|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: **Wątek miłośniczek ZARY**
wiadomo,
ale jak to się mówi: 'nie każdemu da się dogodzić, choć byś się starał i starał' : ) |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
no tylko z tego co piszesz to wnioskuję że się nie stara sprzedawca, bo ma jakiś regulamin
i nie interesuje go jakie prawo jest w Polsce, a powinno to być ważniejsze od regulaminu firmowego.
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
mam takie pytanie do Ciebie:
pracowałaś w sklepie odzieżowym ? - tylko szczerze. |
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
nie pracowałam, ale jestem pewna że byłabym nastawiona na klienta, bo sama nie lubię jak w Polsce traktowani są kupujący w niektórych sklepach. Zapomina sie że to kleint jest dla sklepu a nie odwrotnie.
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie po Twoim pisaniu - mogłam się domyślić,
ze nie pracowałaś ; ) każdy klient chce, aby to on był najważniejszy, a sprzedawców nie raz traktuje się baaardzo odgórnie - nie jest to mile uczucie, wręcz przeciwnie. i nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, ale Sprzedawca to też taki sam człowiek jak on, więc szanujmy się, bo nieraz wydaje mi się, że niektórzy oddali by życie za kawałek szmatki z wystawy : ) |
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy wg Ciebie korzystanie ze swoich uprawnień to przejaw braku szacunku dla sprzedawcy Sprzedawców traktuję normalnie, nie wiem skąd pomysł że mogły być inaczej. Szanuję ich pracę, nie rozwalam rzeczy po sklepie, staram sie zawsze wszystko składać i odwieszać na miejsce, bo wiem że to ciężka praca ( zresztą każda praca jest na swój sposób ciężka )
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie - kazdy ma jakieś swoje uprawnienia, ale niektórym wydaje się, że mogą wszystko - o to mi chodzi : ) hmn. przecież ja nic nie mam do Twojej osoby, ale są tacy ludzie - i to nie pojedyncze jednostki. |
|
|
|
|
#1148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
W Zarze sprzedawcy pracują "ogółem" na premię ( jest dawana od całości utargu w miesiącu ) więc im chyba do końca nie zależy, "mi sie nie chce to niech pomoże inna/ inny). A np w Royal Collection każdy oddzielnie pracuje na siebie, jaki ma osobisty utarg taką ma premię, tam nigdy nie zdażyło mi się by mnie pominięto, sprowadzają rzeczy z innego sklepu, sami proponują ze znajdą dany towar w innym sklepie, do przymieżalni przyniosą i 100 sukienek w różnych rozm czy kolorach bez mrugnięcia okiem.
Ciężka i chyba nie dopracowana jest polityka Zary... Praca tam choć nam sie wydaje łatwa i przyjemna jest męcząca... Jednak jeśli jakiś sprzedawca nie spełnia naszych oczekiwań warto porozmawiać w tym celu z jego przełożoną czy kierownikiem sklepu Zara ma dość "surową politykę"...
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam ją w swoim rozmiarze dopiero w czwartej Zarze, zadowolona poszłam z nią do kasy, niestety pani tak umiejętnie zdejmowała z niej zabezpieczenie, że rozerwała ją z boku I z uśmiechem na twarzy mówi mi, że niestety to była ostatnia M-ka i jak chcę, to mogę sobie poszukać jej w innym sklepie Ledwo powstrzymałam się od zrobienia jej awantury Niestety muszę się z Tobą zgodzić, że obsługa w Zarze jest ostatnio jedną z najmniej sympatycznych i profesjonalnych, z jaką miałam okazję się spotkać.. Nieraz byłam już w sytuacji, gdy musiałam się prosić o sprawdzenie danej rzeczy na magazynie, bo sprzedawca twierdził, że już jej na pewno nie ma.. Później oczywiście okazywało się, że jest To samo dotyczy kompletniej nieznajomości asortymentu sklepu. Czasami można tłumaczyć i z kwadrans, ale nikt nie wie, o czym mowa Chociaż i tak nic nie przebije chamskich ochroniarzy..I pomyśleć, że nadal miesiąc w miesiąc zostawiam razem z TŻ-tem po kilkaset złotych w tym sklepie..
|
|
#1151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze jedna rzecz, która mnie bawi. Zara ma notoryczny problem z usuwaniem zabezpieczeń w torbkach/portfelach itd. Tzn. niby są usunięte, ale jakoś dziwnym trafem gdzieś mogą się znowu "namagnesować" i efektem tego jest wycie alarmu w każdym sklepie do jakiego wchodzisz. Głupie spojrzenia i rewizja torebki gwarantowana. A już jak wchodzisz/wychodzisz z Zary i coś zapiszczy, to już jesteś złodziejką. Nie rozumiem tego, skoro wiedzą, że mają z tym problem, to czemu nic z tym nie zrobią?! Narażają tylko ludzi na niepotrzebne stresy. Tyle mojego narzekania... |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio ochroniarz kazał mi wyjąć praktycznie wszystko, co miałam w torebce (notabene niewielkiej, bo nie mieszczącej nawet A4) na stół, razem z innymi zakupami i zaczął wołać sprzedawców, żeby pomogli mu dociec, czy coś z tych rzeczy nie jest z Zary Może i mają premię za złapanie złodzieja, ale z całym szacunkiem, odnoszę wrażenie, że zaczynają one im się rzucać na mózg..
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio w sephorze musiałam klapki z zary zdejmować bo nie mogli docieć dlaczego bramka piszczy
okazało się że buty nierozmagnesowane
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to fakt - w Zarze jak nie przyjdziesz elegancko ubrana lub nie masz torebki z Prady to patrzą na Ciebie jak na złodzieja : ) |
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, dziewczyny naprawde wspolczuje niemilych przezyc. Ja na szczescie (odpukac) na razie nie mialam zadnych nieprzyjemnosci w Zarze, ani chyba w zadnym odziezowym sklepie. Nawet jak zapikam przy bramce, to wszystko odbywa sie z usmiechem na ustach. Powiedzialabym, ze obsluga naprawde jest ok. Nawet jezeli usmiechaja sie tylko dla pozorow, to jednak duzo przyjemniej robi sie zakupy w takiej atmosferze (a im chyba pracuje).
Kupilam botki No i teraz znowu mysle - yay or nay, bo niestety nie wygladam w nim jak modelka na foto
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Plaszczyk fajny, ale wydaje mi się długi. Wiesz zależy ile masz wzrostu, modelka pewnie koło 180 cm... |
|
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
U nas jak jest każdy widzi
. Zdarzają się miłe, naprawdę fantastyczne dziewczyny, które pomogą, sprawdzą, doradzą, a są takie, które sprawiają, że czuję się jak ostatnia idiotka, czasem nawet złodziejka. Zauważyłam jednak, że za granicą jest z u p e ł n i e inaczej. Np. będąc w Londynie wszystko obywało się bez żadnej "łachy", a czasem nawet okazywało się po naradzie z koleżanką (w ojczystym języku ), że pani jest polką , więc to nie wina bądź co bądź naszej mentalności . A chyba Zara ma wszędzie taką samą "politykę firmy"? Eggnogg, na te twoje motocyklowe ćwiekowe botki się ślinię oczywiście - ile płaciłaś, wydawało mi się, że widziałam u siebie po 3xx, a dziewczyny mówiły, że 299zł. Co do płaszczyka to fajnie by było gdybyś zrobiła sama zdjęcie, bo na materiałach promocyjnych często gęsto wygląda to po prostu trochę inaczej , a sama się nad nim zastanawiałam jak go zobaczyłam w lookbooku, tyle, że u siebie jeszcze nie wypatrzyłam skubańca, tym bardziej ciekawość moja większa.
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Płaszczyk fajny
ja go ostatnio nie widziałam ale to moze dlatego że rozglądałam się głównie za czarnymi
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mąż sprawił mi na prezent wężowe kozaki Zary pewnie wiecie o których mowa płaskie długie za kolano 529zł
I mam pytanko co będziecie do nich nosić ?? Ja jestem dość wysoko 173cm i one mi są zaraz za kolano ale mam bioderka więc spódnice odpadają
|
|
|
|
#1161 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plaszcz fajny jest i ladnie wyglada na modelce. Ja niestety az taka wysoka nie jestem no i wiadomo... figura tez inna. Konczy mi sie nad kolanami troche. Cytat:
Ja sie wlasnie nie moglam zdecydowac, bo na fotkach wyglada slicznie, a na mnie juz niekoniecznie tak idealnie . Bylam na zakupach troche dalej niz zwykle jezdze i obawialam sie, ze w mojej "lokalnej" Zarze go nie bedzie, bo maja mniej asortymentu. Cytat:
A podoba mi sie bardzoooo.Cytat:
Cytat:
To sa chyba te kozaki, ale pewnosci nie mam. Ja planuje do sukienek/spodnic/tunik/dzinsow. Okaze sie, jak dostane je w lapki
Edytowane przez Eggnogg Czas edycji: 2009-09-20 o 11:38 |
|||||
|
|
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ta żółta kurteczka to jaka firma
![]()
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w necie szukałaś ![]() czasami można znaleźć okazje
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Są może te rzeczy w Zarze? Jak tak to po ile ?
|
#1168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy niektórych rzeczach wynosi ok. 5,3 np te botki o których pisałaś. A przy płaszczu nawet 5,8
Edytowane przez pronunciation Czas edycji: 2009-09-20 o 11:57 |
|||
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobie fotki, zrobie. Obejrzenie sie na fotkach to jest najlepszy sposob na podjecie decyzji, zupelnie inaczej sie siebie widzi niz w lustrze ![]() Co do kursu to jestem zdziwiona. Myslalam, ze licza wszystko tak samo, a tu taka roznica? Dla mnie tak czy siak, buty kosztowaly £65 .
|
|
|
|
|
#1170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płaszczyk 399 zł (69Ł) czyli ok 5,8 ![]() Także przelicznik jest niekorzystny. Szczególnie, że kurs Ł wg NBP ok. 4,7 zł
Edytowane przez pronunciation Czas edycji: 2009-09-20 o 12:16 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

i nie interesuje go jakie prawo jest w Polsce, a powinno to być ważniejsze od regulaminu firmowego.

Znalazłam ją w swoim rozmiarze dopiero w czwartej Zarze, zadowolona poszłam z nią do kasy, niestety pani tak umiejętnie zdejmowała z niej zabezpieczenie, że rozerwała ją z boku
I z uśmiechem na twarzy mówi mi, że niestety to była ostatnia M-ka i jak chcę, to mogę sobie poszukać jej w innym sklepie
Chociaż i tak nic nie przebije chamskich ochroniarzy..
), że pani jest polką
ale to moze dlatego że rozglądałam się głównie za czarnymi
A podoba mi sie bardzoooo.