![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: **Wątek miłośniczek ZARY**
wiadomo,
ale jak to się mówi: 'nie każdemu da się dogodzić, choć byś się starał i starał' : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
no tylko z tego co piszesz to wnioskuję że się nie stara sprzedawca, bo ma jakiś regulamin
![]()
#1143 |
Zakorzenienie
|
mam takie pytanie do Ciebie:
pracowałaś w sklepie odzieżowym ? - tylko szczerze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
nie pracowałam, ale jestem pewna że byłabym nastawiona na klienta, bo sama nie lubię jak w Polsce traktowani są kupujący w niektórych sklepach. Zapomina sie że to kleint jest dla sklepu a nie odwrotnie.
#1145 |
Zakorzenienie
|
w sumie po Twoim pisaniu - mogłam się domyślić,
ze nie pracowałaś ; ) każdy klient chce, aby to on był najważniejszy, a sprzedawców nie raz traktuje się baaardzo odgórnie - nie jest to mile uczucie, wręcz przeciwnie. i nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, ale Sprzedawca to też taki sam człowiek jak on, więc szanujmy się, bo nieraz wydaje mi się, że niektórzy oddali by życie za kawałek szmatki z wystawy : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy wg Ciebie korzystanie ze swoich uprawnień to przejaw braku szacunku dla sprzedawcy ![]() Sprzedawców traktuję normalnie, nie wiem skąd pomysł że mogły być inaczej. Szanuję ich pracę, nie rozwalam rzeczy po sklepie, staram sie zawsze wszystko składać i odwieszać na miejsce, bo wiem że to ciężka praca ( zresztą każda praca jest na swój sposób ciężka ![]()
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie - kazdy ma jakieś swoje uprawnienia, ale niektórym wydaje się, że mogą wszystko - o to mi chodzi : ) hmn. przecież ja nic nie mam do Twojej osoby, ale są tacy ludzie - i to nie pojedyncze jednostki. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Wtajemniczenie
|
W Zarze sprzedawcy pracują "ogółem" na premię ( jest dawana od całości utargu w miesiącu ) więc im chyba do końca nie zależy, "mi sie nie chce to niech pomoże inna/ inny). A np w Royal Collection każdy oddzielnie pracuje na siebie, jaki ma osobisty utarg taką ma premię, tam nigdy nie zdażyło mi się by mnie pominięto, sprowadzają rzeczy z innego sklepu, sami proponują ze znajdą dany towar w innym sklepie, do przymieżalni przyniosą i 100 sukienek w różnych rozm czy kolorach bez mrugnięcia okiem.
Ciężka i chyba nie dopracowana jest polityka Zary... Praca tam choć nam sie wydaje łatwa i przyjemna jest męcząca... Jednak jeśli jakiś sprzedawca nie spełnia naszych oczekiwań warto porozmawiać w tym celu z jego przełożoną czy kierownikiem sklepu Zara ma dość "surową politykę"...
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Niestety muszę się z Tobą zgodzić, że obsługa w Zarze jest ostatnio jedną z najmniej sympatycznych i profesjonalnych, z jaką miałam okazję się spotkać.. Nieraz byłam już w sytuacji, gdy musiałam się prosić o sprawdzenie danej rzeczy na magazynie, bo sprzedawca twierdził, że już jej na pewno nie ma.. Później oczywiście okazywało się, że jest ![]() To samo dotyczy kompletniej nieznajomości asortymentu sklepu. Czasami można tłumaczyć i z kwadrans, ale nikt nie wie, o czym mowa ![]() ![]() I pomyśleć, że nadal miesiąc w miesiąc zostawiam razem z TŻ-tem po kilkaset złotych w tym sklepie.. ![]()
![]() |
#1151 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze jedna rzecz, która mnie bawi. Zara ma notoryczny problem z usuwaniem zabezpieczeń w torbkach/portfelach itd. Tzn. niby są usunięte, ale jakoś dziwnym trafem gdzieś mogą się znowu "namagnesować" i efektem tego jest wycie alarmu w każdym sklepie do jakiego wchodzisz. Głupie spojrzenia i rewizja torebki gwarantowana. A już jak wchodzisz/wychodzisz z Zary i coś zapiszczy, to już jesteś złodziejką. Nie rozumiem tego, skoro wiedzą, że mają z tym problem, to czemu nic z tym nie zrobią?! Narażają tylko ludzi na niepotrzebne stresy. Tyle mojego narzekania... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio ochroniarz kazał mi wyjąć praktycznie wszystko, co miałam w torebce (notabene niewielkiej, bo nie mieszczącej nawet A4) na stół, razem z innymi zakupami i zaczął wołać sprzedawców, żeby pomogli mu dociec, czy coś z tych rzeczy nie jest z Zary ![]()
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio w sephorze musiałam klapki z zary zdejmować bo nie mogli docieć dlaczego bramka piszczy
![]() okazało się że buty nierozmagnesowane ![]()
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to fakt - w Zarze jak nie przyjdziesz elegancko ubrana lub nie masz torebki z Prady to patrzą na Ciebie jak na złodzieja : ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Oj, dziewczyny naprawde wspolczuje niemilych przezyc. Ja na szczescie (odpukac) na razie nie mialam zadnych nieprzyjemnosci w Zarze, ani chyba w zadnym odziezowym sklepie. Nawet jak zapikam przy bramce, to wszystko odbywa sie z usmiechem na ustach. Powiedzialabym, ze obsluga naprawde jest ok. Nawet jezeli usmiechaja sie tylko dla pozorow, to jednak duzo przyjemniej robi sie zakupy w takiej atmosferze (a im chyba pracuje).
Kupilam botki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Plaszczyk fajny, ale wydaje mi się długi. Wiesz zależy ile masz wzrostu, modelka pewnie koło 180 cm... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Raczkowanie
|
U nas jak jest każdy widzi
![]() Zauważyłam jednak, że za granicą jest z u p e ł n i e inaczej. Np. będąc w Londynie wszystko obywało się bez żadnej "łachy", a czasem nawet okazywało się po naradzie z koleżanką (w ojczystym języku ![]() ![]() ![]() Eggnogg, na te twoje motocyklowe ćwiekowe botki się ślinię oczywiście ![]() Co do płaszczyka to fajnie by było gdybyś zrobiła sama zdjęcie, bo na materiałach promocyjnych często gęsto wygląda to po prostu trochę inaczej ![]() ![]() ![]()
#1158 |
Zakorzenienie
|
Płaszczyk fajny
![]() ja go ostatnio nie widziałam ![]() ![]()
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mąż sprawił mi na prezent wężowe kozaki Zary pewnie wiecie o których mowa płaskie długie za kolano 529zł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja sie wlasnie nie moglam zdecydowac, bo na fotkach wyglada slicznie, a na mnie juz niekoniecznie tak idealnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Eggnogg Czas edycji: 2009-09-20 o 10:38 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | ||
Zakorzenienie
|
Ta żółta kurteczka to jaka firma
![]()
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w necie szukałaś ![]() czasami można znaleźć okazje ![]()
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1167 |
Zadomowienie
|
Są może te rzeczy w Zarze? Jak tak to po ile ?
![]()
![]() |
#1168 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy niektórych rzeczach wynosi ok. 5,3 np te botki o których pisałaś. A przy płaszczu nawet 5,8 ![]()
Edytowane przez pronunciation Czas edycji: 2009-09-20 o 10:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobie fotki, zrobie. Obejrzenie sie na fotkach to jest najlepszy sposob na podjecie decyzji, zupelnie inaczej sie siebie widzi niz w lustrze ![]() Co do kursu to jestem zdziwiona. Myslalam, ze licza wszystko tak samo, a tu taka roznica? Dla mnie tak czy siak, buty kosztowaly £65 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Płaszczyk 399 zł (69Ł) czyli ok 5,8 ![]() Także przelicznik jest niekorzystny. Szczególnie, że kurs Ł wg NBP ok. 4,7 zł ![]()
Edytowane przez pronunciation Czas edycji: 2009-09-20 o 11:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.