|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Nowy pokój - nowe możliowści - tylko brak pomysłu
Witam
Dziewczyny poratujcie : ) dostałam nowy pokój w mieszkaniu ale nie mam na niego zupełnie koncepcji zrobiłam szkic pokoju , ma on 29 metrów , jest baardzo słoneczny, wszystko co jest na zdjęciach meble,ławy itp zostanie wyniesione. Na razie mam tylko łóżko i meble i telewizor (zdjęcia ostatnie). Planuje dokupić jakąś ładną niską ławę i do tego stylowe wielkie poduchy do siedzenia ale jak to wszystko porozmieszczać? duży pokój to duże możliwości , nawet nie mam pomysłu na kolor ścian. Chciałam jakoś rozgraniczyć część sypialnianą od dziennej ,ale nie wiem czy się da? myślałam nad czymś w stylu małej ścianki działowej ... pomóżcie |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy pokój - nowe możliowści - tylko brak pomysłu
Cytat:
Wstawiłabym ściankę działową bo z tego, co zaznaczyłas na schemacie, miedzy oknami jest ściana. Nie jest to jedno okno. Wiec własnie w tym miejscy wstawiłabym scianke lub coś, co spełniłoby jej funkcje, byle tylko oddzielić jedną część od drugiej.
Edytowane przez sweetish Czas edycji: 2009-09-20 o 18:47 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ty jakie masz pomysły? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie jest cała meblościanka ,elementy można rozdzielać. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Na Twoim miejscu zostałabym przy takim schemacie jak zaproponowałam, czyli łózko przy oknie, a zamiast ścianki działowej kupiłabym regał zbliżony kolorystycznie do mebli i postawiłabym go w tym miejscu. /załączniki / A może zrobiłabyś jak na ostatnim załączniku, czyli otwarta sypialnia np na ścianie ze zdjecia nr 1 zastępując sofę pufami +ława, stolik ewentualnie wzdłuż łózka od strony drzwi ustawiając regał??
Mablościanke zostawiłabym w całosci, albo oddzieliła jedną część, np. szafę i postawiła ją na scianie ze zdjecia nr 5. Meblościanka(pozostałe 3 elementy) na ścianie ze zdjecia nr 4(tam gdzie jest telewizor i kredensik). |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
To teraz moja propozycja:
Pokój rozdzieliłabym jakimś regałem zamiast ścianki działowej. Np. coś w tym stylu, jak w załącznikach, tylko w kolorystyce bardziej pasującej do reszty mebli. Telewizor pod oknem mogłabyś oglądać również leżąc w łóżku
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
A jeśli chcesz jeszcze bardziej odizolować łóżko od reszty pokoju, możesz zamontować karnisz między regałem a ścianą, przy której stoi meblościanka i powiesić jakąś łądną długą zasłonę.
![]() ajj.. nie połączyło postów chyba przez te załączniki
Edytowane przez mmm87 Czas edycji: 2009-09-20 o 22:45 |
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
też dobry pomysł z tym rozmieszczeniem ...
znalazłam regał na allegro - http://allegro.pl/item736442070_najt..._promocja.html ale i tak trzeba się przejść po sklepach - może akurat gdzieś taki znajdę.no nie wpadłam wcześniej na pomysł w regałem - genialne ! |
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co dwie głowy to nie jedna hehehe jak widać mmm87 podała taki sam pomysł, ale sie spóźniła sesese![]() A co do koloru ścian wybrałabym kilka odcieni, nie malowałabym pokoju na jeden kolor. Wyróżniłabym na przykład ściane, na ktorej będzie łózko (opcja jak z załacznika nr 5 z mojej poprzedniej wypowiedzi). Jakie kolory lubisz? Jakiego koloru beda pufy, dywanik? ps. pomysł z karniszem i zasłoną odradzam, jak na moje oko może wyjść kiczowato. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Czerwony+żółty----
Podoba mi sie bardzo zestawienie kolorystyczne jak na załaczniku nr 1-co o tym sądzisz? Dodam jeszcze kilka propozycji z czerwonymi ścianami. Może znajdziesz coś dla siebie. |
|
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zabawa z regipsami i światłami,a szkoda bo pięknie to wygląda
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

zrobiłam szkic pokoju , ma on 29 metrów , jest baardzo słoneczny, wszystko co jest na zdjęciach meble,ławy itp zostanie wyniesione. Na razie mam tylko łóżko i meble i telewizor (zdjęcia ostatnie). Planuje dokupić jakąś ładną niską ławę i do tego stylowe wielkie poduchy do siedzenia
myślałam nad czymś w stylu małej ścianki działowej ... pomóżcie 

jak widać mmm87 podała taki sam pomysł, ale sie spóźniła sesese

zabawa z regipsami i światłami,a szkoda bo pięknie to wygląda