|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX
Rzyrafko mam Parisienne
11 zazdroszę bardzo, chyba się nma nią w końcu skuszę ![]() A z OPI mam Lincoln Park After Dark, Sweet Memories i Miso for this color; poluję jeszcze koniecznie na Bubble Bath i może coś z kolekcji hiszpańskiej, ale chciałabym je zobaczyć na żywo.
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze się podzielę opinią o nowym aovnowym różu marmurkowym- daje śliczny jasniutki różowy odcień, ciepły, taki Baby Pink. Nie wiem czy z żółtawą cerą stworzyłoby to ładny efekt
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku czuję różę i jeżynę (taką jak była w Plaisirs Nature w YR), okropnie
ale potem się bardzo fajnie rozwija, jest o wiele delikatniejszy. No i na mojej skórze o dziwo trzyma się nieźle.
|
|
#4084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Ja dostałam od TŻta już chyba ze 3 lata temu i nic się z nim nie dzieje, nawet baterii nie wymieniałam! A mam taki: http://www.allegro.pl/item743272678_...it_cenowy.htmlNie smutaj się Em, może niedługo znów będzie okazja na wspólny wyjazd? Ja też pokochałam wanilię z karmelem i podoba mi się to, że długo się trzyma. Ale mam tylko odleweczki ![]() Cytat:
Co do zapachów na jesień, to ja chyba pozostanę w ascezie, bo mam Organzę, 30 ml edp, próbeczkę słonia od Sleepy ( ) no i jeszczeTtomorrow z Avonu-on jest mocny i słodki a poza tym Surrender już wycofany dawno i Kylie Minogue Showtime-też mi się kojarzy z okresem świąteczno-sylwestrowym.Marzy mi się tylko Addict.... a jakie cudne buty u nas widziałam z Solo Femme! ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- O znalazłam! Takie, tylko że z granatem: http://serwisy.gazeta.pl/avanti/51,7...12664.html?i=6
|
|
#4085 | ||||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
jednak jesteś dzielna! ![]() Cytat:
bo w Lublinie nie mogłam jej nigdzie znaleźć, a w Poznaniu sklep fryzjerski TŻ miał pod nosem ![]() Cytat:
jak pomalujesz pazurki to koniecznie pokaż ![]() Cytat:
Do mnie leci zapach, który kliknęłam w ciemno (na szczęście niewielką używkę) o zapachu jagodowym - Voluspa Santiago Huckelberry Dzisiaj powinnam go dostać, mam nadzieję, że to będzie TO.
|
|
|
#4086 | |
|
Rozeznanie
|
cześć i czołem
![]() Nareszcie weekend Cytat:
![]() Denerwuje się strasznie brat moj zdaje właśnie egzamin a jak nie zda to
|
|
|
|
|
#4087 |
|
po prostu Em :)
|
MagJa, wszystko zależy od modelu, w sklepie ceny zaczynają się tak od 300 zł, ale na all i na bezcłówkach można kupić taniej. Ja swój kupiłam właśnie podczas przesiadki w Monachium za chyba 59 euro, mam go już dwa lata i tak jak luskap nie wymieniałam nawet baterii.
Mam tylko na szkiełku dwie delikatne ryski po tym, jak wychodząc z egzaminu wstępnego na UP przywaliłam ręką w betonowy słup. ![]() Mam taki: http://www.allegro.pl/item739583590_...bat_sklep.html
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2009-09-18 o 15:56 |
|
|
|
#4088 |
|
|
tak,sklep nazywa się Eurokos, ul. 27 Grudnia 3, w centrum miasta, koło św. Marcina.
|
|
#4089 |
|
|
Aha, zgrzeszyłam dziś w SP malinowym masełkiem Joanny (to już kolejne opakowanie [pierwsze dostałam na urodziny od.. kto wie?
], malinowa mamba i to za 6,99 zł, a TŻ uwielbia ten zapach ).
|
|
#4090 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
|
Cytat:
TŻ powiedział: "to byłby chyba Twój raj "
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam dziś na zakupach w Orsayu i kupiłam granatową bluzeczkę z długim rękawem(rękawy są szerokie a na samym dole mają ściągacz) i 2 sweterki: czarny golf z krótkim rękawem i zwykły, różowy sweterek z długim
Na pewno też go wykorzystam.
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jakoś owocowych zapachów nie lubię w kosmetykach, oprócz maliny właśnie - bardzo lubię malinowy balam z AA, aż te pestki czuć mmmm Co do zegarków do ja poluję na Fossil ![]() Rzyrafko, w Rossmanie jest promocja na te maski Dove, są po 15,99
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Co do owocowych zapachów - dostałam własnie paczkę z Avonu i mam ślinotok po powąchaniu maseczki truskawkowej
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4096 |
|
Przyjaciółka KWC
|
A ja się pożalę, że strasznie mi się zepsuła cera ostatnio.
I nie wiem, jak sobie z tym radzić. Fakt, że ostatnio nie mam czasu na maseczki i inne zabiegi upiekszające, bo krążę między działką, domem a domem TŻa, ale nie wydaje mi się, żeby to aż tak mi szkodziło. Mam mnóstwo mini krostek i wysuszoną skórę... Nie wiem, co z tym robić. ![]() I kuszą mnie kolejne dwa lakiery Sally Hansen z serii Salon. Już niedługo odrośnie mi do końca paznokieć i będę mogła malować paznokcie u rąk, z tej okazji może bym sobie kliknęła...
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
ok
![]() A mi wręcz odwrotnie Dostałam okres, a ani jedna gulka mi nie wyskoczyła (przez to nawet się nie spodziewałam)
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
A mój okres nadal strajkuje i cera wygląda jak po ataku bombowym - góry i doliny
W dodatku też mam lekkie uczucie, że jest jakby sucha. Pewnie to dlatego, że zaczynają się wahania temperatury - rano zimno i wilgotno a w biurze czy domu ciepło i sucho(mój tata już wieczorami przepala w centralnym, bo w łazience jest lodowato a w pracy z rana też ciepło nie jest, więc się dogrzewamy grzejniczkiem).
|
#4099 |
|
|
ice, mi też ostatnio coś się stało z cerą.
Jeszcze tydzień temu zachwycałam się tym, że mam idealną, a wystarczył jeden wyjazd i wszystko się pogorszyło. Może jednak okropna krakowska woda lepiej na mnie działa niż uzdrowiskowa.
|
|
#4100 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeść
Nosku, Hosenko, wszystkiego najlepszego! Jestem spóźniona, ale nie miałam jak pisać...Cytat:
Dziecko się cieszy, a otoczenie wariuje![]() Przez Twoje pisanie o włosach, też postanowiłam o nie lepiej zadbać i czytam wątek o kręconych włosach, planuję zakup oleju kokosowego i mycie odżywką Mam nadzieję, że mi ta mania szybko przejdzie... albo zobaczę szybki rezultat Zgadzam się Cytat:
![]() Aaaa ja dostałam ten swój zestaw Konada i się bawię Mam ich biały lakier - jest super kryjący, ale zauważyłam, że kilka lakierów, SH i ChG też się nadają do wzorków, więc stempluję ile się da Wcale nie jest to trudne, trudniej z większymi wzorkami, ale też jest to wykonalne. Fajne to Przed chwilą ostemplowałam miskę od spodu )No iiiiiii muszę publicznie to zrobić ![]() Estello dziękuję, jesteś kochana ![]() ![]() Dostałam dzisiaj od Niej dwa lakiery OPI: Malaysian Mist i Lincoln Park After Dark. Są cudowne ) - jest przepiękny! Baaardzo ciemny, ledwo widać, że jest fioletowy, piękny piękny ! Wygląda jak baardzo dojrzały bakłażan, kocham go A MM jest bardzo ładny... ale niestety nie kryjący, jak się spodziewałam po jednym jedynym zdjęciu z nailgal Ale i tak mi się bardzo podoba
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale mi się miło zrobiło ja chyba jutro albo w niedzielę skuszę się na Sweet Memories. Jeśli chodzi o OPI to się trochę pozmieniało - więej na PW Ci zaraz napiszę.Zazdraszczam Konada, zrobisz mi kiedyś jakieś wzorki? a które w ogóle masz wzorki i skąd zamawiasz?
|
|
|
#4102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mogę Ci go kiedyś pożyczyć, albo przynieść na spotkanie, to się pobawisz Mam tylko zestaw mini - małą płytkę z czterema wzorkami, stempelek, mały biały lakier i zdzierak O taki: http://www.konadnail.pl/produkt/zestaw-podrozny (chyba można podać adres, bo oni mają legalne konto na wizażu i płacą za reklamę). Płaciłam tyle samo co na tej stronie, kupowałam od nich przez all. Ostrzę pazurki na więcej płytek, ale chcę trochę odczekać, bo coś dużo lakierowych zakupów zrobiłam w tym miesiącu Dostałam też katalog, mogę przynieść, są wydrukowane wszystkie wzorki, jakie mają, ja to robię kilka razy dziennieCzytałam PW, bardzo dziękuję Bardzo chętnie się wybiorę z Tobą pogapić się na Hiszpanię![]() A zapomniałam jeszcze: byłam dzisiaj już trzeci raz ( ) w hurtowni China Glaze. Kupiłam tylko jeden lakier ( ) - nawierzchniowy święcący w ciemnościach Naprawdę świeci, ale nie cały czas, tylko po tym, jak się go "naświetli" (pamiętacie może, były kiedyś takie figurki i Matki Boskiej, które świeciły w ciemnościach, to takie coś jestNo i właśnie muszę powiedzieć, że pani, co tam pracuje, jest baardzo miła. Pokazywała mi, jakie fajne lakiery sprowadziła, dała mi katalog i powiedziała, że jak sobie coś wybiorę, to żeby zadzwonić i zapytać, to ona to sprowadzi, jeśli nie ma A przecież ja kupowałam tylko jedną buteleczkę, a to jest hurtownia. No ale niestety nie wie, kiedy będzie kolekcja Retro Diva
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
A nie rzuciło Ci się przypadkiem w oczy coś jasnego kryjącego i różowego?
![]() Katalog Chiny? Jak ostatnio byłam to nie mieli w ogól to muszę się wybrać w tamte rejony, bo muszę coś babci kupić... ciekawe czy w soboty pracują... ![]() Jestem ciekawa tego Konada, muszę się bliżej przyjrzeć
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i pani mi powiedziała, że najlepszy jaki ma, to jasny róż z Seche. Ale z Chiny też są kryjące, tylko nie wiedziałam, o jaki dokładnie róż Ci chodzi, było ich kilka Najlepiej albo tam się przejedź i zaufaj pani , albo może znajdź na nailgalu jakiś kryjący róż (tylko to też może być złudne, bo często nie piszą, że na zdjęciu jest 5 warstw ) i zamów go, mogę podać Ci telefon![]() A w soboty niestety jest nieczynne Ja mojej babci bym tam nie miała co kupić... no moooże krem do rąk![]() No a katolog nie zawiera niestety zbyt nowych kolekcji - nie ma ani Rodeo ani Retro Divy...
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) no i ten malutki lakierek już mi się kończy, a inne moje się nie nadają, bo są zbyt przejrzyste
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Mam gdzieś wizytówkę do nich; szkoda, mogłby być chociaż do 14 czynne; ja dla babci musze kupić krem w Izis i ciągle mi nie po drodze
![]() Przypomniałam sobie, że mam katalog Chiny a duży byl wybór jasnych odcieni? bo jak byłam wtedy to masakra, same ciemne i czerwone.
|
|
#4107 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tych co mam, najlepsze są te dwa lakiery SH (drugi i trzeci od lewej ) Kosztowały chyba 5 złotych na allegro, więc sporo taniej niż konad I fajny jest ChG biały wzorek nie jest tak kryjący jak z Konadem, ale go dobrze widać, jest po prostu delikatniejszy![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
ciągle zabiera lakiery do salonów, więc wybór jasnych chyba zawsze jest marny na miejscu...A firm narobili... i w dodatku tyle kolorów produkują Ciężkie jest życie lakieroholiczek
|
|
#4108 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to po przewertowaniu all spodobał mi się ten http://www.allegro.pl/item742656608_...tain_trip.html Tylko cena już nie Ale kurka, będzie teraz za mną chodził... ![]() Kiedyś też się przymierzałam do zakupu Swatch'a na All, ale nic z tego nie wyszło, bo nic mi się nie podobało. Ten jest fajny, ale i tak wolałabym taki z lekka męski, jak już wspominałam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ile taki lakier kosztuje? Bo i za mną chodzi taki świecący na specjalne okazje |
|||||
|
|
|
#4109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hurtownie są rzeczywiście niebezpieczne - dopóki nie wiedziałam, że są, żyłam w słodkiej nieświadomości i wystarczało mi SH z allegro ![]() Edycja: A w Krakowie nie ma hurtowni EuroFashion?! Jakoś nie chce mi się wierzyć, może zadzwoń do nich i podadzą Ci adres
Edytowane przez kochanie Czas edycji: 2009-09-18 o 22:34 |
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja lubię soboty, wreszcie się wyspałam, mogę spokojnie posiedzieć na necie a potem biorę się za porządki ![]() Nałożyłam na twarz Normaderm Vichy(mam próbkę z Vivy), na razie zmatowił mi twarz. Ciekawe jak będzie z upływem dnia ![]() Mam też próbkę szamponu Garnier dodającego objętości, na pewno przetestuję wieczorem. Cytat:
A mi wreszcie trochę pazurki odrosły po zeszłotygodniowym obcięciu, więc pewnie dziś albo jutro je pomaluję ![]() EDIT: A co tutaj tak cicho? ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2009-09-19 o 12:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.

ale potem się bardzo fajnie rozwija, jest o wiele delikatniejszy. No i na mojej skórze o dziwo trzyma się nieźle.

) no i jeszczeTtomorrow z Avonu-on jest mocny i słodki a poza tym Surrender już wycofany dawno i Kylie Minogue Showtime-też mi się kojarzy z okresem świąteczno-sylwestrowym.
Nic nie będzie, muszę zużyć choć 1 sztukę i wtedy sobei pozwolę. Ale to będzie bolałoooo 
i dostałam 2 próbki zapachów Gosha 

W dodatku też mam lekkie uczucie, że jest jakby sucha. Pewnie to dlatego, że zaczynają się wahania temperatury - rano zimno i wilgotno a w biurze czy domu ciepło i sucho(mój tata już wieczorami przepala w centralnym, bo w łazience jest lodowato a w pracy z rana też ciepło nie jest, więc się dogrzewamy grzejniczkiem).
Może jednak okropna krakowska woda lepiej na mnie działa niż uzdrowiskowa.
Mam nadzieję, że mi ta mania szybko przejdzie... albo zobaczę szybki rezultat
Naprawdę świeci, ale nie cały czas, tylko po tym, jak się go "naświetli" (pamiętacie może, były kiedyś takie figurki i Matki Boskiej, które świeciły w ciemnościach, to takie coś jest