście te nasze zimowe kruszynki nie chcą być zimowymi Ja wczoraj zaczęłam 27 tydz ale w porównaniu z wami to jeszcze ho ho daleko do końca! Spadam robić pomidorówę, pozdrawiam wszystkich
|
|
#4574 |
|
BAN stały
|
dzieki dziewczyny za kciukas!!!!!!!
Nie wiem jak to bedzie...... leze wiem bo musze jakies tam specyfiki dostalam.....ale co jak Julek ebdzie chcial wyjsc ![]() przeciez go nie zatrzymam.....!!!!Jutro mam nastepna wizyte...zoabczymy czy cos sie powiekszylo czy stoi w miejscu.... buzka |
|
|
|
#4575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jeśli masz miejsce, to dlaczego nie?
Cytat:
Przerażasz mnie tą swoją gotowością, ja mam termin przed Tobą a nic jeszcze prawie ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że już lepiej się czujesz. Uważaj na siebie, mam nadzieję,że Miriam jednak poczeka do terminu ![]() Cytat:
Fajnie, że jutro masz 4D. Mam nadzieję, że pochwalisz się i wrzucisz tu jakieś zdjęcia
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciagu 2 tygodni przybieralo jej 4-5kg. zaczelo sie pod koniec 7 miesiaca. no i wywolywali jej porod wczesniej choc to byl juz chyba 38tc a rodzia sn tylko po oksytocynie jak ja wziely skrcze to w 4h urodzila 3,5kg sliczna Lenke.. co do wyprawki to chcesz liste tak?? bo jesli tak to ci wkleje co mam.. nie ma problemu no a u mnie na obiad zapiekanka ziemniaczana ![]() wiem ze dieta watrobowa ale sie nie moglam powstrzymac.. jesli jutro pojde lezec na oddzial to juz nie pojem
|
|
#4577 |
|
Raczkowanie
|
Gucia, Kolanosia dzięki za opinie! Chyba się skłaniam ku temu rozwiązaniu, bo u mnie z kolei jest problem z szafeczkami i wolnymi blatami, a tu wszystko miałabym pod ręką. Na dodatek można przemieszczać i ma hamulce. O miejsce do gratów nie mam co się przejmować, bo mamy super dużo miejsca na strychu i póki co będzie 2 wolne pokoje u góry.
|
|
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zostawiłaś namiary Kropce, żeby się z Tobą kontaktować, jakby co? Cytat:
![]() Wy mnie tu wszystkie tak straszcie tym szpitalem, potem się martwić o Was muszę
|
|
#4579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi niedobrze jest od czasu do czasu ale mysle że to raczej przez rosnącego "Kubicę" niż przez skurcze.
|
|
|
|
|
#4582 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za trzymane kciuki za Grzeska egzamin Nieposzło mu jednak kurcze no nic następnym razem bedzie lepiej.Wrócił posiedział zjadł obiadek i pojechali na tą fuchę.Jejku już niemogę sie doczekać aż zaczne robić zakupy dla Wiktorka.Już chce mieć łóżeczko w domku,kupić pościel i po troszku ciuszków,i z miesiąca na miesiąc będzie kupowało coś jeszcze. a co do tego przewijaka wanienki tego zestau to jak masz gdzie go postawić to proszę bardzo kupuj ja niemam gdzie postawić takiego sprzetu
|
#4583 |
|
Zadomowienie
|
Brombusia dzięki za linka do podgrzewacza.
![]() ten: http://allegro.pl/item731339500_hit_...e_bu telki.html ??? co mozesz onim napisać?? kurcze te butelki TT tak słabo chyba w niego wchodzą? ![]() ja właśnie się zabieram za robienie placków ![]()
|
|
|
|
#4584 |
|
Raczkowanie
|
Paczka, przykro mi, że się nie udało
Ale następnym razem na pewno się uda!Kropka, za Ciebie też bardzo mocno trzymam kciuki ![]() A ja wczoraj pierwszy raz w życiu miałam zgagę Nigdy wcześniej nie zaznałam tej przyjemności Jakie metody zwalczania polecacie?
|
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia migdaly na zgage
![]() Brombusiu nie boj sie jutro poroszylam liste tez innym mamusiom. na liscie jest tez moj nr
|
#4586 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4587 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Pomaga mi mleko i rennie, można w ciąży brać A jak leżę w łóżku, to na lewym boku, wtedy nie mam zgagi, na prawym mam straszną ![]() Cytat:
|
|
#4588 |
|
Rozeznanie
|
Tak sobie myślę, ze lipna ze mnie żona i gospodyni bo ani takich cudów jak Wy nie potrafię ugotować/usmażyć/upiec/ przyrządzić, ani za wyprawkę sie jeszcze na całego nie zabrałam
![]() Aż mi wstyd jak czytam co Wy tam czarujecie w tych swoich kuchniach ![]() Oczywiscie trzymam kciukasy za wszystkie Mamusie - za Domi, Zaharię, Dudziakową, za Patryczka, za chłopa Paczki i za co tylko chcecie Ja siedzę kolejny dzień w pracy. Dokuczaja mi silne bóle pleców TŻ robi masaże i to przynosi ulgę ale chwilowo.Poza tym zgaga mi dokucza okrutnie ale znalazłam sposób - lek Alugastrin, ale ten w płynie. Dla mnie niezawodny Buziaki dla Mamuś i Maluchów
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadia mi na zgage pomaga mleko
|
|
#4590 |
|
Raczkowanie
|
Brombusia, dzięki nie miałam pojęcia, że rennie można brać w ciąży, dobrze wiedzieć
![]() Wszystkim dzięki za podpowiedzi - dziś wytoczę wojnę ! Mówimy wrednym dociekliwościom NIE! Edytowane przez NadiaM Czas edycji: 2009-09-14 o 17:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

No chyba, że znów komputer jej się sypie.

ucaluj ja od nas

co 20 i co 15 minut.....
i tak odkładałam zajrzenie tutaj na później później później aż narobiło mi się tyle zaległości ze nie wiem jak ja to wszystko nadgonie... tym bardziej że odetchnę chyba dopiero po 24 września 

Teraz ciasto i klejenie, czyli najbliższe 2 godziny jestem w kuchni 
przynawac sie.